Artikkeli sisältää mainoslinkkejä ja on siten sponsoroidtu. Lue lisää täältä.

Paras pre workout 2024:
Pre workout jauhe tai juoma

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotteiden valinta perustuu tutkimukseen..., mutta keskitymme pääasiassa tuotteisiin, jotka ovat saatavilla hintaportaaleissa tai mainosalustoilla. Artikkeleissamme on pääasiassa ulkoisia testejä ja arvosteluja oman testauksen sijaan. Listaus ei ole tuotteiden arviointi, ja mainossopimukset voivat vaikuttaa tuotteidemme sijoittumiseen ja valintaan – lue lisää täältä. Lue lisää

5 Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.

Pre workout eli PWO on jauhe tai juoma, jonka sisältämien ainesosien yhdistelmä on suunniteltu parantamaan suorituskykyäsi harjoitusten aikana. Tällaiset lisäravinteet nautitaan ennen harjoittelua, jotta voisit treenata kovemmin ja pidempään sekä keskittyä paremmin.

Koska markkinoilla on niin paljon erilaisia pre workout -tuotteita, olemme sisällyttäneet tähän katsaukseen luettelon parhaista tuotteista, jotta voit valita itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

Testi: Paras pre workout 2024 – 5 tuotetta vertailussa

Cellucor C4 pre workout - sisältää teakriinia ja C-vitamiinia

 • 8/10 Theworkoutdiges
 • 4.6/5 Amazon
 • 4.5/5 Google Shopping

Cellucor C4 sisältää beeta-alaniinia, joka auttaa vähentämään väsymystä. Se on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat enemmän energiaa ja parempaa suorituskykyä treeneihinsä.

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Cellucor C4 pre workout:

 • Amerikan myydyin pre workout
 • Sisältää teakriiniä
 • Korkea C-vitamiinipitoisuus

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Cellucor C4

TEKNISET TIEDOT

 • Pakkauskoko: 195g

Vähäkalorinen ja alhainen kofeiinipitoisuus
Hiilihydraatittoman koostumuksensa ansiosta C4 ei sisällä ainesosia, jotka voivat aiheuttaa turvotusta tai vatsavaivoja. Sen sijaan se sisältää ensiluokkaisia ainesosia, kuten kofeiinia ja kreatiinidinitraattia, jotka auttavat sinua saamaan energiaa ja voimaa, jota tarvitset treenien aikana.

150 g kofeiinia (vastaa 1,5 kupillista kahvia) sekä teakriini voivat auttaa lisäämään voimaa, kestävyyttä ja keskittymistä treenien aikana. Tämä sopii henkilölle, jotka eivät juo kahvia usein, sillä kofeiinipitoisuus on kohtalaisen maltillinen. Ota 1 mittalusikallinen vesilasillisen kanssa 1-2 kertaa päivässä 20-30 minuuttia ennen harjoittelua ja huomaat vaikutukset noin 1-2 tunnin kuluttua.

C-, B6- ja B12-vitamiinit
Toisin kuin jotkut pre workout -tuotteet, jotka eivät sisällä lainkaan vitamiineja, jotka ovat hyödyllisiä palautumisen kannalta C4 sisältää tuhdin annoksen C-vitamiinia (150 mg annosta kohti). C-vitamiini on tärkeää kollageenin tuotannolle, joka auttaa korjaamaan lihaksia raskaan treenin jälkeen.

Tämä tuote sisältää myös B12- ja B6-vitamiineja, mitkä auttavat kehoasi saamaan enemmän happea. Beeta-alaniini voi myös auttaa sinua tuntemaan olosi paremmaksi rankan treenin jälkeen.

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet – Cellucor C4?

Cellucor C4 on saanut Googlen Shoppingissa vaikuttavat 4,5/5 tähteä. Käyttäjät ovat kehuneet sen makua ja energiaa lisäävää vaikutusta.

Amazonin arvosteluissa todetaan, että se todella tuo lisää tehoa treeneihin, erityisesti silloin, kun et ole treenituulella. Theworkoutdigest on kuvaillut tämän pre-workoutin hyötyjä pitkäkestoisiksi ja monipuolisiksi.

Lisätietoja Cellucor C4 pre workout

TEKNISET TIEDOT

 • Pakkauskoko: 195g

Ei sisällä L-sitrulliinia.

Cellucor C4 sopii kaikille, jotka etsivät tehokasta pre workout -tuotetta, joka ei sisällä lisättyä sokeria. Pre workoutit eivät aina tule sokerittomina, joten se on otettava huomioon, jos etsit terveellistä vaihtoehtoa.

Toinen hyvä puoli on, että tämä tuote sisältää teakriinia, joka voi parantaa mielialaa, koska se nostaa dopamiinitasoja ja kun se yhdistetään kofeiiniin, se voi auttaa saavuttamaan parempia treenituloksia. Makuvaihtoehdot, hyvä kreatiinipitoisuus ja kohtuullinen määrä vitamiineja, 1600 mg beeta-alaniinia ja sopiva hinta ovat ne pääasialliset syyt joiden ansiosta tämä pre workout on toimituksemme suosikki.

Plussat og Miinukset Cellucor C4 pre workout

Plussat

 • Useita makuvaihtoehtoja
 • Parantaa keskittymistä
 • Vähentää väsymystä
 • Sisältää teakriiniä
 • Sokeriton

Miinukset

 • Ei sisällä L-sitrulliinia.

The Curse 250 g pre workout - vegaaniystävällinen lisäravinne

 • 4.5/5 Amazon

The Curse sisältää runsaan annoksen korkealaatuista kreatiinimonohydraattia, joka on erinomainen lisäravinne voiman ja treenitehojen lisäämiseen. Mielestämme tämä on paras pre workout hinta-laatusuhteeltaan.

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta The Curse 250 g pre workout:

 • Gluteeniton
 • 50 annoksen pakkaus
 • Sisältää kreatiinimonohydraattia

Arvostelu: Tuoteanalyysissä The Curse

TEKNISET TIEDOT

 • Pakkauskoko: 250 g

The Curse on pre workout, joka sisältää beeta-alaniinia ja kreatiinimonohydraattia, joiden on osoitettu lisäävän voimaa sekä lihasmassaa. Beeta-alaniini auttaa lievittämään lihaskipuja, ja 3 grammaa kreatiinia vuorokaudessa voi lisätä voimaa jo 7 päivässä käytön aloituksesta. Lisäksi tässä tuotteessa on l-sitrulliinia, oliivinlehtiuutetta ja kofeiinia energian lisäämiseksi. L-sitrulliini lisää verenkiertoa ja kestävyyttä. Oliivinlehtiuute puolestaan edistää rasvanpolttoa. Huomaa myös, että tämä tuote ei sisällä gluteenia. Monet gluteeniyliherkkyydestä kärsivät ihmiset kamppailevat löytääkseen sopivia pre workout -tuotteita.

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet – The Curse

Käyttäjäarvioiden mukaan tällä tuotteella on hyvä maku ja se lisää energiaa tehokkaasti. Se on parantanut käyttäjien harjoituksia ja sen on todettu tarjoavan hyvin vastinetta rahalle. Myös Barbendin asiantuntijat toteavat, että tässä tuotteessa on riittävän runsas määrä beeta-alaniinia, kofeiinia ja kreatiinia.

Lisätietoja The Curse 250 g pre workout

TEKNISET TIEDOT

 • Pakkauskoko: 250 g

Toimituksemme arvio

Jos sinulle on tärkeää, että pre workout ei sisällä hiilihydraatteja tai kaloreita, The Curse on hyvä vaihtoehto. Hiilihydraatittomuus eliminoi riskin negatiivisista sivuvaikutuksista, kuten turvotuksesta tai kaasuista. The Cursen suurin haittapuoli on se, että sen etiketissä ei ole yksityiskohtaisia ainesosatietoja.

145 mg kofeiinia yhdistettynä kreatiinimonohydraattiin ja muihin ainesosiin voi toimia hyvin parempien lihaspaineiden luomiseksi sekä voiman lisäämiseksi. Hintaansa nähden tämä pre workout rahalle todella hyvin vastinetta.

Plussat og Miinukset The Curse 250 g pre workout

Plussat

 • Ei hiilihydraatteja/kaloreita
 • 10 eri makuvaihtoehtoa
 • Sisältää oliivinlehtiuutetta
 • Sisältää L-sitrulliinia

Miinukset

 • Etiketissä ei ole yksityiskohtaisia tietoja ainesosista

24 x NOCCO BCAA pre workout - valmis juoma tölkissä

 • 4.7/5 Google Shopping

NOCCO BCAA:n suurin hyöty on se, että se auttaa kehoasi palautumaan kovan harjoittelun jälkeen. Koska haaraketjuiset aminohapot auttavat vähentämään lihaskipua ja väsymystä, ne ovat hyödyllisiä henkilöille, jotka puskevat kehoaan äärirajoille. Hieman korkeamman hintansa takia tämä on mielestämme paras pre workout juoma premium-luokasta.

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta 24 x NOCCO BCAA pre workout:

 • Runsaasti BCAA:ta
 • Ei pelkästään ennen harjoittelua
 • Saatavilla myös kofeiinittomana

Arvostelu: Tuoteanalyysissä NOCCO BCAA

TEKNISET TIEDOT

 • Pakkauskoko: 24 x 330ml

Suuri annos haaraketjuisia aminohappoja
NOCCO BCAA on valmistettu haaraketjuisista aminohapoista eli BCAA:sta, jotka ovat proteiinin rakennusaineita. Nämä välttämättömät ravintoaineet tukevat lihasten kasvua sekä korjautumista ja voivat myös parantaa henkistä keskittymistä.

Lisäksi NOCCO BCAA sisältää muita ainesosia, kuten kofeiinia, tauriinia ja beeta-alaniinia, jotka antavat lisäpotkua silloin, kun sitä eniten tarvitset. Tämä tuote sisältää myös B6-, B12- ja D3-vitamiineja. Näillä vitamiineilla on tärkeä rooli energia-aineenvaihdunnassa ja lihasten toiminnassa, mikä auttaa sinua jaksamaan pitkienkin treenien läpi.

Kofeiinipitoisuudesta puheen ollen, yhdessä pre workout juomassa (330 ml) on 180 mg kofeiinia (vastaa noin kahta kupillista kahvia).

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet – NOCCO BCAA

Googlen asiakasarvioiden yhteenvedon mukaan NOCCO BCAA on virkistävä tuote, joka auttaa jaksamaan hyvin koko päivän läpi ja se antaa riittävästi energiaa harjoittelun aikana.

Lisätietoja 24 x NOCCO BCAA pre workout

TEKNISET TIEDOT

 • Pakkauskoko: 24 x 330ml

Toimituksemme arvio

NOCCO BCAA:n optimaalinen aminohappojen määrä on hyvä lisä henkilöille, joilla on vaikeuksia saada riittävästi proteiineja ruokavalioonsa. Erilaisten vitamiinien lisäksi tämä tuote ei sisällä sokeria. NOCCO:a saa myös ruokakaupoista mutta ostamalla tämän pakkauksen säästä selvää rahaa, ja voit nauttia juomista pitkin päivää.

Huomaa kuitenkin että kofeiinipitoinen vaihtoehto sisältää kohtalaisen runsaan määrän kofeiinia, mikä saattaa olla toisille liikaa. Käyttäjien positiivisten kokemusten mukaan NOCCO BCAA:ta pidetään kaikin puolin ensiluokkaisena valintana.

Plussat og Miinukset 24 x NOCCO BCAA pre workout

Plussat

 • Vain 16 kaloria per tölkki
 • B6-, B12- ja D3-vitamiineja
 • Ei sokeria
 • Tukee palautumista ja stimuloi lihasten kasvua
 • Valmiiksi juotavassa muodossa

Miinukset

 • Kofeiinipitoisuus saattaa olla toisille liikaa (huomaa kofeiiniton vaihtoehto)

Gold Standard 330g pre workout - kofeiinia, beeta-alaniinia, sitrulliinia ja l-karnitiinia

 • 4.4/5 Amazonissa
 • 4.5/5 Google Shoppingissa

Gold Standard Pre-Workoutin tärkein hyöty on, että se sisältää runsaasti beeta-alaniinia sekä sitrulliinia, jotka vähentävät väsymystä ja kiihdyttävät lihaskasvua. Se on tarkoitettu ihmisille, jotka haluavat tuntea olonsa energisemmäksi harjoituksissaan.

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Gold Standard 330g pre workout:

 • Sisältää L-karnitiinia ja L-sitrulliinia
 • Korkea vitamiinipitoisuus
 • Jauhe liukenee veteen hyvin

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Gold Standard Pre-Workout

TEKNISET TIEDOT

 • Pakkauskoko: 330 g

Hyvä määrä L-karnitiinia ja L-sitrulliinia
Gold Standard Pre-Workout sisältää 375 mg L-karnitiinia ja 1500 mg L-sitrulliinia per mittalusikallinen. L-karnitiini ja L-sitrulliini ovat kaksi olennaista ravintoainetta, jotka ovat tärkeitä lihaskasvun edistämisessä ja energiatasojen nostamisessa.

L-karnitiini auttaa kehoa muuttamaan rasvaa energiaksi, kun taas sitrulliini toimii edistämällä parempaa verenkiertoa. Kun nämä kaksi ainesosaa nautitaan yhdessä ennen treenia, ne auttavat parantamaan harjoituskykyä, jolloin pystyt selviytymään kovimmistakin treeneistä. Gold Standard sisältää 3 g kreatiinia annosta kohti, ja tutkimuksissa on osoitettu, että tämä määrä on riittävä lihasten ylläpitämiseksi.

Tämä tuote sisältää myös erilaisia vitamiineja, joilla on suuri merkitys niille, joilla on ruokavaliosta johtuva vitamiinivaje, koska riittävä vitamiinien saanti kulkee yhdessä energiantuotannon kanssa. Valmistajan ohjeen mukaan on suositeltavaa nauttia yksi mittalusikallisen vesilasillisen kanssa noin 30 minuuttia ennen harjoittelua.

Lisätietoja Gold Standard 330g pre workout

TEKNISET TIEDOT

 • Pakkauskoko: 330 g

Toimituksemme arvio

Gold Standard Pre-Workout on monipuolinen pre workout. Foolihappo, B-vitamiini ja 125 % suositellusta päivittäisestä määrästä D-vitamiinia edistävät terveyttäsi ja energiatasojasi. Jauheessa on myös hyvä tuoksu ja maku, mikä tekee siitä miellyttävämmän nauttia. Tämä pre workout jauhe myös liukenee veteen mukavasti. Se sisältää kuitenkin keinotekoisia maku- ja makeutusaineita. Tässä tuotteessa on hyvä ja monipuolinen sekoitus erilaisia ainesosia, ja siksi se saattaa olla paras valinta aloittelijoille.

Plussat og Miinukset Gold Standard 330g pre workout

Plussat

 • Ainutlaatuinen kofeiinin, beeta-alaniinin, sitrulliinin ja l-karnitiinin yhdistelmä
 • Sisältää laadukasta kreatiinia
 • Vähentää väsymystä
 • Hyvä maku ja tuoksu

Miinukset

 • Sisältää keinotekoisia maku- ja makeutusaineita

Off The Hook 525 g pre workout - 350 mg annos kofeiinia

Off The Hook PWO 525 g on tehokas pre workout jonka tärkein etu on se, että se sisältää 350 mg kofeiinia, mikä tekee siitä sopivan kovaa harjoitteleville urheilijoille, jotka tarvitsevat voimakasta lisäboostia.

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Off The Hook 525 g pre workout:

 • 3 000 mg beeta-alaniinia
 • Korkea kofeiinipitoisuus
 • Eksoottiset maut

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Off The Hook PWO 525 g

TEKNISET TIEDOT

 • Pakkauskoko: 525 g

Korkea kofeiinipitoisuus
Off The Hook PWO 525 g pre workout, joka auttaa sinua saamaan energiaa ja parantamaan keskittymistäsi, jotta voit ylittää rajasi treenin aikana. Se sisältää 350 mg kofeiinia, mikä on enemmän kuin markkinoilla olevissa pre workouteissa keskimäärin.

Tämä suurempi annos kofeiinia auttaa sinua tuntemaan olosi energiseksi ja keskittyneeksi koko harjoituksen ajan, erityisesti silloin, kun et ole syystä tai toisesta parhaassa mielentilassa. Tämä pre workout sisältää 3 g beeta-alaniinia, joka auttaa harjoitustehojen parantamisessa, sillä beeta-alaniinin tyypillinen annostus on 3-6 grammaa päivässä.

Se sisältää myös betaiinia, jolla on kyky vähentää homokysteiinin määrää veressä. Kohonneet homokysteiinipitoisuudet voivat vahingoittaa verisuonia ja johtaa sydänsairauksiin. Nauti The Hook PWO:ta 1 mittalusikallinen (17 mg) noin 250 ml:n veden kanssa ennen harjoittelua.

Lisätietoja Off The Hook 525 g pre workout

TEKNISET TIEDOT

 • Pakkauskoko: 525 g

Toimituksemme arvio

Off the Hook pre workout on loistava tuote, joka tarjoaa korkeaa stimulaatiota ja jatkuvaa energiaa tuntikausiksi. L-arginiinin tekee siitä erinomaisen valinnan niille, jotka haluavat polttaa rasvaa, sillä se edistää rasva-aineenvaihduntaa. Vaikka erityisiä haittoja ei ole mainittu, jotkut ihmiset saattavat pitää sen hieman jauhomaista jälkimakua epämiellyttävänä. Koska Off the Hook sisältää 350 mg kofeiinia, pidämme sitä parhaana kovaan harjoitteluun.

Plussat og Miinukset Off The Hook 525 g pre workout

Plussat

 • Stimuloi voimakkaasti
 • Vaikutus kestää pitkään
 • Sisältää L-arginiinia
 • Betaiini parantaa suorituskykyä
 • Sisältää erilaisia vitamiineja

Miinukset

 • Hieman jauhoinen jälkimaku

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun ostat pre workout -valmisteita?

Harjoittelun tavoite
Jos tavoitteenasi on rakentaa lihasta, sinun kannattaa etsiä pre workout, joka sisältää kreatiinia. Kreatiini on aine, jota esiintyy luonnostaan elimistössä, ja se auttaa lisäämään energiatasoja, parantamaan voimaa sekä edistämään lihasten kasvua.

Jos tavoitteenasi on rasvanpoltto ja painonpudotus, sinun kannattaa valita kofeiinia sisältävä pre workout. Kofeiini on stimulantti, jonka on osoitettu tehostavan aineenvaihduntaa ja edistävän rasvanpolttoa. Jos tavoitteenasi on parantaa suorituskykyä, kannattaa etsiä pre workout, joka sisältää beeta-alaniinia. Beeta-alaniini on aminohappo, joka auttaa viivyttämään väsymystä ja parantamaan suorituskykyä.

Tyypilliset ainesosat pre workout -lisäravinteissa
Pre workout -tuotteet sisältävät yleensä yhdistelmän seuraavia ainesosia

Kofeiini: Kofeiini on piriste, joka voi lisätä valppautta, tarkkaavaisuutta ja keskittymistä. Se on yleisimmin käytetty ainesosa pre workout -lisäravinteissa, ja sitä löytyy valmisteista yleensä 50-200 mg annosta kohti.

Kreatiini: Kreatiini on aminohappo, jota kehosi tuottaa luonnollisesti ja joka varastoituu lihaksiisi. Kreatiini auttaa toimittamaan energiaa lihaksiin korkean intensiteetin harjoitteiden aikana, ja sen on osoitettu parantavan suorituskykyä ja siten lisäävän lihasmassaa. Kreatiinia lisätään usein pre workout -lisäravinteisiin 3-10 grammaa annosta kohti.

Beeta-alaniini: Beeta-alaniini on aminohappo, joka auttaa viivästyttämään väsymyksen alkamista liikunnan aikana. Beeta-alaniinin on osoitettu parantavan suorituskykyä ja lisäävän lihasmassaa, kun sitä käytetään 2-5 gramman annoksina päivittäin.

Haaraketjuiset aminohapot (BCAA): BCAA on aminohappojen ryhmä, joka edistää lihasten kasvua ja palautumista. BCAA:ta lisätään usein pre workout -lisäravinteisiin 2-5 grammaa annosta kohti.

Annostus
Annostus voi vaihdella riippuen harjoituksen tyypistä ja tavoitteista, jotka haluat saavuttaa. Jos olet aloittelija ja kofeiiniherkkä, kannattaa valita pienempi kofeiinipitoisuus, mutta jos harjoittelusi perustuu korkeaan suorituskykyyn ja haluat polttaa rasvaa, suurempi kofeiinipitoisuus voi sopia paremmin. Suurempi määrä kreatiinia voi auttaa sinua lisäämään lihaskasvua ja beeta-alaniini puolestaan viivyttämään väsymystä.

Hinta
Hinta vaihtelee 0,50 eurosta aina 3 euroon annosta kohti. Kofeiinia sisältävät pre workoutit ovat yleensä edullisempia, kun taas erikoisempia ainesosia sisältävät saattavat maksaa hieman enemmän. Voit löytää pre workout -tuotteita, jossa on pienempiä kofeiiniannoksia kreatiini- ja beeta-alaniinipitoisuuksien lisäksi 35 eurolla, mutta jotkut jauheet, joissa on enemmän aminohappoja, voivat maksaa yli 50 euroa.

Kannattaa miettiä, millaista tukea harjoitteluusi kaipaat – jotkut tuotteet keskittyvät ensisijaisesti energian lisäämiseen tai suorituskyvyn parantamiseen, kun taas toiset asettavat etusijalle yleisen terveyden ja hyvinvoinnin.

Käyttäjien ja asiantuntijoiden arviot
Käyttäjäarvostelut voivat tarjota arvokasta tietoa esimerkiksi eri pre workout -tuotteiden tehokkuudesta ja sen yleisestä laadusta. Lisäksi ne voivat auttaa antamaan käsityksen siitä, miten kukin pre workout on vaikuttanut eri ihmisiin heidän kuntotavoitteidensa saavuttamisessa. Toisaalta asiantuntija-arvostelut tarjoavat yksityiskohtaisempaa tietoa eri ainesosista ja kyseessä olevan pre-workoutin hyödyistä.

arrow-more

Mitä pre workout tekee?

Pre workout on ravintolisä, jota otetaan ennen harjoitusta fyysisen suorituskyvyn ja henkisen keskittymiskyvyn parantamiseksi. Se koostuu tyypillisesti useiden ainesosien yhdistelmästä, ja se auttaa lisäämään energiatasoja, parantamaan kestävyyttä sekä edistämään lihasten kasvua.

Pre workout sisältää yleensä ainesosia, kuten kofeiinia, aminohappoja, beeta-alaniinia, vitamiineja, kivennäisaineita ja muita luonnollisia piristeitä, joiden on osoitettu lisäävän energiatasoja. Nämä ainesosat voivat tarjota myös muita etuja, kuten parempaa keskittymistä ja henkistä selkeyttä.  Yrititpä sitten kasvattaa lihasmassaa tai halusitpa vain lisämotivaatiota ennen kuntosalille menoa, pre workout voi olla tehokas tapa auttaa sinua saavuttamaan kuntotavoitteesi.

Jos haluat mitata pre workoutin mahdolliset hyödyt, voit kokeilla seurata suoritustasi ilman tätä lisäravinnetta ja sen kanssa esimerkiksi aktiivisuusrannekketta käyttämällä. Tutustu aktiivisuusranneke vertailuumme.

Onko pre workoutin käytössä haittoja?

Pre workoutit sisältävät usein kofeiinia tai muita stimulantteja, jotka voivat aiheuttaa haittavaikutuksia, kuten pahoinvointia ja ahdistusta, jos niitä käytetään liikaa tai väärään aikaan. Lisäksi pre workout -tuotteilla voi olla yhteisvaikutuksia tiettyjen lääkkeiden kanssa tai ne voivat johtaa nestehukkaan, jos niitä ei yhdistetä riittävään veden saantiin. Kuten minkä tahansa lisäravinteen kohdalla, on tärkeää tehdä tutkimusta ennen kuin aloitat pre workoutin käytön ja keskustella lääkärin kanssa, jos sinulla on huolenaiheita tai ennestään olemassa olevia sairauksia, joita nämä tuotteet saattaisivat pahentaa.

Kuinka kauan ennen treeniä minun pitäisi ottaa pre workout?

Viime kädessä paras aika ottaa pre workout riippuu yksilöllisistä mieltymyksistäsi sekä harjoittelutavoitteistasi. Yleisesti ottaen näitä tuotteita käytetään noin 30 minuuttia ennen harjoituksen alkamista. Tämä antaa ainesosille riittävästi aikaa imeytyä ja antaa hyödylliset vaikutuksensa. Voit myös kokeilla ottaa pre workoutin silloin kun aloitat lämmittelyt ennen varsinaista treeniäsi. Esimerkiksi crosstrainer ja airtrack ovat hyviä vaihtoehtoja pienelle aerobiselle verrytelylle.

Saattaa kuitenkin olla tapauksia, joissa haluat ehkä hieman muuttaa tätä ajoitusta. Jos sinulla on esimerkiksi erityisen tiukka harjoitusrutiini tai jos sinulla on vaikeuksia keskittyä treeniin treeniä edeltävien energiakatkosten vuoksi, voi olla parempi ottaa preworkout aikaisemmin päivällä ja jättää pidempi väli aineen nauttimisen ja treenaamisen välille. Kaiken kaikkiaan tärkeintä on löytää sellainen ajoitus, mikä sopii sinulle ja kehollesi parhaiten.

Tutustu myös muihin oppaisiimme

Olemme laatineet kattavat oppaat myös monista muista tuotteista. Kurkkaa alta esimerkiksi tehokkaimmat kollageenivalmisteet ja ripsiseerumit.

Lähdeluettelo

Asiantuntija- ja testilähteet

Lähdeluettelo

The Workout Digest tarjoaa yksityiskohtaisia arvioita uusimmista harjoitusohjelmista ja -laitteista sekä asiantuntijoiden vinkkejä ja neuvoja siitä, miten saat harjoituksistasi mahdollisimman paljon irti.

Cellucor C4 – Voit katsoa arvostelut täältä.

Asiakasarviot

Google Shopping

Google Shopping on Googlen kuluttajatuotteisiin keskittynyt osio, jossa käyttäjät voivat lukea tietoa tuotteista ja tutustua esimerkiksi hintoihin sekä asiakasarvioihin. Tämä on siitä erityinen sivusto, että se kerää yhteen arvioita lukuisilta jälleenmyyjiltä ja kauppapaikoilta muodostaakseen kattavan yleiskatsauksen asiakkaiden mielipiteistä ja kokemuksista.

Cellucor C4 – Voit katsoa arvostelut täältä.

24 x NOCCO BCAA – Voit katsoa arvostelut täältä.

Gold Standard Pre-Workout – Voit katsoa arvostelut täältä.

Amazon

Amazon on globaali suuryritys, joka tunnetaan parhaiten verkkokaupastaan. Se on nykyään yksi maailman johtavista nettikaupoista. Yritys aloitti nettikirjakauppana, mutta on laajentunut sittemmin myymään lähes kaikkia tuotteita. Amazon on erinomainen lähde asiakasarvioiden tutkimiseen, sillä se tavoittaa niin suuren määrän ihmisiä joka puolella maailmaa.

Cellucor C4 – Voit katsoa arvostelut täältä.

The Curse – Voit katsoa arvostelut täältä.

Gold Standard Pre-Workout – Voit katsoa arvostelut täältä.

FAQ

Mikä on pre workout?
Pre workout on ravintolisä, jota urheilijat tai säännöllisesti harjoittelevat ihmiset usein käyttävät treenitehoja lisätäkseen. Tyypillisesti pre workout sisältää yhdistelmän vitamiineja, kivennäisaineita, aminohappoja ja muita luonnollisia ainesosia, joiden tiedetään edistävän fyysistä suorituskykyä. Nämä ainesosat toimivat yhdessä lisätäkseen energiatasoja ja kiihdyttääkseen aineenvaihduntaa, mikä auttaa edistämään nopeampaa lihaskasvua ja parempaa kestävyyttä.
Mikä on paras pre workout?
Kuntotavoitteillasi, vartalotyypilläsi ja terveydentilallasi voi kaikilla olla merkitystä oikean pre workout -tuotteen valinnassa. Esimerkiksi Cellucor C4 sisältää 150 mg kofeiinia, ja sillä on kyky stimuloida keskushermostoa. Muita suosittuja ainesosia ovat tauriini, L-sitrulliini, kreatiini, beeta-alaniini ja BCAA:t, joita löytyy muun muassa The Curse:sta ja NOCCO BCAA:sta.
Jotta saisit kaiken irti pre workoutistasi, on suositeltavaa ottaa se vähintään 30 minuuttia ennen harjoittelua, jotta kehollasi on aikaa ottaa sen vaikutukset käyttöön kunnolla, mutta on tilanteita, joissa urheilijat haluavat käyttää pre workout -tuotteita myös esimerkiksi harjoittelun aikana.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 0 / 5. Arvioiden lukumäärä: 0

Ei arvosteluja.