Artikkeli sisältää mainoslinkkejä ja on siten sponsoroidtu. Lue lisää täältä.

Paras moottorisänky:
Moottorisänky testi 2024

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotteiden valinta perustuu tutkimukseen..., mutta keskitymme pääasiassa tuotteisiin, jotka ovat saatavilla hintaportaaleissa tai mainosalustoilla. Artikkeleissamme on pääasiassa ulkoisia testejä ja arvosteluja oman testauksen sijaan. Listaus ei ole tuotteiden arviointi, ja mainossopimukset voivat vaikuttaa tuotteidemme sijoittumiseen ja valintaan – lue lisää täältä. Lue lisää

2 Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.

Moottorisängyllä tarkoitetaan sellaista sänkyä, jossa patjan asentoa voidaan säätää kaukosäätimellä eri asentoihin ylä- ja/tai alavartaloa varten. Tällaisia sänkyjä käytettiin aluksi lähinnä sairaaloissa parantamaan potilaiden mukavuutta ja helpottamaan esimerkiksi sängyssä syömistä. Sittemmin niistä on tullut eräänlainen ylellisyystuote, joita ihmiset hankkivat myös koteihinsa.

Nykyaikaiset moottorisängyt tarjoavat monenlaisia lisäetuja käyttäjillensä. Monet näistä malleista voidaan asettaa ns. zero-gravity-tilaan eli painovoimattomaan asentoon, jossa jalat asettuvat päätä korkeammalle tasolle. Tämä voi olla hyödyllistä ihmisille, jotka kärsivät esimerkiksi alaselkäkivuista. Moni meistä myös tykkää lukea, selata puhelinta tai katsella ohjelmia televisiosta iltaisin ja aamuisin sängyssä. Moottorisängyllä tähän kaikkeen saa huomattavasti mukavamman ja ergonomisemman asennon. Eikä sitäkään voi kieltää, etteikö vaikka sunnuntaisin nautittu aamupala sängyssä olisi tervetullut hemmotteluhetki.

Sopivan moottorisängyn löytäminen voi kuitenkin olla haastavaa ja se on monelle sijoituksena merkittävän suuruinen. Helpottaaksemme valintaasi löydät tästä oppaasta viisi mielestämme parasta moottorisänkyä. Tutkimusta tehdessämme perehdyimme lukuisiin eri tuotteisiin löytääksemme parhaan vaihtoehdon kaikenlaisille käyttäjille. Valintamme perustuvat asiantuntijoiden moottorisänkyjen testeihin ja arvosteluihin, asiakkaiden mielipiteisiin sekä yleiseen hinta-laatusuhteeseen. Löydät nämä moottorisängyt, niiden plussat ja miinukset sekä erityispiirteet tästä artikkelista. Arvioi siis tarpeesi, tutustu vaihtoehtoihin ja valitse itsellesi parhaiten sopiva malli.

Huomautus: Tässä artikkelissa korostetaan tällä hetkellä vain 2 tuotteita. Sillä aiemmin valitut tuotteet on joko myyty loppuun tai niitä ei ole enää saatavilla. Olemme tietoisia asiasta ja teemme parhaillaan uutta tutkimusta. Näin saat katsauksen markkinoiden parhaisiin tuotteisiin pitkällä aikavälillä - ne ovat aivan nurkan takana.
test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

2 parasta moottorisänkyä testissä 2024:

Näin VertaaTuote arvioi ja valitsee tuotteet

Tässä artikkelissa tarkastellaan useita suosittuja tuotteita, jotka olemme löytäneet perusteellisen tutkimuksen ja analyysin avulla. Artikkelissa esiteltyjä tuotteita myy yksi tai useampi kumppaneistamme. Löydät yhteistyökumppanimme monista hintataulukoista, mikä antaa sinulle mahdollisuuden etsiä parhaan hinnan valitsemallesi tuotteelle. Vaikka nämä kumppanuudet voivat vaikuttaa artikkelin tuotevalikoimaan, suosituksemme perustuvat tuotteen kokonaisarvioon.

Arvioimme ja vertaamme artikkelissa esiintyviä tuotteita seuraavien tekijöiden perusteella:

  1
 • Viralliset ja puolueettomat tuotetestit
 • 2
 • Asiakkaiden arviot ja mielipiteet tuotteesta
 • 3
 • Tilastot kuluttajien käyttäytymisestä ja mieltymyksistä
 • 4
 • Tekniset tiedot, ominaisuudet sekä hyvät ja huonot puolet
 • 5
 • Takuu, palvelu ja maine jälleenmyyjien keskuudessa

Tutkimuksissamme olemme havainneet, että vaikka laatu ei luonnollisesti ole samanlainen Suomen markkinoilla olevien monien sänkyjen välillä, hintaerot ovat usein suuremmat kuin sänkyjen materiaaleissa, rakenteessa ja laadussa. Monet ominaisuudet ja piirteet ovat usein samankaltaisia eri malleissa ja hintaluokissa. Lisäksi sänkyjen valmistaja on usein sama eri tuotemerkeissä. Tämän seurauksena saattaa olla todella hyviä, ja kalliita sänkyjä, joita ei ole sisällytetty tähän. Suuri osa analyysistämme painottuu siksi voimakkaasti hinta-laatusuhteeseen.

Merkintämme, kuten "Paras budjettivalinta", "Paras langaton malli", "Hyvä hinta-laatusuhde" jne. - ovat tutkimuspäälliköiden yksittäisiä, riippumattomia arvioita, jotka perustuvat kulloinkin edellä mainittuun menetelmään.

Huomaa, että emme ole löytäneet riippumattomia testejä tästä tuoteryhmästä. Tästä syystä olemme ensisijaisesti analysoineet asiakkaiden omia "tuotetestejä" ja verranneet niitä tuotteiden teknisiin tietoihin sekä hintaan.

Paras moottorisänky premium-luokassa test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

TEMPUR Experience Adustable on huippuluokkainen moottorisänky, jonka jokainen yksityiskohta on tarkkaan suunniteltu. Aivan kuten kaikissa muissakin TEMPUR-sängyissä, myös tässä mallissa on käytetty ainutlaatuista materiaalirakennetta, mikä tarjoaa vertaansa vailla olevan painottomuuden tunteen. Kaikille ostajille myönnetään valmistajan 10 vuoden takuu. Kun haluat vain sitä parasta laatua, on tämä moottorisänky varma valinta.

TEMPUR Experience Adjustable moottorisänky
Paras moottorisänky premium-luokassa

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta TEMPUR Experience Adjustable moottorisänky:

 • Ainutlaatuinen materiaalirakenne
 • Painottomuuden tunne
 • 10 vuoden takuu

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat TEMPUR Experience Adjustablen

TEKNISET TIEDOT

 • Värivaihtoehdot Harmaa, musta, beige
 • Mitat 80x200 / 90x200 / 160x200 / 180x200
 • Jalkojen pituus 12 cm

Pienet yksityiskohdat viimeistelevät ylellisen kokonaisuuden

TEMPUR Experience Adjustable moottorisängyn yksityiskohdista huomaa, että sen suunnitteluun on todella käytetty aikaa ja tarkkaa harkintaa. Harmoninen muotoilu tulee upeasti esille integroidussa rakenteessa ja kauttaaltaan päällystetyissä patjoissa.

Tämä moottorisänky näyttää elegantilta myös nostettaessa, ja huippuluokkainen verhoilukangas takaa sen, että sänky pysyy hyvässä kunnossa jopa vuosikymmenten ajan. Ostaessasi tämän sängyn voit valita joko jämäkämmän tai pintapehmeän sijauspatjan.

Lisätietoja TEMPUR Experience Adjustable moottorisänky

TEKNISET TIEDOT

 • Värivaihtoehdot Harmaa, musta, beige
 • Mitat 80x200 / 90x200 / 160x200 / 180x200
 • Jalkojen pituus 12 cm

Toimituksemme arvio

Suosittelemme TEMPUR Experience Adustable moottorisänkyä niille, jotka haluavat sängyn, mikä mahdollistaa rentoutumisen täydellisessä asennossa hinnasta välittämättä. Tämä tuote saa toimituksemme parhaan premium-tuotteen palkinnon. Sen hyviin puoliin kuuluu muun muassa laadukas verhoilukangas, kestävä rakenne, kyky lievittää kipua selän painepisteissä ja yleinen mukavuus. Huomaa kuitenkin, että jalkojen mittaa ei tätä tuotetta ostaessa pääse itse valitsemaan.

Plussat og Miinukset TEMPUR Experience Adjustable moottorisänky

Plussat

 • Laadukas verhoilukangas
 • Kestävä rakenne
 • Lievittää kipua selän painepisteissä
 • Ylellisen mukava

Miinukset

 • Jalat saatavana vain tietyssä mitassa
Toimituksemme suosikki test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

TEMPUR Flexible Kajo moottorisänky - Eva Wahlströmin käsialaa

TEMPUR Flexible Kajo yhdistää tuttuun TEMPUR-laatuun Eva Wahlströmin kädenjäljen. Lopputuloksena on syntynyt huippuluokkainen moottorisänky, mikä tuntuu ja näyttää todella hyvältä. Mukana tulevista patjoista löytyy ainutlaatuiset painetta vähentävät ominaisuudet. Tämän moottorisängyn ostaja saa myös valita mieleisensä useista eri korkeuksista sekä väreistä, ja kauppaan kuuluu aina myös 15 vuoden patjatakuu.

TEMPUR Flexible Kajo moottorisänky
Toimituksemme suosikki

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta TEMPUR Flexible Kajo moottorisänky:

 • Patja painetta vähentävillä ominaisuuksilla
 • Mahdollisuus valita korkeus ja materiaali
 • 15 vuoden patjatakuu

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat TEMPUR Flexible Kajon

TEKNISET TIEDOT

 • Värivaihtoehdot 4 kpl
 • Mitat 80x200 / 90x200 / 160x200 / 180x200 cm
 • Patjan paksuus 21 cm
 • Jalkojen pituus 11 / 12 / 19 / 20 cm

Eva Wahlströmin suunnittelema Kajo-mallisto

Ammattilaisnyrkkeilyn maailmanmestari Eva Wahlströmin ura otti yllättävän käänteen nyrkkeilystä eläköitymisen jälkeen. Oman kertomansa mukaan hän on ollut lapsesta saakka kova rakentamaan ja suunnittelemaan. Tämän lisäksi hän on kärsinyt aikuisiällä uniongelmista ja urheilijana ymmärtää hyvän unenlaadun tärkeyden.

TEMPUR otti yhteyttä Wahlströmiin ja he yhdessä loivat todella mukavan ja hyvännäköisen Kajo-malliston, josta on nyt tullut myös meidän toimituksemme suosikki.

Lisätietoja TEMPUR Flexible Kajo moottorisänky

TEKNISET TIEDOT

 • Värivaihtoehdot 4 kpl
 • Mitat 80x200 / 90x200 / 160x200 / 180x200 cm
 • Patjan paksuus 21 cm
 • Jalkojen pituus 11 / 12 / 19 / 20 cm

Toimituksemme arvio

Suosittelemme TEMPUR Flexible Kajoa kaikille, jotka haluavat persoonallisen ja yksilöllisesti valmistetun moottorisängyn. Tämä malli sopii lähes kaikenlaisille käyttäjille kustomoitavuutensa takia, ja siksi se onkin toimituksemme ehdoton suosikki. Sen muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa verenkiertoa parantava vaikutus, pehmeät ja mukavat materiaalit, mahdollisuus käyttää langallista tai langatonta kaukosäädintä ja laadukas moottori. Ainoa huono puoli on se, että patjan joustolakana ei kuulu pakettiin.

Plussat og Miinukset TEMPUR Flexible Kajo moottorisänky

Plussat

 • Verenkiertoa parantava vaikutus
 • Pehmeät ja mukavat materiaalit
 • Langallinen ja/tai langaton kaukosäädin
 • Laadukas moottori

Miinukset

 • Patjan joustolakana hankittava erikseen

Testi: Paras moottorisänky [current_year] – [num_of_products] tuotetta vertailussa

 • Säädettävyys: Säätömahdollisuuksissa eri moottorisänkyjen välillä esiintyy paljon eroja. Toisissa malleissa säätöjä voi tehdä tarkemmin, nopeammin ja yksilöllisemmin kuin toisissa. Hyvä säädettävyys tekee moottorisängystä mukavamman.
 • Patja: On tärkeää valita moottorisänky, mikä käyttää laadukasta ja yhteensopivaa patjaa. Moottorisängystä saa maksimaalisen hyödyn irti vain laadukkaan patjan kanssa. Muista valita myös pehmeysaste oman mieltymyksesi mukaisesti.
 • Koko: Moottorisänkyjä on saatavilla useissa eri kokoluokissa. Löytyy yhden hengen sänkyjä, king size -parisänkyjä ja lapsille suunniteltuja malleja. Sängyn kokoa miettiessäsi muista myös ottaa huomioon huoneessa käytettävissä oleva tila.
 • Tuotetyyppi: Kun olet ostamassa moottorisänkyä, on olennaista ottaa huomioon erilaiset tuotetyypit ja arvioida mikä niistä sopisi sinulle ja perheellesi parhaiten. Saatavilla on muun muassa pyörillä liikuteltavia sairaalakäyttöön soveltuvia malleja ja kotikäyttöön suunniteltuja moottorisänkyjä.
 • Hinta: Minkä suuruinen budjettisi on, eli kuinka paljon haluat moottorisänkyyn sijoittaa? Tuotteiden hinnat vaihtelevat merkittävästi; edullisen mallin voi saada alle 500 eurolla, kun taas kalleimmat moottorisängyt voivat maksaa pitkälti yli 3000 euroa.
 • Asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot: Yksi parhaista tavoista muodostaa selkeä käsitys moottorisängyn hinta-laatusuhteesta on ottaa huomioon sekä asiakaskokemukset että asiantuntijoiden moottorisänkyjen testit. Me vertaamme näitä näkemyksiä keskenään, jotta sinun ei tarvitse.

arrow-more

Moottorisängyn hyötyjä

Mukavuus

Moottorisängyt ovat yksinkertaisesti mukavampia perinteisiin sänkyihin verrattuna. Parempi mukavuus johtuu lepokulmien säätömahdollisuudesta. Käyttäjä voi siis asettaa sänkynsä, sekä ylä- että alaosan, juuri haluamaansa kulmaan esimerkiksi mukavampaa lukemista tai ns. zero-gravity-tilan saavuttamista varten.

Kivunlievitys

Yksi moottorisänkyjen merkittävistä eduista on se, että ne voivat lievittää kipua kroonisissa sairauksissa, kuten niveltulehduksessa ja iskiasin kanssa, mikä puolestaan voi auttaa parantamaan näistä sairauksista kärsivien potilaiden elämänlaatua merkittävästi.

Muuttamalla sängyn asentoa itselleen parhaiten sopivaan kulmaan, voi painetta poistaa kipeiltä alueilta, kuten esimerkiksi liikunnassa ärtyneeltä alaselältä. Kun kipeät paikat eivät turhaan paineistu lisää yön aikana, ehtivät ne palautua paremmin ja herääminen tuntuu miellyttävämmältä.

Kuorsauksen väheneminen

Kuorsaava henkilö kärsii usein itse huonosta unenlaadusta, mutta kuorsaus rasittaa myös vieressä nukkuvaa henkilöä, sillä se voi vaikeuttaa nukahtamista. Jos nukahtaminen kestää pitkään kuorsaavan kumppanin takia, on selvää, että univaje voi koitua ongelmaksi.

Kuorsaus tapahtuu, kun kurkun pehmytkudokset painuvat ihmisen nukahtaessa. Moottorisängyt taistelevat kuorsausongelmia vastaan nostamalla sängyn yläosaa, mikä auttaa avaamaan hengitysteitä. Nukkuminen sängyn yläosa koholla vähentää painovoiman vaikutusta, jolloin kurkun kudokset eivät pääse tukkimaan hengitysteitä läheskään niin pahasti.

Hyvää moottorisänkyä etsimässä

Hyvän moottorisängyn löytämiseksi täytyy ensin arvioida omat tarpeet ja käyttötarkoitukset. Tämän jälkeen on helpompi valita juuri itselleen hyvin sopiva malli. Kun vertailet moottorisänkyjä keskenään, kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti näihin seikkoihin: säädettävyys, patja, koko, tuotetyyppi, hinta, asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot.

Mikäli moottorisängystä löytyy hyvät säätöominaisuudet, vahva runko ja laadukas patja, eikä sitä ole ylihinnoiteltu, on kyseessä luultavasti hyvä tuote. Siksi me olemmekin toteuttaneet tutkimuksemme juuri tältä pohjalta. Yksityiskohtaisemman ostajan oppaan löydät tämän artikkelin alusta.

Moottorisänky sopii kaikenlaisille käyttäjille

Moottorisängystä hyötyvät erityisesti ikäihmiset, joiden liikkuvuus on jo hieman heikentynyt sekä erilaisten sairauksista tai vammoista kärsivät käyttäjät. Moottorisängyt ovat yleensä hieman korkeampia kuin perinteiset sängyt, joten niihin on helpompi asettua. Sen lisäksi niiden kulmaa voi säädellä vapaasti, mikä helpottaa toimimista ja auttaa kivunlievityksessä.

Moottorisängystä kuitenkin voivat nauttia myös ihan ”tavalliset” käyttäjät, lapset mukaan lukien, sillä ne ovat yksinkertaisesti niin mukavia. Illalla ennen nukkumaanmenoa on miellyttävä katsella esimerkiksi televisiota tai lukea kirjaa pystyasennossa ja sitten laskea yläpää alas ja nostaa jalat hieman koholle painovoimattoman tunteen saavuttamiseksi ennen nukahtamista. Moottorisänky on siis erinomainen ylellisyystuote kaikenlaisille käyttäjille.

FAQ

Mikä on paras moottorisänky?
Kysymys parhaasta moottorisängystä on viime kädessä mielipidekysymys mutta kaikkia parhaimpia malleja kuitenkin yhdistää se, että niissä laatu ja hyvien ominaisuuksien määrä on hyvässä suhteessa järkevään hintaan. Paras moottorisänky ei siis välttämättä ole se kaikkein kallein vaihtoehto. Arvioidessa parhaita malleja kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti näihin seikkoihin: säädettävyys, patja, koko, tuotetyyppi, hinta, asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot. Tarkan analyysin jälkeen toimituksemme suosikiksi valikoitui TEMPUR Experience Adjustable. Sen laadun huomaa heti kun sängylle asettuu ja sille saa pitkän valmistajan takuun. Laadusta huolimatta sitä ei ole pilattu liian suurella hintalapulla. Tutustu kuitenkin kaikkiin vaihtoehtoihin yllä ja valitse itsellesi paras moottorisänky.
Miten moottorisänky toimii?
Yleensä ihmisillä on jonkinlainen käsitys moottorisängyn toiminnasta, mutta tarkemmat yksityiskohdat eivät ole tavallisesti keskivertokuluttajan tiedossa. Helpoin tapa ymmärtää moottorisängyn toimintaa on mieltää se alustana, jolle valitsemasi tai pakettiin kuuluva patja asetetaan. Moottorisänkyjen rungot on rakennettu metalliosista, jotka on taivutettava, koottava ja maalattava ennen moottorien sekä ohjausjärjestelmien lisäämistä. Tätä moottoria käyttäjä ohjaa joko langallisella tai langattomalla kaukosäätimellä. Ylä- ja alapäätä voidaan vapaasti laskea haluttuihin kulmiin. Tällä tavalla voidaan saavuttaa täysin yksilöllinen asento ja lepokokemus.
Kuinka paljon moottorisänky maksaa?
Moottorisänkyjä löytyy todella monista eri hintaluokista. Pyrimme valitsemaan tähän artikkeliin esiteltäväksi mahdollisimman erihintaisia tuotteita, jotta jokainen lukija voisi löytää juuri itselleen parhaiten sopivan moottorisängyn. Pääsääntöisesti hinnat liikkuvat välillä 400-4000 euroa. Tämän haarukan ulkopuoleltakin löytyy kuitenkin myös muutamia todella halpoja malleja, mutta niistä yksikään ei mahtunut tähän oppaaseen mukaan, sillä niiden ominaisuuksissa ilmeni liian suuria puitteita.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 3.3 / 5. Arvioiden lukumäärä: 11

Ei arvosteluja.