Artikkeli sisältää mainoslinkkejä ja on siten sponsoroidtu. Lue lisää täältä.

Paras pyöräilykypärä 2024:
Markkinoiden johtavat pyöräilykypärät testissä

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotteiden valinta perustuu tutkimukseen..., mutta keskitymme pääasiassa tuotteisiin, jotka ovat saatavilla hintaportaaleissa tai mainosalustoilla. Artikkeleissamme on pääasiassa ulkoisia testejä ja arvosteluja oman testauksen sijaan. Listaus ei ole tuotteiden arviointi, ja mainossopimukset voivat vaikuttaa tuotteidemme sijoittumiseen ja valintaan – lue lisää täältä. Lue lisää

3 Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.

Pyöräilykypärät ovat olleet 1970-luvulta lähtien olennainen varuste kaikille pyöräilijöille. Pyöräilykypäräteknologia on kehittynyt huomattavasti, ja nykyään kypärät on valmistettu edistyksellisistä materiaaleista ja niissä käytetään erilaisia innovatiivisia malleja, jotka vastaavat erilaisiin tarpeisiin.

Vaikka kypärän ensisijainen tarkoitus on suojata pyöräilijän päätä loukkaantumiselta onnettomuuden sattuessa, on olemassa monia erilaisia kypärätyyppejä, jotka on suunniteltu tiettyihin pyöräilylajeihin ja ajotyyleihin – maantiepyöräilystä maastopyöräilyyn ja BMX-pyöräilystä triathloniin. Sopivan pyöräilykypärän valitseminen voi siis olla hieman haastavaa.

Tässä artikkelissa tarkastelemme tarkemmin tärkeimpiä pyöräilykypärätyyppejä, ottaen huomioon niiden tärkeimmät ominaisuudet, edut ja käyttötarkoitukset, jotta voit valita tarpeisiisi parhaiten sopivan pyöräilykypärän. 

test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

Testi: Paras pyöräilykypärä 2024 – 3 tuotetta vertailussa

Näin VertaaTuote arvioi ja valitsee tuotteet

Tässä artikkelissa tarkastellaan useita suosittuja tuotteita, jotka olemme löytäneet perusteellisen tutkimuksen ja analyysin avulla. Artikkelissa esiteltyjä tuotteita myy yksi tai useampi kumppaneistamme. Löydät yhteistyökumppanimme monista hintataulukoista, mikä antaa sinulle mahdollisuuden etsiä parhaan hinnan valitsemallesi tuotteelle. Vaikka nämä kumppanuudet voivat vaikuttaa artikkelin tuotevalikoimaan, suosituksemme perustuvat tuotteen kokonaisarvioon.

Arvioimme ja vertaamme artikkelissa esiintyviä tuotteita seuraavien tekijöiden perusteella:

  1
 • Viralliset ja puolueettomat tuotetestit
 • 2
 • Asiakkaiden arviot ja mielipiteet tuotteesta
 • 3
 • Tilastot kuluttajien käyttäytymisestä ja mieltymyksistä
 • 4
 • Tekniset tiedot, ominaisuudet sekä hyvät ja huonot puolet
 • 5
 • Takuu, palvelu ja maine jälleenmyyjien keskuudessa

Muodostamme käsityksen hinta-laatusuhteesta näiden tekijöiden perusteella, ​​ja teemme subjektiivisen arviomme sekä suosituksemme. Huomaa kuitenkin, että tämä artikkeli ei ole markkinoiden parhaiden tuotteiden rankkaus vaan arvostelu.

Merkintämme, kuten "Paras budjettivalinta", "Paras langaton malli", "Hyvä hinta-laatusuhde" jne. - ovat tutkimuspäälliköiden yksittäisiä, riippumattomia arvioita, jotka perustuvat kulloinkin edellä mainittuun menetelmään.

Paras pyöräilykypärä testissä (Outdoorgearlab) test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Giro Manifest Spherical MIPS pyöräilykypärä - Testivoittaja

 • 5/5 – Outdoorgearlab
 • 4,7/5 – Amazon

Giro Manifest Spherical pyöräilykypärä on suunniteltu tarjoamaan suojaa mukavuudesta tinkimättä. Olitpa sitten maastopyöräilemässä tai ajamassa poluilla, Giro Mips Spherical on hyvä kumppani erilaisiin seikkailuihin.

Giro Manifest Spherical MIPS pyöräilykypärä
Paras pyöräilykypärä testissä (Outdoorgearlab)

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Giro Manifest Spherical MIPS pyöräilykypärä:

 • Giron MIPS Spherical kaksoiskuori
 • Progressiivinen kerrostus
 • Säädettävä visiiri

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Giro Manifest Spherical MIPS

TEKNISET TIEDOT

 • Paino: 346 g
 • Tuuletusaukot: 19 kpl
 • Koot: S, M, L

MIPS-teknologia
Giro Manifest on pyöräilykypärä, jossa on ainutlaatuinen MIPS Spherical Spherical -suojausjärjestelmä. Siinä on kaksi EPS-vaahtomuovivuorta, jotka on yhdistetty pienillä elastomeereillä. Ne on suunniteltu vähentämään pyöriviä voimia iskun sattuessa. Siitä löytyy myös eri vaahtomuovitiheyksiä, jotka poistavat muovisen sisävuoren tarpeen, joka useimmista MIPS-järjestelmällä varustetuista kypäristä löytyy.

Giron mukaan heidän järjestelmänsä on tieteellisesti todistettu vähentävän eri kulmista tulevien iskujen aiheuttamaa pään pyörimisliikettä. Manifest Spherical tarjoaa hyvän peittävyyden ja mukavan istuvuuden. Sen EPS-sisäkuori ulottuu hyvin takaraivolle saakka ja ohimoiden ympärille. Tässä mallissa on myös ns. Aura-kaari EPS-ulkokuoressa, joka vahvistaa kypärän rakennetta.

Säädettävät ominaisuudet
Giro Manifest -kypärässä on moottoripyöräkypäröistä tuttu säädettävä visiiri, jota voi siirtää ylös tai alas kolmessa tasossa ja joka tarjoaa runsaan suojan auringolta sekä muilta sääolosuhteilta. Kypärässä on myös integroidut silmälasien ja suojalasien pidikkeet, jotka pitävät lasit tukevasti paikoillaan.

Lisäksi kypärä on pehmustettu Ionic+-antimikrobisella materiaalilla, joka auttaa vähentämään hajuja ja estämään bakteerien kasvua, mikä takaa raikkaamman ja hygieenisemmän kokemuksen. Kypärässä on 19 tuuletusaukkoa, jotka auttavat pitämään kuljettajan viileänä tarjoamalla runsaasti ilmavirtaa päähän.

Roc Loc Trail Air -järjestelmä mahdollistaa mukautettavan ja turvallisen istuvuuden, mikä takaa, että kypärä pysyy paikallaan onnettomuuden sattuessa.

Mitä asiakkaat ja asiantuntijat sanovat Giro Manifest Spherical MIPS pyöräilykypärästä?

Giro Manifest Spherical MIPS -pyöräilykypärä on saavuttanut ensimmäisen sijan Outdoorgearlab.comin testissä, missä se sai 5/5 tähteä ja 90/100 kokonaispistemäärän. Se on myös palkittu toimittajan valintana parhaana maastopyöräilykypäränä. Asiantuntijat kehuivat sen suojausjärjestelmää, erittäin hyvää ilmanvaihtoa ja kestävyyttä. Amazonissa tämä pyöräilykypärä on saanut arvosanan 4,7/5 tähteä. Yksi käyttäjistä totesi, että se on “Mukavin pyöräilykypärä”, jota hän on koskaan käyttänyt.

Lisätietoja Giro Manifest Spherical MIPS pyöräilykypärä

TEKNISET TIEDOT

 • Paino: 346 g
 • Tuuletusaukot: 19 kpl
 • Koot: S, M, L

Toimituksemme arvio

Yhteenvetona voimme todeta, että Giro Manifest Spherical MIPS on monipuolinen ja hyvin suunniteltu pyöräilykypärä, joka tarjoaa useita ominaisuuksia, kuten MIPS Spherical -pyörähdyssuojajärjestelmän, säädettävän visiirin, antimikrobisen pehmusteen, integroidun lasien pidikkeen ja 19 tuuletusaukkoa.

Roc Loc Trail Air – istuvuusjärjestelmä takaa turvallisen sekä mukavan istuvuuden, kun taas säädettävä visiiri pitää auringon poissa silmistäsi ja auttaa sinua keskittymään edessäsi olevaan tiehen. Magneettisolki on hieman hankala, mutta se on pieni ongelma, joka ei heikennä kypärän yleistä suorituskykyä eikä ehkä edes häiritse sinua. Kaiken kaikkiaan, jos etsit suorituskykyistä pyöräilykypärää, joka pysyy aktiivisen elämäntyylisi mukana, Giro Manifest Spherical MIPS on loistava valinta.

Plussat og Miinukset Giro Manifest Spherical MIPS pyöräilykypärä

Plussat

 • Ionic+-antimikrobinen pehmuste
 • Integroitu silmälasien ja suojalasien pidike
 • Vahva Aura-kaari
 • Hyvä Roc Loc Trail Air -istuvuus

Miinukset

 • Magneettisolki vie tilaa
Muotoilultaan yksi parhaista pyöräilykypäristä test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Nutcase Street pyöräilykypärä - heijastavalla pinnoitteella

 • Paras budjettivalinta – Forbes
 • 4,6/5 – Amazon
 • 4,6/5 – Google Shopping

Vaikka tätä mallia mainostetaankin pääasiassa pyöräilykypäränä, monet käyttävät Nutcase Streettiä myös skeittaukseen ja  rullaluisteluun, koska se kattaa hyvin pään ja suojaa kokonaisvaltaisesti. Sen 3-osaisten irrotettavien pehmusteiden ansiosta se voidaan säätää jokaisen tarpeisiin sopivaksi.

Nutcase Street pyöräilykypärä
Muotoilultaan yksi parhaista pyöräilykypäristä

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Nutcase Street pyöräilykypärä:

 • 30+ erilaista designia
 • Laadukas pinnoite
 • 3-osaiset EPS-vaahtomuovityynyt

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Nutcase Street

TEKNISET TIEDOT

 • Paino: 454 g
 • Tuuletusaukot: 11 kpl
 • Koot: S, M, L

Laaja valikoima värejä ja kuvioita
Nutcase Street pyöräilykypärää on yli 30 ainutlaatuista ja trendikästä mallia, jotka tarjoavat käyttäjälle useita vaihtoehtoja ilmaista henkilökohtaista tyyliään. Tämä mallien kirjo ei ainoastaan anna pyöräilijöille mahdollisuutta ilmaista yksilöllisyyttään, vaan se myös helpottaa kypärän tunnistamista. Erikoisen tyylin lisäksi kypärä on erittäin toimiva heijastavan pintansa ansiosta. Se heijastaa valoa takaisin lähteeseen, jolloin pyöräilijä näkyy hyvin autoille, jalankulkijoille ja muille pyöräilijöille erityisesti hämärässä. Heijastavuus lisää kypärään ylimääräisen turvakerroksen, joka varmistaa, että pyöräilijä nähdään pimeälläkin.

MIPS-teknologia
Yksi tämän kypärän tärkeimmistä ominaisuuksista on MIPS-teknologia. Se on suunniteltu vähentämään päähän kohdistuvia pyörimisvoimia törmäystilanteessa, ja kolmiosainen sisäinen EPS-vaahtomuovipehmuste tarjoaa lisäpehmusteen, joka parantaa törmäyssuojaa. Pehmusteet ovat irrotettavia, joten voit säätää niitä sen mukaan, mikä sopii sinulle parhaiten.

Nutcase Street -kypärässä on irrotettava spin-dial-sovitusjärjestelmä, jonka avulla voit helposti säätää kypärän päällesi sopivaksi. Tämä takaa mukavan ja turvallisen istuvuuden ajaessasi. Kypärässä on myös Fidlock-magneettisolki, jonka avulla leukahihnan voi kiinnittää tai avata nopeasti ja helposti yhdellä kädellä. Tämä tekee kypärän pukemisesta ja riisumisesta helppoa, mikä on erityisen hyödyllistä kylmällä säällä hanskoja käyttäessäsi.

Mitä asiakkaat ja asiantuntijat sanovat Nutcase Street pyöräilykypärästä?

Forbes-lehti on nimennyt Nutcase Streetin “parhaaksi edulliseksi pyöräilykypäräksi vapaa-ajan pyöräilijöille” ja antanut sille myös “suosituimman” kypärän tunnuksen. He pitivät sen urbaanista ilmeestä, laadukkaasta rakenteesta ja edullisesta hinnasta. Amazon-käyttäjät antoivat sille 4,7/5 tähteä ja pitivät yleisesti sen houkuttelevasta muotoilusta, mukavuudesta ja hyvästä istuvuudesta. Googlen arvosanojen yhteenlaskettu keskiarvo on 4,5/5 tähteä. Monet käyttäjät totesivat pitävänsä erityisesti magneettisesta sulkijasta, koska se on helppokäyttöinen ja tehokas.

Lisätietoja Nutcase Street pyöräilykypärä

TEKNISET TIEDOT

 • Paino: 454 g
 • Tuuletusaukot: 11 kpl
 • Koot: S, M, L

Toimituksemme arvio

Nutcase Street pyöräilykypärä tarjoaa monipuolisen ja tyylikkään ratkaisun pyöräilijöille, jotka kaipaavat suojaa ja mukavuutta. Sen tärkeimmät ominaisuudet, kuten MIPS-teknologia ja sisäiset EPS-vaahtomuovityynyt, takaavat turvallisen ja mukavan istuvuuden, kun taas mukana tuleva visiiri tarjoaa lisäsuojaa sääolosuhteilta.

Kypärän ABS-kuori voi olla hieman raskaampi kuin muut markkinoilla olevat kypärät, mutta se tarjoaa silti hyvän suojan MIPS-teknologian ansiosta. Niille, jotka etsivät kypärää, joka tarjoaa hyvän yhdistelmän tyyliä, mukavuutta ja suojaa, Nutcase Street on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen. Vankka rakenne tekee siitä luotettavan vaihtoehdon kaikentyyppisille pyöräilijöille, kun taas lukuisat muotoiluvaihtoehdot tarjoavat ainutlaatuisen ja yksilöllisen lookin. 

Plussat og Miinukset Nutcase Street pyöräilykypärä

Plussat

 • MIPS-teknologia
 • Premium Fidlock -magneetti
 • Visiiri
 • Irrotettava spin-dial-sovitusjärjestelmä

Miinukset

 • ABS-kuoren takia hieman raskas
Paras kevyt pyöräilykypärä test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Giro Aether MIPS pyöräilykypärä - kevyt premium-malli

 • 5/5 – CyclingWeekly
 • Paras maantiepyöräilijöille – Forbes
 • 4,6/5 – Amazon
 • 4,6/5 – Google Shopping

Giro Aether MIPS-pyöräilykypärässä on hyödynnetty kevyttä muotoilua, jonka ansiosta et juuri huomaa sitä päässäsi, samalla kun MIPS-teknologia tarjoaa lisäsuojaa. Tämä kypärä on hyvä valinta pyöräilijöille, jotka vaativat parasta suorituskykyä ja suojaa.

Giro Aether MIPS pyöräilykypärä
Paras kevyt pyöräilykypärä

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Giro Aether MIPS pyöräilykypärä:

 • Erittäin kevyt
 • Kuusiosainen kuori Aura-vahvistuskaarella
 • Tehokas ilmanvaihtojärjestelmä

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Giro Aether MIPS

TEKNISET TIEDOT

 • Paino: 255 g
 • Tuuletusaukot: 11kpl
 • Koot: S, M, L, XL, XXL

Lisäominaisuudet
Giro Aether MIPS on huippuluokkainen pyöräilykypärä, joka on suunniteltu turvallisuutta ajatellen. Siinä käytetään MIPS-teknologiaa (Multi-directional Impact Protection System), joka auttaa vähentämään pyöriviä voimia onnettomuuden tai putoamisen yhteydessä. Kypärä täyttää myös alan turvallisuusstandardit, ja se on Yhdysvaltain CPSC- ja EU:n CE EN1078-sertifioitu.

Kypärän yläosan poikki kulkeva Aura-kaari, joka lisää kypärän rakenteellista lujuutta, on toinen kypärän suunnittelun merkittävä ominaisuus. Huolimatta kypärän alhaisemmasta tuuletusaukkojen määrästä ilmanvaihdon tehokkuus on itse asiassa erittäin hyvä.

Kuudesta osasta koostuvassa polykarbonaattikuoressa on leveät välit jokaisen tuuletusaukon kohdalla ja syviä kanavia sisällä, jotka parantavat ilmavirtausta. Se on suunniteltu pitämään sinut viileänä pitkien ajojen aikana ns. Wind Tunnel -tekniikan ansiosta. Aerodynaaminen muotoilu vähentää myös vastusta, mikä auttaa parantamaan suorituskykyä. 

Erittäin hyvä säädettävyys
Giro Aether MIPS pyöräilykypärässä on myös säädettävä istuvuusjärjestelmä, jonka avulla istuvuutta on helppo hienosäätää optimaalisen mukavuuden ja suorituskyvyn saavuttamiseksi. Roc Loc 5+ -kiinnitysjärjestelmässä on säätöpyörä, jonka avulla voit säätää kypärän kireyttä ja korkeutta nopeasti yhdellä kädellä. Istuvuutta voidaan säätää kolmella eri tavalla, joista yksi nostaa kypärää hieman pään yläpuolelle jäähdytyksen parantamiseksi.

Mitä asiakkaat ja asiantuntijat sanovat Giro Aether MIPS pyöräilykypärästä?

Asiantuntijat CyclingWeekly.com-sivustolla ovat olleet todella tyytyväisiä Giro Aether MIPS: suojauskykyyn ja he antoivatkin sille 5/5 tähteä pyöräilykypärien arvostelussaan. Se valittiin myös heidän Editor’s Choice -palkinnon saajaksi vuonna 2020.

Forbes-lehti totesi, että Giro Aether on paras premium-luokkainen pyöräilykypärä maantiepyöräilijöille, ja he pitivät kovasti sen kevyestä rakenteesta sekä hyvästä ilmanvaihtojärjestelmästä. Käyttäjät sekä Amazonin että Googlen eri kauppojen käyttäjäarvostelujen yhteenvedossa antoivat Giro Aetherille arvosanan 4,6/5 tähteä. Yksi Amazonin käyttäjistä kirjoitti, että se istuu täydellisesti ja se on “erittäin mukava ja siinä on hyvä ilmanvaihto”.

Lisätietoja Giro Aether MIPS pyöräilykypärä

TEKNISET TIEDOT

 • Paino: 255 g
 • Tuuletusaukot: 11kpl
 • Koot: S, M, L, XL, XXL

Toimituksemme arvio

Giro Aether MIPS on laadukas pyöräilykypärä, joka tarjoaa suojaa ja mukavuutta. Sen tärkeimmät ominaisuudet, kuten MIPS-teknologia, kevyt rakenne ja integroidut silmälasien telakointiportit, tekevät siitä huippuvalinnan vaativille pyöräilijöille. Jotkut käyttäjät ovat raportoineet, että sen sisäpuolen pehmuste voi ärsyttää ihoa, erityisesti niillä, joilla on kalju pää. Kaikesta huolimatta Giro Aether on hyvä vaihtoehto niille, jotka etsivät huippuluokkaista pyöräilykypärää.

Plussat og Miinukset Giro Aether MIPS pyöräilykypärä

Plussat

 • MIPS-teknologia
 • Kerrostettu EPS-vaahdolla
 • Integroidut paikat silmälaseille
 • Roc Loc 5+ Air fit –järjestelmä
 • Saatavana myös XXL pyöräilykypäränä

Miinukset

 • Ei välttämättä sovellu kaljuille

Mitä kannattaa ottaa huomioon pyöräilykypärää ostaessa?

Koko ja istuvuus
Kypärän on istuttava päähän mukavasti, ilman että se on liian tiukka tai löysä. Se ei saa olla kallellaan eteen- tai taaksepäin. Useimmissa kypärissä on erilaisia säätöjä, joilla istuvuutta voi muokata. Joissakin kypärissä on myös pehmusteita, joita voi lisätä tai vähentää. Pyöräilykypärien koot voidaan jakaa seuraaviin ryhmiin:

 • Erittäin pieni (XS): alle 51 cm
 • Pieni (S): 51 cm – 55 cm
 • Keskikokoinen (M): 55 cm – 59 cm
 • Suuri (L): 59 cm – 63 cm
 • Erittäin suuri (XL): yli 63 cm
 • One size fits all: säädettävä istuvuusjärjestelmä

Nämä koot edustavat käyttäjän pään ympärysmittaa, ja useimmat valmistajat julkaisevat verkkosivullaan samankaltaisia kokotaulukoita, joiden avulla voit helposti määrittää, mikä koko sopii sinulle parhaiten. Ota huomioon, että kypärät on suunniteltu istumaan kulmakarvojen ja korvien yläpuolelle. Ota mittaus siis tästä kohdasta ja käytä joustavaa mittanauhaa ja vertaa sitä kypärän kokoon täydellisen istuvuuden varmistamiseksi.

Tyyppi – Kaikki pyöräilykypärät voidaan jakaa kolmeen päätyyppiin:

 • Maantiepyöräilykypärät – Nämä ovat aerodynaamisia, kevyitä ja ilmavia. Ominaisuuksiensa vuoksi niitä suosivat tyypillisesti työmatkalaiset, viikonloppupyöräilijät ja maantiepyöräilijät. 
 • Maastopyöräilykypärät – Kuten nimikin kertoo, ne on tarkoitettu ihmisille, jotka ajavat polkupyörällä äärimmäisissä ja vaarallisissa olosuhteissa vuoristoteitä sekä metsäpolkuja pitkin. Ne tarjoavat parhaat suojauksen, ja jotkin mallit jopa peittävät koko kasvot ja pään.
 • Vapaa-ajan pyöräilykypärät – Tämä on edullinen vaihtoehto, joka antaa sinulle riittävän suojan esimerkiksi työmatkoille.

 

Ominaisuudet ja lisävarusteet
Pyöräilykypärissä voi olla erilaisia ominaisuuksia ja lisävarusteita, jotka voivat olla hyödyllisiä. Yksi sellainen, joka kannattaa valita, on MIPS-suojajärjestelmä. MIPS on lyhenne sanoista Multi-direction Impact Protection System, ja sitä käytetään joissakin pyöräilykypärissä vähentämään törmäyksen aikana syntyviä voimia sekä vääntöä ja vähentämään aivovammojen riskiä. Perinteisessä kypärässä vaahtomuovivuori on suunniteltu vaimentamaan suoran iskun aiheuttamaa energiaa.

Joissakin iskuissa päähän voi kuitenkin kohdistua vääntäviä liikkeitä, jotka voivat aiheuttaa aivovamman. MIPS-järjestelmä toimii lisäämällä pään ja kypärän väliin matalakitkaisen kerroksen, jonka ansiosta kypärä pääsee pyörimään hieman päähän nähden, mikä vähentää aivoihin siirtyviä pyörimisvoimia. Joissakin kypärissä on myös erityyppisiä kiinnitysratkaisuja, jotta kypärään voi kiinnittää action-kameran tai valon. Se on mukava ominaisuus niille, jotka haluavat kuvata pyöräilyseikkailujaan tai nauttia yömatkoista. Saatavilla on myös erilaisia visiirejä, jotka ovat hyödyllisiä suojaamaan pyöräilijää sään vaikutuksilta, kuten sateelta tai auringolta, joka heikentää näkyvyyttä. Joskus jotkin näistä lisävarusteista sisältyvät hintaan, mutta useimmissa tapauksissa ne on ostettava erikseen. Muista, että tämä nostaa pyöräilykypärän hintaa.

Hinta
Pyöräilykypärien hinta vaihtelee 20 ja 300 euron välillä. Se riippuu monista asioista, kuten kypärän tyypistä, käyttötarkoituksesta, ominaisuuksista ja lisävarusteista sekä merkistä. Pyöräilykypärä ei kuitenkaan ole sellainen asia, jossa kannattaa yrittää tinkiä liikaa, varsinkaan jos ajat polkupyörällä päivittäin ja ääriolosuhteissa. Kyseessä on asia, joka voi mahdollisesti pelastaa henkesi sekä suojella sinua onnettomuuden sattuessa. Valitsemamme mallit vaihtelevat 60 euron budjettimallista noin 200 euron hintaisiin kypäriin, joissa on edistyksellisiä ominaisuuksia.

Käyttäjien ja asiantuntijoiden arvostelut
Asiantuntijoiden arvosteluissa ja testeissä voit tutustua pyöräilykypärän teknisiin ominaisuuksiin sekä vertailla eri malleja keskenään. Käyttäjäarvosteluista saat asiakkaiden omakohtaisia kokemuksia tietystä mallista, sen hyvistä ja huonoista puolista sekä tietoa siitä, miten se palvelee tarkoitustaan tosielämän tilanteissa. Sisällytämme artikkeliimme molemmat näistä, jotta voit tehdä harkitun

arrow-more

Pyöräilykypärän valintakriteerit

Sopivan pyöräilykypärän valinta on tärkeä päätös jokaiselle pyöräilijälle, sillä hyvä kypärä voi suojata sinua onnettomuuden sattuessa. Seuraavassa on muutamia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon pyöräilykypärää valittaessa:

 • Ajotyyli: Tarvitsemasi kypärätyyppi määräytyy sen mukaan, millaista pyöräilyä harrastat. Maantiepyöräilykypärät perinteisille ja sähköpyörille ovat kevyitä sekä aerodynaamisia, kun taas maastopyöräilykypärät ovat tukevampia ja kattavampia.
 • Istuvuus: Kypärän on istuttava hyvin päähän, eikä se saa olla liian tiukka tai liian löysä. Sinun on voitava liikuttaa päätäsi vapaasti, mutta kypärä ei saa siirtyä tai pyöriä, kun liikutat päätäsi.
 • Ilmanvaihto: Se auttaa pitämään sinut viileänä ja olosi mukavana pitkillä ajomatkoilla. Joissakin kypärissä on enemmän tuuletusaukkoja kuin toisissa, joten valitse sellainen, joka sopii ajotyypillesi.
 • Turvallisuusominaisuudet: MIPS (Multi-Directional Impact Protection System) -teknologia tai Koroyd-rakenne.
 • Tyyli: Valitse kypärä, joka sopii omaan tyyliisi, sillä otat sen käyttämisen todennäköisemmin tavaksi, mikäli pidät sen ulkonäöstä.
 • Hintaluokka: Pyöräilykypäriä saa alle 20 eurosta jopa yli 300 euroon saakka, joten valitse sellainen malli, joka sopii budjettiisi. Muista, että hyvä kypärä on investointi turvallisuuteesi, joten kannattaa käyttää hieman enemmän rahaa saadaksesi laadukkaan tuotteen.

Pyöräilykypärän koko-opas

Pyöräkypärän oikean koon valitseminen on tärkeää mukavuuden ja turvallisuuden kannalta. Seuraavassa on muutamia ohjeita, jotka auttavat sinua löytämään sopivan koon:

 • Mittaa pääsi: Oikean koon määrittämiseksi sinun on mitattava pääsi. Voit tehdä tämän kietomalla mittanauhan pään ympärille – kulmakarvojen ja korvien yläpuolelle. 
 • Tarkista kypärän kokotaulukko: Useimmilla kypärävalmistajilla on oma kokotaulukko verkkosivustollaan tai tuotepakkauksessaan. Vertaa omaa mittaasi kokotaulukkoon määrittääksesi sinulle sopivan koon.
 • Kokeile eri kokoja: Jos mahdollista, kokeile useita eri kokoja huomataksesi, mikä niistä sopii sinulle parhaiten. Kypärän on istuttava napakasti, mutta ei liian tiukasti, eikä se saa liikkua päässäsi.
 • Säädä hihna: Kun olet löytänyt oikean koon, säädä kiinnitysjärjestelmää (hihnat ja soljet leuan alla) varmistaaksesi turvallisen istuvuuden. Hihnojen tulisi muodostaa V-muoto korvien alle, ja soljen tulisi olla juuri leuan alapuolella.
 • Testaa istuvuus: Testaa istuvuus ravistamalla päätäsi ja varmistamalla, ettei kypärä liiku tai luista. Sinun pitäisi myös pystyä avaamaan suusi auki ilman, että hihna painaa leukaa vasten.

On tärkeää pitää mielessä, että eri merkit ja mallit saattavat istua eri tavalla, joten on parasta kokeilla useita kypäriä, jotta löydät itsellesi sopivan mallin. 

Sopiiko pyöräilykypärä rullaluisteluun?

Kyllä, pyöräilykypärää voidaan käyttää rullaluisteluun, rullalautailuun ja jopa muihin extreme-lajeihin, kuten vaeltamiseen kävelysauvojen kanssa vaativissa maastoissa. On kuitenkin tärkeää huomata, että kutakin lajia varten on olemassa myös erityisiä kypäriä, jotka tarjoavat paremman suojan kuhunkin lajiin liittyvien erityyppisten iskujen ja vaarojen varalta.

Pyöräilykypärät on suunniteltu suojaamaan pyöräilyn aikana tyypillisesti tapahtuvien kaatumisten ja törmäysten aiheuttamilta iskuilta, kuten pyörän päältä putoamiselta tai törmäyksiltä autojen ja muiden ajoneuvojen kanssa. Ne on suunniteltu suojaamaan myös iskuilta maahan, joka on yleensä kovempi kuin esimerkiksi rullaluistelussa.

Vaikka pyöräilykypärää voi käyttää myös rullaluistelussa, on suositeltavaa käyttää kypärää, joka on suunniteltu nimenomaan kyseiseen urheilulajiin optimaalisen suojan takaamiseksi.

Asiantuntijoiden arviot

Asiantuntija- ja testilähteet

Outdoorgearlab.com

Outdoorgearlab.com on verkkosivusto, joka on erikoistunut ulkoiluvälinearvosteluihin. Heillä on asiantuntijaryhmä, joka testaa ja arvioi kaikenlaisia ulkoiluvälineitä aina retkeilyvarusteista reppuihin ja lumikenkiin saakka. He testasivat useimmat listallamme olevista tuotteista mukavuuden, painon, turvallisuuden ja käytettävyyden perusteella.

Voit lukea lisää Outdoorgearlab.comin arvostelusta Fox Speedframe Pro MIPS:stä täältä.

Voit lukea lisää Outdoorgearlab.comin arvostelusta Giro Manifest Spherical MIPS:stä täältä ja täältä.

Voit lukea lisää Outdoorgearlab.comin arvostelusta Smith Optics Mainline MIPS:stä täältä ja täältä.

Virginia Techin yliopisto

Virginia Tech on julkinen tutkimusyliopisto, joka sijaitsee Blacksburgissa, Virginiassa. Vuonna 1872 perustettu Virginia Tech on osavaltion suurin yliopisto, ja se tunnetaan sitoutumisestaan innovointiin ja tutkimukseen. Sen tutkimukset ovat kuuluisia esimerkiksi kestävyyden, kyberturvallisuuden, bioteknologian ja liikenteen aloilla. 

Voit lukea lisää Fox Speedframe Pro MIPS:n turvallisuustutkimuksesta täältä.

Tomsguide.com

Tom’s Guide on teknologiasivusto, joka tarjoaa perusteellisia arvosteluja, osto-oppaita ja ohjeita monista erilaisista kuluttajatuotteista, kuten kannettavista tietokoneista, älypuhelimista, pelilaitteista ja monista muista. Sivusto perustettiin vuonna 1999, ja se on nykyään yksi johtavista teknologiajulkaisuista, joka tarjoaa puolueettomia sekä asiantuntevia neuvoja miljoonille kuluttajille vuosittain. Tom’s Guide tunnetaan hyvistä testeistä ja käytännönläheisestä otteesta teknologiatuotteiden arvosteluun. Se tarjoaa lukijoille rehellisen ja yksityiskohtaisen katsauksen markkinoiden uusimpiin sekä parhaimpiin vempaimiin. 

Voit lukea arvostelun Bell Trace MIPS:stä täältä.

Forbes.com

Forbes on johtava liike- ja talouslehti, joka on julkaissut syväluotaavia artikkeleita ja mielipiteitä taloudesta, sijoittamisesta, yrittäjyydestä ja muista liike-elämään liittyvistä aiheista jo yli sadan vuoden ajan. Painetun lehden lisäksi Forbesilla on myös kattava verkkoalusta, joka julkaisee uutisia ja analyysejä päivittäin sekä tarjoaa erilaisia digitaalisia resursseja ja työkaluja liike-elämän ammattilaisille.

Voit lukea arvostelun Nutcase Streetistä täältä.

Voit lukea arvostelun Giro Aether MIPS:stä täältä.

Cyclingweekly.com

Cycling Weekly on suosittu verkkolehti, joka tarjoaa kattavan katsauksen pyöräilyn maailmaan. Sivusto käsittää laajan valikoiman aiheita aina maantiepyöräilystä enduroon ja BMX-pyöräilyyn saaka. Heidän ammattilaiset julkaisevat myös erilaisia asiantuntija-analyysejä, arvosteluja ja uutisia kaiken tasoisille pyöräilijöille.

Voit lukea arvostelun Giro Aether MIPS:stä täältä ja täältä.

Käyttäjien arvostelut

Asiakasarviot

Amazon

Amazon on globaali suuryritys, joka tunnetaan parhaiten verkkokaupastaan. Se on nykyään yksi maailman johtavista nettikaupoista. Yritys aloitti nettikirjakauppana, mutta on laajentunut sittemmin myymään lähes kaikkia tuotteita. Olemme hyödyntäneet Amazonin asiakasarvioita kaikkien tässä artikkelissa esiteltyjen tuotteiden kohdalla.

Voit lukea käyttäjien arvosteluja Fox Speedframe Pro MIPS:stä täältä.

Voit lukea käyttäjien arvosteluja tuotteesta Giro Manifest Spherical MIPS:stä täältä.

Voit lukea käyttäjien arvosteluja Bell Trace MIPS:stä täältä.

Voit lukea käyttäjien arvosteluja Nutcase Streetistä täältä.

Voit lukea käyttäjien arvosteluja Giro Aether MIPS:stä täältä.

Voit lukea käyttäjien arvosteluja Smith Optics Mainline MIPS:stä täältä.

Google Shopping

Google Shopping on Googlen ylläpitämä verkkokauppa-alusta. Sen avulla käyttäjät voivat etsiä ja vertailla eri jälleenmyyjien hintoja. Google Shopping on integroitu Googlen hakukoneeseen. Käyttäjät voivat etsiä sen avulla tuotteita, vertailla hintoja ja tarkastella tuotteiden yksityiskohtia sekä kuvia samalla alustalla. Jälleenmyyjät voivat myös käyttää Google Shoppingia tuotteidensa esittelyyn potentiaalisille asiakkaille. Olemme hyödyntäneet Google Shoppingin asiakasarvioita useiden tässä artikkelissa esittelemiemme tuotteiden kohdalla.

Voit lukea käyttäjien arvosteluja Fox Speedframe Pro MIPS:stä täältä.

Voit lukea käyttäjien arvosteluja Bell Trace MIPS:stä täältä.

Voit lukea käyttäjien arvosteluja Nutcase Streetistä täältä.

Voit lukea käyttäjien arvosteluja Giro Aether MIPS:stä täältä.

Voit lukea käyttäjien arvosteluja Smith Optics Mainline MIPS:stä täältä.

FAQ

Paras pyöräilykypärä riippuu yksilöllisistä tarpeistasi, budjetistasi ja henkilökohtaisista mieltymyksistäsi. On tärkeää valita sellainen kypärä, joka istuu hyvin, tarjoaa hyvän ilmanvaihdon ja oman ajotyylisi turvallisuusstandardit.
Kuinka kauan pyöräilykypärä kestää?
Pyöräilykypärä kestää käyttöä yleensä noin 5 vuotta. Kypärän käyttöikä riippuu kuitenkin useista tekijöistä, kuten käyttötiheydestä, ajotyypistä, auringonvalolle ja sääolosuhteille altistumisesta sekä kypärän mahdollisista iskuvaurioista. Jos olet joutunut onnettomuuteen tai jos kypärässäsi on merkkejä kulumisesta tai vaurioista, kuten halkeamia vaahtomuovissa, kulunut hihnaa tai rikkinäinen solki, kypärä kannattaa vaihtaa uuteen välittömästi.
Onko pyöräilykypärän käyttö pakollista?
Suomessa otettiin tammikuussa 2003 käyttöön uusi aihetta koskeva laki. Vaikka kypärän käyttämättä jättämisestä ei sakoteta, pyöräilykypärän käyttöaste on silti merkittävä; 64 prosenttia pääkaupunkiseudulla ja 42 prosenttia koko maassa.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 5 / 5. Arvioiden lukumäärä: 1

Ei arvosteluja.