Testiopas:
Asiantuntijoiden valitsemat parhaat Onyx-paistinpannut

VertaaTuote on yhteistyökumppaneidemme rahoittama. Tuotevalintamme perustuvat analyyseihin ja tutkimuksiin..., mutta kaikki artikkelit sisältävät vain yhteistyökumppaneidemme tarjoamia tuotteita. Artikkelit ovat siis sponsoroituja. Huomaa, että artikkelin vuosi kertoo, milloin sisältö on viimeksi päivitetty eikä välttämättä eri tuotetestien julkaisuajankohtaa. Lue lisää

3 Parasta valittu
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.
MAINOKSET Vaikka tämän artikkelin ensisijainen tarkoitus on tarjota rehellistä ja riippumatonta tietoa, se sisältää sponsoreidemme mainoslinkkejä, minkä vuoksi tuotearvioita on pidettävä mainoksina.

Paistinpannut ovat keittiössä välttämättömiä, mutta mikä niistä kannattaa ostaa?

Onyx paistinpannut ovat yksiä markkinoiden parhaista paistinpannuista. Ne on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista, jotka tekevät niistä kestäviä ja pitkäikäisiä. Lisäksi ne lämpenevät tasaisesti, joten ruoka kypsyy täydellisesti joka kerta.

Tässä artikkelissa kerromme, mikä tekee niistä erityisiä ja miksi sinun pitäisi harkita sellaisen ostamista. Lopuksi annamme sinulle muutamia vinkkejä siitä, miten voit valita itsellesi sopivan Onyx paistinpannun.

Mikäli olet kiinnostunut uudenaikaisesta ruuanlaitosta, tutustu myös airfryereiden oppaaseemme.

3 parasta Onyx paistinpannu testissä 2022:

Mitä minun pitäisi ottaa huomioon ostaessani Onyx paistinpannua?

Koko
Kun mietit paistinpannun kokoa, mieti, millaista ruokaa aiot valmistaa ja kuinka monelle ihmiselle. Pienemmillä paistinpannuilla (20 ja 24 cm) saavutetaan nopeammin korkea lämpötila, joten ne sopivat paremmin aamiaisen tai lisukkeiden valmistukseen. 20 cm:n pannulla voit tehdä munakkaan tai paistaa pienemmän pihvin.

Jopa 3 kananmunaa, pakastevihannespussillinen ja normaalikokoinen lohifilee voidaan valmistaa 24 cm:n pannulla. Keskikokoisilla pannuilla (26 cm ja 28 cm) voit valmistaa kerralla enemmän ruokaa ilman, että muut ainekset “ahtautuvat”. Ne sopivat erinomaisesti pastakastikkeisiin ja vihannesten valmistukseen. Suuria (30 cm) paistinpannuja käytetään suurten ruokaerien valmistamiseen, koska niissä on paras lämmityskyky. Voit paistaa 3-4 kananmunaa, isompia lihapaloja, mereneläviä jne.

Materiaali
Onyx paistinpannut on valmistettu kolmesta kerroksesta – ruostumattomasta teräksestä, alumiinista ja tarttumattomasta kerroksesta. Tämän ansiosta Onyx paistinpannut toimivat kaikentyyppisillä liesillä – kaasu-, keraami- ja induktioliesillä – ja niitä voidaan käyttää turvallisesti uunissa jopa 260 asteessa.

Voit valita kahden eri pinnoitteen välillä: alkuperäisen japanilaisen korkealaatuisen tarttumattoman PTFE-pinnoitteen, joka on erityisen kestävä ja jolla on erinomaiset tarttumattomuusominaisuudet, tai keraamisen tarttumattoman pinnoitteen, joka on luonnollinen ja ympäristöystävällinen sekä erittäin kestävä. Molemmilla pinnoitteilla voit ruskistaa täydellisesti, mutta keraaminen tarttumaton pinnoite mahdollistaa myös tahmeiden ruokien kypsentämisen ilman, että ne tarttuvat paistinpannuun.

Huolto
Onyx paistinpannut ovat erittäin helppoja puhdistaa. Sinun tarvitsee vain huuhdella ne lämpimällä vedellä tai pyyhkiä ne liinalla. Lisäksi jos sinulla on kiireinen päivä, sinun ei tarvitse edes pestä niitä käsin, sillä kaikki Onyx paistinpannut ovat astianpesukoneen kestäviä.

Hinta
Onyx paistinpannuissa on kaikissa malleissa sama pintamateriaali, jossa on tarttumattomuusominaisuuksia ja muita etuja, kuten uunin- ja astianpesukoneenkestävyys. Ainoa hintaero syntyy paistinpannun koosta, joka vaihtelee 24 cm:stä 30 cm:iin. Hinta vaihtelee siis 50 ja 100 euron välillä pannun koosta riippuen.

Käyttäjien ja asiantuntijoiden arvostelut
On hyvä idea lukea arvosteluja useista eri lähteistä ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Tämä auttaa sinua tekemään harkitun päätöksen ja saamaan enemmän ajatuksia siitä, mitä paistinpannulta kannattaa etsiä.

Asiantuntija-arvosteluista saat yksityiskohtaisemman kuvauksen siitä, miten pannu suoriutui heidän testissään, kun taas asiakkaiden tuomiot paljastavat myös tuotteen ja tuotemerkin todellisen laadun sekä sen, miten pannu suoriutui päivittäisessä käytössä.

 

arrow-more

Parhaat vaihtoehdot

Huomaa, että emme ole löytäneet puolueettomia testejä näistä tuotteista. Asiantuntijoiden testien sijasta olemme analysoineet asiakkaiden kokemukset mahdollisimman tarkasti ja tehneet arviomme perustuen heidän "testeihinsä", jotka käsittelevät kyseisten tuotteiden toimivuutta, tuotetietoja ja hintaa.

Paras yleiseen ruoanlaittoon

Onyx Hybrid Non-Stick paistinpannu 26 cm - kestävä ja vahingoittumaton pinnoite

Onyx Hybrid Non-Stick paistinpannu 26 cm on turvallinen vaihtoehto ruuan paistamiseen, koska siinä ei ole haitallisia aineita, kuten PFOA:ta. Lisäksi saat laadukkaan tuotteen edulliseen hintaan, koska myyntiketjussa ei ole turhia välikäsiä. 

Onyx Hybrid Non-Stick paistinpannu 26 cm
Paras yleiseen ruoanlaittoon

Katso hinnat ja tarjoukset - Onyx Hybrid Non-Stick paistinpannu 26 cm


 • Tarttumaton pinnoite
 • Ilman PFOA:ta ja muita haitallisia aineita
 • Kestää metallityökalujen käyttöä

Hyvät ja huonot puolet - Onyx Hybrid Non-Stick paistinpannu 26 cm

Plussat

 • Astianpesukoneen kestävä
 • Sopii kaikentyyppisille liesille
 • 100 päivän palautusoikeus
 • 5 vuoden takuu

Miinukset

 • Ei lämpöilmaisinta

Arvostelu: Onyx Hybrid Non-Stick Paistinpannu 26 cm:n yksityiskohtainen katsaus

TEKNISET TIEDOT

 • Halkaisija: 26 cm
 • Materiaali: teräs tai keraami
 • Paino: 1,2 kg

Hybriditeknologia
Onyx Hybrid Non-Stick paistinpannu 26 cm on huippuluokan paistinpannu, joka hyödyntää hybriditeknologiaa. Onyxin hybriditeknologia tarkoittaa kolmea kerrosta – magneettinen ruostumaton teräs, alumiini ja ruostumaton teräs – joka tunnetaan nimellä “Tri-Ply” tai “Clad”.

Onyxin pannut sopivat siis kaikenlaisille liedille (kaasu-, keraami- tai induktioliesi). Tärkeä asia tässä paistinpannussa on sen tarttumaton pinnoite, jonka ansiosta ruoka liukuu helposti pois.

Lisäksi voit valita kahdesta eri pinnoitteesta – tarttuvasta PTFE-pinnoitteesta ja keraamisesta pinnoitteesta. Tämä pannu kestää metallityökalujen käyttöä, mikä tekee siitä kestävän ja pitkäikäisen.

Aikaa säästävä paistinpannu
Tämä paistinpannu on helppo puhdistaa riippumatta siitä, valitsetko keraamisen vai PTFE-pinnoitteen. Voit huuhdella sen kuumalla vedellä tai pyyhkiä liinalla, ja se on puhdas.

Jos sinulla ei kuitenkaan ole aikaa, voit laittaa sen astianpesukoneeseen ja antaa koneen hoitaa työt loppuun puolestasi. Tällä paistinpannulla on 5 vuoden takuu, joka kattaa tuotteen kaikki osatekijät ja 100 päivän palautusoikeus, jota voit hyödyntää, jos et ole tyytyväinen pannuusi.

Meidän tuomiomme

Onyx Hybrid Non-Stick Frying Pan 26 cm on hyvä vaihtoehto niille, jotka etsivät riskitöntä ostosta. Tämä on paistinpannu, jota voi käyttää kaikilla liesityypeillä, ja se on myös astianpesukoneenkestävä, mikä tekee siivoamisesta helppoa. Tässä mallissa ei kuitenkaan ole lämmönilmaisinta, mutta tästä epäkohdasta huolimatta tuotteen mitat ja paino tekevät siitä hyvän vaihtoehdon jokapäiväiseen ruuanlaittoon.

TEKNISET TIEDOT

 • Halkaisija: 26 cm
 • Materiaali: teräs tai keraami
 • Paino: 1,2 kg
Paras wokkipannu

Onyx Hybrid Non-Stick wokkipannu 30 cm - energiatehokas ja suurikapasiteettinen pannu

Onyx Hybrid Non-Stick wokkipannu 30 cm on astianpesukoneen kestävä, joten se on hyvä valinta, jos olet kiireinen ihminen. Materiaaliominaisuuksiensa ansiosta se on tarkoitettu ihmisille, jotka haluavat tarttumattoman paistinpannun, joka on erittäin kestävä.

Onyx Hybrid Non-Stick wokkipannu 30 cm
Paras wokkipannu

Katso hinnat ja tarjoukset - Onyx Hybrid Non-Stick wokkipannu 30 cm


 • Astianpesukoneen kestävä
 • Uuninkestävä 260 asteeseen saakka
 • Nopea ja tasainen lämmönjako

Hyvät ja huonot puolet - Onyx Hybrid Non-Stick wokkipannu 30 cm

Plussat

 • Maailmanluokan tarttumaton pinnoite
 • Sopii kaikille helloille
 • Kestää metalliesineitä
 • Helppo puhdistaa

Miinukset

 • Voi tuntua raskaalta

Arvostelu: Onyx Hybrid Non-Stick 30 cm wokkipannun yksityiskohtainen katsaus

TEKNISET TIEDOT

 • Tilavuus: 5 l
 • Halkaisija: 30 cm
 • Materiaali: Teräs tai keraami
 • Paino: 1,4 kg

Energiaa säästävä teknologia
Vahvuuden ja kestävyyden lisäksi kolmikerrosrakenne, kahva mukaan lukien, tekee Onyx Hybrid Non-Stick Wok -pannusta turvallisen käyttää uunissa jopa 260 °C:n lämpötilassa.

Lisäksi sen muotoilu tarjoaa erinomaisen lämmönjakautumisen, joka mahdollistaa tasaisen paistamisen ja voimakkaamman sivulämmön. Energia siirtyy helpommin itse ruokaan, joten kulutat vähemmän energiaa ruokaa paistaessasi tai kuumentaessasi.

Jokaisen lieden ystävä
Hybriditeknologia mahdollistaa metalliastioiden käytön ilman pelkoa tarttumattoman pinnoitteen vahingoittumisesta. Ei myöskään ole väliä, onko sinulla kaasu-, keraami- vai induktioliesi, sillä tämä wokkipannu toimii hyvin kaikilla liesityypeillä.

Voit valita japanilaisen korkealaatuisen PTFE-pinnoitteen tai tarttumattoman, luonnollisen ja ympäristöystävällisen keraamisen pinnoitteen välillä. Riippumatta siitä, kumman valitset, tarttumaton toiminnallisuus takaa helpon puhdistuksen. Useimmiten voit vain huuhdella pannun kuumalla vedellä tai pyyhkiä sen liinalla.

Meidän tuomiomme

Onyx Hybrid Non-Stick wokkipannu on ympäristöystävällinen ja se säästää energiaa nopean sekä tasaisen lämmönjakautumisen ansiosta.

Lisäksi tämä tarttumaton wokkipannu toimii kaikentyyppisillä liesillä, joten voit käyttää sitä missä tahansa. Se saattaa kuitenkin tuntua joidenkin mielestä painavalta, mutta kun otetaan huomioon kaikki sen edut ja 5 litran tilavuus, on se yksi parhaista wokkipannuista.

TEKNISET TIEDOT

 • Tilavuus: 5 l
 • Halkaisija: 30 cm
 • Materiaali: Teräs tai keraami
 • Paino: 1,4 kg
Paras soteerauspannu

Onyx Hybrid Non-Stick soteerauspannu 26 cm - tilava ja helppo puhdistaa

Onyx™ Hybrid Non-Stick soteerauspannu 26 cm kestää metallityökalujen käyttöä, mikä tekee siitä maailmanluokan pannun. Tämä paistinpannu kestää koko elämäsi ja sen tarttumaton pinnoite mahdollistaa helpon ruuanlaiton.

Onyx Hybrid Non-Stick soteerauspannu 26 cm
Paras soteerauspannu

Katso hinnat ja tarjoukset - Onyx Hybrid Non-Stick soteerauspannu 26 cm


 • Kestää metalliesineitä
 • Kolmikerroksinen tarttumaton pinnoite
 • Tilava muotoilu

Hyvät ja huonot puolet - Onyx Hybrid Non-Stick soteerauspannu 26 cm

Plussat

 • Pitkä kahva
 • Astianpesukoneen kestävä
 • Uuninkestävä 260 asteeseen asti
 • Ei haitallisia aineita

Miinukset

 • Kansi ei kuulu pakettiin

Arvostelu: Onyx Hybrid Non-Stick soteerauspannu 26 cm:n yksityiskohtainen katsaus

TEKNISET TIEDOT

 • Halkaisija: 26 cm
 • Materiaali: teräs tai keraami
 • Paino: 1,9 kg

Naarmuuntumaton muotoilu
Onyx™ Hybrid Non-Stick soteerauspannu 26 cm tarjoaa tilavan muotoilun. Lähes 8 cm syvä ja 26 cm leveä pannu 20 cm pitkällä kahvalla tekee ruuanlaitosta vaivatonta.

Lisäksi sen hybriditeknologia, jossa on erityinen tarttumaton pinnoite, mahdollistaa metallisten välineiden ja laitteiden käytön ilman vaaraa pannun vahingoittumisen vaaraa. Käytä haarukoita, lusikoita – ja jopa veistä leikataksesi lihaa suoraan paistinpannulla ilman huolta.

Helppo puhdistaa
Tämä annu on kauttaaltaan ruostumatonta terästä ja alumiinia – kahva mukaan lukien. Tämä tarkoittaa, että jos haluat paistaa nopeasti, voit käyttää sitä turvallisesti uunissa jopa 260 °C:n lämpötilassa.

Jos olet huolissasi puhdistamisesta, muista että tuote on käyttäjäystävällinen, eli voit pestä sen joko käsin tai astianpesukoneessa. Jos sinulla on terveydellisiä huolia pannun materiaalin suhteen, huomaa että se on täysin PFOA-vapaa, eikä se sisällä muitakaan haitallisia aineita tai epäpuhtauksia.

Meidän tuomiomme

Onyx Hybrid Non-Stick soteerauspannu 26 cm on hyvä valinta, joka tarjoaa sopivan valmistusmateriaalin ja muotoilun, mikä tekee siitä helppokäyttöisen paistinpannun. Ainoa haittapuoli on, että kansi ei sisälly pakkaukseen, mutta 5 vuoden takuu tekee siitä yhden markkinoiden parhaista vaihtoehdoista.

TEKNISET TIEDOT

 • Halkaisija: 26 cm
 • Materiaali: teräs tai keraami
 • Paino: 1,9 kg

Mistä paistinpannut on tehty?

Paistinpannuja valmistetaan eri materiaaleista, kuten ruostumattomasta teräksestä, kuparista, valuraudasta ja alumiinista. Joissakin pannuissa on tarttumaton pinnoite, joka helpottaa puhdistamista. Tarttumattomalla pinnoitteella varustetuissa pannuissa on kaksi osaa – pohjamateriaali ja tarttumaton pinnoite.

Monet valmistajat käyttävät alumiinia jossakin muodossa. Se voi olla perusmateriaalina (pannun ulkopinta), ydinmateriaalina (keskikerros täysin päällystetyissä ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa pannuissa) tai sitä voidaan käyttää jopa koko pannun rakenteessa. 

ONYX-paistinpannuissa on kolmikerrosrakenne, jota kutsutaan nimellä “tri-ply” tai “clad”. Ulompi kerros on magneettista ruostumatonta terästä, joten se soveltuu kaikille liesityypeille. Keskellä on alumiinia lämmön tasaisen jakautumisen varmistamiseksi ja kolmas kerros ruostumatonta terästä, jossa on tarttumaton pinnoite. 

Mitä tarkoittaa, että pannu on PFOA-vapaa?

PFOA on lyhenne sanoista perfluoro-oktaanihappo (Perfluorooctanoic acid). Se on kemikaali, jota käytetään valmistettaessa tuotteita, jotka kestävät hyvin lämpöä, vettä, öljyä ja tahroja. Aikoinaan PFOA oli yleistä tarttumattomien keittoastioiden valmistuksessa. Tarkemmin sanottuna sitä käytettiin tarttumattomien keittoastioiden keittopinnalle levitettävän pinnoitteen valmistukseen.

PFOA:ta, joka kuuluu PFAS-yhdisteiden (perfluorialkyyliyhdisteet) ryhmään, on tutkittu laboratorio-olosuhteissa eläimillä ja seuraamalla altistuneita ihmisiä. Laboratoriotulokset viittaavat siihen, että altistuminen tälle kemikaalille voi aiheuttaa kasvainten kasvun riskin maksassa, haimassa ja muissa elimissä.

Ihmisillä tehdyt tutkimukset osoittavat, että altistuminen PFOA:lle voi lisätä useiden syöpien, kuten munuaissyövän, kehittymisen riskiä. PFOA:n ja tiettyjen sairauksien tai syöpien välisten varmempien yhteyksien löytämiseksi tarvitaan lisää tutkimuksia, mutta riski riittää poistamaan kemikaalin tarttumattomien keittoastioiden valmistusprosessista.

PFOA-vapaat keittoastiat ovat siis yksinkertaisesti keittoastioita, jotka on valmistettu ilman PFOA:n käyttöä. Onyxin paistinpannut kuuluvat tähän luokkaan, sillä ne ovat tarttumattomia ja PFOA-vapaita.

Mitkä ovat paistinpannujen tavanomaiset koot?

Vaikka paistinpannuja on valittavissa useita eri kokoja, yleisimmät markkinoilla olevat koot ovat 16, 20, 24, 28 ja 32 cm. Joissakin tapauksissa käytetään myös kokoja 14, 22, 26 ja 30 cm. Paistinpannun mittaamisessa asiat voidaan tehdä yhtä yksinkertaisesti viivoittimella tai mittanauhalla.

Pyöreän paistinpannun kokonaiskoko määritellään yleensä pisimmän mitan, eli tässä tapauksessa pannun reunalta reunalle -mitan perusteella. Paistinpannut eivät rajoitu vain ympyrän muotoon, vaan markkinoilla on myös neliön muotoisia pannuja. Näiden pannujen osalta on otettava huomioon kaksi pituutta.

Kun nämä kaksi pituutta on huomioitu, ne kerrotaan keskenään, jolloin saadaan tietää pannun tilavuus. Sinun on ensin mitattava poikki keskikohdan pisimmästä kohdasta. Mittaa sitten toinen pisin kohta, jolloin mittauskohtien pitäisi muodostaa risti. Sitten sinun tarvitsee vain kertoa keskenään nämä kaksi mittaa. Onyx paistinpannuja on saatavana halkaisijaltaan 24, 26, 28 ja 30 cm:n kokoisina, joten ne soveltuvat monipuolisesti erilaisiin ruuanlaittotapoihin.

FAQ

Mitä eroa on tavallisen paistinpannujen ja Onyxin pannujen välillä?
Tavallisia paistinpannuja on saatavilla tarttumattomilla pinnoitteilla tai ilman. Onyxin paistinpannut ovat kuitenkin kaikki tarttumattomia, ja ne ovat hybridirakenteisia. Pannuissa on kaksi valinnaista pinnoitetta – tavallinen ja keraaminen. Lisäksi niissä on ainutlaatuinen muotoilu – useita kukkuloita ja laaksoja. Laaksoissa on käytetty tarttumatonta materiaalia, joka takaa tunnetun tarttumattomuuden ja tekee paistinpannusta helposti pestävän. Onyxin pannuissa on käytetty ruostumatonta terästä, joka takaa kestävyyden, lihan täydellisen ruskistumisen ja mahdollisuuden käyttää metalliastioita. Siksi Onyx paistinpannuja kutsutaan "hybrideiksi".
Kuinka paljon paistinpannut maksavat?
Paistinpannujen hinnat vaihtelevat noin 20 eurosta aina 200 euroon saakka. Hinta riippuu paistinpannun materiaalista (kuten alumiinista, ruostumattomasta teräksestä tai kuparista), paistinpannun koosta ja muodosta sekä mahdollisista erityisominaisuuksista. Verrattuna muihin tarttumattomilla ominaisuuksilla varustettuihin paistinpannuihin Onyx paistinpannut ovat edullisia, ja niiden hinta liikkuu 50-100 euron välillä pannun halkaisijasta riippuen.
Voiko paistinpannun pinnoite olla myrkyllinen?
Kyllä, jotkut paistinpannun pinnoitteet voivat olla myrkyllisiä. Esimerkiksi PFOA on kemikaali, jota käytetään usein paistinpannujen tarttumattomassa pinnoitteessa. PFOA on yhdistetty terveysongelmiin, kuten syöpään, hedelmättömyyteen ja synnynnäisiin epämuodostumiin. Siksi on tärkeää valita paistinpannu, jossa on PFOA-vapaa pinnoite.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.