Artikkeli sisältää mainoslinkkejä ja on siten sponsoroidtu. Lue lisää täältä.

Paras paistinpannu:
Paistinpannu testi 2024

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotteiden valinta perustuu tutkimukseen..., mutta keskitymme pääasiassa tuotteisiin, jotka ovat saatavilla hintaportaaleissa tai mainosalustoilla. Artikkeleissamme on pääasiassa ulkoisia testejä ja arvosteluja oman testauksen sijaan. Listaus ei ole tuotteiden arviointi, ja mainossopimukset voivat vaikuttaa tuotteidemme sijoittumiseen ja valintaan – lue lisää täältä. Lue lisää

4 Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.

Paistinpannu – jota joskus myös ihan vain pannuksi kutsutaan – on yksi keittiön monipuolisimmista ruuanlaittovälineistä. Paistinpannua voi lihan ja kasvisten paistamisen lisäksi myös käyttää höyryttämisessä, ja uuninkestävät mallit sopivat myös paistoastiaksi uuniin. Paistinpannuja löytyy markkinoilta lukuisia erilaisia, joista toiset ovat hinta-laatusuhteeltaan järkevämpiä hankintoja kuin toiset. Mikäli haluat tehdä harkitun ostopäätöksen, olet tullut oikeaan osoitteeseen.

Perehdyimme lukuisiin paistinpannuihin, analysoimme ne ja valitsimme niistä kuusi mielestämme parasta vaihtoehtoa, joista jokainen palvelee hieman erilaisia tarpeita. Valintamme pohjautuvat asiantuntijoiden paistinpannujen testeihin ja arvosteluihin, asiakkaiden mielipiteisiin sekä yleiseen hinta-laatusuhteeseen. Löydät nämä paistinpannut, niiden hyvät ja huonot puolet sekä erityispiirteet tästä artikkelista.

Viimeksi muokattu:

27/07/2023 lisäsimme Zyliss Superior 24 cm ja Fiskars Hard Face 30 cm -paistinpannut artikkeliin parhaista paistinpannuista.

Zyliss Superior 24 cm on paistinpannu, jossa on erityinen XERA-DUR2-pinnoite, jonka luvataan kestävän kolme kertaa pidempään kuin perinteisten vastineidensa.

Fiskars Hard Face 30 cm on suuri paistinpannu, johon mahtuu paljon aineksia, ja sen turvallinen käsittely on taattu lämmönkestävän bakeliittikahvan avulla.

test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

Testi: Paras paistinpannu 2024 – 4 tuotetta vertailussa

Näin VertaaTuote arvioi ja valitsee tuotteet

Tässä artikkelissa tarkastellaan useita suosittuja tuotteita, jotka olemme löytäneet perusteellisen tutkimuksen ja analyysin avulla. Artikkelissa esiteltyjä tuotteita myy yksi tai useampi kumppaneistamme. Löydät yhteistyökumppanimme monista hintataulukoista, mikä antaa sinulle mahdollisuuden etsiä parhaan hinnan valitsemallesi tuotteelle. Vaikka nämä kumppanuudet voivat vaikuttaa artikkelin tuotevalikoimaan, suosituksemme perustuvat tuotteen kokonaisarvioon.

Arvioimme ja vertaamme artikkelissa esiintyviä tuotteita seuraavien tekijöiden perusteella:

  1
 • Viralliset ja puolueettomat tuotetestit
 • 2
 • Asiakkaiden arviot ja mielipiteet tuotteesta
 • 3
 • Tilastot kuluttajien käyttäytymisestä ja mieltymyksistä
 • 4
 • Tekniset tiedot, ominaisuudet sekä hyvät ja huonot puolet
 • 5
 • Takuu, palvelu ja maine jälleenmyyjien keskuudessa

Muodostamme käsityksen hinta-laatusuhteesta näiden tekijöiden perusteella, ​​ja teemme subjektiivisen arviomme sekä suosituksemme. Huomaa kuitenkin, että tämä artikkeli ei ole markkinoiden parhaiden tuotteiden rankkaus vaan arvostelu.

Merkintämme, kuten "Paras budjettivalinta", "Paras langaton malli", "Hyvä hinta-laatusuhde" jne. - ovat tutkimuspäälliköiden yksittäisiä, riippumattomia arvioita, jotka perustuvat kulloinkin edellä mainittuun menetelmään.

Kestävä yleispannu test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Zyliss Superior 24 cm - paistinpannu erityisellä XERA-DUR2-pinnoitteella

Zyliss Superior 24cm on paistinpannu, jossa sveitsiläinen insinööritaito kohtaa ylivoimaisen kulinaristisen taidokkuuden.
Tämä poikkeuksellinen keittoastia on rakennettu kestämään, ollen esimerkki kestävyydestä ja sitkeydestä. Sveitsiläinen tarkkuus loistaa XERA-DUR2-pinnoitteesta, joka on ainutlaatuinen keraaminen tarttumaton koostumus, jonka käyttöikä on kolme kertaa pidempi kuin perinteisten vastaavien tuotteiden. Jämäkkyyden ja pitkäikäisyyden hieno yhdistelmä tekee tästä pannusta välttämättömän lisän jokaiseen keittiöön, olipa kyseessä sitten ammattilainen tai kotikokki.

Zyliss Superior 24 cm
Kestävä yleispannu

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Zyliss Superior 24 cm:

 • Kestävä XERA-DUR2-pinnoite
 • Kestää uunia, grilliä ja astianpesukonetta
 • Taottu alumiinirakenne

Arvostelu: Tuoteanalyysissä – Zyliss Superior 24cm

TEKNISET TIEDOT

 • Halkaisija: 24 cm
 • Valmistusmateriaali: Alumiini
 • Paino: 2,3 kg
 • Paksuus: ?

Sveitsiläinen huippuosaaminen kohtaa käytännöllisen muotoilun
Zyliss, sveitsiläinen tuotemerkki, joka on maailmanlaajuisesti tunnettu älykkäiden, toimivien ja vankkojen keittiötarvikkeiden valmistuksesta, tuo sinulle Superior 24cm paistinpannun. Zyliss ammentaa rikkaasta keittiötarvikeosaamisen perinnöstään ja sisällyttää toiminnallisuutta, kestävyyttä ja tyylikkyyttä jokaiseen luomukseensa, eikä tämä pannu ole poikkeus. Tuote on suunniteltu huolellisesti, mikä takaa puhtauden, turvallisuuden ja ennen kaikkea erinomaisen ruoanlaittotehon.

Pannun taottu alumiinirakenne takaa nopean ja tasaisen kuumenemisen, ja keraaminen tarttumaton pinnoite on uuninkestävä jopa 180 °C:ssa. Tämä pannu tuottaa jatkuvasti erinomaisia tuloksia, olipa kyse sitten kuohkeiden pannukakkujen, mehevän pihvin tai herkkien ruokien hitaasta paistamisesta.

Lisäksi pannun vankka rakenne tekee siitä sopivan kaikille keittolevyille, myös induktioliedelle. Ja kun olet luonut kulinaarisia herkkuja, helppohoitoinen muotoilu ja astianpesukoneen kestävyys tekevät ruokailun jälkeisestä siivouksesta helppoa.

Ergonominen muotoilu, jonka koko on tärkeä
Pannu on suunniteltu käyttömukavuutta ajatellen, ja siinä on ergonominen pehmeäkosketuksinen kahva, joka takaa turvallisen ja miellyttävän otteen ruoanlaiton aikana. Ja niille, jotka arvostavat hellävaraista kosketusta, pannun pehmeät reunat on suunniteltu hellävaraisiksi herkille pinnoille.

Pannun 24 cm:n koko tekee siitä ihanteellisen pienen tai keskisuuren perheen aterioiden valmistukseen. Se tarjoaa runsaasti tilaa valmistaa mukavasti erilaisia ruokia – aina runsaasta aamiaisesta romanttisen illallisen kananrintaan ja jopa keskiyön makeaan crepe-herkkuun.

Lisätietoja Zyliss Superior 24 cm

TEKNISET TIEDOT

 • Halkaisija: 24 cm
 • Valmistusmateriaali: Alumiini
 • Paino: 2,3 kg
 • Paksuus: ?

Toimituksemme arvio

Analyysimme jälkeen voimme päätellä, että Zyliss Superior 24cm -paistinpannu on todellinen sveitsiläisen huippuosaamisen ruumiillistuma. Tämä monikäyttöinen paistinpannu on paitsi käytännöllinen myös tyylikkäästi muotoiltu, ja siinä toiminnallisuus, kestävyys ja turvallisuus ovat sopusoinnussa.

Se soveltuu kaikille liedille, on uuninkestävä 180 °C:seen asti ja sopii astianpesukoneeseen, joten se täyttää kaikki modernin keittiön tarpeet. Arvostamme sen ergonomista soft-touch-kahvaa, joka takaa mukavuuden ruoanlaittoprosessin aikana, sekä taottua alumiinirakennetta, joka takaa kestävyyden ja tasaisen lämmönjakautumisen.

Meidän on kuitenkin todettava, että kananmunat saattavat toisinaan tarttua pannuun, mikä on pieni haitta sen monien hyvien puolien keskellä. Mielestämme tämä ei kuitenkaan ole merkittävä ongelma, kun otetaan huomioon pannun yleinen suorituskyky ja edut. Hyödyllinen vinkki munien tarttumisen estämiseksi on lämmittää pannua riittävästi ennen kuin siihen lisätään hieman öljyä tai voita.

Vähennä sitten lämpöä ennen munien murskaamista. Tämän tekniikan pitäisi auttaa sinua saavuttamaan täydellinen tarttumattomuus myös munien kanssa. Kaiken kaikkiaan uskomme, että Zyliss Superior on arvokas investointi niille, jotka arvostavat keittoastioidensa laadun, monipuolisuuden ja kestävyyden yhdistelmää.

Plussat og Miinukset Zyliss Superior 24 cm

Plussat

 • Sopii kaikille keittolevyille, myös induktioliedelle
 • Sietää metallisia työkaluja
 • Helppo pitää puhtaana
 • Parempi kestävyys pinnan halkeamia vastaan
 • Ergonominen pehmeä kahva
 • Tasainen lämmönjako

Miinukset

 • Kananmunilla on taipumus tarttua satunnaisesti
Hyvä iso paistinpannu test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Fiskars Hard Face 30 cm - kestävä paistinpannu

 • 4,8/5 Google Shopping
 • 4,6/5 Amazon

Tämä pannu on muotoiltu omaksumaan uusi standardi keittiötarvikkeissa, joissa muotoilu kohtaa toiminnallisuuden ja turvallisuus on etusijalla. Paistinpannussa on ergonomisesti muotoiltu kahva, joka on valmistettu bakeliitista, kuumuutta kestävästä materiaalista, joka on suunniteltu pysymään viileänä riippumatta siitä, kuinka korkealla liekki on. Ei enää äkillisiä säpsähdyksiä tai hankalia otteita palovammojen välttämiseksi! Uunissa jopa 150 asteen kuumuutta kestävä kahva vähentää palovammojen riskiä ja lisää turvallisuutta ruoanlaiton aikana.

Fiskars Hard Face 30 cm
Hyvä iso paistinpannu

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Fiskars Hard Face 30 cm:

 • 70 % kierrätettyä materiaalia
 • Lämmönkestävä bakeliittikahva
 • Hardtec Superior+ -pinnoite

Arvostelu: Tuoteanalyysissä – Fiskars Hard Face 30 cm.

TEKNISET TIEDOT

 • Valmistusmateriaali: Alumiini: Tarttumaton
 • Halkaisija: 30 cm
 • Paksuus: ?
 • Paino: 1,8 kg

Ympäristöystävällinen ratkaisu jokapäiväiseen ruoanlaittoon
Pannu kaikkiin tarpeisiisi, se on suunniteltu täydellisesti erilaisten ruokien paistamiseen ja kypsentämiseen vihanneksista ja lihasta kalaan. Erikoisuutena on sen yhteensopivuus kaikentyyppisten keittotasojen kanssa – myös induktiokeittotasojen kanssa. Tämä takaa saumattoman ja tehokkaan ruoanvalmistuksen riippumatta siitä, missä olet. 30 cm:n halkaisijan ansiosta pannulle mahtuu kerralla paljon aineksia, kuten paistettuja vihanneksia 2-4 annosta, yksi suuri munakas tai frittata, pannukakkuja tai crepsejä 2-4 annosta tai muutama pala kanaa tai kalafileitä.

Lisäksi Fiskars Hard Face -pannu on myös ympäristön ystävä, sillä se koostuu 70-prosenttisesti kierrätysmateriaaleista.

Pitkäkestoinen kestävyys ja energiatehokkuus
Fiskars Hard Face -pannu loistaa todella kestävyydellään Hardtec Superior+ -tarttumattomalla pinnoitteella, joka on erittäin kestävä ja suunniteltu pitkäaikaiseen käyttöön, jolloin pannu pysyy naarmuttomana vuosienkin käytön jälkeen.

Pannun energianottokyky on optimoitu niin, että se kuumentuu 50 % nopeammin, mikä säästää 30 % energiaa lasikeraamisilla keittolevyillä. Erittäin paksu pohja takaa lämmön tasaisen ja tehokkaan jakautumisen ja edistää nopeaa lämmön johtumista, mikä takaa rapeat kypsennystulokset joka kerta.

HUOMIOT PUHDISTUKSEEN: Vaikka paistinpannu on astianpesukoneenkestävä, suositellaan käsinhuuhtelua kestävän pinnoitteen suojaamiseksi. Viikkojen käytön jälkeen huomaat, että se toimii edelleen kuin upouusi.

Asiakkaiden mielipiteet – Fiskars Hard Face 30 cm

Käyttäjien suosittelut kertovat usein sen poikkeuksellisesta lämmönjakautumisesta ja loistavista paistotuloksista. Käyttäjät ovat korostaneet erityisesti sitä, miten pannu saavuttaa oikean lämpötilan, mikä mahdollistaa virheettömän paistamisen joka kerta.

Tarttumaton pinnoite, joka tunnetaan nimellä Hardtec Superior+ -pinnoite, on toinen merkittävä ominaisuus, jota käyttäjät eivät voi olla kehumatta. Lukuisat käyttäjät ovat kertoneet, että pannuun ei tartu mitään, vaikka sitä käytettäisiin usein ja intensiivisesti, joten se on erittäin helppo puhdistaa ja kestävä pitkällä aikavälillä.

Käyttäjien lausuntoja tarkasteltaessa yksi lausunto kiteyttää yleisen yksimielisyyden: “Yksi parhaista paistinpannuista, joita minulla on ollut – fantastinen laatu ja paras hinta.” Tämä vahvistaa pannun mainetta vertaansa vailla olevasta laadusta ja arvosta.

Lisätietoja Fiskars Hard Face 30 cm

TEKNISET TIEDOT

 • Valmistusmateriaali: Alumiini: Tarttumaton
 • Halkaisija: 30 cm
 • Paksuus: ?
 • Paino: 1,8 kg

Toimituksemme arvio

Mielestämme Fiskars Hard Face 30 cm:n paistinpannu loistaa yhteensopivuudellaan kaikentyyppisten keittotasojen, myös induktiolieden, kanssa ja tarjoaa vaikuttavaa joustavuutta keittiössä. Sen Hardtec Superior+ -kiinnittymätön pinnoite ja tehokas lämmönjako lupaavat vaivattoman ruoanlaittokokemuksen ja takaavat, että ateriat kypsyvät tasaisesti. Turvallisuutta parantavat bakeliittikahvat takaavat turvallisemman ja mukavamman ruoanlaittokokemuksen, mikä lisää sen houkuttelevuutta entisestään.

Myönnämme, että tämä malli on korkeammassa hintaluokassa, mikä saattaa antaa joillekin mahdollisille ostajille aihetta huoleen. Uskomme kuitenkin, että alkuinvestointi on oikeutettu pannun vertaansa vailla olevalla laadulla, pitkäaikaisella kestävyydellä ja ylivoimaisella suorituskyvyllä, jota monet käyttäjät ovat kehuneet. Se on osoitus siitä, miten kestävyys ja ergonominen muotoilu voivat yhdistyä huippuluokan ympäristöystävällisessä paketissa.

Plussat og Miinukset Fiskars Hard Face 30 cm

Plussat

 • Nopea lämmön johtuminen
 • Hyvä käsiteltävyys alhaisen painon ansiosta
 • Soveltuu uuniin 150 °C:seen asti
 • Tasainen lämmönjako paksun ja kiinteän pohjan ansiosta

Miinukset

 • Korkeammassa hintaluokassa
Paras paistinpannu ergonomisella kahvalla test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Fiskars All Steel 24 cm paistinpannu - kotimaista osaamista

 • Google (asiakkaat): 4,6/5

Fiskars All Steel on erinomainen kotimainen paistinpannu, joka on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja jonka kahvasta saa todella tukevan otteen. Pannu kestää myös uunissa paistamista ja kahva on valmistettu lämpenemättömästä materiaalista, jotta et enää koskaan polttaisi näppejäsi. Pesukin onnistuu mukavasti sillä Fiskars All Steel kestää konepesua. Googlen asiakkaat ovat tykänneet tästä Fiskarsin pannusta kovasti, sillä he ovat antaneet sille 4,6/5 tähden keskiarvon asiakasarvioissaan.

Fiskars All Steel 24 cm paistinpannu
Paras paistinpannu ergonomisella kahvalla

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Fiskars All Steel 24 cm paistinpannu:

 • Ruostumaton teräs
 • Lämpenemätön kahva
 • Konepestävä

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Fiskars All Steel 24 cm paistinpannun

TEKNISET TIEDOT

 • Halkaisija: 24 cm
 • Valmistusmateriaali: Ruostumaton teräs
 • Tilavuus: 1,8 l
 • Paksuus: 6 mm
 • Pinnoitteen tyyppi: Keraaminen
 • Paino: 1,1 kg
 • Non-stick

Caretac-pinnoite kestää korkeita lämpötiloja

Ruostumattomasta teräksestä valmistetun Fiskars All Steelin Caretac -pinnoite kestää korkeitakin lämpötiloja verrattuna non-stick-pinnoitettuihin pannuihin. Tällä paistinpannulla saat siis helposti hyvän paistopinnan. Paistaessa pannulle on kuitenkin hyvä lisätä hieman rasvaa tai vettä jottei se olisi täysin kuiva sen lämmetessä. Fiskars All Steel sopii hyvin myös induktioliedelle, ja se kestää jopa 240 °C lämmön.

Mitä asiakkaat sanovat Fiskars All Steel 24 cm paistinpannusta

Asiakkaat ovat ottaneet Fiskars All Steelin erinomaisesti vastaan, sillä Google Shoppingissa asiakasarvioiden kohdalla komeilee 4,6/5 tähden keskiarvo. Asiakkaat ovat kehuneet erityisesti sen hyvää kahvaa, joka ei lämpene ja joka sallii käytön myös uunissa. Osa asiakkaista on huomauttanut, että vaikka pannu kestääkin konepesua, saattaa reunojen uriin toisinaan jäädä likaa koneessa, joka täytyy jälkikäteen puhdistaa käsin. Tämän ongelman voi kuitenkin välttää esihuuhtelulla.

Lisätietoja Fiskars All Steel 24 cm paistinpannu

TEKNISET TIEDOT

 • Halkaisija: 24 cm
 • Valmistusmateriaali: Ruostumaton teräs
 • Tilavuus: 1,8 l
 • Paksuus: 6 mm
 • Pinnoitteen tyyppi: Keraaminen
 • Paino: 1,1 kg
 • Non-stick

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Fiskars All Steel paistinpannua kaikille kotikokeille, jotka haluavat kestävän paistinpannun erinomaisella kahvalla, josta ote pysyy tukevana kovassakin menossa. Olemme antaneet tälle pannulle ergonomisimman kahvan palkinnon. Sen muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa kotimaisuus, uuninkestävyys 250 asteeseen saakka sekä tarttumaton ja naarmuuntumaton pinnoite. Ainoa huono puoli tässä mallissa on se, että reunojen urat saattavat toisinaan olla hankalat puhdistaa.

Plussat og Miinukset Fiskars All Steel 24 cm paistinpannu

Plussat

 • Suomalainen
 • Uuninkestävyys 250 asteeseen saakka
 • Tarttumaton pinnoite
 • Naarmuuntumaton pinnoite
 • Ergonominen kahva

Miinukset

 • Urat saattavat olla hankalat puhdistaa
Paras paistinpannu irrotettavalla kahvalla test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Fiskars Brasserie 27 cm paistinpannu - kotimaista osaamista

 • 4.4/5 Amazon

Fiskars Brasserie 27 cm on osa sarjaa, johon kuuluu kolme erikokoista paistinpannua. Tämä on niistä se keskikokoinen vaihtoehto. Brasserie-sarjan erikoisuus on se, että sen pannuissa on kaunis puinen kahva, jonka voi irrottaa uunikäyttöä varten. Valmistusmateriaalina itse pannussa on käytetty kestävää valurautaa, joka kestää uunissa aina 240 asteeseen saakka ja jopa avotulta esimerkiksi trangialla.

Fiskars Brasserie 27 cm paistinpannu
Paras paistinpannu irrotettavalla kahvalla

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Fiskars Brasserie 27 cm paistinpannu:

 • Irrotettava puinen kahva
 • Valmistettu kestävästä valuraudasta
 • Uuninkestävä paistinpannu

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Fiskars Brasserie 27 cm paistinpannun

TEKNISET TIEDOT

 • Halkaisija: 27 cm
 • Valmistusmateriaali: Valurauta
 • Tilavuus
 • Paino: 2,6 kg
 • Paksuus: 11 mm

Emali suojaa pannua ruostumiselta

Fiskars Brasserie-paistinpannussa yhdistyvät vahvan valuraudan ja kestävän emalin parhaat ruuanlaitto-ominaisuudet. Emali suojaa pannua tehokkaasti ruostumiselta samalla kun valurauta mahdollistaa kaikkein parhaimman paistopinnan. Fiskars Brasserieta voi käyttää uunissa ilman sen puukahvaa jopa 280 asteessa. Muista kuitenkin, että pitääksesi pannun hyvässä kunnossa se tulisi aina pestä käsin.

Lisätietoja Fiskars Brasserie 27 cm paistinpannu

TEKNISET TIEDOT

 • Halkaisija: 27 cm
 • Valmistusmateriaali: Valurauta
 • Tilavuus
 • Paino: 2,6 kg
 • Paksuus: 11 mm

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Fiskars Brasserie-sarjan pannuja kaikille, jotka haluavat paistinpannun pitkäaikaiseen hauduttamiseen ja perinteiseen ruuanlaittoon. Tämä malli saa toimitukseltamme erityismaininnan irrotettavan kahvansa ansiosta. Sen muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa käytettävyys kaikkien liesityyppien kanssa, uuninkestävyys, hyvä lämmönvarauskyky ja saatavuus kolmessa eri kokoluokassa. Ainoa huono puoli tässä mallissa on se, että se täytyy pestä käsin, sillä se ei kestä konepesua.

Plussat og Miinukset Fiskars Brasserie 27 cm paistinpannu

Plussat

 • Hyvä paistinpannu kaasuliedelle
 • Voi käyttää uunissa ilman kahvaa
 • Voi käyttää uunissa ilman kahvaa Hyvä lämmönvarauskyky
 • Saatavilla kolmessa eri koossa

Miinukset

 • Hyvä paistinpannu kaasuliedelle Ei kestä konepesua

Paistinpannun ostajan opas – kiinnitä huomiota näihin seikkoihin:

 • Materiaali: Paistinpannuja on saatavina useista eri materiaaleista valmistettuina, joista monilla on toisistaan poikkeavia ominaisuuksia. Varmista siis, että valitsemasi materiaali palvelee juuri sinun tarpeitasi hyvin.
 • Koko: Koon valinta suhteessa tarpeisiisi on kohtalaisen yksinkertaista ja helppoa. Liian pienellä pannulla saatat joutua paistamaan kokkaamiasi ruoka-aineita useassa erässä, kun taas liian iso vie turhaa tilaa joko kaapissa tai retkillä mukana.
 • Paksuus: Paksumpia paistinpannuja pidetään yleisesti ottaen laadukkaampina sillä ne kestävät käytössä pidempään, mutta paksuus lisää myös pannun painoa ja siten heikentää käsiteltävyyttä.
 • Tuotetyyppi: Kun olet ostamassa paistinpannua, kannattaa ottaa huomioon erilaiset tuotetyypit ja arvioida mikä niistä voisi sopia tarpeisiisi parhaiten. Osa paistinpannuista on suunniteltu esimerkiksi kokkien ammattikäyttöön, kun taas toiset soveltuvat paremmin esimerkiksi retkille trangialla käytettäväksi. Saatavilla on myös itämaisia wokkipannuja.
 • Hinta: Minkä suuruinen budjettisi on, eli kuinka paljon olet valmis paistinpannuun sijoittamaan? Tuotteiden hinnat vaihtelevat merkittävästi; edullisen mallin voi saada kympillä, kun taas kalleimmat mallit voivat maksaa jopa yli 300 euroa.
 • Asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot: Yksi parhaista tavoista muodostaa selkeä käsitys paistinpannun hinta-laatusuhteesta on ottaa huomioon sekä asiakkaiden kokemukset että asiantuntijoiden mielipiteet. Me vertaamme näitä näkemyksiä keskenään ja tutkimme ovatko ne yksimielisiä, jotta sinun ei tarvitse.

arrow-more

Parasta paistinpannua etsimässä

Mikä on paras paistinpannu – tämä on viime kädessä mielipide kysymys, mutta auttaaksemme kaikkia lukijoitamme löytämään juuri heidän käyttötarkoituksiinsa parhaan paistinpannun olemme esitelleet seitsemän erilaista tuotetta. Näistä paistinpannuista jokainen palvelee hieman erilaisia tarpeita, joten kannattaa tutustua niistä jokaiseen, ja valita itsellesi paras paistinpannu.

Vertaillessasi erilaisia paistinpannuja keskenään kannattaa kiinnittää erityistä huomiota näihin seikkoihin: materiaali, koko, paksuus, tuotetyyppi, hinta, asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot. Me olemme perustaneet omat valintamme juuri näihin laatukriteereihin pitäen samalla hintaa silmällä, sillä pyrimme aina esittelemään vaihtoehtoja, jotka eivät ole pelkästään laadukkaimpia, vaan myös hinta-laatusuhteeltaan järkeviä ostoksia. Samaan myös perustuu listauksemme parhaista kattiloista, jota suosittelemme myös katsomaan. Näin voit täydentää uuden paistinpannusi yhtä erinomaisella kattilalla vieden ruoanlaittosi vieläkin korkeammalle tasolle. 

Pelasta paistinpannusi vääntymiseltä

Moni kotikokki ostaa uuden paistinpannun jopa pari kertaa vuodessa, vaikka ammattikeittiöissä paistinpannut saattavat kestää vuosikymmeniä. Tätä eroa ei pysty selittämään pelkällä ammattitaidolla tai sen puutteella, vaikka myös se vaikuttaa asiaan.

Yksi yleisimmistä syistä uuden paistinpannun ostamiselle on se pannun vääntyminen. Pannun vääntymiseen vaikuttaa moni asia:

 • Suuri osa kuluttajille myytävistä paistinpannuista ovat ohuita ja siten myös lyhytikäisiä. Kun ohutpohjaista pannua lämmittää todella kuumaksi, se vääntyy helposti.
 • Moni kotikokki käyttää teflonisia paistinpannuja, joiden altistumista vääntymiselle lisää liian korkea paistolämpötila, metallisten välineiden käyttö ja pesu astianpesukoneessa.
 • Samalla pannulla paistetaan kaikki ruuat. Ammattilaisilla on usein käytössään muutama erilainen paistinpannu, joista jokaisella on oma tarkoituksensa.

 

Mikäli siis haluat pelastaa paistinpannusi vääntymiseltä, kannattaa:

 • suosia paksupohjaisia paistinpannuja
 • käsitellä pannua sen materiaalin vaativilla tavoilla
 • harkita useamman erilaisen pannun omistamista.

Paistinpannun puhdistusohjeet

Lähes jokainen meistä omistaa jonkinlaisen paistinpannun, mutta monikaan meistä ei osaa puhdistaa sellaista oikeaoppisesti.

Eri materiaalista valmistetut paistinpannut vaativat hieman erilaisia pesukäytäntöjä, ja osa pannuista myös kestää konepesua paremmin kuin toiset. Muista siis aina tarkistaa valmistajan suositukset. Alta löydät kuitenkin luomamme yleispätevät pesuohjeet sekä pinnoitetuille että valurautaisille pannuille.

Pinnoitetun paistinpannun puhdistus:

 • Pese huolellisesti jokaisen käyttökerran jälkeen.
 • Anna pannun jäähtyä ennen pesua. Kylmän veden valuttaminen kuumalle pannulle saattaa vahingoittaa sen pintaa.
 • Suosi pehmeitä pesuvälineitä ja vältä liiallista hankaamista. Pinttyneen lian voi poistaa ruokasoodalla.
 • Voit käyttää tavallista astianpesuainetta. Mikäli kyseinen pannu kestää konepesua, kannattaa koneessa käyttää hellävaraista astianpesuainetta.

 

Valurautaisen paistinpannun puhdistus:

 • Pese huolellisesti jokaisen käyttökerran jälkeen.
 • Pelkkä kuuma vesi ja huolellinen kuivaus riittää.
 • Kuivaa hellävaraisesti talouspaperilla tai poista kosteus uunissa lämmittämällä. Kuivaus pitää pannun ruostumattomana.
 • Astianpesuainetta voi käyttää pinttyneen lian poistamiseen, mutta sen jälkeen pannu täytyy rasvata ruokaöljyllä.
 • Valurautapannut eivät kestä konepesua.

Käyttämämme lähteet

Tämän artikkelin koostamiseen on käytetty paljon aikaa, sillä tarkoituksenamme on tuottaa mahdollisimman objektiivinen arvio jokaisesta tuotteesta. Arvioidessamme erilaisia paistinpannuja olemme luottaneet ulkopuolisten asiantuntijoiden paistinpannujen testeihin ja kuluttajien mielipiteisiin kansainvälisesti. Tutkimustiimimme on tutkinut markkinoita ja käynyt läpi kaikki asiaankuuluvat lähteet. Tämän oppaan koostamisessa olemme käyttäneet alla lueteltuja lähteitä.

Asiantuntija- ja testilähteet

Asiakasarviot

Amazon

Amazon on globaali suuryritys, joka tunnetaan parhaiten verkkokaupastaan. Se on nykyään yksi maailman johtavista nettikaupoista, joka aloitti kirjakauppana, mutta on laajentunut sittemmin myymään lähes kaikkia tuotteita. Olemme hyödyntäneet Amazonin asiakasarvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Swiss Diamond XD Classic 24 cm – 9.6.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Fiskars Hard Face 30 cm – Katsoa arvostelut täältä.

Google

Google Shopping on Googlen kuluttajatuotteisiin keskittynyt osio, jossa käyttäjät voivat lukea tietoa tuotteista ja tutustua esimerkiksi hintoihin sekä asiakasarvioihin. Olemme hyödyntäneet Googlen asiakasarvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Heirol Cerasafe+ Pro 28 cm – 9.6.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Swiss Diamond XD Classic 24 cm – 9.6.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Fiskars All Steel 24 cm – 9.6.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Fiskars Hard Face 30 cm – Katsoa arvostelut täältä.

Trustpilot

Trustpilot on vuonna 2007 Tanskassa perustettu sivusto, jonka tavoite on tarjota luotettavia arvioita yritysten toiminnasta ja heidän myymistä tuotteistaan. Nykyään tälle sivustolle lisätään päivittäin jopa miljoona uutta arviota ja näitä tietoja hyödyntävät lukemattomat kuluttajat maailmanlaajuisesti.

Hybridikeraamiteräs ONYX 26 cm – 8.1.2023 – Katso asiakasarviot täältä.

FAQ

Mikä on hyvä paistinpannu?
Hyvä paistinpannu on sellainen, joka palvelee käyttäjänsä käyttötarkoituksia hyvin, on pitkäikäinen eikä maksa laatuunsa nähden liikaa. Jokaisella kotikokilla ja ammattilaisella on omat käyttötarkoituksensa, ja siksi hyvä paistinpannu sinulle ei välttämättä ole paras vaihtoehto jollekin toiselle. Kun olet arvioinut omat käyttötarkoituksesi, kannattaa lähteä vertailemaan paistinpannuja keskenään kiinnittäen huomiota näihin seikkoihin: materiaali, koko, paksuus, tuotetyyppi, hinta, asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot. Artikkelin alusta löydät kattavamman ostajan oppaan, jossa jokainen näistä kriteereistä on selitetty tarkemmin.
Miten paistinpannu pestään?
Paistinpannu pesemisessä kannattaa aina noudattaa valmistajan ohjeita. Osa malleista ei esimerkiksi kestä konepesua lainkaan, kun taas toisten kohdalla se ei ole kiellettyä, mutta se saattaa lyhentää pannun käyttöikää. Yleisesti ottaen voidaan kuitenkin sanoa, että pinnoitetut pannut tulee pestä astianpesuaineella ja valurautaiset vain huuhtoa kuumalla vedellä. Käy kurkkaamassa hieman ylempää vielä tarkemmat pesuohjeet sekä pinnoitetuille että valurautaisille pannuille.
Kuinka paljon paistinpannu maksaa?
Paistinpannujen hinnat vaihtelevat merkittävästi. Halvimmillaan Ikeasta on saanut kaksi paistinpannua kympillä ja kalleimmat mallit puolestaan voivat maksaa useita satoja euroja. Kokemuksemme ja tutkimuksemme mukaan suurin osa reilusti alle 50 euroa maksavista pannuista on valmistettu huonolaatuisista materiaaleista, joilla ruuan paistaminen ei onnistu hyvin, ja ne vääntyvät käytössä nopeasti. Pitkälti yli 200 maksavat pannut taas tuntuvat monesti olevan sellaisia, että niiden korkealle hinnalle ei enää tahdo löytyä perusteluita. Tässä artikkelissa esiin nostamamme pannut ovat hinnaltaan, hieman tarjouksista riippuen, 40-160 euroa.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 4.8 / 5. Arvioiden lukumäärä: 17

Ei arvosteluja.