Paras kokkiveitsi 2024:
Kokkiveitset testissä

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotevalikoima perustuu rehellisiin analyyseihin ja tutkimuksiin,..., mutta artikkelit sisältävät vain yhteistyökumppaneidemme valikoimista löytyviä tuotteita. Artikkeleitamme voidaan siis pitää mainoksina. Lue täältä, kuinka kumppanuudet vaikuttavat tuotteidemme listausjärjestykseen. Artikkelimme sisältävät pääasiassa kolmansien osapuolien toteuttamia testejä ja arvosteluja. Lue lisää

3 Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.
MAINOKSET Vaikka tämän artikkelin ensisijainen tarkoitus on tarjota rehellistä ja riippumatonta tietoa, se sisältää sponsoreidemme mainoslinkkejä, minkä vuoksi tuotearvioita on pidettävä mainoksina.

Olitpa sitten kokenut kotikokki tai vasta-alkaja, on terävä, kestävä ja tukeva kokkiveitsi välttämätön työkalu ruuanlaitossa. Se on yksi niistä harvoista välineistä, joita käytät lähes joka kerta, kun valmistat ruokaa. Laadukkaaseen veitseen panostamisella ja hyvällä valinnalla voi olla suuria etuja keittiössä niin tehokkuuden kuin turvallisuudenkin kannalta. Kokkiveitset eivät kuitenkaan ole kaikki lainkaan samanlaisia – mikä sopii yhdelle kokille, ei välttämättä toimi toiselle. Parhaan kokkiveitsen löytämiseksi tutustuimme markkinoihin perinpohjaisesti ja pyrimme valitsemaan ne mallit, joilla pilkot, viipaloit ja kuutioit erilaisia ruokia parhaiten.

Tästä oppaasta löydät viisi mielestämme parasta kokkiveistä. Tutkimusta tehdessämme perehdyimme lukuisiin eri tuotteisiin löytääksemme parhaan vaihtoehdon kaikenlaisille käyttäjille. Valintamme perustuvat asiantuntijoiden kokkiveitsien testeihin ja arvosteluihin, asiakkaiden mielipiteisiin sekä yleiseen hinta-laatusuhteeseen. Löydät nämä kokkiveitset, niiden plussat ja miinukset sekä erityispiirteet tästä artikkelista. Arvioi siis tarpeesi, tutustu vaihtoehtoihin ja valitse itsellesi parhaiten sopiva malli.

test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

Testi: Paras kokkiveitsi 2024 – 3 tuotetta vertailussa

Näin VertaaTuote arvioi ja valitsee tuotteet

Tässä artikkelissa tarkastellaan useita suosittuja tuotteita, jotka olemme löytäneet perusteellisen tutkimuksen ja analyysin avulla. Artikkelissa esiteltyjä tuotteita myy yksi tai useampi kumppaneistamme. Löydät yhteistyökumppanimme monista hintataulukoista, mikä antaa sinulle mahdollisuuden etsiä parhaan hinnan valitsemallesi tuotteelle. Vaikka nämä kumppanuudet voivat vaikuttaa artikkelin tuotevalikoimaan, suosituksemme perustuvat tuotteen kokonaisarvioon.

Arvioimme ja vertaamme artikkelissa esiintyviä tuotteita seuraavien tekijöiden perusteella:

  1
 • Viralliset ja puolueettomat tuotetestit
 • 2
 • Asiakkaiden arviot ja mielipiteet tuotteesta
 • 3
 • Tilastot kuluttajien käyttäytymisestä ja mieltymyksistä
 • 4
 • Tekniset tiedot, ominaisuudet sekä hyvät ja huonot puolet
 • 5
 • Takuu, palvelu ja maine jälleenmyyjien keskuudessa

Muodostamme käsityksen hinta-laatusuhteesta näiden tekijöiden perusteella, ​​ja teemme subjektiivisen arviomme sekä suosituksemme. Huomaa kuitenkin, että tämä artikkeli ei ole markkinoiden parhaiden tuotteiden rankkaus vaan arvostelu.

Merkintämme, kuten "Paras budjettivalinta", "Paras langaton malli", "Hyvä hinta-laatusuhde" jne. - ovat tutkimuspäälliköiden yksittäisiä, riippumattomia arvioita, jotka perustuvat kulloinkin edellä mainittuun menetelmään.

Paras kokkiveitsi premium-luokassa test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Fiskars Norden kokkiveitsi - 20 cm kotimaista huippulaatua

 • Google (asiakkaat): 4,5/5

Fiskars Norden kokkiveitsi on kohtalaisen suuri yleisveitsi, joka on saanut inspiraationsa ajattomasta pohjoismaisesta muotoilusta, luonnosta ja perinteistä. Tämän huippuluokkaisen kokkiveitsen kahva on valmistettu lämpökäsitellystä suomalaisesta koivusta, ja itse terä on taottu satoja vuosia vanhoja veitsentekoperinteitä kunnioittaen – onhan Fiskars perustettu jo vuonna 1649. Mikäli haluat parasta laatua hinnasta sen suuremmin välittämättä, on tämä kotimainen kokkiveitsi erinomainen valinta.

Fiskars Norden kokkiveitsi
Paras kokkiveitsi premium-luokassa

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Fiskars Norden kokkiveitsi:

 • Erinomainen yleisveitsi
 • Kahva lämpökäsiteltyä suomalaista koivua
 • Satoja vuosia vanhat veitsentekoperinteet

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Fiskars Nordenin

TEKNISET TIEDOT

 • Terän pituus 20 cm
 • Terän vahvuus HRC 56
 • Terän valmistusmateriaali Ruostumaton teräs

Hyväkin veitsi vaatii oikeaoppista teroitusta

Vaikka kyseessä onkin aivan ensiluokkainen kokkiveitsi, täytyy myös Fiskarsin Nordenia teroittaa tietyin väliajoin. Veitsi kuluu käytössä ja sen terä tylsyy. Jotta leikkauspinta säilyisi terävänä, tulee sitä teroittaa esimerkiksi veitsenteroitinta tai teroituskiveä vasten.

Fiskars on tehnyt teroittamisen ja sopivan teroittiminen löytämisen helpoksi, sillä heiltä löytyy myös oma Roll-Sharp teroitin, joka mahdollistaa teroituksen vaivattomasti juuri oikeassa kulmassa. Optimaalisen terävyyden saavuttamiseksi Fiskars Norden tulisi teroittaa 26 asteen kulmassa.

Kiinnitä huomiota säilytykseen

Fiskars suosittelee Norden kokkiveistään säilytettäväksi muista välineistä erillään. Esimerkiksi vetolaatikossa muiden ”aseiden” kanssa säilytettynä veitsi saattaa turhaan tylsyä. Parempi säilytysvaihtoehto on esimerkiksi veitsitukki tai seinämagneetti.

Mitä asiakkaat sanovat Fiskars Nordenista

Sekä kotimaiset että ulkomaiset asiakkaat ovat olleet tähän Fiskarsin tuotteeseen todella tyytyväisiä. Fiskars Nordenilla on nimittäin 4,5/5 tähden asiakasarvioiden keskiarvo Amazonissa. Käyttäjät ovat kehuneet erityisesti tämän kokkiveitsen kestävää terää ja upeaa pohjoismaalaista tyyliä edustavaa koivusta valmistettua kahvaa. Ainoat negatiiviset maininnat koskevat sitä, että Norden ei kestä konepesua. Osa käyttäjistä on jättänyt tämän ohjeen huomioimatta ja aiheuttanut terälle epähuomiossa vahinkoa.

Lisätietoja Fiskars Norden kokkiveitsi

TEKNISET TIEDOT

 • Terän pituus 20 cm
 • Terän vahvuus HRC 56
 • Terän valmistusmateriaali Ruostumaton teräs

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Fiskars Norden kokkiveistä kaikille, jotka kaipaavat erinomaista hallintaa ja tehokasta leikkaamista sen enempää hinnasta välittämättä. Tämä kotimainen kokkiveitsi onkin toimituksemme ensisijainen premium-valinta. Sen hyviin puoliin kuuluu muun muassa mukana tuleva pidike, monipuolisuus ja ainutlaatuisen vahva terä. Hieman korkeamman hintansa lisäksi tämän tuotteen ainoa huono puoli on se, että se ei kestä konepesua lainkaan, vaan pesu täytyy suorittaa hellävaraisesti käsin jokaisen käyttökerran jälkeen.

Plussat og Miinukset Fiskars Norden kokkiveitsi

Plussat

 • Mukana tuleva pidike
 • Soveltuvuus useimmille ruoka-aineille
 • Vahva terä

Miinukset

 • Mukana tuleva pidike Ei kestä konepesua
Paras kokkiveitsi budjettiluokassa test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Fiskars Edge kokkiveitsi - 15 cm edullinen vaihtoehto

 • Google (asiakkaat): 4,9/5

Fiskars Edge on ehdottomasti yksi parhaista budjettivalinnoista mitä markkinoilta tällä hetkellä löytyy. Tämä kotimainen 15 cm pitkä kokkiveitsi on hyvä yleisveitsi, joka sopii lähes kaikenlaiseen paloitteluun. Sen terä on japanilaista ruostumatonta terästä, joka kestää konepesua. Kaikki Fiskars Edge-sarjan veitset ovat perinteisiä leveäteräisiä malleja. Googlen asiakkaat ovat antaneet tälle mallille 4,9/5 tähden keskiarvon.

Fiskars Edge kokkiveitsi
Paras kokkiveitsi budjettiluokassa

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Fiskars Edge kokkiveitsi:

 • Japanilaista ruostumatonta terästä
 • Konepestävä kokkiveitsi
 • Perinteinen leveäreunainen malli

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Fiskars Edgen

TEKNISET TIEDOT

 • Terän pituus 15 cm
 • Terän vahvuus HRC 53
 • Terä valmistusmateriaali Ruostumaton teräs

Tyylikästä suomalaista muotoilua

Leveäteräinen Fiskars Edge on suunniteltu Suomessa, ja siinä on hyödynnetty maailmankuulua japanilaista ruostumatonta terästä, joka on tässä tapauksessa väriltään mustaa. Musta terä yhdistyy tyylikkääseen niin ikään mustaan muovikahvaan. Kahvasta saa halutessaan otteen hyvin läheltä terää, ja tummanpuhuvaa ilmettä täydentää Fiskarsin brändi-imagolle tyypillinen oranssi yksityiskohta. Jos tykkää tummanpuhuvasta tyylistä, on tätä tyylikkäämpää veistä hankala löytää.

HRC 53

Fiskars Edgen HRC- eli vahvuusluokitus on 53. Tämän hintaluokan tuotteelle 53 on erittäin kunnioitettava luku. Se kertoo siitä, että Fiskars Edge kestää yllättävänkin paljon iskuja ja vääntörasitusta. Voit siis saada tästä kokkiveitsestä itsellesi hyvän yleisveitsen vuosikausiksi.

Mitä asiakkaat sanovat Fiskars Edgestä

Fiskars Edgestä on tullut Pohjoismaissa ja myös maailmanlaajuisesti yksi hintatietoisten kuluttajien suosikkiveitsistä. Tämän kokkiveitsen saa hankittua itselleen noin 20-30 euron hintaan (hieman jälleenmyyjistä ja tarjouksista riippuen). Asiakkaiden tyytyväisyyden voi huomata Amazonissa komeilevasta 4,9/5 tähden keskiarvosta. Ihmiset ihmettelevät kommenttikentässä sitä, että miten näin laadukkaan veitsen voi saada tällä hinnalla.

Lisätietoja Fiskars Edge kokkiveitsi

TEKNISET TIEDOT

 • Terän pituus 15 cm
 • Terän vahvuus HRC 53
 • Terä valmistusmateriaali Ruostumaton teräs

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Fiskars Edgeä kaikille niille, jotka haluavat hyvän kokkiveitsen laadukkaalla tarttumattomalla PTFE-pinnoitetulla terällä. Tämä veitsi on uskomattoman halpa laatuunsa nähden, ja siksi se onkin toimituksemme ensisijainen budjettivalinta. Fiskars Edgen hyviin puoliin kuuluu muun muassa ergonominen kahva, tyylikäs muotoilu, monipuolisuus ja konepestävyys. Kohtalaisen lyhyen 15 cm pituutensa ansiosta tämä kokkiveitsi ei kuitenkaan sovellu kovin hyvin suurempien ruoka-aineiden paloitteluun.

Plussat og Miinukset Fiskars Edge kokkiveitsi

Plussat

 • Ergonominen kahva
 • Tyylikäs muotoilu
 • Monipuolisuus
 • Konepestävyys

Miinukset

 • Ei sovi suurten ruoka-aineiden paloitteluun
Paras kokkiveitsisarja test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Victorinox kokkiveitsisarja - kolmiosainen setti

 • Google (asiakkaat): 4,7/5

Victorinox kokkiveitsisarja on kolmiosainen setti, johon kuuluu 12 cm pitkä vihannesveitsi ja kaksi kokkiveistä, jotka ovat pituudeltaan 19 cm ja 22 cm. Näiden veisten kahvat ovat valmistettu FSC-sertifioidusta puusta, joten ne näyttävät hyvältä ja niissä on sopivasti painoa erinomaisen balanssin luomiseksi. Perinteinen muotoilu miellyttää silmää ja kestävästä ruostumattomasta teräksestä valmistetut terät kestävät käytössä pitkään. Googlen asiakkaat ovat antaneet tälle veitsisetille 4,7/5 tähden keskiarvon.

Victorinox kokkiveitsisarja
Paras kokkiveitsisarja

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Victorinox kokkiveitsisarja:

 • 3 veistä jokapäiväiseen käyttöön
 • FSC-sertifioitu puu
 • Perinteinen muotoilu

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Victorinox kokkiveitsisetin

TEKNISET TIEDOT

 • Terien vahvuus HRC 55
 • Kahvojen valmistusmateriaali Vaahterapuu
 • Terien valmistusmateriaali Ruostumaton teräs
 • Veitsien lukumäärä 3 kpl

Intialaista sertifioitua vaahterapuuta

Victorinox kokkiveitsisetin kahvoissa käytetty puu on Intiassa tuotettua FSC-sertifioitua vaahterapuuta. Vaahtera on suosittu puulaji nimenomaan keittiövälineissä lujuutensa ansiosta. Lisäksi sen öljypitoisuus on korkea ja kutistuvuus pieni. Yhdessä nämä tekijät tarkoittavat sitä, että veitsien varret hylkivät vettä ja säilyttävät muotonsa vuodesta toiseen kovemmassakin käytössä.

Kuuluisalta Sveitsin armeijan linkkuveitsien valmistajalta

Victorinox on maailmankuulujen Sveitsin armeijan linkkuveitsien (Swiss Army Knife) terien virallinen valmistaja. Heillä on siis pitkät perinteet ja vahva osaaminen terien valmistuksen saralla. Linkkuveitsistä tuttu laatu näkyy myös tämän veitsisetin terissä, jotka ovat valmistettu kaikkein laadukkaimmasta ruostumattomasta teräksestä. Nämä terät kestävät tarvittaessa myös konepesua, mutta käsipesua suosimalla voit varmistaa pidemmän käyttöiän.

Mitä asiakkaat sanovat Victorinox kokkiveitsisetistä

Asiakkaat ovat pitäneet tästä Victorinoxin kaiken kattavasta kokkiveitsisetistä kovasti. Google Shoppingissa asiakasarvioiden keskiarvo on 4,7/5 tähteä. Käyttäjät ovat kehuneet erityisesti kestävää sveitsiläistä laatua ja väittäneet, että tämän setin hankittuasi et tarvitse muuta. Voit siis päivittää keittiösi veitset kerralla kuntoon edullisesti. Osa asiakkaista on kuitenkin huomauttanut, että puinen kahva saattaa tuntua isolta ja kömpelöltä, jos on tottunut kevyempiin ja sirompiin malleihin.

Lisätietoja Victorinox kokkiveitsisarja

TEKNISET TIEDOT

 • Terien vahvuus HRC 55
 • Kahvojen valmistusmateriaali Vaahterapuu
 • Terien valmistusmateriaali Ruostumaton teräs
 • Veitsien lukumäärä 3 kpl

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Victorinox kokkiveitsisarjaa niille, jotka haluavat ostaa kerralla kokonaisen setin. Tämän setin lisäksi kotikokki ei välttämättä tarvitse muita veitsiä lainkaan, ja siksi olemmekin antaneet tälle paketille parhaan veitsisarjan palkinnon. Tämän kokkiveitsisetin muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa valmistuksessa käytetty laadukas vaahterapuu, painon tasainen jakautuminen ja loistava hinta-laatusuhde. Muista kuitenkin, että saadaksesi tästä setistä mahdollisimman monta käyttövuotta irti, kannattaa veitset pestä käsin.

Plussat og Miinukset Victorinox kokkiveitsisarja

Plussat

 • Vaahterapuusta valmistetut kahvat
 • Tasapainoisuus
 • Loistava hinta-laatusuhde

Miinukset

 • Konepesu saattaa lyhentää käyttöikää

Kokkiveitsen ostajan opas – kiinnitä huomiota näihin seikkoihin:

 • Materiaali: Veitsiä valmistetaan lukuisista eri materiaaleista, joista jokaisella on omat hyvät ja huonot puolensa, joten on tärkeää arvioida minkälainen materiaali sopisi juuri sinun käyttötarkoituksiisi parhaiten.
 • Paino: Veitsen painon tulee olla sopivassa suhteessa kahvan ja terän välillä. Mikäli kahva on liian painava, ei veitsi leikkaa tehokkaasti. Jos taas terä on liian painava, se saattaa tuntua kömpelöltä. Myös eri ruoka-aineiden leikkaamiseen suositellaan eripainoisia veitsiä.
 • Kahva: Kahvatyyppi kannattaa myös ottaa huomioon, sillä niitä löytyy eri materiaaleista valmistettuina – sekä pieniä että suuria. Kahva on kuitenkin sellainen asia, joka on viimekädessä mielipide kysymys, eikä muotoilun suhteen ole olemassa objektiivisesti hyvää tai huonoa ratkaisua.
 • Tuotetyyppi: Kun olet ostamassa kokkiveistä, on olennaista ottaa huomioon erilaiset tuotetyypit ja arvioida mikä niistä sopisi sinulle parhaiten. Saatavilla on muun muassa eurooppalaisia ja japanilaisia kokkiveitsiä sekä yksittäisiä veitsiä että kokonaisia veitsisarjoja. Erityyppiset veitset sopivat erilaisten ruoka-aineiden käsittelyyn.
 • Hinta: Minkä suuruinen budjettisi on, eli kuinka paljon haluat kokkiveitseen sijoittaa? Tuotteiden hinnat vaihtelevat merkittävästi; edullisen mallin voi saada jopa kympillä, ja ylärajaa esimerkiksi käsin valmistetuilla japanilaisilla kokkiveitsillä ei ole lainkaan. Tässä oppaassa esitellyt veitset liikkuvat suurin piirtein välillä 20-130 €.
 • Asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot: Yksi parhaista tavoista muodostaa selkeä käsitys kokkiveitsen hinta-laatusuhteesta on ottaa huomioon sekä asiakaskokemukset että asiantuntijoiden mielipiteet. Me vertaamme näitä näkemyksiä keskenään, jotta sinun ei tarvitse.

arrow-more

Testaa veitsesi terävyys

Jos haluat selvittää kuinka terävä kokkiveitsesi oikeasti on, laita se tähän paperitestiin. Parhaatkin veitset tylsistyvät ajan myötä säännöllisessä käytössä. Tällä paperitestillä voit selvittää kaipaako veitsesi teroitusta vai kelpaisiko se jopa vaativalle ammattikokille.

Pidä keskeltä kahtia taitettua, mutta ei rypistettyä sanomalehteä kiinni sen yläpäästä ja anna sen roikkua ilmassa. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös yhtä arkkia tavallista kopiopaperia. Aseta terä yläreunaa vasten vinosti ja leikkaa ulospäin. Terävän kokkiveitsen tulisi leikata paperi siististi kahtia ja liukua sen läpi vaivattomasti. Jos veitsesi ei pysty tähän, on aika teroittaa se.

Kokkiveitsen teroitusohjeet

Erilaisten valmistusmateriaalien takia eri kokkiveitset saattavat vaatia tiettyä teroituskulmaa. Muista siis aina tarkistaa valmistajan ohjeet tai suositukset ennen oman kokkiveitsesi teroittamista. Olemme kuitenkin laatineet tähän alle tietynlaiset yleispätevät ohjeet, joista saat käsityksen siitä mitä kaikkea veitsen teroittamiseen liittyy.

Veitsenteroittimia löytyy markkinoilta monenlaisia – on timanttiteroittimia, keraami- ja teräspuikkoja, hahloja sekä vesihiomakiviä. Merkittävin tekijä on kuitenkin teroituskulma. Määrittävä tekijä teroituskulman valinnassa on terän valmistusmateriaalin lujuus. Tyypillisesti japanilaiset kokkiveitset valmistetaan kovemmasta metallista kuin eurooppalaiset, ja siksi ihanteelliset teroituskulmat eroavat toisistaan. 

Japanilaiset kokkiveitset olisi hyvä teroittaa pitkin vedoin noin 10-15 asteen kulmassa. Eurooppalaisissa terissä kulman tulisi yleensä olla hieman jyrkempi; noin 20 astetta. Kulman mittaaminen ei ole millintarkkaa, mutta liian suuri teroituskulma voi pilata terän.

Jos haluat kokkiveitsestäsi mahdollisimman käyttöiän irti, kannattaa se lisäksi suoristaa teroituksen jälkeen. Suoristaminen tehdään teräspuikon avulla samassa kulmassa kuin teroitus.

Panosta laatuun kokkiveitsissä

Hyvään kokkiveitseen kannattaa panostaa, sillä vaikka halvatkin veitset saa teräviksi, vaativat ne teroitusta jo muutaman käyttökerran jälkeen. Tällä menolla veitsesi siis kuluu todella nopeasti eikä kestä käytössä kovinkaan pitkään. Laadukas kokkiveitsi sen sijaan pysyy terävänä pitkiä aikoja, ja oikeaoppisesti huollettuna sellainen voi kestää omistajansa käytössä helposti koko elämän ajan.

Kun pääset käyttämään samaa laatuveistä useiden vuosien ajan, opit tuntemaan sen perinpohjaisesti. Tämän jälkeen sinun on helpompi hallita veistä ja paloitella ruoka-aineet nopeasti sekä tarkasti. Ennen oman suosikkiveitsesi löytämistä voi kuitenkin olla, että sinun täytyy ensin kokeilla muutamia erilaisia veitsityyppejä, terämateriaaleja ja kahvoja, jotta voit löytää oman mielitiettysi.

Käyttämämme lähteet

Tämän artikkelin koostamiseen on käytetty paljon aikaa, sillä tarkoituksenamme on tuottaa mahdollisimman objektiivinen arvio jokaisesta tuotteesta. Arvioidessamme erilaisia kokkiveitsiä sekä veitsisettejä olemme luottaneet ulkopuolisiin asiantuntijoihin ja kuluttajien arvioihin kansainvälisesti. Tutkimustiimimme on tutkinut markkinoita ja käynyt läpi kaikki asiaankuuluvat lähteet. Tässä vertailussa olemme käyttäneet seuraavia kokkiveitsien testejä, asiantuntijalähteitä ja asiakasarvosteluita:

Asiantuntija- ja testilähteet

Asiakasarviot

Google

Google Shopping on Googlen kuluttajatuotteisiin keskittynyt osio, jossa käyttäjät voivat lukea tietoa erilaisista tuotteista ja tutustua esimerkiksi hintoihin sekä asiakasarvioihin. Olemme hyödyntäneet näitä arvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Fiskars Norden – 19.6.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Fiskars Edge – 19.6.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Victorinox – 19.6.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

FAQ

Mikä on paras kokkiveitsi?
Paras kokkiveitsi juuri sinulle on sellainen, joka sopii päivittäisiin tarpeisiisi ja täyttää odotuksesi niin hinnan kuin laadunkin suhteen. Kotikokit ja ammattilaiset yhtä lailla kaipaavat veitsiltään hyvää hinta-laatusuhdetta. Paras kokkiveitsi sinulle voi kuitenkin olla hyvin erilainen kuin naapurillesi, sillä eri veitsillä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Yksi sopii paremmin esimerkiksi vihannesten käsittelyyn, kun taas toinen saattaa olla yleisveitsi, jolla voi paloitella monenlaisia ruoka-aineita. Meidän toimituksemme ehdoton suosikki on Hybridikeraamiteräs Onyx Nakiri. Tässä mallissa nimittäin hinta ja laatu kohtaavat asiakkaan näkökulmasta erittäin edullisella tavalla.
Mitä minun tulisi ottaa huomioon ennen kokkiveitsen ostamista?
Kuten mainitsimmekin jo edellisen kysymyksen kohdalla, löytyy markkinoilta lukuisia erilaisia kokkiveitsiä, jotka palvelevat ominaisuuksistaan riippuen hieman erilaisia tarpeita. Aivan ensiksi kannattaa arvioida omat käyttötarkoitukset ja suunnitella budjetti tarkkaan. Tämän jälkeen voit alkaa vertailemaan veitsiä toisiinsa ja kiinnittämään erityistä huomiota näihin seikkoihin: materiaali, paino, kahva, tuotetyyppi, hinta, asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot. Tehdessämme omaa tutkimustamme olemme arvioineet kokkiveitsiä juuri näiden kriteerien perusteella. Viisi valitsemaamme kokkiveistä/veitsisettiä ovat valikoituneet tiukan seulonnan jälkeen, joten voit luottaa siihen, että niistä jokainen on hinta-laatusuhteeltaan järkevä valinta. Tämän artikkelin alusta löydät kattavamman ostajan oppaan, jossa avaamme valintakriteerit tarkemmin.
Hyvä kokkiveitsi maksaa kokemuksemme perusteella noin 20-130 euroa. Myös tämän hintahaarukan ulkopuolelta voi löytyä muutamia hyviä vaihtoehtoja, mutta tutkimusta tehdessämme tulimme siihen tulokseen, että suurin osa alle 20 euroa maksavista kokkiveitsistä ei joko kestä käytössä riittävän pitkään eikä suoriudu edes yksinkertaisesta paloittelusta riittävän hyvin. Ylärajaa kokkiveitsien hinnassa ei ole ja niiden kanssa voidaan hifistellä loputtomiin. Emme väitä, etteikö useita satoja tai jopa tuhansia euroja maksavat samuraitason veitset olisi hyviä, mutta olemme kuitenkin sitä mieltä, että ne eivät tarjoa moninkertaiseen hintaansa nähden varsinkaan tavalliselle kotikokille tarpeeksi hyötyjä.

Aikaisemmin arvostellut tuotteet

ghost-img

Alta löydät tuotteet, jotka olemme aiemmin nostaneet esille. Emme ole pystyneet tunnistamaan näiden mallien jälleenmyyjiä, mutta olemme pitäneet ne artikkelissa siltä varalta, että tiedoista on sinulle hyötyä.

Hybridikeraamiteräs Onyx kokkiveitsi

Hybridikeraamiteräs Onyx Nakiri kokkiveitsi

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 0 / 5. Arvioiden lukumäärä: 0

Ei arvosteluja.