Parhaat vaelluskengät:
Vaelluskengät vertailu 2024

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotevalikoima perustuu rehellisiin analyyseihin ja tutkimuksiin,..., mutta artikkelit sisältävät vain yhteistyökumppaneidemme valikoimista löytyviä tuotteita. Artikkeleitamme voidaan siis pitää mainoksina. Lue täältä, kuinka kumppanuudet vaikuttavat tuotteidemme listausjärjestykseen. Artikkelimme sisältävät pääasiassa kolmansien osapuolien toteuttamia testejä ja arvosteluja. Lue lisää

6 Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.
MAINOKSET Vaikka tämän artikkelin ensisijainen tarkoitus on tarjota rehellistä ja riippumatonta tietoa, se sisältää sponsoreidemme mainoslinkkejä, minkä vuoksi tuotearvioita on pidettävä mainoksina.

Vaelluskengät ovat olennainen varuste kaikille, jotka harrastavat patikointia, vaellusta tai oikeastaan minkälaista tahansa ulkona liikkumista. Vaikka markkinoilla on monenlaisia vaelluskenkiä, niillä kaikilla on samat tavoitteet: pitää jalat kuivina ja hyvin tuettuina.

Tässä artikkelissa tarkastelemme tarkemmin, mitä hyviin vaelluskenkiin kuuluu ja mitä eri ominaisuuksia sinun kannattaa ottaa huomioon, kun valitset itsellesi sopivan parin. Tarjoamme luettelon markkinoiden parhaista malleista perustuen asiakkaiden arvioihin, hintaan ja yleiseen laatuun. Tästä artikkelista löydät parhaat vaelluskengät vertailussa.

test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

Testi: Parhaat vaelluskengät 2024 – 6 tuotetta vertailussa

Näin VertaaTuote arvioi ja valitsee tuotteet

Tässä artikkelissa tarkastellaan useita suosittuja tuotteita, jotka olemme löytäneet perusteellisen tutkimuksen ja analyysin avulla. Artikkelissa esiteltyjä tuotteita myy yksi tai useampi kumppaneistamme. Löydät yhteistyökumppanimme monista hintataulukoista, mikä antaa sinulle mahdollisuuden etsiä parhaan hinnan valitsemallesi tuotteelle. Vaikka nämä kumppanuudet voivat vaikuttaa artikkelin tuotevalikoimaan, suosituksemme perustuvat tuotteen kokonaisarvioon.

Arvioimme ja vertaamme artikkelissa esiintyviä tuotteita seuraavien tekijöiden perusteella:

  1
 • Viralliset ja puolueettomat tuotetestit
 • 2
 • Asiakkaiden arviot ja mielipiteet tuotteesta
 • 3
 • Tilastot kuluttajien käyttäytymisestä ja mieltymyksistä
 • 4
 • Tekniset tiedot, ominaisuudet sekä hyvät ja huonot puolet
 • 5
 • Takuu, palvelu ja maine jälleenmyyjien keskuudessa

Muodostamme käsityksen hinta-laatusuhteesta näiden tekijöiden perusteella, ​​ja teemme subjektiivisen arviomme sekä suosituksemme. Huomaa kuitenkin, että tämä artikkeli ei ole markkinoiden parhaiden tuotteiden rankkaus vaan arvostelu.

Merkintämme, kuten "Paras budjettivalinta", "Paras langaton malli", "Hyvä hinta-laatusuhde" jne. - ovat tutkimuspäälliköiden yksittäisiä, riippumattomia arvioita, jotka perustuvat kulloinkin edellä mainittuun menetelmään.

Toimituksemme suosikki test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Salomon Quest 4 GTX vaelluskengät - poluille ja maastoon

 • Toimittajan valinta Outdoorgearlab
 • 4,7/5 Switchbacktravel.com
 • 4,7/5 Amazon

Nämä Salomon vaelluskengät sopivat erinomaisesti niille, jotka etsivät paria pitkille retkille ja ankariin olosuhteisiin. Ne ovat mukavat, tukevat, luistamattomat ja vedenpitävät kengät. Niillä voi helposti kulkea pitkiä matkoja, joten ne ovat täydellinen valinta vaeltajille ja kaikille muillekin, jotka tarvitsevat luotettavat kengät ulkoiluun.

Salomon Quest 4 GTX vaelluskengät
Toimituksemme suosikki

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Liukastumisestot
 • Hyvä vedenpitävyys
 • Vaihtelevaan maastoon

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Salomon Quest 4 GTX

TEKNISET TIEDOT

 • Materiaali: Tekstiili
 • Paino: 1,32 kg

Hyvä yleinen muotoilu ja istuvuus
Salomon Quest 4 GTX ovat yhdet parhaista vaelluskengistä. Muissa vaelluskengissä ei ole useita niiden ominaisuuksia, kuten nilkan yläpuolinen muotoilu, joka parantaa tukea ja vakautta, sekä nauhoitusjärjestelmä, joka ulottuu nilkan yli ja jossa käytetään nauhalukkoja jalkaterän sekä nilkan istuvuuden säätämiseen yksilöllisesti. Yhdessä nämä ominaisuudet luovat vaelluskokemuksen, joka on poikkeuksellisen mukava ja tukeva.

Laadukas rakenne
Pidemmät vaellukset hyötyvät valtavasti EnergyCell EVA -vaahtomuovivälipohjan kyvystä vähentää jalkaterään kohdistuvien iskujen voimaa kovassa maastossa. Contagrip TA -kumiseoksen ulkopohja tarjoaa erinomaisen pidon ylämäkeen ja erinomaisen jarrutuksen polkua alaspäin kuljettaessa. Vaikka joutuisit vaeltamaan kosteassa maastossa, jalkasi pysyvät kuivina vedenpitävän ja hengittävän Gore-Tex-materiaalin ansiosta. Nupukkinahka, verkkokangas (mesh) ja tekstiili muodostavat Salomon Quest 4 GTX:n pintamateriaalin. Tämä materiaali, jota lukuisat saumat pitävät kasassa, vaikuttaa kaiken kaikkiaan todella kestävältä.

Kaikki nämä ominaisuudet tekevät Salomon Quest 4 GTX:stä loistavan valinnan kaikille niille, jotka etsivät hyviä vaelluskenkiä mihin tahansa seikkailuun.

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet – Salomon Quest 4 GTX

Salomon Quest 4 GTX -vaelluskengät ovat saaneet positiivisia arvioita asiantuntijoilta ja käyttäjiltä. Ne saivat hyvät pisteet mukavuudesta, tuesta, pidosta, vedenkestävyydestä, painosta ja yleisestä kestävyydestä. Ne saivat myös Editor’s Choice -palkinnon Outdoorgearlab.com-sivustolla. Switchbacktravel.com-sivuston asiantuntija-arvostelussa todettiin, että kyseessä ovat erittäin laadukkaat vaelluskengät. Amazonin keskimääräinen arvosana on 4,7/5 tähteä.

Lisätietoja Salomon Quest 4 GTX vaelluskengät

TEKNISET TIEDOT

 • Materiaali: Tekstiili
 • Paino: 1,32 kg

Toimituksemme arvio

Nämä vaelluskengät tarjoavat hyvän suojan koko jalalle, ja korkealaatuinen EVA varmistaa hyvän iskunvaimennuksen. Ne ovat myös kevyet ja niissä on turvallinen nauhoitusjärjestelmä. Joidenkin käyttäjien mukaan ne tuntuvat kuitenkin hieman kuumilta kesäisissä olosuhteissa, ja niitä on tarjolla vain korkeavartisina.

Suosittelemme näitä vaelluskenkiä niille, jotka kaipaavat parasta standardia ja yleistä laadukkuutta. Mielestämme tämä pari on hyvä esimerkki siitä millaiset vaelluskenkien tulisi olla, ja siksi ovat toimituksemme ehdottomat suosikit.

Plussat og Miinukset Salomon Quest 4 GTX vaelluskengät

Plussat

 • Tarjoaa hyvän suojan jaloille
 • Laadukas EVA takaa hyvän iskunvaimennuksen
 • Kevyet
 • Hyvä varpaiden ja nilkan suojaus
 • Turvallinen nauhoitusjärjestelmä

Miinukset

 • Hieman kuumat kesäisissä olosuhteissa
 • Saatavilla vain korkeavartisina
Parhaat vaelluskengät testeissä test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Merrell Moab 2 Mid GTX vaelluskengät - varma vaihtoehto monenlaisiin maastoihin

 • Best Buy Outdoorgearlab
 • 4,7/5 Switchbacktravel
 • 4,5/5 Amazon
 • 4,5/5 Google Shopping

Merrell Moab 2 Mid GTX on loistava all-around-vaihtoehto. Ne sopivat kaikille, jotka etsivät monikäyttöisyyttä eri maastoissa. Suljettu rakenne auttaa pitämään roskat poissa, joten ne sopivat erinomaisesti retkeilijöille ja ulkoilijoille, jotka viettävät aikaansa vaihtuvissa sääolosuhteissa.

Merrell Moab 2 Mid GTX vaelluskengät
Parhaat vaelluskengät testeissä

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Suljettu rakenne pitää roskat ulkona
 • EVA-välipohja lisää vakautta ja mukavuutta
 • Kestävä synteettinen nahka

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Merrell Moab 2 Mid GTX

TEKNISET TIEDOT

 • Materiaali: keinonahka, verkkokangas (mesh)
 • Paino: 0,81 kg

Vibram TC5+ -pohja
Nämä Merrell vaelluskengät tarjoavat tukevan synteettisen nahkarakenteen ja EVA-välipohjakomponentin kevyen vaimennuksen ansiosta rahalle kunnolla vastinetta. Ulkopohja koostuu Vibram TC5+ -pohjallisesta, mikä tarjoaa erinomaisen pidon sekä liukkailla juurilla että märällä kalliolla. Näissä vaelluskengissä on suoraviivainen nauhoitusmenetelmä. Itse nauhat ovat vahvat, ja ne menevät helposti kenkien silmukoiden läpi. Tämän ansiosta niitä on helppo kiristää tai löysätä tarpeen mukaan, vaikka ne olisivat märät.

Hyvä vedenpitävä Gore-Tex
Vedenpitävä Gore-Tex-kerros takaa, että jalkasi pysyvät kuivina myös märällä säällä. Varpaiden suojus on kumipintainen, mikä antaa lisäsuojaa vahingossa tapahtuvia potkuja tai muita iskuja vastaan. Nämä Merrellin vaelluskengät on valmistettu verkosta ja keinonahasta.

Tämän ansiosta ne ovat vahvat sekä kevyet ja ne suojaavat samalla rakkuloilta sekä muilta hiertymiltä. Kaikkien niiden, jotka etsivät monikäyttöistä ja kestävää vaihtoehtoa sopuhintaan kannattaisi harkita näitä vaelluskenkiä.

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet – Merrell Moab 2 Mid GTX

Käyttäjät ja asiantuntijat ovat jatkuvasti kehuneet näitä vaelluskenkiä niiden mukavuuden ja kestävyyden ansiosta. Ne ovat saaneet 4,5/5 tähteä sekä Googlen että Amazonin käyttäjäarvostelujen yhteenvedon perusteella.

Testeissä Merrell Moab 2 Mid GTX -vaelluskengät saivat Outdoorgearlab.com-sivustolta Best Buy -palkinnon ja Switchbacktravel.com-sivustolta arvosanan 4,7/5. Molemmat sivustot kehuvat Moab 2:n mukavuutta, monipuolisuutta ja kohtuullista hintaa ottaen huomioon niiden tarjoaman korkean laadun.

Lisätietoja Merrell Moab 2 Mid GTX vaelluskengät

TEKNISET TIEDOT

 • Materiaali: keinonahka, verkkokangas (mesh)
 • Paino: 0,81 kg

Toimituksemme arvio

Edullista mutta hyvin tehtyä paria etsiville Merrell Moab 2 Mid GTX -vaelluskengät ovat varma valinta. Päätimme sijoittaa ne aivan listamme kärkeen, vaikka ne ovat hieman raskaammat ja niiden hengittävyys on paksun rakenteensa vuoksi huomattavasti keskimääräistä heikompi. Merkin hyvästä maineesta huolimatta edullinen hinta, uskomaton säänkestävyys, hyvä nauhoitus ja erinomainen pito ovat kaikki syitä siihen, miksi nämä vaelluskengät ovat pärjänneet useissa eri testeissä niin hyvin.

Plussat og Miinukset Merrell Moab 2 Mid GTX vaelluskengät

Plussat

 • Hyvä säänkestävyys
 • Vahva kuminen varvassuoja
 • Tehokas nauhoitus ja hyvä pito
 • Mukavat ja tukevat

Miinukset

 • Hengittävyys voisi olla parempi
 • Hieman raskaat
Parhaat vaelluskengät naisille test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

La Sportiva Ultra Raptor II Mid GTX vaelluskengät - kevyet ja hengittävät kengät naisille

 • Toimittajan valinta Outdoorgearlab
 • 4,5/5 Switchbacktravel
 • 4,6/5 Google Shopping
 • 4,5/5 Amazon

Nämä La Sportivan vaelluskengät on suunniteltu niille, jotka haluavat kevyet ja hengittävät vaihtoehdot esimerkiksi polkujuoksuun. Näissä kengissä on erittäin tiivis FriXion White -pohja, joka tarjoaa erinomaisen liukastumiseston sekä märällä että kuivalla alustalla.

La Sportiva Ultra Raptor II Mid GTX vaelluskengät
Parhaat vaelluskengät naisille

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • FriXion White -pohja
 • Stabiloiva kantapääosa
 • Mikrokuituinen lokasuojac

Arvostelu: Tuoteanalyysissä La Sportiva Ultra Raptor II Mid GTX

TEKNISET TIEDOT

 • Materiaali: Nahka, nupukkinahka
 • Paino: 0,45 kg

Stabiloiva kantapääosa
La Sportiva Ultra Raptor -vaelluskengät ovat täydelliset niille, jotka rakastavat ulkoilua. Ne on valmistettu kestävästä nahasta, nupukista ja iskuja vaimentavasta kumista. Niissä on hyvä vedenpitävä ja hengittävä Gore-Tex-vuori, joka pitää jalkasi kuivina riippumatta siitä, mitä luontoäiti heittää tiellesi. Näissä kengissä on stabiloiva kantapääosa ja mikrokuituinen lokasuoja, jotka auttavat pitämään jalkasi turvassa ja mukavina kaikilla alustoilla.

Kevyt rakenne
Ortholite Mountain Running 5 mm -pohjallinen takaa tuntikausien mukavuuden, kun taas pehmustava EVA-välipohja antaa lisätukea. Sportiva FriXion XF -pohja puolestaan tarjoaa hyvän pidon erilaisilla pinnoilla, joten selviydyt haastavimmistakin poluista helposti. Näissä vaelluskengissä on normaali leveys. Ainutlaatuista tässä parissa on se, että kevyt rakenne mahdollistaa enemmän ketteryyttä polulla verrattuna muihin markkinoilla oleviin malleihin

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet – La Sportiva Ultra Raptor II Mid GTX

La Sportiva Ultra Raptor -vaelluskengät ovat saaneet korkeat pisteet ja positiivista palautetta käyttäjiltä. Kenkiä on kuvailtu mukaviksi ja polkujuoksutuntumaltaan miellyttäviksi. Ne tarjoavat kuulemma samalla erinomaista vakautta ja tukea. Ne saivat Editor’s Choice -palkinnon Outdoorgearlab-sivustolla, jossa niitä testattiin mukavuuden, tuen, pidon ja monien muiden kriteerien perusteella. Ne saivat myös positiivisen arvostelun Switchbacktravel-sivustolla, jossa niiden sanotaan tarjoavan hyvää vakautta ja kestävyyttä kevyestä rakenteestaan huolimatta.

Lisätietoja La Sportiva Ultra Raptor II Mid GTX vaelluskengät

TEKNISET TIEDOT

 • Materiaali: Nahka, nupukkinahka
 • Paino: 0,45 kg

Toimituksemme arvio

La Sportiva Ultra Raptor -vaelluskengissä on iskuja vaimentava kumiset kärjet ja vahvistetut kantapäät, joten ne ovat vakaat mutta mukavat. Ainoa haittapuoli on, että nauhat on liitetty kenkiin hieman lyhyillä nauhahihnoilla. Kaiken kaikkiaan suosittelemme tätä tuotetta kaikille naisille, sillä ne ovat yhdet arvostetuimmista malleista. Tutkimuksemme perusteella niiden kevyt rakenne ja mukavuus vaelluksilla ovat jotain, mitä iso osa naisista kaipaa.

Plussat og Miinukset La Sportiva Ultra Raptor II Mid GTX vaelluskengät

Plussat

 • Vedenpitävä ja hengittävä Gore-Tex-vuori
 • Iskua vaimentava kuminen varvassuoja
 • Vahvistettu kantapää parantaa vakautta
 • Hyvä pehmustus

Miinukset

 • Muoviset nauhatuet
 • Hieman lyhyet nauhahihnat
Parhaat vaelluskengät premium-luokasta test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Scarpa Zodiac Plus GTX vaelluskengät - poluille ja vuoristoon

 • Ensisijainen valinta Outdoorgearlab
 • 4,5/5 Switchbacktravel
 • 4,5/5 Google Shopping

Scarpa Zodiac Mid GTX -vaelluskenkien pitäisi olla ostoslistan kärjessä kaikilla niillä, jotka tarvitsevat kestäviä kenkiä kallioiseen ja lumiseen ympäristöön vuoristoalueilla. Vibramin pitävä ulkopohja takaa vakaan jalansijan liukkaillakin pinnoilla, joten tämä malli sopii erinomaisesti raskaisiin päiviin, jolloin kuljetaan pitkiä matkoja.

Scarpa Zodiac Plus GTX vaelluskengät
Parhaat vaelluskengät premium-luokasta

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Aitoa nahkaa
 • Vibramin tarttuva ulkopohja
 • Joustava kengät vaelluksille

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Scarpa Zodiac Plus GTX

TEKNISET TIEDOT

 • Materiaali: Nahka
 • Paino: 1,1 kg

Valmistettu aidosta nahasta
Tämä vaelluskenkä on valmistettu aidosta nahasta, ja siinä on joustava muotoilu, joka sopii erinomaisesti pidemmillekin reissuille. Tässä mallissa on myös joustava litti, joka on ergonomisesti mukautettu. Tämän ansiosta ne soveltuvat karkeaan maastoon ja tarjoavat pehmustetun ja kevyen tunteen vaellusten aikana. Lisäksi varvasosan ympärillä oleva vahvistus antaa jalkaterän etuosalle lisäsuojaa.

EVA- ja PU-välipohjan yhdistelmä
EVA- ja PU-välipohja tarjoaa erityisen yhdistelmän sitkeyttä ja vaimennusta, joka on tehty kestämään pitkää käyttöä. Nilkkaosan rakentamiseen käytetty pehmeä, vaahtomuovinen materiaali syleilee nilkkaa tiukasti painamatta sitä sisään. Zodiac Plus GTX:n Vibram Drumlin -pohjat tarjoavat hyvän pidon myös, mikä mahdollistaa ketteryyden monenlaisissa maastoissa. Nämä Scarpan täysin tukevat, uskomattoman kevyet vaelluskengät sopivat täydellisesti pitkille matkoille.

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet – Scarpa Zodiac Plus GTX

Asiantuntijat ja käyttäjät ovat antaneet näille Scarpan vaelluskengille korkeat pisteet. Ne ovat saaneet arvosanan 4,5/5 tähteä Googlen eri myymälöiden käyttäjäarvostelujen yhteenvedossa ja 4,5/5 Switchbacktravel.com-sivustolla. Ne on myös tunnustettu Top Pick -valinnaksi Outdoorgearlab.com-sivustolla. He totesivat, että nämä kengät on suunniteltu vuoristomaastoon, jossa erinomainen pito ja vakaus ovat välttämättömiä.

Lisätietoja Scarpa Zodiac Plus GTX vaelluskengät

TEKNISET TIEDOT

 • Materiaali: Nahka
 • Paino: 1,1 kg

Toimituksemme arvio

Nämä vaelluskengät tarjoavat kestävyyttä kaikilla kallio- ja lumivaelluksilla, minkä lisäksi ne tarjoavat poikkeuksellisen pidon ja vedenkestävyyden. Niitä voi kuitenkin olla haastava käyttää tasaisilla pinnoilla, ja kengän nauhoitusjärjestelmä vaatii totuttelua. Vaikka niiden hinta on hieman korkeampi, uskomme, että se on perusteltua, kun otetaan huomioon erinomainen suorituskyky ja kestävyys. Nimesimme nämä vaelluskengät parhaaksi premium-valinnaksi.

Plussat og Miinukset Scarpa Zodiac Plus GTX vaelluskengät

Plussat

 • Hyvä pito myös märillä pinnoilla
 • Vedenpitävä ja hengittävä vuori
 • Soveltuu karkeaan maastoon
 • Ergonomisesti mukautettu ja joustava litti

Miinukset

 • Nauhajärjestelmä vaatii totuttelua
 • Hieman kova tuntuma tasaisella pinnalla
Parhaat vaelluskengät vaihteleviin maastoihin test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Lowa Renegade GTX Mid vaelluskengät - vaihteleville alustoille

 • 4,5/5 Outdoorgearlab
 • 4,6/5 Switchbacktravel
 • 4,7/5 Google Shopping
 • 4,5/5 Amazon

Renegade GTX Mid on Lowan myydyin vaelluskenkämalli. Ne on suunniteltu niille, jotka haluavat kengän korkealla nilkkatuella ja erinomaisella vakaudella. Nämä kengät sopivat erinomaisesti myös haastaville, teknisille reiteille ja mille tahansa vuoristopolulle.

Lowa Renegade GTX Mid vaelluskengät
Parhaat vaelluskengät vaihteleviin maastoihin

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Lowan myydyin malli
 • Saksalaista käsityötaitoa parhaimmillaan
 • Liukastumisestot

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Lowa Renegade GTX Mid

TEKNISET TIEDOT

 • Materiaali: Nupukkinahka
 • Paino: 1,13 kg

Jos etsit hyvää ja kohtuuhintaista vaelluskenkää, Lowa Renegade GTX Mid on hyvä vaihtoehto, jota kannattaa harkita. Näissä saksalaisissa vaelluskengissä on hyvä pito, joten ne sopivat hyvin myös koviin nousuihin.

Lowa Renegade GTX Mid on hyvin hengittävä kenkä, joten se on mukava pitkillä vaelluksilla. Se on valmistettu jäykästä nupukkinahkaisesta päällismateriaalista. Se tekee tästä saappaasta kestävän, pitkäikäisen ja kovaa kulutusta kestävän. Lowa Renegade GTX Mid -vaelluskengissä on myös Gore-Tex-vuori, joka pitää jalkasi kuivina myös kosteammissa olosuhteissa. Vibram-ulkopohja tarjoaa hyvän pidon erityyppisissä maastoissa, mikä tekee tästä loistavan vaelluskengän matkustamiseen tai raskaan repun kanssa liikkumiseen.

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet – Lowa Renegade Mid GTX

Lowa Renegade GTX Mid -vaelluskengät ovat saaneet korkeat pisteet sekä käyttäjiltä että asiantuntijoilta. Arvostelijat ovat ylistäneet näiden kenkien mukavuutta, vakautta ja kestävyyttä. Asiantuntija-arvioiden perusteella ne saivat 4,5/5 pistettä Outdoorgearlab.com-sivustolla ja 4,6/5 Switchbacktravel.com-sivustolla. Molemmat sivustot testasivat saappaat lukuisten kriteerien ja todellisen suorituskyvyn perusteella ja totesivat niiden kestävyyden olevan huippuluokkaa.

Lisätietoja Lowa Renegade GTX Mid vaelluskengät

TEKNISET TIEDOT

 • Materiaali: Nupukkinahka
 • Paino: 1,13 kg

Toimituksemme arvio

Nämä Lowan vaelluskengät ovat ihanteelliset niille, jotka haluavat paljon tukea nilkalle. Vaikka sisäpohjasta puuttuu hieman pehmustusta ja niissä ei ole yhtä käyttäjäystävällistä nauhoitusjärjestelmää kuin esimerkiksi Salomon Quest 4 GTX:ssä, ne korvaavat sen hyvällä pidollaan ja hengittävyydellään. Siksi ne ansaitsevat parhaiden monipuolisten vaelluskenkien palkinnon.

Plussat og Miinukset Lowa Renegade GTX Mid vaelluskengät

Plussat

 • Hyvä pito jyrkissäkin kulmissa
 • Sopii pitkille vaelluksille hyvän hengittävyyden ansiosta
 • Tuhti vaimennus nilkan ympärillä

Miinukset

 • Ei niin käyttäjäystävällinen nauhoitusjärjestelmä
 • Sisäpohja kaipaisi hieman lisää pehmustetta
Parhaat vaelluskengät pitkille matkoille test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Meindl Island Active MFS GTX vaelluskengät - vaella mukavasti raskaankin repun kanssa

 • 4,7/5 Google Shopping

Nämä Meindl vaelluskengät hyödyntävät Memory Foam System -järjestelmää, joka takaa optimaalisen lämpötilan ja mukavuuden. Ne ovat mukava vaihtoehto niille, jotka tarvitsevat laadukkaat kengät pitkille vaelluksille, vaikeille poluille ja lumikenkäilyyn.

Meindl Island Active MFS GTX vaelluskengät
Parhaat vaelluskengät pitkille matkoille

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Korkea varsi lisää tukea
 • Memory Foam System optimoi lämpötilan
 • Multigrip-pohja vaimentaa iskuja

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Meindl Island Active MFS GTX

TEKNISET TIEDOT

 • Materiaali: Nahka, nupukkinahka
 • Paino: 0,88 kg

Meindl Island -vaelluskengissä on korkea varsi tuen lisäämiseksi, hyvät kaksikerroksiset pohjat iskunvaimennusta varten ja lämpömuovautuva vaahtomuovi pehmusteena. Niissä on vakautta ja lujuutta pohjassa. Ne joustavat paineen alla, joten ne mukautuvat niin kevyeen vaellukseen kuin jyrkkiin nousuihinkin.

Edellä mainittujen ominaisuuksien ja hyvän nauhoitusjärjestelmän ansiosta niitä voidaan käyttää myös turvakenkinä töissä. Ne on valmistettu nupukkinahasta, joka on tunnettu hengittävyydestään ja vedenkestävyydestään. Niissä on myös Vibram-pohjat, joiden ansiosta ne sopivat erinomaisesti vaeltamiseen mäkisessä maastossa tai huonokuntoisilla poluilla, joilla on irtokiviä. Ne ovat hieman kalliimmat kuin useimmat vaelluskengät, mutta ne tarjoavat ominaisuuksia ja laatua, joita ei voi helposti korvata. Lisäksi ne ovat yllättävän kevyet tukeviksi saappaiksi.

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet – Meindl Island Active MFS GTX

Käyttäjät ovat antaneet Meindl Island MFS Active M -vaelluskengille arvosanan 4,7/5 tähteä, joka perustuu heidän käyttökokemuksiinsa. Muutama heistä totesi, että ne ovat ”uskomattoman laadukkaat kengät” ja ”mukavat jo ensimmäisellä käyttökerralla”.

Lisätietoja Meindl Island Active MFS GTX vaelluskengät

TEKNISET TIEDOT

 • Materiaali: Nahka, nupukkinahka
 • Paino: 0,88 kg

Toimituksemme arvio

Meindl Island MFS Active -vaelluskengät ovat loistava vaihtoehto niille, jotka etsivät tukevia ja mukavia vaelluskenkiä. Korkeavartisuutensa takia nämä vaelluskengät vaativat hieman totuttelua ja niissä on hieman lyhyet nauhat, mutta ne tarjoavat hyvän pehmustuksen ja tuen. Olemme valinneet Meindl Island MFS Activet parhaiten pitkille matkoille soveltuviksi vaelluskengiksi, sillä voit käyttää näitä kenkiä vuoden ympäri ja niiden muistivaahto mukautuu erinomaisesti jalkojesi muotoihin. Pitkille vaelluksille kannattaa myös napata mukaan laadukas otsalamppu ja sen kaveriksi pitkäikäinen varavirtalähde.

Plussat og Miinukset Meindl Island Active MFS GTX vaelluskengät

Plussat

 • Pehmusteena lämpömuovautuva vaahtomuovi
 • Hyvä nauhoitusjärjestelmä
 • Erittäin mukavat ja tukevat

Miinukset

 • Korkea varsi vaatii totuttelua
 • Nauhat ovat hieman lyhyet

Mitä pitää ottaa huomioon vaelluskenkiä ostaessa?

 • Tyyppi
  Riippuen siitä, minkä tyyppinen retkeilijä olet ja maastosta, jossa vaellat (tasainen, kivinen, mutainen jne.), sinun on valittava kengät, jotka sopivat juuri sinulle ja palvelevat tarpeitasi hyvin. Naisten ja miesten vaelluskengät ovat lähtökohtaisesti samanlaisia, mutta monesti naiset tykkäävät suosia suhteessa hieman kevyempiä malleja.
  Matalat tai ns. maastojuoksukengät ovat ihanteelliset ultrakevyeen vaellukseen tai päiväretkeilyyn hyvin hoidetuilla poluilla. Niiden muotoilu altistaa sinut kuitenkin nilkkavammoille. Keskikorkeat tai korkeat mallit sopivat haastavampiin maastoihin ja voivat mallista riippuen kestää raskastakin kuormaa monipäiväisillä retkillä. Useimmissa niistä on korkea leikkaus, joka kietoutuu nilkkojen yläpuolelle ja sopii erinomaisesti poluilla tai polkujen ulkopuolella kulkeville reiteille.
 • Rakenne ja materiaali
  Materiaali, ulkopohja ja välipohja ovat kolme ratkaisevinta seikkaa kenkien rakenteessa. Täysnahka on tarkoitettu vaelluksiin raskaalla repulla. Ne voivat olla raskaita eivätkä siksi kovin hyvin hengittäviä, mutta ne ovat vahvoja ja vedenkestäviä. Koska halkaistu nahka on heikompaa ja vähemmän säänkestävää, se sopii parhaiten päiväretkille sekä satunnaisiin yön yli kestäviin retkiin.
  Nupukkinahka on täysjyväistä nahkaa, joka on hiottu mokkanahkaa muistuttavaksi, mikä tekee siitä joustavaa, vaikka lujuus ja vedenkestävyys säilyvätkin. Synteettiset materiaalit ovat yleensä vähemmän kestäviä. Ne ovat kevyempiä ja vaativat tyypillisesti vähemmän sisäänajoa. Koska vaelluskenkien ulkopohjat vaikuttavat niiden pitoon, suosittelemme valitsemaan Vibram-ulkopohjat, jotka tarjoavat parhaan mahdollisen pidon ja kestävyyden riippumatta maastosta, jossa haluat vaeltaa.
  Nykyaikaisissa vaelluskenkien välipohjassa on käytetty iskuja vaimentavaa pehmustustekniikkaa. EVA-välipohjat ovat suosituimpia ja suositeltavimpia keskivertovaeltajalle. Se on pehmeä, kevyt ja tarjoaa tukea siellä, missä sitä tarvitaan. Koska polyuretaani on yleensä kiinteämpi, sitä käytetään usein pitkänmatkan vaellus- ja vuorikiipeilykengissä.
 • Paino
  Vaelluskenkien paino vaihtelee lähinnä valmistuksessa käytettyjen materiaalien mukaan. On parempi hankkia suuri ja painava pari, joka vaimentaa iskuja ja helpottaa jalkojesi oloa, kun vaellat haastavassa säässä, kiipeät vuorille tai kävelet pitkiä matkoja. Vaikka kevyet jalkineet saattavat tuntua etenkin aluksi mukavammilta, ne tarjoavat huomattavasti vähemmän tukea. Kevyet mallit sopivat päiväretkille helpossa ja tasaisessa maastossa. Vaellustavoitteistasi riippuen sinun on päätettävä, kumpi on sinulle tärkeämpää.
  Olisi hyvä, jos harkitsisit myös kenkiä, joissa on käytetty vedenpitäviä materiaaleja (kuten Gore-Tex®), jotka pitävät jalkasi kuivina märissä olosuhteissa. Ergonomian osalta on aina hyvä, että varvassuoja suojaa jalkoja iskuilta, kuten vahingossa tapahtuvalta iskeytymiseltä kiveen tai tukkiin. Tällaiset lisäominaisuudet eroavat toisistaan eri mallien välillä, joten tutustu niihin tarkasti ennen kuin teet ostopäätöksesi.
 • Hinta
  Jos haluat hankkia laadukkaat kengät, jotka kestävät vuosia ja jotka eivät petä sinua haastavissakaan maastoissa, suosittelemme etsimään 100-150 euron hintaisia kenkiä. Saatavilla on kalliimpia, yli 200 euron pareja, jotka saattavat olla kannattava investointi, jos aiot viettää paljon aikaa vaelluksilla, kulkea teknisessä maastossa tai kantaa painavaa reppua. Budjettiystävällisiä malleja löytyy jopa alle 50 eurolla. Vaikka niistä voi löytyä hyviä pareja kevyeen vaellukseen ja tasaisiin maastoihin, emme suosittele niitä edistyneille ulkoilijoille lyhytikäisyyden takia.
 • Käyttäjien ja asiantuntijoiden arviot
  Kun opit ymmärtämään, miten hyvin erilaiset vaelluskengät toimivat eri olosuhteissa, voit valita tarpeisiisi sopivat kengät. Asiantuntija-arvioissa keskitytään ensisijaisesti testaamaan saappaan suorituskykyä mukavuuden, hengittävyyden, vedenpitävyyden ja yleisen kestävyyden perusteella, kun taas käyttäjät keskittyvät kokemuksiinsa eri reiteillä ja arvioivat niitä sen mukaan. Suosittelemme valitsemaan Amazonissa tai Google Shoppingissa yli 4/5 tähteä saaneen parin. Sisällytimme tähän artikkeliin käyttäjien ja asiantuntijoiden arvostelut, jotta saisit luotettavan ja monipuolisen käsityksen erilaisista vaelluskengistä.

arrow-more

Vaelluskenkien sisäänajo

Uusiin vaelluskenkiin totuttelu eli ns. sisäänajo on tärkeää, jotta vaellus olisi mukavaa. Prosessin ei kuitenkaan tarvitse olla monimutkainen. Aloita käyttämällä kenkiä kotona lyhyitä aikoja. Tämä auttaa jalkojasi tottumaan niiden tuntumaan ja antaa sinulle mahdollisuuden tunnistaa kaikki kohdat, jotka saattavat vaatia ylimääräistä huomiota. Kun kengät tuntuvat mukavilta kotioloissa, on aika ottaa ne testivaellukselle. Aloita lyhyellä kävelyllä tasaisella maalla ja lisää vähitellen vaellusten vaikeutta ja pituutta, kunnes olet varma, että kengät ovat täysin sisäänajetut.

Miten vaelluskengät puhdistetaan?

Vaelluskengät ovat tärkeä varuste kaikille retkeilijöille, mutta niiden puhtaanapito voi olla haastavaa. Onneksi on olemassa muutamia yksinkertaisia toimenpiteitä, joiden avulla kengät pysyvät raikkaan näköisinä ja tuoksuisina. Aloita harjaamalla kengät kunnolla, jotta voit poistaa pintaan tarttuneen mudan ja lian. Pyyhi sitten niiden sisä- ja ulkopinnat miedolla saippualla ja pehmeällä liinalla. Kun olet valmis, täytä kengät sanomalehdellä, jotta ne imevät kosteuden ja säilyttävät muotonsa. Anna niiden vielä kuivua viileässä ilmassa, hyvin ilmastoidussa tilassa. Näiden vaiheiden noudattaminen auttaa pitämään vaelluskenkäsi hyvässä kunnossa pitkiä seikkailuja varten.

Mitä eroa on vaelluskengillä ja retkeilykengillä?

Vaelluskengät ovat yleensä korkeammat ja antavat enemmän tukea kuin retkeilykengät. Niissä on myös paksumpi pohja, joka voi suojata paremmin kiviltä ja muilta roskilta polulla. Lisäksi vaelluskengät ovat yleensä vedenpitävämmät kuin retkeilykengät, joten ne ovat hyvä valinta vaelluksille märissä tai mutaisissa olosuhteissa.

Kaikella tällä lisätuella ja -suojalla on kuitenkin hintansa: vaelluskengät ovat yleensä raskaammat ja kalliimmat kuin retkeilykengät. Retkeilykengät ovat siis kevyempiä ja edullisempia. Ne tarjoavat kuitenkin vähemmän tukea ja suojaa kuin vaelluskengät. Viime kädessä tarvitsemasi kenkätyyppi riippuu reissujesi erityisolosuhteista. Jos aiot vaeltaa vaikeassa maastossa tai huonolla säällä, vaelluskengät voivat olla paras vaihtoehto. Jos taas etsit kevyempää kenkää, jossa on hyvä pito, retkeilykengät voivat olla oikea valinta.

Päivitä urheilu- ja ulkoiluvarusteesi kerralla kuntoon

Löydät VertaaTuotteelta ostajan oppaat monenlaisille urheilu- ja ulkoiluvarusteille. Kurkkaa alta muun muassa seuraavat vertailut:

Lähdeluettelo

Asiantuntija- ja testilähteet

Outdoorgearlab

Outdoorgearlab.com on verkkosivusto, joka on erikoistunut ulkoiluvälinearvosteluihin. Heillä on asiantuntijaryhmä, joka testaa ja arvioi kaikenlaisia ulkoiluvälineitä aina retkeilyvarusteista reppuihin ja lumikenkiin saakka. He testasivat useimmat listallamme olevista tuotteista mukavuuden, tuen, pidon, vedenpitävyyden, painon ja kestävyyden perusteella.

Salomon Quest 4 GTX  

Testattu: 23/02/2022

Voit lukea arvostelun täältä.

Merrell Moab 2 Mid GTX

Testattu: 10/05/2022

Voit lukea arvostelun täältä.

La Sportiva Ultra Raptor II Mid Nahka GTX Ultra Raptor II Mid Nahka GTX

Testattu: 28/10/2022

Voit lukea arvostelun täältä.

Scarpa Zodiac Mid Goretex M

Testattu :23/02/2022

Voit lukea arvostelun täältä.

Lowa Renegade GTX Mid 

Testattu: 25/10/2022

Voit lukea arvostelun täältä.

 

Switchbacktravel.com

Switchbacktravel.com on verkkosivusto, joka tarjoaa tietoa vaellus- ja patikointireiteistä Yhdysvalloissa. Sivusto sisältää yksityiskohtaista tietoa ulkoiluvälineistä sekä poluista. He arvioivat useimmat katsauksessamme mukana olevat vaelluskengät mukavuuden, painon, pidon, vakauden ja tuen, vedenpitävyyden, rakenteen laadun ja kestävyyden perusteella.

Salomon Quest 4 GTX  

Testattu :21/04/2022

Voit lukea arvostelun täältä.

Merrell Moab 2 Mid GTX

Testattu: 27/04/2022

Voit lukea arvostelun täältä.

La Sportiva Ultra Raptor II Mid Nahka GTX Ultra Raptor II Mid Nahka GTX

Testattu: 04/03/2022

Voit lukea arvostelun täältä.

Scarpa Zodiac Mid Goretex M

Testattu: 14/03/2021

Voit lukea arvostelun täältä.

Lowa Renegade GTX Mid 

Testattu: 21/04/2022

Voit lukea arvostelun täältä.

Asiakasarviot

Google Shopping

Google Shopping on Googlen kuluttajatuotteisiin keskittynyt osio, jossa käyttäjät voivat lukea tietoa tuotteista ja tutustua esimerkiksi hintoihin sekä asiakasarvioihin. Tämä on siitä erityinen sivusto, että se kerää yhteen arvioita lukuisilta jälleenmyyjiltä ja kauppapaikoilta muodostaakseen kattavan yleiskatsauksen asiakkaiden mielipiteistä ja kokemuksista.

Merrell Moab 2 Mid GTX – Arvostelut näet täältä

La Sportiva Ultra Raptor II Mid Leather GTX – Arvostelut näet täältä

Scarpa Zodiac Mid Goretex – Arvostelut näet täältä

Lowa Renegade GTX Mid – Arvostelut näet täältä

Meindl Island MFS Active – Arvostelut näet täältä.

Amazon

Amazon on globaali suuryritys, joka tunnetaan parhaiten verkkokaupastaan. Se on nykyään yksi maailman johtavista nettikaupoista. Yritys aloitti nettikirjakauppana, mutta on laajentunut sittemmin myymään lähes kaikkia tuotteita. Amazon on erinomainen lähde asiakasarvioiden tutkimiseen, sillä se tavoittaa niin suuren määrän ihmisiä joka puolella maailmaa.

Salomon Quest 4 GTX – Arvostelut näet täältä

Merrell Moab 2 Mid GTX – Arvostelut näet täältä

La Sportiva Ultra Raptor II Mid Leather GTX – Arvostelut näet täältä

Lowa Renegade GTX Mid – Arvostelut näet täältä.

FAQ

Mitkä ovat parhaat vaelluskengät?
Yksi parhaista vaelluskengistä tulee Salomonilta, joka on tunnettu tuotemerkki ulkoilmaihmisten keskuudessa. Suosittelemme heidän Quest 4 GTX -jalkineitaan, mutta asiantuntijatestien ja tutkimustemme perusteella voimme sanoa, että Merrell Moab 2 Mid GTX, La Sportiva Ultra Raptor II Mid GTX ja Scarpa Zodiac Plus GTX ovat kaikki harkitsemisen arvoisia. Se, minkä mallin valitset, riippuu siitä, minkälaisille vaelluksille olet kenkiä hankkimassa.
Mihin vaelluskengät sopivat?
Vaelluskengät on suunniteltu suojaamaan jalkojasi ja nilkkojasi rankalta vaellukselta maastossa. Lisäksi vaelluskengät auttavat pitämään jalat lämpiminä kylmällä säällä ja kuivina märissä olosuhteissa. Olitpa sitten kokenut vaeltaja tai vasta aloittelija eränkävijä, investointi hyviin vaelluskenkiin voi olla fiksu päätös.
Mieti ensin, millaisessa maastossa aiot vaeltaa. Jos vaelluksesi suuntautuu hyväkuntoisille poluille, voit luultavasti tyytyä kevyempiin kenkiin. Jos kuitenkin aiot vaeltaa haastavassa maastossa, tarvitset tukevammat kengät. Toiseksi, mieti minkälaisessa ilmastossa vaellat. Jos vaellat lämpimällä säällä, hyvin tuulettuva kenkä on hyvä valinta, kun taas hyvin eristetty malli on välttämätön kylmällä säällä. Lopuksi kiinnitä huomiota istuvuuteen.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 5 / 5. Arvioiden lukumäärä: 1

Ei arvosteluja.