Artikkeli sisältää mainoslinkkejä ja on siten sponsoroidtu. Lue lisää täältä.

Paras moottorisaha:
Moottorisaha testi 2024

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotteiden valinta perustuu tutkimukseen..., mutta keskitymme pääasiassa tuotteisiin, jotka ovat saatavilla hintaportaaleissa tai mainosalustoilla. Artikkeleissamme on pääasiassa ulkoisia testejä ja arvosteluja oman testauksen sijaan. Listaus ei ole tuotteiden arviointi, ja mainossopimukset voivat vaikuttaa tuotteidemme sijoittumiseen ja valintaan – lue lisää täältä. Lue lisää

Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.

Moottorisaha on monille mökkiläisille ja eri alojen ammattilaisille välttämätön työkalu. Markkinoilta löytyy paljon erilaisia sahoja ja niistä omiin käyttötarkoituksiin sekä budjettiin sopivan mallin löytäminen voi olla haastavaa. Tutustumalla tähän oppaaseen voit perehtyä suoraan viiteen mielestämme parhaaseen moottorisahaan ja ostaa valitsemasi tuotteen luotettavalta toimittajalta.

Ennen valintojamme perehdyimme lukuisiin moottorisahoihin löytääksemme parhaan vaihtoehdon kaikenlaisille käyttäjille. Valintamme pohjautuvat asiantuntijoiden arvosteluihin ja testeihin, asiakkaiden mielipiteisiin sekä yleiseen hinta-laatusuhteeseen. Löydät nämä moottorisahat, niiden hyvät ja huonot puolet sekä erityispiirteet tästä artikkelista. Arvioi siis tarpeesi, tutustu vaihtoehtoihin ja valitse oma suosikkisi.

Huomautus: Tässä artikkelissa korostetaan tällä hetkellä vain 1 tuote. Sillä aiemmin valitut tuotteet on joko myyty loppuun tai niitä ei ole enää saatavilla. Olemme tietoisia asiasta ja teemme parhaillaan uutta tutkimusta. Näin saat katsauksen markkinoiden parhaisiin tuotteisiin pitkällä aikavälillä - ne ovat aivan nurkan takana.
test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

Testi: Paras moottorisaha 2024 – tuotetta vertailussa

Näin VertaaTuote arvioi ja valitsee tuotteet

Tässä artikkelissa tarkastellaan useita suosittuja tuotteita, jotka olemme löytäneet perusteellisen tutkimuksen ja analyysin avulla. Artikkelissa esiteltyjä tuotteita myy yksi tai useampi kumppaneistamme. Löydät yhteistyökumppanimme monista hintataulukoista, mikä antaa sinulle mahdollisuuden etsiä parhaan hinnan valitsemallesi tuotteelle. Vaikka nämä kumppanuudet voivat vaikuttaa artikkelin tuotevalikoimaan, suosituksemme perustuvat tuotteen kokonaisarvioon.

Arvioimme ja vertaamme artikkelissa esiintyviä tuotteita seuraavien tekijöiden perusteella:

  1
 • Viralliset ja puolueettomat tuotetestit
 • 2
 • Asiakkaiden arviot ja mielipiteet tuotteesta
 • 3
 • Tilastot kuluttajien käyttäytymisestä ja mieltymyksistä
 • 4
 • Tekniset tiedot, ominaisuudet sekä hyvät ja huonot puolet
 • 5
 • Takuu, palvelu ja maine jälleenmyyjien keskuudessa

Muodostamme käsityksen hinta-laatusuhteesta näiden tekijöiden perusteella, ​​ja teemme subjektiivisen arviomme sekä suosituksemme. Huomaa kuitenkin, että tämä artikkeli ei ole markkinoiden parhaiden tuotteiden rankkaus vaan arvostelu.

Merkintämme, kuten "Paras budjettivalinta", "Paras langaton malli", "Hyvä hinta-laatusuhde" jne. - ovat tutkimuspäälliköiden yksittäisiä, riippumattomia arvioita, jotka perustuvat kulloinkin edellä mainittuun menetelmään.

Paras moottorisaha sähkömoottorilla test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Makita DUC303Z moottorisaha - pitkällä käyttöajalla

 • Google (asiakkaat): 4,8/5

Makita DUC303Z on akkukäyttöinen moottorisaha, joka leikkaa tehokkaasti ilman jatkuvaa akkujen lataamista. Kaksi erillisiin akkutelakoihin sijoitettavaa 18V akkua (jotka sopivat myös muihin Makitan laitteisiin) liikuttavat ketjua jopa 20 m/s vauhdilla. Vaikka tämä moottorisaha onkin sähkökäyttöinen, se käyttää silti öljyä automaattisesti tapahtuvaan ketjun voiteluun. Googlen asiakkaat ovat antaneet tälle moottorisahalle huikean 4,8/5 tähden keskiarvon.

Makita DUC303Z moottorisaha
Paras moottorisaha sähkömoottorilla

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Makita DUC303Z moottorisaha:

 • 20 m/s ketjunopeus
 • Paikat kahdelle 18V akulle
 • Automaattinen ketjun voitelu

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Makita DUC303Z:n

TEKNISET TIEDOT

 • Paino: 5,1 kg
 • Terälevyn: pituus 30 cm
 • Moottori: Akkukäyttöinen sähkö
 • Jännite: 36V
 • Melutaso: 100,4 dB

36V suorituskyky kahdesta 18V akusta

Makita DUC303Z moottorisaha kuuluu Makitan LXT-perheeseen, jonka kaikki tuotteet käyttävät saman sarjan akkuja. Tämä sähkösaha käyttää kahta 18V akkua, jotka tuottavat yhdessä korkean 36V:n jännitteen.

Hiiliharjattoman ulkonapamoottorin ansiosta sahan vääntö pysyy korkeana, vaikka ketjunopeus on jopa jopa 20 m/s. Sahaaminen sujuu siis nopeasti ja vaivattomasti suurempiakin kappaleita työstettäessä.

Mitä asiakkaat ja asiantuntijat sanovat Makita DUC303Z:sta

Googlen asiakkaat ovat olleet tähän akkukäyttöiseen moottorisahaan todella tyytyväisiä antaessaan sille 4,8/5 tähteä. Arvioista voi huomata, että käyttäjät arvostavat tehon lisäksi erityisesti sitä, että samat akut sopivat moniin Makitan laitteisiin, jolloin työkalujen yhteenlaskettua hintaa voi pitää hyvinkin matalana.

Lisätietoja Makita DUC303Z moottorisaha

TEKNISET TIEDOT

 • Paino: 5,1 kg
 • Terälevyn: pituus 30 cm
 • Moottori: Akkukäyttöinen sähkö
 • Jännite: 36V
 • Melutaso: 100,4 dB

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Makita DUC303Z moottorisahaa kaikille, jotka haluavat laadukkaan akkukäyttöisen ja kohtalaisen pienen moottorisahan yksinkertaisiin tehtäviin. Toimituksemme on valinnut tämän parhaaksi sähkökäyttöiseksi moottorisahaksi. Sen hyviin puoliin kuuluu muun muassa selkeät LED-valot, jotka näyttävät akkujen varauksen, kompakti muotoilu, helppo teränvaihto ilman työkaluja, ergonominen yläkahva ja harjaton moottori. Vaikka akut ja laturi on ostettava erikseen, sopivat samat akut myös moniin muihin Makitan laitteisiin.

Plussat og Miinukset Makita DUC303Z moottorisaha

Plussat

 • LED-valot akuille
 • Kompakti muotoilu
 • Teränvaihto ilman työkaluja
 • Ergonominen yläkahva
 • Harjaton moottori

Miinukset

 • Akut ja laturi on ostettava erikseen

Ostajan opas – kiinnitä huomiota näihin seikkoihin:

 • Paino: Moottorisahojen kohdalla painossa voi olla useiden kilojen eroja. Painoon kannattaa siis kiinnittää huomiota, sillä osa moottorisahoista on tarkoitettu pääasiassa samassa paikassa tapahtuvaan sahaukseen, kun taas kevyet moottorisahat mobiilimpaan käyttöön.
 • Nopeus: Moottorisahan moottorin teho määrittelee sen nopeuden, jolla ketju liikkuu. Tämä nopeus mitataan metreinä sekunnissa (m/s) ja se puolestaan määrittelee viime kädessä sen, kuinka nopeasti saha pystyy leikkaamaan puun läpi.
 • Turvallisuus: Tämä on tietysti yksi tärkeimmistä seikoista, joka on otettava huomioon moottorisahaa ostettaessa. Varmista, että sahassa on riittävästi turvallisuutta edesauttavia ja hyvin testattuja ominaisuuksia. Tällä tavalla vähennät riskejä ja voit välttyä onnettomuuksilta.
 • Tuotetyyppi: Kun olet ostamassa moottorisahaa, kannattaa ottaa huomioon erilaiset tuotetyypit ja arvioida mikä niistä sopisi käyttötarkoituksiisi parhaiten. Osa laitteista on suunniteltu esimerkiksi kevyisiin mökkihommiin, ja toiset puolestaan soveltuvat paremmin ammattilaisten vaativiin tarpeisiin.
 • Hinta: Minkä suuruinen budjettisi on, eli kuinka paljon olet valmis moottorisahaan sijoittamaan? Tuotteiden hinnat vaihtelevat merkittävästi; edullisen mallin voi saada alle parilla sadalla, kun taas kalliimmat sahat voivat maksaa jopa yli 1000 euroa.
 • Asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot: Yksi parhaista tavoista muodostaa selkeä käsitys moottorisahan hinta-laatusuhteesta on ottaa huomioon sekä asiakaskokemukset että asiantuntijoiden mielipiteet. Me vertaamme näitä näkemyksiä keskenään ja tutkimme ovatko ne yksimielisiä, jotta sinun ei tarvitse.

arrow-more

Hyvää moottorisahaa etsimässä

Hyvä moottorisaha on sellainen, joka sopii juuri sinun käyttötarkoituksiisi parhaiten. Maanomistajien, mökkiläisten ja metsurien moottorisahoja koskevissa vaatimuksissa sekä kriteereissä voi olla paljonkin eroja.

Kaikki kuitenkin toisaalta kaipaavat sellaista tuotetta, joka tarjoaa rahalle kunnolla vastinetta, ei kuluta liikaa polttoainetta tai sähköä ja kestää käytössä mahdollisimman pitkään. Tämän oppaan kaikki moottorisahat ovat sellaisia, jotka pärjäävät näillä mittareilla tarkasteltaessa erinomaisesti.

Ohjeet moottorisahavähennyksen tekemiseen

Verohallinnon suoran lainauksen mukaan moottorisahavähennys myönnetään verovelvolliselle, joka on käyttänyt moottori- tai raivaussahaa puun kaadossa, puutavaran valmistamisessa, metsänraivaustyössä tai muussa siihen verrattavassa työssä.

Muista siis tehdä moottorisahavähennys, mikäli käytät moottorisahaa palkkatulon hankkimiseen. Moottorisahavähennys on 30 % palkasta, jonka verovelvollinen on saanut metsätyöstä. Esitäytetyn veroilmoituksen saatuasi riittää, että ilmoitat vähennyksen veroilmoituksellasi määräpäivään mennessä.

Haluamme kuitenkin korostaa, että me emme ole veroasiantuntijoita. Tarkista aina viimeaikaisimmat tiedot Verohallinnon sivuilta.

Koolla on väliä myös moottorisahoissa

Moottorisahojen moottorien sekä terälevyjen kokojen välillä on paljon eroja. Saatavilla on sekä helposti hallittavia yhden käden moottorisahoja että jykevämpiä malleja, joiden liikuttelu on huomattavasti haastavampaa.

Arvioi siis tarkasti omat käyttötarkoituksesi ja valitse sopivan kokoinen moottorisaha niiden perusteella. Mikäli et kuitenkaan ole tarpeidesi suhteen vielä täysin varma, on esimerkiksi 35 cm pitkällä terälevyllä varustettu STIHL MS 211 hyvä kevyt moottorisaha yleiskäyttöön.

Käyttämämme lähteet

Asiantuntija- ja testilähteet

PriceRunner

sittemmin alkanut toteuttamaan myös testejä kattavampien ostajien oppaiden tuottamiseksi. Olemme hyödyntäneet PriceRunnerin moottorisahojen testiä ja arvosteluja STIHL MS 211:n ja STIHL MS 170:n kohdalla.

STIHL MS 211 – 21.4.2022 – Lue koko arvostelu täältä.

STIHL MS 170 – 21.4.2022 – Lue koko arvostelu täältä.

Asiakasarviot

Amazon

Amazon on globaali suuryritys, joka tunnetaan parhaiten verkkokaupastaan. Se on nykyään yksi maailman johtavista nettikaupoista, joka aloitti kirjakauppana, mutta on laajentunut sittemmin myymään lähes kaikkia tuotteita. Olemme hyödyntäneet Amazonin asiakasarvioita Husqvarna 440 e-series II:n kohdalla.

Husqvarna 440 e-series II – 24.4.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Google

Google Shopping on Googlen kuluttajatuotteisiin keskittynyt osio, jossa käyttäjät voivat lukea tietoa tuotteista ja tutustua esimerkiksi hintoihin sekä asiakasarvioihin. Olemme hyödyntäneet Googlen asiakasarvioita kaikkien tässä artikkeleissa esiteltyjen moottorisahojen kohdalla.

STIHL MS 211 – 21.4.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

STIHL MS 170 – 21.4.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Husqvarna 550 XP G Mark II – 21.4.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Makita DUC303Z – 21.4.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Husqvarna 440 e-series II – 24.4.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

FAQ

Mikä on paras moottorisaha?
Mielestämme paras moottorisaha tällä hetkellä on STIHL MS 211. Se on moderni ja kätevä malli, joka soveltuu moniin eri tarkoituksiin, eikä sitä ole hinnalla pilattu. Muista kuitenkin, että paras moottorisaha juuri sinun tarpeesi huomioon ottaen saattaa olla jokin muu.
Mitä minun tulisi ottaa huomioon ennen moottorisahan ostamista?
Arvioi ensin omat käyttötarkoituksesi ja tarpeesi – tuleeko moottorisaha metsurin käyttöön vai esimerkiksi mökille? Sen jälkeen kiinnitä huomiota erityisesti näihin seikkoihin: paino, nopeus, turvallisuus, tuotetyyppi, hinta, asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot.
Kuinka paljon moottorisaha maksaa?
Moottorisahojen hinnat liikkuvat pääasiassa välillä 200–1000 €. Kaikki tässä artikkelissa esitellyt sahat ovat juuri tässä hintahaarukassa. Markkinoilta löytyy kuitenkin myös joitakin halvempia ja kalliimpia malleja.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 0 / 5. Arvioiden lukumäärä: 0

Ei arvosteluja.