Artikkeli sisältää mainoslinkkejä ja on siten sponsoroidtu. Lue lisää täältä.

Paras soutulaite 2024:
Vertailu parhaimmista soutulaitteista

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotteiden valinta perustuu tutkimukseen..., mutta keskitymme pääasiassa tuotteisiin, jotka ovat saatavilla hintaportaaleissa tai mainosalustoilla. Artikkeleissamme on pääasiassa ulkoisia testejä ja arvosteluja oman testauksen sijaan. Listaus ei ole tuotteiden arviointi, ja mainossopimukset voivat vaikuttaa tuotteidemme sijoittumiseen ja valintaan – lue lisää täältä. Lue lisää

5 Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.

Soutaminen on erinomainen tapa treenata lähes koko kroppaa. Soutulaite simuloi soutuliikettä ja se sopii hyvin lämmittelyn ja jäähdyttelyn lisäksi myös kokonaisiin treeneihin. Voit kehittää soutuliikkeellä aerobista kuntoa ja erityisesti jalkojen sekä ylävartalon vetävien lihasten, kuten selän ja hauisten lihaskuntoa. Soutulaitteet ovat yleisiä kuntosaleilla, mutta sellainen sopii kohtuullisen kokonsa ansiosta hyvin myös kotikäyttöön.

Tässä vertailussa käymme läpi viisi soutulaitetta, jotka olemme tarkan vertailun jälkeen todenneet markkinoiden parhaiksi vaihtoehdoiksi. Valintamme perustuvat asiantuntijoiden testeihin ja arvosteluihin, asiakkaiden mielipiteisiin sekä hinta-laatusuhteeseen. Arvioi omat tarpeesi ja hyödynnä tätä testiopasta sinulle parhaiten sopivan soutulaitteen valitsemisessa.

test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

Testi: Paras soutulaite 2024 – 5 tuotetta vertailussa

Näin VertaaTuote arvioi ja valitsee tuotteet

Tässä artikkelissa tarkastellaan useita suosittuja tuotteita, jotka olemme löytäneet perusteellisen tutkimuksen ja analyysin avulla. Artikkelissa esiteltyjä tuotteita myy yksi tai useampi kumppaneistamme. Löydät yhteistyökumppanimme monista hintataulukoista, mikä antaa sinulle mahdollisuuden etsiä parhaan hinnan valitsemallesi tuotteelle. Vaikka nämä kumppanuudet voivat vaikuttaa artikkelin tuotevalikoimaan, suosituksemme perustuvat tuotteen kokonaisarvioon.

Arvioimme ja vertaamme artikkelissa esiintyviä tuotteita seuraavien tekijöiden perusteella:

  1
 • Viralliset ja puolueettomat tuotetestit
 • 2
 • Asiakkaiden arviot ja mielipiteet tuotteesta
 • 3
 • Tilastot kuluttajien käyttäytymisestä ja mieltymyksistä
 • 4
 • Tekniset tiedot, ominaisuudet sekä hyvät ja huonot puolet
 • 5
 • Takuu, palvelu ja maine jälleenmyyjien keskuudessa

Muodostamme käsityksen hinta-laatusuhteesta näiden tekijöiden perusteella, ​​ja teemme subjektiivisen arviomme sekä suosituksemme. Huomaa kuitenkin, että tämä artikkeli ei ole markkinoiden parhaiden tuotteiden rankkaus vaan arvostelu.

Merkintämme, kuten "Paras budjettivalinta", "Paras langaton malli", "Hyvä hinta-laatusuhde" jne. - ovat tutkimuspäälliköiden yksittäisiä, riippumattomia arvioita, jotka perustuvat kulloinkin edellä mainittuun menetelmään.

Toimituksemme suosikki test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Concept2 Soutulaite Model D with PM5 - huippuluokkainen ja helppokäyttöinen

 • PriceRunner: 5/5
 • Verywell Fit: 4,6/5
 • Amazon (asiakkaat): 4,9/5
 • Google (asiakkaat): 4,9/5

Concept2 Model D on huippuluokkainen soutulaite, josta löytyy helppokäyttöisiä soutuohjelmia, säädettävät jalkatuet ja erinomaisesti suunniteltu vauhtipyörä, jolla soutaminen tuntuu miellyttävältä. Asiantuntijoiden suorittamista testeistä ja asiakasarvioista huomaa heti, että kyseessä on yksi markkinoiden parhaista soutulaitteista, sillä se on voittanut muun muassa PriceRunnerin soutulaitteiden testin ja sen keskiarvot hipovat viittä tähteä sekä Amazonissa että Googlessa.

Concept2 Soutulaite Model D with PM5
Toimituksemme suosikki

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Concept2 Soutulaite Model D with PM5:

 • Ohjelmoitavat treenit
 • Säädettävät jalkatuet
 • Erinomainen vauhtipyörä

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Concept2 Model D with PM5:n

TEKNISET TIEDOT

 • Vastustyyppi Ilma
 • Kokoontaitettava soutulaite Kyllä
 • Vauhtipyörän paino 4,3 kg
 • Soutajan maksimipaino 225 kg
 • Kokonaismitat 61 (L) x 36 (K) x 244 (P) cm

Ilmavastuksella toimiva vauhtipyörä

Concept2 Model D:n vauhtipyörä toimii säädettävällä ilmavastuksella. Tämä tarkoittaa sitä, että se sopii hyvin aloittelijoille, mutta jopa kaikkein voimakkaimmat soutajat saavat vauhtipyörästä riittävästi vastusta, sillä mitä kovempaa vauhtipyörä pyörii, sitä enemmän ilmaa siirtyy pyörän sisään. Tämän erinomaisen mekaniikan takia Concept2 onkin saavuttanut tietynlaisen kulttimaineen, ja muita malleja verrataan jatkuvasti siihen.

Tämä soutulaite ei käytä sähköä lainkaan, joten sen käyttäminen ja sijoittaminen käy todella näppärästi. Ainoastaan pienikokoinen monitori tarvitsee virtaa, jonka se saa kahdesta mukana tulevasta paristosta, ja se myös lataa virtaa soutuliikkeen tuottamasta energiasta.

Helppo ja nopea asennus

Vaikka tämä soutulaite on kohtalaisen iso ja painava, sen kokoaminen on yllättävän helppoa. Sinun tarvitsee vain kiinnittää etujalat ruuveilla runkoon (tarvittavat työkalut sisältyvät pakkaukseen).

Verywell Fitin testaaja piti asennusta hyvin yksinkertaisena: “Tämän laitteen kokoamiseen kului korkeintaan puoli tuntia”, hän sanoi. Hän lisäsi myös, että kun se oli koottu, hän aloitti sen käytön heti: “Voit kirjaimellisesti istua alas, kiinnittää jalkasi ja aloittaa soutamisen koskematta näyttöön”, hän selitti.

Mitä asiakkaat ja asiantuntijat sanovat Concept2 Model D with PM5:stä

Concept2 Model D with PM5 yhdessä Model E:n kanssa ovat asiantuntijoiden ja käyttäjien keskuudessa yleisesti tunnettu tietynlaisina optimimalleina, joihin muita soutulaitteita verrataan. Model D -malliin luottavat monet ammattilaiset ja huippu-urheilijat, mutta se on myös hyvä soutulaite kotiin kaikille kuntoilijoille, jotka haluavat soutaa helppokäyttöisellä ja tehokkaalla laitteella.

Concept2 Model D voitti PriceRunnerin soutulaitteiden testin ja Verywell Fitin asiantuntijat ovat antaneet sille 4,6/5 tähteä. Amazonin ja Googlen asiakasarvosteluissa sillä on kummassakin 4,9/5 tähteä.

Lisätietoja Concept2 Soutulaite Model D with PM5

TEKNISET TIEDOT

 • Vastustyyppi Ilma
 • Kokoontaitettava soutulaite Kyllä
 • Vauhtipyörän paino 4,3 kg
 • Soutajan maksimipaino 225 kg
 • Kokonaismitat 61 (L) x 36 (K) x 244 (P) cm

Toimituksemme arvio

Concept2 Model D with PM5 onkin toimituksemme valinta ja voimme rehellisesti suositella sitä kenelle tahansa. Tämä soutulaite sopii sekä aloittelijoille että kaikkein kokeneimmille soutajille, ja sillä saa tehtyä todella tehokkaan koko kroppaa aktivoivan treenin. Kuten soutulaitteiden testeistä huomaa – PriceRunner-voittaja ja 4,6/5 tähteä Verywell Fitillä – Concept2 Model D pärjää erinomaisesti kilpailijoilleen. Käyttäjäystävällisyys, mukava soututuntuma ja tehokkaat treenit ovat tämän soutulaitteen parhaita puolia. Miinuksena täytyy mainita, että laite on painavammasta päästä.

Plussat og Miinukset Concept2 Soutulaite Model D with PM5

Plussat

 • Helppo koota
 • Mukava soututuntuma
 • Käyttäjäystävällisyys
 • Tehokkaat kokovartalotreenit

Miinukset

 • Painavammasta päästä
Paras soutulaite hiljaisella vastuksella test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Gymstick H2O soutulaite - hiljaista soutamista vesivastuksella

 • Google (asiakkaat): 4,6/5

Gymstick H2O on soutulaite vesivastuksella. Sen Hydro Power -mekaniikka käyttää kolmea korkealaatuista Hydro-vastuslevyä, jotka luovat todella tasaisen soututuntuman aiheuttamatta juurikaan meteliä. Liukuesteillä varustetut jalansijat kestävillä nailonhihnoilla ovat myös omiaan mukavan soutulaite kokemuksen luomisessa. Asiakkaat ovat antaneet Gymstick H2O:lle huimat 4,6/5 tähteä Googlessa. Valitse tämä soutulaite, mikäli melutason matalalla pitäminen on sinulle tärkeää.

Gymstick H2O soutulaite
Paras soutulaite hiljaisella vastuksella

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Gymstick H2O soutulaite:

 • Hydro Power -mekaniikka
 • Jalansijat liukuesteillä ja nailonhihnoilla
 • Kolme korkealaatuista Hydro-vastuslevyä

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat FitNord Oceans 300:n

TEKNISET TIEDOT

 • Vastustyyppi Vesi
 • Kokoontaitettava soutulaite Ei
 • Soutajan maksimipaino 135 kg
 • Kokonaismitat 95 (L) x 56 (K) x 204 (P) cm

Dynaaminen Hydro Power -vesivastus

FitNord Oceans 300 soutulaitteen Hydro Power -vesivastus luo todella tasaisen ja pehmeän soututuntuman. Vauhtipyörä käyttää kolmea vastuslapaa, jotka ovat suunniteltu toimimaan niin, että vastus kasvaa dynaamisesti soutajan lisätessä voimantuottoaan. Tällä tavalla vastus syntyy heti vedon alkaessa ja soutaminen tuntuu sulavalta, vaikka jokainen veto ei olisikaan yhtä voimakas.

Tämän soutulaitteen vesivastuksen ansiosta ei meteliä pääse syntymään kovinkaan paljon esimerkiksi ilmavastuksella toimiviin laitteisiin verrattuna.

R2-mittari seuraa treenejä tarkasti

FitNord Oceans 300:n mukana tulee R2-mittari, joka seuraa tarkasti monenlaista harjoittelustatistiikkaa, kuten kokonaisaikaa, aikaa per 500 m, kokonaisvetoja, kalorien kulutusta ja huoneen lämpötilaa.

Vapaasoudun monitoroinnin lisäksi voit käyttää tätä mittaria valmisohjelmien toteuttamisessa tai omien soutuohjelmiesi räätälöinnissä. R2-mittari on myös yhteensopiva yleisimpien sykevöiden kanssa. FitNord Oceans 300 on siis hyvä soutulaite laihdutukseen sekä kunnon kehittämiseen.

Mitä asiakkaat ja asiantuntijat sanovat FitNord Oceans 300:sta

Tästäkään soutulaitteesta ei ikävä kyllä löydy asiantuntijoiden suorittamia puolueettomia testejä, mutta tulemme lisäämään niiden tiivistelmät tähän, mikäli niitä jatkossa tullaan julkaisemaan. Asiakkaiden keskuudessa FitNord Oceans 300 on kuitenkin otettu vastaan ilmeisen hyvin, sillä se on saanut huimat 4,7/5 tähteä Googlen arvosteluissa. Kehuja tämä soutulaite on saanut erityisesti miellyttävästä soututuntumasta, alhaisesta melutasosta ja hieman tavallista korkeammasta istumakorkeudesta.

Lisätietoja Gymstick H2O soutulaite

TEKNISET TIEDOT

 • Vastustyyppi Vesi
 • Kokoontaitettava soutulaite Ei
 • Soutajan maksimipaino 135 kg
 • Kokonaismitat 95 (L) x 56 (K) x 204 (P) cm

Toimituksemme arvio

Voimme lämpimästi suositella Gymstick H2O:a kaikille, jotka arvostavat erityisesti hiljaista soutamista, sillä tämä Hydro Power -vesivastuksella toimiva malli on tämän vertailun hiljaisin soutulaite. Mukavan ja tasaisen soututuntuman ansiosta se on kuitenkin hyvä soutulaite kotiin kenelle tahansa aktiivista liikuntaa harrastavalle. Tässä soutulaitteessa vesivastuksen luoman miellyttävän tuntuman lisäksi käyttömukavuutta parantaa entisestään kahva, josta saa todella lujan otteen. Yksi tämän soutulaitteen haittapuolista on kuitenkin puhelin-/tablettitelineen puute.

Plussat og Miinukset Gymstick H2O soutulaite

Plussat

 • Miellyttävä soututuntuma
 • Hiljainen
 • Hydro-vastuslevyt
 • Hyvin muotoiltu kahva

Miinukset

 • Ei puhelin-/tablettitelinettä
Paras soutulaite hinta-laatusuhteeltaan test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Tunturi Soutulaite Rower Competence R20 - rahalle vastinetta

 • Amazon (asiakkaat): 4,1/5
 • Google (asiakkaat): 4,1/5

Tunturi Rower Competence R20 on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen soutulaite, josta löytyy ergonominen istuin ja tilaa säästävä taitto-ominaisuus. Hintansa lisäksi se sopii aloittelijoille hyvin myös suunnittelunsa puolesta. Amazonin ja Googlen asiakkaat ovat olleet tähän kotimaisen Tunturin soutulaitteeseen varsin tyytyväisiä ja he ovatkin antaneet sille 4,1/5 tähteä. Mikäli etsit hieman edullisempaa vaihtoehtoa, on Tunturi Rower Competence R20 varma valinta.

Tunturi Soutulaite Rower Competence R20
Paras soutulaite hinta-laatusuhteeltaan

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Tunturi Soutulaite Rower Competence R20:

 • Tilaa säästävä taitto-ominaisuus
 • Ergonominen istuin
 • Aloittelijoille sopiva muotoilu

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Tunturi Rower Competence R20:n

TEKNISET TIEDOT

 • Vastustasot 8
 • Kokoontaitettava soutulaite Kyllä
 • Soutajan maksimipaino 135 kg

Pidä kirjaa treeneistäsi paristokäyttöisellä LCD-näytöllä

Tunturi Rower Competence R20:n mukana tulee paristokäyttöinen LCD-näyttö, jonka avulla voit tarkkailla tärkeitä lukuja suoritusten aikana ja ottaa ylös harjoitteidesi tulokset.

Näet näytöltä tärkeimmät parametrit, kuten nopeuden, matkan, poltetut kalorit ja soutuajan. Voit myös pitää kirjaa sykkeestäsi ja harjoitella tehokkaasti langattoman sykevastaanottimen avulla.

Kompakti ja helposti liikuteltava soutulaite

Suuri alumiininen kisko ja mukava ergonominen istuin mahdollistavat sujuvan soutuliikkeen. Vahvasta rakenteestaan huolimatta Tunturi Rower Competence R20 on myös näppärä soutulaite pieneen tilaan, sillä sen voi taittaa keskeltä ja siirtää sivummalle muiden askareiden tieltä pois. Kuljeta soutulaite ensin haluamaasi paikkaan sen omien renkaiden avulla ja taita se sitten kompaktiksi paketiksi.

Mitä asiakkaat ja asiantuntijat sanovat Tunturi Rower Competence R20:sta

Tunturi Rower Competence R20:sta ei tällä hetkellä ole saatavilla luotettavia testejä, joihin voisimme suoraan vedota, mutta tulemme päivittämään tätä opasta mahdollisuuksien mukaan tulevaisuudessa. Asiakkaiden keskuudessa Tunturi Rower Competence R20 on otettu vastaan hyvin, ja Amazonin sekä Googlen asiakasarvosteluiden keskiarvot ovatkin 4,1/5 tähteä, joka on tämän tuotteen hintaan nähden todella kunnioitettava tulos. Arvosteluista voi huomata, että kehuja on tullut erityisesti helppokäyttöisyydestä.

Lisätietoja Tunturi Soutulaite Rower Competence R20

TEKNISET TIEDOT

 • Vastustasot 8
 • Kokoontaitettava soutulaite Kyllä
 • Soutajan maksimipaino 135 kg

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Tunturi soutulaite Rower Competence R20:a kaikille, jotka haluavat tehdä tehokkaita koko kroppaa aktivoivia soututreenejä. Tätä mallia ei myöskään ole hinnalla pilattu, joten se sopii myös hieman pienemmän budjetin omaaville. Tästä syystä se saakin tämän vertailun parhaan hinta-laatusuhteen palkinnon. Tunturi Rower Competence R20:n hyviin puoliin kuuluvat muun muassa säädettävät jalkatuet liukuesteillä, helposti säädettävä vastus, ruostumaton runko ja totta kai kotimaisuus. Tämä soutulaite ei kuitenkaan välttämättä sovi kaikkein vaativimpiin tarpeisiin, kuten kilpailuihin.

Plussat og Miinukset Tunturi Soutulaite Rower Competence R20

Plussat

 • Säädettävät jalansijat liukuesteillä
 • Helppo vastuksen säätö
 • Paristokäyttöinen
 • Vahva ja ruostumaton

Miinukset

 • Ei sovi vaativimpiin tarpeisiin
Paras soutulaite premium-luokassa test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Kettler Regatta 300 soutulaite - kahdella alumiinikiskolla

 • Fitshop (asiakkaat): 4,1/5

Kettler Regatta 300 on tyylikäs premium-luokkainen soutulaite kahdella alumiinikiskolla. Ergonomisesti muotoiltu kahva ja sulavasti kahden kiskon päällä liikkuva istuin mahdollistavat todella miellyttävän soutuliikkeen. Bluetooth-yhteydellä tämän soutulaitteen voi myös yhdistää esimerkiksi KETTMaps-sovellukseen. Kattavaa asiantuntijan suorittamaa testiä ei tähän mennessä ole suoritettu, mutta Fitshopin asiakasarvosteluissa Kettler Regatta 300 saa 4,1/5 tähteä.

Kettler Regatta 300 soutulaite
Paras soutulaite premium-luokassa

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Kettler Regatta 300 soutulaite:

 • Ergonomisesti muotoiltu kahva
 • Alumiininen Duo Rail
 • Bluetooth-yhteensopivuus

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Kettler Regatta 300:n

TEKNISET TIEDOT

 • Vastustyyppi Magneetti
 • Vastustasot 5
 • Vauhtipyörän paino 6 kg
 • Kokoontaitettava soutulaite Kyllä
 • Soutajan maksimipaino 130 kg
 • Kokonaismitat 57 (L) x 84 (K) x 225 (P) cm

Soutulaite pieneen tilaan

Kettler Regatta 300 ei ole varsinaisesti pieni soutulaite, mutta se taittuu helposti tieltä pois treenien jälkeen. Sen pohjassa on kätevät pyörät, jotka mahdollistavat laitteen vaivattoman siirtämisen esimerkiksi olo- tai makuuhuoneen nurkkaan. Pystyyn nostettuna tämä soutulaite vie alle neliömetrin verran tilaa.

Kilpaileviin tuotteisiin verrattuna Regatta 300 vie siis säilytysasennossa todella vähän tilaa, ja siksi se onkin hyvä soutulaite pieneen tilaan kaikille, joilla ei ole käytettävissään ylimääräisiä neliömetrejä.

Virtuaalista motivaatiota ja treenien seurantaa

Kettler Regatta 300 on varustettu Bluetooth-yhteydellä, mikä mahdollistaa erilaisten sovellusten kuten KETTMapsin integroidun käytön. Tällaisten sovellusten avulla voit suunnitella ja toteuttaa erilaisia harjoituksia sekä pitää treenipäiväkirjaa automaattisesti. Monissa asiakkaiden soutulaite kokemuksissa nousee esille, että tämä ominaisuus on tuonut lisämotivaatiota ja johdonmukaisuutta harjoituksiin. Läheskään kaikista soutulaitteista ei Bluetooth-yhteensopivuutta löydy, joten siinä mielessä Regatta 300 erottuu edukseen joukosta.

Mitä asiakkaat ja asiantuntijat sanovat Kettler Regatta 300:sta

Kettler Regatta 300:sta ei tällä hetkellä löydy kattavia asiantuntijoiden tekemiä testejä, jonka perusteella sitä voisi arvioida tarkemmin, mutta asiakkaiden keskuudessa se on otettu vastaan hyvin; saksalaisen Fitshopin asiakasarvioissa Regatta 300:lla on 4,1/5 tähden keskiarvo. Erityistä kiitosta asiakkaiden palautteissa on annettu hyvälle soututuntumalle ja pitkälle käyttöiälle, kun taas huonona puolena on mainittu meluisuus. Päivitämme uusimmat tiedot tähän oppaaseen, mikäli testejä julkaistaan tulevaisuudessa.

Lisätietoja Kettler Regatta 300 soutulaite

TEKNISET TIEDOT

 • Vastustyyppi Magneetti
 • Vastustasot 5
 • Vauhtipyörän paino 6 kg
 • Kokoontaitettava soutulaite Kyllä
 • Soutajan maksimipaino 130 kg
 • Kokonaismitat 57 (L) x 84 (K) x 225 (P) cm

Toimituksemme arvio

Suosittelemme tätä tuotetta kaikille, jotka haluavat parasta laatua hinnasta välittämättä. Kettler Regatta 300 on hyvä soutulaite kotiin erityisesti tyylikkään designinsa ansiosta. Se voi parhaimmillaan jopa täydentää sisustusta. Tämä soutulaite on varustettu erityisen mukavalla istuimella ja Bluetooth-yhteydellä, joka mahdollistaa erilaisten helppokäyttöisten sovellusten hyödyntämisen. Korkean hintansa lisäksi tästä mallista ei oikeastaan löydy mitään muuta moitittavaa, ja siksi Kettler Regatta 300 saakin parhaan premium-tuotteen palkinnon.

Plussat og Miinukset Kettler Regatta 300 soutulaite

Plussat

 • Mukava istuin
 • Bluetooth-yhteys
 • Helppokäyttöisyys
 • Tilaa säästävä

Miinukset

 • Korkea hinta
Paras soutulaite luonnollisella soututuntumalla test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

FitNord Oceans 300 soutulaite - luonnollinen soututuntuma

 • Google (asiakkaat): 4,7/5

FitNord Oceans 300 on tunnetun pohjoismaisen valmistajan soutulaite, jonka magneetti- ja ilmavastuksen yhdistelmä tuo soutuharjoitteluun todella luonnollisen tuntuman. Tämän lisäksi tässä soutulaitteessa on tukeva runko alumiinikiskolla ja lukuisia mukavuusominaisuuksia, kuten jalkatukien monipuoliset säädöt. Googlen asiakkaat ovat myös olleet tähän laitteeseen ilmeisen tyytyväisiä, sillä he ovat antaneet sille 4,7/5 tähden keskiarvon arvosteluissaan.

FitNord Oceans 300 soutulaite
Paras soutulaite luonnollisella soututuntumalla

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta FitNord Oceans 300 soutulaite:

 • Magneetti- ja ilmavastuksen yhdistelmä
 • Tukeva runko ja alumiinikisko
 • Lukuisat mukavuusominaisuudet

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat FitNord Oceans 300:n

TEKNISET TIEDOT

 • Vastustyyppi Magneetti ja ilma
 • Vastustasot 8
 • Kokoontaitettava soutulaite Kyllä
 • Soutajan maksimipaino 120 kg
 • Kokonaismitat 54 (L) x 107 (K) x 230 (P) cm

Tukeva rakenne näppärällä taitto-ominaisuudella

Vaikka FitNord Oceans 300 on rakenteeltaan todella tukeva, on se kokonsa puolesta kuitenkin kohtalaisen pieni soutulaite, joka on lisäksi varustettu näppärällä taitto-ominaisuudella. Vahva runko yhdessä alumiinisen kiskon kanssa mahdollistavat miellyttävät treenit, jopa 120 kg painaville ja 200 cm pitkille harjoittelijoille. Treenin jälkeen voit helposti rullata laitteen syrjään edessä olevien siirtopyörien avulla ja taittaa sen keskeltä kompaktia säilytystä varten.

Tyylikästä muotoilua ja nokkelia yksityiskohtia

Sporttisten linjojen ja tyylikkään muotoilun lisäksi FitNord Oceans 300:sta löytyy paljon nokkelia yksityiskohtia, kuten jalkatukien korkeuden ja kulmien säädöt sekä tablettitelineen kiristysominaisuus, joka takaa tabletin paikallaan pysymisen kovimpienkin soututreenien aikana.

Mitä asiakkaat ja asiantuntijat sanovat FitNord Oceans 300:sta

FitNord Oceans 300:sta ei myöskään valitettavasti löydy tällä hetkellä asiantuntijoiden suorittamia puolueettomia testejä, mutta tulemme tutustumaan niihin ja lisäämään niistä löytyvät tiedot tähän artikkeliin, mikäli niitä tulevaisuudessa julkaistaan. Asiakkaat ovat kuitenkin olleet tähän soutulaitteeseen hyvin tyytyväisiä; Googlen asiakasarvosteluiden keskiarvo on 4,7/5 tähteä. Arvosteluissa Oceans 300 on saanut kehuja erityisesti miellyttävän pehmeästä ja tasaisesta soututuntumasta.

Lisätietoja FitNord Oceans 300 soutulaite

TEKNISET TIEDOT

 • Vastustyyppi Magneetti ja ilma
 • Vastustasot 8
 • Kokoontaitettava soutulaite Kyllä
 • Soutajan maksimipaino 120 kg
 • Kokonaismitat 54 (L) x 107 (K) x 230 (P) cm

Toimituksemme arvio

FitNord Oceans 300 saa tämän vertailun luonnollisimman soututuntuman palkinnon ja siksi voimmekin lämpimästi suositella tätä tuotetta. Jos nautit luonnossa soutamisesta, on tämä soutulaite hyvä valinta. Tämän lisäksi näyttävästi suunnitellussa FitNord Oceans 300:ssa on jämäkkä rakenne, monipuoliset säätömahdollisuudet ja renkaat helppoa liikuttelua sekä varastointia varten. Myös hinta-laatusuhteensa osalta FitNord Oceans 300 on hyvä ostos, mutta yksi sen pienistä miinuksista on hieman kovanpuoleinen istuin.

Plussat og Miinukset FitNord Oceans 300 soutulaite

Plussat

 • Renkaat
 • Monipuoliset säätömahdollisuudet
 • Hieno muotoilu
 • Tukeva rakenne

Miinukset

 • Istuin voisi olla hieman pehmeämpi

Kiinnitä huomiota näihin seikkoihin, kun teet ostopäätöksesi:

 • Melutaso – Osa soutulaitteista aiheuttaa runsaasti meteliä, kun taas toiset ovat hyvinkin hiljaisia. Melutaso saattaa olla erityisen tärkeä tekijä, mikäli käytät soutulaitetta avoimessa tilassa, jossa on muita ihmisiä tai jos asut kerrostalossa.
 • Koko ja säilytys – Iso vai pieni soutulaite? Soutulaitteita löytyy sekä pieniä ja kevyitä että suuria ja painavia. Mallin ominaisuuksista riippuen saattaa myös kokoon taittaminen olla mahdollista helppoa säilytystä varten. Ota käyttö- ja säilytystilat huomioon valintaa tehdessäsi.
 • Vastustyyppi – Se, miten soutulaite luo vastuksen, vaikuttaa paljon soututuntumaan. Erilaiset soutulaitteet tuottavat vastusta tyypillisesti kolmella eri vastustyypillä: ilma-, magneetti- tai vesivastuksella.
 • Tuotetyyppi – Mitä ominaisuuksia kyseisellä tuotteella on ja minkälaiseen käyttöön se on suunniteltu? Osa soutulaitteista on suunniteltu jopa vaativiin sisäsoutukilpailuihin, kun taas toiset soveltuvat paremmin kuntoilijoiden kotikäyttöön.
 • Hinta – Minkä suuruinen budjettisi on eli kuinka paljon haluat soutulaitteeseen sijoittaa? Soutulaitteiden hinnat vaihtelevat merkittävästi; edullisen laitteen voi saada alle 500 eurolla, kun taas kalliimmasta mallista voi joutua maksamaan yli 1000 euroa.
 • Asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot – Yksi parhaista tavoista muodostaa selkeä käsitys soutulaitteen hinta-laatusuhteesta on ottaa huomioon sekä asiakkaiden että asiantuntijoiden kokemukset ja mielipiteet. Me vertaamme näitä arvioita keskenään ja tutkimme ovatko ne yksimielisiä, jotta sinun ei tarvitse.

arrow-more

Soutulaite voi aktivoida jopa 86 % kehon lihaksista

Monet pitävät soutamista täydellisenä liikkeenä, sillä se pystyy tarjoamaan korkean intensiteetin treenin useille kehon lihasryhmille samanaikaisesti. Toisin kuin monet muut perinteiset aerobiset kuntolaitteet, kuten juoksumatot tai kuntopyörät, soutulaite aktivoi jopa yhdeksän eri lihasryhmää.

Soutuliike aktivoi alavartalon (kuten nelipäisen reisilihaksen ja pakaralihaksen), ylävartalon (kuten hartialihakset, leveät selkälihakset, kyynärvarren lihakset ja hauikset) sekä keskivartalon lihakset kerralla.

English Institute of Sportin tekemän tutkimuksen mukaan nämä yhdeksän lihasryhmää vastaavat 86 % kehon kaikista lihaksista. Tässä mielessä soutaminen on siis yksi kokonaisvaltaisimmista liikkeistä, ja soutulaitteen hyödyt tuntuvat sekä näkyvät koko kropassa.

Mikäli haluat kuitenkin treenata enemmän alakropan lihaksia ja parantaa juoksutekniikkaasi sisätiloissa, kannattaa tutustua myös esittelemiimme juoksumattoihin.

Soutulaitteiden vastustyypit

Soutulaitteet pyrkivät simuloimaan ulkosoutua mahdollisimman tarkasti. Tuottaakseen mahdollisimman hyvän soututuntuman eri valmistajat hyödyntävät erilaisia vastustyyppejä ja niiden yhdistelmiä. Yleisimmät vastustyypit ovat ilma, magneetti ja vesi.

Ilmavastusta käyttävät soutulaitteet saavat vastuksensa pyörivästä tuulettimen kaltaisesta vauhtipyörästä. Kun soutaja vetää kahvasta, saa se vauhtipyörän pyörimään, ja pyörään kiinnitetyt lavat synnyttävät liikkuessaan ilmavastusta.

Magneettiset soutulaitteet käyttävät magneettista jarrujärjestelmää vastuksen luomiseen. Metallisen vauhtipyörän pyöriessä magneettia voidaan siirtää lähemmäs tai kauemmaksi luomaan enemmän tai vähemmän vastusta.

Vesivastusta hyödyntävät soutulaitteet käyttävät vesisäiliöön kiinnitettyjä lapoja vastuksen luomiseen. Kun soutaja vetää kahvasta, lavat pyörivät vedessä luoden vastuksen, joka tuntuu parhaimmillaan hyvin samankaltaiselta kuin vedessä soutaminen.

Käy mahdollisuuksiesi mukaan kokeilemassa erilaisia vastustyyppejä, niin voit löytää itsellesi mieluisimman tuntuman, mutta muista myös, että pääset nauttimaan soutulaitteen hyödyistä, valitsitpa sitten minkä tahansa vastustyypin.

Valitse omiin tarpeisiisi parhaiten sopiva soutulaite

Ennen kuin valitset ja ostat soutulaitteen, arvioi ensin tarpeitasi ja päätä budjettisi. Tämän jälkeen sinun on helpompi valita paras soutulaite tästä oppaasta. Kuten tästäkin vertailusta käy ilmi, on markkinoilla paljon eri ominaisuuksilla varustettuja laitteita useissa eri hintakategorioissa. Jos etsit soutulaitetta laihduttamista varten, voivat vaatimuksesi laitetta kohtaan olla hyvin erilaiset, kuin esimerkiksi kilpasoutajalla.

Olemme nostaneet esille tarkan analyysin jälkeen oman suosikkimme, parhaan premium-tuotteen, hinta-laatusuhteeltaan fiksuimman vaihtoehdon, luonnollisimman soututuntuman omaavan mallin sekä kaikkein hiljaisimman soutulaitteen.

Soutua tehostamaan

Soutulaitteet ovat monipuolisia ja tehokkaita kuntolaitteita. Ne on suunniteltu tarjoamaan koko kehoa kuormittavaa, vähän rasitusta aiheuttavaa harjoitusta, joka polttaa kaloreita ja kiinteyttää lihaksia. Olitpa sitten kuntoilun harrastaja tai vasta aloittelija, tämä monipuolinen laite tarjoaa erilaisia vastustasoja ja seurantaominaisuuksia tavoitteidesi mukaan. Jotta voisit optimoida soutuistuntosi, harkitse parhaiden Pre Workout juomien tai jauheiden sisällyttämistä rutiiniin. Nämä juomat voivat parantaa energiaasi, keskittymiskykyäsi ja kestävyyttäsi ja varmistaa, että saat kaiken irti jokaisesta liikkeestä. Tutustu artikkeliimme parhaista Pre Workout tuotteista, jotta voit nostaa suorituskykyäsi ja saavuttaa vertaansa vailla olevia tuloksia huippuluokan soutulaitteella.

Käyttämämme soutulaitteiden testit ja muut lähteet

Tämän artikkelin koostamiseen on käytetty paljon aikaa, sillä tarkoituksenamme on tuottaa mahdollisimman objektiivinen arvio jokaisesta tuotteesta. Arvioidessamme erilaisia soutulaitteita olemme luottaneet ulkopuolisiin asiantuntijoihin ja kuluttajien arvioihin kansainvälisesti. Tutkimustiimimme on tutkinut markkinoita ja käynyt läpi kaikki asiaankuuluvat lähteet. Tässä soutulaitteiden vertailussa olemme käyttäneet seuraavia asiantuntijalähteitä, testejä, asiakasarvosteluita ja tieteellisiä artikkeleita:

Asiantuntija- ja testilähteet

PriceRunner

PriceRunner-sivusto on Ruotsissa vuonna 1999 lanseerattu hintavertailupalvelu, jonka avulla käyttäjät voivat vertailla eri tuotteiden hintoja. Tämän lisäksi he suorittavat objektiivisia tuotetestejä, joihin mitkään ulkopuoliset tahot eivät pääse vaikuttamaan. Olemme hyödyntäneet PriceRunnerin testiä Concept2 Model D with PM5:n kohdalla.

Concept2 Model D with PM5 – 4.12.2021 – Lue koko arvostelu täältä.

Verywell Fit

Amerikkalainen Verywell Fit on palkittu digitaalinen mediatalo, jonka terveyden ja liikunnan asiantuntijat tuottavat luotettavaa sekä ajantasaista tietoa kaikista ravitsemus- ja liikunta-aiheista. Olemme hyödyntäneet Verywell Fitin arviota Concept2 Model D with PM5:n kohdalla.

Concept2 Model D with PM5 – 22.8.2021 – Lue koko arvostelu täältä.

Fitshop

80-luvun alussa perustettu saksalainen Fitshop on yksi Euroopan johtavista kotikuntoiluun erikoistuneista nettikaupoista, jolla on myös kivijalkamyymälöitä ympäri Eurooppaa. Olemme hyödyntäneet Fitshopin asiakasarvioita Kettler Regatta 300:n kohdalla.

Kettler Regatta 300 – 7.3.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Tieteelliset tutkimukset

INGHAM, S. A., CARTER, H., WHYTE, G. P. & DOUST, J. H. (2008). Physiological and Performance Effects of Low- versus Mixed-Intensity Rowing Training. Medicine & Science in Sports & Exercise, 40 (3), 579-584. doi: 10.1249/MSS.0b013e31815ecc6a.

Asiakasarviot

Amazon

Amazon on globaali suuryritys, joka tunnetaan parhaiten verkkokaupastaan. Se on nykyään yksi maailman johtavista nettikaupoista. Yritys aloitti nettikirjakauppana, mutta on laajentunut sittemmin myymään lähes kaikkia tuotteita. Olemme hyödyntäneet Amazonin asiakasarvioita Concept2 Model D with PM5:n ja Tunturi Rower Competence R20:n kohdalla.

Concept2 Model D with PM5 – 7.3.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Tunturi Rower Competence R20 – 7.3.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Google

Google Shopping on Googlen kuluttajatuotteisiin keskittynyt osio, jossa käyttäjät voivat lukea tietoa tuotteista sekä tutustua esimerkiksi soutulaitteiden hintavertailuihin ja asiakasarvioihin. Olemme hyödyntäneet Googlen asiakasarvioita Concept2 Model D with PM5:n, FitNord Oceans 300:n, Gymstick H2O:n ja Tunturi Rower Competence R20:n kohdalla.

Concept2 Model D with PM5 – 7.3.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

FitNord Oceans 300 – 8.3.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Gymstick H2O – 8.3.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Tunturi Rower Competence R20 – 7.3.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

FAQ

Mikä on paras soutulaite?
Tähän kysymykseen on vaikea antaa yksiselitteistä vastausta, sillä kyseessä on ainakin jossain määrin mielipidekysymys. Toimituksemme suosikki on kuitenkin ehdottomasti Concept2 Model D with PM5, jota myös pidetään erityisesti aktiiviurheilijoiden keskuudessa tietynlaisena edelläkävijämallina, ja siksi muita soutulaitteita verrataankin usein siihen. Omista tarpeistasi ja käyttötarkoituksestasi riippuen saattaa jokin toinen malli kuitenkin olla juuri sinulle paras soutulaite. Kaikki tässä artikkelissa esitellyt soutulaitteet ovat tarkkaan valittuja laatutuotteita.
Mitä minun tulisi ottaa huomioon ennen soutulaitteen ostamista?
Ennen kuin lähdet ostamaan tai edes vertailemaan erilaisia soutulaitteita keskenään, on tärkeää arvioida omia tarpeita ja käyttötarkoitusta. Aktiivinen urheilija, joka aikoo sijoittaa soutulaitteen autotalliinsa, saattaa kaivata laitteelta erilaisia ominaisuuksia, kuin esimerkiksi olohuoneessaan kerran viikossa soutava. Kun alat vertailemaan tuotteita keskenään, kiinnitä erityistä huomiota näihin ominaisuuksiin ja seikkoihin: melutaso, koko ja säilytys, vastustyyppi, tuotetyyppi, soutulaite kokemukset ja asiantuntijoiden arviot. Yksityiskohtaisemman ostajan oppaan löydät tämän artikkelin alusta.
Mitä lihaksia soutulaite treenaa?
Soutulaitteiden hyödyt terveydelle ja kunnolle ovat monipuolisia, sillä soutuliike treenaa tehokkaasti aerobisen kunnon lisäksi sekä ala- ja ylävartalon lihaksia. Jalkojen lihakset aktivoituvat lähes kauttaaltaan reisiä ja pakaroita myöten. Ylävartalon lihaksista suurin rasitus taas kohdistuu vetäville lihasryhmille eli selälle, takaolkapäille ja hauiksille. Kokonaisvaltaisuutensa ansiosta sopii soutulaite laihdutuksen ja yleiskunnon parantamisen lisäksi myös lihasmassan kasvattamiseen.
Mitä lihaksia soutulaite kehittää?
Soutulaite kehittää ensisijaisesti ylävartalon ja jalkojen lihaksia. Kuten selkälihaksia, hartialihaksia, käsivarsien lihaksia, vatsalihaksia ja jalkalihaksia.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 0 / 5. Arvioiden lukumäärä: 0

Ei arvosteluja.