Parhaat kävelysauvat:
Kävelysauva testi 2024

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotevalikoima perustuu rehellisiin analyyseihin ja tutkimuksiin,..., mutta artikkelit sisältävät vain yhteistyökumppaneidemme valikoimista löytyviä tuotteita. Artikkeleitamme voidaan siis pitää mainoksina. Lue täältä, kuinka kumppanuudet vaikuttavat tuotteidemme listausjärjestykseen. Artikkelimme sisältävät pääasiassa kolmansien osapuolien toteuttamia testejä ja arvosteluja. Lue lisää

5 Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.
MAINOKSET Vaikka tämän artikkelin ensisijainen tarkoitus on tarjota rehellistä ja riippumatonta tietoa, se sisältää sponsoreidemme mainoslinkkejä, minkä vuoksi tuotearvioita on pidettävä mainoksina.

Kutsuitpa niitä miksi tahansa – kävely-, retkeily- tai vaellussauvoiksi – näistä monipuolisista välineistä voi olla suuri apu millä tahansa reissulla, olipa se sitten pieni tai suuri. 

Kävelysauvoja käytetään yleisimmin tasapainon ja vakauden ylläpitämiseen – erityisesti silloin kun vaelletaan epätasaisessa maastossa. Niitä voidaan käyttää myös lievittämään polviin ja lonkkiin kohdistuvaa painetta vaimentamalla kävelyn aikana tapahtuvia iskuja. 

Tässä artikkelissa kerromme lisää tekijöistä, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun valitset itsellesi sopivia sauvoja. Esittelemme viidet mielestämme parhaat kävelysauvat juuri nyt.

test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

Testi: Parhaat kävelysauvat 2024 – 5 tuotetta vertailussa

Näin VertaaTuote arvioi ja valitsee tuotteet

Tässä artikkelissa tarkastellaan useita suosittuja tuotteita, jotka olemme löytäneet perusteellisen tutkimuksen ja analyysin avulla. Artikkelissa esiteltyjä tuotteita myy yksi tai useampi kumppaneistamme. Löydät yhteistyökumppanimme monista hintataulukoista, mikä antaa sinulle mahdollisuuden etsiä parhaan hinnan valitsemallesi tuotteelle. Vaikka nämä kumppanuudet voivat vaikuttaa artikkelin tuotevalikoimaan, suosituksemme perustuvat tuotteen kokonaisarvioon.

Arvioimme ja vertaamme artikkelissa esiintyviä tuotteita seuraavien tekijöiden perusteella:

  1
 • Viralliset ja puolueettomat tuotetestit
 • 2
 • Asiakkaiden arviot ja mielipiteet tuotteesta
 • 3
 • Tilastot kuluttajien käyttäytymisestä ja mieltymyksistä
 • 4
 • Tekniset tiedot, ominaisuudet sekä hyvät ja huonot puolet
 • 5
 • Takuu, palvelu ja maine jälleenmyyjien keskuudessa

Muodostamme käsityksen hinta-laatusuhteesta näiden tekijöiden perusteella, ​​ja teemme subjektiivisen arviomme sekä suosituksemme. Huomaa kuitenkin, että tämä artikkeli ei ole markkinoiden parhaiden tuotteiden rankkaus vaan arvostelu.

Merkintämme, kuten "Paras budjettivalinta", "Paras langaton malli", "Hyvä hinta-laatusuhde" jne. - ovat tutkimuspäälliköiden yksittäisiä, riippumattomia arvioita, jotka perustuvat kulloinkin edellä mainittuun menetelmään.

Paras kävelysauva premium-luokasta test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Black Diamond Distance Carbon FLZ Telescopic kävelysauva - hiilikuituinen rakenne

 • 4.5/5 Outdoorgearlab
 • 4.6/5 Google Shopping
 • 9/10 World-of-waterfalls

Black Diamondin teleskooppikävelysauva on täydellinen pitkille vaelluksille ja jyrkkiin nousuihin. SlideLock-teknologian ansiosta se on helpompi taittaa kokoon, joten voit liikkua polulla nopeammin ja helpommin.

Black Diamond Distance Carbon FLZ Telescopic kävelysauva
Paras kävelysauva premium-luokasta

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Kätevä SlideLock-mekanismi
 • Kevyt EVA-vaahtomuovinen kahva
 • Teleskooppikävelysauvat

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Black Diamond Distance Carbon FL Z Telescopic

TEKNISET TIEDOT

 • Paino: 183 g
 • Kahvan materiaali: Vaahtokumi
 • Varren materiaali: Hiilikuitu

Black Diamondin kävelysauva sopii täydellisesti vuoristourheilijoille ja painotietoisille seikkailijoille. Se on valmistettu 100-prosenttisesta hiilikuidusta ja taittuu kolmeen osaan, jotta sitä olisi helppo käyttää, kuljettaa ja pakata mukaan. Lisäksi sen liukumaton EVA-vaahtomuovinen ote ja kosteutta siirtävä muotoilu tekevät siitä mukavan käyttää, olipa vaelluksesi kuinka pitkä tahansa.

Tämän kävelysauvan pituus on säädettävissä ja se on saatavana monessa eri koossa. Lisäksi se painaa vain 183 g, mikä tekee siitä ihanteellisen vaihtoehdon niille, jotka haluavat kompaktin mallin laadusta tai suorituskyvystä tinkimättä. Vaikka kevyempiä vaihtoehtoja on olemassa, mikään niistä ei mahdollista pituuden muuttamista; siksi Carbon FLZ antaa asiakkaille sekä kevyen suorituskyvyn että mukautuvuuden edut.

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet – Black Diamond Distance Carbon FL Z Telescopic

Black Diamond Distance Carbon FL Z Telescopic kävelysauva on saanut pisteet 4,5/5 Outdoorgearlab-sivustolla ja 9/10 World-of-waterfalls-sivustolla. Asiantuntijat kehuvat sauvaa sen kevyestä hiilirakenteesta, joka pakkautuu pieneen tilaan ja mahdollistaa pituuden säätämisen. Käyttäjät pitävät tätä kävelysauvaa myös erinomaisena vaihtoehtona retkeilyyn ja vaeltamiseen, koska se on pienikokoinen ja kevytrakenteinen. Tämä malli sai 4,6/5 tähteä Googlen keräämien käyttäjäarvioiden perusteella.

Lisätietoja Black Diamond Distance Carbon FLZ Telescopic kävelysauva

TEKNISET TIEDOT

 • Paino: 183 g
 • Kahvan materiaali: Vaahtokumi
 • Varren materiaali: Hiilikuitu

Toimituksemme arvio

Black Diamond Distance Carbon FL Z Telescopic kävelysauva on suunniteltu kaikille niille, jotka kaipaavat optimoitua niveltukea, kestävyyttä lisäävää jäykkyyttä ja kosteutta siirtävää hihnaa. Joidenkin mielestä kahvojen ympärysmitta on kuitenkin hieman pieni, mutta kaiken kaikkiaan kyseessä on hyvin vastaanotettu tuote, joka tarjoaa monia hyötyjä. Huippuominaisuuksiensa ja hieman korkeamman hintansa ansiosta se sai parhaan premium-valinnan palkintomme. Uskomme, ettei se tuota pettymystä vaativimmillekaan vaeltajille.

Plussat og Miinukset Black Diamond Distance Carbon FLZ Telescopic kävelysauva

Plussat

 • Optimoitu niveltuki
 • Jäykkyys lisää kestävyyttä
 • Kosteutta siirtävä hihna
 • Taittuu 3 osaan

Miinukset

 • Heikko käsihihna
 • Joidenkin mielestä kahvojen ympärysmitta on hieman pieni
Toimituksemme suosikki test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

BungyPump Energy Telescopic kävelysauva - paras malli kokeneille retkeilijöille

BungyPump Energy Telescopic on kävelysauva vastuksella (6 kg), joten se sopii erinomaisesti niille, jotka harjoittelevat jo aktiivisesti ja etsivät luotettavaa vakautta. Se on ihanteellinen kaikille niille, jotka haluavat parantaa suorituskykyään, sillä lisääntynyt vastus auttaa kiinteyttämään lihaksia ja polttamaan kaloreita nopeammin. Myös lääketieteen asiantuntijat ovat ylistäneet tätä hyvin säädettävää mallia, jota käytetään myös kuntoutuksessa.

BungyPump Energy Telescopic kävelysauva
Toimituksemme suosikki

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Sisäänrakennettu jousitus
 • 6 kg vastus
 • Luonnonkumiset osat

Arvostelu: Tuoteanalyysissä BungyPump Energy Telescopic

BungyPump Energy Telescopic on täydellinen tapa lisätä kuntoilua jokapäiväiseen elämääsi. Tässä tukevassa ja kestävässä kävelysauvassa on sisäänrakennettu 20 cm:n jousitus, joka auttaa pehmentämään askelia ja tekee kävelystä mukavampaa. Sen kahva on valmistettu luonnonkumista, mikä auttaa vaimentamaan tärinää ja iskuja kävelyn aikana.

Varsi on valmistettu kestävästä muovista ja sen alaosa alumiinista, joten se on kevyt ja kestävä valinta. Toinen asia, joka tekee siitä sopivan useimmille käyttäjille, on sen säädettävä pituus välillä 115-145 cm. Tämän kävelysauvan erottaa kilpailijoista myös se, että se auttaa aktivoimaan 90 % kehon lihaksista jokaisella askeleella. Tämä ominaisuus tekee siitä uskomattoman tehokkaan apuvälineen treeneihin ja vaelluksille.

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet – BungyPump Energy Telescopic

Tämä vastuskävelysauva on saanut käyttäjiltä positiivisia arvioita; keskimäärin 4,7/5 tähteä Google Shoppingin käyttäjäarvioiden perusteella. Käyttäjät ovat todenneet sen olevan erittäin hyödyllinen kävelyssä, sillä se tarjoaa tukea ja tasapainoa. He pitivät sen säädettävästä pituudesta, jonka avulla on helppo löytää kullekin käyttäjälle sopiva pituus.

Toimituksemme arvio

BungyPump Energy Telescopic -kävelysauva on erinomainen valinta niille, jotka etsivät tuhtia iskunvaimennusta ja tukevaa otetta. Irrotettavien kärkien ansiosta se sopii erinomaisesti käytettäväksi erilaisilla pinnoilla, vaikka 6 kg:n vastus saattaakin olla joillekin liian suuri. Kaiken kaikkiaan suosittelemme tätä kävelysauvaa kaikille niille, jotka etsivät helppokäyttöistä ja kestävää tuotetta.

Plussat og Miinukset BungyPump Energy Telescopic kävelysauva

Plussat

 • Ergonominen muotoilu
 • Hyvä hihna
 • Vaimennetut kävelysauvat
 • Irrotettavat kärjet
 • Tukeva ote

Miinukset

 • Soveltuu lähinnä kovempaan harjoitteluun
 • 6 kg:n vastus voi olla joillekin liian suuri
Paras kävelysauva jokapäiväiseen liikuntaan test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

BungyPump Number One Telescopic kävelysauva - kaikentasoisille kuntoilijoille

Tämän tuotteen tärkein etu on, että se tarjoaa 4 kg:n sisäänrakennetun vastuksen, joka auttaa rakentamaan voimaa, parantamaan tasapainoa ja koordinaatiota sekä lisäämään kestävyyttä. Se on suunnattu monenlaisille käyttäjille – aloittelijoille, senioreille ja kaikille niille, jotka haluavat käyttää sitä erilaisten kuntoiluohjelmien tukena.

BungyPump Number One Telescopic kävelysauva
Paras kävelysauva jokapäiväiseen liikuntaan

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • 4 kg:n sisäänrakennettu vastus
 • Pehmeä ja hellävarainen nivelille
 • Volframikarbidikärki

Arvostelu: Tuoteanalyysissä BungyPump Number One Telescopic

TEKNISET TIEDOT

 • Paino: 900 g
 • Kahvan materiaali: Kumi
 • Varren materiaali: Alumiini

BungyPump Number One Telescopic on Ruotsissa valmistettu kävelysauva. Se on pehmeä ja hellävarainen hartioille sekä kyynärpäille. Sen lisäksi siinä on kestävä volframikarbidikärki ja se lisää kalorinkulutusta jopa 77 %. Kuten monet muutkin mallit, tämä kävelysauva auttaa vahvistamaan sydäntä, lihaksia, kudoksia ja luustoa.

Tässä ergonomisesti muotoillussa kävelysauvassa on käsihihna ja kuminen kahva. Se auttaa parantamaan ryhtiä, ja sen säädettävän pituuden (115-145 cm) ansiosta sitä voivat käyttää kaikki iästä ja kunnosta riippumatta. Näin ollen se sopii kaikille perheenjäsenille teini-ikäisistä isovanhempiin saakka. Tämä kävelysauva on valmistettu alumiinista, joten se kestää kaikenlaista maastoa ja säätä, mutta se painaa hieman enemmän kuin muut materiaalit (900 g).

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet – BungyPump Number One Telescopic

BungyPump Number One Telescopic on saanut käyttäjiltä korkeat pisteet ja positiiviset arvosanat. Se sai 4,6/5 tähteä Googlen Shoppingissa eri jälleenmyyjien asiakaspalautteista, ja käyttäjät kehuivat sitä “erinomaiseksi pitkille vaelluksille”, “helppokäyttöiseksi” ja “mukavaksi”.

Lisätietoja BungyPump Number One Telescopic kävelysauva

TEKNISET TIEDOT

 • Paino: 900 g
 • Kahvan materiaali: Kumi
 • Varren materiaali: Alumiini

Toimituksemme arvio

Tämä on hyvä vaihtoehto niille, jotka etsivät kätevää apuvälinettä jokapäiväiseen liikuntaan. Se aktivoi ja vahvistaa noin 90 % kehon lihaksista. Joidenkin käyttäjien mielestä ohjeita on kuitenkin vaikea noudattaa, ja tämän tuotteen käyttöön tottuminen vaatii hieman harjoittelua. Kaiken kaikkiaan uskomme, että hyödyt ovat haittoja suuremmat, mikä tekee tästä kävelysauvasta ensisijaisen suosituksemme jokapäiväiseen käyttöön.

Plussat og Miinukset BungyPump Number One Telescopic kävelysauva

Plussat

 • Lisää kalorien kulutusta jopa 77 %
 • Aktivoi ja vahvistaa noin lihaksia
 • Ergonominen muotoilu
 • Parantaa ryhtiä
 • Sopii koko perheelle

Miinukset

 • Ohjeet voisivat olla selkeämmät
 • Totuttelu vie hieman aikaa
Paras kävelysauva budjettiluokasta test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Gymstick Go Walker kävelysauva - yksinkertainen ja ergonomisesti muotoiltu malli

Gymstick Go Walkerissa on sekä mukava EVA-kahva että hyvät peukalohihnat, joten sitä on helppo ja kätevä käyttää. EVA-kahva on pehmeä ja se tarjoaa hyvän otteen, kun taas peukalohihnat pitävät kävelysauvan paikalleen lukittuna. Näin se sopii täydellisesti sekä aloittelijoille että kokeneemmillekin kuntoilijoille, jotka helppokäyttöisen ja mukavan kävelysauvan.

Gymstick Go Walker kävelysauva
Paras kävelysauva budjettiluokasta

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Kevyt
 • Ergonominen
 • Peukalohihna

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Gymstick Go Walker

TEKNISET TIEDOT

 • Paino: 830 g
 • Kahvan materiaali: Vaahtomuovi
 • Varren materiaali: TPR, PU, PP, Nylon ja TPR

Tämä kevyt kävelysauva on helposti säädettävissä ja sitä on mukava käyttää. Sauvojen paino vaihtelee pituudesta riippuen välillä 0,65 kg-0,89 kg, joten niitä on helppo kuljettaa mukana. Voit valita viidestä eri pituudesta (105, 110, 114, 120 ja 125 cm) löytääksesi itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Oikean pituuden saat kertomalla pituutesi luvulla 0,68.

Kahva on valmistettu pehmeästä ja mukavasta vaahtomuovista, joka takaa hyvän otteen. Tässä kävelysauvassa on mustavalkoinen design, mikä tekee siitä tyylikkään ja näyttävän. Se sopii erinomaisesti sekä miehille että naisille, ja sitä voidaan käyttää erilaisiin aktiviteetteihin.

Lisätietoja Gymstick Go Walker kävelysauva

TEKNISET TIEDOT

 • Paino: 830 g
 • Kahvan materiaali: Vaahtomuovi
 • Varren materiaali: TPR, PU, PP, Nylon ja TPR

Toimituksemme arvio

Tämä kävelysauva on täydellinen niille, joilla on tiukka budjetti. Se on tyylikäs, kevyt sekä helppo kuljettaa, ja sen hinta on alhaisempi kuin monien muiden vastaavien mallien. Tämä tulee kuitenkin sillä haittapuolella, että sauvan pituutta ei voi säätää. Voit kuitenkin valita viiden eri koon väliltä itsellesi parhaiten sopivan pituuden.

Plussat og Miinukset Gymstick Go Walker kävelysauva

Plussat

 • Kestävä
 • Säädettävät hihnat
 • Kahva kestävää vaahtomuovia

Miinukset

 • Pituus ei ole säädettävissä
Paras kävelysauva monipuolisilla ominaisuuksilla test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

BungyPump Walkathlon Telescopic kävelysauva - 2-in-1-malli vaelluksille ja retkeilyyn

 • 4.5/5 Amazon
 • 4.6/5 Google Shopping

BungyPump Walkathlon Telescopic on suunniteltu niille, jotka haluavat harrastaa säännöllistä kävelyä ja patikointia. Säädettävät integroidut vastustasot 4-6 kg:n välillä mahdollistavat käyttäjälle tehokkaat mutta hellävaraiset kunto- ja voimaharjoittelut.

BungyPump Walkathlon Telescopic kävelysauva
Paras kävelysauva monipuolisilla ominaisuuksilla

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Kävelyyn ja patikointiin
 • 4 kg ja 6 kg vastustasot
 • Soveltuu vaikeisiin maastoihin

Arvostelu: Tuoteanalyysissä BungyPump Walkathlon Telescopic

TEKNISET TIEDOT

 • Paino: 815 g
 • Kahvan materiaali: Kumi
 • Varren materiaali: Alumiini

BungyPump Walkathlon Telescopic on alumiinista valmistettu kävelysauva, jossa on kaksi toimintoa yhdessä – kiinteä ja joustava kävelysauva. Vaikka kiinteä vaihtoehto sopii erinomaisesti vuoristovaellukseen, kovaan maastokävelyyn tai tueksi liukkailla pinnoilla, mahdollistaa sisäänrakennettu vastus käyttäjälleen tehokkaat mutta hellävaraiset kuntoharjoitukset.

Tämä sauva voidaan helposti purkaa kuljetuksen helpottamiseksi, ja siinä on kätevä lukitusjärjestelmä, jonka avulla voit vaihtaa joustavan ja kiinteän varren välillä nopeasti. Korkeus on säädettävissä 113-155 cm:n välillä, joten se sopii erinomaisesti monenlaisille käyttäjille. Lisäksi siinä on ergonomisesti muotoiltu kumikahva, joka tarjoaa lisämukavuutta ja suojaa iskuilta sekä tärinältä.

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet – BungyPump Walkathlon Telescopic

Käyttäjät ovat antaneet BungyPump Walkathlon Telescopicille korkeat arvosanat sen suorituskyvystä ja muotoilusta. Se on saanut 4,5/5 tähteä Amazonissa ja 4,6/5 Googlen kokoamien käyttäjäarvostelujen perusteella. Käyttäjät rakastavat tätä tuotetta sen kestävyyden, kevyen rakenteen ja säädettävyyden vuoksi.

Lisätietoja BungyPump Walkathlon Telescopic kävelysauva

TEKNISET TIEDOT

 • Paino: 815 g
 • Kahvan materiaali: Kumi
 • Varren materiaali: Alumiini

Toimituksemme arvio

Tämä kävelysauva auttaa parantamaan koordinaatiota, ja sen voi helposti purkaa sekä ottaa matkalle mukaan. Vaikka sen kärki voisi olla kestävämpi ja tarjota parempaa tukea, on tämä malli monien mielestä silti markkinoiden paras monipuolinen vaihtoehto sen monipuolisuutensa ansiosta.

Plussat og Miinukset BungyPump Walkathlon Telescopic kävelysauva

Plussat

 • Helppo koota ilman työkaluja
 • Vahva ja helppokäyttöinen lukitusmekanismi
 • Parantaa koordinaatiota
 • Helppo purkaa säilytystä varten

Miinukset

 • Kärki voisi olla kestävämpi

Kävelysauvojen ostajan opas

Pituuden arviointi – Kävelysauvan käyttäminen väärässä asennossa voi aiheuttaa ryhti-, selkäranka- ja tasapaino-ongelmia. Kun pidät sauvoja kärjet maassa lähellä jalkojasi, oikein mitoitettujen sauvojen kanssa kyynärpäät ovat 90 asteen kulmassa. Tätä helpottaa se, että monissa vaellussauvoissa on säädettävä pituus.

Joissakin on kuitenkin tarjolla erikokoisia kiinteitä pituuksia. Kannattaa valita säädettävä vaellussauva, jonka enimmäispituus on vähintään 130 cm, jos olet yli 180 cm pitkä. Jos olet lyhyempi kuin 180 cm, voit lyhentää useimpia säädettäviä vaellussauvoja riittävästi, jotta ne sopivat sinulle. Parhaan tuen saat, kun lyhennät kävelysauvojasi 5-10 cm, kun menet ylämäkeen, ja pidennät niitä 5-10 cm, kun menet alamäkeen.

Kahvat – Eri kahvamateriaalit vaikuttavat siihen, miltä sauvat tuntuvat käsissäsi. Suosituimpia ovat vaahtomuovista ja kumista valmistetut kahvat. Vaahtomuoviset ja erittäin tiiviit EVA-vaahtomuoviset kahvat ovat kumia kevyempiä, imevät tehokkaasti kosteutta ja tuntuvat erittäin miellyttäviltä. Kuminen ote suojaa käsiä tärinältä, iskuilta ja kylmältä.

Vaikka se on tukeva ja luistamaton, se ei ehkä ole ihanteellinen valinta lämpimän sään vaelluksille, koska se ei ime kosteutta yhtä hyvin kuin vaahtomuovi. Korkki, jonka kosteudentorjunta on paras ja joka on näin ollen miellyttävä pitkistä kävelyretkistä pitäville ihmisille, on kahvamateriaalien kalliimmasta päästä.

Joissakin kahvoissa on etusormen paikka, joka auttaa pitämään sauvasta kiinni. Jotta tarttuminen olisi mukavampaa, joissakin kahvoissa on jopa “rystyset”, jotka on muotoiltu niiden paikkojen väliin, joihin sormet tulisi sijoittaa.

Varsimateriaali – Hyvät kävelysauvat on yleensä valmistettu alumiinista tai hiilikuidusta. Alumiini on erittäin kestävä ja luotettava kaikenlaisissa maastoissa ja säässä, mutta se on yleensä hiukan painavampi kuin hiilikuituinen varsi. Se on hyvä vaihtoehto niille, jotka tietävät sauvojensa joutuvan koville ja etsivät siksi parasta tärinänvaimennusta.

Vaikka hiilimateriaali on altis halkeamille, jos sitä kohdellaan karkeasti, sen keveyden ansiosta voit liikuttaa käsiäsi nopeammin ja vaivattomammin. Tämä saattaa auttaa sinua ylläpitämään nopeampaa vaellusvauhtia ja parempaa kävelyrytmiä. Suosittelemme valitsemaan kevyemmän sauvan, jos aiot kävellä pidempiä matkoja. Vahvimmat ja kevyimmät on valmistettu hiilikuidusta, mutta ne ovat usein myös kalleimmat.

Hinta – Kävelysauvojen hinta vaihtelee kahvan materiaalin, varren, toiminnallisuuden ja säädettävyyden mukaan. Budjettiystävälliset vaihtoehdot alkavat 25 eurosta, ja niissä on useimmiten kiinteä korkeus ja huonolaatuisempi rakenne, mikä voi olla haitta joillekin käyttäjille.

Huippumallit alkavat karkeasti 150 eurosta ja nousevat siitä ylöspäin, mutta ne on valmistettu kestävämmistä materiaaleista, jotka kestävät kovaa käyttöä ja niissä on helposti säädettävä korkeus. Useimmat kävelijät ja retkeilijät pärjäävät hyvin noin 70 euron sauvoilla. Suosittelemme silti investoimaan enemmän, jos käyt usein retkeilemässä tai vaeltamassa. 

Käyttäjien ja asiantuntijoiden arvostelut – Käyttäjien ja asiantuntijoiden arvostelujen lukeminen eri kävelykepeistä voi auttaa sinua tekemään parempia ostopäätöksiä. Asiantuntija-arvioissa testataan mukavuutta, painoa, monipuolisuutta, lukitusmekanismia ja säädettävyyttä. Käyttäjät voivat puolestaan kertoa lisää kävelysauvojen päivittäisestä toimivuudesta.

Etsi hyvä keskiarvo (yli 4/5 tähteä) ja lue ihmisten jättämät todelliset kommentit, jotta voit tehdä harkitun ostopäätöksen. Olemme itse toimineet samoin tätä artikkelia laatiessamme ja ottaneet kaikkien esittelemiemme mallien sekä hyvät että huonot puolet huomioon.

arrow-more

Kuinka pitkä kävelysauvan pitäisi olla?

Ensimmäinen vaihe oikean pituisen kävelykepin valinnassa on mittaaminen. Kävelysauvan on oltava olkapäiden korkeudella, kun seisot suorassa ja hyvässä ryhdissä. Tarkan mittauksen saamiseksi pyydä ystävääsi auttamaan sinua – se on paljon helpompaa kuin yrittää tehdä se itse. Kun olet saanut mittaustuloksesi, lisää siihen 5 tai 7 cm, jotta voit ottaa huomioon mahdolliset korkeuserot, joita saatat kohdata retkilläsi.

Kävelysauvan pituus voi siis vaihdella pituutesi ja maaston mukaan. Yleisesti ottaen sauvan korkeuden tulisi olla jossain lonkan ja olkapään välillä. Jos olet pidempi, voit joutua säätämään sitä vastaavasti. Ja jos taas vaellat erityisen epätasaisessa maastossa, saatat haluta pidemmän kepin lisätuen saamiseksi.

Valitsemalla kävelysauvan, jonka korkeus on säädettävissä, saat lisää monipuolisuutta erilaisiin maastoihin. Jos esimerkiksi aiot kävellä alamäessä, haluat yleensä pidemmän kävelysauvan, jotta pysyt tasapainossa, kun taas ylämäkeen mentäessä tarvitset lyhyemmän sauvan.

Miten valita kävelysauvat?

Jos olet innokas retkeilijä, tiedät, että oikeanlaiset varusteet ovat olennaisen tärkeitä turvallisen ja nautinnollisen vaelluksen kannalta. Kävelysauvoja valitessasi sinun on otettava huomioon muutamia asioita. Ensinnäkin mieti sauvan kokoa ja painoa. Painavampi sauva antaa enemmän tukea, mutta sitä voi olla myös vaikeampi kantaa. Jos etsit kevyttä vaihtoehtoa, jota on helppo kantaa, on alumiini hyvä valinta. Jos taas tarvitset jotain hieman tukevampaa, valitse hiilikuitu tai jokin muu vahva materiaali. 

Yleensä pidemmät ihmiset tai ne, joilla on taipumus pakata paljon varusteita mukaan, haluavat valita keskimääräistä pidemmän kävelysauvan. Jos taas olet lyhyempi tai et yleensä kanna paljon painoa päälläsi, voit tyytyä lyhyempään sauvaan. 

Toiseksi, ota huomioon maasto, jossa aiot sauvojasi käyttää. Jos aiot suunnatta pehmeään ja epätasaiseen maastoon, sinun kannattaa valita kävelysauva, joka on valmistettu tukevasta materiaalista, kuten alumiinista tai komposiittikuidusta.

Kun otat kaikki nämä tekijät huomioon, voit löytää tarpeisiisi parhaiten sopivan kävelysauvan.

Minkälaisia kävelysauvoja on olemassa?

Yksi ensimmäisistä asioista, joita sinun on harkittava kävelysauvaa valitessasi, on se, minkä tyyppisen mallin haluat. Yleisin kävelysauvatyyppi on patikointi, joka on yksinkertainen suora sauva, jonka korkeus vaihtelee vyötärön ja rinnan välillä. Patikointi sopivat hyvin yleiskäyttöön, ja niitä on helppo kuljettaa mukana, kun niitä ei käytetä.

Toinen suosittu vaihtoehto on vaellussauva, joka on monelta osin samanlainen kuin patikointisauva, mutta siinä on muutamia keskeisiä eroja. Vaellussauvat ovat yleensä lyhyempiä kuin patikointisauvat ja niissä on kädensijat, mitkä tarjoavat sinulle enemmän vakautta retkilläsi. Vaellussauvat on myös yleensä valmistettu kevyemmistä ja kestävämmistä materiaaleista, joten ne ovat erinomainen vaihtoehto pitkille matkoille tai vaelluksille karussa maastossa.

On olemassa myös kokoontaitettavia kävelysauvoja, jotka sopivat erinomaisesti matkoille mukaan, sillä ne voidaan helposti säilyttää repussa tai matkatavaroissa.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

Olemme tutkineet ja arvostelleet kävelysauvojen lisäksi myös kuntolaitteita, joilla voit parantaa aerobista kuntoasi oman kotisi rauhassa. Jos haluat treenata turvallisesti sisätiloissa, vaikka ennen pidemmälle vaellusreissulle lähtöä, kannattaa tutustua kävelymattojen, juoksumattojen ja crosstrainereiden oppaisiimme.

Lähdeluettelo

Asiantuntija- ja testilähteet

Outdoorgearlab

Outdoorgearlab on verkkosivusto, joka arvioi ulkoiluvälineitä ja antaa neuvoja kuluttajille. He testasivat Black Diamond Distance Carbon FLZ Telescopicin ja arvioivat sen erittäin hyväksi mukavuuden, painon, monipuolisuuden, lukituksen ja säädettävyyden perusteella.

Black Diamond Distance Carbon FLZ Telescopic – Voit katsoa arvostelun täältä.

 

World-of-waterfalls

World-of-waterfalls-verkkosivustolla tuotteiden kokeneet käyttäjät antavat arvosteluja ulkoiluvälineistä ja kertovat henkilökohtaisesti jokaisesta näkemästään vesiputouksesta. He arvostelivat Black Diamond Distance Carbon FLZ Telescopicin liikkuvuuden, muotoilun ja hyödyllisyyden perusteella.

Black Diamond Distance Carbon FLZ Telescopic – Voit katsoa arvostelun täältä.

 

Asiakasarviot

Google Shopping

Google Shopping on Googlen kuluttajatuotteisiin keskittynyt osio, jossa käyttäjät voivat lukea tietoa tuotteista ja tutustua esimerkiksi hintoihin sekä asiakasarvioihin. Tämä on siitä erityinen sivusto, että se kerää yhteen arvioita lukuisilta jälleenmyyjiltä ja kauppapaikoilta muodostaakseen kattavan yleiskatsauksen asiakkaiden mielipiteistä ja kokemuksista.

BungyPump Energy Telescopic – Voit katsoa arvostelut täältä.
Black Diamond Distance Carbon FLZ Telescopic – Voit katsoa arvostelut täältä.
BungyPump Walkathlon Telescopic – Voit katsoa arvostelut täältä.

Amazon

Amazon on globaali suuryritys, joka tunnetaan parhaiten verkkokaupastaan. Se on nykyään yksi maailman johtavista nettikaupoista. Yritys aloitti nettikirjakauppana, mutta on laajentunut sittemmin myymään lähes kaikkia tuotteita. Amazon on erinomainen lähde asiakasarvioiden tutkimiseen, sillä se tavoittaa niin suuren määrän ihmisiä joka puolella maailmaa.

BungyPump Walkathlon Telescopic – Voit katsoa arvostelut täältä.

FAQ

Mikä on paras kävelysauva?
Black Diamond Distance Carbon FLZ on yksi parhaista markkinoilla tällä hetkellä saatavilla olevista kävelysauvoista käyttäjien ja asiantuntijoiden arvostelujen sekä tuotteen yleisen muotoilun ja toimivuuden perusteella. BungyPumpin kävelysauvat ovat kuitenkin myös mainitsemisen arvoisia, sillä ne tarjoavat hyvän säädettävyyden ja kestävän rakenteen.
Millaisia kävelysauvoja markkinoilta löytyy?
On olemassa kokoontaitettavia kävelysauvoja, jotka sopivat erinomaisesti matkustamiseen, sillä ne voidaan helposti säilyttää repussa tai muissa matkatavaroissa. Löytyy myös vaellussauvoja, jotka on yleensä valmistettu kestävistä materiaaleista, kuten alumiinista tai hiilikuidusta. Säädettävät kävelysauvat ovat ihanteellisia niille, jotka tarvitsevat kävelysauvan vaihteleviin maastoihin.
Kävelysauvasi tulisi olla suunnilleen yhtä pitkä kuin kyynärvartesi, kyynärpäästä sormenpäihin mitattuna. Näin varmistat, että sitä on helppo kuljettaa mukana, ja että voit hyödyntää sen tasapainotusominaisuudet täydessä mitassa.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 5 / 5. Arvioiden lukumäärä: 1

Ei arvosteluja.