Artikkeli sisältää mainoslinkkejä ja on siten sponsoroidtu. Lue lisää täältä.

Paras kuivausrumpu 2024:
Millainen on hyvä kuivausrumpu

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotteiden valinta perustuu tutkimukseen..., mutta keskitymme pääasiassa tuotteisiin, jotka ovat saatavilla hintaportaaleissa tai mainosalustoilla. Artikkeleissamme on pääasiassa ulkoisia testejä ja arvosteluja oman testauksen sijaan. Listaus ei ole tuotteiden arviointi, ja mainossopimukset voivat vaikuttaa tuotteidemme sijoittumiseen ja valintaan – lue lisää täältä. Lue lisää

Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.

Jos kodistasi löytyy tilaa erilliselle kuivausrummulle, on se huomattavasti parempi valinta kuin mikään yhdistelmäkone eli kuivaava pesukone. Hyvä kuivausrumpu kuivaa pyykit paljon nopeammin – ja monissa tapauksissa hellävaraisemmin. Ne pystyvät myös kuivaamaan isompia määriä kerralla, mikä puolestaan säästää aikaa ja hermoja kiireisen arjen keskellä.

Uuden kuivausrummun etsiminen ja ostaminen saattaa olla haastavaa, sillä markkinoilta löytyy niin paljon erilaisia vaihtoehtoja. Aiheeseen perehtymättä saattaa epähuomiossa päätyä maksamaan turhan paljon keskinkertaisesta tai jopa huonosta kuivausrummusta. Tutustumalla tähän oppaaseen pystyt tekemään harkitun ostopäätöksen.

Olemme listanneet alle seitsemän parasta kuivausrumpua ja luotettavimmat sekä edullisimmat jälleenmyyjät. Vertailua tehdessämme perehdyimme lukuisiin tuotteisiin löytääksemme parhaan vaihtoehdon kaikkiin tarpeisiin. Valintamme perustuvat asiantuntijoiden kuivausrumpujen testeihin ja arvosteluihin, asiakkaiden mielipiteisiin sekä yleiseen hinta-laatusuhteeseen. Löydät nämä kuivausrummut, niiden plussat ja miinukset sekä erityispiirteet tästä artikkelista.

OBS: aiemmin valittuja tuotteita. Ne ovat joko loppuunmyytyjä tai niitä ei ole enää saatavilla. Olemme tietoisia asiasta ja teemme parhaillaan uutta tutkimusta. Näin saat katsauksen markkinoiden parhaista tuotteista pitkällä aikavälillä - ne ovat aivan nurkan takana.
test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

Testi: Paras kuivasurumpu 2024 – tuotetta vertailussa

Näin VertaaTuote arvioi ja valitsee tuotteet

Tässä artikkelissa tarkastellaan useita suosittuja tuotteita, jotka olemme löytäneet perusteellisen tutkimuksen ja analyysin avulla. Artikkelissa esiteltyjä tuotteita myy yksi tai useampi kumppaneistamme. Löydät yhteistyökumppanimme monista hintataulukoista, mikä antaa sinulle mahdollisuuden etsiä parhaan hinnan valitsemallesi tuotteelle. Vaikka nämä kumppanuudet voivat vaikuttaa artikkelin tuotevalikoimaan, suosituksemme perustuvat tuotteen kokonaisarvioon.

Arvioimme ja vertaamme artikkelissa esiintyviä tuotteita seuraavien tekijöiden perusteella:

  1
 • Viralliset ja puolueettomat tuotetestit
 • 2
 • Asiakkaiden arviot ja mielipiteet tuotteesta
 • 3
 • Tilastot kuluttajien käyttäytymisestä ja mieltymyksistä
 • 4
 • Tekniset tiedot, ominaisuudet sekä hyvät ja huonot puolet
 • 5
 • Takuu, palvelu ja maine jälleenmyyjien keskuudessa

Muodostamme käsityksen hinta-laatusuhteesta näiden tekijöiden perusteella, ​​ja teemme subjektiivisen arviomme sekä suosituksemme. Huomaa kuitenkin, että tämä artikkeli ei ole markkinoiden parhaiden tuotteiden rankkaus vaan arvostelu.

Merkintämme, kuten "Paras budjettivalinta", "Paras langaton malli", "Hyvä hinta-laatusuhde" jne. - ovat tutkimuspäälliköiden yksittäisiä, riippumattomia arvioita, jotka perustuvat kulloinkin edellä mainittuun menetelmään.

Kuivausrummun ostajan opas – kiinnitä huomiota näihin seikkoihin:

 • Kapasiteetti: Kuivausrumpuja on saatavilla useissa eri kokoluokissa. Arvioi siis sinun ja perheesi pyykinpesu- sekä kuivaustarpeet ja tee valintasi niiden perusteella. Ota huomioon, että kuivausrummun ahtaaminen liian täyteen saattaa hajottaa sen. Muista myös arvioida esimerkiksi kylpy- tai kodinhoitohuoneessasi käytettävissä oleva tila.
 • Suorituskyky: Tarkoitamme kuivausrummun suorituskyvyllä sitä, kuinka nopeasti ja tehokkaasti se pystyy vaatteesi kuivaamaan. Laadukkaat mallit ovat tehokkaita, mutta silti hellävaraisia vaatteillesi, eli vaatteet kuivuvat nopeasti ja tulevat koneesta ulos ilman ryppyjä.
 • Ominaisuudet: Kuivausrummuista löytyy lukuisia erilaisia ominaisuuksia. Tutustuessasi erilaisiin malleihin on tärkeää arvioida, mitä näistä ominaisuuksista saattaisit oikeasti tarvita, jotta et päädy kaipaamaan jotain sinulle tärkeää ominaisuutta etkä toisaalta maksamaan turhasta.
 • Tuotetyyppi: Kun olet ostamassa kuivausrumpua, on olennaista ottaa huomioon erilaiset tuotetyypit ja arvioida mikä niistä sopisi sinulle ja perheellesi parhaiten. Saatavilla on muun muassa kondensoivia kuivausrumpuja ja lämpöpumppukuivausrumpuja.
 • Hinta: Minkä suuruinen budjettisi on, eli kuinka paljon haluat kuivausrumpuun sijoittaa? Tuotteiden hinnat vaihtelevat merkittävästi; edullisen mallin voi saada muutamalla sadalla, kun taas kalleimmat kuivausrummut saattavat maksaa yli 2000 euroa. Tässä oppaassa esitellyt tuotteet sijoittuvat suurin piirtein välille 600–2600 €.
 • Asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot: Yksi parhaista tavoista muodostaa selkeä käsitys kuivausrumpujen hinta-laatusuhteesta on ottaa huomioon sekä asiakkaiden kuivausrumpujen kokemukset että asiantuntijoiden mielipiteet. Me vertaamme näitä näkemyksiä keskenään, jotta sinun ei tarvitse.

arrow-more

Lämpöpumppukuivausrummun toimintamekaniikka

Lämmin ilma pystyy sitomaan itseensä huomattavasti enemmän kosteutta kuin kylmä. 80-asteinen ilma sitoo kosteutta parhaimmillaan noin 300 g/m³ mutta 20-asteinen ilma puolestaan vain noin 20 g/m³. Nämä arvot ylittävät määrät tiivistyvät nesteeksi. Lämpöpumpputekniikalla toimivan kuivausrummun toiminta perustuu tähän ilmiöön, jota käytetään myös huoneilmaa viilentävissä ja lämmittävissä ilmalämpöpumpuissa.

Suuren määrän kosteutta sisältävä lämmin ilma ajetaan ensimmäisen lämmönvaihtimen/höyrystimen putkiston läpi, jolloin se luovuttaa lämpöä vaihtimessa olevaan kylmäaineeseen. Tässä kohtaa jäähtyneen ilman suhteellinen kosteus nousee hetkellisesti yli sataan prosenttiin ja suuri osa kosteudesta pääsee tiivistymään vedeksi – siirtyen joko keräysastiaan tai erillistä putkea pitkin suoraan viemäriin. Tämän jälkeen kuivunut ilma siirretään toisen lämmönvaihtimen/lauhduttimen putkiston läpi. Siirtymän jälkeen ilma alkaa kompressorin paineistuksen alla jäähdyttämään kuumentunutta kylmäainehöyryä ja sitoo jälleen itseensä lämpöä.

Lämpöpumppukuivausrummun positiivinen vaikutus huoneilmaan

Lämpöpumppukuivausrummuilla on perinteisiin kuivaimiin verrattuna positiivisempi vaikutus huoneilmaan, sillä ne eivät puhalla vaatteista keräämäänsä kosteutta suoraan ulos. Kuten olemme kuvailleet edellisessä kappaleessa, nämä laitteet keräävät kosteuden erilliseen kondenssivesisäiliöön tai siirtävät sen letkua pitkin suoraan viemäriin. Mikäli kosteutta puhalletaan jatkuvasti huoneilmaan, saattaa erityisesti pienikokoisissa huoneissa lyhyessäkin ajassa ilmetä kosteusongelmia.

Kondensoivan kuivausrummun toimintamekaniikka

Erilaisten kuivausrumpujen määritelmien ja niiden toimintamekaniikkojen kanssa esiintyy jonkin verran epäselvyyksiä sekä väärinkäsityksiä. Osa näistä johtuu käännöksien yhteydessä tapahtuviin virheisiin tai muihin kommunikaatio-ongelmiin. Kuvaillessamme kondensoivia kuivausrumpuja, tarkoitamme ilmalla toimivia kuivausrumpuja, joissa vesihöyry tiivistetään huoneilman avulla vedeksi.

Lämmitettyä ilmaa puhalletaan märkään pyykkiin, ja pyykin kosteus höyrystyy ilmaan. Tällaista rumpua käytettäessä kannattaa huomata, että ne eivät välttämättä sovellu pieniin tai huonosti ilmastoituihin tiloihin, sillä tällaisissa paikoissa huoneen ja kuivausrummun lämpötila pääsee nousemaan kuivauksen aikana hyvin korkealle. Mikäli huoneen lämpötila nousee liikaa, ei kuivausrumpu pysty ottamaan sisäänsä riittävästi viileää korvausilmaa. Tämä puolestaan johtaa hitaampaan kuivaukseen ja suurempaan kuivausrummun sähkönkulutukseen.

Kuivausrummun asennusohjeet

Kuivausrummun voi asentaa ja sijoittaa vapaasti esimerkiksi kylpy- tai kodinhoitohuoneen lattialle tai muulle riittävän kestävälle tasolle. Monesti kätevin paikka kuivausrummulle on kuitenkin pyykkikoneen päällä. Olemme koonneet tähän alle ohjeet liittyen kuivausrummun pyykkikoneen päälle asentamiseen.

 1. Sijoita pesukone kuivausrummun alle. Pyykinpesukone on kuivausrumpua huomattavasti painavampi, eikä sitä siksi voi sijoittaa päällimmäiseksi.
 2. Varmista, että pyykinpesukoneesi ja kuivausrumpusi mitat ovat samat. Olennaiset mitat ovat syvyys ja leveys. Korkeudella ei ole merkitystä, kunhan tornin yhteiskorkeus ei ole huonekorkeutta suurempi. Huomaa, että päältä täytettävä pesukone ei tietenkään sovi osaksi pesutornia.
 3. Pesukoneen ja kuivausrummun väliin voi sijoittaa väliasennussarjan tai sen pohjaan voidaan kiinnittää kumitassut. Molempien vaihtoehtojen tarkoitus on lukita pyykinpesukone ja kuivausrumpu tukevati kiinni toisiinsa.

Löydät VertaaTuotteelta ostajan oppaan myös pyykinpesukoneen valintaa varten.

Kuivausrummun sähkönkulutus

Pyykkien kuivaus perinteisessä kuivausrummussa kuluttaa sähköä noin 2 kWh. Lämpöpumppurumpu voi tiputtaa sähkönkulutuksen jopa puoleen ja kuluttaa vain 1 kWh. Myös se, kuinka hyvin pyykit lingotaan pesukoneessa vaikuttaa kuivausrummun sähkönkulutukseen. Mitä kosteampana pyykit laitetaan kuivausrumpuun, sitä vaativampaa niiden kuivaaminen luonnollisesti on.

Ainoa pyykinkuivausmuoto, joka ei lisää asunnon kokonaisenergiankulutusta lainkaan on pyykin kuivaaminen lämmittämättömällä vintillä tai ulkona narulla. Jopa sisällä pyykkien narulla tai telineellä kuivaaminen lisää lämmitykseen kuluvan energian määrää.

Kuivausrummun vaatteita kuluttava vaikutus – totta vai tarua?

Moni ajattelee, että vaatteiden kuivaus kuivausrummussa kuluttaa tai jopa vahingoittaa niitä. Tämä käsitys on mitä todennäköisimmin syntynyt nukkasihtiin kerääntyvästä nöyhdästä. Sitä saattaisi helposti ajatella, että tekstiilien kuitujen täytyy kulua, sillä eihän niistä muuten irtoaisi kuivauksessa niin paljon nukkaa.

Tosiasia on kuitenkin se, että suurin osa tästä nukasta ja nöyhdästä irtoaisi vaatteista joka tapauksessa pesun jälkeen. On arvioitu, että kuivausrummussa vaatteiden kuivaaminen lisäisi irtoavan nukan määrää vain noin kymmenesosan verran. Normaalisti pesun ja esimerkiksi narulla kuivaamisen jälkeen tekstiileistä irtoava nukka kertyisi villakoirina huoneiden nurkkiin ja sängyn alle.

Tästä voimme vetää sen johtopäätöksen, että kuivausrummun käyttö kuluttaa vaatteita vain hyvin vähän ja itseasiassa vähentää imuroinnin tarvetta. Erityisesti allergikoille tämä on todella arvokas tieto.

Osa kuivausrumpujen käyttäjistä on kuitenkin kokenut, että kuivaaminen saattaa aiheuttaa vaatteisiin ryppyjä. Tätä mahdollista ongelmaa vastaan vaatehöyrystin on erinomainen ratkaisu. Se poistaa ryppyjä tehokkaasti, raikastaa vaatteiden kuidut ja auttaa pitämään ne hyväkuntoisina tavallista pidempään.

Käyttämämme lähteet

Tämän artikkelin koostamiseen on käytetty paljon aikaa, sillä tavoitteenamme on tuottaa mahdollisimman objektiivinen arvio jokaisesta tuotteesta. Arvioidessamme erilaisia kuivausrumpuja olemme luottaneet ulkopuolisiin asiantuntijoihin ja kuluttajien arvioihin kansainvälisesti. Tutkimustiimimme on tutkinut markkinoita ja käynyt läpi kaikki asiaankuuluvat lähteet. Tässä vertailussa olemme käyttäneet seuraavien tahojen kuivausrumpujen testejä, arvosteluita ja asiakasarvioita:

Asiantuntija- ja testilähteet

Tænk

Taenk (suomeksi ajattele) on tanskalainen kuluttajia varten perustettu itsenäinen järjestö, joka pitää huolta yli 90 000 jäsenen ja 28 järjestön sekä kuluttajaryhmän eduista. He pyrkivät varmistamaan, että jokainen voisi tehdä harkittuja ja turvallisia ostopäätöksiä. Olemme hyödyntäneet Taenkin testejä ja arvosteluita seuraavien tuotteiden kohdalla:

LG FDRC308N0W9 – n.d. – Lue koko arvostelu täältä.

Asiakasarviot

Google

Google Shopping on Googlen kuluttajatuotteisiin keskittynyt osio, jossa käyttäjät voivat lukea tietoa erilaisista tuotteista ja tutustua esimerkiksi hintoihin sekä asiakasarvioihin, jotka ovat kerätty lukuisista kauppapaikoista. Olemme hyödyntäneet näitä arvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Bosch WTW85L48SN White – 17.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.
LG FDRC308N0W9 – 17.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.
Miele TWV780WP – 17.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.
Electrolux EW2H328R4 – 17.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.
Samsung DV95T5240AE – 17.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.
Electrolux SimpliCare EW2C327R1 – 17.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.
Electrolux EW6C428P2 – 17.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Skousen

Skousen on norjalainen kodinkoneiden jälleenmyyjä, joka on myynyt erilaisia laitteita jo yli 60 vuoden ajan. He myyvät tuotteitaan sekä kivijalkamyymälöissä että verkkokauppansa asiakaskunnalle, joka koostuu parasta laatua vaativista hintatietoisista asiakkaista. Olemme hyödyntäneen Skousenin asiakasarvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Electrolux SimpliCare EW2C327R1 – 17.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

FAQ

Mikä on paras kuivausrumpu?
Paras kuivausrumpu on sellainen, joka palvelee juuri sinun ja perheesi tarpeita mahdollisimman hyvin. Emme voi siis objektiivisesti sanoa, mikä on tällä hetkellä se absoluuttisesti paras kuivausrumpu. Toimituksemme oma suosikki on kuitenkin ehdottomasti Bosch WTW85L48SN White. Kyseessä on tietynlainen yleispätevä malli, joka riittää kokonsa puolesta isompienkin määrien kuivaamiseen, mutta tilavuudestaan huolimatta se on silti kohtalaisen kapea kuivausrumpu. Parasta siinä on kuitenkin sen erinomainen hinta-laatusuhde. Suosittelemme joka tapauksessa tutustumaan kaikkiin seitsemään tässä oppaassa esittelemäämme kuivausrumpuun, jotta voisit löytää kotiisi parhaiten sopivan mallin. Kuivausrumpu pieneen tilaan on nimittäin esimerkiksi mitoiltaan ja ominaisuuksiltaan hyvinkin erilainen kuin suuren perheen käyttöön tuleva malli. Muista lisäksi, että myös kuivausrummuissa testivoittajat ovat aina hyviä valintoja.
Mitä minun tulisi ottaa huomioon ennen kuivausrummun ostamista?
Ennen kuivausrummun ostamista on ensisijaisen tärkeää miettiä omia tarpeita ja käyttötarkoituksia. Kuinka usein kuivaat, miten isoja määriä kuivaat kerralla, kuinka paljon kylpy- tai kodinhoitohuoneessasi on tilaa – muun muassa nämä ovat kaikki sellaisia kysymyksiä, joihin vastaaminen helpottaa tarpeidesi arvioimista. Kapea kuivausrumpu voi olla jollekin se parhaiten sopiva malli, kun taas toiselle esimerkiksi kuivausrummun sähkönkulutuksella saattaa olla suurempi merkitys. Kun tiedät mitä tarvitset, voit alkaa vertailemaan erilaisia malleja keskenään ja kiinnittää erityistä huomiota näihin tekijöihin: kapasiteetti, suorituskyky, ominaisuudet, tuotetyyppi, hinta, asiakkaiden kuivausrumpujen kokemukset ja asiantuntijoiden arviot. Tehdessämme omia valintojamme olemme tarkkailleet juuri näitä seikkoja.
Kuinka paljon hyvä kuivausrumpu maksaa?
Hyvä kuivausrumpu voi maksaa mitä tahansa muutamasta sadasta aina useisiin tuhansiin euroihin saakka. Tässä oppaassa esittelemämme mallit sijoittuvat suurin piirtein välille 600–2600 €. Oman tutkimuksemme mukaan reilusti alle 600 eurolla ei saa kovin hyvää kuivausrumpua, vaan niissä tuppaa esiintymään erilaisia puutteita erityisesti tehon ja pitkäikäisyyden suhteen. Reilusti yli 3000 euroa maksavissa malleissa puolestaan ei hinta-laatusuhde kohtaa asiakkaan kannalta edullisella tavalla – tässä tapauksessa niin päin, että hinnassa alkaa olemaan mukana turhaa ilmaa.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 2.2 / 5. Arvioiden lukumäärä: 6

Ei arvosteluja.