Pizzauuni testi:
Paras pizzauuni 2023

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotevalikoima perustuu rehellisiin analyyseihin ja tutkimuksiin,..., mutta artikkelit sisältävät vain yhteistyökumppaneidemme valikoimista löytyviä tuotteita. Artikkeleitamme voidaan siis pitää mainoksina. Lue täältä, kuinka kumppanuudet vaikuttavat tuotteidemme listausjärjestykseen. Artikkelimme sisältävät pääasiassa kolmansien osapuolien toteuttamia testejä ja arvosteluja. Lue lisää

4 Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.
MAINOKSET Vaikka tämän artikkelin ensisijainen tarkoitus on tarjota rehellistä ja riippumatonta tietoa, se sisältää sponsoreidemme mainoslinkkejä, minkä vuoksi tuotearvioita on pidettävä mainoksina.

Pizzan valmistaminen kotona voi olla haastavaa. Perinteiset uunit eivät lämpene tarpeeksi kuumiksi, jotta pizza olisi rapeaa ulkoa ja pehmeää sekä herkullista sisältä. Sen lisäksi, että on vaikeaa tehdä hyvää pizzaa kotona, pizzan tilaaminen jatkuvasti suosikkipizzeriastasi voi olla myös hieman kallista.

Hyvällä pizzauunilla voit valmistaa ravintolalaatuista pizzaa aivan itse. Kun lämpötila ja kypsennysaika on asetettu täydellisesti, voit valmistaa pizzoja, jotka ovat rapeita ulkoa ja kuohkeita sekä herkullisia sisältä. Lisäksi tarjolla on monenlaisia uuneja, joten löydät varmasti sellaisen, joka sopii täydellisesti kotisi sisustukseen. Tutustu oppaaseemme löytääksesi itsellesi parhaan pizzauunin.

test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

Testi: Paras pizzauuni 2023 – 4 tuotetta vertailussa

Mitä kannattaa ottaa huomioon pizzauunia ostaessa?

Koko
Erikokoiset uunit valmistavat periaatteessa samaa ruokaa, mutta niiden kapasiteetti vaihtelee. Pizzan paistaminen kestää vain 2 minuuttia, joten niitä voi paistaa kohtalaisen vaivattomasti peräjälkeen. Muunlaisten ruokien valmistukseen tarvitaan enemmän tilaa, jotta uuniin mahtuu useita pannuja.
15-20 cm:n halkaisija sopii erinomaisesti useiden pienempien pizzojen kokeiluun.

Sähköisissä pizzauuneissa on yleensä pienempi tai keskikokoinen paistotila. Keskikokoiset pizzauunit ovat yleisimpiä, ja niiden halkaisija voi vaihdella noin 30-60 cm:n välillä kaasu- ja puulämmitteisissä malleissa. Joidenkin isompien puulämmitteisten uunien halkaisija voi olla jopa 150 cm, mikä on hyvä, jos haluat valmistaa ruokaa 6-7 hengelle kerralla. Pienemmän halkaisijan ei kuitenkaan tarvitse olla este, sillä useimmissa kaasu- tai puulämmitteisissä pizzauuneissa voit valmistaa pizzan 1-2 minuutissa.

Materiaali
Pizzauunien yleisin rakennusmateriaali on ruostumaton teräs, koska se johtaa ja säilyttää lämpöä erittäin hyvin ja vaatii vähemmän huoltoa. Valurauta siirtää lämpöä tehokkaammin kuin keraamiset materiaalit, jolloin pizzasta tulee rapeampi.

Se on kuitenkin altis ruostumaan ja vaatii siksi enemmän huoltoa. Keraaminen materiaali kestää hyvin lämpöä, joten sillä on hyvä hallita uunin korkeita lämpötiloja. Se on altis halkeilemaan, koska se on jokseenkin hauras materiaali, joten sitä käsiteltäessä on oltava varovainen. Kordieriitti on vähemmän altis halkeilulle, mutta sen lämmön jakautuminen ei ole niin hyvä.

Lämmitysmekanismi
Polttoainetyypin mukaan pizzauunit voidaan erottaa puu-, kaasu-, hybridi- ja sähkökäyttöisiin. Puulämmitteinen uuni on luultavasti kaikkein haastavin hallita, mutta se antaa ruokiin ainutlaatuisen puun tuoksun, erityisesti pitkään kypsennettyjen ruokien kanssa, ja se on erityisen houkutteleva niille, jotka järjestävät illanistujaisia ulkona. Puulämmitteisiin uuneihin verrattuna sähkö- ja kaasu-uunit ovat helpompia hallita automaattisen lämpötilan säädön ja helpon puhdistettavuuden ansiosta. Hybridimalleilla saat molempien maailmojen parhaat puolet.

Lisäksi joitakin pizzauuneja voidaan käyttää puuhiilellä tai kaasulla, ja joissakin voidaan jopa käyttää samanaikaisesti kumpaakin. Sähköinen pizzauuni on tyypillisesti helppokäyttöinen ja pienikokoinen, mutta sellaisen lämpeneminen voi kestää hieman kauemmin kaasukäyttöiseen pizzauuniin verrattuna. Jotta voit valita tarpeisiisi parhaiten sopivan uunityypin, on tärkeää selvittää kotonasi jo valmiiksi olevat liitännät ja pohtia uunin käyttötarkoitusta.

Hinta
Kalleimmat pizzauunit maksavat noin 2000 euroa ja ne ovat yleensä puukäyttöisiä ja valmistettu kestävästä ruostumattomasta teräksestä tai jopa kivestä. Pienikokoiset, yleensä sähkökäyttöiset pizzauunit maksavat 50-200 euroa. Keskihintaiset mallit eivät ole kovin kalliita, mutta niissä on kuitenkin ruostumattomasta teräksestä valmistettu rakenne ja vaihtoehdot useille eri lämmitystavoille, jotta voit valita pizzan valmistustavan tilanteen mukaan.

Käyttäjien ja asiantuntijoiden arvostelut
Käyttäjien arvosteluista saat hyvän käsityksen siitä, kuinka helppokäyttöinen uuni on, kuinka hyvin se kypsentää ja onko siinä minkälaisia heikkouksia. Asiantuntijoiden pizzauuni testit voivat kertoa enemmän suorituskykytuloksista ja siitä, onko kyseinen uuni hinta-laatusuhteeltaan hyvä vaihtoehto.

arrow-more

Toimituksemme suosikki test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Ooni Koda 16 pizzauuni - kannettava malli kaasulla

 • 4.6/5 Google Shopping
 • 4.6/5 Amazon
 • 5/5 TomsGuide
 • 5/5 BBCGoodFood

Ooni Koda 16 -pizzauunissa on innovatiivinen L-muotoinen poltin, joka kypsentää pizzan nopeasti ja tasaisesti. Tämän ansiosta se sopii erinomaisesti suurille pizzoille, joten se on hyvä valinta isompiinkin juhliin. Lisäksi sen nopea lämmitysaika tarkoittaa, että saat pizzasi kypsennettyä hetkessä.

Ooni Koda 16 pizzauuni
Toimituksemme suosikki

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • L-muotoinen poltin
 • 15 mm kordieriitti-pizzakivi
 • Pizza 60 sekunnissa

Toimituksemme arvio

Ooni Koda 16 -pizzauuni on erittäin kestävä ja täysin eristetty malli, joka säilyttää lämmön hyvin. Siitä puuttuu sisäänrakennettu lämpömittari, joten tarkan lämpötilan tietäminen voi olla hankalaa. Se tarjoaa kuitenkin monipuolisuutta erilaisten ruokien valmistukseen. Kun otetaan huomioon yleinen muotoilu, ominaisuudet, hinta sekä käyttäjien että asiantuntijoiden myönteinen palaute, suosittelemme tätä yhtenä parhaista vaihtoehdoista ulkokäyttöön.

Hyvät ja huonot puolet - Ooni Koda 16 pizzauuni

Plussat

 • Suuri paistoala
 • Kokoontaitettavat jalat helpottavat kuljetusta
 • Säädettävä lämpötila
 • Nopea ja yksinkertainen asennus

Miinukset

 • Ei sisäänrakennettua lämpömittaria
 • Vain ulkokäyttöön

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Ooni Koda 16

TEKNISET TIEDOT

 • Lämmitysmekanismi: kaasu
 • Materiaali: ruostumaton teräs
 • Paistoala: 45 x 45 cm
 • Maksimilämpötila: 500 °C
 • Teho: 8,49 kW
 • Leveys: 58,9 cm
 • Korkeus: 37,3 cm
 • Syvyys: 83,5 cm
 • Paino: 20,4 kg

Suuri paistoala
Ooni Koda 16 -pizzauuni on uskomattoman helppo asentaa, ja voit olla valmis paistamaan jopa 20 minuutissa. Uunissa on suuri 45 x 45 cm:n paistoala, joten se sopii täydellisesti suurten pizzojen paistamiseen. Siinä on kaksi poltinta – toinen takana ja toinen sivulla. Tämä tarkoittaa, että lämpö jakautuu tasaisesti, jolloin pizzasi kypsyy tasaisesti kaikilta puolilta. Pizzakivi on valmistettu erittäin paksusta 15 mm:n kordieriitistä, joka mahdollistaa nopean kypsymisen. Pizza on valmis 60 sekunnissa.

Monipuolinen pizzauuni
Tämä pizzauuni voi saavuttaa jopa 500 °C:n lämpötilan, joten se sopii pizzan lisäksi myös pihvien, hampurilaisten, kalan ja kanan paistamiseen. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu rakenne tekee siitä kestävän ja helposti puhdistettavan. Piditpä sitten pizzastasi rapeana tai pehmeänä, tämä uuni pystyy mukautumaan siihen, sillä siinä on säädettävä lämpötila. Lisäksi mukana tulee täydellinen opas sekä ruoanlaittovinkkejä ja reseptejä, joten voit aloittaa pizzojen valmistamisen heti. 

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet – Ooni Koda 16

Ooni Koda 16 -pizzauuni on saanut myönteisiä arvioita sekä asiantuntijoilta että käyttäjiltä. Uuni sai 5/5 tähteä TomsGuide.com-sivustolla, jossa arvostelija kehui uunin helppokäyttöistä muotoilua ja voimakasta liekkiä. BBCGoodFood.com antoi uunille arvosanan 4,5/5 ja kehui sen L-muotoista runkoa, joka pitää lämmön hyvin sisällään. Lisäksi se sai 4,6/5 tähteä Amazonin ja 4,6/5 Googlen Shoppingin käyttäjäarvioissa. Käyttäjät totesivat, kuinka helppoa sen kokoaminen ja italialaisen pizzan valmistaminen on

TEKNISET TIEDOT

 • Lämmitysmekanismi: kaasu
 • Materiaali: ruostumaton teräs
 • Paistoala: 45 x 45 cm
 • Maksimilämpötila: 500 °C
 • Teho: 8,49 kW
 • Leveys: 58,9 cm
 • Korkeus: 37,3 cm
 • Syvyys: 83,5 cm
 • Paino: 20,4 kg
Paras pizzauuni testeissä test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Ooni Karu 16 pizzauuni - kaasulla, puulla ja puuhiilellä

 • 4.5/5 Google Shopping
 • 4.5 TechRadar
 • 9/10 Wired
 • Testivoittaja ExpertReviews
 • Testivoittaja Which

Ooni Karu 16 -pizzauunin voi lämmittää puulla, puuhiilellä tai kaasulla. Se on uskomattoman monipuolinen ja sen avulla voit valmistaa mitä haluat, millä tavalla haluat. Tämä uuni on hyvä valinta niille, jotka haluavat mallin, jossa on loistavat ominaisuudet ja erinomainen suorituskyky.

Ooni Karu 16 pizzauuni
Paras pizzauuni testeissä

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Hybridimalli
 • Kestävä rakenne
 • Digitaalinen lämpömittari

Toimituksemme arvio

Ooni Karu 16 tarjoaa huippuluokan lämmityskyvyn ja helppokäyttöisen muotoilun. Se on hieman painava, mikä tekee sen liikuttamisesta hieman vaikeaa, mutta painonsa ansiosta se myös säilyttää lämpötilan hyvin paistamisen aikana. Koska käyttäjät voivat valita kolmen lämmitystavan välillä, tämä malli on yhdessä tehokkaan polttoaineen hyödyntämiskykynsä kanssa yksi markkinoiden parhaista hybridivaihtoehdoista.

Hyvät ja huonot puolet - Ooni Karu 16 pizzauuni

Plussat

 • Optimoitu ilmavirta helpottaa lämpötilan säätöä
 • Kuluttaa kaasua maltillisesti
 • Polttoaineita on helppo lisätä
 • Saavuttaa 500 °C:n lämpötilan 15 minuutissa
 • Helppo asentaa

Miinukset

 • Hieman painava
 • Ei sisällä lisävarusteita

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Ooni Karu 16

TEKNISET TIEDOT

 • Lämmitysmekanismi: puu, puuhiili, kaasu
 • Materiaali: hiiliteräs ja ruostumaton teräs
 • Paistoala: 42,42 cm
 • Maksimilämpötila: 500 °C
 • Leveys: 50 cm
 • Korkeus: 83,7 cm
 • Syvyys: 81,5 cm
 • Paino: 28,4 kg

Optimoitu ilmavirta helpottaa lämpötilan hallintaa
Ooni Karu 16 -pizzauunissa on lämpöä erinomaisesti kestävä pinnoite, ja se saavuttaa 500 °C:n lämpötilan vain 15 minuutissa, mikä tekee siitä yhden markkinoiden nopeimmista pizzauuneista. Se olisi hyvä lisä kiireisiin ravintoloihin tai pizzan ystäville, jotka haluavat valmistaa pizzoja kotona. Lisäksi optimoidun ilmavirtauksen ansiosta lämpötilaa on helppo säätää, joten pizzasi tulee paistettua juuri sellaiseksi kuin haluat.

Digitaalinen lämpömittari varmistaa, että tiedät aina tarkan lämpötilan uunin sisällä. Saranoidun luukun ja savupiipun ansiosta voit nopeasti muuttaa lämpötilaa, kun käytät puuta, ja kaasua käyttäessä voit lisätä tai vähentää liekin kokoa yksinkertaisella säätimellä. Tämä tekee siitä erittäin kätevän vaihtoehdon, varsinkin jos et ole vielä kovin kokenut pizzanpaistaja.

Kestävä rakenne
Tämä uuni voidaan mukauttaa lähes kenen tahansa ruoanlaittotarpeisiin, sillä se on ns. hybridimalli. Siinä on kätevä lasiovi, jonka ansiosta pizzan valmistumista on helppo seurata kypsennyksen aikana. Tässä uunissa on myös keittolevy, jolla voi kypsentää jopa 40 cm:n kokoisia pizzoja tavallisen 30 cm:n sijaan, mikä on markkinoiden keskikoko. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu rakenne ja hiiliteräksestä valmistettu ulkopinta, jossa on korkean lämpötilan kestävä jauhemaalattu pinta, tekevät tästä mallista erittäin kestävän.

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet – Ooni Karu 16

Tämä uuni sai 4,5/5 tähden keskiarvon Googlen Shoppingin keräämissä asiakasarvioissa, jossa käyttäjät kehuivat erityisesti tämän uuni nopeutta. Se sai hyviä arvosteluja TechRadar.com- ja Wired.com-sivustoilla, ja ExpertReviews.co.uk sekä Which.co.uk myönsivät sille “best buy” -palkintonsa kokoamisen helppoudesta ja mahdollisuudesta käyttää sitä muihin leipäpohjaisiin ruokiin.

TEKNISET TIEDOT

 • Lämmitysmekanismi: puu, puuhiili, kaasu
 • Materiaali: hiiliteräs ja ruostumaton teräs
 • Paistoala: 42,42 cm
 • Maksimilämpötila: 500 °C
 • Leveys: 50 cm
 • Korkeus: 83,7 cm
 • Syvyys: 81,5 cm
 • Paino: 28,4 kg
Paras pizzauuni kompaktilla rakenteella test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Mustang Vesuvio pizzauuni - U-polttimella ja varoventtiilillä

Mustang Vesuvio -pizzauunin avulla voit valmistaa aitoa italialaista pizzaa kotona helposti. Kordieriitti-pizzakivi takaa tasaisen lämmönjakautumisen sekä täydellisen lopputuloksen joka kerta, ja sen muotoilu tekee siitä sopivan kaikille, jotka haluavat pöydälle asetettavan pizzauunin.

Mustang Vesuvio pizzauuni
Paras pizzauuni kompaktilla rakenteella

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Kordieriitti-pizzakivi
 • U-muotoinen poltin
 • ODS-liekinvalvonta

Toimituksemme arvio

Mustang Vesuvio -pizzauunissa on paljon tehoa suhteellisen pienessä paketissa. Siinä on kokoontaitettavat jalat, joiden ansiosta sitä on helppo säilyttää. On kuitenkin tärkeää huomata, että tätä pizzauunia voi käyttää vain ulkona. Tästä pienestä haitasta huolimatta sillä on hyvä muotoilu ja suhteellisen kompakti koko (53 x 53 x 42 cm), jonka ansiosta se on mielestämme yksi markkinoiden parhaista pienistä pizzauuneista.

Hyvät ja huonot puolet - Mustang Vesuvio pizzauuni

Plussat

 • Taitettavat jalat
 • Tasainen lämmönjako
 • Ruostumaton teräsrakenne

Miinukset

 • Vain ulkokäyttöön

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Mustang Vesuvio

TEKNISET TIEDOT

 • Lämmitysmekanismi: kaasu
 • Materiaali: ruostumaton teräs
 • Teho: 4,3 kW
 • Maksimilämpötila: 500 °C
 • Mitat: 53 x 53 x 42 cm
 • Paistoala: 30,5 x 30,5 cm

Paista pizzasi kolmesta suunnasta
Mustang Vesuviossa on U-muotoinen poltin, joka kypsentää pizzasi kolmelta puolelta samanaikaisesti. Uunin 4,3 kW:n teholla saavutetaan 500 °C:n maksimilämpötila, mikä takaa pizzan nopean kypsymisen. Lisäksi Vesuvion halkaisijaltaan 30,5 cm:n kokoinen 2 cm:n paksuinen pizzakivi varastoi lämpöä hyvin, jolloin pizzasi paistuu rapeaksi.

Varoventtiili
Tämä malli on varustettu ODS-liekinvalvontalaitteella. Se on tärkeä turvallisuusominaisuus pizzauuneissa ja muissa kaasukäyttöisissä laitteissa. Se on suunniteltu sulkemaan kaasun virtauksen polttimelle, jos liekki sammuu, mikä estää tulipalot ja räjähdykset.

Tyylikäs muotoilu
Uuni on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, mikä takaa tyylikkään ulkonäön ja helpon puhdistettavuuden. Se kestää naarmuja ja kolhuja, eikä se ruostu ajan myötä, joten se on erittäin pitkäikäinen. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut pizzauunit ovat myös paljon helpompia puhdistaa kuin perinteiset tiiliuunit.

TEKNISET TIEDOT

 • Lämmitysmekanismi: kaasu
 • Materiaali: ruostumaton teräs
 • Teho: 4,3 kW
 • Maksimilämpötila: 500 °C
 • Mitat: 53 x 53 x 42 cm
 • Paistoala: 30,5 x 30,5 cm
Paras pizzauuni reissuille test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Ooni Fyra pizzauuni - kevyt pellettikäyttöinen malli

 • 4.6/5 Amazon
 • Budjettivalinta NYTimes.com

Ooni Fyra antaa pizzallesi aidon italialaisen puu-uunin maun. Jos etsit pizzauunia ulos erilaisiin pihajuhliin ja hauskoihin illanistujaisiin, tämä malli on erinomainen valinta.

Ooni Fyra pizzauuni
Paras pizzauuni reissuille

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Aito puu-uuni
 • Painaa vain 10 kiloa
 • Innovatiivinen syöttöjärjestelmä

Toimituksemme arvio

Ooni Fyra on koottava ja helppokäyttöinen pizzauuni. Se ei käytä halkoja eikä kaasua, vaan puupellettejä, jotka syötetään suppilon kautta uuniin. Vaikka se vaatii liekin säännöllistä ylläpitoa pysyäkseen lämpimänä, tulen hallitseminen ei ole hankalaa, kun se on sytytetty. Malli on kompakti ja siinä on kokoontaitettavat jalat. 10 kg:n painonsa ansiosta se on mielestämme paras kannettava valinta.

Hyvät ja huonot puolet - Ooni Fyra pizzauuni

Plussat

 • Helppo asentaa
 • Laadukas
 • Kokoontaitettavat jalat helpottavat kuljetusta
 • Levittää lämmön tasaisesti koko pizzakivelle

Miinukset

 • Vaatii tulen säännöllistä ylläpitoa pysyäkseen lämpimänä

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Ooni Fyra

TEKNISET TIEDOT

 • Lämmitysmekanismi: puupelletit
 • Materiaali: Hiiliteräs
 • Maksimilämpötila: 500 °C
 • Paistoala: 33 x 33 cm
 • Leveys: 39 cm
 • Korkeus: 74 cm
 • Syvyys: 73 cm
 • Paino: 10 kg

Tasainen lämmönjako
Ooni on tunnettu nopeasta kuumenemisestaan, eikä Fyra ole poikkeus. Ooni Fyran sytyttämiseksi riittää, että irrotat ritilän uunin takaosasta, täytät sen pelleteillä ja käytät sytytintä pellettien sytyttämiseen. Se kuumenee 500 asteeseen vain 10-15 minuutissa, joten voit aloittaa pizzan paistamisen nopeasti. Innovatiivinen puukourun muotoilu varmistaa, että lämpö kiertää tasaisesti palavista pelleteistä paistokivelle, jolloin pizza kypsyy joka puolelta.

Helppo asentaa ja huoltaa
Tämä puulämmitteinen pizzauuni on erittäin helppo ottaa käyttöön, ja sen käyttöohjeet löytyvät mukana tulevasta käyttöoppaasta. Aloittaminen vie muutaman minuutin, etkä tarvitse mitään erityisiä työkaluja tai taitoja.

Siinä on pulverimaalattu hiiliteräskuori, joka tekee siitä hyvin eristetyn ja kestävän. Irrotettavan keraamisen levyn ja tuhka-astian ansiosta uuni on helppo puhdistaa ja huoltaa. Jalat ovat kokoontaitettavat kuljetuksen helpottamiseksi, joten voit ottaa sen mukaasi minne ikinä menetkin, mikä tekee siitä täydellisen pizzauunin pihajuhliin. Se on hintansa puolesta keskiluokkainen pizzauuni, mutta se pärjää vertailussa hyvin monia muita kalliimpia vaihtoehtoja vastaan.

 

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet – Ooni Fyra

Ooni Fyra -pizzauuni sai Amazonissa 4,6/5 tähteä. Käyttäjät kehuivat sen modernia muotoilua ja pientä tilantarvetta. Käyttäjät korostivat myös sitä, kuinka tehokas uuni on ja miten hyvä pizzauuni terassille se on. NYTimes.com nimesi tämän mallin ensisijaiseksi budjettivalinnakseen todeten, että se tulee yhtä kuumaksi ja paistaa yhtä laadukkaita pizzoja kuin Ooni Koda 16, mutta se on halvempi, pienempi ja kevyempi.

TEKNISET TIEDOT

 • Lämmitysmekanismi: puupelletit
 • Materiaali: Hiiliteräs
 • Maksimilämpötila: 500 °C
 • Paistoala: 33 x 33 cm
 • Leveys: 39 cm
 • Korkeus: 74 cm
 • Syvyys: 73 cm
 • Paino: 10 kg

Mitä hyötyä pizzauunista on?

Pizzauuni on hyvä lisä mihin tahansa keittiöön, olitpa sitten ammatti- tai kotikokki. Pizzauunien edut ovat moninaiset: 

 • Pizzauunissa paistetut pizzat maistuvat paremmilta. Tämä johtuu siitä, että pizzauunissa saavutetaan korkeampi lämpötila kuin tavallisessa uunissa, mikä tarkoittaa, että pizzataikina kypsyy nopeammin ja täytteet kypsyvät tasaisemmin. 
 • Pizzauunit ovat energiatehokkaampia kuin tavalliset uunit. Tämä johtuu siitä, että ne säilyttävät lämpöä paremmin, joten sinun ei tarvitse esilämmittää uunia niin kauan tai käyttää yhtä paljon energiaa ihanteellisen kypsennyslämpötilan ylläpitämiseen. 
 • Pizzauunissa voi valmistaa muitakin ruokia kuin vain pizzoja. Monet yllättyvät kuullessaan, että pizzauunissa voi valmistaa muitakin ruokia, kuten pataruokia, paahdettuja vihanneksia ja jopa kakkuja. Jos siis etsit laitetta, jolla voi tehdä muutakin kuin vain pizzoja, pizzauuni on sopiva vaihtoehto.
 • Pizzauuneja on erikokoisia ja -tyylisiä, joten ne sopivat jokaisen tarpeisiin. Tarvitsitpa sitten kompaktin pöytämallin tai täysikokoisen sisäänrakennetun laitteen, löydät varmasti keittiöösi sopivan pizzauunin
 • Pizzauunit vaativat suhteellisen vähän huoltoa. Kunhan pidät oven suljettuna uunin ollessa päällä ja puhdistat uunin sisätilat jokaisen käyttökerran jälkeen, pizzauunin pitäisi toimia ongelmitta vuosia.

Miksi Oonin pizzauunit ovat niin suosittuja?

Oonilla on valittavana useita malleja, mikä tarkoittaa, että heiltä löytyy todennäköisesti yksi juuri sinun tarpeisiisi ja budjettiisi sopiva malli. He tarjoavat uuneja, jotka ovat joko puupelletti- tai kaasukäyttöisiä tai ns. hybridimalleja, joissa käytetään sekä puuta että kaasua, mikä tekee niistä erittäin suosittuja.

Yksi syy Oonin suosioon on myös se, että heidän uunit toimitetaan lähes täysin koottuina. Sinun tarvitsee vain avata jalat ja asettaa pizzakivi siihen. Muista, että jos hankit kaasukäyttöisen Oonin, sinun on hankittava propaanisäiliö. Hyvä puoli on se, että uunissa on liekit vain takana ja vasemmalla puolella, joten edessä oikealla puolella on viileä kohta, joka antaa sinulle enemmän kontrollia pizzan kypsymiseen. Yksi lisäsyy sen suosioon on nopea kypsennys. Ooni voi kypsentää pizzan noin 60 sekunnissa. Jos olet kuitenkin noviisi pizzauunin käytössä, suosittelemme pidempää kypsennysaikaa alhaisemmissa lämpötiloissa.

Kurkkaa tästä parhaat reseptit uudelle pizzauunillesi

Pizzauuni kotiin on paras tapa nauttia aidoista italialaisista pizzoista oman kodin rauhassa. Tässä on muutamia suosikkipizzojamme:

Napolilainen Pizza
Klassinen napolilainen pizza valmistetaan ohuesta ja rapeasta taikinasta, tuoreesta mozzarellajuustosta ja yksinkertaisesta tomaattikastikkeesta. Tämä pizza on parasta kypsentää korkeassa lämpötilassa nopeasti, jotta kuoreen saadaan täydellinen hiillos. Jos haluat valmistaa tomaattikastikkeen alusta alkaen itse, valitse täältä itsellesi sopivin yleiskone.

Margherita Pizza
Margherita on toinen klassikko, joka on peräisin Napolista. Se valmistetaan samasta ohuesta pohjakerroksesta kuin tavallinen napolilainen pizzakin, mutta sen päällä on tuoreita tomaatteja, basilikaa ja mozzarellajuustoa. Tämäkin pizza on parasta kypsentää korkeassa lämpötilassa lyhyen aikaa. Voit itse päättää haluatko raastaa juuston vai et, mutta paras raastin löytyy joka tapauksessa vertailustamme.

Sisilialainen Pizza
Sisilialainen pizza on neliön tai suorakaiteen muotoinen, ja siinä on paksu, kuohkea kuori, jota usein verrataan focaccia-leipään. Pizzan päällä on yleensä tomaattikastiketta, sipulia, anjovista ja juustoa, mutta sisilialaisia täytevaihtoehtoja on loputtomasti. Tämäntyyppisen pizzan kypsyminen kestää pisimpään, mutta kuten sanonta kuuluu – hyvää kannattaa odottaa.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkipizzoja, joita voi valmistaa pizzauunissa. On tietenkin olemassa loputtomasti mahdollisuuksia, kun on kyse täytteiden yhdistelmistä, joten voit olla luova ja kokeilla suosikkiraaka-aineitasi ja kehitellä omia reseptejäsi.

Vinkki: Jos tykkäät ostaa pizzataikinat valmiina pakasteina, etkä ole muistanut ottaa taikinapalloja sulamaan riittävän ajoissa, voit sulattaa ne nopeasti mikrossa. Valitse paras mikroaaltouuni vertailustamme.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä laitteista

Me täällä VertaaTuotteella olemme vertailleet pizzauunien lisäksi myös monia muita kodinkoneita ja ruuanlaittovälineitä keskenään. Kurkkaa alta ostajan oppaat, joista löydät tämän hetken parhaat airfryerit, hiiligrillit, sähkögrillit ja kaasugrillit.

Lähdeluettelo

Asiantuntija- ja testilähteet

TomsGuide.com

Tom’s Guide on teknologiauutisia ja -neuvoja julkaiseva verkkosivusto, jonka perusti vuonna 2006 Thomas James. Tämä verkkosivusto tuottaa vempaimia koskevia arvosteluja, osto-oppaita, vinkkejä ja neuvoja erilaisista teknologia-aiheista. He testasivat lukuisia yllä olevaan artikkeliin sisältyviä puhelimia niiden ominaisuuksien, suorituskyvyn, akkukeston ja näytön osalta.

Arvostelu julkaistu: 20. joulukuuta, 2021.

Voit lukea sen täältä.

BBCGoodFood

BBCGoodFood.com on suosittu verkkosivusto, joka tarjoaa käyttäjille reseptejä, ruoanlaittovinkkejä ja tuotearvosteluja. Sivusto on toiminut yli 20 vuotta, ja se on tällä hetkellä yksi suosituimmista ruoka-aiheisista verkkosivustoista Briteissä. Se tarjoaa käyttäjille monenlaisia ominaisuuksia, kuten mahdollisuuden etsiä reseptejä ainesosien, ruokalajien tai ruokatyyppien mukaan. Sivustolta löytyy myös yksityiskohtaisia vaiheittaisia ohjeita ja kuvia, jotka auttavat käyttäjiä aterioiden valmistamisessa.

Arvostelu julkaistu: toukokuu, 2020.

Voit lukea sen täältä.

TechRadar.com

Techradar on teknologiauutisia ja -arvosteluja julkaiseva verkkosivusto, joka kattaa laajan valikoiman monenlaisia teknologia-aiheita liittyen kulutuselektroniikkaan, tietokoneisiin, mobiililaitteisiin, ohjelmistoihin ja internettiin yleisesti.

Arvostelu julkaistu: 24. syyskuuta, 2021.

Voit lukea sen täältä.

Wired.com

Wired pyrkii olemaan se paikka, jonne kuluttajat voivat tulla ottamaan selvää tulevaisuuden teknologiasta. He pyrkivät tutkimuksilla, uutisilla, arvosteluilla ja yhteisesti käytävällä keskustelulla auttaa kuluttajia ymmärtämään, kuinka teknologia muuttaa elämämme kaikkia osa-alueita. Olemme hyödyntäneet seuraavia Wiredin testejä ja arvosteluja:

Arvostelu julkaistu: 1. heinäkuuta, 2021.

Voit lukea sen täältä.

ExpertReviwes.co.uk

Expert Reviews on brittiläinen verkkojulkaisu, joka on keskittynyt tuottamaan riippumattomia testejä sekä luotettavia arvioita lähes kaikenlaisista kuluttajatuotteista ja -palveluista. Olemme hyödyntäneet seuraavia Expert Reviewsin testejä ja arvosteluja:

Arvostelu julkaistu: 18. toukokuuta, 2022.

Voit lukea sen täältä.

Which.co.uk

Which on brittiläinen yhtiö, jonka alla toimii montaa pienempää yritystä. Yhdessä heidän tarkoituksensa on olla kuluttajan puolella ja julkaista sellaista sisältöä, joka auttaa kuluttajia tekemään parempia ostopäätöksiä. Olemme hyödyntäneet seuraavia Whichin arvosteluja:

Arvostelu julkaistu: 7. lokakuuta, 2022.

Voit lukea sen täältä.

 

NYTimes.com

New York Times on tunnettu ja arvostettu lehti, joten ei ole yllätys, että myös sen verkkosivusto on suosittu tiedon ja arvostelujen lähde. Sivusto tarjoaa laajan valikoiman tietoa ja näkemyksiä lukuisista aiheista. Lisäksi NYTimes.com-sivustolla on aktiivinen arvosteluosio, jossa kriitikot esittävät mielipiteensä uusimmista kirjoista, televisiosarjoista, elokuvista ja muusta mediasta.

Arvostelu julkaistu: 2021.

Voit lukea sen täältä.

Asiakasarviot

Google Shopping

Google Shopping on Googlen kuluttajatuotteisiin keskittynyt osio, jossa käyttäjät voivat lukea tietoa tuotteista ja tutustua esimerkiksi hintoihin sekä asiakasarvioihin. Tämä on siitä erityinen sivusto, että se kerää yhteen arvioita lukuisilta jälleenmyyjiltä ja kauppapaikoilta muodostaakseen kattavan yleiskatsauksen asiakkaiden mielipiteistä ja kokemuksista.

Ooni Koda 16 – Asiakkaiden arvostelut löytyvät täältä.

Ooni Karu 16 – Asiakkaiden arvostelut löytyvät täältä.

Amazon

Amazon on globaali suuryritys, joka tunnetaan parhaiten verkkokaupastaan. Se on nykyään yksi maailman johtavista nettikaupoista. Yritys aloitti nettikirjakauppana, mutta on laajentunut sittemmin myymään lähes kaikkia tuotteita. Amazon on erinomainen lähde asiakasarvioiden tutkimiseen, sillä se tavoittaa niin suuren määrän ihmisiä joka puolella maailmaa.

Ooni Koda 16 – asiakkaiden arvostelut löytyvät täältä.

Ooni Fyra – asiakkaiden arvostelut löytyvät täältä.

FAQ

Mikä on paras pizzauuni?
Parhaan pizzauunin valintaan ei ole yksiselitteistä vastausta. On kuitenkin muutamia tekijöitä, joita kannattaa harkita ennen ostoa, kuten koko, materiaali ja lämmitysmekanismi. Tarkemmat tiedot parhaan pizzauunin valinnasta löydät osto-oppaastamme.
Kuinka kuumaksi pizzauunin tulisi lämmetä?
Lämpötila riippuu siitä, mitä ruokaa haluat valmistaa. Mitä kuumempi uuni on, sitä parempaa pizzasta tulee. Paras, optimaalinen lämpötila pizzalle on kuitenkin jossain 250-500 asteen välillä.
Mihin pizzauunin voi sijoittaa?
Jotkut pizzauunit ovat kohtalaisen suurikokoisia ja vaativat melko paljon tilaa, joten on tärkeää mitata käytettävissä oleva tila ja varmistaa, että uuni mahtuu sinne. Lisäksi kannattaa miettiä, millaiselle pinnalle uuni tulee. Pizzauunit voidaan sijoittaa erilaisille pinnoille, kuten betonille, tiilelle tai kivelle. Jos kuitenkin päätät sijoittaa uunin puupinnalle, sinun on varmistettava, että pinta on lämmönkestävää sorttia, sillä uunin korkeat lämpötilat voivat vahingoittaa puuta.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 5 / 5. Arvioiden lukumäärä: 1

Ei arvosteluja.