Paras sähkögrilli 2023:
4 sähkö grilliä parvekkeelle tai terasille

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotevalikoima perustuu rehellisiin analyyseihin ja tutkimuksiin,..., mutta artikkelit sisältävät vain yhteistyökumppaneidemme valikoimista löytyviä tuotteita. Artikkeleitamme voidaan siis pitää mainoksina. Lue täältä, kuinka kumppanuudet vaikuttavat tuotteidemme listausjärjestykseen. Artikkelimme sisältävät pääasiassa kolmansien osapuolien toteuttamia testejä ja arvosteluja. Lue lisää

4 Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.
MAINOKSET Vaikka tämän artikkelin ensisijainen tarkoitus on tarjota rehellistä ja riippumatonta tietoa, se sisältää sponsoreidemme mainoslinkkejä, minkä vuoksi tuotearvioita on pidettävä mainoksina.

Sähkögrillit ottavat kaikki perinteisen grillauksen parhaat puolet ja luoden mukavamman sekä helpommin kuljetettavan kokonaisuuden. Aiotpa sitten grillata sisällä, ulkona tai sekä että – saattaa sähkögrilli olla hiili- ja kaasugrilliä kätevämpi vaihtoehto.

Nykyään hyvin harvoilla parvekkeillakaan saa savuttaa, tehden sähkögrillistä ainoan mahdollisuuden nauttia grilliruuasta kotonakin. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma, sillä hyvä sähkögrilli pärjää perinteisiin grilleihin verrattuna erinomaisesti. Lisäksi sopivan kompakti malli mahtuu helposti parvekkeelle tai terassille. Sähkögrillin valinta saattaa kuitenkin olla haastavaa, sillä markkinoilta löytyy paljon erilaisia vaihtoehtoja. Tässä kohtaa oppaamme auttaa.

Olemme listanneet tähän oppaaseen viisi mielestämme parasta sähkögrilliä luotettavimmilta ja edullisimmilta jälleenmyyjiltä. Vertailua tehdessämme perehdyimme lukuisiin tuotteisiin löytääksemme parhaan vaihtoehdon kaikenlaisille grillaajille. Valintamme perustuvat asiantuntijoiden testeihin ja arvosteluihin, asiakkaiden mielipiteisiin sekä yleiseen hinta-laatusuhteeseen. Löydät nämä sähkögrillit, niiden plussat ja miinukset sekä erityispiirteet tästä artikkelista.

test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

Testi: Paras sähkögrilli 2023 – 4 tuotetta vertailussa

Sähkögrillin ostajan opas – kiinnitä huomiota näihin seikkoihin:

 • Koko: Sähkögrillin koko vaikuttaa suoraan siihen, kuinka paljon ja kuinka monelle henkilölle pystyt kerralla grillaamaan sekä siihen, kuinka helposti grilli kulkee tarvittaessa mukana. Pienen sähkögrillin voi siirtää kaappiin, mutta iso pallogrilli saattaa viedä esimerkiksi terassilla jonkin verran tilaa.
 • Teho: Sähkögrillin teho vaikuttaa maksimilämpötilaan ja sitä kautta siihen, kuinka kauan kypsennys kestää. Mitä enemmän tehoa grillistäsi löytyy, sitä suuremman kypsennyslämpötilan se voi saavuttaa. Toisaalta teho vaikuttaa myös energiankulutukseen ja sähkölaskun suuruuteen. 
 • Ominaisuudet: Sähkögrilleistä voi löytyä monenlaisia ominaisuuksia. Suurin osa näistä eivät ole välttämättömiä, mutta ne saattavat tehdä grillauksesta mukavampaa ja sujuvampaa, joten ne kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon valintaa tehdessäsi.
 • Tuotetyyppi: Kun olet ostamassa sähkögrilliä, on olennaista ottaa huomioon erilaiset tuotetyypit ja arvioida mikä niistä sopisi sinulle ja perheellesi parhaiten. Saatavilla on muun muassa sisäkäyttöön sopivia pöytäsähkögrillejä sekä suurempia ulkokäyttöön suunniteltuja kokonaisuuksia.
 • Hinta: Minkä suuruinen budjettisi on, eli kuinka paljon haluat sähkögrilliin sijoittaa? Tuotteiden hinnat vaihtelevat merkittävästi; edullisen mallin voi saada reilulla satasella, kun taas kalleimmat mallit saattavat maksaa jopa tuhat euroa. Tässä oppaassa esitellyt grillit sijoittuvat suurin piirtein välille 140–1000 €.
 • Asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot: Yksi parhaista tavoista muodostaa selkeä käsitys sähkögrillin hinta-laatusuhteesta on ottaa huomioon sekä asiakaskokemukset että asiantuntijoiden mielipiteet. Me vertaamme näitä näkemyksiä keskenään, jotta sinun ei tarvitse.

arrow-more

Näin VertaaTuote arvioi ja valitsee tuotteet

Tässä artikkelissa tarkastellaan useita suosittuja tuotteita, jotka olemme löytäneet perusteellisen tutkimuksen ja analyysin avulla. Artikkelissa esiteltyjä tuotteita myy yksi tai useampi kumppaneistamme. Löydät yhteistyökumppanimme monista hintataulukoista, mikä antaa sinulle mahdollisuuden etsiä parhaan hinnan valitsemallesi tuotteelle. Vaikka nämä kumppanuudet voivat vaikuttaa artikkelin tuotevalikoimaan, suosituksemme perustuvat tuotteen kokonaisarvioon.

Arvioimme ja vertaamme artikkelissa esiintyviä tuotteita seuraavien tekijöiden perusteella:

  1
 • Viralliset ja puolueettomat tuotetestit
 • 2
 • Asiakkaiden arviot ja mielipiteet tuotteesta
 • 3
 • Tilastot kuluttajien käyttäytymisestä ja mieltymyksistä
 • 4
 • Tekniset tiedot, ominaisuudet sekä hyvät ja huonot puolet
 • 5
 • Takuu, palvelu ja maine jälleenmyyjien keskuudessa

Muodostamme käsityksen hinta-laatusuhteesta näiden tekijöiden perusteella, ​​ja teemme subjektiivisen arviomme sekä suosituksemme. Huomaa kuitenkin, että tämä artikkeli ei ole markkinoiden parhaiden tuotteiden rankkaus vaan arvostelu.

Merkintämme, kuten "Paras budjettivalinta", "Paras langaton malli", "Hyvä hinta-laatusuhde" jne. - ovat tutkimuspäälliköiden yksittäisiä, riippumattomia arvioita, jotka perustuvat kulloinkin edellä mainittuun menetelmään.

Katso koko taulukko

Toimituksemme suosikki test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Weber Pulse 2000 sähkögrilli - parvekkeelle tai terassille

 • Google (asiakkaat): 4,7/5

Weber Pulse 2000 on huippuluokkainen sähkögrilli, joka ei tee kompromisseja tehon suhteen. Tämä grilli on myös ulkonäöltään todella tyylikäs. Grillauspinta on posliiniemaloitua valurautaa ja kansi sekä runko valettua alumiinia. Sisäänrakennettu iGrill-ominaisuus mahdollistaa käytön mobiilisovelluksen kanssa. Lisäksi kaikki osat ohjauspaneelia myöten ovat irrotettavissa. Google Shoppingissa asiakasarvioiden keskiarvo on 4,7/5 tähteä.

Weber Pulse 2000 sähkögrilli
Toimituksemme suosikki

Weber Pulse 2000 sähkögrilli - Päivän parhaat hinnat ja tarjoukset

 • Posliiniemaloitua valurautaa
 • Sisäänrakennettu iGrill-teknologia
 • Irrotettavat osat ja ohjauspaneeli

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Weber Pulse 2000 sähkögrilliä kaikille niille, jotka haluavat ensiluokkaisen sähkögrillin parvekkeelle tai terassille. Erinomaisen hinta-laatusuhteensa ansiosta tämä malli on toimituksemme ehdoton suosikki. Weber Pulse 2000:n muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa sisäänrakennettu rasvankeräysjärjestelmä, elektroninen lämpötilan säätö, digitaalinen lämpömittari, kaksi paistoaluetta ja tukevat kiinnikkeet. Huomaa kuitenkin, että kompaktin kokonsa takia myös grillausala on kovin maltillinen.

Hyvät ja huonot puolet - Weber Pulse 2000 sähkögrilli

Plussat

 • Sisäänrakennettu rasvankeräysjärjestelmä
 • Elektroninen lämpötilan säätö
 • Digitaalinen lämpömittari
 • Kaksi paistoaluetta

Miinukset

 • Pieni grillausala

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Weber Pulse 2000:n

TEKNISET TIEDOT

 • Teho: 2,2 kW
 • Mitat: 77 x 71 x 76 cm
 • Grillipinta: 39 x 49 cm
 • Pintamateriaali: Valurauta
 • Lämpömittari
 • Kansi

Digitaalinen Precision-lämpötilansäätö

Weber Pulse 2000 hyödyntää edistyksellistä, digitaalista Precision-lämpötilansäätöteknologiaa. Lisätessäsi ruokaa grillin se mittaa grillin sisälämpötilaa automaattisesti ja säätää sitä tarpeen mukaan. Maksimilämpötila on jopa 315 °C. Tätä mekanismia käyttämällä mitään ei jää arvailujen varaan, vaan voit kypsentää ruuat juuri oikeassa lämpötilassa. Tämä on ehdottomasti yksi tällaisen sähkögrillin suurista hyödyistä verrattuna esimerkiksi hiiligrilleihin, joiden lämpötila ei mitenkään voi pysyä yhtä tasaisena.

Mitä asiakkaat sanovat Weber Pulse 2000 sähkögrillistä

Asiakkaat ovat selvästi olleet Weber Pulse 2000 sähkögrilliin enemmän kuin tyytyväisiä. Google Shopping on kerännyt yhteen asiakasarviot monilta eri jälleenmyyjiltä sekä kauppapaikoilta ja laskenut niiden keskiarvoksi vakuuttavat 4,7/5 tähteä. Palautteissa tälle grillille on annettu ylistäviä kehuja, eikä lähes kukaan ole ostostaan joutunut jälkeen päin katumaan.

Riippumattomien ammattilaisten toteuttamia testejä ja kirjoittamia arvioita emme valitettavasti ole onnistuneet löytämään. Mikäli sellaisia kuitenkin jatkossa ilmaantuu, tulemme tutustumaan niihin ja päivittämään tätä opasta asiaan kuuluvalla tavalla.

TEKNISET TIEDOT

 • Teho: 2,2 kW
 • Mitat: 77 x 71 x 76 cm
 • Grillipinta: 39 x 49 cm
 • Pintamateriaali: Valurauta
 • Lämpömittari
 • Kansi
Paras sähkögrilli premium-luokassa test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Severin Sevo GT Smart Control PG 8139 sähkögrilli - täysikokoista kaasugrilliä muistuttava malli

Severin Sevo GT Smart Control PG 8139 on yksi markkinoiden parhaista sähkögrilleistä, ja siksi sillä on myös hieman suurempi hintalappu. Tämä grilli muistuttaa muotoilultaan ja toiminnaltaan perinteistä omilla jaloilla seisovaa kaasugrilliä. Lisäherkkuina tästä grillikeskuksesta löytyy OLED-näyttö, älykäs sovellus ja integroitu ydinlämpömittari. Näillä ominaisuuksilla grillaaminen onnistuu mukavasti ja tarkasti.

Severin Sevo GT Smart Control PG 8139 sähkögrilli
Paras sähkögrilli premium-luokassa

Severin Sevo GT Smart Control PG 8139 sähkögrilli - Päivän parhaat hinnat ja tarjoukset

 • OLED-näyttö
 • Älykäs mobiilisovellus
 • Integroitu ydinlämpömittari

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Severin Sevo GT Smart Control PG 8139 sähkögrilliä kaikille niille, jotka haluavat jykevämmän kokonaisuuden esimerkiksi hieman tilavammalle terassille tai parvekkeelle. Tämä malli pystyy todella haastamaan perinteiset hiili- ja kaasugrillit, ja siksi kyseessä onkin toimituksemme ensisijainen premium-valinta. Severin Sevo GT Smart Control PG 8139:n hyviin puoliin kuuluu muun muassa 500 asteen Boost Zone, kolmen alueen grillausmekanismi, tukeva kansi, kätevä säilytyslokero tarvikkeille ja sujuvasti rullaavat pyörät liikuttelua varten. Korkean hinnan lisäksi tässä mallissa luonnollisesti huono puoli on se, että se vie kompakteja sähkögrillejä huomattavasti enemmän tilaa.

Hyvät ja huonot puolet - Severin Sevo GT Smart Control PG 8139 sähkögrilli

Plussat

 • 500 asteen Boost Zone
 • Kolmen alueen grillausmekanismi
 • Tukeva kansi
 • Kätevä säilytyslokero tarvikkeille
 • Sujuvasti rullaavat pyörät

Miinukset

 • Korkea hinta
 • Suuri koko vie tilaa

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Severin Sevo GT Smart Control PG 8139:n

TEKNISET TIEDOT

 • Teho: 3000 W
 • Mitat: 66 x 126 x 119 cm
 • Grillipinta: 57 x 50 cm
 • Pintamateriaali: Ruostumaton teräs
 • Lämpömittari
 • Kansi

Ryhdy naapurustosi grillikuninkaaksi

Severin Sevo GT Smart Control PG 8139 on todellinen katseenkääntäjä, jolla saat naapurisi varmasti vihreäksi kateudesta. Jos grillistä löytyy OLED-näyttö, ei se voi olla huono ostos. No, vitsit sikseen – tämä sähkögrilli tarjoaa täyden kontrollin, sillä yhdessä sen älykäs mobiilisovellus ja uudenaikainen kolmen alueen grillausmekanismi mahdollistavat ruokien tasaisen ja hallitun kypsentämisen jopa 500:ssä asteessa.

TEKNISET TIEDOT

 • Teho: 3000 W
 • Mitat: 66 x 126 x 119 cm
 • Grillipinta: 57 x 50 cm
 • Pintamateriaali: Ruostumaton teräs
 • Lämpömittari
 • Kansi
Paras sähkögrilli budjettiluokassa test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Mustang Grill Torres sähkögrilli - edullinen pallogrilli

 • Google (asiakkaat): 4,2/5

Mustang Grill Torres on sähköversio perinteisestä omilla jalalla seisovasta pallogrillistä. Tämä pieni sähkögrilli on hintansa puolesta todella edullinen, mutta laadultaan silti vähintäänkin riittävä. Parila on käsitelty tarttumattomalla pinnoitteella, ja irrotettava kansi tekee säilyttämisestä ja kuljettamisesta todella vaivatonta. Asiakkaat ovat ottaneet tämä sähkögrillin hyvin vastaan, sillä Google Shoppingissa arvioiden keskiarvo on 4,2/5 tähteä.

Mustang Grill Torres sähkögrilli
Paras sähkögrilli budjettiluokassa

Mustang Grill Torres sähkögrilli - Päivän parhaat hinnat ja tarjoukset

 • Tarttumaton parila
 • Irrotettava kansi
 • Suunnittelu pieniin tiloihin

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Mustang Grill Torresia kaikille niille, jotka haluavat edullisen mutta hyvän sähkögrillin parvekkeelle tai muihin pieniin tiloihin. Tämä sähkögrilli on toimituksemme ensisijainen budjettivalinta. Sen hyviin puoliin kuuluu muun muassa helppo koottavuus, kokoonsa nähden suuri grillausala, lämmön tasainen jakautuminen, säädettävä termostaatti ja helppo puhdistettavuus. Huomaa kuitenkin, että tämän mallin jalka on sen verran kiikkerä, että grillin saattaa epähuomiossa kaataa kohtuu helposti. Pakkauksen mukana ei myöskään tule mitään lisävarusteita.

Hyvät ja huonot puolet - Mustang Grill Torres sähkögrilli

Plussat

 • Helppo koottavuus
 • Kokoonsa nähden suuri grillausala
 • Lämpö jakautuu tasaisesti
 • Säädettävä termostaatti
 • Puhdistaminen on helppoa

Miinukset

 • Hieman epävakaa jalka
 • Ei lisävarusteita

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Mustang Grill Torresin

TEKNISET TIEDOT

 • Teho: 2000 W
 • Mitat: 65 x 65 x 108 cm
 • Grillipinta: halkaisija 46 cm
 • Pintamateriaali: Teräs
 • Kansi

Edullinen ja helppohoitoinen

Edullisesta hinnastaan huolimatta Mustang Grill Torresin parilan tarttumaton pinnoite on markkinoiden parhaasta päästä. Kovallakaan paistamisella ruuat eivät jämähdä siihen kiinni lainkaan. Grillaaminen on mukavaa ja siihen tulee ryhdyttyä useammin, kun puhdistamiseen ja huoltamiseen ei tarvitse käyttää liikaa aikaa. Tätä parilaa käyttäessä monesti ihan vain nopea huuhtelu tai märällä rätillä pyyhkiminen riittää. Suurempien grillijuhlien jälkeen kannattaa kuitenkin varmistaa, ettei parilalle jää mitään jäämiä, mitkä saattaisivat seuraavalla kerralla alkaa ikävästi savuttamaan esimerkiksi parvekkeella grillatessa.

Mitä asiakkaat sanovat Mustang Grill Torres sähkögrillistä

Mustang Grill Torresilla on tämän artikkelin kirjoitushetkellä ollut Google Shoppingissa 4,2/5 tähden asiakasarvioiden keskiarvo. Google Shopping kerää arviot useilta eri kauppapaikoilta ja jälleenmyyjiltä, joten tämän hintaluokan tuotteelle kyseessä on erinomainen keskiarvo. Moni käyttäjistä on kehunut, että tämä on todella hyvä sähkögrilli parvekkeelle. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että yllättävän moni on myös kertonut termostaatin simahtaneen jo muutamien käyttökertojen jälkeen.

Riippumattomien ammattilaisten toteuttamia testejä ja kirjoittamia arvioita emme valitettavasti ole onnistuneet löytämään. Mikäli sellaisia kuitenkin jatkossa ilmaantuu, tulemme tutustumaan niihin ja päivittämään tätä opasta asiaan kuuluvalla tavalla.

TEKNISET TIEDOT

 • Teho: 2000 W
 • Mitat: 65 x 65 x 108 cm
 • Grillipinta: halkaisija 46 cm
 • Pintamateriaali: Teräs
 • Kansi
Paras sähkögrilli parilalla test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

OBH Nordica OptiGrill+ XL GO722D sähkögrilli - grillaa molemmin puolin

 • Google (asiakkaat): 4,7/5

OBH Nordica OptiGrill+ XL GO722D on hyvälaatuinen parilagrilli, jollaisia myös voileipägrilleiksi saatetaan kutsua. Käytössä on vohvelirautaa muistuttava mekanismi, jossa kuumat parilat tulevat kosketuksiin grillattavan ruuan kanssa kahdesta suunnasta. 9 valmisohjelmaa tekevät erilaisten ruokien grillaamisesta helppoa ja kaltevat pinnat antavat ylimääräisen rasvan valua pois. Irrotettavat grillilevyt voi pestä kätevästi tiskikoneessa. Google Shoppingissa asiakasarvioiden keskiarvo on vakuuttavat 4,6/5 tähteä.

OBH Nordica OptiGrill+ XL GO722D sähkögrilli
Paras sähkögrilli parilalla

OBH Nordica OptiGrill+ XL GO722D sähkögrilli - Päivän parhaat hinnat ja tarjoukset

 • 9 valmisohjelmaa
 • Kaltevat grillilevyt
 • Konepestävät osat

Toimituksemme arvio

Suosittelemme OBH Nordica OptiGrill+ XL GO722D sähkögrilliä kaikille niille, jotka haluavat parilamallisen grillin esimerkiksi voileipien, hampurilaispihvien tai vaikka paninien grillaamiseen. Tämä malli saa toimitukseltamme parhaan parilagrillin palkinnon. Sen hyviin puoliin kuuluu muun muassa tarttumaton pinnoite, automaattinen paksuuden tunnistus, kypsyysasteen indikaattori ja soveltuvuus monenlaisille ruuille. Ainoa huono puoli tässä mallissa on sen kohtalaisen lyhyt virtajohto.

Hyvät ja huonot puolet - OBH Nordica OptiGrill+ XL GO722D sähkögrilli

Plussat

 • Tarttumaton pinnoite
 • Automaattinen paksuuden tunnistus
 • Kypsyysasteen indikaattori
 • Soveltuu monenlaisille ruuille

Miinukset

 • Kohtalaisen lyhyt virtajohto

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat OBH Nordica OptiGrill+ XL GO722D:n

TEKNISET TIEDOT

 • Teho: 2000 W
 • Mitat: 37,5 x 22,9 x 80 cm
 • Grillipinta: 80 x 80 cm
 • Pintamateriaali: Ruostumaton teräs

Kypsennä molemmin puolin

OBH Nordica OptiGrill+ XL GO722D on tämän vertailun ainoa ns. parilagrilli, joka kypsentää ruuat sekä ylä- että alapuolelta samanaikaisesti. Voileipien ja paninien grillaamisen lisäksi tämä mekanismi sopii erinomaisesti myös monille muille grilliruuille, kuten erilaisille pihveille. Lihaa molemmin puolin paistaessa lihassyyt sulkeutuvat nopeasti kauttaaltaan, joka tarkoittaa sitä, että lihasnesteet pysyvät tallella. Tämä takaa mehevän ja maukkaan lopputuloksen.

Mitä asiakkaat sanovat OBH Nordica OptiGrill+ XL GO722D sähkögrillistä

Asiakkaat ovat ottaneet OBH Nordica OptiGrill+ XL GO722D:n todella hyvin vastaan. Google Shopping kerää yhteen asiakasarviot useilta eri kauppapaikoilta ja jälleenmyyjiltä. Heidän yhteen laskema keskiarvo on tämän artikkelin kirjoitushetkellä ollut kiitettävät 4,7/5 tähteä. Käyttäjät ovat kehuneet erityisesti sitä, kuinka tätä laitetta käyttäessä ei kypsyysastetta tarvitse jättää arvailun varaan, eikä kantta tarvitse jatkuvasti availla, sillä sisäänrakennettu indikaattori pitää kypsyysasteen seuraamisesta huolen.

Riippumattomien ammattilaisten toteuttamia testejä ja kirjoittamia arvioita emme valitettavasti ole onnistuneet löytämään. Mikäli sellaisia kuitenkin jatkossa ilmaantuu, tulemme tutustumaan niihin ja päivittämään tätä opasta asiaan kuuluvalla tavalla.

TEKNISET TIEDOT

 • Teho: 2000 W
 • Mitat: 37,5 x 22,9 x 80 cm
 • Grillipinta: 80 x 80 cm
 • Pintamateriaali: Ruostumaton teräs

Sähkögrillien nousu suosioon

Sähkögrillit ovat suhteellisen uusia, mutta niistä on nopeasti tullut suosittuja helppokäyttöisyytensä, kuljetettavuutensa ja terveyshyötyjensä vuoksi. Ne eivät kuitenkaan välttämättä tarjoa samaa perinteistä grillauskokemusta, jota voisit odottaa hiili- tai kaasugrilliltä.

Sähkögrillit – toisin kuin kaasu- tai hiiligrillit – tarvitsevat luonnollisesti sähköä toimiakseen. Ne on siis kytkettävä verkkovirtaan, joko suoraan pistorasiaan tai jatkojohdon kautta.

Vaikka sähkögrillit ovatkin käteviä ja helppokäyttöisiä, ne tarjoavat yleensä vähemmän autenttisen maun kuin hiiligrillit. Sähköllä kuumenevat vastukset eivät välitä ruokaan savuisuutta samalla tavalla kuin hiili palaessaan, mutta toisaalta ne eivät myöskään välitä haitallisia kemikaaleja ruokaan.

Sähkögrillien suosion suurin syy on mitä luultavimmin niiden mukavuus ja helppokäyttöisyys. Koska ne eivät tuota savua samassa määrin kuin muut grillityypit, ne ovat täydellinen valinta esimerkiksi taloyhtiöissä, jotka eivät salli hiilikäyttöistä ruoanlaittoa edes esimerkiksi parvekkeella.

Toisin kuin kaasugrillejä, sähkögrillejä on saatavilla täysikokoisten versioiden lisäksi myös pienikokoisina matkamalleina. Klassinen George-Foreman-sähkögrilli on hyvä esimerkki tyypillisestä sähkögrillistä, mutta markkinoilla on kymmeniä muitakin vaihtoehtoja. Jos haluat säästää tilaa tai teet ostoksia hieman pienemmällä budjetilla, pieni sähkögrilli voi olla sinulle sopiva vaihtoehto. Jos kuitenkin tarvitset ison grillin, suosittelemme lukemaan seuraavaksi vertailumme parhaista kaasugrilleistä!

Älä anna hyttysten vaivata

Moni meistä tietää sen, kuinka hyttyset voivat pilata muuten täydelliset grillaussessiot esimerkiksi kesämökillä järven rannassa. Älä siis huido turhaan ja anna hyttysten pilata kesääsi, vaan sijoita uuden grillin lisäksi laadukkaaseen hyttyskarkottimeen.

Käyttämämme lähteet

Tämän artikkelin koostamiseen on käytetty paljon aikaa, sillä tavoitteenamme on tuottaa mahdollisimman objektiivinen arvio jokaisesta tuotteesta. Arvioidessamme erilaisia sähkögrillejä olemme luottaneet ulkopuolisiin asiantuntijoihin ja kuluttajien arvioihin kansainvälisesti. Tutkimustiimimme on tutkinut markkinoita ja käynyt läpi kaikki asiaankuuluvat lähteet.

Tässä vertailussa olemme hyödyntäneet seuraavien tahojen testejä, arvosteluja ja asiakasarvioita:

Asiantuntija- ja testilähteet

BBQ In Progress

”Viimeisten kahden vuoden aikana olen grillannut ja savustanut säännöllisesti, keskustellut ihmisten kanssa paikallisessa grillipaikassa ja liittynyt lukuisiin ryhmiin netissä.” Näin kirjoittaa BBQ In Progressin perustaja sivustollansa, josta on kasvanut nopeasti merkittävä toimija grillauslaitteiden arvioinnissa. Olemme hyödyntäneet BBQ In Progressin testejä ja arvosteluja seuraavien tuotteiden kohdalla:

Weber Q1400 – 22.11.2020 – Lue koko arvostelu täältä.

The Spruce Eats

The Spruce Eats pyrkii olemaan aivan kuin se luotettava ystävä, joka grillaa kanssasi ja näyttää sinulle vaihe vaiheelta, miten parhaat grilliherkut valmistetaan oikeaoppisesti. Tuotearvosteluiden lisäksi The Spruce Eats julkaisee reseptejä ja kaikenlaisia ruuanlaittoon liittyviä vinkkejä. Olemme hyödyntäneet The Spruce Eatsin testejä ja arvosteluja seuraavien tuotteiden kohdalla:

Weber Q1400 – 16.5.2019 – Lue koko arvostelu täältä.

Asiakasarviot

Amazon

Amazon on globaali suuryritys, joka tunnetaan parhaiten verkkokaupastaan. Se on nykyään yksi maailman johtavista nettikaupoista. Yritys aloitti nettikirjakauppana, mutta on laajentunut sittemmin myymään lähes kaikkia tuotteita. Olemme hyödyntäneet Amazonin asiakasarvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Weber Q1400 – 29.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Google

Google Shopping on Googlen kuluttajatuotteisiin keskittynyt osio, jossa käyttäjät voivat lukea tietoa erilaisista tuotteista ja tutustua esimerkiksi hintoihin sekä asiakasarvioihin, jotka ovat kerätty lukuisista kauppapaikoista. Olemme hyödyntäneet näitä arvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Weber PULSE 2000 – 29.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.
Mustang Grill Torres – 29.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.
Weber Q1400 – 29.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.
OBH Nordica OptiGrill+ XL GO722D – 29.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

FAQ

Miten sähkögrilli sytytetään?
Tästä kysymyksestä huomaa, miksi sähkögrilleille on niin paljon kysyntää. Moni on tottunut taistelemaan hiili- ja kaasugrillien sytyttämisen kanssa niin paljon, että myös sähkögrillien kohdalla tulee usein vastaan kysymyksiä liittyen niiden ”sytyttämiseen”. Sähkögrillin käyttöönotto eli sytyttäminen ei kuitenkaan voisi olla kovinkaan paljon yksinkertaisempaa – virtajohto kiinni seinään ja mallista riippuen grilli päälle joko nappia painamalla tai nuppia vääntämällä. Sitten vain odotellaan, että grilli on tarpeeksi kuuma ja lyödään lihat, kasvikset, sienet tai muut grillattavat tulille.
Kuinka paljon hyvä sähkögrilli maksaa?
Hyvä sähkögrilli voi maksaa mitä tahansa reilusta satasesta aina yli tuhanteen euroon saakka. Tässä oppaassa esittelemämme mallit sijoittuvat suurin piirtein välille 140–1000 €. Tämän hintahaarukan ulkopuoleltakin löytyy grillejä, mutta mielestämme alle 100 eurolla ei hyvää sähkögrilliä saa. Kokemuksemme mukaan sen hintaluokan grilleissä esiintyy liikaa erilaisia puutteita liittyen toimivuuteen, käyttöikään ja jopa turvallisuuteen. Pitkälti yli 1000 euroa maksavat mallit eivät puolestaan pysty tarjoamaan rahalle tarpeeksi vastinetta, vaan hinnassa on väkisinkin jo esimerkiksi brändin tuomaa ilmaa mukana.
Mikä on paras sähkögrilli?
Paras sähkögrilli sinulle on sellainen, joka palvelee käyttötarkoituksiasi parhaiten. Esimerkiksi sisäkäyttöön pöydälle tuleva sähkögrilli on luultavasti ominaisuuksiltaan hyvin erilainen kuin sähkögrilli parvekkeelle. Kannattaakin siis aina ennen ostopäätöksen tekemistä miettiä tarkkaan missä tulet sähkögrilliäsi käyttämään, mitä ja kuinka isolle porukalle tulet sillä grillaamaan. Näihin kysymyksiin vastattuasi voit löytää itsellesi parhaan sähkögrillin. Meidän toimituksemme oma suosikki on kuitenkin Weber Pulse 2000. Tämä on sillä tapaa yleispätevä malli, että se on riittävän iso muutamalle hengen grillibileisiin, mutta samalla niin kompakti, että sen voi helposti nakata esimerkiksi auton takakonttiin mukaan. Kannattaa tutustua kaikkiin esittelemiimme malleihin niin voit löytää oman suosikkisi.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 0 / 5. Arvioiden lukumäärä: 0

Ei arvosteluja.