Artikkeli sisältää mainoslinkkejä ja on siten sponsoroidtu. Lue lisää täältä.

Paras kollageeni iholle ja keholle:
Kollageeni vertailu 2024

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotteiden valinta perustuu tutkimukseen..., mutta keskitymme pääasiassa tuotteisiin, jotka ovat saatavilla hintaportaaleissa tai mainosalustoilla. Artikkeleissamme on pääasiassa ulkoisia testejä ja arvosteluja oman testauksen sijaan. Listaus ei ole tuotteiden arviointi, ja mainossopimukset voivat vaikuttaa tuotteidemme sijoittumiseen ja valintaan – lue lisää täältä. Lue lisää

3 Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.

Kollageeni on muun muassa lihaksista ja sidekudoksista löytyvä proteiini, jota esiintyy elimistössä luonnostaan, mutta sitä voidaan ottaa myös lisäravinteena. Aikuisen elimistössä kollageeni on kaikkein yleisin proteiini – sitä on kropassa yli 4 kiloa.

Ikääntymisen myötä elimistön oma kollageenituotanto kuitenkin hidastuu ja lopulta se tyrehtyy kokonaan. Siksi oraalisesti otettu lisäkollageeni on erityisesti ikääntyville ihmisille erinomainen lisäravinne iholle, hiuksille ja kynsille kätevässä kapseli- tai tablettimuodossa.

Jos olet harkinnut kollageenin ottamisen aloittamista, voi sopivan tuotteen löytäminen kuitenkin olla haastavaa. Loimme tämän oppaan auttaaksemme sinua kartoittamaan parhaat vaihtoehdot ja tekemään harkitun ostopäätöksen. Tästä oppaasta löydät 5 mielestämme parasta kollageenivalmistetta. Tutkimusta tehdessämme perehdyimme lukuisiin eri tuotteisiin löytääksemme parhaan vaihtoehdon kaikenlaisille asiakkaille. Valintamme perustuvat asiantuntijoiden testeihin ja arvosteluihin, asiakkaiden kokemuksiin sekä yleiseen hinta-laatusuhteeseen. Arvioi siis tarpeesi, tutustu vaihtoehtoihin ja valitse itsellesi parhaiten sopiva kollageeni.

Viimeksi muokattu:

22.06.2023 lisäsimme artikkeliin uuden tuotteen, Oslo Skin Lab:in The Solution Beauty -kollageenin. Tämä kollageenijauhe on peräisin naudanlihasta, ja se on pakattu käytännöllisiin pieniin annospusseihin.

test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

Testi: Paras kollageeni 2024 – 3 tuotetta vertailussa

Näin VertaaTuote arvioi ja valitsee tuotteet

Tässä artikkelissa tarkastellaan useita suosittuja tuotteita, jotka olemme löytäneet perusteellisen tutkimuksen ja analyysin avulla. Artikkelissa esiteltyjä tuotteita myy yksi tai useampi kumppaneistamme. Löydät yhteistyökumppanimme monista hintataulukoista, mikä antaa sinulle mahdollisuuden etsiä parhaan hinnan valitsemallesi tuotteelle. Vaikka nämä kumppanuudet voivat vaikuttaa artikkelin tuotevalikoimaan, suosituksemme perustuvat tuotteen kokonaisarvioon.

Arvioimme ja vertaamme artikkelissa esiintyviä tuotteita seuraavien tekijöiden perusteella:

  1
 • Viralliset ja puolueettomat tuotetestit
 • 2
 • Asiakkaiden arviot ja mielipiteet tuotteesta
 • 3
 • Tilastot kuluttajien käyttäytymisestä ja mieltymyksistä
 • 4
 • Tekniset tiedot, ominaisuudet sekä hyvät ja huonot puolet
 • 5
 • Takuu, palvelu ja maine jälleenmyyjien keskuudessa

Muodostamme käsityksen hinta-laatusuhteesta näiden tekijöiden perusteella, ​​ja teemme subjektiivisen arviomme sekä suosituksemme. Huomaa kuitenkin, että tämä artikkeli ei ole markkinoiden parhaiden tuotteiden rankkaus vaan arvostelu.

Merkintämme, kuten "Paras budjettivalinta", "Paras langaton malli", "Hyvä hinta-laatusuhde" jne. - ovat tutkimuspäälliköiden yksittäisiä, riippumattomia arvioita, jotka perustuvat kulloinkin edellä mainittuun menetelmään.

The Solution™ Beauty collagen - mauton kollageenijauhe

Beauty Collagen on ensiluokkainen kollageenilisä, joka on valmistettu 100-prosenttisesti hydrolysoidusta Verisol®-kollageenista. Se sopii kaikenikäisille ja kaikille ihotyypeille. Se on suunnattu niille, jotka haluavat parantaa ihon, hiusten ja kynsien terveyttä ja ulkonäköä. 

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta The Solution™ Beauty collagen:

 • 100-prosenttisesti hydrolysoitua kollageenia
 • Verisol®
 • Neutraali maku

Arvostelu: Tuoteanalyysissä The Solution™ Beauty collagen

TEKNISET TIEDOT

 • Koko: 28 pussia x 2,5 g

100-prosenttisesti hydrolysoitu
The Solution™ Beauty Collagen on tuote, joka on erityisesti suunniteltu tarjoamaan elimistölle elintärkeää proteiinia, jota se tarvitsee terveeseen ja elinvoimaiseen ihoon, hiuksiin ja kynsiin. Yksi tämän tuotteen tärkeimmistä ominaisuuksista on, että se on valmistettu 100-prosenttisesti hydrolysoidusta kollageenista. Hydrolyysi on prosessi, jossa kollageenin pitkät ketjut hajotetaan pienemmiksi, helpommin imeytyviksi molekyyleiksi. Kyseisiä molekyylejä kutsutaan peptideiksi. Tämä prosessi saavutetaan yleensä entsymaattisilla tai happamilla käsittelyillä, jotka hajottavat kollageenin pienemmiksi palasiksi muuttamatta sen yleistä rakennetta. Keho voi imeä 100-prosenttisesti hydrolysoidun kollageeniin helposti. Näin se saa tarvittavat aminohapot, jotta uuden kollageenin synteesi on mahdollista kudoksissamme.

Mauton kollageenijauhe
Lisäksi kollageenijauhe on maultaan neutraali. Sen vuoksi se on uskomattoman monipuolinen ja helppo sisällyttää erilaisiin ruokiin ja juomiin. Saat 28 pientä pussia kollageenijauhetta, joten sinun ei tarvitse edes miettiä annostelua. Lisäksi tuote ei sisällä lisäaineita tai synteettisiä ainesosia. Tämä tarkoittaa, että se on puhdasta ja tarjoaa keholle välttämättömiä ravinteita, joita se tarvitsee pysyäkseen terveenä. Lisäksi se on täysin peräisin naudanlihasta. Se on hyvä valinta, koska se on koostumukseltaan hyvin samankaltainen kuin ihmisen kollageeni ja on runsas kollageeni tyypin 1 ja 3 lähde. Lisäksi se on rasvaton, hiilihydraatiton sekä myös gluteeniton tuote. Tämä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon niille, jotka tarkkailevat painoaan. Siitä nimittäin saa tarvittavia proteiineja ilman, että se lisää tarpeettomia kaloreita.

Asiakkaiden mielipiteet THE SOLUTION™ Beauty collagen -tuotteesta

Käyttäjät ovat antaneet 4,3 tähden arvosanan Oslo Skin Lab:lle TrustPilot.com-sivustolla. Eräs käyttäjä kirjoitti, että The Solution™ Beauty Collagen on hyvä tuote, ja hän on siihen tyytyväinen. Hän kommentoi: “-Olen käyttänyt sitä nyt noin 2 kuukautta ja ihoni näyttää hieman paremmalta, vähemmän kuivalta.-“

Lisätietoja The Solution™ Beauty collagen

TEKNISET TIEDOT

 • Koko: 28 pussia x 2,5 g

Toimituksemme arvio

The Solution™ Beauty Collagenin tärkein ominaisuus on 100-prosenttisesti hydrolysoitu Verisol®-kollageeni, joka imeytyy helposti elimistöön ja tarjoaa kollageenisynteesiin tarvittavat aminohapot. Verisol® on kollageenipeptidimerkki, jota valmistaa saksalainen Gelita AG. Sitä käytetään usein kollageenilisissä ja kauneustuotteissa. Lisäksi tuote on vapaa lisäaineista ja synteettisistä ainesosista, joten se on puhdas ja luonnollinen kollageenin lähde. Lisäksi se on gluteeniton, joten se sopii monenlaisin ruokavalioihin. Jotkut asiakkaat ovat kommentoineet, että The Solution™ Beauty Collagen -valmisteen pakkaus on liian suuri, mutta Oslo Skin Labs on ryhtynyt toimiin tämän huolenaiheen ratkaisemiseksi. Yritys on alkanut vuonna 2020 vaihtaa pakkauksiaan kestävämpiin materiaaleihin. Näin se pyrkii varmistamaan, että se pystyy tarjoamaan korkealaatuisia tuotteita ja lisäksi tekemään oman osuutensa ympäristövaikutusten minimoimiseksi.

Plussat og Miinukset The Solution™ Beauty collagen

Plussat

 • Ei lisäaineita eikä synteettisiä ainesosia
 • Gluteeniton
 • Rasvaton ja hiilihydraatiton
 • 100 % naudasta peräisin

Miinukset

 • Jotkut asiakkaat kommentoivat, että he eivät pidä liian suuresta pakkauksesta.

Puhdistamo Cleanser Kollagen Beauty kollageeni myydään 60 kapselin riittoisassa pakkauksessa, ja se on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen valmiste. Se sisältää Verisol-kollageenipeptidejä, jotka ovat luokassaan maailman tutkituimpia. Tämän lisäksi jokaiseen kapseliin on myös sisällytetty hyvä määrä C-vitamiinia, sinkkiä ja biotiiniä. Maitoa, gluteenia eikä täyteaineita ei tästä tuotteesta puolestaan löydy lainkaan.

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Puhdistamo Cleanser Kollagen Beauty puhdas kollageeni:

 • Sisältää Verisol-kollageenipeptidejä
 • Sisältää C-vitamiinia, sinkkiä ja biotiinia
 • Maidoton, gluteeniton ja täyteaineeton

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin valitset Puhdistamo Cleanser Kollagen Beauty kollageenin

TEKNISET TIEDOT

 • Kappalemäärä pakkauksessa 60

Laadukkaimmat raaka-aineet Puhdistamolta

Voit luottaa siihen, että Cleanser Kollagen Beauty kollageenin valmistamisessa on käytetty vain parhaimpia ja puhtaimpia raaka-aineita, sillä kotimainen Puhdistamo valitsee valvotusti aina vain huippuluokkaisimmat valmistajat sekä toimittajat kaikille raaka-aineillensa. Heidän tuotteensa ovat tunnettuja laatukriteeristään eli siitä, että ne eivät sisällä mitään ylimääräistä – ainoastaan todistetusti toimivia, terveyttä edistäviä ainesosia.

Lisätietoja Puhdistamo Cleanser Kollagen Beauty puhdas kollageeni

TEKNISET TIEDOT

 • Kappalemäärä pakkauksessa 60

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Puhdistamo Cleanser Kollagen Beauty kollageenia kaikille niille, jotka haluavat monipuolisen valmisteen ihon, kynsien ja hiusten terveyttä sekä kauneutta ylläpitämään. Hinta-laatusuhteensa ja riittoisuutensa ansiosta tämä kollageeni on toimituksemme ehdoton suosikki. Sen muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa kotimaisuus, ryppyjä tasoittava ja ehkäisevä vaikutus, erinomainen biosaatavuus, täyteaineiden puute ja laaja kattaus hyödyllisiä aineosia. Ainoa huono puoli tässä tuotteessa on se, että pillerit saattavat olla kokonsa takia toisille vaikeasti nieltävissä.

Plussat og Miinukset Puhdistamo Cleanser Kollagen Beauty puhdas kollageeni

Plussat

 • Valmistettu Suomessa
 • Tasoittaa ja ehkäisee ryppyjä
 • Erinomainen biosaatavuus
 • Puhdas kollageeni
 • Monipuolinen kattaus hyödyllisiä ainesosia

Miinukset

 • Nieleminen saattaa olla haastavaa

Elexir Pharma kollageeni - kollageeni iholle ja keholle

 • Google (asiakkaat): 4,3/5

Elexir Pharma on erinomainen yhdistelmä useita eri kollageenityyppejä ja vitamiineja. Tästä tuotteesta löytyy sekä kollageenityypit I, II ja III että vitamiinit C, B2 ja B7. Tämä yhdistelmä on omiaan parantamaan ruston, luuston, ihon ja hiusten terveyttä. Google Shoppingissa asiakasarvioiden keskiarvo on 4,3/5 tähteä. Jos haluat kätevän yhdistelmävalmisteen, on tässä hyvä valinta.

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Elexir Pharma kollageeni:

 • Täydennetty C-, B2- ja B7-vitamiinilla
 • Kollageenityypit I, II ja III
 • Rustolle, luustolle, iholle ja hiuksille

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin valitset Elexir Pharma kollageenin

TEKNISET TIEDOT

 • Kappalemäärä pakkauksessa 120

Hydrolysoitu eli bioaktiivinen kollageeni

Elexir Pharman sisältämä kollageeni on hydrolysoidussa muodossa. Tämä on hieman tavallista kollageenia pidemmälle jalostettu muoto, joka on vapaammin elimistön käytettävissä. Se kulkeutuu päätepisteeseensä tehokkaammin ja nopeammin, mikä tarkoittaa sitä, että suurempi osa pääsee soluihin saakka. Tieteellisemmin sanottuna hydrolysoitu kollageeni on bioaktiivinen kollageeni, joka imeytyy elimistössä aminohapoiksi ja bioaktiivisiksi kollageenipeptideiksi.

Hydrolysoitu kollageeni on tavallista kollageenia hieman kalliimpaa, mutta juuri Elexir Pharman kollageenivalmisteen hinta on kuitenkin varsin kohtuullinen laatuunsa nähden.

Mitä asiakkaat sanovat Elexir Pharmasta

Google Shopping kerää asiakasarviot yhteen useilta eri kauppapaikoilta ja jälleenmyyjiltä. Tämän artikkelin kirjoitushetkellä näiden arvioiden keskiarvo on ollut kiitettävät 4,3/5 tähteä. On siis selvää, että asiakkaat ovat olleet Elexir Pharman kollageeniin varsin tyytyväisiä. Eläinperäisyys on kuitenkin hieman jakanut mielipiteitä, sillä samaan aikaan kun osa käyttäjistä on tiedostanut eläinperäisten ainesosien tehokkuuden, on osa pitänyt sitä negatiivisena tekijänä.

Vaikka tämän tuotteen sisältämiä kollageeneja ja muita ainesosia onkin tutkittu paljon, ei juuri tästä tuotemerkistä ole ollut saatavilla riippumattomien ammattilaisten toteuttamia testejä, joihin voisimme tässä vedota. Mikäli sellaisia kuitenkin jatkossa julkaistaan, tulemme perehtymään niihin ja lisäämään tiivistelmät niistä tähän oppaaseen.

Lisätietoja Elexir Pharma kollageeni

TEKNISET TIEDOT

 • Kappalemäärä pakkauksessa 120

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Elexir Pharma kollageenia kaikille niille, jotka haluavat kätevän yhdistelmätuotteen, joka vaikuttaa kehosi hyvinvointiin monipuolisesti. Tämä tuote saa toimituskeltamme parhaan kollageenien yhdistelmän palkinnon. Sen muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa uupumusta ja väsymystä vähentävä vaikutus, hermoston toiminnan parantuminen ja lähteinä käytetyt kala, naudanliha sekä kana. Ainoa huono puoli tässä valmisteessa on se, että se ei edellä mainitusta syystä sovi kala-allergikoille eikä vegaaneille.

Plussat og Miinukset Elexir Pharma kollageeni

Plussat

 • Poistaa uupumusta ja väsymystä
 • Kehittää hermoston toimintaa
 • Valmistettu kalasta, naudasta ja kanasta

Miinukset

 • Ei sovi kalalle allergisille eikä vegaaneille

Kollageenin ostajan opas – kiinnitä huomiota näihin seikkoihin:

 • Ainesosat: Monet kollageenilisät sisältävät vain kollageenia. Markkinoilta löytyy kuitenkin myös kokonaisvaltaisempia tuotteita, jotka sisältävät muun muassa synergistisiä ja täydentäviä lisäravinteita sekä erilaisia bioaktiivisia aineita.
 • Kollageenin tyyppi: On olemassa ns. yleispäteviä kollageenivalmisteita sekä sellaisia kollageeneja, jotka on kohdistettu johonkin tiettyyn kehon osaan tai toimintoon. Valitse siis sellainen kollageeni, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi parhaiten.
 • Annostus: Kollageenin annostus riippuu siitä, mitä muotoa käytät ja mihin tarkoitukseen otat sitä. Eri tuotteissa esiintyy erisuuruisia pitoisuuksia, joten tämä kannattaa myös ottaa huomioon hintaa ja riittoisuutta arvioitaessa.
 • Hinta: Minkä suuruinen budjettisi on, eli kuinka paljon haluat kollageeniin sijoittaa? Tuotteiden hinnat vaihtelevat jonkin verran; edullisen mutta hyvän kollageenin voi saada noin kymmenellä eurolla, kun taas laadukkaammat kollageenivalmisteet saattavat maksaa yli 30 euroa. Tässä oppaassa esittelemämme valmisteet sijoittuvat suurin piirtein välille 10–30 €.
 • Asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot: Yksi parhaista tavoista muodostaa selkeä käsitys kollageenivalmisteen hinta-laatusuhteesta on ottaa huomioon sekä asiakkaiden kokemukset että asiantuntijoiden mielipiteet. Me vertaamme näitä näkemyksiä keskenään, jotta sinun ei tarvitse.

arrow-more

Parasta kollageenia etsimässä

Etsiessäsi itsellesi parasta kollageenivalmistetta kannattaa aivan ensimmäiseksi arvioida omat tarpeet ja mahdolliset käyttötarkoitukset. Vasta kun tiedät mihin aiot kollageenia käyttää, on sopivan tuotteen löytäminen mahdollista. Esimerkiksi paras kollageeni iholle on nimittäin hyvin erilainen kuin paras kollageeni nivelille.

Vertaillessasi erilaisia tuotteita keskenään kannattaa kiinnittää huomiota näihin seikkoihin: ainesosat, kollageenin tyyppi, annostus, hinta, asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot. Tehdessämme omaa analyysiamme olemme arvioineet erilaisia kollageenivalmisteita juuri näiden tekijöiden pohjalta. Tavoitteenamme on ollut valita 5 mahdollisimman erilaista tuotetta, jotta kaikki lukijamme voisivat löytää itselleen parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Yksi yhdistävä tekijä kaikilta esittelemiltämme kollageeneilta kuitenkin löytyy; erinomainen hinta-laatusuhde. Aivan kuten kaikkien muidenkin tuotteiden kohdalla, me VertaaTuotteella pidämme hinta-laatusuhdetta aina ensisijaisen tärkeänä. Voit siis luottaa siihen, että kaikki esittelemämme tuotteet tarjoavat rahalle kunnolla vastinetta.

Kollageenin hyödyt

Kollageenin viisi suurinta hyötyä:

 • Parantaa ihon terveyttä
 • Lievittää nivelkipuja
 • Estää luukatoa
 • Lisää lihasmassaa
 • Edistää sydämen terveyttä

Muista kuitenkin myös pitää terveydestäsi ja fyysisestä kunnostasi aktiivisesti huolta muillakin tavoilla. Mikäli olet kiinnostunut hyvistä tavoista parantaa kuntoasi ja huoltaa lihaksiasi oman kotisi rauhassa, kannattaa tutustua näihin oppaisiin:

Kollageenin vaikutukset hiuksiin

Kollageeneilla on suuri vaikutus hiusten kuntoon ja kasvuun. Kollageeni ympäröi hiusnystyröitä ja auttaa siten pitämään hiukset vahvoina. Iän myötä kollageenin määrä vähenee ja siksi myös hiukset alkavat pikkuhiljaa menettämään elinvoimaisuutensa.

Kollageeni siis auttaa hiustenhoidossa, mutta tämän lisäksi tärkeässä roolissa on myös hyvälaatuinen shampoo. Esimerkiksi vaaleille ja varsinkin vaaleiksi värjätyille hiuksille hopeashampoo on hyvä valinta.

Käyttämämme lähteet

Tämän artikkelin koostamiseen on käytetty paljon aikaa, sillä tarkoituksenamme on tuottaa mahdollisimman objektiivinen arvio jokaisesta tuotteesta. Arvioidessamme erilaisia kollageenivalmisteita olemme luottaneet ulkopuolisten asiantuntijoiden testeihin ja kuluttajien mielipiteisiin kansainvälisesti. Tutkimustiimimme on tutkinut markkinoita ja käynyt läpi kaikki asiaankuuluvat lähteet. Tämän oppaan koostamisessa olemme käyttäneet alla lueteltuja lähteitä.

Asiantuntija- ja testilähteet

Asiakasarviot

TrustPilot.com

Trustpilot.com on verkkoalusta, jonka tarkoituksena on auttaa kuluttajia tekemään tietoon perustuvia päätöksiä valitessaan yritystä tai palveluntarjoajaa. Alusta perustuu käyttäjäarvosteluihin, jotka ovat tietyn yrityksen tai palvelun todellisten asiakkaiden antamia arvosteluja ja arvosanoja. Alusta on yhteisöllinen arvostelusivusto, jossa käyttäjät voivat jakaa kokemuksiaan ja mielipiteitään monenlaisista yrityksistä ja palveluista. Trustpilot.com antaa kuluttajille mahdollisuuden jättää sekä myönteisiä että kielteisiä arvosteluita, joiden perusteella yritykselle määritetään kokonaisarvio.

Voit lukea täältä lisää käyttäjien arvioita tuotteesta THE SOLUTION™ Beauty Collagen

Amazon

Amazon on globaali suuryritys, joka tunnetaan parhaiten verkkokaupastaan. Se on nykyään yksi maailman johtavista nettikaupoista. Yritys aloitti nettikirjakauppana, mutta on laajentunut sittemmin myymään lähes kaikkia tuotteita. Amazon on erinomainen lähde asiakasarvioiden tutkimiseen, sillä se tavoittaa niin suuren määrän ihmisiä joka puolella maailmaa. Olemme hyödyntäneet Amazonin asiakasarvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Ana María Lajusticia – 8.9.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Google

Google Shopping on Googlen kuluttajatuotteisiin keskittynyt osio, jossa käyttäjät voivat lukea tietoa tuotteista ja tutustua esimerkiksi hintoihin sekä asiakasarvioihin. Tämä on siitä erityinen sivusto, että se kerää yhteen arvioita lukuisilta jälleenmyyjiltä ja kauppapaikoilta muodostaakseen kattavan yleiskatsauksen asiakkaiden mielipiteistä ja kokemuksista. Olemme hyödyntäneet Googlen asiakasarvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Ana María Lajusticia – 8.9.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Elexir Pharma – 8.9.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

FAQ

Mitä kollageeni on?
Ihmiskehosta on löydetty jopa 28 erilaista kollageenia. Ensimmäisenä löydettyä kollageenia, eli tyypin 1 kollageenia on elimistössä kaikkein eniten; jopa 70 prosenttia koko ihon kuivapainosta. Tämän lisäksi tätä ykköstyypin kollageenia löytyy luista, jänteistä ja nivelsiteistä. II tyypin kollageenia puolestaan löytyy eniten rustosta ja silmän lasiaisesta ja III tyyppiä eniten rasvakudoksista. IV tyypin kollageenin tehtävä taas on vahvistaa ihokerroksen rakennetta ja toimia tietynlaisena suojakerroksena. Kollageeneilla on siis monenlaisia elintärkeitä tehtäviä elimistössämme.
Miksi minun tulisi ottaa kollageenia?
Ikääntyessämme kollageenituotantomme alkaa pikkuhiljaa heikkenemään ja lopulta se lakkaa kokonaan. Kollageenin tuotannon tyrehtymisestä johtuvia vaikutuksia voi kuitenkin hidastaa merkittävästi ottamalla sitä ulkoisesti. Tällä tavalla ikääntymisemme tai ainakin osa sen vaikutuksista hidastuvat. Myös nuoret ihmiset voivat kuitenkin hyötyä lisäkollageenista, sillä vain harvalla meistä kollageenituotanto on täysin optimitasolla. Nuorempikin henkilö voi siis esimerkiksi vahvistaa hiuksiaan, kynsiään ja luustoaan sekä saada jänteensä ja nivelsiteensä toimimaan paremmin.
Onko kollageeneilla sivuvaikutuksia?
Kollageenien sivuvaikutuksia ei ole havaittu tieteellisissä tutkimuksissa. Tämä johtuu luultavasti siitä, että kollageenit ovat luonnollinen osa meidän kaikkien kehoja ja niitä tulee myös ulkoisesti osana ihan tavallista monipuolista ruokavaliota.
Mikä on paras kollageeni?
Emme voi täysin objektiivisesti sanoa, mikä on paras kollageeni, sillä tämä riippuu yksilön omista tarpeista. Kollageenivalmisteiden joukosta löytyy muun muassa eri tyypin kollageeneja, joilla jokaisella on omat tehtävänsä. Esimerkiksi nivelrikoista kärsivän kannattaa ottaa ykköstyypin kollageenia, ja toisaalta paras kollageeni iholle on nelostyypin kollageeni. Olemme esitelleet tässä oppaassa 5 erilaista kollageenivalmistetta, jotta voisit valita juuri sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon. Arvioi siis ensin omia tarpeitasi ja valitse sitten itsellesi paras vaihtoehto.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 2.7 / 5. Arvioiden lukumäärä: 6

Ei arvosteluja.