Kattila vertailu 2024:
Parhaat kattilat induktio ja muille liesille

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotevalikoima perustuu rehellisiin analyyseihin ja tutkimuksiin,..., mutta artikkelit sisältävät vain yhteistyökumppaneidemme valikoimista löytyviä tuotteita. Artikkeleitamme voidaan siis pitää mainoksina. Lue täältä, kuinka kumppanuudet vaikuttavat tuotteidemme listausjärjestykseen. Artikkelimme sisältävät pääasiassa kolmansien osapuolien toteuttamia testejä ja arvosteluja. Lue lisää

2 Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.
MAINOKSET Vaikka tämän artikkelin ensisijainen tarkoitus on tarjota rehellistä ja riippumatonta tietoa, se sisältää sponsoreidemme mainoslinkkejä, minkä vuoksi tuotearvioita on pidettävä mainoksina.

Kattila on paistinpannun lisäksi ehkäpä keittiön tärkein ruuanlaittoväline. Tässä oppaassa esittelemme markkinoiden hinta-laatusuhteeltaan parhaat kattilat. Kattilalla voi tehdä vaikka mitä, mutta mikä tekee hyvän kattilan? Kattilan tulee olla kokin omiin tarpeisiin hyvin sopiva ja sen pohjan, reunojen, sisäpinnan ja kannen pitää muodostaa yhtenäinen kokonaisuus. Kattilan täytyy myös sopia käytetylle liedelle. Mukavuutta lisää myös energiatehokkuus ja helppo puhdistus.

Laadukkaan kattilan löytäminen hyvään hintaan saattaa kuitenkin olla haastavaa tai vähintäänkin työlästä. Olet tullut juuri oikeaan osoitteeseen, mikäli haluat tehdä valinnastasi hieman helpompaa ja hankkia kattilan, jota ei heti tarvitse päivittää uuteen.

Olemme listanneet kuusi parasta kattilaa luotettavimmilta ja edullisimmilta jälleenmyyjiltä. Vertailua tehdessämme perehdyimme lukuisiin tuotteisiin löytääksemme parhaan vaihtoehdon erilaisille kokkaajille. Valintamme perustuvat asiantuntijoiden testeihin ja arvosteluihin, asiakkaiden mielipiteisiin sekä hinta-laatusuhteeseen. Löydät nämä kattilat, niiden plussat ja miinukset sekä erityispiirteet tästä artikkelista.

Huomautus: Tässä artikkelissa korostetaan tällä hetkellä vain 2 tuotteita. Sillä aiemmin valitut tuotteet on joko myyty loppuun tai niitä ei ole enää saatavilla. Olemme tietoisia asiasta ja teemme parhaillaan uutta tutkimusta. Näin saat katsauksen markkinoiden parhaisiin tuotteisiin pitkällä aikavälillä - ne ovat aivan nurkan takana.
test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

Testi: Paras kattila 2024 – 2 tuotetta vertailussa

Näin VertaaTuote arvioi ja valitsee tuotteet

Tässä artikkelissa tarkastellaan useita suosittuja tuotteita, jotka olemme löytäneet perusteellisen tutkimuksen ja analyysin avulla. Artikkelissa esiteltyjä tuotteita myy yksi tai useampi kumppaneistamme. Löydät yhteistyökumppanimme monista hintataulukoista, mikä antaa sinulle mahdollisuuden etsiä parhaan hinnan valitsemallesi tuotteelle. Vaikka nämä kumppanuudet voivat vaikuttaa artikkelin tuotevalikoimaan, suosituksemme perustuvat tuotteen kokonaisarvioon.

Arvioimme ja vertaamme artikkelissa esiintyviä tuotteita seuraavien tekijöiden perusteella:

  1
 • Viralliset ja puolueettomat tuotetestit
 • 2
 • Asiakkaiden arviot ja mielipiteet tuotteesta
 • 3
 • Tilastot kuluttajien käyttäytymisestä ja mieltymyksistä
 • 4
 • Tekniset tiedot, ominaisuudet sekä hyvät ja huonot puolet
 • 5
 • Takuu, palvelu ja maine jälleenmyyjien keskuudessa

Muodostamme käsityksen hinta-laatusuhteesta näiden tekijöiden perusteella, ​​ja teemme subjektiivisen arviomme sekä suosituksemme. Huomaa kuitenkin, että tämä artikkeli ei ole markkinoiden parhaiden tuotteiden rankkaus vaan arvostelu.

Merkintämme, kuten "Paras budjettivalinta", "Paras langaton malli", "Hyvä hinta-laatusuhde" jne. - ovat tutkimuspäälliköiden yksittäisiä, riippumattomia arvioita, jotka perustuvat kulloinkin edellä mainittuun menetelmään.

Paras pinnoite test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Tefal Unlimited Premium with lid 24 cm 5 l kattila - paksu ja tarttumaton

 • Google (asiakkaat): 4,6/5

Tefal Unlimited Premium with lid 24 cm 5 l on laadukas, paksu kattila, jossa on erinomainen 100 % tarttumaton pinnoite. Nämä kattilat valmistetaan Ranskassa pitkällä kokemuksella, ja niistä löytyy kätevä Thermo-Signal ominaisuus, joka ilmoittaa kattilan kuumenemisesta. Google Shoppingissa asiakasarvioiden keskiarvon on vakuuttavat 4,6/5 tähteä.

Tefal Unlimited Premium with lid 24 cm 5 l kattila
Paras pinnoite
 • 100 % tarttumaton pinnoite
 • Thermo-Signal
 • Valmistettu Ranskassa pitkällä kokemuksella

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Tefal Unlimited Premium with lid 24 cm 5 l kattilan

TEKNISET TIEDOT

 • Tilavuus 5,2 l
 • Materiaalit Alumiini

Titanium Anti Scratch -pinnoite

Tefal on tullut tunnetuksi erityisesti heidän laadukkaista pinnoitteistaan. Tässäkin kattilassa käytetty Titanium Anti Scratch -pinnoite on Tefalin kaikkien aikojen parhaiten kovaa käsittelyä kestävä pinnoite. Tuntuu, että vaikka kuinka yrittäisi, niin tätä kattilaa ei saa naarmuuntumaan – ei sitten millään. Tefal Unlimited Premium sopii hyvin siis myös esimerkiksi lapsiperheille, joiden pikkukokkien käsittelyssä ruuanlaittovälineet saattavat välillä saada hieman kovempaa kyytiä.

Mitä asiakkaat sanovat Tefal Unlimited Premium with lid 24 cm:stä

Google Shopping kerää yhteen asiakasarviot useilta eri kauppapaikoilta, ja tämän artikkelin kirjoitushetkellä niiden keskiarvo on ollut kiitettävät 4,6/5 tähteä. On siis selvää, että käyttäjät ovat olleet ostokseensa todella tyytyväisiä, ja kommentit ovat lähestulkoon pelkästään positiivisia. Ainoat parannusehdotukset tuntuvat koskevan kahvaa, jota ei ole lämpöeristetty. Sitä ei siis kannata unohtaa kuuman hellan yläpuolelle, ettei epähuomiossa polta kättänsä.

Lisätietoja Tefal Unlimited Premium with lid 24 cm 5 l kattila

TEKNISET TIEDOT

 • Tilavuus 5,2 l
 • Materiaalit Alumiini

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Tefal Unlimited Premium with lid 24 cm kattilaa kaikille niille, jotka haluavat kestävän kattilan erinomaisella tarttumattomalla pinnoitteella. Tämä kattila saakin toimitukseltamme parhaan pinnoitteen palkinnon. Sen muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa paksu induktiopohja, vaivaton ylläpito ja erinomainen soveltuvuus haudutukseen. Ainoa huono puoli tässä kattilassa on se, että sen kahva ei ole lämpöeristetty, joten sen kanssa täytyy olla tarkkana.

Plussat og Miinukset Tefal Unlimited Premium with lid 24 cm 5 l kattila

Plussat

 • Paksu induktiopohja
 • Vaivaton huoltaa
 • Sopii erinomaisesti haudutukseen

Miinukset

 • Lämpöeristämätön kahva
Paras kattila induktiokäyttöön test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Tefal Nordica with lid 2 L 18 cm kattila - pohjoismaista käytännöllisyyttä

 • Amazon (asiakkaat): 4,4/5
 • Coolblue (asiakkaat): 9,4/10

Tefal Nordica edustaa pohjoismaista käytännöllisyyttä ja silmää hivelevää muotoilua parhaimmillaan. Tämä ruostumattomasta teräksestä valmistettu 2-litrainen malli lasikannella on hyvä kattila induktioliedelle. Kätevä sisäänrakennettu reikä mahdollistaa nesteiden pois kaatamisen kantta nostamatta. Amazonin asiakkaat ovat antaneet tällä mallille 4,4/5 tähden keskiarvon ja Coolbluen käyttäjät puolestaan 9,4/10 pistettä.

Tefal Nordica with lid 2 L 18 cm kattila
Paras kattila induktiokäyttöön

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Tefal Nordica with lid 2 L 18 cm kattila:

 • Ruostumatonta terästä
 • Sopii induktioliedelle
 • Sisäänrakennettu tyhjennysreikä

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Tefal Nordica with lid 2 L 18 cm kattilan

TEKNISET TIEDOT

 • Materiaalit: Ruostumaton teräs
 • Liesityypit: Kaikki
 • Konepestävä: Kyllä
 • Kansi: Kyllä
 • Max. lämpötila: 250 °C
 • Tilavuus: 2 l
 • Halkaisija: 18 cm

Pelkistettyä tyylikkyyttä
Tefal Nordica-sarjan ensiluokkaiset kattilat on muotoiltu pelkistetyn tyylikkäästi. Lasista kantta lukuun ottamatta ne ovat valmistettu kauttaaltaan tyylikkäästi viimeistellystä ruostumattomasta teräksestä. Tämä teräs ei kuitenkaan pelkästään näytä hyvältä, vaan se saa myös lämmön jakautumaan todella tasaisesti ja nopeasti. Osa Tefalin muista mallistoista on värimaailmoiltaan hieman rajumpia, mutta Nordica on hillityn tyylikäs.

Mitä asiakkaat sanovat Tefal Nordica with lid 2 L 18 cm:stä

Asiakkaat ovat ottaneet tämän kattilan markkinoilla vastaan erinomaisesti. Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Amazonissa oleva asiakasarvioiden keskiarvo on ollut 4,4/5 tähteä. Coolbluessa arvosteluiden keskiarvo on puolestaan ollut 9,4/10 pistettä. Käyttäjät kummallakin kauppapaikalla ovat olleet sitä mieltä, että tämä kattila näyttää todella hyvältä ja tarjoaa rahalle reilusti vastinetta. Suurin osa negatiivista kommenteista koskee sitä tosiasiaa, että kahvat saattavat toisinaan kuumeta turhan paljon.

Lisätietoja Tefal Nordica with lid 2 L 18 cm kattila

TEKNISET TIEDOT

 • Materiaalit: Ruostumaton teräs
 • Liesityypit: Kaikki
 • Konepestävä: Kyllä
 • Kansi: Kyllä
 • Max. lämpötila: 250 °C
 • Tilavuus: 2 l
 • Halkaisija: 18 cm

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Tefal Nordica with lid 2 L 18 cm kattilaa kaikille niille, jotka haluavat hyvän kattilan induktioliedelle ja fiksusti suunnitellun lasikannen. Tämä malli saa toimitukseltamme parhaan induktiokattilan palkinnon. Sen muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa näyttävä muotoilu, pestävyys astianpesukoneessa ja kätevä tilavuusmerkintä, jolla nesteiden ja ruoka-aineiden mittaaminen onnistuu vaivattomasti. Ainoa huono puoli tässä mallissa on se, että sen kahvoja ei ole lämpöeristetty.

Plussat og Miinukset Tefal Nordica with lid 2 L 18 cm kattila

Plussat

 • Näyttävä muotoilu
 • Voidaan pestä astianpesukoneessa
 • Kätevä tilavuusmerkintä

Miinukset

 • Lämpöeristämättömät kahvat

Kattilan ostajan opas – kiinnitä huomiota näihin seikkoihin

Koko: Koko on ehkä yksi olennaisimmista tekijöistä kattilaa valittaessa. Kokoon vaikuttaa kattilan pohjan halkaisija ja reunojen korkeus. On tärkeää valita sellainen kattila, joka sopii kokonsa puolesta hyvin liedellesi ja johon mahtuu riittävästi ruoka-aineita. Arvioi siis, kuinka usealle ihmiselle ja minkä kokoisia annoksia valmistat tyypillisesti kerralla.

Materiaali: Materiaali on se millä on mahdollisesti kaikkein suurin vaikutus kattilan laatuun. Ruostumaton teräs on suosittu valinta helppokäyttöisyytensä takia, mutta alumiini johtaa lämpöä paremmin ja siksi sitä käytetään monesti erilaisissa seoksissa yhdessä ruostumattoman teräksen kanssa. Valurautaisilla kattiloilla on myös omat hyödyt ja käyttötarkoitukset.

Huolto: Joitain materiaaleja voidaan pestä astianpesukoneessa, mutta toiset on pestävä käsin. Tämä kannattaa ottaa huomioon kattilaa valittaessa. Tarkoitamme huollolla lähinnä pesua, mutta induktioliesikattiloiden kohdalla täytyy myös varmistaa, että se on pitkän käytön jälkeen edelleen magneettinen ja, että sen sidos on yhä hyvä.

Tuotetyyppi: Kun olet ostamassa kattilaa, on olennaista ottaa huomioon erilaiset tuotetyypit ja arvioida mikä niistä sopisi sinulle, perheellesi ja tietysti liesityypillesi parhaiten. Saatavilla on muun muassa perinteisiä malleja ja induktioliesikattiloita.

Hinta: Minkä suuruinen budjettisi on, eli kuinka paljon haluat kattilaan sijoittaa? Tuotteiden hinnat vaihtelevat merkittävästi; edullisen tuotteen voi saada muutamalla kympillä, kun taas kalleimmat mallit saattavat maksaa useita satoja euroa. Tässä oppaassa esitellyt kattilat sijoittuvat suurin piirtein välille 30–200 €.

Asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot: Yksi parhaista tavoista muodostaa selkeä käsitys kattiloiden hinta-laatusuhteesta on ottaa huomioon sekä asiakkaiden kokemukset että asiantuntijoiden mielipiteet. Me vertaamme näitä näkemyksiä keskenään, jotta sinun ei tarvitse.

arrow-more

Parasta kattilaa etsimässä

Toimituksemme suosikkikattila on tällä hetkellä Fiskars All Steel with lid 4.2 l 28 cm. Se on eräänlainen kannellinen paistokasari, joka sopii moneen eri tarkoitukseen. Se on sopivan pieni kattila, joten se ei vie turhaa tilaa, mutta riittää kuitenkin pienen perheen ruokkimiseen. Hinta-laatusuhteeltaan se on markkinoiden parhaasta päästä.

Tämä malli ei kuitenkaan välttämättä ole paras kattila jokaiselle kotikokille. Kannattaa siis ehdottomasti tutustua kaikkiin kuuteen esittelemäämme malliin, niin voit löytää juuri sinulle parhaan kattilan.

Pohjaan palaneen kattilan puhdistusohjeet

Kattiloita valmistetaan useista eri materiaaleista ja niissä käytetään erilaisia pinnoitteita. Tästä syystä myös niiden huoltamisessa täytyy mahdollisesti käyttää erilaisia työkaluja ja menetelmiä. Muista siis aina tarkistaa oman kattilasi huolto- ja pesuohjeet suoraan valmistajalta, ettet epähuomiossa päädy vahingoittamaan kattilaasi.Olemme kuitenkin laatineet tähän alle yhdet yleispätevät ohjeet, joilla saat monet pohjaan palaneista kattiloista helposti puhtaaksi.

 • Laske kattilaan kunnolla kuumaa vettä ja lisäksi tippa tavallista astianpesuainetta.
 • Kuumenna tämän jälkeen vesi vielä liedellä kiehuvaksi, mutta varo vaahdon ylikiehumista.
 • Harjaa kattilaa tiskiharjalla, ja varo polttamasta itseäsi kiehuvalla vedellä.
 • Kaada tämän jälkeen kuuma vesi pois tai anna sen jäähtyä.
 • Puhdista pohja vielä keittiösienellä tai esimerkiksi karhunkielellä.
 • Huuhtele kattila huolellisesti.

Käyttämämme lähteet

Tämän artikkelin koostamiseen on käytetty paljon aikaa, sillä tavoitteenamme on tuottaa mahdollisimman objektiivinen arvio jokaisesta tuotteesta. Arvioidessamme erilaisia kattiloita olemme luottaneet ulkopuolisiin asiantuntijoihin ja kuluttajien arvioihin kansainvälisesti. Tutkimustiimimme on tutkinut markkinoita ja käynyt läpi kaikki asiaankuuluvat lähteet. Tässä vertailussa olemme käyttäneet seuraavien tahojen kattiloiden testejä, arvosteluita ja asiakasarvioita:

Käyttämämme lähteet

Coolblue

Coolblue on suuri hollantilainen kuluttajaelektroniikkaa sekä kodinkoneita myyvä yritys, jolla on nettikauppansa lisäksi myymälöitä Hollannissa, Belgiassa ja Saksassa. Heidän hintatietoinen asiakaskuntansa odottaa tuotteilta korkeinta laatua parhaaseen hintaan. Olemme hyödyntäneet Coolbluen asiakasarvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Tefal Nordica with lid 2 l 18 cm – 10.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Asiakasarviot

Amazon

Amazon on globaali suuryritys, joka tunnetaan parhaiten verkkokaupastaan. Se on nykyään yksi maailman johtavista nettikaupoista. Yritys aloitti nettikirjakauppana, mutta on laajentunut sittemmin myymään lähes kaikkia tuotteita. Olemme hyödyntäneet Amazonin asiakasarvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Le Creuset Pyöreä Pata 24 cm 4,2 l Caribbean Signature – 10.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Tefal Nordica with lid 2 l 18 cm – 10.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Google

Google Shopping on Googlen kuluttajatuotteisiin keskittynyt osio, jossa käyttäjät voivat lukea tietoa erilaisista tuotteista ja tutustua esimerkiksi hintoihin sekä asiakasarvioihin, jotka ovat kerätty lukuisista kauppapaikoista. Olemme hyödyntäneet näitä arvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Le Creuset Pyöreä Pata 24 cm 4,2 l Caribbean Signature – 10.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Tefal Unlimited Premium with lid 24 cm – 10.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

FAQ

Mikä kattila minun kannattaisi ostaa?
Kannattaa ostaa sellainen kattila, joka sopii juuri sinun keittiöösi ja ruuanlaittotottumuksiisi parhaiten. Tarkista ensin hellojesi tyyppi sekä koko ja lähde sitten kartoittamaan erilaisia vaihtoehtoja. Tämän lisäksi olisi totta kai aina järkevää ostaa hinta-laatusuhteeltaan mahdollisimman edullinen kattila. Kattiloita arvioidessamme olemme pitäneet nimenomaan hinta-laatusuhdetta yhtenä tärkeimmistä kriteereistä, sillä emme halua koskaan suositella pelkästään absoluuttisesti laadultaan parhaita vaihtoehtoja, vaan kiinnittää myös hintaan tarkkaa huomiota.
Mitä minun tulisi ottaa huomioon ennen kattilan ostamista?
Ennen kattilan ostamista on tärkeää arvioida omat tarpeet ja käyttötarkoitukset. Kun tiedät mitä tarvitset, voit alkaa vertailemaan kattiloita keskenään ja kiinnittämään erityistä huomiota näihin seikkoihin: koko, materiaali, huolto, tuotetyyppi, hinta, asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot. Onneksesi olemme vertailleet kattiloita ja valinneet parhaat mallit juuri näiden tekijöiden perusteella. Tarkemman ostajan oppaan löydät tämän artikkelin alusta.
Kuinka paljon hyvä kattila maksaa?
Hyvä kattila maksaa kokemuksemme mukaan vähintään noin 30 euroa – hieman tarjouksista riippuen. Ylärajaa hyville kattiloille ei sinänsä ole, mutta olemme huomanneet, että reilusti yli 200 € maksavien kattiloiden kohdalla alkaa ongelmaksi muodostumaan se, että ne eivät enää pysty tarjoamaan rahalle kunnolla vastinetta, vaan hinnassa on esimerkiksi brändin tuomaa ilmaa mukana. Nämä seikat huomioon ottaen voisimme arvioida, että hyvät kattilat sijoittuvat suurin piirtein välille 30–200 €.

Aikaisemmin arvostellut tuotteet

ghost-img

Alta löydät tuotteet, jotka olemme aiemmin nostaneet esille. Emme ole pystyneet tunnistamaan näiden mallien jälleenmyyjiä, mutta olemme pitäneet ne artikkelissa siltä varalta, että tiedoista on sinulle hyötyä.

Hybridi Tarttumaton ONYX Cookware™ 28 cm 8,2 l kattila

Fiskars All Steel with lid 4.2 L 28 cm kattila

Le Creuset Pyöreä Pata 24 cm 4,2 l Caribbean Signature kattila

Tefal Jamie Oliver Everyday Saucepan 16 cm 1,4 l kattila

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 0 / 5. Arvioiden lukumäärä: 0

Ei arvosteluja.