Testiopas:
Kuusi parasta kuntopyörää

VertaaTuote on yhteistyökumppaneidemme rahoittama. Tuotevalintamme perustuvat analyyseihin ja tutkimuksiin..., mutta kaikki artikkelit sisältävät vain yhteistyökumppaneidemme tarjoamia tuotteita. Artikkelit ovat siis sponsoroituja. Huomaa, että artikkelin vuosi kertoo, milloin sisältö on viimeksi päivitetty eikä välttämättä eri tuotetestien julkaisuajankohtaa. Lue lisää

6 Parasta valittu
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.
MAINOKSET Vaikka tämän artikkelin ensisijainen tarkoitus on tarjota rehellistä ja riippumatonta tietoa, se sisältää sponsoreidemme mainoslinkkejä, minkä vuoksi tuotearvioita on pidettävä mainoksina.

Hyvän kuntopyörän avulla voit kehittää aerobista kuntoasi, kasvattaa lihaskestävyyttä ja -massaa sekä edistää yleistä terveydentilaasi oman kotisi rauhassa. Kuntopyörä simuloi oikealla polkupyörällä polkemista, ja siihen liitetyllä ajotietokoneella voit seurata tarkasti monenlaista treeneihisi liittyvää statistiikkaa. Kuntopyörät ovat olleet yleisiä kuntosaleilla jo pitkään, mutta kohtalaisen kompaktin kokonsa ansiosta sellainen sopii erinomaisesti myös kotitreeneihin.

Tarkan tutkimisen ja vertailun jälkeen olemme valinneet tähän testioppaaseen kuusi mielestämme parasta kuntopyörää. Valintamme perustuvat asiantuntijoiden toteuttamiin kuntopyörien testeihin ja arvosteluihin, asiakkaiden mielipiteisiin sekä hinta-laatusuhteeseen. Näillä kuntopyörillä on jokaisella omat vahvuutensa ja heikkoutensa, mutta tämän oppaan avulla löydät juuri sinun tarpeisiisi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

6 parasta kuntopyörää testissä 2022:

Kiinnitä huomiota näihin seikkoihin, kun teet ostopäätöksesi:

 • Vastustyyppi – Kuntopyörät käyttävät pääsääntöisesti jotain näistä kolmesta vastustyypistä: manuaalinen kestomagneettivastus, servosäätöinen kestomagneettivastus tai sähkömagneettivastus. Vastustyyppi vaikuttaa polkemistuntuman lisäksi myös hintaan ja säätömahdollisuuksiin.
 • Lisävarusteet – Mitkä lisävarusteet ovat sinulle tärkeitä? Kuntopyöristä löytyy monenlaisia varusteita, kuten vesipullotelineitä, näyttöjä ja sykemittareita. Lisävarusteilla voit saada treeneistäsi enemmän irti ja tehdä harjoittelusta mielekkäämpää.
 • Painokapasiteetti – Valitse malli, joka sopii painollesi, jotta kuntopyörän tärkeisiin osiin ei pääse kohdistumaan liiallista rasitusta. Muista myös, että liian heiveröisellä kuntopyörällä treenaaminen voi lisätä loukkaantumisriskiäsi.
 • Tuotetyyppi – Mitä ominaisuuksia sekä erityispiirteitä kyseisellä tuotteella on ja minkälaiseen käyttöön se on suunniteltu? Osa kuntopyöristä on tarkoitettu jopa vaativaan kilpakäyttöön, kun taas toiset soveltuvat paremmin kuntoilijoiden kotikäyttöön.
 • Hinta – Minkä suuruinen budjettisi on eli kuinka paljon haluat kuntopyörään sijoittaa? Kuntopyörien hinnat vaihtelevat merkittävästi; edullisen laitteen voi saada reilulla 100 eurolla, kun taas kalliimmasta mallista voi joutua maksamaan jopa yli 500 euroa.
 • Asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot – Yksi parhaista tavoista muodostaa selkeä käsitys kuntopyörän hinta-laatusuhteesta on ottaa huomioon sekä asiakkaiden että asiantuntijoiden kokemukset ja mielipiteet. Me vertaamme näitä näkemyksiä keskenään ja tutkimme ovatko ne yksimielisiä, jotta sinun ei tarvitse.

arrow-more

Parhaat vaihtoehdot

Toimituksemme suosikki

Tunturi Hometrainer Competence F40 kuntopyörä - kotimaista innovaatiota

 • Google (asiakkaat): 4,5/5

Tunturi Hometrainer Competence F40 on hyvälaatuinen kuntopyörä, joka edustaa kotimaista innovaatiota parhaalla mahdollisella tavalla. Se on varusteltu kattavilla ominaisuuksilla ja Bluetooth-yhteydellä, joka mahdollistaa monenlaisten sovellusten käytön. F40:n runko on vahvaa tekoa ja se sopiikin kaikenkokoisille kuntoilijoille. Googlen asiakkaat ovat olleet tähän malliin varsin tyytyväisiä, sillä se on saanut 4,5/5 tähden keskiarvon asiakasarvioissa.

Tunturi Hometrainer Competence F40 kuntopyörä
Toimituksemme suosikki

Katso hinnat ja tarjoukset - Tunturi Hometrainer Competence F40 kuntopyörä


 • Vahva runko
 • Bluetooth-yhteensopivuus
 • Laaja valikoima ominaisuuksia

Toimituksemme arvio

Tunturi Hometrainer Competence F40 on toimituksemme valinta, eli suosittelemme sitä lämpimästi kaikille, jotka etsivät laadukasta kuntopyörää kotiin. Korkeasta laadustaan huolimatta tämä kuntopyörä ei ole kalleimmasta päästä. F40:n hyviin puoliin kuuluvat muun muassa säädettävä satula, kuljetuspyörät liikuttelua varten, erinomainen vakaus ajon aikana ja säädettävät polkimet liukuesteillä. Ainoana miinuksena haluamme nostaa esiin hieman kovanpuoleisen satulan, vaikka toisaalta hieman kovemmissa treeneissä tämä saattaakin olla hyvä asia.

Hyvät ja huonot puolet - Tunturi Hometrainer Competence F40 kuntopyörä

Plussat

 • Säädettävä satula
 • Kuljetuspyörät
 • Vakaa
 • Säädettävät polkimet liukuesteillä

Miinukset

 • Kovanpuoleinen satula

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Tunturi Hometrainer Competence F40:n

TEKNISET TIEDOT

 • Harjoitusohjelmien määrä 20
 • Näyttö LCD
 • Käyttäjän maksimipaino 135 kg
 • Vastustasot 32
 • Kokonaismitat 99 (P) x 59 (L) x 157 (K) cm

Monipuoliset ohjelmat eritasoisille kuntoilijoille

Tunturi Hometrainer Competence F40:een ei kyllästy. Tässä servosäätöisellä kestomagneettivastuksella toimivassa kuntopyörässä on 20 tietokoneohjelmoitua harjoitusohjelmaa, jotka ovat suunniteltu palvelemaan eritasoisia tavoitteita. Jos olet aloitteleva pyöräilijä, voit valita yhden neljästä aloittelijaohjelmasta. Mikäli kaipaat lisää haastetta, voit valita yhden neljästä vaativasta ohjelmasta. Voit valita myös ns. sykeohjelman, joka seuraa sykettäsi ja säätelee ohjelmaa niin, että pysyt jatkuvasti halutulla sykealueella.

Seuraa treenejäsi Bluetooth-sovelluksilla

Tunturi Hometrainer Competence F40 on varustettu Bluetooth-yhteydellä, joka mahdollistaa kuntopyörän yhdistämisen Bluetoothin kautta iConsole- tai Kinomap-sovellukseen, joiden avulla voit pitää kirjaa harjoituksistasi ja seurata edistymistäsi. Voit myös pyöräillä digitaalisia reittejä eri puolilla maailmaa näiden sovellusten avulla ja haastaa muut käyttäjät kilpailemaan kanssasi.

Mitä asiakkaat ja asiantuntijat sanovat Tunturi Hometrainer Competence F40:stä

Tunturi Hometrainer Competence F40:sta ei ikävä kyllä ole saatavilla luotettavia testejä, joista voisi muodostaa selkeän käsityksen asiantuntijoiden mielipiteistä, mutta tulemme päivittämään tätä opasta mahdollisuuksien mukaan tulevaisuudessa. Käyttäjien keskuudessa tämä kuntopyörä on todella pidetty malli, sillä se on saanut Googlen asiakasarvioissa 4,5/5 tähteä. Asiakkaat ovat pitäneet erityisesti F40:n monipuolisista ja intensiivisistä ohjelmista sekä tukevasta rakenteesta.

TEKNISET TIEDOT

 • Harjoitusohjelmien määrä 20
 • Näyttö LCD
 • Käyttäjän maksimipaino 135 kg
 • Vastustasot 32
 • Kokonaismitat 99 (P) x 59 (L) x 157 (K) cm

Katso tuotteen visuaalinen esittely tästä:

Lue lisää - Tunturi Hometrainer Competence F40 kuntopyörä
Paras kuntopyörä premium-luokassa

Kettler Avior M kuntopyörä - nivelystävällinen laatutuote

Kettler Avior M on ensiluokkainen kuntopyörä, jonka muotoilu mahdollistaa todella nivelystävälliset liikeradat. Vastuksena toimii manuaalisesti säädettävä magneettinen jarru, ja pyörien avulla tämän kuntopyörän siirtely onnistuu vaivattomasti. Amazonin asiakasarvioissa Kettler Avior M on saanut 3,7/5 tähden keskiarvon, mutta arvioita on kertynyt vain muutamia. Mikäli kaipaat huippuluokkaista kuntopyörää, joka ei rasita niveliä, on Kettler Avior M hyvä valinta.

Kettler Avior M kuntopyörä
Paras kuntopyörä premium-luokassa

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Manuaalisesti säädettävä magneettijarru
 • Helppo liikutella pyörien avulla
 • Nivelystävälliset liikeradat

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Kettler Avior M kuntopyörää kaikille, jotka haluavat parasta laatua hinnasta välittämättä. Avior M kuuluu kalleimpaan hintakategoriaan, ja sen ensiluokkaisen muotoilun ansiosta nivelesi eivät varmasti pääse rasittumaan harjoittelun aikana. Tästä syystä olemmekin antaneet tälle tuotteelle parhaan premium-valinnan palkinnon. Kettler Avior M kuntopyörän muihin hyviin puoliin kuuluvat muun muassa ohjaustanko, josta saa monenlaisia otteita, tasapainotetut polkimet, vahva runko ja alhainen melutaso.

Hyvät ja huonot puolet - Kettler Avior M kuntopyörä

Plussat

 • Tasapainotetut polkimet
 • Vahva runko
 • Monipuolinen ohjaustanko
 • Hiljainen kuntopyörä

Miinukset

 • Kallis hinta

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Kettler Avior M:n

TEKNISET TIEDOT

 • Harjoitusohjelmien määrä 5
 • Näyttö LCD
 • Käyttäjän maksimipaino 110 kg
 • Vastustasot 8
 • Kokonaismitat 80 (P) x 60 (L) x 144 (K) cm

Kuntopyörä pieneen tilaan

Kettler Avior M kuntopyörä tekee säännöllisen harjoittelun aloittamisesta todella helppoa ja mukavaa. Se on nopea koota, helppo käyttää ja kätevä liikutella, sillä se ei vaadi lainkaan verkkovirtaa, vaan saa tarvitsemansa virran paristoista. Kuljetuspyörien avulla voit sijoittaa sen nopeasti ja vaivattomasti sellaiseen paikkaan, missä harjoittelu on mielekkäintä – esimerkiksi TV:n läheisyyteen, ikkunan edustalle tai parvekkeelle.

Paristokäyttöinen LCD-näyttö

Ajotietokoneen paristokäyttöistä LCD-näyttöä on helppo käyttää muutamalla yksinkertaisella komennolla. Se auttaa sekä aloittelijaa että kokeneempaa pyöräilijää pääsemään tavoitteisiinsa. Selkeältä näytöltä voit tarkkailla matkaa, kalorinkulutusta sekä kulunutta ja jäljellä olevaa harjoitusaikaa. Sen avulla voit myös luoda yksilöllisiä tavoitteita. Ohjaustankoon sijoitetut sykeanturit raportoivat pulssisi reaaliajassa näytölle.

Mitä asiakkaat ja asiantuntijat sanovat Kettler Avior M:stä

Kettler Avior M ei ole ollut mukana asiantuntijoiden toteuttamissa kuntopyörien testeissä. Tulemme päivittämään tätä opasta, mikäli sellaisia tulevaisuudessa julkaistaan. Asiakasarvioita sen sijaan on saatavilla; Amazonin asiakkaat ovat antaneet tälle Avior M -mallille 3,7/5 tähden keskiarvon. Palautteissaan asiakkaat ovat kiitelleet erityisesti mukavaa polkemistuntumaa ja monipuolisia säätömahdollisuuksia sekä vastuksen että satulan osalta.

TEKNISET TIEDOT

 • Harjoitusohjelmien määrä 5
 • Näyttö LCD
 • Käyttäjän maksimipaino 110 kg
 • Vastustasot 8
 • Kokonaismitat 80 (P) x 60 (L) x 144 (K) cm
Paras kuntopyörä sulavalla vastuksella

Gymstick IC 3.0 kuntopyörä - tietokoneohjatulla magneettivastuksella

Gymstick IC 3.0 on tyylikäs kuntopyörä näyttävillä yksityiskohdilla ja tietokoneohjatulla magneettivastuksella. Monipuoliset harjoitusohjelmat ja tietokoneohjauksen luoma sulavaliikkeinen vastuksen säätö tekevät IC 3.0:sta hyvän kuntopyörän kotiin, kuntosaleille ja kuntoutusklinikoille. Ulkonäkönsä puolesta Gymstick IC 3.0 on todella omalaatuinen. Tyypillisen kokomustan värityksen sijasta siinä on hopeisia yksityiskohtia. Googlen asiakasarvioissa tällä mallilla on vakuuttavat 4,2/5 tähteä.

Gymstick IC 3.0 kuntopyörä
Paras kuntopyörä sulavalla vastuksella

Katso hinnat ja tarjoukset - Gymstick IC 3.0 kuntopyörä


 • Hyvät harjoitusohjelmat
 • Sopii erinomaisesti kuntosaleille
 • Tyylikäs ulkonäkö

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Gymstick IC 3.0:a erityisesti sen tietokoneohjatun magneettivastuksen takia sekä yritys- että kotikäyttöön. Tämä teknologia mahdollistaa erittäin näppärät vastuksen vaihdokset haastavienkin harjoitusohjelmien aikana. Tästä syystä olemme antaneet Gymstick IC 3.0:lle tämän kuntopyörien vertailun sulavaliikkeisimmän vastuksen palkinnon. Tämän mallin muihin hyviin puoliin kuuluvat muun muassa kompakti koko, alhainen melutaso sekä moni- ja helppokäyttöisyys. Kaikkein kokeneimmat käyttäjät, kuten kilpaurheilijat saattavat kaivata kuitenkin hieman järeämpää mallia.

Hyvät ja huonot puolet - Gymstick IC 3.0 kuntopyörä

Plussat

 • Tilaa säästävä
 • Alhainen melutaso
 • Monikäyttöinen
 • Hyvä kuntopyörä ikäihmisille

Miinukset

 • Ei välttämättä riitä kokeneimmille käyttäjille

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Gymstick IC 3.0:n

TEKNISET TIEDOT

 • Harjoitusohjelmien määrä 12
 • Näyttö LCD
 • Käyttäjän maksimipaino 135 kg
 • Vastustasot 16
 • Kokonaismitat 80 (P) x 52 (L) x 138 (K) cm

Moottorisäätöinen kestomagneettivastus

Gymstick IC 3.0 hyödyntää moottorisäätöistä kestomagneettivastusta eli tietokoneohjattua jarrua. Tämä eroaa manuaalisesti säädettävistä vastuksista siten, että vastusta voi säätää kätevästi suoraan ajotietokoneesta. Tietokoneohjaus mahdollistaa myös sellaiset edistyneet harjoitusohjelmat, jotka säätävät vastusta automaattisesti ohjelman edetessä. Tällaisia ohjelmia löytyy IC 3.0:sta valmiina 12 ja vastustasoja 16. Manuaalista vastusta käyttävistä kuntopyöristä poiketen tämä malli toimii verkkovirralla. Jouhevasti vaihtuvan vastuksensa ansiosta tämä on myös hyvä kuntopyörä ikäihmisille.

Tyylikästä ja käytännöllistä muotoilua

Gymstick IC 3.0 on sekä näyttävä että käytännöllinen. Tätä mallia tuotetaan kokonaan hopeisena ja tummempaa harmaata sekä hopeisia yksityiskohtia yhdistelevänä versiona. Erinomaisen muotoilunsa ansiosta IC 3.0 on hyvä kuntopyörä pieneen tilaan.

Ohjaustangon kaltevuus sekä istuimen etäisyys, kaltevuus ja korkeus ovat kaikki täysin säädeltävissä. Tämä mahdollistaa optimaalisen ajoasennon kaikenkokoisille pyöräilijöille. Satula itsessään on myös mukavan tuntuinen pidemmilläkin lenkeillä.

Mitä asiakkaat ja asiantuntijat sanovat Gymstick IC 3.0:sta

Asiakkaat ovat olleet todella tyytyväisiä Gymstick IC 3.0:n. Suurin osa arvioista Googlessa on positiivisia ja niiden keskiarvo on 4,2/5 tähteä. Erityistä kiitosta käyttäjät ovat antaneet monipuolisille harjoitusohjelmille ja hyvälle hinta-laatusuhteelle. Negatiivisia palautteita yhdistää se näkemys, että tämä malli ei välttämättä sovi vaativan tai kokeneen pyöräilijän tarpeisiin. Asiantuntija-arvioita ei tällä hetkellä ole Gymstick IC 3.0:sta saatavilla, mutta tulemme päivittämään tätä artikkelia sellaisten ilmaantuessa.

TEKNISET TIEDOT

 • Harjoitusohjelmien määrä 12
 • Näyttö LCD
 • Käyttäjän maksimipaino 135 kg
 • Vastustasot 16
 • Kokonaismitat 80 (P) x 52 (L) x 138 (K) cm
Paras kuntopyörä hinta-laatusuhteeltaan

Gymstick Exercise Bike B10 kuntopyörä - kompakti, tyylikäs ja edullinen valinta

Gymstick Exercise Bike B10 on edullinen ja pieni kuntopyörä, joka on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen valinta. Gymstickin B10 yhdistelee käytännöllisyyttä ja näyttävää muotoilua. Ohjelmien hallinta on helppoa selkeälukuisen konsolin avulla, ja 8-portaisen manuaalivastuksen sekä hihnavetoisen voimansiirron ansiosta harjoittelu on miellyttävää ja hiljaista. Kärkkäisen asiakkaat ovat antaneet tälle kuntopyörälle vakuuttavan 4/5 tähden keskiarvon.

Gymstick Exercise Bike B10 kuntopyörä
Paras kuntopyörä hinta-laatusuhteeltaan

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Manuaalivastus ja hihnavetoinen voimansiirto
 • Moderni ja käytännöllinen muotoilu
 • Helppokäyttöinen ja selkeälukuinen konsoli

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Gymstick Exercise Bike B10:ä erityisesti kaikille niille, jotka kaipaavat kuntopyörää pieneen tilaan, eivätkä halua sijoittaa laitteeseen suurta summaa. Tässä mallissa ei ole kaikkia uusimpia hienouksia, mutta se on täysin toimiva laite, joka sopii hyvin esimerkiksi ensimmäiseksi kuntopyöräksi. Tästä syystä olemme antaneet tälle tuotteelle parhaan hinta-laatusuhteen palkinnon. Gymstick B10 parhaisiin puoliin kuuluvat helppokäyttöisyys, mukava ajotuntuma, vahva rakenne ja kätevät kuljetuspyörät. Miinuksena mainittakoon se, että tämä kuntopyörä ei ole kaikkein helpoin kasata.

Hyvät ja huonot puolet - Gymstick Exercise Bike B10 kuntopyörä

Plussat

 • Helppokäyttöinen
 • Mukava ajotuntuma
 • Kuljetuspyörät
 • Pieni kuntopyörä

Miinukset

 • Haastava kasaus

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Gymstick Exercise Bike B10:n

TEKNISET TIEDOT

 • Näyttö LCD
 • Käyttäjän maksimipaino 110 kg
 • Vastustasot 8
 • Kokonaismitat 84 (P) x 49 (L) x 124 (K) cm

Helppokäyttöinen ja selkeälukuinen konsoli

Gymstick B10 on varustettu helppokäyttöisellä ja selkeälukuisella konsolilla. Konsoli näyttää ajan, matkan, nopeuden, energiankulutuksen ja sykkeen. Sykkeen tämä kuntopyörä mittaa pehmustettuihin kahvoihin sijoitetuista sykesensoreista. Voit itse suunnitella sopivia harjoitusohjelmia ja seurata tavoitteidesi täyttymistä konsolista.

Konsolin yhteydessä on myös tablettipidike, johon voit kiinnittää oman laitteesi ja katsella esimerkiksi lempiohjelmiasi treenien aikana.

8-portainen manuaalinen magneettivastus

Gymstick B10 käyttää vastuksenaan 8-portaista manuaalista magneettivastusta. Tämä on tyypillinen vastustyyppi hieman edullisimmissa kuntopyörissä, sillä se ei mahdollista automatisoituja harjoitusohjelmia.

Magneettikehää säädellään säätönupista, joka on sijoitettu ohjaustangon kahvojen väliin. Magneettikehän etäisyys vauhtipyörästä määrittää kuinka voimakkaasti magneetti vastustaa vauhtipyörän liikettä. Lähempänä ollessaan magneetti tuottaa luonnollisesti enemmän vetovoimaa eli vastusta.

Mitä asiakkaat ja asiantuntijat sanovat Gymstick Exercise Bike B10:stä

Gymstick B10:stä ei valitettavasti ole tehty kattavia testejä eikä saatavilla ole asiantuntijoiden arvioita, joita voisimme hyödyntää, mutta tulemme tutustumaan niihin, mikäli sellaisia tulevaisuudessa julkaistaan. Asiakkaat ovat olleet todella tyytyväisiä tämän kuntopyörän hinta-laatusuhteeseen, sillä he ovat antaneet sille 4/5 tähden keskiarvon Kärkkäisellä. He ovat olleet sitä mieltä, että Gymstick B10 täyttää hyvin peruskuntoilijan tarpeet ja säästää tilaa, sillä se on kokonsa puolesta kohtalaisen pieni kuntopyörä. Huonoina puolina he ovat kuitenkin maininneet näytön taustavalon puutteen.

TEKNISET TIEDOT

 • Näyttö LCD
 • Käyttäjän maksimipaino 110 kg
 • Vastustasot 8
 • Kokonaismitat 84 (P) x 49 (L) x 124 (K) cm
Paras kuntopyörä aktiiviseen kotikäyttöön

FitNord Cyclo 200 kuntopyörä - helppokäyttöinen ja luotettava

FitNordin Cyclo 200 on helppokäyttöinen ja varmatoiminen malli, joka on hyvä kuntopyörä erityisesti aktiiviselle kotikuntoilijalle. Manuaalinen vastus ja yksinkertainen sekä virtaviivainen muotoilu mahdollistavat luotettavan ja yksinkertaisen käytön. Tuntuma on parhaimmillaan todella lähellä luonnossa pyöräilyä. Googlen asiakkaat ovat olleet FitNord Cyclo 200:n todella tyytyväisiä, ja asiakasarvioiden keskiarvo onkin huimat 4,8/5 tähteä.

FitNord Cyclo 200 kuntopyörä
Paras kuntopyörä aktiiviseen kotikäyttöön

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Hyvä polkemistuntuma
 • Yksinkertainen ja luotettava
 • Virtaviivainen muotoilu

Toimituksemme arvio

Suosittelemme FitNord Cyclo 200 kaikille aktiivisille kuntoilijoille. Se on luotettava kuntopyörä, joka kestää pitkään kovemmassakin käytössä. Tästä syystä olemme valinneet sen aktiiviseen kotikäyttöön parhaiten sopivaksi kuntopyöräksi. FitNord Cyclo 200:n hyviin puoliin kuuluvat mukava ajotuntuma, johdottomuus, selkeä näyttö ja helppokäyttöisyys. Huonona puolena mainittakoon, että tämä ei ole sopiva kuntopyörää painavalle pyöräilijälle, sillä painoraja on 120 kiloa. Sitä painavimmille käyttäjille suosittelemme muita tässä vertailussa esiintyviä malleja.

Hyvät ja huonot puolet - FitNord Cyclo 200 kuntopyörä

Plussat

 • Mukava ajotuntuma
 • Johdoton
 • Selkeä näyttö
 • Helppokäyttöisyys

Miinukset

 • Huono kuntopyörä painavalle

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat FitNord Cyclo 200:n

TEKNISET TIEDOT

 • Käyttäjän maksimipaino 120 kg
 • Vastustasot 8
 • Kokonaismitat 98 (P) x 49 (L) x 138 (K) cm

Kestävä kuntopyörä kotiin

Vaikka FitNord Cyclo 200 on rakenteeltaan niin tukeva, että se soveltuu erinomaisesti aktiiviseen kotikäyttöön, se on silti yllättävän kevyt. Suurimman osan painosta muodostaa 7-kiloinen jämäkkä vauhtipyörä, joka on todella laadukas tämän hintaluokan tuotteelle. Tämä vauhtipyörä mahdollistaa sulavan polkemisliikkeen, joka muistuttaa paljon luonnossa polkemista. Kevyen painonsa lisäksi laitteen siirtämistä helpottaa entisestään sen edessä olevat siirtopyörät.

Helppokäyttöinen näyttö

FitNord Cyclo 200 on varustettu selkeällä ja helppokäyttöisellä näytöllä, joka on kilpailijoiden näyttöihin verrattuna isokokoinen. Voit lukea näytöltä helposti nopeuden, ajan, matkan, kalorit sekä sykkeen. Näyttö käynnistyy automaattisesti, kun aloitat polkemisen ja sulkeutuu neljän minuutin kuluttua polkemisen lopettamisesta. Cyclo 200 on myös yhteensopiva FitNordin sykevöiden kanssa.

Mitä asiakkaat ja asiantuntijat sanovat FitNord Cyclo 200:sta

Asiakkaat ovat ottaneet FitNord Cyclo 200:n todella hyvin vastaan ja sillä onkin tämän vertailun korkein keskiarvo Googlen asiakasarvioissa; 4,8/5 tähteä. Asiakkaat ovat olleet erityisen tyytyväisiä Cyclo 200:n kompaktiin kokoon sekä sen jämäkkään ja tasapainoiseen ajotuntumaan. Risuja on tullut penkin ja ohjaustangon ajoittaisesta natinasta. Tämä saattaisi kuitenkin olla ratkaistavissa öljyämisellä. Ammattilaisten suorittamia testejä ei tästä mallista ole tällä hetkellä saatavilla.

TEKNISET TIEDOT

 • Käyttäjän maksimipaino 120 kg
 • Vastustasot 8
 • Kokonaismitat 98 (P) x 49 (L) x 138 (K) cm
Paras kuntopyörä aloittelijalle

Tunturi Hometrainer Competence F20 kuntopyörä - lähtötason malli

Tunturi Hometrainer Competence F20 on Tunturi Competence -malliston lähtötason kuntopyörä. Tässä mallissa yksinkertaisuus ja laatu yhdistyvät, ja siksi se on täydellinen valinta aloittelijalle tai satunnaiselle käyttäjälle. F20:ssä on paljon säätömahdollisuuksia ja sen vahva runko takaa tukevan polkemistuntuman. Googlen asiakkaat ovat olleet Tunturi Hometrainer Competence F20:n todella tyytyväisiä, ja sen huomaa korkeasta 4,5/5 tähden keskiarvosta.

Tunturi Hometrainer Competence F20 kuntopyörä
Paras kuntopyörä aloittelijalle

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Laaja säädettävyys
 • Vahva runko
 • Monipuoliset treeniohjelmat

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Tunturi Hometrainer Competence F20 kuntopyörää erityisesti aloittelijoille tai satunnaisille käyttäjille. F20 on Competence -malliston lähtötason malli, mutta se pärjää kuntopyörien vertailussa silti hyvin monille muille malleille, vaikka F40 (toimituksemme suosikki) kieltämättä onkin hieman laadukkaampi versio. Näillä perusteilla Tunturi Hometrainer Competence F20 saa tämän vertailun aloittelijaystävällisimmän kuntopyörän palkinnon. Sen lukuisiin hyviin puoliin kuuluvat muun muassa helppo asennus, käyttömukavuus, vahva runko, kätevä näyttö ja alhainen melutaso. Konsolissa ei ikävä kyllä ole taustavaloa.

Hyvät ja huonot puolet - Tunturi Hometrainer Competence F20 kuntopyörä

Plussat

 • Helppo koota ja asentaa
 • Näyttö käynnistyy automaattisesti
 • Käyttömukavuus
 • Vahva runko
 • Hiljainen kuntopyörä

Miinukset

 • Näytössä ei taustavaloa

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Tunturi Hometrainer Competence F20:n

TEKNISET TIEDOT

 • Harjoitusohjelmien määrä 3
 • Näyttö LCD
 • Käyttäjän maksimipaino 135 kg
 • Vastustasot 8
 • Kokonaismitat 99 (P) x 59 (L) x 157 (K) cm

Hiljainen kuntopyörä

Tunturi Competence F20:ssä on 9-kiloinen vauhtipyörä manuaalisella kestomagneettivastuksella, joka tarjoaa hyvän vastuksen sekä aloittelijoille että vähän kokeneemmillekin kuntoilijoille. Tästä vauhtipyörästä löytyy 8 vastustasoa, joita on helppo säätää kahvojen väliin sijoitetusta nupista.

Kovallakin teholla poljettuna F20:n vauhtipyörä on todella hiljainen, ja siksi tämä malli sopiikin erinomaisesti myös kerrostaloasuntoihin. Tämä vauhtipyörä ei tarvitse verkkovirtaa, joten F20 on helppo sijoittaa mihin tahansa.

Löydä itsellesi sopivin harjoitteluasento

Tunturi Competence F20 on Competence-sarjan pelkistetyin ja simppelein malli, mutta siitä löytyy silti paljon säätömahdollisuuksia. Ohjaustanko, satula (pysty- ja vaakasuunnassa) ja jalkahihnat ovat kaikki säädettävissä optimaalisen ajoasennon saavuttamiseksi.

Tämä kuntopyörä sopii hyvin myös iäkkäämmille ihmisille ja erilaisista vammoista kuntoutuville, sillä pyörän selkään on todella vaivaton nousta matalan rungon ansiosta.

Mitä asiakkaat ja asiantuntijat sanovat Tunturi Hometrainer Competence F20:stä

Tunturi Hometrainer Competence F20 on käyttäjien keskuudessa todella suosittu kuntopyörä. Sillä on Googlen asiakasarvioissa 4,5/5 tähden keskiarvo. Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä erityisesti sen vahvan rungon tuomaan tukevaan tuntumaan ja lähes äänettömään vauhtipyörään. Asiantuntijoiden tekemiä testejä ei tästä kuntopyörästä ole saatavilla, mutta tulemme päivittämään tätä opasta, mikäli sellaisia jatkossa julkaistaan.

TEKNISET TIEDOT

 • Harjoitusohjelmien määrä 3
 • Näyttö LCD
 • Käyttäjän maksimipaino 135 kg
 • Vastustasot 8
 • Kokonaismitat 99 (P) x 59 (L) x 157 (K) cm

Hyvän kuntopyörän tunnusmerkit

Kun olet päättänyt ostaa kuntopyörän, on aika vertailla erilaisia malleja ja erottaa hyvät vaihtoehdot huonommista. Näistä ominaisuuksista tunnistat hyvät kuntopyörät: selkeä ja helppokäyttöinen näyttö joka seuraa vastusta, nopeutta, aikaa, matkaa ja poltettuja kaloreita, yhteensopivuus sykemittareiden kanssa, monipuoliset harjoitusohjelmat, pidike tabletille tai puhelimelle, kuljetuspyörät siirtämistä varten, säädettävä ohjaustanko ja satula sekä tukeva runko.

Aerobista kehitystä ja parempaa lihaskuntoa

Pyöräilyn suurin hyöty piilee siinä, että se lisää perus- ja vauhtikestävyyttä sekä parantaa hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaa, aerobista energiantuottoa ja rasva-aineenvaihduntaa. Näiden aerobisten tekijöiden lisäksi polkeminen auttaa vahvistamaan jalkoja varsinkin suuremmilla vastuksilla poljettaessa. Asentoa muuttamalla voit myös lisätä rasitusta ylävartalon lihaksille, kuten hauiksille, ojentajille, olkapäille sekä keskivartalon stabiloiville lihaksille.

Kuntopyöräily ja kalorien kulutus

Kuntopyörällä poltettujen kalorien määrä riippuu harjoituksen intensiteetistä, kestosta ja pyöräilijän elopainosta. Tästä syystä tarkkaa ennustetta esimerkiksi minuuttia kohden poltetuista kaloreista on vaikea antaa.

Harvard Health Publishing on kuitenkin raportoinut, että 30 minuuttia kohtalaisen intensiivistä pyöräilyä kuntopyörällä polttaa keskimäärin 210 kaloria 57-kiloisella, 252 kaloria 70-kiloisella ja 292 kaloria 84-kiloisella henkilöllä. 30 minuutin kovan intensiteetin lenkki puolestaan polttaa noin 315 kaloria 57-kiloisella, 378 kaloria 70-kiloisella ja 441 kaloria 84-kiloisella henkilöllä. Kuten kaikessa urheilussa, myös kuntopyöräilyssä painavammat harrastajat kuluttavat enemmän kaloreita.

Mikäli sinulla ei ole nivelien kanssa ongelmia, on myös sisäjuoksu tai -kävely juoksumatolla varma tapa kuluttaa kaloreita. VertaaTuote on luonut katsauksen myös markkinoiden parhaisiin juoksumattoihin.

Käyttämämme kuntopyörien testit ja muut lähteet

Tämän artikkelin koostamiseen on käytetty paljon aikaa, sillä tarkoituksenamme on tuottaa mahdollisimman objektiivinen arvio jokaisesta tuotteesta. Arvioidessamme erilaisia kuntopyöriä olemme luottaneet ulkopuolisiin asiantuntijoihin ja kuluttajien arvioihin kansainvälisesti. Tutkimustiimimme on tutkinut markkinoita ja käynyt läpi kaikki asiaankuuluvat lähteet. Tässä kuntopyörien vertailussa olemme käyttäneet seuraavia asiantuntijalähteitä, testejä, asiakasarvosteluita ja tieteellisiä artikkeleita:

Asiantuntija- ja testilähteet

Kärkkäinen

Kärkkäinen on ylivieskalainen tavarataloketju, joka oli vuonna 2016 liikevaihdoltaan Suomen neljänneksi suurin halpamyymäläketju Tokmannin, HalpaHallin ja Motonetin jälkeen. Kärkkäinen harjoittaa liiketoimintaa sekä kivijalkamyymälöissä että verkkokaupassaan. Olemme hyödyntäneet Kärkkäisen asiakasarvioita Gymstick Exercise Bike B10:n kohdalla.

Gymstick Exercise Bike B10 – 11.3.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Tieteelliset artikkelit

Harvard Health Publishing –  Calories burned in 30 minutes for people of three different weights – 8.3.2021 – Lue koko artikkeli täältä.

Asiakasarviot

Amazon

Amazon on globaali suuryritys, joka tunnetaan parhaiten verkkokaupastaan. Se on nykyään yksi maailman johtavista nettikaupoista. Yritys aloitti nettikirjakauppana, mutta on laajentunut sittemmin myymään lähes kaikkia tuotteita. Olemme hyödyntäneet Amazonin asiakasarvioita Kettler Avior M:n kohdalla.

Kettler Avior M – 11.3.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Google

Google Shopping on Googlen kuluttajatuotteisiin keskittynyt osio, jossa käyttäjät voivat lukea tietoa tuotteista sekä tutustua esimerkiksi kuntopyörien hintavertailuihin ja asiakasarvioihin. Olemme hyödyntäneet Googlen asiakasarvioita Tunturi Hometrainer Competence F40:n, Tunturi Hometrainer Competence F20:n, Gymstick IC 3.0:n ja FitNord Cyclo 200:n kohdalla.

Tunturi Hometrainer Competence F40 – 11.3.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Tunturi Hometrainer Competence F20 – 11.3.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Gymstick IC 3.0 – 12.3.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

FitNord Cyclo 200 – 14.3.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

FAQ

Mikä on paras kuntopyörä?
Tämä on kysymys, johon ei ole yhtä oikeaa vastausta, sillä esimerkiksi paras kuntopyörä ikäihmiselle on ominaisuuksiltaan erilainen kuin paras kilpaurheilijalle. Me olemme kuitenkin analysoineet lukuisia kuntopyöriä sekä tutustuneet asiakaskokemuksiin ja valinneet tältä pohjalta kuusi mielestämme parasta vaihtoehtoa. Löydät nämä tuotteet listattuna tässä oppaassa. Oma suosikkimme on Tunturi Hometrainer Competence F40, mutta juuri sinulle paras kuntopyörä voi olla joku muu tässä vertailussa esiintyvistä malleista.
Mitä minun tulisi ottaa huomioon ennen kuntopyörän ostamista?
Ennen ostopäätöksen tekemistä kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin: vastustyyppi, lisävarusteet, painokapasiteetti, tuotetyyppi, hinta ja asiakaskokemukset sekä asiantuntijoiden arviot. Me olemme analysoineet kaikki tämän kuntopyörien vertailun mallit näiden tekijöiden perusteella. Sinun tarvitsee vain arvioida omat tarpeesi, käyttötarkoituksesi ja käytössäsi oleva budjetti. Käy tämän jälkeen läpi yllä olevat vaihtoehdot ja valitse itsellesi parhaiten sopiva tuote.
Mitä lihaksia kuntopyörä aktivoi?
Pyöräily kuormittaa pääsääntöisesti jalkojen suurimpia lihasryhmiä, eli reisiä ja pakaroita. Epäsuoraa rasitusta saavat myös pohkeet, käsivarret kauttaaltaan, olkapäät ja keskivartalon stabiloivat lihakset. Lajin aerobisen luonteen johdosta kuntopyöräily myös lisää perus- ja vauhtikestävyyttä sekä parantaa hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaa, aerobista energiantuottoa ja rasva-aineenvaihduntaa. Kuntopyöräilyllä voi siis kasvattaa lihasmassaa etenkin alaraajoissa, mutta se on omiaan rasvanpolton kiihdyttämisessä ja aerobisen kunnon kehittämisessä.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.