Moottorisängyt: Miten ne voivat parantaa unen laatua?

Moottorisängyt: Miten ne voivat parantaa unen laatua?

Moottorisänky on sellainen sänky, joka voidaan säätää eri asentoihin. Ne ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina, kun yhä useammat ihmiset ovat alkaneet ymmärtää niiden tarjoamat edut. Näihin etuihin kuuluvat verenkierron paraneminen, kuorsauksen väheneminen ja kivunlievitys. Näiden hyötyjen lisäksi moottorisängyt voivat myös parantaa unen laatua, koska käyttäjä voi löytää keholleen parhaiten sopivan asennon. Kun pään ja jalkojen asentoa voidaan säätää, moottorisänky voi auttaa lievittämään kipuja ja edistämään unen levollisuutta. Tässä artikkelissa tutustumme moottorisänkyjen ominaisuuksiin ja hyötyihin sekä siihen, miten voit valita tarpeisiisi sopivan sängyn.

Moottorisänkyjen ominaisuudet ja edut

Moottorisängyt tarjoavat monia ominaisuuksia ja etuja, jotka voivat parantaa unen laatua huomattavasti:

 • Säädettävä pään ja jalkojen asento: Moottorisängyt antavat käyttäjälle mahdollisuuden säätää sängyn kumpaakin päätyä eri asentoihin. Tämä ominaisuus toimii sähkömoottoreilla. Näin käyttäjä voi löytää itselleen mukavimman asennon, olipa kyseessä sitten istuma-asento lukemista tai television katsomista varten tai jalkojen nostaminen ylöspäin alaselkään kohdistuvan paineen vähentämiseksi.
 • Sisäänrakennettu hierontatoiminto: Monista moottorisängyistä löytyvä hierontaominaisuus voi auttaa lihasten rentoutumisessa sekä stressin ja jännityksen purkamisessa. Se voidaan räätälöidä käyttäjän omaan makuun ja sitä voidaan ohjata kaukosäätimellä tai sovelluksella. Hierontaominaisuus voi auttaa lievittämään kipua, edistämään rentoutumista ja parantamaan verenkiertoa.
 • Painovoimaton asento: Sekä sängyn ala- että yläpääty nostetaan ylös painottoman tunteen saavuttamiseksi. Tämän seurauksena sekä ylävartalo että jalat nousevat sydämen tason yläpuolelle. Keho rentoutuu luonnollisesti paremman verenkierron ja tasaisemman painon jakautumisen seurauksena.
 • Kauko-ohjaus tai sovellusyhteys: Monissa moottorisängyissä on kaukosäädin tai sovellusyhteys, joiden avulla käyttäjän on helppo muuttaa sängyn ominaisuuksia ja asentoa. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä ihmisille, joilla on vaikeuksia nousta sängystä tai joilla on erilaisia liikuntarajoitteita. 
 • Terveyshyödyt: Moottorisängyillä voidaan saavuttaa erilaisia terveyshyötyjä, kuten refluksitaudin oireiden vähentyminen, kivunlievitys, uniapnean helpottaminen ja verenkierron edistyminen.

Miten moottorisänkyjen ominaisuudet ja edut voivat parantaa unta?

Moottorisängyillä voidaan saavuttaa monia terveyshyötyjä, jotka voivat parantaa unen laatua huomattavasti. Seuraavassa on joitakin moottorisänkyjen merkittävimpiä terveyshyötyjä:

 • Refluksin vähentäminen: Moottorisängyt antavat käyttäjälle mahdollisuuden säätää sängyn päätä kohoasentoon, mikä voi auttaa vähentämään happamien aineiden takaisinvirtausta ja siten närästystä. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä niille, jotka kärsivät refluksioireista yöllä.
 • Kivun lievittäminen: Moottorisängyt voivat vähentää selkärankaan ja muihin niveliin kohdistuvaa painetta, koska käyttäjä voi asettaa sängyn mukavampaan asentoon. Selkäkivusta, niveltulehduksesta tai muista kiputiloista kärsivät henkilöt voivat kokea tämän erityisen hyödylliseksi.
 • Verenkierron parantaminen: Tämä voi auttaa vähentämään selkärankaan kohdistuvaa painetta ja parantamaan verenkiertoa. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä henkilöille, jotka kärsivät verenkiertohäiriöistä.
 • Keuhkoihin kohdistuvan paineen vähentäminen: Moottorisängyt voivat myös helpottaa keuhkoihin kohdistuvaa painetta, koska käyttäjä voi nostaa sängyn selkätuen pystyasentoon. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä niille, joilla on uniapnea tai muita hengitysongelmia.
 • Kuorsauksen vähentäminen: Sängyn asettaminen pystyasentoon voi auttaa avaamaan hengitysteitä ja vähentää kuorsauksen todennäköisyyttä.
 • Edistää selkärangan parempaa linjausta: Sängyn päätyjen siirtäminen eri asentoihin voi edistää selkärangan parempaa linjausta. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä niille, joilla on selkäkipuja tai muita selkärankaan vaikuttavia sairauksia.

Miten valita sopiva moottorisänky?

Markkinoilla on niin paljon vaihtoehtoja, että voi olla vaikea tietää, mikä sänky on sopiva juuri sinulle. Oikeanlaisen moottorisängyn valitseminen on tärkeä päätös, joka vaikuttaa unenlaatuusi ja -mukavuuteesi. Tässä oppaassa tutustumme tärkeimpiin tekijöihin, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun valitset itsellesi täydellisen moottorisängyn. Huomioon otettavia seikkoja ovat muun muassa koko ja painokapasiteetti, patjan yhteensopivuus, ominaisuudet ja toiminnot sekä hinta ja takuu. 

Koko ja paino

Moottorisängyn koon ja painokapasiteetin tulisi olla yksi tärkeimmistä seikoista. Muista mitata tila, johon aiot sijoittaa moottorisängyn, ja varmista, että se mahtuu siihen mukavasti. Tarkista myös moottorisängyn painokapasiteetti ennen ostopäätöstä. Monien sänkyjen maksimipaino on noin 130-180 kg, mutta jotkut sängyt kestävät jopa 250 kg:n painon. On erityisen tärkeää tietää tämä luku, jos sängyllä tulee nukkumaan useampi kuin yksi henkilö.

Patjan yhteensopivuus

Moottorisängyt ovat yhteensopivia monenlaisten patjojen kanssa, mutta eivät kaikkien. Varmista, että valitset sellaisen patjan, joka on yhteensopiva moottorisänkysi kanssa ja joka tarjoaa sinulle sopivanlaisen tuen.

Ominaisuudet ja toiminnot

Moottorisängyissä on monenlaisia ominaisuuksia ja toimintoja, kuten säädettävät pään ja jalkojen asennot, sisäänrakennetut hierontatoiminnot, painottomuusasennot ja kaukosäädin tai sovellusyhteys. Mieti, mitkä ominaisuudet ja toiminnot ovat sinulle tärkeitä, ja etsi sellainen sänky, josta nämä ominaisuudet löytyy.

Hinta ja takuu

Moottorisänkyä valittaessa on tärkeää ottaa huomioon hinta ja takuu. Yritä hankkia sellainen sänky, joka mahtuu budjettiisi ja jolla on mahdollisimman pitkä takuu investointisi turvaamiseksi.

 

Tiivistelmä

Moottorisänkyä valittaessa on otettava huomioon sinulle tärkeimmät ominaisuudet sekä huoneeseesi parhaiten sopiva koko ja tyyli. Lisäksi erilaisia vaihtoehtoisia patjamateriaaleja, kuten lateksia ja muistivaahtoa, voidaan yhdistää moottorisänkyyn, mikä lisää mukavuutta entisestään. Moottorisänky voi olla fiksu investointi yleisen terveytesi ja hyvinvointisi kannalta. Se voi auttaa sinua nukkumaan paremmin, jolloin voit paremmin herätessäsi ja olet valmiimpi kohtaamaan päivän.

FAQ

Miten moottorisänky toimii?
Moottorisängyt toimivat sähkömoottoreiden avulla, jotka säätävät sängyn kummatkin päät haluttuihin asentoihin. Moottoreita ohjataan kaukosäätimellä tai sovelluksen avulla, jolloin käyttäjä voi säätää sängyn haluamaansa asentoon. Sänky voidaan myös ohjelmoida muistamaan käyttäjän haluamat asennot valmiiksi profiileiksi.
Paras patja moottorisänkyyn on sellainen, joka on joustava ja joka taipuu ja mukautuu sängyn alustan muotoon. Muistivaahto- ja lateksipatjat ovat hyviä vaihtoehtoja, sillä ne mukautuvat sängyn rungon muodon mukaisesti ja antavat hyvän tuen. Sisäjousipatjat ovat myös hyvä vaihtoehto, kunhan ne ovat riittävän joustavia taipumaan ja mukautumaan sängyn mukana.
Miten estää patjan liukuminen moottorisängyssä?
Voit estää patjan liukumisen moottorisängyssä esimerkiksi käyttämällä patjan pidikkeitä tai erilaisia lukituskiinnikkeitä, patjatyynyä, patjan pitotyynyä, keskituellista runkoa, säädettäviä sängyn nousutelineitä tai kiristämällä sängyn rungon löysät ruuvit tai pultit. Nämä menetelmät voivat auttaa antamaan patjalle lisää pitoa ja tukea, mikä vähentää sen liikkumista. On tärkeää kokeilla vain yhtä näistä menetelmistä kerrallaan, sillä useiden menetelmien samanaikainen käyttö voi aiheuttaa epämukavuutta ja vahingoittaa patjaa tai sängyn runkoa.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 0 / 5. Arvioiden lukumäärä: 0

Ei arvosteluja.