Paras SUP-lauta:
SUP-lauta testi 2023

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotevalikoima perustuu rehellisiin analyyseihin ja tutkimuksiin,..., mutta artikkelit sisältävät vain yhteistyökumppaneidemme valikoimista löytyviä tuotteita. Artikkeleitamme voidaan siis pitää mainoksina. Lue täältä, kuinka kumppanuudet vaikuttavat tuotteidemme listausjärjestykseen. Artikkelimme sisältävät pääasiassa kolmansien osapuolien toteuttamia testejä ja arvosteluja. Lue lisää

7 Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.
MAINOKSET Vaikka tämän artikkelin ensisijainen tarkoitus on tarjota rehellistä ja riippumatonta tietoa, se sisältää sponsoreidemme mainoslinkkejä, minkä vuoksi tuotearvioita on pidettävä mainoksina.

Ilmatäytteiset, seisten melottavat laudat, eli SUP-laudat (stand up paddle board) ovat tulleet vesiurheilumarkkinoille kovalla rytinällä muutaman viime vuoden aikana – ja on oikeastaan aika helppo ymmärtää miksi. Näitä kompakteja lautoja on helppo kuljettaa mukana (ilman autotelinettä), ja ne ovat yllättävän kestäviä, vakaita ja toimivia menopelejä vedessä.

Ne soveltuvat myös monipuolisiin aktiviteetteihin, kuten joogaan, kalastukseen, surffaukseen ja totta kai paikasta toiseen liikkumiseen. SUP-lauta on helppo tyhjentää säilytystä sekä kuljetusta varten ja useilla niistä voi myös kuljettaa jonkin verran tavaraa mukana.

Tästä oppaasta löydät seitsemän mielestämme parasta ilmatäytteistä SUP-lautaa ja luotettavimmat sekä edullisimmat jälleenmyyjät. Vertailua tehdessämme perehdyimme lukuisiin tuotteisiin löytääksemme parhaan vaihtoehdon kaikenlaisille käyttäjille. Valintamme perustuvat asiantuntijoiden SUP-lautojen testeihin ja arvosteluihin, asiakkaiden mielipiteisiin sekä yleiseen hinta-laatusuhteeseen.

Löydät nämä laitteet, niiden plussat ja miinukset sekä erityispiirteet tästä artikkelista. Arvioi siis tarpeesi, tutustu vaihtoehtoihin ja valitse itsellesi parhaiten sopiva malli.

Viimeksi muokattu:

Lisäsimme Samos Aqua -puhallettavan SUP-laudan. Sen ominaisuuksien ja hyötyjen vuoksi uskomme, että se on erinomainen valinta erityisesti aloittelijoille. Samos Aquan lisäksi otimme mukaan myös Flying Crane SUP-laudan artikkeliimme. Kokonsa ja kantokykynsä ansiosta pidämme sitä hyvänä valintana erityisesti hieman painavammille ihmisille.

test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

Testi: Paras SUP-lauta 2023 – 7 tuotetta vertailussa

SUP-laudan ostajan opas – kiinnitä huomiota näihin seikkoihin:

 • Koko: Valitse SUP-lautasi mitat oman kokosi, painosi ja kokemuksesi perusteella. Isomman laudan päällä saattaa olla helpompi tasapainotella, mutta toisaalta pienempi lauta saattaa olla helpommin hallittavissa.
 • Evät: Kaikissa SUP-laudoissa on yksi tai useampi evä, jotka tuovat laudalle vakautta ja ohjattavuutta. Markkinoilta löytyy monenlaisia eviä, joten tutustu eri vaihtoehtoihin tarkasti ja valitse itsellesi parhaiten sopiva malli.
 • Pumppu: Useimpien puhallettavien SUP-lautojen mukana tulee manuaalinen pumppu, mutta ne vaihtelevat huomattavasti laadultaan ja käytettävyydeltään. Mikäli et siis omista pumppua entuudestaan, kannattaa myös pumppuun kiinnittää huomiota.
 • Tuotetyyppi: Kun olet ostamassa ilmatäytteistä SUP-lautaa, on olennaista ottaa huomioon erilaiset tuotetyypit ja arvioida mikä niistä sopisi sinulle parhaiten. Saatavilla on muun muassa retkikäyttöön suunniteltuja malleja ja kevyempiä lapsille sopivia lautoja.
 • Hinta: Minkä suuruinen budjettisi on, eli kuinka paljon haluat SUP-lautaan sijoittaa? Tuotteiden hinnat vaihtelevat merkittävästi; edullisen mutta hyvän mallin voi saada noin 150 eurolla, kun taas kalleimmat laitteet saattavat maksaa jopa lähemmäs 2000 euroa. Tässä oppaassa esitellyt tuotteet sijoittuvat suurin piirtein välille 150–600 €.
 • Asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot: Yksi parhaista tavoista muodostaa selkeä käsitys puhallettavan SUP-laudan hinta-laatusuhteesta on ottaa huomioon sekä asiakkaiden kokemukset että asiantuntijoiden mielipiteet. Me vertaamme näitä näkemyksiä keskenään, jotta sinun ei tarvitse.

arrow-more

Näin VertaaTuote arvioi ja valitsee tuotteet

Tässä artikkelissa tarkastellaan useita suosittuja tuotteita, jotka olemme löytäneet perusteellisen tutkimuksen ja analyysin avulla. Artikkelissa esiteltyjä tuotteita myy yksi tai useampi kumppaneistamme. Löydät yhteistyökumppanimme monista hintataulukoista, mikä antaa sinulle mahdollisuuden etsiä parhaan hinnan valitsemallesi tuotteelle. Vaikka nämä kumppanuudet voivat vaikuttaa artikkelin tuotevalikoimaan, suosituksemme perustuvat tuotteen kokonaisarvioon.

Arvioimme ja vertaamme artikkelissa esiintyviä tuotteita seuraavien tekijöiden perusteella:

  1
 • Viralliset ja puolueettomat tuotetestit
 • 2
 • Asiakkaiden arviot ja mielipiteet tuotteesta
 • 3
 • Tilastot kuluttajien käyttäytymisestä ja mieltymyksistä
 • 4
 • Tekniset tiedot, ominaisuudet sekä hyvät ja huonot puolet
 • 5
 • Takuu, palvelu ja maine jälleenmyyjien keskuudessa

Muodostamme käsityksen hinta-laatusuhteesta näiden tekijöiden perusteella, ​​ja teemme subjektiivisen arviomme sekä suosituksemme. Huomaa kuitenkin, että tämä artikkeli ei ole markkinoiden parhaiden tuotteiden rankkaus vaan arvostelu.

Merkintämme, kuten "Paras budjettivalinta", "Paras langaton malli", "Hyvä hinta-laatusuhde" jne. - ovat tutkimuspäälliköiden yksittäisiä, riippumattomia arvioita, jotka perustuvat kulloinkin edellä mainittuun menetelmään.

Hyvä valinta aloittelijoille test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Samos Aqua - Puhallettava SUP-lauta rauhallisille vesille

Samos Aqua SUP-lauta on hyvä valinta aloittelijoille ja satunnaisille harrastelijoille, jotka kaipaavat rauhallista melontakokemusta. Vakaan rakenteensa ja helpon kuljetettavuutensa ansiosta puhallettava Samos Aqua SUP-lauta on monipuolinen ja luotettava valinta niille, jotka haluavat aloittaa vesiurheilun harrastamisen rauhallisilla vesillä.

 

Samos Aqua
Hyvä valinta aloittelijoille

Samos Aqua - Päivän parhaat hinnat ja tarjoukset

 • Laadukas PVC-materiaali
 • Helppo kuljettaa mukana
 • Ihanteellinen rauhallisille vesille

Toimituksemme arvio

Yhteenvetona voidaan todeta, että Samos Aqua -puhallettava SUP-lauta on monipuolinen lauta, joka soveltuu erilaisiin aktiviteetteihin rauhallisilla vesillä. Koska se on puhallettavaa sorttia, sitä ei ole tarkoitettu äärimmäisen koviin olosuhteisiin. Onneksi pakkaukseen sisältyy myös korjaussarja, joten voit helposti korjata sen, jos puhkeampia ilmenee. Kun otetaan huomioon kevyt rakenne, vakaus ja hyvä ohjattavuus, voidaan todet että Samos Aqua on hyvä SUP-lauta monelaisiin vesiseikkailuihin.

Hyvät ja huonot puolet - Samos Aqua

Plussat

 • Mukana korjaussarja
 • Alumiininen mela
 • Kantolaukku

Miinukset

 • Ei pärjää kovissa olosuhteissa

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Samos Aqua

TEKNISET TIEDOT

 • Laudan mitat: 275 x 76 x 10 cm
 • Melan pituus: 170-215 cm
 • Kantokyky: 85 kg

Kestävä materiaali
Yksi tämän laudan tärkeimmistä ominaisuuksista on sen kestävä materiaali. Lauta on valmistettu erittäin kestävästä, sotilastasoisesta PVC-materiaalista. Tämä materiaali ei ainoastaan tarjoa pitkäikäistä ja luotettavaa melontakokemusta, vaan se myös varmistaa, että lauta on kevyt ja helppo kuljettaa mukana. Samos Aqua on keskivertoa pienempi, alle 3-metrinen SUP-lauta. Se on hyvä valinta useimmille harrastelijoille, sillä sen maksimikantavuus on 85 kg. 

Helposti kuljetettavuus
Samos Aqua SUP-laudan suunnittelussa on otettu huomioon myös vakaus. Siinä on vakaa muoto, joka on tarpeeksi leveä parantamaan tasapainoa ja vakautta, mikä tekee siitä ihanteellisen aloittelijoille. Koska kyseessä on puhallettava SUP-lauta, sitä on helppo kuljettaa ja säilyttää, kun se on tyhjennetty. Samos Aqua on kätevä napata mukaan kantolaukussa esimerkiksi spontaaneille retkille rannalle. Muista kuitenkin aina puhaltaa se käsipumpulla, sillä kompressori voi vahingoittaa sitä. 

Monipuoliset lisävarusteet
Samos Aqua SUP -lauta on suunniteltu käytettäväksi rauhallisilla vesillä, ja se soveltuu erilaisiin vesiolosuhteisiin, kuten rauhallisiin järviin, jokiin ja pieniin aallokkoihin. Sen avulla voit tutustua monenlaisiin vesiympäristöihin ja nauttia erilaisista vesiaktiviteeteista, kuten kalastuksesta, joogasta tai vain melomisesta järven ympäri. Laudan mukana tuleva mela on valmistettu alumiinista, minkä ansiosta se on kevyt ja hyvä valinta aloittelijoille, sillä sitä on helppo käsitellä. Samos Aquan mukana saat myös korjaussarjan ja jo mainitun kantolaukun.

TEKNISET TIEDOT

 • Laudan mitat: 275 x 76 x 10 cm
 • Melan pituus: 170-215 cm
 • Kantokyky: 85 kg
Toimituksemme suosikki test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Aqua Marina Vapor SUP-lauta - yleispätevä laatulauta

 • Stand Up Paddle Board World: 7/10
 • Amazon (asiakkaat): 4,5/5
 • Google (asiakkaat): 4,8/5

Aqua Marina Vapor on laadukas puhallettava SUP-lauta, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi ensimmäiseksi laudaksi. Laudan takaosassa on helposti irrotettava evä, jonka voi nopeasti liu’uttaa takaisin omalle paikalleen. Etuosasta löytyy kätevä, joustava naru, joka pitää matkatavarat turvallisesti mukana. Laudan täyttö onnistuu helposti mukana tulevalla Double Action Liquid AIR V1 -pumpulla. Stand Up Paddle Board World on antanut tälle mallille 7/10 pistettä. Amazonissa asiakasarvioiden keskiarvo on 4,5/5 tähteä ja Googlessa 4,8/5.

Aqua Marina Vapor SUP-lauta
Toimituksemme suosikki

Aqua Marina Vapor SUP-lauta - Päivän parhaat hinnat ja tarjoukset

 • Double Action Liquid AIR V1 -pumppu
 • Helposti irrotettava evä
 • Matkatavat kulkevat kätevästi mukana

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Aqua Marina Vapor leveää SUP-lautaa kenelle tahansa, joka haluaa laadukkaan yleispätevän laudan. Tämä on toimituksemme ehdoton suosikki. Aqua Marina Vapor sopii helppokäyttöisyytensä ansiosta hyvin myös ensimmäiseksi laudaksi. Sen muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa hyvä luisto ja vakaus, hyvä kannettavuus, kestävä rakenne, mukava neopreenikahva ja tyylikäs muotoilu. Ainoa huono puoli tässä laudassa on se, että se ei ole parhaimmillaan todella kovaa vauhtia liikuttaessa.

Hyvät ja huonot puolet - Aqua Marina Vapor SUP-lauta

Plussat

 • Hyvä luisto ja vakaus
 • Hyvä kannettavuus
 • Kestävä rakenne
 • Mukava neopreenikahva
 • Tyylikäs muotoilu

Miinukset

 • Ei sovellu suuriin nopeuksiin

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Aqua Marina Vaporin

TEKNISET TIEDOT

 • Painoraja 140 kg
 • Pituus 315 cm
 • Paino 8,5 kg
 • Paksuus 15 cm
 • Leveys 79 cm

Enemmän tilaa ja suurempi kantokyky

Aqua Marina Vaporin uusimmassa versiossa on edeltäjäänsä enemmän tilaa ja suurempi kantokyky. Se sopii siis hyvin niille, jotka haluavat parempaa vakautta ja enemmän tavaroita retkille mukaan. Suurempi pinta-ala ja paranneltu tasapaino on mukava yhdistelmä erityisesti siitä syystä, että kuorman lisääntyessä tasapaino tuppaa tietyn pisteen jälkeen hieman heikkenemään.

Mitä asiakkaat ja asiantuntijat sanovat Aqua Marina Vaporista

Stand Up Paddle Board Worldin kriittiset asiantuntijat ovat testanneet tämä laudan ja antaneet sille 7/10 pistettä. Heidän mielestään tämä on erityisesti aloittelijoille erinomainen valinta, mutta he eivät suosittelisi tätä kaikkein kokeneimmille melojille.

Amazonissa asiakasarvioiden keskiarvo on tämän artikkelin kirjoitushetkellä ollut 4,5/5 tähteä ja Google Shoppingin yhteen keräämä lukema puolestaan 4,8/5. Asiakkaat ovat siis selvästi olleet tähän tuotteeseen todella tyytyväisiä, eivätkä he ole löytäneet laudasta juuri mitään parannettavaa.

TEKNISET TIEDOT

 • Painoraja 140 kg
 • Pituus 315 cm
 • Paino 8,5 kg
 • Paksuus 15 cm
 • Leveys 79 cm

Katso tuotteen visuaalinen esittely tästä:

Lue lisää - Aqua Marina Vapor SUP-lauta
Hyvä valinta painavammille ihmisille test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Flying Crane - Puhallettava SUP-lauta Drop-Stitchillä

Flying Crane on puhallettava SUP-lauta, joka toimitetaan paketissa, jossa on erilaisia lisävarusteita, kuten teleskooppimela. Mittojensa ja suuren kantokykynsä ansiosta tämä on hyvä valinta erityisesti hieman painavammille ihmisille.

Flying Crane
Hyvä valinta painavammille ihmisille

Flying Crane - Päivän parhaat hinnat ja tarjoukset

 • Alumiininen teleskooppimela
 • Drop-Stitch rakenne
 • Kolme evää

Toimituksemme arvio

Flying Crane -puhallettava SUP-lauta on kätevä vaihtoehto moniin vesiaktiviteetteihin, sillä sen 360 cm:n pituus tarjoaa runsaasti tilaa vakaaseen ajoon. Vakaudesta pitävät huolen myös kolme erillistä evää. Suuren kantokyvyn ja pitkän teleskooppimelan ansiosta Flying Crane on hyvä valinta pitkille ja painaville ihmisille. Kolmen evän takia lauta saattaa kuitenkin olla hieman tavallista hitaampi, mutta jos et aio ajaa sillä kilpaa, ei kyseessä ole suuri miinuspuoli. Mukana tuleva käsipumppu on erittäin hyödyllinen lisävaruste, joka voi pelastaa, jos SUP-lauta vahingoittuu käytön aikana. Kompakti koko tyhjennettynä tekee laudasta helposti kuljetettavan. Flying Crane -puhallettava SUP-lauta on laadukas ja monipuolinen valinta rentoihin melontahetkiin tai uusien vesireittien tutkimiseen.

Hyvät ja huonot puolet - Flying Crane

Plussat

 • Mukana käsipumppu
 • Kompakti paketti
 • Suuri kantokyky

Miinukset

 • Kolmieväinen rakenne hidastaa vauhtia hieman

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Flying Crane

TEKNISET TIEDOT

 • Laudan mitat: 360 x 75 cm x 15 cm
 • Melan pituus: 165-208 cm
 • Kantokyky: 145 kg
 • Paino: 13 kg

Drop-Stitch-rakenne
Flying Crane on valmistettu Drop-Stitchistä. Kyseessä on erikoismateriaali, jota käytetään erilaisissa puhallettavissa rakenteissa. Se syntyy punomalla kaksi ulkoista materiaalikerrosta yhteen suurella määrällä hienoja polyesterilankoja. Tuloksena syntynyt kangas puhalletaan, jolloin langat kiristyvät ja luovat tasaisen jäykän pinnan. Tämän rakenteen ansiosta puhallettava SUP-lauta voidaan paineistaa paljon korkeammalle tasolle, mikä lisää jäykkyyttä perinteisiin malleihin verrattuna. Lisäksi tämä jäykkyys mahdollistaa vakauden ja helpottaa Flying Crane SUP-laudan käyttöä. 

Kolme evää lisäävät vakautta
Flying Crane SUP-laudassa on kolme evää, jotka takaavat suoran kulkusuunnan ja laudan hyvän hallinnan vedessä. Tämä on erityisen hyvä valinta mataliin vesiin, sillä pitkä keskimmäinen evä todennäköisesti laahaisi pohjassa. Kolme evää estävät myös SUP-laudan perän liukumisen sivulle, koska paine jakautuu tasaisesti. Tämä on todella tärkeää Flying Cranen kaltaisille laudoille, joiden kantokyky on lähes 150 kg. Teleskooppimela mahdollistaa säädöt säädettävissä eripituisille melojille, mikä takaa kaikille mukavan kokemuksen vesillä. Mela on valmistettu alumiinista, mikä tekee siitä todella kevyen. 

TEKNISET TIEDOT

 • Laudan mitat: 360 x 75 cm x 15 cm
 • Melan pituus: 165-208 cm
 • Kantokyky: 145 kg
 • Paino: 13 kg
Paras SUP-lauta testissä (Paddle Love) test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Bestway Hydro-Force Aqua Journey SUP-lauta - edullinen ja vakaa

 • Paddle Love: ostosuositus
 • Amazon (asiakkaat): 4,4/5
 • Google (asiakkaat): 4,7/5

Bestway Hydro-Force Aqua Journey on edullinen ja vakaa, ilmatäytteinen SUP-lauta, jossa on hyvä liukumaton pinnoite. Sen mukana tulee kevyt, säädettävä alumiinimela ja hyvä pumppu, jolla laudan saa täytettyä nopeasti ja vaivattomasti. Paddle Loven ammattilaiset ovat antaneet tälle laudalle ostosuosituksen. Amazonissa asiakasarvioiden keskiarvo on 4,4/5 tähteä ja Google Shoppingissa puolestaan 4,7/5.

Bestway Hydro-Force Aqua Journey SUP-lauta
Paras SUP-lauta testissä (Paddle Love)

Bestway Hydro-Force Aqua Journey SUP-lauta - Päivän parhaat hinnat ja tarjoukset

 • Hyvä pumppu
 • Liukumaton pinnoite
 • Säädettävä alumiinimela

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Bestway Hydro-Force Aqua Journey SUP-lautaa kaikille niille, jotka haluavat edullisen ja vakaan laudan. Vakautensa ansiosta tämä malli sopii hyvin myös meditaatio- ja joogaharjoituksiin. Bestway Hydro-Force Aqua Journeyn muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa kestävä valmistusmateriaali, helppo hallittavuus ja nopea täyttö. Huomaa kuitenkin, että tässä mallissa evät eivät ole irrotettavissa ja, että mukana tuleva kantopussi ei ole kaikkein laadukkain. Myös painoraja on tässä laudassa hyvin rajallinen.

Hyvät ja huonot puolet - Bestway Hydro-Force Aqua Journey SUP-lauta

Plussat

 • Kestävä valmistusmateriaali
 • Helppo hallittavuus
 • Täyttyy nopeasti

Miinukset

 • Evät eivät ole irrotettavissa
 • Kantopussin laatu
 • Alhainen painoraja

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Bestway Hydro-Force Aqua Journeyn

TEKNISET TIEDOT

 • Painoraja 100 kg
 • Pituus 274 cm
 • Paino 11 kg
 • Paksuus 12 cm
 • Leveys 76 cm

Surffilautaa muistuttava muotoilu

Bestway Hydro-Force Aqua Journeyn muotoilu muistuttaa surffilautaa tyypillistä SUP-lauta enemmän, mutta on kuitenkin esikuvaansa huomattavasti isompi. Kannattaa kokeilla käyttää tätä mallia muutamissa eri asennoissa, sillä painopiste ja seisontakohta vaikuttavat merkittävästi sen hallittavuuteen. Leveän mallinsa ansiosta tätä lautaa on hyvin vaikea saada vahingossa kaadettua, ja siksi se sopii hyvin aloittelijoille.

Mitä asiakkaat ja asiantuntijat sanovat Bestway Hydro-Force Aqua Journeystä

Paddle Loven ammattilaiset ovat testanneet tämän laudan ja pitäneet siitä kovasti. He eivät ole antaneet virallista arvosanaa, mutta vahvan ostosuosituksen kyllä. Heidän mielestään juuri hintaansa suhteutettuna tämä malli on erinomainen ostos.

Amazonin asiakasarvioiden keskiarvo on tämän artikkelin kirjoitushetkellä ollut vakuuttavat 4,4/5 tähteä ja Google Shoppingin puolestaan 4,7/5. Ammattilaisten tavoin myös käyttäjät ovat kiitelleet tämän mallin laatua ja kestävyyttä suhteessa sen edulliseen hintaan. Moni on saanut tästä laudasta itselleen hyvän menopelin vuosikausiksi.

TEKNISET TIEDOT

 • Painoraja 100 kg
 • Pituus 274 cm
 • Paino 11 kg
 • Paksuus 12 cm
 • Leveys 76 cm

Katso tuotteen visuaalinen esittely tästä:

Lue lisää - Bestway Hydro-Force Aqua Journey SUP-lauta
Paras SUP-lauta naisille ja lapsille test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Aqua Marina Breeze SUP-lauta - kevyt lauta pienikokoisille käyttäjille

 • Stand Up Paddle Board World: 6,4/10
 • Amazon (asiakkaat): 4,2/5
 • Google (asiakkaat): 4,6/5
 • Supboard-99 (asiakkaat): 4,5/5

Aqua Marina Breeze on edullinen SUP-lauta, joka soveltuu alhaisen painorajansa takia parhaiten naisille ja lapsille. Tästä mallista löytyy hyvä jalkatyyny, joka tarjoaa hyvän pidon ja etupäähän on sijoitettu säädettävä narusysteemi, jolla matkatavarat saa kiinnitettyä tukevasti paikoilleen. Laudasta löytyy myös kiinnityspaikka erikseen ostettavalle istuimelle. Stand Up Paddle Board Worldin asiantuntijat ovat antaneet tälle laudalle kohtalaisen hyvän 6,4/10 pisteen arvion ja asiakkaat ovat puolestaan olleet todella tyytyväisiä.

Aqua Marina Breeze SUP-lauta
Paras SUP-lauta naisille ja lapsille

Aqua Marina Breeze SUP-lauta - Päivän parhaat hinnat ja tarjoukset

 • Jalkatyyny hyvällä pidolla
 • Kiinnityspaikka istuimelle
 • Säädettävä kiinnitysnaru matkatavaroille

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Aqua Marina Breeze SUP-lautaa kaikille pienikokoisille käyttäjille, eli pääasiassa naisille ja lapsille. Hintansa puolesta tämä lauta on erinomainen hankinta. Aqua Marina Breezen muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa kevyt rakenne, hyvä vakaus, helppo asennus, kestävyys ja hieno muotoilu. Muista kuitenkin, että tämä lauta kestää korkeintaan 100 kilon painon. Laudan materiaali ei ole kovinkaan paksua, eikä se siksi sovellu suuriin nopeuksiin.

Hyvät ja huonot puolet - Aqua Marina Breeze SUP-lauta

Plussat

 • Kevyt rakenne
 • Hyvä vakaus
 • Helppo asennus
 • Kestävyys
 • Hieno muotoilu

Miinukset

 • Ohut materiaali
 • Ei sovellu suuriin nopeuksiin

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Aqua Marina Breezen

TEKNISET TIEDOT

 • Painoraja 100 kg
 • Pituus 300 cm
 • Paino 7,9 kg
 • Paksuus 12 cm
 • Leveys 76 cm

Kevyt mutta jäykkä

Aqua Marina Breezessä on käytetty ainutlaatuista Drop Stitch Light -teknologiaa, joka tekee laudasta kevyen mutta silti erittäin jäykän. Aqua Marina on ilmoittanut, että näiden klassisten mallien mukana tulee jatkossa uusi mukautettu vetoketjullinen reppu, joka tekee pakkaamisesta ja kuljettamisesta entistä vaivattomampaa. Kannattaa kuitenkin tarkistaa mikä on reppujen tilanne lautaa ostaessasi.

Mitä asiakkaat ja asiantuntijat sanovat Aqua Marina Breezestä

Stand Up Paddle Board Worldin ammattilaiset ovat antaneet Aqua Marina Breezelle 6,4/10 pisteen arvion. Heidän mielestään tämä lauta on hyvä valinta niille, jotka sopivat sen painorajoitusten piiriin. He haluavat kuitenkin muistuttaa, että 100 kilon painoraja on kovin alhainen, sillä jo 80 kilolla lauta saattaa alkaa hieman taipumaan ja mahdolliset matkatavaratkin tuovat lisäpainoa.

Asiakkaat ovat selvästi pysyneet painorajan alapuolella, sillä he ovat olleet lautaan todella tyytyväisiä. Amazonissa asiakasarvioiden keskiarvo on tämän artikkelin kirjoitushetkellä ollut 4,2/5 tähteä, Google Shoppingissa 4,6/5 ja Supboard-99:ssä 4,5/5.

TEKNISET TIEDOT

 • Painoraja 100 kg
 • Pituus 300 cm
 • Paino 7,9 kg
 • Paksuus 12 cm
 • Leveys 76 cm

Katso tuotteen visuaalinen esittely tästä:

Lue lisää - Aqua Marina Breeze SUP-lauta
Paras SUP-lauta kantolaukulla test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Aztron Nova SUP-lauta - matkalle mukaan

 • SUPboarder: ostosuositus

Aztron Nova on hyvä SUP-lauta, joka erinomaisen hinta-laatusuhteensa lisäksi kulkee helposti mukana. Lauta ja kaikki oheistarvikkeet mahtuvat helposti mukana tulevaan, tukevaan selkäreppuun. Kaksiokammiotekniikka helpottaa kuljetusta entisestään ja EVA-pinnoite tarjoaa jalkapohjille hyvän pidon. SUPboarder Online Magazinen asiantuntijat ovat antaneet tälle laudalle vahvan ostosuosituksen.

Aztron Nova SUP-lauta
Paras SUP-lauta kantolaukulla

Aztron Nova SUP-lauta - Päivän parhaat hinnat ja tarjoukset

 • Kaksikammiotekniikka helpottaa kuljetusta
 • Erinomainen hinta-laatusuhde
 • EVA-pinnoite tarjoaa hyvän pidon

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Aztron Novaa kaikille niille, jotka haluavat hinta-laatusuhteeltaan erinomaisen SUP-laudan, jota on todella vaivaton kuljettaa mukana. Juuri tästä syystä olemme halunneet nostaa tämän laudan oppaassamme esiin. Aztron Novan muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa kompakti muotoilu, taitettavuus ja helppo täyttö sekä tyhjennys. Huomaa kuitenkin, että tämä lauta ei välttämättä sovi reilusti alle 70-kiloisille ja, että sen evät ovat pienemmästä päästä.

Hyvät ja huonot puolet - Aztron Nova SUP-lauta

Plussat

 • Kompakti muotoilu
 • Taitettavuus
 • Helppo täyttää ja tyhjentää

Miinukset

 • Ei välttämättä sovi alle 70-kiloisille
 • Pienet evät

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Aztron Novan

TEKNISET TIEDOT

 • Painoraja 120 kg
 • Pituus 305 cm
 • Paino 9 kg
 • Paksuus 15 cm
 • Leveys 81 cm

Pakkaa fiksusti ja matkusta kevyesti

Matkailu Aztron Novan kanssa on edeltäviin malleihinsa verrattuna vieläkin helpompaa. Tässä SUP-laudassa on nimittäin hyödynnetty ainutlaatuista taittomekanismia ja Aztronille tunnuksenomaista Double Chamber -rakennetta, mitkä tekevät siitä erittäin kannettavan säilyttäen samalla hyvän suorituskykynsä. Erityisesti Aztronin omaan reppuun yhdistettynä SUP-laudan kanssa reissaaminen ei voisi olla helpompaa.

Mitä asiakkaat ja asiantuntijat sanovat Aztron Novasta

SUPboarderin kokeneet ammattilaiset ovat antaneet Aztron Novalle vahvan ostosuosituksen. Lyhyesti kuvailtuna he ovat sitä mieltä, että kyseessä on erinomainen avaimet käteen -paketti, joka on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen hankinta aloittelijalle tai vähän kokeneemmallekin suppailijalle, joka kaipaa helposti mukana kulkevaa lautaa. Kyseessä on kohtalaisen edullinen malli, jolla kuitenkin pärjää pitkään.

TEKNISET TIEDOT

 • Painoraja 120 kg
 • Pituus 305 cm
 • Paino 9 kg
 • Paksuus 15 cm
 • Leveys 81 cm

Katso tuotteen visuaalinen esittely tästä:

Lue lisää - Aztron Nova SUP-lauta
Paras SUP-lauta premium-luokassa test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Bestway Hydro Force Freesoul SUP-lauta - irrotettavalla istuimella

 • Amazon (asiakkaat): 4,5/5
 • Google (asiakkaat): 4,8/5

Bestway Hydro Force Freesoul on korkealaatuinen SUP-lauta, jonka mukana tulee lautaan kiinnitettävä istuin, käytännölliset sivukahvat ja koukku. Lauta itsessään on valmistettu Tritech-materiaalista, joka kestää hyvin myös UV-säteilyä. Monipuolisuutensa ansiosta tämä lauta sopii hyvin esimerkiksi pidemmille matkoille ja erilaisiin lajeihin, kuten SUP-joogaan. Amazonin asiakasarvioiden keskiarvo on 4,5/5 tähteä ja Google Shoppingin puolestaan 4,8/5.

Bestway Hydro Force Freesoul SUP-lauta
Paras SUP-lauta premium-luokassa

Bestway Hydro Force Freesoul SUP-lauta - Päivän parhaat hinnat ja tarjoukset

 • Tritech-materiaali kestää UV-säteilyä
 • Sopii monenlaiseen toimintaan
 • Käytännölliset sivukahvat ja koukku

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Bestway Hydro Force Freesoulia kaikille niille, jotka kaipaavat huippuluokkaista SUP-lautaa vaihteleviin käyttötarkoituksiin. Tämä malli on hinnaltaan hieman arvokkaampi, mutta se tarjoaa silti rahalle hyvin vastinetta, ja siksi se onkin toimituksemme ensisijainen premium-valinta. Sen muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa irrotettava istuin, nopea tyhjennys, helppo kuljetettavuus ja liukumaton pinnoite. Korkean hintansa lisäksi huonona puolena mainittakoon laudan melko korkea paino.

Hyvät ja huonot puolet - Bestway Hydro Force Freesoul SUP-lauta

Plussat

 • Irrotettava istuin
 • Tyhjentyy nopeasti
 • Kulkee helposti mukana
 • Liukumaton pinnoite

Miinukset

 • Korkea hinta
 • Korkea paino

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Bestway Hydro Force Freesoulin

TEKNISET TIEDOT

 • Painoraja 160 kg
 • Pituus 340 cm
 • Paksuus 15 cm
 • Leveys 89 cm

Kestävä Tritech-pintamateriaali

Bestway Hydro Force Freesoulin Tritech-pintamateriaali on tehty kestämään painoa, rasitusta ja liikettä sekä suojaamaan lautaa UV-säteiltä. SUP-laudat luonnollisesti altistuvat kohtalaisen suurelle määrälle UV-säteilyä, joten tästä syystä on todella tärkeää pystyä suojaamaan se niiltä mahdollisimman hyvin. UV-säteily voi nimittäin aiheuttaa huonosti suojattuun lautaan monenlaisia muutoksia.

Mitä asiakkaat sanovat Bestway Hydro Force Freesoulista

Asiakkaat ovat olleet Bestway Hydro Force Freesouliin todella tyytyväisiä. Amazonin asiakasarvioiden keskiarvo on tämän artikkelin kirjoittamishetkellä ollut 4,5/5 tähteä ja Google Shoppingin puolestaan 4,8/5. Nämä arviot ovat markkinoiden korkeimmasta päästä, eikä ihme, sillä kyseessä todellakin on yksi kaikkein laadukkaimmista malleista. Käyttäjät ovat mieltäneet hieman korkeamman hinnan oikeutetuksi, eivätkä ole ostostaan katuneet.

TEKNISET TIEDOT

 • Painoraja 160 kg
 • Pituus 340 cm
 • Paksuus 15 cm
 • Leveys 89 cm

Katso tuotteen visuaalinen esittely tästä:

Lue lisää - Bestway Hydro Force Freesoul SUP-lauta

Valitse itsellesi sopiva SUP-lauta

Kun olet etsimässä juuri sinulle sopivaa SUP-lautaa, arvioi ensin omat käyttötarkoituksesi. Esitkö SUP-lautaa kahdelle, SUP-lautaa istuimella vai peräti SUP-lautaa moottorilla?

Tässä oppaassa emme ole esitelleet yhtäkään SUP-lautaa moottorilla, mutta sellaisiakin löytyy markkinoilta. Bestway Hydro Force Freesoul puolestaan on laadukas SUP-lauta istuimella, jolla pidemmätkin matkat taittuvat mukavasti. ECD Germany Makani taas on SUP-lauta kahdelle; yhdelle aikuiselle ja yhdelle lapselle.

Mieti siis mitä SUP-laudaltasi kaipaat, tutustu esittelemiimme malleihin ja tee sen jälkeen harkittu ostopäätöksesi.

SUP-lautailu on tehokasta liikuntaa

SUP-lautailu eli suppailu on erinomaista liikuntaa. Se aktivoi koko kehon lihakset, kehittää tasapainokykyä, parantaa aerobista kuntoa ja voi myös auttaa myös painonpudotuksessa. SUP-laudat ovat ilmatäytteisiä, joten voit makusi mukaan pumpata laudastasi kovan SUP-laudan tai jättää sen hieman pehmeämmäksi, jos kaipaat suurempaa vastusta. Mitä kovempi SUP-lauta on, sitä paremmin se liukuu veden pinnalla.

Mikäli olet kiinnostunut muista liikuntamuodoista ja kuntolaitteista, tutustu myös koostamiimme soutulaitteiden, crosstrainerien ja kuntopyörien oppaisiin. Näillä laitteilla pysyt kunnossa pitkän talvenkin aikana.

Käyttämämme lähteet

Tämän artikkelin koostamiseen on käytetty paljon aikaa, sillä tavoitteenamme on tuottaa mahdollisimman objektiivinen arvio jokaisesta tuotteesta. Arvioidessamme erilaisia kahvinkeittimiä olemme luottaneet ulkopuolisiin asiantuntijoihin ja kuluttajien arvioihin kansainvälisesti. Tutkimustiimimme on tutkinut markkinoita ja käynyt läpi kaikki asiaankuuluvat lähteet. Tässä vertailussa olemme käyttäneet seuraavien tahojen SUP-lautojen testejä, arvosteluita ja asiakasarvioita:

Asiantuntija- ja testilähteet

Paddle Love

Paddle Love on SUP-lautailuun eli suppailuun erikoistunut nettisivusto, joka on tuottanut lukemattomia uutisia, arvosteluita ja vinkkejä kaikesta suppailuun liittyvästä. Olemme hyödyntäneet Paddle Loven testejä ja arvosteluja seuraavien tuotteiden kohdalla:

Bestway Hydro-Force Aqua Journey – n.d. – Lue koko arvostelu täältä.

Supboard-99

Supboard-99 on brittiläinen erilaisten vesiurheiluvälineiden jälleenmyyjä ja asiantuntija, joka sekä myy tuotteita että tuottaa testejä ja arvosteluita niistä. Heidän sivustollansa myös asiakkaat voivat antaa tuotteista omia arvioitaan. Olemme hyödyntäneet Supboard-99:n asiakasarvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Aqua Marina Breeze – 26.7.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

SUPboarder

SUPboarder Magazinen takana on joukko SUP-lautailun asiantuntijoita, jotka yhdessä tuottavat syväluotaavia testejä ja rehellisiä arvioita SUP-laudoista. Osa heidän testeistään on kaikkien luettavissa ja osa maksumuurin takana. Olemme hyödyntäneet SUPboarderin testejä ja arvosteluja seuraavien tuotteiden kohdalla:

Aztron Nova – 8.4.2020 – Lue koko arvostelu täältä.

SUP Board Guide

SUP Board Guide on sivusto, joka on omistettu auttamaan ihmisiä tutustumaan SUP-lautailun maailmaan ja löytämään itselleen parhaiten sopivan laudan. He myös vastaavat lukijoita mahdollisesti askarruttaviin kysymyksiin. Olemme hyödyntäneet SUP Board Guiden testejä ja arvosteluja seuraavien tuotteiden kohdalla:

Aqua Marina Fusion – 17.5.2018 – Lue koko arvostelu täältä.

Stand Up Paddle Board World

Stand Up Paddle Board World on Tomin yhden miehen projekti ja nettisivusto, jonka tavoitteena on esitellä lukijoille mahdollisimman puolueettomasti mahdollisimman monta erilaista SUP-lautaa. Todellisena vesiurheilufanaatikkona hänellä on alalta pitkä ja vankka kokemus. Olemme hyödyntäneet Stand Up Paddle Board Worldin testejä ja arvosteluja seuraavien tuotteiden kohdalla:

Aqua Marina Vapor – 27.10.2021 – Lue koko arvostelu täältä.

Aqua Marina Breeze – 10.2.2022 – Lue koko arvostelu täältä.

Aqua Marina Fusion – 3.5.2022 – Lue koko arvostelu täältä.

Asiakasarviot

Amazon

Amazon on globaali suuryritys, joka tunnetaan parhaiten verkkokaupastaan. Se on nykyään yksi maailman johtavista nettikaupoista. Yritys aloitti nettikirjakauppana, mutta on laajentunut sittemmin myymään lähes kaikkia tuotteita. Olemme hyödyntäneet Amazonin asiakasarvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Aqua Marina Vapor – 26.7.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Bestway Hydro-Force Aqua Journey – 26.7.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Aqua Marina Breeze – 26.7.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Bestway Hydro Force Freesoul – 26.7.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Google

Google Shopping on Googlen kuluttajatuotteisiin keskittynyt osio, jossa käyttäjät voivat lukea tietoa erilaisista tuotteista ja tutustua esimerkiksi hintoihin sekä asiakasarvioihin, jotka ovat kerätty lukuisista kauppapaikoista. Olemme hyödyntäneet näitä arvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Aqua Marina Vapor – 26.7.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Bestway Hydro-Force Aqua Journey – 26.7.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Aqua Marina Breeze – 26.7.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Aqua Marina Fusion – 26.7.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Bestway Hydro Force Freesoul – 26.7.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

FAQ

Mikä on paras SUP-lauta?
Paras SUP-lauta sinulle on sellainen, joka palvelee juuri sinun tarpeitasi parhaiten. Meidän toimituksemme ehdoton suosikki on Aqua Marina Vapor, sillä se on eräänlainen yleispätevä lauta. Kannattaa kuitenkin tutustua kaikkiin esittelemiimme vaihtoehtoihin, jotta voit löytää juuri sinulle parhaan SUP-laudan.
Minkäkokoinen SUP-lauta sopii aloittelijalle?
Suosittelemme aloittelijoille hieman tavallista suurempaa, eli pidempää ja leveämpää SUP-lautaa, sillä nämä ekstrasentit tuovat lautaan aloittelijan kaipaamaa tukevuutta. Liikkeitä ja nopeita käännöksiä ei suurella laudalla voi tehdä yhtä ketterästi kuin pienemmällä, mutta varman tasapainon löytäminen on aloittelijalle usein kaikkein tärkeintä. Suosittelemme aloittelijoille Aqua Marina Vaporia, joka on 315 cm pitkä ja 79 cm leveä SUP-lauta.
Kuinka paljon hyvä SUP-lauta maksaa?
Hyvä SUP-lauta maksaa kokemuksemme mukaan minimissään noin 150 €. Tässä oppaassa esittelemämme laudat sijoittuvat kaikki suurin piirtein välille 150–600 €. Hyvän SUP-laudan voi toki ostaa kalliimmallakin, mutta kokemuksemme mukaan reilusti yli 600 euron hintaisissa malleissa ei hinta-laatusuhde ole riittävän hyvä, vaan hinnassa on jo väkisinkin ilmaa mukana.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 5 / 5. Arvioiden lukumäärä: 1

Ei arvosteluja.