Artikkeli sisältää mainoslinkkejä ja on siten sponsoroidtu. Lue lisää täältä.

Paras sähköpyörä:
Sähköpyörä testi 2024

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotteiden valinta perustuu tutkimukseen..., mutta keskitymme pääasiassa tuotteisiin, jotka ovat saatavilla hintaportaaleissa tai mainosalustoilla. Artikkeleissamme on pääasiassa ulkoisia testejä ja arvosteluja oman testauksen sijaan. Listaus ei ole tuotteiden arviointi, ja mainossopimukset voivat vaikuttaa tuotteidemme sijoittumiseen ja valintaan – lue lisää täältä. Lue lisää

Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.

Mikään polkupyörien markkinasegmentti ei kasva yhtä nopeasti kuin sähköpyörät. Akkuteknologian kehittyminen on luonut sähköpyöräilylle aivan uudenlaisia mahdollisuuksia, ja kasvava kysyntä sekä tarjonta on johtanut suureen tarjontaan. Täysin uusia pyörämerkkejä on tullut mukaan kilpailuun, ja jo ennestään tutut polkupyörävalmistajat ovat lähteneet siirtymään sähköpyörien pariin kovaa vauhtia. Saatavilla on laidasta laitaa kaikenlaista – edullisista kaupunkipyöristä kaikkein vaativimpiin olosuhteisiin luotuihin täysjousitettuihin sähköpyöriin.

Jos olet harkinnut sähköpyörän ostoa, voi laadukkaan ja hinta-laatusuhteeltaan hyvän tuotteen löytäminen kuitenkin olla haastavaa. Loimme tämän oppaan auttaaksemme sinua kartoittamaan parhaat vaihtoehdot ja tekemään harkitun ostopäätöksen. Tästä oppaasta löydät kuusi mielestämme parasta sähköpyörää. Tutkimusta tehdessämme perehdyimme lukuisiin eri tuotteisiin löytääksemme parhaan vaihtoehdon kaikenlaisille käyttäjille. Valintamme perustuvat asiantuntijoiden sähköpyörien testeihin ja arvosteluihin, asiakkaiden kokemuksiin sekä yleiseen hinta-laatusuhteeseen. Arvioi siis tarpeesi, tutustu vaihtoehtoihin ja valitse itsellesi parhaiten sopiva malli.

OBS: aiemmin valittuja tuotteita. Ne ovat joko loppuunmyytyjä tai niitä ei ole enää saatavilla. Olemme tietoisia asiasta ja teemme parhaillaan uutta tutkimusta. Näin saat katsauksen markkinoiden parhaista tuotteista pitkällä aikavälillä - ne ovat aivan nurkan takana.
test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

Testi: Paras sähköpyörä 2024 – tuotetta vertailussa

Näin VertaaTuote arvioi ja valitsee tuotteet

Tässä artikkelissa tarkastellaan useita suosittuja tuotteita, jotka olemme löytäneet perusteellisen tutkimuksen ja analyysin avulla. Artikkelissa esiteltyjä tuotteita myy yksi tai useampi kumppaneistamme. Löydät yhteistyökumppanimme monista hintataulukoista, mikä antaa sinulle mahdollisuuden etsiä parhaan hinnan valitsemallesi tuotteelle. Vaikka nämä kumppanuudet voivat vaikuttaa artikkelin tuotevalikoimaan, suosituksemme perustuvat tuotteen kokonaisarvioon.

Arvioimme ja vertaamme artikkelissa esiintyviä tuotteita seuraavien tekijöiden perusteella:

  1
 • Viralliset ja puolueettomat tuotetestit
 • 2
 • Asiakkaiden arviot ja mielipiteet tuotteesta
 • 3
 • Tilastot kuluttajien käyttäytymisestä ja mieltymyksistä
 • 4
 • Tekniset tiedot, ominaisuudet sekä hyvät ja huonot puolet
 • 5
 • Takuu, palvelu ja maine jälleenmyyjien keskuudessa

Muodostamme käsityksen hinta-laatusuhteesta näiden tekijöiden perusteella, ​​ja teemme subjektiivisen arviomme sekä suosituksemme. Huomaa kuitenkin, että tämä artikkeli ei ole markkinoiden parhaiden tuotteiden rankkaus vaan arvostelu.

Merkintämme, kuten "Paras budjettivalinta", "Paras langaton malli", "Hyvä hinta-laatusuhde" jne. - ovat tutkimuspäälliköiden yksittäisiä, riippumattomia arvioita, jotka perustuvat kulloinkin edellä mainittuun menetelmään.

Sähköpyörän ostajan opas – kiinnitä huomiota näihin seikkoihin:

 • Akkukesto: Akkukesto eli sen kapasiteetti vaikuttavat siihen, kuinka kauan voit sähköpyörälläsi ajaa yhdellä latauksella. Myös latausaika on sellainen kriteeri, joka kannattaa ottaa huomioon. Sähköpyöriin on totta kai myös saatavilla vara-akkuja, joita voi kantaa mukana pidemmillä reissulla.
 • Runko: Yksi tärkeimmistä tekijöistä sähköpyörän valinnassa on itse runko, sillä niitä on monenmuotoisia ja -kokoisia. Myös valmistusmateriaali vaikuttaa omalta osaltaan painoon, ajettavuuteen ja kestävyyteen.
 • Huippunopeus: Huippunopeus on myös yksi niistä kriteereistä, jota on hyvä tarkastella sähköpyörien vertailussa. Haluatko, että sähkömoottorista on vain pieni apu esimerkiksi ylämäissä vai haluatko liikkua paikasta A paikkaan B todella nopeasti?
 • Tuotetyyppi: Kun olet ostamassa sähköpyörää, kannattaa ottaa huomioon erilaiset tuotetyypit. Markkinoilta löytyy muun muassa vaativaan alamäkipyöräilyyn suunniteltuja malleja ja työmatkoille soveltuvia kaupunkipyöriä.
 • Hinta: Minkä suuruinen budjettisi on, eli kuinka paljon haluat sähköpyörään sijoittaa? Tuotteiden hinnat vaihtelevat merkittävästi; edullisemman mallin voi saada reilulla tonnilla, kun taas parhaimman suorituskyvyn omaavat pyörät voivat maksaa jopa yli 3000 euroa.
 • Asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot: Yksi parhaista tavoista muodostaa selkeä käsitys sähköpyörän hinta-laatusuhteesta on ottaa huomioon sekä asiakkaiden kokemukset että asiantuntijoiden sähköpyörien testit ja arvostelut. Sähköpyörävertailussa me vertaamme näitä näkemyksiä keskenään, jotta sinun ei tarvitse.

arrow-more

Sähköpyörän toimintaperiaate

Sähköpyörä toimii pohjimmiltaan aivan kuin tavallinen polkupyörä. Nämä kaksi tuotetyyppiä eroavat toisistaan kuitenkin siinä, että sähköpyörässä on tiettyjä ”ylimääräisiä” komponentteja, jotka mahdollistavat moottoriavusteisen polkemisen; sähkömoottori, akku ja sensorit. 

Sähkömoottori voidaan sijoittaa polkupyörässä eri paikkoihin, kuten etu- tai takanapaan, josta se antaa avustusta polkimien tuottamalle liikkeelle. Myös akku voidaan sijoittaa eri paikkoihin riippuen runkotyypistä ja koosta.

Moottori saa virtansa akusta, joita on erisuuruisia. Isompi akku tarjoaa luonnollisesti enemmän virtaa ja mahdollistaa pidemmät matkat kuin pienemmät versiot. Akkujen keskimääräinen latausaika on kolmesta kuuteen tuntia.

Antureita on sähköpyörissä kahdenlaisia; nopeusanturi ja vääntömomenttianturi. Nopeusanturi kytkee moottorin päälle välittömästi, kun aloitat polkimisen. Vääntömomenttianturi puolestaan on hieman älykkäämpi. Se säätelee avun määrää vaikuttaen saavutettuun nopeuteen.

Suurin osa sähköpyöristä toimii niin, että moottori aktivoituu vain silloin, kun polkimet ovat jo liikkeessä. Tähän liittyy monia turvallisuustekijöitä ja lainsäädännöllisiä asioita, mutta sellaisiakin malleja on saatavilla, jossa sähkömoottorin voi aktivoida ilman polkemista.

Parasta sähköpyörää etsimässä

Paras sähköpyörä sinulle ei välttämättä ole paras sähköpyörä naapurillesi. Tarkoitamme tällä sitä, että sähköpyörä kannattaa valita omien käyttötarkoituksien ja tarpeiden mukaisesti.

Arvioidessamme erilaisia sähköpyöriä ja etsiessämme parhaita vaihtoehtoja olemme kiinnittäneet huomiota erityisesti näihin seikkoihin: akkukesto, runko, huippunopeus, tuotetyyppi, hinta, asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot. Artikkelin alussa voit tutustua kattavampaan ostajan oppaaseen.

Sähköpyörän hyvät ja huonot puolet

Hyvällä sähköpyörällä pääsee paikasta A paikkaan B nopeammin ja vaivattomammin kuin perinteisellä polkupyörällä. Lyhyesti kiteytettynä tämä on sähköpyörän suurin hyöty.

Selkein huono puoli on tietysti se, että sähköpyörää maksaa perinteisiä versioita huomattavasti enemmän. Tämän lisäksi akun lataamisesta täytyy huolehtia ja se ei välttämättä aina kaikissa olosuhteissa onnistu. Sähköpyörä ja sen akku myös painavat tavallista pyörää enemmän, joten se ei pärjää tavalliselle pyörälle ketteryydessä, ja mikäli akku pääsee loppumaan pahassa paikassa, voi pelkällä lihasvoimalla polkeminen osoittautua ikävän raskaaksi.

Sähköpyörää selvästi kevyempi ja edullisempi vaihtoehto on sähköpotkulauta. Mikäli olet harkinnut sellaisen ostamista, tutustu laatimaamme sähköpotkulautojen vertailuun.

Käyttämämme lähteet

Tämän artikkelin koostamiseen on käytetty paljon aikaa, sillä tarkoituksenamme on tuottaa mahdollisimman objektiivinen arvio jokaisesta tuotteesta. Arvioidessamme erilaisia sähköpyöriä olemme luottaneet ulkopuolisten asiantuntijoiden testeihin ja kuluttajien mielipiteisiin kansainvälisesti. Tutkimustiimimme on tutkinut markkinoita ja käynyt läpi kaikki asiaankuuluvat lähteet. Tämän oppaan koostamisessa olemme käyttäneet alla lueteltuja lähteitä.

Asiantuntija- ja testilähteet

Best Electric Bikes

Best Electric Bikes on amerikkalainen blogi ja arvostelusivusto, joka julkaisee kaikenlaista sähköpyöräilyyn liittyvää, kuten oppaita oman sähköpyörän rakentamiseen ja uusimpien tuotteiden testejä. He myös tarjoavat henkilökohtaista avustusta sopivan sähköpyörän valitsemisessa. Olemme hyödyntäneet Best Electric Bikesin testejä ja arvosteluita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Giant Explore E + 2 GTS 2021 – 4.12.2020 – Lue koko arvostelu täältä.

Craving Tech

Craving Tech on australialainen teknologiablogi, joka keskittyy teknologiauutisiin ympäri Australiaa (ja sen ulkopuolella) sekä arvioi alan viimeisimpiä laitteita. Olemme hyödyntäneet Craving Techin testejä ja arvosteluita seuraavien tuotteiden kohdalla:

MI Himo C26 – 31.3.2021 – Lue koko arvostelu täältä.

eBike Choices

eBike Choices on englantilaisen Tonyn ylläpitämä blogi, joka tarjoaa intohimoisen sähköpyöräilijän omakohtaisia näkemyksiä sähköpyöristä ja niihin liittyvistä tuotteista. Tonyn palveluihin kuuluu myös tavallisten polkupyörien muuntaminen sähköpyöriksi, joten asiantuntemusta häneltä löytyy runsaasti. Olemme hyödyntäneet eBike Choicesin testejä ja arvosteluita seuraavien tuotteiden kohdalla:

MI Himo C26 – 31.8.2021 – Lue koko arvostelu täältä.

eBikeTips

eBikeTips julkaisee sähköpyörien testejä ja arvosteluja, ostajien oppaita sekä ajankohtaisia uutisia. Heidän tavoitteensa on tarjota lukijoilleen Ison-Britannian kattavin sähköpyörien tietopankki. Olemme hyödyntäneet eBikeTipsin testejä ja arvosteluita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Cube Reaction Hybrid Performance 500 2021 – 14.9.2021 – Lue koko arvostelu täältä.

RC Geeks

RC Geeks on yksi johtavista kauko-ohjattavien autojen jälleenmyyjistä Isossa-Britanniassa ja muualla Euroopassa. RC-autojen lisäksi he ovat levittäytyneet myös drone- ja sähköpyörämarkkinoille. Olemme hyödyntäneet RC Geeksin testejä ja arvosteluita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Xiaomi Mi QiCycle Folding – 25.3.2019 – Lue koko arvostelu täältä.

T3

T3 on brittiläinen lehti ja verkkojulkaisu, joka tuottaa uutisia, testejä, arvosteluita sekä ostajan oppaita keskittyen kaikenlaiseen kuluttajaelektroniikkaan. Olemme hyödyntäneet T3:n testejä ja arvosteluja seuraavien tuotteiden kohdalla:

Xiaomi Mi QiCycle Folding – 30.3.2022 – Lue koko arvostelu täältä.

Women Love Tech

Women Love Tech on palkittu naisille suunnattu verkkojulkaisu, jonka missio on tehdä teknologiasta helpommin lähestyttävää myös naisille. He tuottavat muun muassa vinkkejä, uutisia, testejä ja arvosteluja. Olemme hyödyntäneet Women Love Techin testejä ja arvosteluja seuraavien tuotteiden kohdalla:

MI Himo C26 – 29.3.2021 – Lue koko arvostelu täältä.

Asiakasarviot

Google

Google Shopping on Googlen kuluttajatuotteisiin keskittynyt osio, jossa käyttäjät voivat lukea tietoa tuotteista ja tutustua esimerkiksi hintoihin sekä asiakasarvioihin. Olemme hyödyntäneet Googlen asiakasarvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Cube Reaction Hybrid Performance 500 2021 – 31.5.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Cube Reaction Hybrid Performance Allroad 625 2022 – 31.5.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Giant Explore E + 2 GTS 2021 – 31.5.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Haibike SDURO Trekking 6.0 2021 – 31.5.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

FAQ

Miksi valita sähköpyörä?
Hyvällä sähköpyörällä voit matkustaa tavallista pyörää nopeammin ja lähteä sellaisille reissuille, joihin omat paukut eivät ilman moottoriavustusta riittäisi. Esimerkiksi todella pitkät matkat tai paljon jyrkkiä nousuja sisältävät reitit saattavat olla perinteisellä polkupyörällä turhan haastavia. Sähköpyörät sopivat erinomaisesti työmatkoille – voit saapua toimistoon virkeänä ja energiaa jää esimerkiksi muihinkin harrastuksiin. Saat silti hyvää liikuntaa sähköpyörällä, ja halutessasi voit sammuttaa moottorin kokonaan.
Mikä sähköpyörä kannattaa ostaa?
Kannattaa panostaa hyvään sähköpyörään, sillä liian edulliset sähköpyörät saavat käyttäjänsä vain ennen pitkää turhautumaan. Toimituksemme ehdoton suosikki on Cube Reaction Hybrid Performance 500 2021. Se on laadukas maastosähköpyörä, joka sopii myös työmatkoille ja sen hinta-laatusuhde on erinomainen. Se on myös pärjännyt sähköpyörien testeissä todella hyvin. Löydät tästä artikkelista myös viisi muuta erinomaista vaihtoehtoa, joiden joukossa on meidän ensisijainen budjettivalintammekin.
Kuinka paljon sähköpyörä maksaa?
Tässä oppaassa esittelemämme sähköpyörät liikkuvat välillä 1400-3000 €, mutta malleja löytyy markkinoilta myös tämän hintahaarukan ulkopuolelta – molemmista päistä. Analyysimme jälkeen tulimme kuitenkin siihen lopputulokseen, että tätä halvemmissa malleissa oli liian perustavanlaatuisia ongelmia ja kalliimmissa puolestaan hinta ei enää tunnu oikeutetulta.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 3.3 / 5. Arvioiden lukumäärä: 6

Ei arvosteluja.