Wokkipannu testi 2024:
Millainen on hyvä wokkipannu

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotevalikoima perustuu rehellisiin analyyseihin ja tutkimuksiin,..., mutta artikkelit sisältävät vain yhteistyökumppaneidemme valikoimista löytyviä tuotteita. Artikkeleitamme voidaan siis pitää mainoksina. Lue täältä, kuinka kumppanuudet vaikuttavat tuotteidemme listausjärjestykseen. Artikkelimme sisältävät pääasiassa kolmansien osapuolien toteuttamia testejä ja arvosteluja. Lue lisää

4 Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.
MAINOKSET Vaikka tämän artikkelin ensisijainen tarkoitus on tarjota rehellistä ja riippumatonta tietoa, se sisältää sponsoreidemme mainoslinkkejä, minkä vuoksi tuotearvioita on pidettävä mainoksina.

Wokkipannuja voidaan käyttää muun muassa höyryttämiseen, paistetun riisin ja nuudeleiden valmistamiseen, pataruokien hauduttamiseen ja jopa popcornin valmistukseen – mutta kaikkein suosituimpia ne ovat aasialaisten stir-fry-ruokien valmistamisessa eli wokkaamisessa.

Länsimaiset paistinpannut ovat parhaimmillaan lämmön säilyttämisessä, kun taas wokkipannu puolestaan on suunniteltu mahdollisimman reaktiivisiksi. Ne siis kuumenevat todella nopeasti mutta myös jäähtyvät hetkessä tarpeen vaatiessa. Muotonsa puolesta wokkipannu tekee isojen annosten pannulla sekoittamisesta ja myös uppopaistamisesta helpompaa.

Olemme listanneet alle kuusi parasta wokkipannua ja luotettavimmat sekä edullisimmat jälleenmyyjät. Vertailua tehdessämme perehdyimme lukuisiin tuotteisiin löytääksemme parhaan vaihtoehdon kaikenlaisille kokeille.

Valintamme perustuvat asiantuntijoiden testeihin ja arvosteluihin, asiakkaiden mielipiteisiin sekä yleiseen hinta-laatusuhteeseen. Löydät nämä pannut, niiden plussat ja miinukset sekä erityispiirteet tästä artikkelista.

test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

Testi: Paras wokkipannu 2024 – 4 tuotetta vertailussa

Näin VertaaTuote arvioi ja valitsee tuotteet

Tässä artikkelissa tarkastellaan useita suosittuja tuotteita, jotka olemme löytäneet perusteellisen tutkimuksen ja analyysin avulla. Artikkelissa esiteltyjä tuotteita myy yksi tai useampi kumppaneistamme. Löydät yhteistyökumppanimme monista hintataulukoista, mikä antaa sinulle mahdollisuuden etsiä parhaan hinnan valitsemallesi tuotteelle. Vaikka nämä kumppanuudet voivat vaikuttaa artikkelin tuotevalikoimaan, suosituksemme perustuvat tuotteen kokonaisarvioon.

Arvioimme ja vertaamme artikkelissa esiintyviä tuotteita seuraavien tekijöiden perusteella:

  1
 • Viralliset ja puolueettomat tuotetestit
 • 2
 • Asiakkaiden arviot ja mielipiteet tuotteesta
 • 3
 • Tilastot kuluttajien käyttäytymisestä ja mieltymyksistä
 • 4
 • Tekniset tiedot, ominaisuudet sekä hyvät ja huonot puolet
 • 5
 • Takuu, palvelu ja maine jälleenmyyjien keskuudessa

Muodostamme käsityksen hinta-laatusuhteesta näiden tekijöiden perusteella, ​​ja teemme subjektiivisen arviomme sekä suosituksemme. Huomaa kuitenkin, että tämä artikkeli ei ole markkinoiden parhaiden tuotteiden rankkaus vaan arvostelu.

Merkintämme, kuten "Paras budjettivalinta", "Paras langaton malli", "Hyvä hinta-laatusuhde" jne. - ovat tutkimuspäälliköiden yksittäisiä, riippumattomia arvioita, jotka perustuvat kulloinkin edellä mainittuun menetelmään.

Paras wokkipannu täysteräksisellä rakenteella test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Fiskars All Steel Pure 28 cm teräksinen wokkipannu - ruostumatonta terästä

 • Google (asiakkaat): 4,3/5

Fiskars All Steel Pure on halkaisijaltaan 28 cm leveä, teräksinen wokkipannu, joka on nimensä mukaisesti valmistettu korkealuokkaisesta ruostumattomasta teräksestä. Sen pohjan sisäpinnassa olevat kaiverrukset auttavat öljyä leviämään tasaisesti koko pannulle. All Steel Pure wokkipannu on valmistettu 90 % kierrätettävistä materiaaleista ja Fiskars myöntää sille 25 vuoden valmistajan takuun. Google Shoppingissa asiakasarvioiden keskiarvo on 4,3/5 tähteä.

Fiskars All Steel Pure 28 cm teräksinen wokkipannu
Paras wokkipannu täysteräksisellä rakenteella

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Fiskars All Steel Pure 28 cm teräksinen wokkipannu:

 • Kaiverrukset levittävät öljyn tasaisesti
 • 25 vuoden takuu
 • Valmistettu 90 % kierrätetyistä materiaaleist

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Fiskars All Steel Pure 28 cm wokkipannun

TEKNISET TIEDOT

 • Halkaisija 28 cm
 • Valmistusmateriaalit Ruostumaton teräs
 • Paino 1,3 kg

Toimii myös induktioliedellä ja uunissa

Fiskars All Steel Pure 28 cm on erittäin monipuolinen wokkipannu, sillä sitä voi käyttää kaikilla liesityypeillä. Mielestämme tämä on paras wokkipannu induktioliedelle. Kaikkien liesityyppien lisäksi tätä wokkipannua voi käyttää myös uunissa jopa 270 asteen lämpötiloissa. Koko pannu on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, eikä siinä ei ole esimerkiksi kahvaa, joka ei kestäisi uunia. Muista kuitenkin olla varovainen uunia käyttäessäsi, ettet vahingossa nappaa kiinni tulikuumasta kahvasta.

Mitä asiakkaat sanovat Fiskars All Steel Puresta

Asiakkaat ovat olleet Fiskars All Steel Pureen erittäin tyytyväisiä. Erityisesti pohjoismaisilla markkinoilla tämä on yksi asiakkaiden suosikeista. Google Shopping kerää yhteen asiakasarviot useista eri lähteistä ja tämän artikkelin kirjoitushetkellä niiden keskiarvo on ollut vakuuttavat 4,3/5 tähteä. Asiakkaat ovat olleet erityisen tyytyväisiä tämän pannun lähes ikuiseen käyttöikään ja suhteessa edulliseen hintaan. Monen mielestä tämä on myös paras wokkipannu induktioliedelle.

Tätä artikkelia luodessamme emme onnistuneet löytämään luotettavien ammattilaisten tuottamia riippumattomia testejä. Mikäli sellaisia kuitenkin jatkossa julkaistaan, tulemme päivittämään tätä opasta asiaan kuuluvalla tavalla.

Lisätietoja Fiskars All Steel Pure 28 cm teräksinen wokkipannu

TEKNISET TIEDOT

 • Halkaisija 28 cm
 • Valmistusmateriaalit Ruostumaton teräs
 • Paino 1,3 kg

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Fiskars All Steel Pure 28 cm wokkipannua oikeastaan kaikille kotikokeille. Se on hinta-laatusuhteeltaan yksi markkinoiden parhaista valinnoista, ja kaiken muun hyvän lisäksi se on kotimainen valinta. Tämä wokkipannu on toimituksemme mielestä paras täysteräksinen wokkipannu. Sen muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa konepestävyys, nopea ja tasainen lämmönjako, poikkeuksellinen kestävyys ja erittäin laadukkaat valmistusmateriaalit. Ainoa huono puoli tässä wokkipannussa on se, että painoltaan se on sieltä painavammasta päästä.

Plussat og Miinukset Fiskars All Steel Pure 28 cm teräksinen wokkipannu

Plussat

 • Konepestävä
 • Nopea ja tasainen lämmönjako
 • Poikkeuksellisen kestävä
 • Laadukkaat valmistusmateriaalit

Miinukset

 • Painava
Paras wokkipannu premium-luokasta test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Fiskars Norden Wok 28 cm wokkipannu - kotimaista huippulaatua

 • Google (asiakkaat): 4,8/5

Fiskars Norden Wok 28 cm on ruostumattomasta teräksestä Suomessa valmistettu huippuluokkainen wokkipannu. Vaikka kyseessä onkin itämäisiä tapoja kunnioittava pannu, on valmistuksessa noudatettu pohjoismaisia teräksen valmistusperinteitä. Norden Wokin 3-kerroksinen rakenne mahdollistaa nopean kuumenemisen ja erinomaisen lämmön jakautumisen. Google Shoppingissa asiakasarvioiden keskiarvo on huikeat 4,8/5 tähteä.

Fiskars Norden Wok 28 cm wokkipannu
Paras wokkipannu premium-luokasta

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Fiskars Norden Wok 28 cm wokkipannu:

 • Perinteitä kunnioittaen
 • Valmistettu Suomessa
 • 3-kerroksinen rakenne

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Fiskars Norden Wok 28 cm wokkipannun

TEKNISET TIEDOT

 • Halkaisija 28 cm
 • Valmistusmateriaalit Ruostumaton teräs
 • Pohjan paksuus 3,5 mm
 • Paino 1,73 kg

Pohjoismaisen ja aasialaisen muotoilun fuusio

Kaikki Fiskars Norden -sarjan ruuanlaittovälineet ottavat inspiraatiota klassisesta pohjoismaisesta muotoilusta ja suomalaisista tavoista. Wokkipannun kohdalla mukaan tulee totta kai myös aasialaiset perinteet, joita on koitettu vaalia muotoilussa mahdollisimman tarkasti.

Mitä asiakkaat sanovat Fiskars Norden Wokista

Google Shopping kerää yhteen asiakasarvioiden keskiarvon useilta eri kauppapaikoilta ja jälleenmyyjiltä. Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Fiskars Norden Wokin saamien arvioiden keskiarvo on ollut huikeat 4,8/5 tähteä. Kyseessä on siis yksi kaikkein parhaiten arvostelluista wokkipannuista. Asiakkaat ovat pitäneet sen hieman korkeampaa hintaa perusteltuna, sillä tämä pannu kestää käytössä vuodesta toiseen.

Tätä artikkelia luodessamme emme onnistuneet löytämään luotettavien ammattilaisten tuottamia riippumattomia testejä. Mikäli sellaisia kuitenkin jatkossa julkaistaan, tulemme päivittämään tätä opasta asiaan kuuluvalla tavalla.

Lisätietoja Fiskars Norden Wok 28 cm wokkipannu

TEKNISET TIEDOT

 • Halkaisija 28 cm
 • Valmistusmateriaalit Ruostumaton teräs
 • Pohjan paksuus 3,5 mm
 • Paino 1,73 kg

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Fiskars Norden Wok 28 cm wokkipannua kaikille niille, jotka haluavat panostaa huippuluokkaiseen ja mahdollisesti jopa elinikäiseen pannuun. Tämä wokkipannu on toimituksemme ensisijainen premium-valinta. Sen muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa erinomaiset tarttumattomat ominaisuudet korkeissakin lämpötiloissa, täysi uuninkestävyys aina 240 asteeseen saakka ja soveltuvuus kaikille liesityypeille. Ainoa huono puoli tässä mallissa on se, että se täytyy tiskata käsin.

Plussat og Miinukset Fiskars Norden Wok 28 cm wokkipannu

Plussat

 • Erinomaisen tarttumattomat ominaisuudet
 • Täysi uuninkestävyys jopa 240 asteeseen asti
 • Soveltuu kaikille liesityypeille

Miinukset

 • Ei kestä konepesua
Paras wokkipannu hiiliteräsrakenteella test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Ken Hom Classic Hiiliteräswok 32 cm wokkipannu - aito ja alkuperäinen

 • Google (asiakkaat): 4,4/5

Ken Hom Classic on 32 cm leveä wokkipannu, joka on valmistettu pinnoittamattomasta hiiliteräksestä. Tämä on valintasi, jos haluat ns. aidon aasialaisia perinteitä kunnioittavan wokkipannun. Kyseessä on todella kevyt ja nätillä puisella kahvalla varustettu wokkipannu, jonka kanssa voi huoletta käyttää myös metallivälineitä. Google Shoppingissa asiakasarvioiden keskiarvo on 4,4/5 tähteä.

Ken Hom Classic Hiiliteräswok 32 cm wokkipannu
Paras wokkipannu hiiliteräsrakenteella

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Ken Hom Classic Hiiliteräswok 32 cm wokkipannu:

 • Kevyt
 • Sopii metallivälineille
 • Puinen kahva

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Ken Hom Classic Hiiliteräswok 32 cm wokkipannu

TEKNISET TIEDOT

 • Halkaisija 32 cm
 • Valmistusmateriaalit Hiiliteräs
 • Pohjan paksuus 1,8 mm
 • Paino 0,33 kg

Aasialaisten huippukokkien suosima hiiliteräs

Mikäli aasialaisilta huippukokeilta kysytään, niin hyvää hiiliteräswokkipannua ei voi korvata millään. Se ei ole pelkästään suhteellisen edullinen valmistusmateriaali, vaan se johtaa lämpöä tasaisesti ja luo käytössä itsellensä hyvän pinnoitteen. Vaikka Aasiassakin käytetään wokkipannuissa nykyään monia muitakin valmistusmateriaaleja – alumiinia, ruostumatonta terästä ja jopa kuparia – kokeneet ja arvostetut paikalliset kokit vannovat silti hiiliteräksen nimeen.

Mitä asiakkaat sanovat Ken Hom Classic Hiiliteräswokista

Google Shopping kerää yhteen asiakasarviot monilta eri jälleenmyyjiltä ja kauppapaikoilta. Tämän artikkelin kirjoitushetkellä niiden keskiarvo on ollut kiitettävät 4,4/5 tähteä. Asiakkaat ovat kehuneet erityisesti sitä, kuinka tämä pannu paranee käytössä jatkuvasti. Myös hyvä kyky ruskistaa ruokaa on saanut paljon kehuja. Muutamia negatiivisia kommentteja on kuitenkin tullut koskien sitä, että tämä pannu saattaa huolimattomassa käytössä päästä ruostumaan.

Tätä artikkelia luodessamme emme onnistuneet löytämään luotettavien ammattilaisten tuottamia riippumattomia testejä. Mikäli sellaisia kuitenkin jatkossa julkaistaan, tulemme päivittämään tätä opasta asiaan kuuluvalla tavalla.

Lisätietoja Ken Hom Classic Hiiliteräswok 32 cm wokkipannu

TEKNISET TIEDOT

 • Halkaisija 32 cm
 • Valmistusmateriaalit Hiiliteräs
 • Pohjan paksuus 1,8 mm
 • Paino 0,33 kg

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Ken Hom Classic wokkipannua kaikille niille, jotka haluavat nimenomaan oikean hiiliteräksisen wokkipannun. Tämä malli on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen valinta, ja siksi olemmekin antaneet sille parhaan hiiliteräs wokkipannun palkinnon. Ken Hom Classicin muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa ripustuslenkki helppoa säilytystä varten, käytön myötä muodostuva tarttumaton pinta ja irrotettava kahva. Huomaa kuitenkin, että vaikka pannun halkaisija on 32 cm, on itse paistoalue kuitenkin yllättävän pieni.

Plussat og Miinukset Ken Hom Classic Hiiliteräswok 32 cm wokkipannu

Plussat

 • Ripustuslenkki säilytystä varten
 • Käytössä syntyvä tarttumaton pinta
 • Irrotettava kahva

Miinukset

 • Pieni paistoalue
Paras wokkipannu monipuolisilla ominaisuuksilla test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Scanpan Impact 32 cm kannellinen wokkipannu - monipuoliseen ruuanlaittoon

 • Amazon (asiakkaat): 3,9/5
 • Google (asiakkaat): 4,7/5

Scanpan Impact on halkaisijaltaan 32 cm leveä kannellinen wokkipannu. Sen mukana tulee täydellisesti istuva lasikansi, joka auttaa ruokien haudutuksessa ja tarkkailussa. Kahvojen osalta kyseessä on ns. hybridimalli, sillä tästä pannusta löytyy tavallisista paistinpannuista tuttu kahva toiselta puolelta ja pienempi metallilenkki toiselta. Tätä pannua voi käyttää kaikilla liesityypeillä. Amazonissa asiakasarvioiden keskiarvo on 3,9/5 tähteä ja Google Shoppingissa puolestaan 4,7/5.

Scanpan Impact 32 cm kannellinen wokkipannu
Paras wokkipannu monipuolisilla ominaisuuksilla

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Scanpan Impact 32 cm kannellinen wokkipannu:

 • Sopii kaikille liesityypeille
 • Kätevä lasikansi
 • Kaksi erilaista kahvaa

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Scanpan Impact 32 cm wokkipannun

TEKNISET TIEDOT

 • Halkaisija 32 cm
 • Valmistusmateriaalit Ruostumaton teräs
 • Pohjan paksuus 6,4 mm
 • Paino 3,2 kg

Ruskista maltillisilla lämpötiloilla

Lämpötilojen säätely on kaikessa ruuanlaitossa tärkeää. Erityisesti wokkaamisessa pienetkin vaihtelut lämpötilassa saattavat tehdä eron hyvän ruskistuksen ja pohjaan palamisen välillä. Tällä ruostumattomalla teräksestä valmistetulla wokkipannulla voit ruskistaa ruokia kohtalaisen alhaisella lämpötilalla, joka tarkoittaa sitä, että saat ruualle hyvän värin ilman polttamisvaaraa.

Mitä asiakkaat sanovat Scanpan Impact 32 cm wokkipannusta

Amazonin ja Google Shoppingin asiakasarvoissa on havaittava merkittäviä eroja. Amazonissa niiden keskiarvo on nimittäin vain 3,9/5 tähteä ja Google Shoppingissa puolestaan jopa 4,7/5. Amazonissa asiakasarvioiden keskiarvoa on tuonut alas käyttäjien negatiiviset kommentit liittyen ongelmiin puhdistuksen kanssa. Se on ehkä hieman jopa yllättävää, sillä tämän pannun voi huoletta pestä astianpesukoneessa. Google Shoppingin arvioita tutkiessa ei löydy juuri lainkaan negatiivista palautetta.

Tätä artikkelia luodessamme emme onnistuneet löytämään luotettavien ammattilaisten tuottamia riippumattomia testejä. Mikäli sellaisia kuitenkin jatkossa julkaistaan, tulemme päivittämään tätä opasta asiaan kuuluvalla tavalla.

Lisätietoja Scanpan Impact 32 cm kannellinen wokkipannu

TEKNISET TIEDOT

 • Halkaisija 32 cm
 • Valmistusmateriaalit Ruostumaton teräs
 • Pohjan paksuus 6,4 mm
 • Paino 3,2 kg

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Scanpan Impact 32 cm wokkipannua kaikille niille, jotka haluavat mahdollisimman monipuolisen vaihtoehdon. Siksi olemmekin antaneet tälle mallille monipuolisimman wokkipannun palkinnon. Sen muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa valuttamaton kaatoreuna, konepestävyys ja 10 vuoden takuu valmistusvirheiden varalle. Ainoa huono puoli tässä mallissa on se, että sen kanssa ei voi käyttää metallisia välineitä. Naarmuuntumisen välttämiseksi niiden sijasta kannattaa siis suosia puisia tai muovisia välineitä.

Plussat og Miinukset Scanpan Impact 32 cm kannellinen wokkipannu

Plussat

 • Valuttamaton kaatoreuna
 • Konepestävä
 • 10 vuoden takuu valmistusvirheille

Miinukset

 • Ei kestä metallisia välineitä

Wokkipannun ostajan opas – kiinnitä huomiota näihin seikkoihin:

 • Koko: Koko on siinä mielessä merkittävä tekijä wokkipannulle, että se vaikuttaa suoraan siihen, kuinka isoja annoksia pystyt kerralla valmistamaan. Pieni wokkipannu on hyvä siitä, että sitä on helppo käsitellä ja se vie kaapissa vähemmän säilytystilaa.
 • Materiaali: Materiaalityyppi vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti wokkipannu lämpenee, onko sillä hyvä lämmönjako ja kuinka paljon se kestää kolhuja. Vaikka nykyään wokkipannuja onkin saatavilla monista eri materiaaleista valmistettuna, pitää moni alkuperäistä hiiliterästä edelleen parhaana ja ainoana oikeana vaihtoehtona.
 • Pinnoite: Mikäli haluat hauduttaa wokkipannussasi myös hapokkaita kastikkeita, suosittelemme valitsemaan pinnoitetun pannun. Pinnoite vaikuttaa myös olennaisesti helppokäyttöisyyteen erityisesti puhdistuksen suhteen. Erilaiset ruoka-aineet eivät nimittäin jämähdä pinnoitettuun pannuun yhtään niin pahasti kuin pinnoittamattomaan.
 • Tuotetyyppi: Kun olet ostamassa wokkipannua, on olennaista ottaa huomioon erilaiset tuotetyypit ja arvioida mikä niistä vastaisi tarpeisiisi parhaiten. Saatavilla on muun muassa yhdellä pitkävartisella kahvalla tai kahdella pannun molemmin puolin sijoitetuilla lenkeillä varustettuja pannuja.
 • Hinta: Minkä suuruinen budjettisi on, eli kuinka paljon haluat wokkipannuun sijoittaa? Tuotteiden hinnat vaihtelevat jonkin verran; edullisen mutta hyvän wokkipannun saa muutamalla kympillä, kun taas arvokkaammat mallit saattavat maksaa jopa yli 100 euroa. Tässä oppaassa esitellyt tuotteet sijoittuvat suurin piirtein välille 30–120 €.
 • Asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot: Yksi parhaista tavoista muodostaa selkeä käsitys wokkipannujen hinta-laatusuhteesta on ottaa huomioon sekä asiakaskokemukset että asiantuntijoiden arviot. Me vertaamme näitä näkemyksiä keskenään, jotta sinun ei tarvitse.

arrow-more

Kokeile näitä wokkipannulla

Stir-fry
Stir-frylla tarkoitetaan öljyssä wokkipannulla nopeasti kypsennettyä ruokaa, jota Suomessa ihan vain wokiksikin kutsutaan. Tämä on wokkipannujen peruskauraa.
Wokkipannun kaltevat ja korkeat reunat tekevät siitä ihanteellisen ruuan kääntelyyn ja jopa heittelyyn. Nopeasti kovassa kuumuudessa paistettu ruoka ruskistuu nopeasti, pysyy mehukkaana ja saa miellyttävän hiiltyneen maun, varsinkin jos käytössä on aito ja oikea hiiliteräspannu.

Höyrytys
Wokkipannulla voi hieman ehkä yllättäen myös höyryttää ruokia todella kätevästi. Tähän tarkoitukseen tarvitset itse pannun lisäksi aasialaisen, kaksiosaisen bambuhöyrystimen, joka asetetaan paikalliseen tapaan wokkipannuun kansi suljettuna.
Ennen höyryttämisen aloittamista höyrystintä liotetaan noin puoli tuntia vedessä. Tarttumista estämään koriin voi laittaa ruuan alle esimerkiksi leivinpaperia tai aasialaiseen tyyliin kaalin- tai salaatinlehtiä.

Haudutus
Wokkipannulla voi myös hauduttaa ruokaa. Hauduttaessa ruokaa kypsennetään miedommalla lämpötilalla, jolloin esimerkiksi lihasta tulee mureampaa ja kastikkeet suurustuvat. Erityisen hyvin haudutukseen sopii uuninkestävä wokkipannu, jonka voi asettaa uuniin hiljalleen hautumaan.

Uppopaistaminen
Uppopaistaminen ei ole wokkipannun leipälaji, mutta se soveltuu siihen huomattavasti perinteistä länsimaista paistinpannua paremmin. Wokkipannussa on korkeat reunat, jotka mahdollistavat suurempienkin ruoka-aineiden, kuten kanapalojen uppopaistamisen. Korkeat reunat auttavat myös välttämään öljyn roiskumista pannun ulkopuolelle.
Huomaa kuitenkin, että wokkipannun kaarevien reunojen takia öljyä joutuu käyttämään kohtalaisen runsaasti. Toisin kuin varsinaista friteerauskeitintä käyttäessä, öljyä ei myöskään voi samalla tavalla jättää pannuun odottamaan seuraavaa friteerauskertaa, ainakaan jos wokkipannua meinaa välissä käyttää muuhun paistamiseen.

Hyvä kokkiveitsi wokkipannun kaveriksi

Mikäli haluat ryhtyä todelliseksi oman elämäsi Gordon Ramsayksi, tarvitset totta kai uuden wokkipannnusi kaveriksi laadukkaan veitsen tai veitsisetin. Tutustu siis myös VertaaTuotteen toteuttamaan kokkiveitsien vertailuun ja valitse itsellesi mieluisin vaihtoehto.

Mikä on wokkipannu?

Wokkipannu on pyöreä, korkeareunainen pannu, jota käytetään perinteisesti kiinalaisessa ja muissa aasialaisissa ruokaperinteissä. Wokkipannuja voidaan valmistaa erilaisista metalleista, kuten teräksestä tai alumiinista. Sen parhaisiin ominaisuuksiin kuuluu kestävyys ja hyvä lämmönjohtavuus. Wokkipannua käytetään siis – yllätys, yllätys – paistamiseen ja hauduttamiseen. Wokkipannu sopii erinomaisesti erilaisiin aasialaisiin paistoksiin ja muihin itämaisiin ruokiin, mutta sen avulla voi valmistaa monenlaisia muitakin ruokia nopeasti ja tehokkaasti.

Käyttämämme lähteet

Tämän artikkelin koostamiseen on käytetty paljon aikaa, sillä tavoitteenamme on tuottaa mahdollisimman objektiivinen arvio jokaisesta tuotteesta. Arvioidessamme erilaisia wokkipannuja olemme luottaneet ulkopuolisiin asiantuntijoihin ja kuluttajien arvioihin kansainvälisesti. Tiimimme on tutkinut markkinoita ja käynyt läpi kaikki asiaankuuluvat lähteet.

Tässä vertailussa olemme käyttäneet seuraavien tahojen testejä, arvosteluja ja asiakasarvioita:

Asiantuntija- ja testilähteet

Asiakasarviot

Amazon

Amazon on globaali suuryritys, joka tunnetaan parhaiten verkkokaupastaan. Se on nykyään yksi maailman johtavista nettikaupoista. Yritys aloitti nettikirjakauppana, mutta on laajentunut sittemmin myymään lähes kaikkia tuotteita. Olemme hyödyntäneet Amazonin asiakasarvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Scanpan Impact 32 cm – 26.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Google

Google Shopping on Googlen kuluttajatuotteisiin keskittynyt osio, jossa käyttäjät voivat lukea tietoa erilaisista tuotteista ja tutustua esimerkiksi hintoihin sekä asiakasarvioihin, jotka ovat kerätty lukuisista kauppapaikoista. Olemme hyödyntäneet näitä arvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Fiskars All Steel Pure 28 cm – 26.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.
Fiskars Norden Wok 28 cm – 26.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.
Ken Hom Classic Hiiliteräswok 32 cm – 26.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.
Scanpan Impact 32 cm – 26.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

FAQ

Mikä on paras wokkipannu?
Paras wokkipannu on sellainen, joka palvelee juuri sinun ja perheesi tarkoituksia parhaiten. Paras wokkipannu sinulle ei siis välttämättä ole sama kuin naapurillesi. Esimerkiksi paras wokkipannu grilliin on luultavasti ominaisuuksiltaan hyvinkin erilainen kuin paras wokkipannu induktioliedelle. Meidän toimituksemme ehdoton suosikki on kuitenkin Fiskars All Steel Pure. Se on halkaisijaltaan 28 cm leveä wokkipannu, joka on valmistettu Suomessa ruostumattomasta teräksestä. Suurin syy sille, miksi siitä tuli suosikkimme, on sen erinomainen hinta-laatusuhde. Kannattaa joka tapauksessa tutustua kaikkiin kuuteen esittelemäämme wokkipannuun, niin voit löytää itsellesi mieluisimman vaihtoehdon.
Mitä minun tulisi ottaa huomioon ennen wokkipannun ostamista?
Kuten mainitsimmekin jo edellisen kysymyksen kohdalla, kannattaa ennen wokkipannun ostamista arvioida omia tarpeita. Minkälaisia ruokia tykkäät valmistaa, kuinka isoja määriä ja minkälaisella liedellä. Esimerkiksi nämä ovat sellaisia kysymyksiä, joihin kannattaa vastata ennen ostopäätöksen tekemistä. Sitten kun tiedät mitä tarvitset, voit alkaa vertailemaan erilaisia wokkipannuja keskenään. Kiinnitä vertailussasi erityistä huomiota näihin seikkoihin: koko, materiaali, pinnoite, tuotetyyppi, hinta, asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot.
Voiko paistinpannua käyttää wokkipannuna?
Paistinpannulla voi toki valmistaa joitakin samoja ruokia kuin wokkipannulla, mutta ei – se ei voi täysin korvata wokkipannua. Wokkipannu on suunniteltu niin, että nesteet valuvat pannun keskelle, ja korkeat reunat auttavat sekä lämmön leviämisessä että ruokien sekoittamisessa. Esimerkiksi iso määrä paistettua riisiä tai nuudeleita saattaa olla haastava valmistaa perinteisellä paistinpannulla, sillä sen reunat eivät ole riittävän korkeat. Wokkipannu myös lämpenee ja jäähtyy huomattavasti nopeammin, joten sillä kokkaaminen on tavallista paistinpannua huomattavasti nopeampaa ja ruskistaminen helpompaa.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 4.2 / 5. Arvioiden lukumäärä: 6

Ei arvosteluja.