Artikkeli sisältää mainoslinkkejä ja on siten sponsoroidtu. Lue lisää täältä.

Paras kävelymatto 2024:
Iso tai pieni kävelymatto

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotteiden valinta perustuu tutkimukseen..., mutta keskitymme pääasiassa tuotteisiin, jotka ovat saatavilla hintaportaaleissa tai mainosalustoilla. Artikkeleissamme on pääasiassa ulkoisia testejä ja arvosteluja oman testauksen sijaan. Listaus ei ole tuotteiden arviointi, ja mainossopimukset voivat vaikuttaa tuotteidemme sijoittumiseen ja valintaan – lue lisää täältä. Lue lisää

Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.

Onko tarkoituksenasi ollut aloittaa kuntoilu tai tehdä jo olemassa olevista rutiineistasi helpompia toteuttaa? Kävelymatto tarjoaa tehokkaan ja vaivattoman tavan pitää kuntoa yllä esimerkiksi oman kodin rauhassa tai vai vaikka toimistolla. Kävelymatot eivät välttämättä eroa juoksumatoista mitenkään, sillä tavallisella juoksumatollakin voi totta kai myös kävellä. Toisinaan kävelymatoilla kuitenkin viitataan kevyempiin, jopa pöydän alle sijoitettaviin malleihin, jotka eivät välttämättä kestä juoksua.

Sopivan kävelymaton löytäminen saattaa kuitenkin olla haastavaa, sillä markkinat ovat täynnä erilaisia tuotteita. Osa niistä on huomattavasti fiksumpia hankintoja hinta-laatusuhteeltaan kuin toiset, ja juuri tästä syystä olemme luoneet tämän artikkelin.

Löydät tästä oppaasta 5 mielestämme parasta kävelymattoa ja niiden luotettavimmat sekä edullisimmat jälleenmyyjät. Vertailua tehdessämme perehdyimme lukuisiin tuotteisiin löytääksemme parhaan laitteen kaikenlaisiin tarpeisiin. Valintamme perustuvat asiantuntijoiden testeihin ja arvosteluihin, asiakkaiden mielipiteisiin sekä yleiseen hinta-laatusuhteeseen. Löydät nämä tuotteet, niiden plussat ja miinukset sekä erityispiirteet tästä artikkelista.

Huomautus: Tässä artikkelissa korostetaan tällä hetkellä vain 1 tuote. Sillä aiemmin valitut tuotteet on joko myyty loppuun tai niitä ei ole enää saatavilla. Olemme tietoisia asiasta ja teemme parhaillaan uutta tutkimusta. Näin saat katsauksen markkinoiden parhaisiin tuotteisiin pitkällä aikavälillä - ne ovat aivan nurkan takana.
test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

Testi: Paras kävelymatto 2024 – tuotetta vertailussa

Näin VertaaTuote arvioi ja valitsee tuotteet

Tässä artikkelissa tarkastellaan useita suosittuja tuotteita, jotka olemme löytäneet perusteellisen tutkimuksen ja analyysin avulla. Artikkelissa esiteltyjä tuotteita myy yksi tai useampi kumppaneistamme. Löydät yhteistyökumppanimme monista hintataulukoista, mikä antaa sinulle mahdollisuuden etsiä parhaan hinnan valitsemallesi tuotteelle. Vaikka nämä kumppanuudet voivat vaikuttaa artikkelin tuotevalikoimaan, suosituksemme perustuvat tuotteen kokonaisarvioon.

Arvioimme ja vertaamme artikkelissa esiintyviä tuotteita seuraavien tekijöiden perusteella:

  1
 • Viralliset ja puolueettomat tuotetestit
 • 2
 • Asiakkaiden arviot ja mielipiteet tuotteesta
 • 3
 • Tilastot kuluttajien käyttäytymisestä ja mieltymyksistä
 • 4
 • Tekniset tiedot, ominaisuudet sekä hyvät ja huonot puolet
 • 5
 • Takuu, palvelu ja maine jälleenmyyjien keskuudessa

Muodostamme käsityksen hinta-laatusuhteesta näiden tekijöiden perusteella, ​​ja teemme subjektiivisen arviomme sekä suosituksemme. Huomaa kuitenkin, että tämä artikkeli ei ole markkinoiden parhaiden tuotteiden rankkaus vaan arvostelu.

Merkintämme, kuten "Paras budjettivalinta", "Paras langaton malli", "Hyvä hinta-laatusuhde" jne. - ovat tutkimuspäälliköiden yksittäisiä, riippumattomia arvioita, jotka perustuvat kulloinkin edellä mainittuun menetelmään.

Toimituksemme suosikki test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Abilica TM 45 BT kävelymatto - hyvä hinta-laatusuhde

Abilica TM 45 BT on laadukas 2,5 hevosvoiman moottorilla varustettu kokoontaitettava kävelymatto, joka sopii yhtä lailla myös juoksuharjoituksiin. Siitä löytyy säädettävät vaimentimet, 3 HRC-ohjelmaa, ja sitä voidaan käyttää kolmella eri käyttäjäprofiilia. Tästä mallista löytyy vahva ja tukeva runko, jonka voi myös taittaa kokoon, jolloin mattoa on helppo liikutella sen integroitujen pyörien varassa.

Abilica TM 45 BT kävelymatto
Toimituksemme suosikki

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Abilica TM 45 BT kävelymatto:

 • 3 käyttäjäprofiilia ja 3 HRC-ohjelmaa
 • Säädettävät vaimentimet
 • 2,5 hv DC-moottori

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Abilica TM 45 BT:n

TEKNISET TIEDOT

 • Harjoitusohjelmien lukumäärä 20 kpl
 • Näyttötiedot Aika, matka, nopeus, nousu, kalorien kulutus, syke
 • Painoraja 125 kg
 • Paino 89 kg
 • Maton leveys 52 cm
 • Maton pituus 152 cm
 • Huippunopeus 22 km/h
 • Nopeustasojen lukumäärä 15 kpl

Mukauta ja tarkkaile

Abilica TM 45 BT:stä löytyy 12 esiasetettua ohjelmaa ja elektroninen korkeudensäätö, joka mahdollistaa säädöt 15:lle eri tasolle. Tämän lisäksi tästä kävelymatosta löytyy pikakomennot nopeuden säätöä varten sekä kaiuttimet, joiden kautta voit toistaa omaa lempimusiikkiasi tai vaikka podcasteja. Hyvän kokoiselta LCD-näytöltä voit seurata harjoitusten kestoa, nopeutta, käveltyä matkaa, kulutettuja kaloreita ja sykettä. Näiden tietojen avulla treenien ja kehityksen tarkkailua onnistuu näppärästi.

Lisätietoja Abilica TM 45 BT kävelymatto

TEKNISET TIEDOT

 • Harjoitusohjelmien lukumäärä 20 kpl
 • Näyttötiedot Aika, matka, nopeus, nousu, kalorien kulutus, syke
 • Painoraja 125 kg
 • Paino 89 kg
 • Maton leveys 52 cm
 • Maton pituus 152 cm
 • Huippunopeus 22 km/h
 • Nopeustasojen lukumäärä 15 kpl

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Abilica TM 45 BT kävelymattoa kenelle tahansa, joka haluaa hieman jykevämmän ja laadukkaamman kävelymaton kotiin tai työpaikalle, jolla voi halutessaan myös hölkätä tai juosta. Tämä malli on erityisesti hinta-laatusuhteensa ansiosta toimituksemme ehdoton suosikki. Sen parhaisiin puoliin kuuluu muun muassa kuudella eri kielellä olevat ohjeet, kevyt paino ja kokoontaitettavuus. Ainoa huono puoli tässä mallissa on se, että sen kävely- tai juoksukulmaa ei voi muuttaa. Ylämäkiharjoittelu ei siis ole tällä kävelymatolla mahdollista.

Plussat og Miinukset Abilica TM 45 BT kävelymatto

Plussat

 • Ohjeet kuudella eri kielellä
 • Kevyt paino
 • Kokoontaitettava kävelymatto

Miinukset

 • Kulmaa ei voi muuttaa

Kävelymaton ostajan opas – kiinnitä huomiota näihin seikkoihin:

 • Moottori: Kun arvioit kävelymaton laatua, on sen moottorin teho merkittävässä roolissa. Tehokas moottori liikuttaa mattoa sulavasti ja harjoitukset sujuvat mukavammin.
 • Koko: Koon suhteen kävelymattoa ostaessa on erittäin tärkeää päättää etukäteen, missä laitetta tullaan käyttämään ja säilyttämään. Vain siten voit valita sellaisen laitteen, joka sopii juuri sinun kotiisi tai muuhun tilaan parhaiten viemättä turhaa tilaa.
 • Vakaus: Moottorin ja sen tuottaman tehon lisäksi kävelymaton vakaus on toinen treenien laatuun suoraan vaikuttavista tekijöistä. Koettuun vakauteen ja tuntumaan vaikuttaa myös käyttäjän oma paino, joten myös painorajat ja -suositukset kannattaa ottaa huomioon valintaa tehdessä.
 • Tuotetyyppi: Kun olet ostamassa kävelymattoa, on olennaista ottaa huomioon erilaiset tuotetyypit ja arvioida mikä niistä sopisi tarpeisiisi parhaiten. Saatavilla on muun muassa taitettavia, senioreille suunnattuja, nousevassa kulmassa käytettäviä ja pöydän alle sijoitettavia malleja.
 • Hinta: Minkä suuruinen budjettisi on, eli kuinka paljon haluat kävelymattoon sijoittaa? Tuotteiden hinnat vaihtelevat merkittävästi; edullisen mutta hyvän kävelymaton voi saada reilulla 600 eurolla, kun taas kalleimmat tuotteet saattavat maksaa jopa yli 2000 euroa. Tässä oppaassa esitellyt tuotteet sijoittuvat suurin piirtein välille 650–2300 €.
 • Asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot: Yksi parhaista tavoista muodostaa selkeä käsitys kävelymaton hinta-laatusuhteesta on ottaa huomioon sekä asiakaskokemukset että asiantuntijoiden mielipiteet. Me vertaamme näitä näkemyksiä keskenään, jotta sinun ei tarvitse.

arrow-more

Kävelymaton toimintaperiaate

Kävelymatot toimivat moottorilla, joka pyörittää mattoa. Tämä moottori on teholtaan tyypillisesti 1,5–3 hevosvoimaa ja se mahdollistaa hihnan pyörimisen kävellessäsi. Olemme esitelleen tässä oppaassa myös yhden moottorittoman kävelymaton, jota käytetään jyrkässä kulmassa. Tällä tavalla se pystyy hyödyntämään painovoimaa ja käyttäjän omaa painoa maton liikuttamisessa.

Kävelymaton toimintaperiaate on periaatteessa aivan samanlainen kuin juoksumatonkin. Suurin ero juoksumattoon verrattuna on se, että kävelymatto on tyypillisesti kevyempi ja pienempi vaihtoehto. Se sopii paremmin pieniin tiloihin ja esimerkiksi pöydän alle.

Painonpudotus kävelymatolla

Kävelymaton käyttö voi auttaa polttamaan rasvaa nopeasti ja tehokkaasti, ja sen käyttäminen on polvillesi ja nivelillesi huomattavasti hellävaraisempaa kuin esimerkiksi ulkona juokseminen. Tämä onkin kävelymattoharjoittelun suurin etu. Lisäksi kävelymattoa käyttäessä syke on helppo pitää optimaalisella rasvanpolttotasolla. Halutessasi voit kuitenkin nostaa sykettä ja lisätä kalorien kulutusta muuttamalla kävelykulmaa ja -nopeutta.

Toinen loistava tapa polttaa rasvaa turvallisesti ja nopeasti on erilaiset HIIT-harjoitukset. HIIT-harjoituksissa tehdään lyhyitä kovasykkeisiä pyrähdyksiä ylämäessä, jonka jälkeen kävellään hetki hitaammin. Tällaiset harjoitukset ovat myös oivallinen tapa parantaa esimerkiksi sydämesi ja keuhkojesi terveyttä ja suorituskykyä.

Kävelymaton avulla saat lisättyä päivittäiset lenkit helposti osaksi rutiinejasi, sillä huono sää ei ole koskaan este, eikä kuntosalille siirtymiseen tarvitse hukata aikaa. Voit hypätä matolle esimerkiksi suoraan sängystä ja katsella samalla uutiset telkkarista.

Hyvää kävelymattoa etsimässä

Jotta voisit löytää tarpeitasi vastaavan kävelymaton toimistoon tai kotiin, täytyy sinun ensin arvioida omat käyttötarkoituksesi. Kävelymattoja löytyy paljon erilaisia ja niistä jokainen on suunniteltu omanlaisellensa käyttäjäkunnalle.

Sitten kun tiedät mitä etsit, voit alkaa vertailemaan erilaisia kävelymattoja ja niiden ominaisuuksia keskenään. Mielestämme tärkeintä on kiinnittää huomiota erityisesti näihin seikkoihin: moottori, koko, vakaus, tuotetyyppi, hinta, asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot. Me olemme tehneet omat valintamme juuri näiden tekijöiden perusteella.

Haluamme vielä kuitenkin huomauttaa, että suuri ja tehokas moottori ei kuitenkaan automaattisesti tee kävelymatosta laadukasta. Matto, käyttöhihna, alusta, ruuvien aluslaatat, laakerit, etu- ja takarullat sekä säätönappulat vaikuttavat kaikki omalta osaltaan siihen, kuinka hyvältä kävely maton päällä tuntuu ja kuinka mukava sitä on käyttää.

Löydät tarkemman ostajan oppaan tämän artikkelin alusta, jossa selitämme kaikki valintakriteerit ja niiden vaikutukset sopivan tuotteen löytämiseen tarkemmin.

Kotikuntolaitteita monipuolistamaan liikunta rutiinia

Tutustu parhaiden kävelymattojen etuihin – se on sydänliikuntarutiinisi kulmakivi. Mutta miksi pysähtyä siihen? Kohota kuntoilua yhdistämällä kävely parhaiden crosstrainerien, soutulaitteiden ja kuntopyörien edut. Nämä monipuoliset kumppanit täydentävät harjoitteluasi kävelymatolla ja tarjoavat monipuolisia tapoja harjoittaa lihaksia, parantaa kestävyyttä ja saavuttaa hyvinvointitavoitteesi. Oletko valmis tutkimaan lisää? Tutustu seuraavaksi vertailuihimme parhaista crosstrainereista, soutulaitteista ja kuntopyöristä.

Käyttämämme lähteet

Tämän artikkelin koostamiseen on käytetty paljon aikaa, sillä tarkoituksenamme on tuottaa mahdollisimman objektiivinen arvio jokaisesta tuotteesta. Arvioidessamme erilaisia kävelymattoja olemme luottaneet ulkopuolisten asiantuntijoiden testeihin ja kuluttajien mielipiteisiin kansainvälisesti. Tutkimustiimimme on tutkinut markkinoita ja käynyt läpi kaikki asiaankuuluvat lähteet. Tämän oppaan koostamisessa olemme käyttäneet alla lueteltuja lähteitä.

Asiantuntija- ja testilähteet

Asiakasarviot

Google

Google Shopping on Googlen kuluttajatuotteisiin keskittynyt osio, jossa käyttäjät voivat lukea tietoa tuotteista ja tutustua esimerkiksi hintoihin sekä asiakasarvioihin. Tämä on siitä erityinen sivusto, että se kerää yhteen arvioita lukuisilta jälleenmyyjiltä ja kauppapaikoilta muodostaakseen kattavan yleiskatsauksen asiakkaiden mielipiteistä ja kokemuksista. Olemme hyödyntäneet Googlen asiakasarvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Finnlo Technum IV – 9.9.2022 – Katso asiakasarviot täältä.
Gymstick Walking Pad Pro Gåbånd – 9.9.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

FAQ

Kuinka paljon hyvä kävelymatto maksaa?
Hyvä kävelymatto voi maksaa mitä tahansa noin 600 eurosta aina reiluun 2000 euroon saakka. Analyysimme mukaan reilusti alle 600 euroa maksavissa malleissa tuppaa esiintymään liikaa erilaisia puutteita. Toisaalta pitkälti yli 2000 euron kävelymatot voivat toki olla laadultaan hyviä, mutta ne eivät pysty tarjoamaan rahalle riittävästi vastinetta, vaan niiden hinnassa on väkisinkin turhaa ilmaa mukana. Tässä oppaassa esittelemämme mallit sijoittuvat kaikki suurin piirtein välille 650–2300 €. Esittelemämme tuotteet ovat kaikki laadultaan ja ominaisuuksiltaan hieman erilaisia, mutta hinta-laatusuhteeltaan fiksuja hankintoja.
Mihin kävelymattoa voi käyttää?
Kävelymattoa käytetään yleisimmin hyvästä yleiskunnosta huolehtimiseen sekä rasvanpolttoon eli painonpudotukseen. Kävelymattoa voidaan toki hyödyntää myös esimerkiksi erilaisten vammojen kuntouttamisessa. Osa kävelymatoista sopii kävelyn lisäksi kevyeen hölkkään tai jopa ihan kunnon juoksuun ja spurtteihin. Mallista riippuen kävelymattoa voi mahdollisesti käyttää myös pöydän alla töitä tehdessä, tai sen kulmaa voidaan säädellä niin, että harjoitus muistuttaa ylämäessä kävelyä. Tällä tavalla kävelyn rasitusastetta ja kalorinkulutusta voidaan nostaa suuremmaksi.
Onko kävelymatto parempi kuin juoksumatto?
Emme voi objektiivisesti sanoa, että kävely- tai juoksumatto olisi kumpikaan toinen toistaan parempia. Kyseessä on kaksi hyvin samankaltaista laitetta, ja iso osa malleista on ns. hybridimalleja, jotka sopivat sekä kävelyyn että juoksuun. Kävelymatolla viitataan monesti pienempään ja kevyempään, esimerkiksi pöydän alle sijoitettavaan mattoon. Kävelymatto saattaa kuitenkin olla juoksumattoa nivelystävällisempi vaihto, sillä kävely on ihmiselle tietyllä tapaa luonnollisempaa kuin juokseminen. Tästä näkökulmasta katsottuna kävelymatto saattaa siis olla parempi vaihtoehto tietynlaisille käyttäjille.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 3 / 5. Arvioiden lukumäärä: 2

Ei arvosteluja.