Paras hiiligrilli 2024:
Ruokaa omalla pihalla hyvällä hiiligrillillä

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotevalikoima perustuu rehellisiin analyyseihin ja tutkimuksiin,..., mutta artikkelit sisältävät vain yhteistyökumppaneidemme valikoimista löytyviä tuotteita. Artikkeleitamme voidaan siis pitää mainoksina. Lue täältä, kuinka kumppanuudet vaikuttavat tuotteidemme listausjärjestykseen. Artikkelimme sisältävät pääasiassa kolmansien osapuolien toteuttamia testejä ja arvosteluja. Lue lisää

3 Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.
MAINOKSET Vaikka tämän artikkelin ensisijainen tarkoitus on tarjota rehellistä ja riippumatonta tietoa, se sisältää sponsoreidemme mainoslinkkejä, minkä vuoksi tuotearvioita on pidettävä mainoksina.

Hiiligrilli on perinteinen väline ruuanlaittoon ulkona. Tässä oppaassa voit tutustua arvioihimme parhaista hiiligrilleistä – edullisesta budjettivaihtoehdosta aina huippuluokkaiseen premium-grilliin saakka.

Alkuperäisen BBQ-meiningin ja savuisen maun kannalta hiiligrilli on grillien kuningas. Kaasugrillit saattavat olla nopeampia, helpompia pestä ja käyttää, mutta hiiligrillit tarjoavat enemmän monipuolisuutta. Sopivan hiiligrillin löytäminen ei kuitenkaan välttämättä ole aina niin yksinkertaista. Markkinoilta nimittäin löytyy lukuisia eri vaihtoehtoja, joiden joukosta hinta-laatusuhteeltaan parhaimpien mallien löytäminen saattaa olla haastavaa. Mikäli olet harkinnut ensimmäisen hiiligrillisi hankkimista, tai vanhan grillisi päivittämistä uuteen, olet tullut oikeaan osoitteeseen.

Olemme listanneet alle 5 parasta hiiligrilliä ja niiden luotettavimmat sekä edullisimmat jälleenmyyjät. Vertailua tehdessämme perehdyimme lukuisiin tuotteisiin löytääksemme parhaan vaihtoehdon kaikenlaisille grillimestareille. Valintamme perustuvat asiantuntijoiden testeihin ja arvosteluihin, asiakkaiden mielipiteisiin sekä yleiseen hinta-laatusuhteeseen. Löydät nämä hiiligrillit, niiden plussat ja miinukset sekä erityispiirteet tästä artikkelista.

test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

Testi: Paras hiiligrilli 2024 – 3 tuotetta vertailussa

Näin VertaaTuote arvioi ja valitsee tuotteet

Tässä artikkelissa tarkastellaan useita suosittuja tuotteita, jotka olemme löytäneet perusteellisen tutkimuksen ja analyysin avulla. Artikkelissa esiteltyjä tuotteita myy yksi tai useampi kumppaneistamme. Löydät yhteistyökumppanimme monista hintataulukoista, mikä antaa sinulle mahdollisuuden etsiä parhaan hinnan valitsemallesi tuotteelle. Vaikka nämä kumppanuudet voivat vaikuttaa artikkelin tuotevalikoimaan, suosituksemme perustuvat tuotteen kokonaisarvioon.

Arvioimme ja vertaamme artikkelissa esiintyviä tuotteita seuraavien tekijöiden perusteella:

  1
 • Viralliset ja puolueettomat tuotetestit
 • 2
 • Asiakkaiden arviot ja mielipiteet tuotteesta
 • 3
 • Tilastot kuluttajien käyttäytymisestä ja mieltymyksistä
 • 4
 • Tekniset tiedot, ominaisuudet sekä hyvät ja huonot puolet
 • 5
 • Takuu, palvelu ja maine jälleenmyyjien keskuudessa

Muodostamme käsityksen hinta-laatusuhteesta näiden tekijöiden perusteella, ​​ja teemme subjektiivisen arviomme sekä suosituksemme. Huomaa kuitenkin, että tämä artikkeli ei ole markkinoiden parhaiden tuotteiden rankkaus vaan arvostelu.

Merkintämme, kuten "Paras budjettivalinta", "Paras langaton malli", "Hyvä hinta-laatusuhde" jne. - ovat tutkimuspäälliköiden yksittäisiä, riippumattomia arvioita, jotka perustuvat kulloinkin edellä mainittuun menetelmään.

Toimituksemme suosikki test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Mustang Grill Patagonia hiiligrilli - aito argentiinalainen

Mustang Grill Patagonia on huippuluokkainen, aito argentiinalainen hiiligrilli. Tämän tyyppinen grilli saattaa olla monelle suomalaiselle aivan uusi tuttavuus, mutta uskokaa pois – argentiinalaiset tietävät asian jos toisenkin lihan grillaamisesta. Tässä grillissä voi polttaa hiilien sijasta myös polttopuita. Koko runko on valmistettu kestävästä pulverimaalatusta teräksestä ja ritilän kantavuus on jopa 10 kiloa. Säädettävä grilliritilän korkeus ja kestävyys mahdollistavat isompienkin lihakimpaleiden grillauksen argentiinalaiseen tyyliin.

Mustang Grill Patagonia hiiligrilli
Toimituksemme suosikki

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Mustang Grill Patagonia hiiligrilli:

 • Runko pulverimaalattua terästä
 • Sopii myös polttopuilla käytettäväksi
 • 10 kilon kantavuus

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Mustang Grill Patagonian

TEKNISET TIEDOT

 • Grillausala 70 x 43,5 cm
 • Kokonaismitat 143 x 100 x 50 cm
 • Pintamateriaali Ruostumaton teräs

Hiilillä tai polttopuilla

Tämä argentiinalaistyylinen hiiligrilli on siitä erinomainen, että hiilten sijasta siinä voi polttaa myös puita. Laittaessasi puut palamaan pesän pohjalle nousevat liekit aluksi korkealle. Halutessasi voit hyödyntää liekeistä tulevaa lämpöä ja antaa niiden nuolla esimerkiksi lihaa tai muita grillattavia säätämällä ritilän juuri sopivalle korkeudelle. Ritilää on helppo nostaa vaijereiden ja kelan avulla tarvittaessa todella korkeallekin. Kun puut ovat palaneet ja jäljellä on hyvä hiillos, voit laskea ritilän takaisin alas optimaaliseen korkeuteen.

Lisätietoja Mustang Grill Patagonia hiiligrilli

TEKNISET TIEDOT

 • Grillausala 70 x 43,5 cm
 • Kokonaismitat 143 x 100 x 50 cm
 • Pintamateriaali Ruostumaton teräs

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Mustang Grill Patagoniaa oikeastaan ihan kenelle tahansa takapihalla tai mökillä kokkailevalle grillimestarille. Erityisesti hinta-laatusuhteensa ansiosta tämä malli on toimituksemme ehdoton suosikki. Mustang Grill Patagonian muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa mukana tuleva kansi, siirtelyä helpottavat pyörät, säädettävä grillauskorkeus, soveltuvuus isommillekin lihabiiteille ja kätevä säilytyshylly oheistarvikkeille. Ainoa huono puoli tässä mallissa on erillisen lämpöritilän puute.

Plussat og Miinukset Mustang Grill Patagonia hiiligrilli

Plussat

 • Kansi kuuluu pakettiin
 • Integroidut pyörät
 • Säädettävä grillauskorkeus
 • Soveltuvuus isommillekin lihoille
 • Kätevä säilytyshylly oheistarvikkeille

Miinukset

 • Ei erillistä lämpöritilää
Paras hiiligrilli premium-luokassa test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Weber Summit Kamado S6 Charcoal hiiligrilli - kaasusytytyksellä

 • Amazon (asiakkaat): 4,7/5
 • Google (asiakkaat): 4,7/5

Weber Summit Kamado S6 Charcoal on hiiligrillien aateli. Kyseessä on kokonaisvaltainen grillauskeskus. Sen sisäänrakennettu Snap-Jet-kaasusytytysjärjestelmä ja siirrettävä tarjoiluvaunu tekee grillauksesta todella nautinnollista. Yhteensopivuus Weberin uuden Gourmet-BBQ-järjestelmän kanssa puolestaan tarjoaa valtavasti erilaisia grillausmahdollisuuksia, ja suuri grillausala mahdollistaa suurien määrien yhdellä kertaa grillaamisen. Sekä Amazonissa että Googlessa asiakasarvioiden keskiarvo on 4,7/5 tähteä.

Weber Summit Kamado S6 Charcoal hiiligrilli
Paras hiiligrilli premium-luokassa

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Weber Summit Kamado S6 Charcoal hiiligrilli:

 • Snap-Jet-kaasusytytysjärjestelmä
 • Gourmet-BBQ-järjestelmä
 • Erittäin suuri grillausala

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Weber Summit Kamado S6 Charcoal hiiligrillin

TEKNISET TIEDOT

 • Grillausala 61 cm (halkaisija)
 • Kokonaismitat 121 x 144 x 89 cm
 • Kansi Kaksoiseristetty rapidfire
 • Pintamateriaali Teräs

Todellinen grillauskeskus

Weber Summit Kamado S6 Charcoal on enemmän kuin pelkkä hiiligrilli – se on todellinen grillauskeskus. Mukana kulkevalla tarjoiluvaunulla ja sivupöydällä voit valmistella ja pilkkoa grillattavat ruuat kätevästi ennen grilliin asettamista. Itse grillistä löytyy useita eri tasoja, joilla voit grillata ja savustaa ruokaa monella eri tavalla. Weberiltä löytyy myös kattava valikoima erikseen myytäviä lisävarusteita, joilla tästä keskuksesta saa entistäkin monipuolisemman.

Mitä asiakkaat sanovat Weber Summit Kamado S6 Charcoal hiiligrillistä

Asiakkaat ovat selvästi olleet tämän hiiligrillin laadusta yhtä mieltä, sillä sekä Amazonin asiakasarvioiden keskiarvo että Google Shoppingin eri kauppapaikoilta yhteen keräämien arvioiden tulos on tämän artikkelin kirjoitushetkellä ollut vakuuttavat 4,7/5 tähteä. Käyttäjien kertomuksien mukaan tämä grilli on hintansa arvoinen, sillä vastaavaa toiminnallisuutta ei kilpailijoiden tuotteista löydy lainkaan.

Asiantuntijoiden tekemiä riippumattomia testejä ja arvioita ei ole ollut saatavilla, mutta mikäli sellaisia jatkossa julkaistaan, tulemme tutustumaan niihin ja liittämään tiivistelmät niistä osaksi tätä opasta. Tarvittaessa saatamme myös muokata suosituksiamme.

Lisätietoja Weber Summit Kamado S6 Charcoal hiiligrilli

TEKNISET TIEDOT

 • Grillausala 61 cm (halkaisija)
 • Kokonaismitat 121 x 144 x 89 cm
 • Kansi Kaksoiseristetty rapidfire
 • Pintamateriaali Teräs

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Weber Summit Kamado S6 Charcoal hiiligrilliä kaikille niille, jotka haluavat mahdollisimman laadukkaan mallin monenlaisilla lisäominaisuuksilla. Hintansa puolesta tämä malli on kuitenkin kohtalaisen arvokas ja siksi Summit Kamado S6 onkin toimituksemme ensisijainen premium-valinta. Sen hyviin puoliin kuuluu muun muassa suuri liikuteltava sivupöytä, One Touch -puhdistusjärjestelmä, kaksoiseristetty kansi ja savustusominaisuus. Huomaa kuitenkin, että monet lisävarusteista täytyy hankkia erikseen.

Plussat og Miinukset Weber Summit Kamado S6 Charcoal hiiligrilli

Plussat

 • Liikuteltava sivupöytä
 • Kaksoiseristetty kansi
 • One Touch -puhdistusjärjestelmä
 • Kaksoiseristetty kansi
 • Savustusominaisuus

Miinukset

 • Korkea hinta
 • Monet lisävarusteet myydään erikseen
Paras hiiligrilli budjettiluokassa test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Weber Smokey Joe Premium 37 cm hiiligrilli - pieni pallogrilli

 • Amazon (asiakkaat): 4,7/5
 • Google (asiakkaat): 4,4/5

Weber Smokey Joe Premium on halkaisijaltaan 37 cm leveä hiiligrilli. Se on painoltaan todella kevyt ja sen kannen voi lukita paikoilleen helppoa kuljetusta varten. Parasta tässä hiiligrillissä on kuitenkin sen edullinen hinta ja suhteessa erinomainen laatu. Amazonissa asiakasarvioiden keskiarvo on 4,7/5 tähteä ja Google Shoppingissa puolestaan 4,4/5.

Weber Smokey Joe Premium 37 cm hiiligrilli
Paras hiiligrilli budjettiluokassa

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Weber Smokey Joe Premium 37 cm hiiligrilli:

 • Lukittava kahva
 • Kevyt ja pieni hiiligrilli
 • Täydellinen matkoille

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Weber Smokey Joe Premiumin

TEKNISET TIEDOT

 • Grillausala 37 cm (halkaisija)
 • Kokonaismitat 43 x 36 x 42 cm

Tuck-N-Carry – kannen lukitus

Weber Smokey Joe Premium on siitä innovatiivinen hiiligrilli, että sen kannen nostokahva toimii lisäksi myös kantokahvana. Voit nimittäin lukita kannen paikoilleen Tuck-N-Carry-mekanismilla, jolloin hiiligrilli tarttuu kannen nousemisen sijaan kätevästi matkaan mukaan. Esittelemme seuraavaksi vieläkin pienemmän matkagrillin, mutta tämä Smokey Joe Premium on erinomainen keskikokoinen vaihtoehto esimerkiksi mökille tai muille matkoille mukaan.

Mitä asiakkaat sanovat Weber Smokey Joe Premiumista

Edullisesta hinnastaan huolimatta tai ehkä juuri sen takia asiakkaat ovat antaneet Weber Smokey Joe Premiumille paljon hyvää palautetta. Amazonissa asiakasarvioiden keskiarvo on tämän artikkelin kirjoitushetkellä ollut 4,7/5 tähteä ja Google Shoppingin eri kauppapaikoilta yhteen keräämä tulos puolestaan 4,4/5. Käyttäjät ovat kehuneet, että hintaansa nähden tämä on yksi parhaista grilleistä mitä heillä on koskaan ollut.

Asiantuntijoiden tekemiä riippumattomia testejä ja arvioita ei ole ollut saatavilla, mutta mikäli sellaisia jatkossa julkaistaan, tulemme tutustumaan niihin ja liittämään tiivistelmät niistä osaksi tätä opasta. Tarvittaessa saatamme myös muokata suosituksiamme.

Lisätietoja Weber Smokey Joe Premium 37 cm hiiligrilli

TEKNISET TIEDOT

 • Grillausala 37 cm (halkaisija)
 • Kokonaismitat 43 x 36 x 42 cm

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Weber Smokey Joe Premium 37 cm hiiligrilliä kaikille niille, jotka haluavat edullisen mutta laadukkaan hiiligrillin. Tämä onkin toimituksemme ensisijainen budjettivalinta. Weber Smokey Joe Premiumin muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa lasivahvisteiset nylonkahvat, ruostumattomat alumiiniset vaimentimet, 10 vuoden takuu kulholle ja kannelle, One Touch -puhdistusjärjestelmä sekä posliiniemaloitu kansi ja kulho. Huonoina puolina mainittakoon, että kovin suuria annoksia tällä mallilla ei kuitenkaan pysty kerralla grillaamaan, eikä lämpötilamittaria löydy lainkaan.

Plussat og Miinukset Weber Smokey Joe Premium 37 cm hiiligrilli

Plussat

 • Lasivahvisteiset nylonkahvat
 • Ruostumattomat alumiiniset vaimentimet
 • 10 vuoden takuu kulholle ja kannelle
 • One Touch -puhdistusjärjestelmä
 • Posliiniemaloitu kansi ja kulho

Miinukset

 • Grillausala ei riitä isoille määrille
 • Ei lämpömittaria

Hiiligrillin ostajan opas – kiinnitä huomiota näihin seikkoihin:

 • Ominaisuudet: Erityyppisistä hiiligrilleistä löytyy erilaisia ominaisuuksia. Suurin osa näistä eivät ole välttämättömiä, mutta ne saattavat tehdä grillauksesta helpompaa ja hauskempaa, joten ne kannattaa ottaa huomioon valintaa tehdessä.
 • Koko: Hiiligrillin koko vaikuttaa siihen, kuinka paljon ja kuinka monelle henkilölle pystyt kerralla grillaamaan ja siihen, kuinka helppoa tai vaikeaa grillin säilyttäminen käyttökertojen välissä on. Pienen pallogrillin voi esimerkiksi siirtää varastoon, mutta iso hiiligrilli saattaa viedä terassilla jatkuvasti tilaa.
 • Valmistusmateriaali: Erityisesti pintamateriaali vaikuttaa grillin kestävyyteen, kypsennysnopeuteen ja myös lopputulokseen. Valmistusmateriaalit ovat myös suoraan grillin hintaan vaikuttava tekijä.
 • Tuotetyyppi: Kun olet ostamassa hiiligrilliä, on olennaista ottaa huomioon erilaiset tuotetyypit ja arvioida mikä niistä sopisi sinulle ja perheellesi parhaiten. Saatavilla on muun muassa perinteisiä pallogrillejä ja suuria tarjoiluvaunulla varustettuja kokonaisuuksia.
 • Hinta: Minkä suuruinen budjettisi on, eli kuinka paljon haluat hiiligrilliin sijoittaa? Tuotteiden hinnat vaihtelevat merkittävästi; edullisen mallin voi saada satasella, kun taas kalleimmat mallit saattavat jopa yli 2000 euroa. Tässä oppaassa esitellyt grillit sijoittuvat suurin piirtein välille 100–2000 €.
 • Asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot: Yksi parhaista tavoista muodostaa selkeä käsitys hiiligrillin hinta-laatusuhteesta on ottaa huomioon sekä asiakaskokemukset että asiantuntijoiden mielipiteet. Me vertaamme näitä näkemyksiä keskenään, jotta sinun ei tarvitse.

arrow-more

Vinkkejä grillaamiseen

Hiilillä grillaaminen on taitolaji, ja maailman eri kulttuureista löytyy monia erilaisia tapoja grillata hiilillä. Suomestakin löytyy kuitenkin pitkät perinteet, joten tutustuhan alta kotimaisiin hiilillä grillaamisen saloihin.

 • Älä levitä hiiliä alussa tasaiseksi pediksi, vaan kasaa ne pohjalle keoksi. Tällä tavalla energia kerääntyy yhteen pisteeseen, lämpötila nousee korkeammaksi ja hiilet syttyvät helpommin. Kun hiillos on valmis voit totta kai levittää hiilet tasaiseksi matoksi, jotta saat lämmön leviämään isommalle alueelle grillausta varten.
 • Nälkäisenä ruuat tulee toisinaan laitettua grilliin liian varhaisessa vaiheessa. Useimpia grillattavia ruokia ei kannata kuitenkaan laittaa grilliin vielä siinä vaiheessa, kun hiilet palavat isolla liekillä. Liekit eivät nimittäin ole riittävän kuumia ja ne tuppaavat polttamaan lihan mustaksi. Aloita grillaus vasta sitten, kun liekit ovat sammuneet ja hiilet hehkuvat kuumina.
 • Polta ritilästä epäpuhtaudet pois ennen ruokien asettamista sen päälle. Ritilän voi desinfioida kätevästi liekeissä siinä vaiheessa, kun hiillos on vasta muodostumassa. Tarvittaessa voit näyttää ritilälle myös sitä varten suunniteltua harjaa.
 • Mikäli olet todellinen grillimestari, voitele ritilä öljyllä puhdistamisen jälkeen ja ennen grillauksen aloittamista. Öljyn levittäminen onnistuu kätevästi esimerkiksi talouspaperilla, sillä sivellintä käytettäessä öljyä saattaa epähuomiossa roiskua liekkeihin.
 • Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä meillä on sinulle vielä yksi vinkki. Älä huido, vaan tee kesän mökkigrillaushetkistä huomattavasti mukavampia hyvällä hyttyskarkottimella.

Hiiligrillin autenttisesta mausta käytännön helppouteen ja kompakteihin tiloihin

Koe hiilillä grillauksen ajaton ilo vertailun parhaiden hiiligrillien kanssa. Tutustu myös käytännöllisiin vaihtoehtoihin – kaasugrilleihin – ja tutustu vertailuumme parhaista kaasugrilleistä. Jos hakusessa on pienempää grilliä, joka soveltuu vaikkapa kerrostalo parvekkeelle, suosittelemme tutustumaan vertailuun parhaista sähkögrilleistä. Näin löydät varmasti omiin mieltymyksiin sopivan grillin. 

Käyttämämme lähteet

Tämän artikkelin koostamiseen on käytetty paljon aikaa, sillä tavoitteenamme on tuottaa mahdollisimman objektiivinen arvio jokaisesta tuotteesta. Arvioidessamme erilaisia hiiligrillejä olemme luottaneet ulkopuolisiin asiantuntijoihin ja kuluttajien arvioihin kansainvälisesti. Tutkimustiimimme on tutkinut markkinoita ja käynyt läpi kaikki asiaankuuluvat lähteet. Tässä vertailussa olemme hyödyntäneet seuraavien tahojen testejä, arvosteluja ja asiakasarvioita:

Asiantuntija- ja testilähteet

Expert Reviews

Expert Reviews on brittiläinen verkkojulkaisu, joka on keskittynyt tuottamaan riippumattomia testejä sekä luotettavia arvioita lähes kaikenlaisista kuluttajatuotteista ja -palveluista. Olemme hyödyntäneet Expert Reviewsin testejä ja arvosteluja seuraavien tuotteiden kohdalla:

Weber Bar-B-Kettle 57 cm – 11.6.2016 – Lue koko arvostelu täältä.

Gardener’s World

BBC:n Gardeners’ World Magazine on ollut yksi Ison-Britannian suosituimmista puutarhanhoitolehdistä jo yli 30 vuoden ajan. Vuodesta 2007 alkaen se on ollut puutarhureiden ja kasvien ystävien suosima lähde netissä. Nykyään se tavoittaa yli 30 miljoonaa käyttäjää vuodessa. Olemme hyödyntäneet Gardener’s World:n testejä ja arvosteluja seuraavien tuotteiden kohdalla:

Berghoff Leo Studio Tabletop – 23.4.2021 – Lue koko arvostelu täältä.

Trusted Reviews

Trusted Reviews tuottaa riippumattomia teknisiä uutisia ja asiantuntija-arvioita uusimmista matkapuhelimista, kannettavista tietokoneista, kameroista, kodinkoneista ja muista laitteista, joihin luottavat miljoonat lukijat ympäri maailmaa. Olemme hyödyntäneet Trusted Reviewsin testejä ja arvosteluja seuraavien tuotteiden kohdalla:

Berghoff Leo Studio Tabletop – 28.8.2018 – Lue koko arvostelu täältä.

Asiakasarviot

Amazon

Amazon on globaali suuryritys, joka tunnetaan parhaiten verkkokaupastaan. Se on nykyään yksi maailman johtavista nettikaupoista. Yritys aloitti nettikirjakauppana, mutta on laajentunut sittemmin myymään lähes kaikkia tuotteita. Olemme hyödyntäneet Amazonin asiakasarvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Weber Summit Kamado S6 Charcoal – 28.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.
Weber Smokey Joe Premium 37cm – 28.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.
Berghoff Leo Studio Tabletop – 28.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.
Weber Bar-B-Kettle 57 cm – 28.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Google

Google Shopping on Googlen kuluttajatuotteisiin keskittynyt osio, jossa käyttäjät voivat lukea tietoa erilaisista tuotteista ja tutustua esimerkiksi hintoihin sekä asiakasarvioihin, jotka ovat kerätty lukuisista kauppapaikoista. Olemme hyödyntäneet näitä arvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Weber Summit Kamado S6 Charcoal – 28.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Weber Smokey Joe Premium 37cm – 28.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Berghoff Leo Studio Tabletop – 28.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Weber Bar-B-Kettle 57 cm – 28.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

FAQ

Miten hiiligrilli sytytetään?
Mielestämme sytytyspalat ovat paras työkalu hiiligrillin sytyttämiseen. Ne syttyvät helposti sytkärillä tai tulitikuilla eikä niistä irtoa ylimääräistä tuoksua tai makua, jotka saattaisivat siirtyä grillattavaan ruokaan asti. Sytytyspalat lämpenevät hitaasti ja sytyttävät hiilet pikkuhiljaa, joten maltti on valttia. Palat voi sijoittaa muutamaan eri kohtaan, eri puolille grilliä, jolloin kaikki hiilet syttyvät suurin piirtein samaan aikaan. Sytytyspalojen sijasta voi käyttää myös puulastuja, tuohta tai jopa paperia. Sytytysnestettä sen sijaan ei kannata käyttää, sillä jo yksi kerta jättää grilliin ikävän tuoksun ja maun.
Kuinka paljon hyvä hiiligrilli maksaa?
Hyvä hiiligrilli voi maksaa mitä tahansa noin satasesta aina jopa 2000 euroon saakka. Tässä oppaassa esittelemämme mallit sijoittuvat nimenomaan tälle välille. Hiiligrillejä on saatavilla myös tämän hintahaarukan ulkopuolelta. Kokemuksemme mukaan reilusti alle 100 euroa maksavissa hiiligrilleissä esiintyy kuitenkin monenlaisia puutteita esimerkiksi käytettävyyden ja kestävyyden suhteen. Yli 2000 euron malleissa puolestaan hinta-laatusuhde ei ole asiakkaan kannalta edullinen, vaan hinnassa on väkisinkin turhaa ilmaa mukana.
Mikä on paras hiiligrilli?
On vaikea sanoa objektiivisesti, että mikä on se absoluuttisesti paras hiiligrilli. Kyseessä on loppukädessä makuasia, joka riippuu käyttäjän omista tarpeista. Meidän toimituksemme ehdoton suosikki on kuitenkin Mustang Grill Patagonia. Kyseessä on suomalaisilla markkinoilla hieman tuntemattomampi, argentiinalaistyylinen grilli. Mielestämme se on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen ja sitä on todella mukava käyttää. Hyvin pidettynä tämän tyyppinen hiiligrilli on lähes ikuinen. Kannattaa kuitenkin tutustua kaikkiin esittelemiimme hiiligrilleihin, jotta voisit löytää oman suosikkisi.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 0 / 5. Arvioiden lukumäärä: 0

Ei arvosteluja.