Parhaat lukulasit 2023:
Uudet lukulasit netistä

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotevalikoima perustuu rehellisiin analyyseihin ja tutkimuksiin,..., mutta artikkelit sisältävät vain yhteistyökumppaneidemme valikoimista löytyviä tuotteita. Artikkeleitamme voidaan siis pitää mainoksina. Lue täältä, kuinka kumppanuudet vaikuttavat tuotteidemme listausjärjestykseen. Artikkelimme sisältävät pääasiassa kolmansien osapuolien toteuttamia testejä ja arvosteluja. Lue lisää

5 Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.
MAINOKSET Vaikka tämän artikkelin ensisijainen tarkoitus on tarjota rehellistä ja riippumatonta tietoa, se sisältää sponsoreidemme mainoslinkkejä, minkä vuoksi tuotearvioita on pidettävä mainoksina.

Tarvitsetko lukulaseja? Monet meistä eivät tiedä tarvitsevansa lukulaseja, ennen kuin on liian myöhäistä. Usein ihmisillä alkaa olla vaikeuksia lukea pientä tekstiä tai nähdä lähellä olevia esineitä. Jos tämä kuulostaa tutulta, saattaa olla aika hankkia lukulasit. Olemme koostaneet laajan valikoiman lukulaseja, joista löydät parhaat lasit sekä miehille että naisille. Listassamme on myös erilaisia värejä ja materiaaleja, jotta voit löytää tarpeisiisi sopivan parin. Valitsemamme lukulasit ovat edullisia ja valmistettu laadukkaista materiaaleista, jotka kestävät käytössä pitkään.

test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

Testi: Parhaat lukulasit 2023 – 5 tuotetta vertailussa

Mitä kannattaa ottaa huomioon ostaessasi lukulasit netistä?

Kehysten muoto
Väärä kehysmuoto voi aiheuttaa päänsärkyä ja lasien liukumista nenää alaspäin. Kolme yleisintä muotoa ovat ovaali, pyöreä ja suorakulmainen. Ovaalin muotoisia kehyksiä pidetään monipuolisimpina ja niitä voidaan käyttää lukemiseen tai aurinkolaseina. Pyöreät kehykset ovat myös monipuoliset, ja ne ovat yleensä muodikkaammat, kun taas suorakulmaiset kehykset sopivat parhaiten lukemiseen, koska ne tarjoavat laajemman näkökentän. Lukulaseja valittaessa on tärkeää ottaa huomioon myös kasvojen muoto. Eri kasvojen muodot voivat hyötyä erilaisista kehysmuodoista. Jos sinulla on soikeat kasvot, pyöreillä tai soikeilla linsseillä varustetut lukulasit auttavat pehmentämään piirteitäsi. Jos sinulla on pyöreät kasvot, suorakulmaisilla linsseillä varustetut lukulasit auttavat luomaan illuusiota pidemmistä kasvoista. Ja jos sinulla on suorakulmaiset kasvot, pyöreillä tai soikeilla linsseillä varustetut lukulasit auttavat lisäämään kurveja. Viime kädessä parhaat lukulasit ovat ne, jotka imartelevat kasvojasi ja saavat sinut tuntemaan olosi mukavaksi sekä itsevarmaksi.

Linssien tyyppi
Lukulinssejä on kolmea päätyyppiä: yksiteholinssit, kaksiteholinssit ja progressiiviset linssit. Yksiteholinssit ovat yksinkertaisin tyyppi, ja niitä voidaan käyttää sekä lähi- että kaukonäköön. Bifokaalisissa linsseissä on kaksi erillistä aluetta lähi- ja kaukonäköä varten, kun taas progressiivisissa linsseissä on asteittainen siirtymä näiden kahden välillä. Kullakin lukulasityypillä on omat etunsa ja haittansa, joten on tärkeää valita tarpeisiisi parhaiten sopivat linssit. Jos tarvitset lukulaseja vain lähityöskentelyyn, yksiteholinssit voivat olla paras vaihtoehto. Mikäli kuitenkin tarvitset lukulaseja sekä lähi- että kaukonäköön, kaksiteholinssit tai progressiiviset linssit voivat olla parempi valinta. Valitsitpa minkä tyyppiset lukulasit tahansa, muista neuvotella silmälasien ammattilaisen kanssa varmistaaksesi, että ne sopivat sinulle.

Materiaali
Lukulasien kehykset on yleensä valmistettu seuraavista materiaaleista: muovista, metallista tai titaanista. Muovikehykset ovat kevyin ja edullisin vaihtoehto. Ne ovat myös miellyttävimmät herkkäihoisille. Muovi voi kuitenkin rikkoutua muita materiaaleja helpommin. Metallikehykset ovat hieman muovia raskaammat, mutta ne ovat kestävämmät ja usein myös tyylikkäämmät. Titaanikehykset ovat vielä vahvempia ja kestävämpiä kuin metallikehykset, mutta niiden hinta on korkeampi.

Hinta
Kehykset ja linssit ovat silmälasien tärkeimmät osat, ja hinta vaihtelee käytettyjen materiaalien sekä työn laadun mukaan. Kalliimmat vaihtoehdot maksavat noin 150 euroa, ja niissä on yleensä titaanikehys, kun taas budjettivaihtoehdot maksavat noin 30 euroa, ja niissä on käytetty muovia. Lisäksi erityispiirteet, kuten heijastamaton pinnoite ja naarmuuntumattomat linssit, lisäävät kustannuksia. Yleissääntönä on, että kalliimmat lasit tarjoavat parempaa laatua ja kestävyyttä, mutta on tärkeää löytää sellainen tasapaino hinnan ja laadun välillä, joka sopii budjettiisi.

Käyttäjien ja asiantuntijoiden arviot
Lukemalla muiden käyttäjien arvosteluja lukulaseista voit saada paremman käsityksen siitä, mitkä ovat mukavia ja tyylikkäitä. Voit myös selvittää, mitkä parit tarjoavat parasta vastinetta rahoillesi. Lisäksi asiantuntija-arvostelujen lukeminen voi auttaa sinua rajaamaan valintojasi ja tekemään tietoon perustuvan päätöksen. Jotta voisimme auttaa sinua tekemään parhaan päätöksen, sisällytimme tähän artikkeliin mahdollisimman useita arvosteluja.

arrow-more

Näin VertaaTuote arvioi ja valitsee tuotteet

Tässä artikkelissa tarkastellaan useita suosittuja tuotteita, jotka olemme löytäneet perusteellisen tutkimuksen ja analyysin avulla. Artikkelissa esiteltyjä tuotteita myy yksi tai useampi kumppaneistamme. Löydät yhteistyökumppanimme monista hintataulukoista, mikä antaa sinulle mahdollisuuden etsiä parhaan hinnan valitsemallesi tuotteelle. Vaikka nämä kumppanuudet voivat vaikuttaa artikkelin tuotevalikoimaan, suosituksemme perustuvat tuotteen kokonaisarvioon.

Arvioimme ja vertaamme artikkelissa esiintyviä tuotteita seuraavien tekijöiden perusteella:

  1
 • Viralliset ja puolueettomat tuotetestit
 • 2
 • Asiakkaiden arviot ja mielipiteet tuotteesta
 • 3
 • Tilastot kuluttajien käyttäytymisestä ja mieltymyksistä
 • 4
 • Tekniset tiedot, ominaisuudet sekä hyvät ja huonot puolet
 • 5
 • Takuu, palvelu ja maine jälleenmyyjien keskuudessa

Muodostamme käsityksen hinta-laatusuhteesta näiden tekijöiden perusteella, ​​ja teemme subjektiivisen arviomme sekä suosituksemme. Huomaa kuitenkin, että tämä artikkeli ei ole markkinoiden parhaiden tuotteiden rankkaus vaan arvostelu.

Merkintämme, kuten "Paras budjettivalinta", "Paras langaton malli", "Hyvä hinta-laatusuhde" jne. - ovat tutkimuspäälliköiden yksittäisiä, riippumattomia arvioita, jotka perustuvat kulloinkin edellä mainittuun menetelmään.

Toimituksemme suosikki test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Adams Black lukulasit - joustavilla saranoilla

Adams Black -lukulasien merkittävin etu on se, että niissä on joustavat saranat, mitkä tekevät niistä miellyttävämmät käyttää, koska ne mukautuvat kasvojen muotoon. Ne sopivat erinomaisesti niille, jotka haluavat näyttävät kehyslasit säädettävillä ominaisuuksilla.

Adams Black lukulasit
Toimituksemme suosikki

Adams Black lukulasit - Päivän parhaat hinnat ja tarjoukset

 • Joustavat saranat
 • Silmälasien vahvuus +1:stä +3,5:een
 • 100 päivän palautusoikeus

Toimituksemme arvio

Adams Black -lukulasit ovat hyvä valinta kaikille, jotka etsivät tyylikkäitä ja toimivia lukulaseja. Ne ovat CE-hyväksytyt, mikä tarkoittaa, että ne on sertifioitu täyttämään vaaditut turvallisuus- ja laatustandardit. Ne ovat myös allergiaystävälliset, joten ne ovat hyvä valinta herkkäihoisillekin. Näiden lasien mukana ei kuitenkaan tule puhdistusliinaa, mikä voi olla haittapuoli joillekin käyttäjille. Kaiken kaikkiaan suosittelemme näitä lukulaseja niiden tyylikkään muotoilun ja turvaominaisuuksien vuoksi.

Hyvät ja huonot puolet - Adams Black lukulasit

Plussat

 • CE-hyväksytty
 • Allergiaystävällinen
 • Antistaattinen ja vettä hylkivä muotoilu
 • Voit kokeilla lukulaseja AR:n (lisätyn todellisuuden) avulla
 • Luxreaderin tyylioppaasta ja ilmaisesta näkötestistä on apua oikean mallin löytämises

Miinukset

 • Puhdistusliina ei sisälly

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Adams Black

TEKNISET TIEDOT

 • Muoto: Suorakulmainen
 • Materiaali: luonnollinen asetaatti
 • Vahvuus: +1-+3,5

Adams Black -lukulasit ovat tyylikäs ja edullinen vaihtoehto kaikille uusia lukulaseja etsiville. Kehykset kestävät kovaa kulutusta, ja suorakulmainen muoto takaa, että lasit lepäävät mukavasti kasvoillasi. Nämä lukulasit on saatavilla eri vahvuuksilla +1:stä +3,5:een. Näin voit löytää täydellisen parin lukutarpeisiisi. Niissä on antistaattinen ja vettä hylkivä muotoilu, joka pitää lasit puhtaina sekä kirkkaina. Tämä auttaa säilyttämään näkyvyyden kirkkaana ja pitämään lasit hyvässä kunnossa pidempään.

Ennen kuin ostat lukulasit Luxreaderilta, voit kokeilla niitä AR:n (lisätty todellisuus) avulla. Näin näet, miltä lasit näyttäisivät kasvoillasi, ja voit päättää, sopivatko ne sinulle. Voit myös hyödyntää Luxreaderin tarjoamaa tyyliopasta ja ilmaista näkötestiä löytääksesi tarpeisiisi sopivat lukulasit. Jos et ole tyytyväinen ostoosi, voit palauttaa ne ilmaiseksi 100 päivän sisällä.

TEKNISET TIEDOT

 • Muoto: Suorakulmainen
 • Materiaali: luonnollinen asetaatti
 • Vahvuus: +1-+3,5
Parhaat lukulasit premium-luokasta test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Ray-Ban RX6465 Jack lukulasit - UV-suojalla

 • 4,7/5: Google

Näiden lukulasien tärkein etu on niiden metallikehys, joka tekee niistä monia muita markkinoilla olevia lukulaseja kestävämmät. Ray-Ban RX6465 Jack -lasit on tarkoitettu niille, jotka haluavat klassiset pyöreän muotoiset lukulasit, jotka kestävät käytössä monta vuotta.

Ray-Ban RX6465 Jack lukulasit
Parhaat lukulasit premium-luokasta

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Metallirunko
 • Ensiluokkaiset linssit
 • UV-suoja molemmin puolin

Toimituksemme arvio

Ray-Ban RX6465 ovat hyvä valinta lukulaseiksi, varsinkin jos sinulla on suorakulmaiset tai sydämen muotoiset kasvot. Ne on saatavana monissa eri kehysväreissä ja -tyyleissä, joten voit löytää täydellisen parin kasvojen muotoasi ja henkilökohtaista tyyliäsi silmällä pitäen.

Linssit ovat myös korkealaatuiset, joten näet aina kirkkaasti silmiä rasittamatta. Kehykset saattavat kuitenkin olla joillekin liian kevyet, ja hintaluokka on keskimääräistä korkeampi. Kaiken kaikkiaan RX6465 on mielestämme yksi parhaista premium-vaihtoehdoista niiden ylimääräisen UV-suojan ja kestävien kehysten ansiosta.

Hyvät ja huonot puolet - Ray-Ban RX6465 Jack lukulasit

Plussat

 • Erittäin laaja näkökenttä
 • Saatavana useissa eri väreissä
 • Täydellinen valinta erityisesti suorakulmaiset ja sydämen muotoisille kasvoille
 • Korroosionkestävä runko

Miinukset

 • Korkeampi hintaluokka
 • Paino saattaa olla liian kevyt joillekin

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Ray-Ban RX6465 Jack

TEKNISET TIEDOT

 • Muoto: Kustomoitava
 • Rungon materiaali: Metalli

Ray-Ban RX6465 -lukulasit ovat täydellinen valinta niille, jotka haluavat laatua, tyyliä ja UV-suojaa samassa paketissa. UV-suojaus on tärkeää lukulaseissa, sillä se auttaa suojaamaan silmiäsi auringon haitallisilta säteiltä. Näissä lukulaseissa on UV-suoja molemmilla puolilla, mikä tarkoittaa, että silmäsi ovat suojassa auringolta riippumatta siitä, mihin suuntaan katsot. Ne sopivat myös niille, jotka viettävät paljon aikaa lukemalla ulkona tai kirkkaassa auringonvalossa.

Näissä Ray-Baneissa on laaja näkökenttä, mikä sopii erinomaisesti ihmisille, jotka haluavat nähdä selvästi kaikkiin suuntiin. Tämä on hyvä ominaisuus niille, joiden on luettava tai tehtävä töitä eri asennoissa, sillä sen ansiosta päätä ei tarvitse liikutella jatkuvasti selkeän näkymän saavuttamiseksi. Näiden lukulasien kehys on korroosionkestävä, mikä tarkoittaa, että ne pysyvät uuden ja kiiltävän näköisinä pitkään.

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet – Ray-Ban RX6465 Jack

Nämä lukulasit ovat saaneet 4,7/5 tähden arvosanan Googlen yhteenlaskettujen käyttäjäarvostelujen perusteella eri myymälöissä. Tämä korkea arvosana johtuu todennäköisesti näiden lukulasien tarjoamasta selkeästä lukukokemuksesta. Näitä laseja on myös mukava käyttää, mikä on toinen syy siihen, että ne ovat saaneet niin hyvät arvosanat

TEKNISET TIEDOT

 • Muoto: Kustomoitava
 • Rungon materiaali: Metalli
Parhaat lukulasit budjettiluokasta test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Morgan Black lukulasit - karkaistulla lasilla

Morgan Black -lukulasien merkittävin etu hyvän hinta-laatusuhteensa lisäksi on se, että ne antavat sinulle hienostuneemman ja tyylikkäämmän ilmeen. Ne sopivat erinomaisesti niille, jotka haluavat pehmentää kasvonpiirteitään ja tarvitsevat lukulaseja jokapäiväiseen käyttöön.

Morgan Black lukulasit
Parhaat lukulasit budjettiluokasta

Morgan Black lukulasit - Päivän parhaat hinnat ja tarjoukset

 • Tyylikäs ja hienostunut design
 • Naarmuuntumissuoja
 • Hypoallergeeninen

Toimituksemme arvio

Kevyet linssit ja joustavat saranat tekevät Morgan Black -lukulaseista helpot ja mukavat käyttää. Lisäksi mustat kehykset ovat tyylikkäät ja monipuoliset, joten ne sopivat täydellisesti kaikenlaisiin tilaisuuksiin. Ainoa haittapuoli on, että näiden lasien mukana ei tule puhdistusliinaa, joten sinun on ostettava sellainen erikseen, jos haluat pitää lasisi puhtaina. Kaiken kaikkiaan Morgan Black -lukulasit ovat erinomainen valinta kaikille niille, jotka etsivät tyylikkäitä ja mukavia lukulaseja.

Hyvät ja huonot puolet - Morgan Black lukulasit

Plussat

 • Kevyet linssit +1,00-+3,50 väliltä
 • Voit kokeilla laseja AR:n (lisätty todellisuus) kautta ennen ostamista
 • Joustavat saranat
 • Korkealaatuinen ja luonnollinen asetaatti

Miinukset

 • Pakkauksessa ei ole puhdistusliinaa

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Morgan Black

TEKNISET TIEDOT

 • Muoto: Pyöreä
 • Rungon materiaali: Luonnollinen asetaatti
 • Vahvuus: +1-+3,5

Morgan Black -lukulaseja on saatavana vahvuuksilla +1,00-+3,50, joten voit löytää juuri sinulle sopivan parin. Niissä on käytetty karkaistua lasia, jossa on naarmuuntumissuoja, mikä tarkoittaa, että linssit ovat erityisen kestävät. Tämä on hyvä ominaisuus kaikille, jotka käyttävät lukulaseja säännöllisesti, sillä se auttaa pitämään ne uuden näköisinä pidempään.

Nämä lukulasit ovat hypoallergeeniset, mikä tarkoittaa, että ne eivät aiheuta allergisia reaktioita. Tämä on tärkeää niille, jotka ovat herkkiä tietyille materiaaleille, sillä voi olla vaikeaa löytää silmälaseja, jotka eivät aiheuta allergista reaktiota. Ne on valmistettu korkealaatuisesta ja luonnollisesta asetaatista, joten ne sopivat erinomaisesti allergikoille. Voit myös kokeilla laseja AR:n (lisätty todellisuus) kautta ennen ostamista. Näin näet, miltä ne näyttäisivät kasvoillasi, ja voit päättää, sopisivatko ne sinulle.

TEKNISET TIEDOT

 • Muoto: Pyöreä
 • Rungon materiaali: Luonnollinen asetaatti
 • Vahvuus: +1-+3,5
Parhaat lukulasit aktiivisille miehille test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Oakley Holbrook Rx lukulasit - kolmen pisteen istuvuusmekanismilla

 • 4,6/5: Google Shopping

Oakley Holbrook Rx -lukulasien merkittävin etu on se, että ne ovat erittäin tyylikkäät. Ne sopivat täydellisesti aktiiviselle miehelle, joka haluaa tyylikkään lukulasivaihtoehdon mihin tahansa tilanteeseen.

Oakley Holbrook Rx lukulasit
Parhaat lukulasit aktiivisille miehille

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Elegantti muotoilu
 • Kolmen pisteen istuvuusjärjestelmä
 • Useita eri muunnelmia

Toimituksemme arvio

Jos etsit erinomaisia lukulaseja, jotka istuvat hyvin ja ovat mukavat käyttää, Oakley Holbrook Rx:n lukulasit voivat sopia sinulle täydellisesti. Niissä on kevyt muotoilu, ja ne sopivat erityisesti ihmisille, joilla on pyöreät, ovaalin tai sydämenmuotoiset kasvot. Ne voivat kuitenkin olla toisille liian suuret, joten pidä se mielessä ennen ostosta. Kaiken kaikkiaan nämä lasit ovat ihanteellinen valinta aktiivisille miehille, jotka tarvitsevat optista korjausta.

Hyvät ja huonot puolet - Oakley Holbrook Rx lukulasit

Plussat

 • Täydellinen valinta erityisesti pyöreille, ovaalin ja sydämen muotoisille kasvoille.
 • Kevyt ja mukava istuvuus
 • Edistykselliset RX-linssit

Miinukset

 • Saattavat olla joillekin turhan suuret

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Oakley Holbrook Rx

TEKNISET TIEDOT

 • Muoto: suorakulmainen

Oakley Holbrook Rx -lukulaseissa on kehittyneet RX-suojalinssit, mikä tarkoittaa, että ne pystyvät suojaamaan silmiäsi auringon haitallisilta UV-säteiltä. Tämä on tärkeää, sillä se voi auttaa ehkäisemään silmävaurioita ja pitämään näön mahdollisimman hyvänä.

Lisäksi näissä lukulaseissa on kolmen pisteen istuvuusjärjestelmä, joka takaa mukavamman ja vakaamman istuvuuden. Tämä järjestelmä käyttää kehyksessä kolmea kosketuspistettä pitääkseen ne paikallaan, mikä auttaa vähentämään lasien liukumisen tai liikkumisen mahdollisuutta. Tämä tekee niistä hyvän valinnan niille, jotka tarvitsevat lasit, jotka pysyvät paikallaan lukemisen aikana ja tarvittaessa kovemmassakin menossa.

Tässä mallissa kehykset koskettavat vain päähän kohdistuvia kohtia, mikä auttaa varmistamaan miellyttävämmän istuvuuden ja ehkäisemään nenään tai korviin kohdistuvaa painetta. Näitä lukulaseja on myös saatavilla useina eri muunnelmina, jotta voisit löytää omiin tarpeisiisi sopivat lukulasit.

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet – Oakley Holbrook Rx?

Google Shoppingin eri myymälöiden käyttäjäarvostelujen yhteenlasketun tuloksen mukaan näiden lukulasien keskimääräinen arvosana on 4,6/5 tähteä. Asiakkaat arvostavat sitä, että näitä lukulaseja voi käyttää useisiin eri tarkoituksiin ja että ne ovat saatavana useilla eri vahvuuksilla. Joidenkin arvostelijoiden mielestä hinnat ovat hieman korkeat, mutta suurin osa asiakkaista suosittelisi näitä lukulaseja muillekin.

TEKNISET TIEDOT

 • Muoto: suorakulmainen
Parhaat lukulasit klassisella designilla test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Miller Gold lukulasit - ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla kehyksillä

Miller Gold -lukulasit ovat niille, jotka haluavat huomaamattoman ja yksinkertaiset kehykset. Näiden lasien tärkein tekijä on nimenomaan niiden ajaton ja klassinen muotoilu, jonka ansiosta ne sopivat täydellisesti kaikkiin tilaisuuksiin.

Miller Gold lukulasit
Parhaat lukulasit klassisella designilla

Miller Gold lukulasit - Päivän parhaat hinnat ja tarjoukset

 • Ajaton ja klassinen muotoilu
 • Karkaistut ja naarmuuntumattomat
 • Asetaattipäädyt

Toimituksemme arvio

Miller Gold -lukulaseja on saatavana vahvuuksilla +1-+3,50, joten niiden pitäisi vastata useimpien ihmisten tarpeisiin. Lisäksi valmista tarjoaa 100 päivän ilmaisen palautusoikeuden, mikä on hienoa, jos et ole täysin tyytyväinen ostokseesi. Yksi mahdollinen haittapuoli näissä lukulaseissa on se, että mukana ei tule puhdistusliinaa. Tämä saattaa vaikeuttaa lasien pitämistä puhtaina sormenjäljistä ja muista tahroista. Kaiken kaikkiaan nämä lukulasit ovat mielestämme erinomainen valinta kaikille niille, jotka kaipaavat klassista tyyliä ja hyviä vahvuusvaihtoehtoja.

Hyvät ja huonot puolet - Miller Gold lukulasit

Plussat

 • Vahvuus +1-+3,50
 • Ruostumaton teräs
 • Voit kokeilla laseja AR:n (lisätty todellisuus) kautta
 • 100 päivän ilmainen palautus

Miinukset

 • Puhdistusliina ei sisälly pakettiin

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Miller Gold

TEKNISET TIEDOT

 • Muoto: pyöreä
 • Rungon materiaali: teräs, ruostumaton teräs
 • Vahvuus: +1-+3,5

Näissä lukulaseissa on karkaistut linssit, joissa on naarmuuntumissuoja, mikä tarkoittaa, että ne kestävät paljon kulutusta eivätkä naarmuunnu lähes millään. Tämä on hyvä ominaisuus kaikille, jotka käyttävät lukulaseja usein, sillä se auttaa pitämään lasit hyvässä kunnossa pidempään. Kehykset on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, mikä antaa niille vahvan ja kestävän rakenteen.

Tämän ansiosta lasit sopivat erinomaisesti jokapäiväiseen käyttöön, sillä ne kestävät säännöllisen käytön rasitukset. Lisäksi asetaattiset kärjet antavat ripauksen tyyliä ja hienostuneisuutta. Voit kokeilla laseja AR:n (lisätty todellisuus) kautta, mikä on hyvä tapa kokeilla lukulaseja ennen niiden ostamista. Lisätyn todellisuuden avulla näet, miltä lukulasit näyttäisivät kasvoillasi ja sopisivatko ne mahdollisesti sinulle. Tämä on hyvä tapa varmistaa, että saat oikeat lukulasit tarpeisiisi.

TEKNISET TIEDOT

 • Muoto: pyöreä
 • Rungon materiaali: teräs, ruostumaton teräs
 • Vahvuus: +1-+3,5

Kuinka löytää oikean kokoiset lukulasit?

Lukulasien mitoituksessa on otettava huomioon muutamia eri tekijöitä. Ensimmäinen on pupillien etäisyys toisistaan. Tämä on vasemman pupillin keskipisteen ja oikean pupillin keskipisteen välinen etäisyys millimetreinä. Tämän lisäksi lukulaseja valittaessa on syytä pitää mielessä muutama muukin tekijä. Näitä ovat mm:

 • Silmien koko: Silmäkoko vaihtelee noin 48 mm:n ja 60 mm:n välillä – keskiarvo on 54 mm – ja sen avulla voidaan määrittää, minkä kokoiset kehykset sopivat kasvoillesi parhaiten.
 • Nenänvarren pituus: Se on silmälasien linssien välinen etäisyys millimetreinä. Useimmille ihmisille sopiva istuvuus on 14-24 mm – keskiarvo on 17 mm – mutta tämä voi vaihdella kasvojen muodon ja henkilökohtaisten mieltymysten mukaan.
 • Ohimon pituus: Hyvä nyrkkisääntö on, että varsien tulisi ulottua linssin puolivälistä juuri siihen kohtaan, jossa korvakoukku kaartuu korvan taakse – tyypillisesti noin 145 mm-155 mm aikuisilla.

Miten valita sopivat lukulasit?

Olemme listanneet alle muutamia asioita, jotka on hyvä pitää mielessä lukulaseja valittaessa:

 • Vahvuus: Tämä on tärkein tekijä lukulasien valinnassa. Varmista, että otat yhteyttä optikkoon tai silmälääkäriin saadaksesi ajantasaisen silmälasireseptin ennen lukulasien ostamista.
 • Kehysten tyyli: Lukulaseja on saatavana erityylisinä, aivan kuten tavallisia silmälasejakin. Haluatko perinteiset metallikehyksen, tyylikkään ja modernin muovikehyksen vai jotain hauskaa ja funkkista? Mahdollisuuksia on loputtomasti.
 • Kasvojen muoto: Toinen tärkeä tekijä, joka on otettava huomioon lukulaseja valittaessa, on kasvojen muoto. Soikeille kasvoille sopivat lähes kaikenlaiset lukulasit, kun taas neliskulmaiset kasvot kaipaavat pyöreämpiä kehyksiä.

Miten lukulasit toimivat?

Kun tarvitset lukulaseja, se tarkoittaa, että silmiesi lihakset eivät enää toimi entiseen tapaan. Tämä johtuu siitä, että ikääntyessä silmämme muuttuvat kovemmiksi ja vähemmän joustaviksi. Nähdäksesi selvästi läheltä silmämunan on oltava pyöreämpi, jotta pupillin kautta tuleva valo voi kohdistua oikein verkkokalvolle, joka on silmän takaosassa sijaitseva herkkä limakalvo, josta kuvat lähetetään aivoihin. Silmälasit tai piilolinssit, joiden numeron edessä on plusmerkki (+), auttavat sinua näkemään paremmin lähelle. Mitä suurempi numero on, sitä vahvemmat lukulasit ovat.

Esimerkiksi +1,50 tarkoittaa, että linssit ovat puolitoistakertaiset verrattuna siihen, mitä näkisit normaalisti ilman niitä. Useimmat ihmiset joutuvat käyttämään lukulaseja joskus 40 ikävuoden jälkeen, kun silmien kyky muuttaa muotoaan alkaa heiketä. Tätä kutsutaan presbyopiaksi, ja se on luonnollinen osa ikääntymistä. Saatat joutua käyttämään lukulaseja joissakin toiminnoissa, mutta et kaikissa (kuten ajamisessa tai television katselussa). Saatat myös tarvita niitä koko ajan. Paljon riippuu siitä, miten huonoksi näkösi on heikentynyt.

Selvitä milloin tarvitset lukulaseja

Eräänä päivänä luet ihan hyvin ja seuraavana päivänä joudut siristelemään silmiäsi sekä ponnistelemaan lukeaksesi tekstiä. Jos sinulle on käynyt näin, saatat tarvita lukulaseja. Seuraavassa on muutamia merkkejä siitä, että saattaa olla aika kääntyä silmälääkärin puoleen lukulasien hankkimiseksi:

 1. Kadotat usein kohdan lukiessasi.
 2. Huomaat lukevasi tavallista hitaammin.
 3. Sinun on pidettävä kirjoja tai lehtiä lähempänä kasvojasi kuin ennen.
 4. Sinulla esiintyy päänsärkyä tai silmien väsymystä lukemisen jälkeen.

Jos sinulla on joitakin näistä oireista, on aika varata aika silmälääkärille. Hän voi antaa sinulle asiantuntevan lausunnon siitä, tarvitsetko lukulaseja, ja tarvittaessa määrätä sinulle silmälasit. Sillä välin voit tehdä muutamia asioita, jotka helpottavat lukemista, kuten suurentaa elektronisten laitteiden fonttikokoa tai varmistaa, että lukiessasi on runsaasti valoa.

Vinkki: Tietokoneiden näytöistä, mobiililaitteista ja kaikenlaisista ruuduista lähtevä sininen valo saattaa rasittaa silmiä ja aiheuttaa monenlaisia vaivoja, kuten päänsärkyä, varsinkin pitkässä juoksussa. Täältä löydät parhaat sinivalolasit, jotka auttavat tähän ongelmaan.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

Me täällä VertaaTuotteella olemme vertailleet lukemattomia erilaisia tuotteita keskenään ja valinneet niistä parhaat. Vaikka nämä tuotteet eivät suoranaisesti lukulaseihin liitykään, niin kurkkaa alta myös:

Lähdeluettelo

Asiantuntija- ja testilähteet

Asiakasarviot

Google Shopping

Google Shopping on Googlen kuluttajatuotteisiin keskittynyt osio, jossa käyttäjät voivat lukea tietoa tuotteista ja tutustua esimerkiksi hintoihin sekä asiakasarvioihin. Tämä on siitä erityinen sivusto, että se kerää yhteen arvioita lukuisilta jälleenmyyjiltä ja kauppapaikoilta muodostaakseen kattavan yleiskatsauksen asiakkaiden mielipiteistä ja kokemuksista.

Ray-Ban RX6465 Jack – Asiakkaiden arvostelut löytyvät täältä.

Oakley Holbrook Rx – Asiakkaiden arvostelut löytyvät täältä.

FAQ

Mitkä ovat lukulasit?
Lukulasit ovat erikoislasit, jotka helpottavat lukemista. Lukulasien linssit ovat vahvemmat kuin tavallisten silmälasien linssit. Useimmat ihmiset alkavat tarvita lukulaseja noin 40 vuoden iässä. Tämä johtuu siitä, että silmän sisäiset lihakset alkavat heikentyä iän myötä. Heikentyneet lihakset vaikeuttavat silmän tarkentamista lähellä oleviin kohteisiin.
Miten valita sopivat vahvuudet lukulaseihin?
Oikean vahvuisten lukulasien valitseminen voi olla hankalaa. Jos valitset liian heikot vahvuudet, joudut rasittamaan silmiäsi lukiessasi. Tämä voi aiheuttaa päänsärkyä ja väsymystä. Jos taas valitset liian vahvat lasit, saatat joutua jatkuvasti korjaamaan niiden asentoa. Paras tapa löytää sopivat lukulasit on käydä optikon tai silmälääkärin vastaanotolla. Hän voi tehdä näöntutkimuksen ja määrätä tarpeisiisi sopivat vahvuudet.
Mikä on lukulasien pienin vahvuus?
Lukulasien alin vahvuus on +1,0. Tämä on voimakkuus, jota tarvitaan likinäköisyyden korjaamiseen eli kyvyttömyyteen nähdä asioita läheltä. Jos sinulla on +1,0 likinäköisyys, se tarkoittaa, että näet kohteet selvästi, kun ne ovat yhden metrin päässä silmistäsi. Kun kohde on lähempänä, se näkyy sumeana.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 3 / 5. Arvioiden lukumäärä: 2

Ei arvosteluja.