Paras hyttyskarkotin:
Hyttyskarkotin testi 2023

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotevalikoima perustuu rehellisiin analyyseihin ja tutkimuksiin,..., mutta artikkelit sisältävät vain yhteistyökumppaneidemme valikoimista löytyviä tuotteita. Artikkeleitamme voidaan siis pitää mainoksina. Lue täältä, kuinka kumppanuudet vaikuttavat tuotteidemme listausjärjestykseen. Artikkelimme sisältävät pääasiassa kolmansien osapuolien toteuttamia testejä ja arvosteluja. Lue lisää

5 Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.
MAINOKSET Vaikka tämän artikkelin ensisijainen tarkoitus on tarjota rehellistä ja riippumatonta tietoa, se sisältää sponsoreidemme mainoslinkkejä, minkä vuoksi tuotearvioita on pidettävä mainoksina.

Suomen kesä on tunnetusti vähäluminen, mutta hyttysistä ei sen sijaan ole pulaa. Olipa kyse sitten metsäretkestä tai mökki-illan grillaushetkestä, niin ainakin etelän vetelät saavat huitoa aivan jatkuvasti. Asialle pitäisi pystyä tekemään jotain.

Hyttyskarkottimet ovat olleet siitä kuuma puheen aihe, että joukosta löytyy myös täysin toimimattomia huijauksia tai ainakaan Suomen hyttyset eivät joistakin karkottimista tunnu piittaavan lainkaan. Rehellisesti sanottuna kokemuksemme mukaan mitkään karkottimet eivät täysin poista hyttysongelmaa, mutta parhaat mallit pystyvät sitä ainakin hillitsemään.

Löydät tästä oppaasta 6 mielestämme parasta hyttyskarkotinta ja linkit edullisimpiin kauppoihin. Vertailua tehdessämme perehdyimme lukuisiin tuotteisiin löytääksemme parhaan vaihtoehdon kaikenlaisiin tarpeisiin. Valintamme perustuvat asiantuntijoiden hyttyskarkottimien testeihin ja arvosteluihin, asiakkaiden mielipiteisiin sekä yleiseen hinta-laatusuhteeseen. Löydät nämä tuotteet, niiden plussat ja miinukset sekä erityispiirteet tästä artikkelista.

test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

Testi: Paras hyttyskarkotin 2023 – 5 tuotetta vertailussa

Hyttyskarkottimen ostajan opas – kiinnitä huomiota näihin seikkoihin:

 • Karkottimen tyypi: Kun olet ostamassa hyttyskarkotinta, on olennaista ottaa huomioon erilaiset tuotetyypit ja arvioida mikä niistä voisi sopia tarpeisiisi parhaiten. Hyttyskarkottimia löytyy todella paljon erilaisia: kemikaaleilla ja erilaisilla torjunta-aineilla toimivia malleja, ansoja, äänikarkottimia ja jopa ihmisten hajun neutralisoimiseen tähtääviä laitteita. Näiden lisäksi paljon muunkinlaisia malleja on saatavilla.
 • Suoja-alue: Mieti kuinka isolta alueelta haluat karkottaa hyttyset pois ja ota se huomioon laitteiden suoja-alueita vertaillessasi. Osa hyttyskarkottimista on tarkoitettu sisäkäyttöön, kun taas toiset vain ulkokäyttöön. Myös sisä- ja ulkotilojen yhdistelmätuotteita on saatavilla.
 • Virtalähde: Osa sähköisistä hyttyskarkottimista ottavat virtansa pistorasiasta, kun taas osa akusta tai paristoista. Toiset karkottimista eivät kuitenkaan tarvitse sähkövirtaa lainkaan vaan ne voivat toimia esimerkiksi palamalla.
 • Hinta: Minkä suuruinen budjettisi on, eli kuinka paljon haluat hyttyskarkottimeen sijoittaa? Tuotteiden hinnat vaihtelevat merkittävästi; edullisen mallin voi saada vitosella, kun taas kalleimmat karkottimet saattavat maksaa yli 100 euroa. Tässä oppaassa esitellyt tuotteet sijoittuvat suurin piirtein välille 5–105 €.
 • Asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot: Yksi parhaista tavoista muodostaa selkeä käsitys hyttyskarkottimen hinta-laatusuhteesta on ottaa huomioon sekä asiakaskokemukset että asiantuntijoiden mielipiteet. Me vertaamme näitä näkemyksiä keskenään, jotta sinun ei tarvitse.

arrow-more

Näin VertaaTuote arvioi ja valitsee tuotteet

Tässä artikkelissa tarkastellaan useita suosittuja tuotteita, jotka olemme löytäneet perusteellisen tutkimuksen ja analyysin avulla. Artikkelissa esiteltyjä tuotteita myy yksi tai useampi kumppaneistamme. Löydät yhteistyökumppanimme monista hintataulukoista, mikä antaa sinulle mahdollisuuden etsiä parhaan hinnan valitsemallesi tuotteelle. Vaikka nämä kumppanuudet voivat vaikuttaa artikkelin tuotevalikoimaan, suosituksemme perustuvat tuotteen kokonaisarvioon.

Arvioimme ja vertaamme artikkelissa esiintyviä tuotteita seuraavien tekijöiden perusteella:

  1
 • Viralliset ja puolueettomat tuotetestit
 • 2
 • Asiakkaiden arviot ja mielipiteet tuotteesta
 • 3
 • Tilastot kuluttajien käyttäytymisestä ja mieltymyksistä
 • 4
 • Tekniset tiedot, ominaisuudet sekä hyvät ja huonot puolet
 • 5
 • Takuu, palvelu ja maine jälleenmyyjien keskuudessa

Muodostamme käsityksen hinta-laatusuhteesta näiden tekijöiden perusteella, ​​ja teemme subjektiivisen arviomme sekä suosituksemme. Huomaa kuitenkin, että tämä artikkeli ei ole markkinoiden parhaiden tuotteiden rankkaus vaan arvostelu.

Merkintämme, kuten "Paras budjettivalinta", "Paras langaton malli", "Hyvä hinta-laatusuhde" jne. - ovat tutkimuspäälliköiden yksittäisiä, riippumattomia arvioita, jotka perustuvat kulloinkin edellä mainittuun menetelmään.

Paras hyttyskarkotin budjettiluokassa test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Raid Kärpäspyydys ikkunaan - tehoaa myös hyttysiin

Tämä Raid Kärpäspyydys ikkunaan on nimensä mukaisesti kärpäsiä varten kehitetty ansa, mutta se toimii kaikenlaisia ikkunoiden lähistöillä pyöriviä ei-toivottuja hyönteisiä vastaan.

23 cm pitkä sekä 5 cm korkea liimapintainen ja läpinäkyvä ansa kiinnitetään mukana tulevien ohjeiden mukaisesti ikkunaan. Yhdessä paketista ansoja löytyy 8 kappaletta, joten hintaansa nähden tämä on todella riittoisa paketti.

Raid Kärpäspyydys ikkunaan
Paras hyttyskarkotin budjettiluokassa

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Hyvä liimapinta
 • Kiinnitetään ikkunaan
 • Helppokäyttöinen

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Raid Kärpäspyydystä kaikille niille, jotka haluavat esimerkiksi kesämökin ikkunoille kätevät ja edulliset ansat, jotka eivät haise eivätkä tarvitse minkäänlaista sähkövirtaa toimiakseen. Tämä on toimituksemme ensisijainen budjettivalinta hyttyskarkottimeksi.

Raid Kärpäspyydyksen muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa läpinäkyvyys, soveltuvuus veneisiin ja mukana tulevat selkeät asennusohjeet. Huomaa kuitenkin, että tämä ansa voidaan ripustaa ainoastaan yläpuolella olevasta pinnasta.

Hyvät ja huonot puolet - Raid Kärpäspyydys ikkunaan

Plussat

 • Läpinäkyvä
 • Sopii veneisiinkin
 • Selkeät asennusohjeet

Miinukset

 • Vaatii ripustuksen yläpuolelta

TEKNISET TIEDOT

 • Mitat 23 x 5 cm
 • Väri Läpinäkyvä
Paras hyttyskarkotin testissä (Tek) test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Moskitofree Family hyttyskarkotin - ”maastoudu” hyttysiltä

 • Tek: ostosuositus
 • Amazon (asiakkaat): 3,1/5

Moskitofree Family on modernia teknologiaa hyödyntävä ladattava hyttyskarkotin, jonka toiminta perustuu siihen, että se tekee sinusta ikään kuin näkymättömän hyttysille. Hyttyset paikantavat ihmiset lähinnä lämmön, hiilidioksidin ja positiivisten ionien perusteella.

Tämä laite vapauttaa ilmaan negatiivisia ioneita, jotka saavat hyttyset hämääntymään. Moskitofree Family ei siis käytä lainkaan torjunta-aineita tai muitakaan kemikaaleja, vaan se on täysin myrkytön, hajuton ja äänetön. Norjalaisen Tekin asiantuntijat ovat antaneet tälle tuotteelle ostosuosituksensa ja Amazonissa asiakasarvioiden keskiarvo on 3,1/5 tähteä.

Moskitofree Family hyttyskarkotin
Paras hyttyskarkotin testissä (Tek)

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Tekee ihmiset näkymättömiksi hyttysille
 • Ei torjunta-aineita eikä kemikaaleja
 • Myrkytön, hajuton ja hiljainen

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Moskitofree Family sähköistä hyttyskarkotinta kaikille niille, jotka haluavat panostaa hieman kalliimpaan, mutta myrkyttömään ja äänettömään laitteeseen. Tämä hyttyskarkotin on toimituksemme ensisijainen premium-valinta.

Moskitofree Familyn hyviin puoliin kuuluu muun muassa mukana tuleva Micro-USB-laturi, 72 tunnin akkukesto, toimivuus pysty- ja vaakasuunnassa sekä se, että tätä laitetta käyttäessä ei tarvitse huolehtia minkäänlaisten patruunoiden tai muiden vastaavien vaihtamisesta. Korkean hintansa lisäksi tämän laitteen ainoa huono puoli on se, että siinä ei ole minkäänlaista ilmaisinta, mistä voisi helposti nähdä onko laite päällä vai ei.

Hyvät ja huonot puolet - Moskitofree Family hyttyskarkotin

Plussat

 • Ladattava hyttyskarkotin
 • Micro-USB-laturi kuuluu pakkaukseen
 • 72 tunnin akkukesto
 • Toimii pysty- ja vaakasuunnassa
 • Ei tarvetta vaihtopatruunoille

Miinukset

 • Korkea hinta
 • Ei on-/off-indikaattoria

Mitä asiakkaat ja asiantuntijat sanovat Moskitofree Familystä

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Amazonista löytyvien asiakasarvioiden keskiarvo on ollut 3,1/5 tähteä. Tämä voisi ensivilkaisulta vaikuttaa hieman alhaiselta keskiarvolta, mutta arvioita tutkittuamme voimme kertoa, että suurin osa yhden ja kahden tähden arvioista on liittynyt erikoisiin logistisiin ongelmiin, kuten laturin puuttumiseen tai väärän mallin toimittamiseen.

Itse laite ja sen toiminta on saanut käyttäjiltä paljon kehuja, mutta Amazonilla ja sen myyjillä on selvästi ollut jonkinlaisia haasteita tavaran toimittamisen kanssa.

Norjalaisen Tekin asiantuntijat ovat testanneet tämän hyttyskarkottimen perinpohjaisesti ja antaneet sille ostosuosituksensa. Kiteytettynä heidän lopullinen tuomionsa oli se, että tämäkään laite ei poista hyttysongelmaa kokonaan, mutta sen päällä olo tekee sinusta huomattavasti vähemmän houkuttelevan hyttysille eli pistokset vähenevät selvästi.

Tekin ammattilaiset ovat pitäneet myös kovasti siitä tosiasiasta, että tämän laitteen kanssa ei tarvitse vaihdella patruunoita tai paristoja, kunhan vain yksinkertaisesti muistaa pitää sen akun ladattuna.

TEKNISET TIEDOT

 • Paino 180 g
 • Suoja-alue 15 m²
 • Akkukesto 72 t
 • Lataus Micro-USB (mukana)
 • Mitat 100 x 140 x 70 mm
Paras hyttyskarkotin suuriin tiloihin test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Silverline Mosquito Free 25 hyttyskarkotin - pistorasiasta myrkytöntä ääniteknologiaa

Silverline Mosquito Free 25 on hyvä hyttyskarkoitin jopa 25 m²:n sisätiloihin. Se hyödyntää myrkytöntä Silverline A-guard -ääniteknologiaa, joka pitää hyttyset loitolla tappamatta niitä.

Riittää, että kytket tämän hyttyskarkottimen pistorasiaan, joten paristojen vaihtamisesta tai akun lataamisesta ei tarvitse huolehtia, mutta toisaalta pistorasia täytyy aina olla lähellä käyttöpaikkaa.

Silverline Mosquito Free 25 hyttyskarkotin
Paras hyttyskarkotin suuriin tiloihin

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Silverline A-guard -ääniteknologia
 • Pitää hyttyset loitolla tappamatta niitä
 • Kattaa jopa 25 m² alueen

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Silverline Mosquito Free 25 hyttyskarkotinta kaikille niille, jotka tarvitsevat karkottimen sisätiloihin mahdollisimman suurella suoja-alueella eli toimintasäteellä. Tämä on toimituksemme ensisijainen valinta suuriin tiloihin.

Silverline Mosquito Free 25:n hyviin puoliin kuuluu muun muassa myrkyttömyys, lemmikkiturvallisuus ja helppokäyttöisyys verkkovirran ansiosta. Huomaa kuitenkin, että juuri tämän virtalähteen takia tätä laitetta voi käyttää ulkona vain, jos pistorasia on ulottuvilla.

Hyvät ja huonot puolet - Silverline Mosquito Free 25 hyttyskarkotin

Plussat

 • Myrkytön
 • Lemmikkiturvallinen
 • Helppokäyttöinen

Miinukset

 • Rajallinen käytettävyys ulkotiloissa

TEKNISET TIEDOT

 • Mitat 70 x 62 x 89 cm
 • Paino 75 cm
 • Suoja-alue 25 m²
Paras hyttyskarkotin asiakasarvioissa test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Bushman Spray hyttyskarkotin - hyväntuoksuinen mutta tehokas suihke

 • Amazon (asiakkaat): 4,3/5
 • Google (asiakkaat): 4,6/5

Bushman Spray hyväntuoksuinen mutta tehokas suihke, jolla on erittäin korkeat asiakasarvostelut sekä Amazonissa että Google Shoppingissa.

Sitä on helppo käyttää ja se on valmistettu laadukkaista sekä täysin allergiavapaista ainesosista, jotka tarjoavat yhdessä jopa 10 tunnin suojan. Toisin kuin suoja-alueeseen perustuvien karkottimien kanssa, tällaista suihketta käyttäessä voit liikkua vapaasti tilasta toiseen ja ulkoa sisälle.

Bushman Spray hyttyskarkotin
Paras hyttyskarkotin asiakasarvioissa

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Helppokäyttöinen
 • Laadukkaat ja allergiavapaat ainesosat
 • 10 tunnin suoja

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Bushman Sprayta kaikille niille, jotka haluavat yhden markkinoiden tehokkaimmista suihkemuotoisista karkottimista. Olemme halunneet nostaa juuri tämän tuotteen esiin nimenomaan sen hyvien asiakaspalautteiden takia. Bushman Sprayn hyviin puoliin kuuluu muun muassa toimivuus tekstiileillä, veden, hien ja hankauksen kestävyys sekä se, että se on Maailman terveysjärjestön (WHO) suosittelema.

Voit siis luottaa siihen, että se ei aiheuta terveydelle minkäänlaista uhkaa pidempiaikaisemmassakaan käytössä. Huomaa kuitenkin, että minkä tahansa suihkeen käyttäminen on hieman vaivalloisempaa kuin suoja-alueeseen perustuvan laitteen päälle napsauttaminen.

Hyvät ja huonot puolet - Bushman Spray hyttyskarkotin

Plussat

 • Toimii tekstiileillä ja iholla
 • Kestää vettä, hikeä ja hankausta
 • Maailman terveysjärjestön (WHO) suosittelema

Miinukset

 • Suihkeiden levittäminen on hieman työlästä

Mitä asiakkaat sanovat Bushman Spraystä

Olemme valinneet tämän hyttyskarkottimen oppaaseemme mukaan juuri sen erinomaisten asiakasarvioiden takia, joten on sanomattakin selvää, että asiakkaat ovat ottaneet tämän tuotteen markkinoilla todella hyvin vastaan.

Tämän artikkelin kirjoittamishetkellä Amazonissa olevien asiakasarvioiden keskiarvo on ollut 4,3/5 tähteä ja Google Shoppingin useilta eri kauppapaikoilta yhteen kerätty lukema jopa 4,6/5. Suihkeet ylipäätänsä, ja erityisesti juuri tämä tuote, tuntuvat olevan yksi tehokkaimmista tavoista karkottaa hyttysiä, mutta niiden käyttäminen on kuitenkin tietyllä tapaa hieman vaivalloista.

Vaikka tämän tuotteen sisältämiä ainesosia onkin tutkittu paljon, ei juuri tästä suihkeesta ole ollut saatavilla riippumattomien ammattilaisten toteuttamia testejä, joihin voisimme tässä vedota. Mikäli sellaisia kuitenkin jatkossa julkaistaan, tulemme perehtymään niihin ja tarvittaessa muovaamaan arviotamme.

TEKNISET TIEDOT

 • DEET-pitoisuus 40 %
 • Tilavuus 90 ml
Paras hyttyskarkotin reissuun test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Thermacell MR300 hyttyskarkotin - kätevä matkamalli

 • Amazon (asiakkaat): 4,5/5
 • Google (asiakkaat): 4,5/5

Thermacell MR300 on hyvä hyttyskarkotin kaikenlaisille reissuille mukaan. Se karkottaa tehokkaasti ja turvallisesti hyttyset, sääsket, mäkärät, polttiaiset ja paikallaan oltaessa jopa hirvikärpäset. Siitä löytyy hiljainen sytytys, mieto tuoksu ja se tarjoaa suojan jopa 12 tunniksi kerrallaan. Sekä Amazonissa että Google Shoppingissa asiakasarvioiden keskiarvo on 4,5/5 tähteä.

Thermacell MR300 hyttyskarkotin
Paras hyttyskarkotin reissuun

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Hiljainen sytytys
 • Mieto tuoksu
 • 12 tunnin suoja

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Thermacell MR300 hyttyskarkotinta kaikille niille, jotka haluavat kätevän, helposti mukaan otettavan mallin suojaamaan kaikenlaisilta hyönteisiltä. Tämä karkotin saa toimitukseltamme parhaan matkamallin palkinnon.

Thermacell MR300:n muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa helppokäyttöisyys, nopea asennus, mieto tuoksu, täysi suoja jo 10 minuutissa ja suojavyöhykkeen ilmaisin. Huomaa kuitenkin, että päivänvalossa on toisinaan hieman hankala nähdä, onko karkotin päällä vai ei ja, että toisinaan tämä laite saattaa hieman kuumentua käytössä.

Hyvät ja huonot puolet - Thermacell MR300 hyttyskarkotin

Plussat

 • Helppokäyttöinen
 • Nopea asennus
 • Mieto tuoksu
 • Täysi suoja jo 10 minuutissa
 • Suojavyöhykkeen ilmaisin

Miinukset

 • Päivänvalossa tila voi olla vaikea tulkita
 • Saattaa hieman kuumentua käytössä

Mitä asiakkaat sanovat Thermacell MR300:sta

Bushman Sprayn lisäksi Thermacell MR300 on yksi asiakkaiden selvistä suosikeista hyttyskarkottimien saralla. Tällä mallilla on tämän artikkelin kirjoitushetkellä sekä Amazonissa että Google Shoppingissa ollut 4,5/5 tähden asiakasarvioiden keskiarvo.

Google Shopping kerää arviot yhteen monilta eri kauppapaikoilta, joten erityisesti heidän laskemaa lukemaa voidaan pitää varsin kattavana. Käyttäjät ovat olleet sitä mieltä, että tämä karkotin on erityisen hyödyllinen ja kätevä ottaa mukaan esimerkiksi vaellusreissuille.

Vaikka tämän tuotteen sisältämiä ainesosia onkin tutkittu paljon, ei juuri tästä mallista ole ollut saatavilla riippumattomien ammattilaisten toteuttamia testejä, joihin voisimme tässä vedota. Mikäli sellaisia kuitenkin jatkossa julkaistaan, tulemme perehtymään niihin ja lisäämään tiivistelmät niistä tähän.

TEKNISET TIEDOT

 • Mitat 19,81 x 7,37 x 4,57 cm
 • Paino 0,18 kg
 • Suoja-alue 20 m²

Hyttyskarkotteen toimintaperiaate

Hyttyskarkote on aine, joka on suunniteltu pitämään hyttyset loitolla sekä siten estämään niitä pistämästä ihmisiä ja imemästä verta. Hyttyskarkote sisältää tyypillisesti hyttysiä karkottavaa tehoaineen lisäksi erilaisia sivuainesosia, jotka muun muassa laimentavat vaikuttavaa ainetta haluttuun pitoisuuteen ja auttavat tarvittaessa sen vapautumisessa.

Hyttyskarkotteita on saatavana voiteina ja öljyinä, jotka levitetään suoraan iholle. Niitä löytyy myös aerosoli- ja pumppuspray-tuotteina, joita voidaan käyttää ihon lisäksi myös vaatteissa ja muissa tekstiileissä. Hyttyskarkotteet eroavat hyönteismyrkyistä siinä, että jälkimmäisiä käytetään hyönteisten tappamiseen.

Tässä oppaassa olemme esitelleet kuitenkin varsinaisen hyttyskarkotteen lisäksi myös muunlaisia karkottimia, kuten erilaisia kaasun vapautumiseen ja ionisaatioon perustuvia malleja. Tällaisissa laitteissa on se hyöty, että niitä on monesti mukavampi ja helpompi käyttää, sillä niiden kanssa ei tarvitse käyttää aikaa erilaisten aineiden levittämiseen.

Hyvän hyttyskarkottimen ominaisuudet

Hyvän hyttyskarkottimen tärkein ominaisuus on totta kai se teho millä se pystyy hyttysiä karkottamaan. Oman kokemuksemme mukaan mitkään laitteet eivätkä öljyt tai suihkeet pysty ratkaisemaan hyttysongelmaa 100 %:sti, sillä jopa voiteita käytettäessä yleensä aina jokin kohta jää käsittelemättä. Tärkeää onkin siis vertailla sitä, kuinka lähelle sataa prosenttia erilaiset karkottimet pääsevät.

Tehokkuuden lisäksi tärkeää on myös, että karkottimen luoma suoja-alue olisi mahdollisimman suuri. Tällä tavalla voit varmistua siitä, että esimerkiksi koko grillijuhliin osallistuva porukka voisi olla ärsyttäviltä verenimijöiltä suojassa, eikä kenenkään tarvitsisi huitoa.

Pitkää käyttöaikaa voidaan myös pitää yhtenä hyvän hyttyskarkottimen ominaisuuksista. Olipa kyseessä sitten paristoilla tai akulla toimiva laite, niin olisi suotavaa, että paristoja ei tarvitsisi olla jatkuvasti vaihtamassa tai vastaavasti akkua lataamassa.

Hyttysiin liittyviä myyttejä

Runsas B1-vitamiinin nauttiminen tekee sinusta vähemmän halutun hyttysten silmissä. Ei ole löytynyt kuitenkaan minkäänlaisia todisteita siitä, että B1-vitamiinin (tai minkään muunkaan vitamiinin) runsas pitoisuus elimistössä olisi toimiva hyttyskarkote.

Kukkaistuoksut houkuttelevat hyttysiä. Tästäkin aiheesta on tehty kattavia tutkimuksia, joissa minkäänlaista vetovoimaa ei olla löydetty. Itse asiassa joillakin voimakkailla kukkaistuoksuilla on ollut jopa lyhytaikaisia karkottavia vaikutuksia, koska ne saattavat peittää oman luontaisen tuoksumme.

Banaanien syöminen tekee sinusta hyttyssyötin. Vaikka banaanit sisältävätkin oktenolia (hyttysiä houkuttelevaa ainetta), ei ole todisteita siitä, että niiden syöminen saisi sinut erittämään tätä ainetta ja vetämään hyttysiä puoleesi kuin hunaja kärpäsiä. Voit siis syödä banaaneja aivan rauhassa.

Käyttämämme lähteet

Tämän artikkelin koostamiseen on käytetty paljon aikaa, sillä tarkoituksenamme on tuottaa mahdollisimman objektiivinen arvio jokaisesta tuotteesta. Arvioidessamme erilaisia hyttyskarkottimia olemme luottaneet ulkopuolisten asiantuntijoiden hyttyskarkottimien testeihin ja kuluttajien mielipiteisiin kansainvälisesti. Tutkimustiimimme on tutkinut markkinoita ja käynyt läpi kaikki asiaankuuluvat lähteet. Tämän oppaan koostamisessa olemme käyttäneet alla lueteltuja lähteitä.

Asiantuntija- ja testilähteet

The Gadgeteer

The Gadgeteer on itse julistetun ”laitenörtin”, Julie Strietelmeierin ylläpitämä sivusto, jonka missiona on tarjota lukijoilleen mahdollisimman selkeä ja rehellinen kuva siitä, minkälaista erilaisia laitteita on oikeasti käyttää. Tällä tavalla The Gadgeteer pyrkii tarjoamaan kuluttajille mahdollisuuden tehdä sellaisia ostopäätöksiä, joita heidän ei myöhemmin tarvitse katua vajavaisten ennakkotietojen takia. Olemme hyödyntäneet The Gadgeteerin testejä ja arvosteluja seuraavien tuotteiden kohdalla:

Thermacell Lantern – 28.5.2016 – Lue koko arvostelu täältä.

Tek

Tek on yksi Norjan johtavista kuluttajateknologiaan verkkosivustoista. Se saavutti nykyisen muotonsa vuonna 2014, kun 4 alan suurta sivustoa yhdistyi yhdeksi vielä laajemmaksi kokonaisuudeksi. Tekin testeillä, uutisilla ja opasartikkeleilla on nykyään jo yli miljoona viikoittaista lukijaa. Olemme hyödyntäneet näitä testejä ja arvosteluja seuraavien tuotteiden kohdalla.

Wilfa WAD-619 – 19.7.2020 – Lue koko arvostelu täältä.

Asiakasarviot

Amazon

Amazon on globaali suuryritys, joka tunnetaan parhaiten verkkokaupastaan. Se on nykyään yksi maailman johtavista nettikaupoista. Yritys aloitti nettikirjakauppana, mutta on laajentunut sittemmin myymään lähes kaikkia tuotteita. Amazon on erinomainen lähde asiakasarvioiden tutkimiseen, sillä se tavoittaa niin suuren määrän ihmisiä joka puolella maailmaa. Olemme hyödyntäneet Amazonin asiakasarvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Moskitofree Family – 19.9.2022 – Katso asiakasarviot täältä.
Bushman Spray – 19.9.2022 – Katso asiakasarviot täältä.
Thermacell MR300 – 19.9.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Google

Google Shopping on Googlen kuluttajatuotteisiin keskittynyt osio, jossa käyttäjät voivat lukea tietoa tuotteista ja tutustua esimerkiksi hintoihin sekä asiakasarvioihin. Tämä on siitä erityinen sivusto, että se kerää yhteen arvioita lukuisilta jälleenmyyjiltä ja kauppapaikoilta muodostaakseen kattavan yleiskatsauksen asiakkaiden mielipiteistä ja kokemuksista. Olemme hyödyntäneet Googlen asiakasarvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Bushman Spray – 19.9.2022 – Katso asiakasarviot täältä.
Thermacell MR300 – 19.9.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

FAQ

Mikä on hyttyskarkote?
Tyypillisesti hyttyskarkote on iholle, vaatteille tai muille pinnoille levitettävä aine, joka saa hyttyset välttämään laskeutumista kyseiselle pinnalle. Mutta, kuten tässä oppaassa esittelemistämme hyttyskarkoittimista voi huomata, ovat nämä perinteiset iholle levitettävät valmisteet kuitenkin vain yksiä monista vaihtoehdoista. Kaikilla hyttyskarkotteilla ja -karkoittimilla on kuitenkin yksi ja sama tehtävä – saada hyttyset jättämään sinut rauhaan.
Mikä on paras hyttyskarkotin?
Emme voi objektiivisesti sanoa mikä on se paras hyttyskarkotin, sillä osa malleista soveltuu esimerkiksi paremmin ulkokäyttöön ja osa paremmin sisätiloihin. Meidän toimituksemme ehdoton suosikkimme on tällä hetkellä kuitenkin Thermacell Lantern. Kyseessä on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen tuote, joka yhdistää valon ja kaasupohjaisesti toimivan karkottimen. Tämä hyttyskarkotin kulkee myös helposti mukana ja se tarjoaa jopa 20 m² suoja-alueen.
Minkälaisia hyttyskarkottimia on olemassa?
Yhdet alkuperäisistä ja mahdollisesti edelleen yhdet tyypillisimmistä hyttyskarkotteista ovat voiteet ja suihkeet. Voidetta levitetään iholle tai suihketta suihkutetaan vaatteille tai muille tekstiileille hyttysiä karkottamaan. Tällaisten tuotteiden lisäksi saatavilla on myös muun muassa kemikaaleilla ja erilaisilla torjunta-aineilla toimivia malleja, ansoja, äänikarkottimia ja jopa ihmisten hajun neutralisoimiseen perustuvia malleja.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 4 / 5. Arvioiden lukumäärä: 1

Ei arvosteluja.