Parhaat sinivalolasit:
Sinivalolasi testi 2023

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotevalikoima perustuu rehellisiin analyyseihin ja tutkimuksiin,..., mutta artikkelit sisältävät vain yhteistyökumppaneidemme valikoimista löytyviä tuotteita. Artikkeleitamme voidaan siis pitää mainoksina. Lue täältä, kuinka kumppanuudet vaikuttavat tuotteidemme listausjärjestykseen. Artikkelimme sisältävät pääasiassa kolmansien osapuolien toteuttamia testejä ja arvosteluja. Lue lisää

5 Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.
MAINOKSET Vaikka tämän artikkelin ensisijainen tarkoitus on tarjota rehellistä ja riippumatonta tietoa, se sisältää sponsoreidemme mainoslinkkejä, minkä vuoksi tuotearvioita on pidettävä mainoksina.

Tiesitkö, että silmämme ovat suojattu UV-valolta? Vain 1 % hiukkasista pääsee koskaan silmän sisälle. Sininen valo sen sijaan tunkeutuu verkkokalvolle lähes kokonaan ja voi vahingoittaa valolle herkkiä soluja.

Tämä voi lopulta johtaa makulan rappeutumiseen. Pahimmassa tapauksessa silmä voi sokeutua peruuttamattomien silmävammojen vuoksi. Ratkaisu siniselle valolle altistumiseen ovat siniseltä valolta suojaavat lasit eli sinivalolasit.

Ne estävät näytöistä, puhelimista, tableteista ja kannettavista tietokoneista peräisin olevat haitalliset sinisen valon säteet, ja ne voivat auttaa vähentämään silmien väsymistä ja suojaamaan näkökykyäsi.

test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

Testi: Parhaat sinivalolasit 2023 – 5 tuotetta vertailussa

Mitä pitää ottaa huomioon, kun ostat sinivalolasit?

Suojan taso
Siniseltä valolta suojautumisen tarve riippuu siitä, kuinka paljon aikaa vietät näyttöjä katsellen. Jos vietät tuntikausia tietokoneen ääressä, haluat linssin, joka estää paljon sinistä valoa. Sinivalolasit, jotka estävät 50, 60 tai jopa 80 prosenttia sinisestä valosta, eivät tarjoa riittävää suojaa, jota tarvitaan terveeseen vuorokausirytmiin ja keskeytymättömään uneen. Lasien on estettävä sinistä valoa vähintään 90 prosenttisest, jotta niitä voidaan pitää tehokkaina.

Linssin väri
Kirkkaasti sävytetyt sinivalolasit voivat estää tai vähentää vain pienen osan sinisen valon spektristä. Tällaisia linssejä on parasta käyttää päivällä työskenneltäessä sisätiloissa tietokoneen ääressä. Niitä markkinoidaan usein “tietokonelaseina”. Kirkkaiden sävyjen tavoin keltaiset sävyt estävät tai vähentävät osaa sinisestä spektristä.

Ne estävät paljon enemmän sinistä valoa kuin kirkkaat sävyt, joten ne sopivat paremmin henkilöille, jotka kokevat kärsivät silmien rasittumisesta sisätiloissa tai tietokonenäön oireyhtymä. Kirkkaiden linssien tavoin keltaiset linssit eivät myöskään ole ihanteellisia sinivalolasien unihyötyjen kannalta. Oranssisävyiset sinivalolasit ovat alkuperäinen “sinistä blokkaava” tyyli. Tämä johtuu siitä, että oranssi väri pystyy estämään 100 % kaikista sinisen valon aallonpituuksista. Monet tuotemerkit estävät sinistä valoa vähintään 98 %, mikä on varsin hyvä määrä.

Kun halutaan estää sekä sininen että vihreä valo yöllä, punaiset värisävyt ovat ainoa tapa estää kaikki mahdollisesti vuorokausirytmiä häiritsevä valo yöllä. Estämällä kaiken sinisen ja vihreän valon nämä sävyt tällaiset lasit nopeasti osoittaa tehokkuutensa auttaessaan ihmisiä nukahtamaan nopeammin.

Lisäominaisuudet
Etsi ensinnäkin UV-suojaa tarjoavia linssejä. Tämä auttaa pitämään silmäsi terveinä ja vähentää riskiä sairastua makuladegeneraation kaltaisiin ongelmiin. Toinen ominaisuus, johon kannattaa kiinnittää huomiota, on linssin materiaali.

Sinistä valoa estävät lasit, joiden linssit on valmistettu polykarbonaatista tai muusta iskunkestävästä materiaalista, ovat hyvä valinta, jos käytät niitä työskennellessäsi tai harjoittaessasi muita toimintoja, joissa on silmävammojen riski.

Kolmas huomioon otettava ominaisuus on kehystyyppi, sillä sinivalolaseja on saatavana sekä täys- että puolikehyksillä. Kokokehysmallit tarjoavat parhaan suojan, mutta puolikehysmallit ovat usein miellyttävämpiä käyttää pitkiä aikoja. Kehyksen tyyli voi vaikuttaa sekä lasien toimintaan että ulkonäköön.

Käyttäjien ja asiantuntijoiden arviot 
Käyttäjäarviot voivat antaa sinulle käsityksen siitä, kuinka hyvin lasit estävät sinistä valoa ja ovatko ne mukavat käyttää. Asiantuntija-arvostelut taas voivat tarjota syvällisempää tietoa laseista ja siitä, kuinka tehokkaasti ne estävät sinistä valoa. Sisällytimme oppaaseemme käyttäjien ja asiantuntijoiden arvioita, jotta voit tehdä tarpeisiisi parhaiten sopivan ostopäätöksen.

Hinta
Sinivalolaseja valittaessa on tärkeää ottaa huomioon tarjotun suojan taso sekä kehysmateriaali ja joitakin lisäominaisuuksia, kuten UV-suoja. Kalliimmat lasit maksavat yleensä noin 200 euroa ja niissä voi olla metallikehys tai parempi UV-suoja. Edulliset vaihtoehdot maksavat noin 30 euroa, mutta niissä on yleensä muovikehykset ja heikompi suojaustaso.

arrow-more

Huomaa, että emme ole löytäneet riippumattomia testejä tästä tuoteryhmästä. Tästä syystä olemme ensisijaisesti analysoineet asiakkaiden omia "tuotetestejä" ja verranneet niitä tuotteiden teknisiin tietoihin sekä hintaan.

Toimituksemme suosikki test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Miller Gold sinivalolasit - klassista designia antistaattisella ja vettähylkivällä viimeistelyllä

Miller Goldin tärkein etu on, että se on valmistettu karkaistusta lasista, joka tekee siitä uskomattoman vahvan ja naarmuuntumattoman. Ne sopivat täydellisesti niille, jotka haluavat klassiset ja vahvat kehykset.

Miller Gold sinivalolasit
Toimituksemme suosikki

Miller Gold sinivalolasit - Päivän parhaat hinnat ja tarjoukset

 • Karkaistu lasi naarmuuntumissuojalla
 • Ruostumattomasta teräksestä
 • 100 päivän palautusoikeus

Hyvät ja huonot puolet - Miller Gold sinivalolasit

Plussat

 • Saatavana +0,00 - +3,50:n vahvuuksilla
 • CE-hyväksytty
 • Suodattaa 30 % sinisestä valosta
 • Varustettu antistaattisella ja vettähylkivällä käsittelyllä
 • Voit kokeilla näitä laseja AR:n kautta ennen ostamista

Miinukset

 • Ei UV-suojaa
 • Puhdistusliina

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Miller Gold

TEKNISET TIEDOT

 • Muoto: Pyöreä
 • Väri: Kultainen
 • Rungon materiaali: Ruostumaton teräs

Miller Goldin sinivalolasit on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, joten ne ovat kestävä vaihtoehto, ja ne voivat kestää pitkään asianmukaisella huollolla. Niitä on saatavana eri vahvuuksilla +0,00:sta +3,50:een. Näin varmistetaan, että jokainen voi löytää tarpeisiinsa sopivat sinivalolasit.

Tarvitsitpa sitten lasti vahvuuksilla sinistä valoa vastaan tai jos haluat vain suojata silmäsi näyttöjen lähettämältä siniseltä valolta, Miller Goldilla on sinulle sopiva vaihtoehto. Lasit on käsitelty antistaattisella ja vettähylkivällä pinnoitteella. Tämä auttaa pitämään lasit puhtaina, pölyttöminä sekä likaamattomina, ja se tekee niistä vedenkestävät. Tämä käsittely on tärkeää sinivalolaseille, sillä se auttaa suojaamaan linssejä vaurioilta.

Sinivalolaseja voi kokeilla AR:n kautta ennen ostamista, jotta näet, sopivatko ne sinulle. Tämä auttaa varmistamaan, että saat parhaan mahdollisen kokemuksen tuotteesta.

Toimituksemme arvio

Miller Goldin sinivalolaseilla on CE-hyväksyntä, mikä tarkoittaa, että ne on sertifioitu täyttämään vaaditut turvallisuus- ja laatustandardit. Ne myös suodattavat 30 % sinisestä valosta, joka voi ajan mittaan vahingoittaa silmiäsi.

Päädyt on valmistettu asetaatista, kestävästä ja kevyestä materiaalista, ja niissä on mukava istuvuus. Miller Goldin sinivalolaseissa ei ole UV-suojaa, joten ne eivät sovellu käytettäväksi suorassa auringonvalossa.

Mukana ei myöskään ole puhdistusliinaa, joten sinun on puhdistettava linssit säännöllisesti pehmeällä liinalla, jotta ne pysyvät hyvässä kunnossa. Tästä huolimatta suosittelemme tätä mallia niiden kestävän kehysmateriaalin ja linssien lisäominaisuuksien vuoksi.

TEKNISET TIEDOT

 • Muoto: Pyöreä
 • Väri: Kultainen
 • Rungon materiaali: Ruostumaton teräs
Parhaat sinivalolasit premium-luokasta test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Gunnar Optiks Ellipse Computer sinivalolasit - ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla kehyksillä

Tämän tuotteen tärkein etu on se, että sen runko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, mikä tekee siitä tukevan ja naarmuuntumattoman. Se sopii myös niille, jotka suosivat vintage-tyyliä.

Gunnar Optiks Ellipse Computer sinivalolasit
Parhaat sinivalolasit premium-luokasta

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Runko ruostumatonta terästä
 • Säädettävät silikoniset nenätyynyt
 • Blokkaa sinisen valon ja UV-säteilyn

Hyvät ja huonot puolet - Gunnar Optiks Ellipse Computer sinivalolasit

Plussat

 • Vahvuusalue: -8 - +4,50
 • Leveät linssit
 • Kevyt paino

Miinukset

 • Korkeampi hintaluokka

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Gunnar Optiks Ellipse Computer

TEKNISET TIEDOT

 • Muoto: Pyöreä
 • Väri: Musta
 • Rungon materiaali: Ruostumaton teräs

Säädettävät nenätyynyt ovat tärkeä ominaisuus näissä sinivalolaseissa, sillä ne auttavat varmistamaan mukavan ja tiukan istuvuuden. Nenäpehmusteet on valmistettu silikonista, mikä tekee niistä pehmeät sekä taipuisat ja mahdollistaa myös niiden säätämisen erilaisille nenille sopiviksi.

Näin varmistetaan, että lasit pysyvät paikoillaan myös rasittavien aktiviteettien aikana ja että niitä on mukava käyttää pitkiä aikoja. Tämä malli estää myös 100 % haitallisesta UV-valosta, mikä on tärkeää ihmisille, jotka viettävät paljon aikaa ulkona tai jotka ovat huolissaan silmiensä suojaamisesta auringon haitallisilta säteiltä.

Tämän mallin vahvuusalue on -8 – +4,5, joten lasit sopivat monenlaisille käyttäjille. Erittäin ohut muotoilu auttaa jakamaan paineen tasaisesti, joten ne eivät aiheuta epämukavuutta edes pidempään käytettäessä. Ne on myös suunniteltu yhteensopiviksi kuulokkeiden kanssa, joten voit nauttia musiikista ilman häiriöitä.

Toimituksemme arvio

Gunnar Optiks Ellipse -sinivalolasien laajakuvalinssit auttavat tarjoamaan selkeän ja esteettömän näkymän tietokoneen näyttöön, ja kevyt rakenne tekee niistä mukavat käyttää pitkiä aikoja. Lisäksi sopiva paino takaa, etteivät ne luiskahda nenältäsi tai tunnu liian raskailta.

Gunnar Optiks Ellipse -sinivalolasien korkeampi hintaluokka saattaa olla joillekin kuluttajille este, sillä markkinoilla on muitakin edullisempia tietokonelaseja. Tästä pienestä haittapuolista huolimatta nämä sinivalolasit ovat ensisijainen premium-valintamme kaksinkertaisen suojan, laadukkaan kehyksen ja laajan vahvuusalueen ansiosta.

TEKNISET TIEDOT

 • Muoto: Pyöreä
 • Väri: Musta
 • Rungon materiaali: Ruostumaton teräs
Parhaat sinivalolasit budjettiluokasta test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Adams Black sinivalolasit - tyylikkäillä mustilla sangoilla

Edullisten Adams Blackin sinivalolasien tärkein etu on, että ne ovat joustavat, joten ne sopivat erikokoisille päille. Ne sopivat myös niille, jotka haluavat erittäin leveät sinivalolasit, sillä ne tarjoavat enemmän peittävyyttä kuin muut mallit.

Adams Black sinivalolasit
Parhaat sinivalolasit budjettiluokasta

Adams Black sinivalolasit - Päivän parhaat hinnat ja tarjoukset

 • Korkealaatuinen ja luonnollinen asetaatti
 • Joustavat saranat
 • Karkaistu lasi naarmuuntumissuojalla

Hyvät ja huonot puolet - Adams Black sinivalolasit

Plussat

 • Saatavana +0,00 - +3,50:n vahvuuksilla
 • 100 päivän ilmainen palautusoikeus
 • CE-hyväksytty
 • Voit kokeilla näitä AR:n kautta ennen ostamista
 • Varustettu antistaattisella ja vettähylkivällä käsittelyllä

Miinukset

 • Ei UV-suojaa
 • Puhdistusliina ei sisälly pakettiin

Arvostelu: Tuotenanalyysissä Adams Black

TEKNISET TIEDOT

 • Muoto: Neliö
 • Väri: Musta
 • Rungon materiaali: Luonnollinen asetaatti

Adams Black -sinivalolasit on valmistettu luonnollisesta asetaatista, joka on laadukas ja kestävä materiaali. Se on tuotettu puumassasta ja puuvillakuiduista, joten se on ympäristöystävällinen sekä biohajoava. Se on myös hypoallergeeninen ja vahva, joten se on hyvä valinta herkkäihoisille.

Tässä mallissa on käytetty karkaistua lasia, jossa on naarmuuntumissuoja, joten ne ovat kestävät jokapäiväisessä käytössä. Niissä on antistaattinen ja vettähylkivä käsittely, jonka ansiosta lasit pysyvät puhtaina pölystä ja liasta. Käsittely auttaa myös estämään lasien huurtumista, joten näet selvästi myös kuumalla sekä kostealla säällä.

Jos mietit, miltä sinivalolasit näyttäisivät päälläsi, voit kokeilla niitä lisätyn todellisuuden avulla. Augmented Realityn eli AR:n avulla voit asettaa digitaalisen kuvan sinivalolaseista omaan ympäristöösi, jolloin saat paremman käsityksen siitä, miltä ne näyttäisivät. Näin voit olla varma, että teet itsellesi parhaan ostopäätöksen.

Toimituksemme arvio

Adams Blackin sinivalolaseja on saatavana useilla eri vahvuuksilla, +0,00 – +3,50. Tämä tekee niistä loistavan valinnan lähes kaikille käyttäjille. Lisäksi yritys tarjoaa 100 päivän ilmaisen palautusoikeuden, joten voit kokeilla niitä ilman riskiä.

Ne ovat myös CE-hyväksytyt, mikä tarkoittaa, että ne täyttävät kaikki EU:ssa vaaditut turvallisuusstandardit. Adams Blackin sinivalolaseissa ei ole UV-suojaa, mikä voi olla ongelma ihmisille, jotka viettävät paljon aikaa ulkona. Lisäksi lasien mukana ei tule puhdistusliinaa. Pidämme näitä sinivalolaseja kuitenkin parhaana joustavana valintana niiden hyvien saranaominaisuuksien sekä hinta-laatusuhteensa ansiosta.

TEKNISET TIEDOT

 • Muoto: Neliö
 • Väri: Musta
 • Rungon materiaali: Luonnollinen asetaatti
Parhaat sinivalolasit pelaajille test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Gunnar RZR-30007 sinivalolasit - laajakuvalinsseillä

Gunnar-lasit on tarkoitettu kaikille, jotka viettävät paljon aikaa näyttöjen ääressä, olitpa sitten pelaaja, opiskelija tai toimistotyöntekijä. Niiden laajakuvalinssit tarjoavat erinomaisen peittävyyden ja suojan silmillesi.

Gunnar RZR-30007 sinivalolasit
Parhaat sinivalolasit pelaajille

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Säädettävät silikoniset nenätyynyt
 • Alumiini-magnesium-rakenne
 • Laajakuvaobjektiivit

Hyvät ja huonot puolet - Gunnar RZR-30007 sinivalolasit

Plussat

 • Pehmeät termoplastiset kumikärjet
 • Mikrotekniset linssilukot
 • Yksityiskohtainen neliytiminen saranamuotoilu
 • Piilotetut jousisaranat

Miinukset

 • Ei pienille kasvoille

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Gunnar RZR-30007

TEKNISET TIEDOT

 • Muoto: Neliö
 • Väri: Musta
 • Rungon materiaali: Alumiini-magnesium

Gunnar RZR-30007:n runko on valmistettu alumiinista ja magnesiumista, mikä tekee siitä vahvan ja kevyen. Tämä yhdistelmä on myös erittäin korroosionkestävä, mikä tarkoittaa, että lasit eivät ruostu tai syövy ajan myötä. Ne ovat siis hyvä ratkaisu ulkoilma-aktiviteetteihin niille, jotka altistuvat vaihteleville sääolosuhteille.

Niissä on säädettävät silikoniset nenätyynyt, jotka voivat olla helppo tapa varmistaa, että silmälasit istuvat mukavasti. Säätämällä nenätyynyjen kokoa ja muotoa yksilöllisten ominaisuuksiesi mukaan voit vähentää liukumista ja varmistaa tiukan sekä turvallisen istuvuuden.

Näissä sinivalolaseissa on myös pehmeät termoplastiset kumikärjet, jotka tekevät niistä miellyttävämmät käyttää. Kumikärjet auttavat myös pitämään lasit paikoillaan, mikä on erityisen tärkeää, jos liikut paljon.

Tässä mallissa on mikrotekniset linssilukot, jotka pitävät linssit paikoillaan ja estävät niiden liikkumisen. Tämä takaa selkeän ja terävän näkyvyyden aina, riippumatta siitä, millaisia aktiviteettejä harrastat.

Toimituksemme arvio

Gunnar’s RZR-30007 sinivalolasit ovat yhdet markkinoiden hienoimmin valmistetuista malleista. Saranoiden muotoilu on neliytiminen ja niiden jokainen varsi istuu tiukasti toisiinsa saumattoman ulkonäön luomiseksi. Lisäksi saranat on piilotettu, mikä lisää lasien yleistä tyylikkyyttä.

Sinivalolasit eivät kuitenkaan sovi pienille kasvoille, sillä ne voivat olla liian suuret osalle käyttäjistä. Kaiken kaikkiaan pidämme näitä laseja pelaajille parhaina, sillä niissä on laajakuvalinssit, jotka tarjoavat mukaansa tempaavan pelikokemuksen.

TEKNISET TIEDOT

 • Muoto: Neliö
 • Väri: Musta
 • Rungon materiaali: Alumiini-magnesium
Parhaat sinivalolasit designia arvostaville test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Edward's Turtle sinivalolasit - joustavilla saranoilla ja kumipinnoitteella

Edward’s Turtlen tärkein etu on, että ne on valmistettu TR90 Swiss -tekniikalla, joka tekee niistä vahvemmat ja kestävämmät kuin monet muut markkinoilla olevat sinivalolasit. Ne sopivat täydellisesti niille, jotka haluavat hyvän risteytyksen suorakulmaisten ja pyöreiden kehysten välillä.

Edward's Turtle sinivalolasit
Parhaat sinivalolasit designia arvostaville

Edward's Turtle sinivalolasit - Päivän parhaat hinnat ja tarjoukset

 • Mattapintainen kumopinnoite
 • Karkaistu lasia naarmuuntumissuojalla
 • Sveitsiläinen TR90-tekniikka

Hyvät ja huonot puolet - Edward's Turtle sinivalolasit

Plussat

 • Saatavana +0,00 - +3,50:n vahvuuksilla
 • Joustavat saranat
 • 100 päivän palautusoikeus
 • Antistaattinen ja vettähylkivä rakenne

Miinukset

 • Ei UV-suojaa
 • Puhdistusliina ei sisälly pakettiin

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Edward's Turtle

TEKNISET TIEDOT

 • Muoto: Neliö ja pyöreä
 • Väri: Ruskea
 • Rungon materiaali: Sveitsiläinen TR90

Edward’s Turtle sinivalolaseissa on mattapintainen kumipinnoite, joten niistä saa hyvän otteen eivätkä ne pääse liukumaan käsistäsi. Niissä on käytetty karkaistua lasia, jossa on naarmuuntumissuoja, mikä tarkoittaa, että ne kestävät kulutusta.

Tämä on tärkeää sinivalolaseille, sillä niiden on pysyttävä hyvässä kunnossa pitkään. Nämä sinivalolasit suodattavat 30 prosenttia sinisestä valosta, mikä on hyödyllistä niille, jotka etsivät helpotusta silmien väsymykseen ja päänsärkyyn.

Jos et ole tyytyväinen ostokseesi, voit palauttaa tuotteen 100 päivän kuluessa ja saada täyden hyvityksen. Lisäksi näitä sinivalolaseja voi kokeilla VR:n kautta ennen ostamista. Näin voit nähdä, miltä ne näyttävät päälläsi, ja varmistaa, että ne sopivat hyvin.

Toimituksemme arvio

Edward’s Turtle -sinivalolasit ovat hyvä valinta ihmisille, jotka tarvitsevat lasit joustavilla saranoilla tai laajalla vahvuusalueella. Nämä sinivalolasit ovat saatavana välillä +0,00 – +3,50, joten ne sopivat useimmille käyttäjille.

Ne eivät tarjoa UV-suojaa, joten muista ottaa tämä huomioon, jos aiot olla ulkona auringossa nämä lasit päällä. Lisäksi lasien mukana ei toimiteta puhdistusliinaa, joten puhdistuksesta täytyy huolehtia muilla tavoilla. Palkitsimme tämän mallin kuitenkin parhaaksi design-valinnaksi, sillä niissä on laaja näkökenttä ja miellyttävä ulkonäkö.

TEKNISET TIEDOT

 • Muoto: Neliö ja pyöreä
 • Väri: Ruskea
 • Rungon materiaali: Sveitsiläinen TR90

Mihin sinivalolasit auttavat?

Ne voivat parantaa unenlaatua
Jos tuppaat pyörimään yöllä sängyssä, syynä voi olla näytön sininen valo. Sininen valo estää melatoniinin tuotantoa, joka on hormoni, joka saa sinut tuntemaan itsesi uneliaaksi. Käyttämällä sinivalolaseja voit suodattaa sinisen valon pois ja saada paremmat yöunet.

Ne voivat vähentää digitaalista silmien rasitusta

Me kaikki olemme joskus kokeneet digitaalisen silmien rasituksen. Oireita ovat silmien kuivuminen, päänsärky sekä niska- ja hartiakipu. Sinivalolasien käyttö voi vähentää näitä oireita estämällä näytöstä tulevan haitallisen sinisen valon.

Ne voivat auttaa sinua keskittymään paremmin

Onko sinun vaikea keskittyä työhön tai opiskeluun? Sinivalolasit voivat auttaa myös siihen. Estämällä sinisen valon, ne antavat sinulle mahdollisuuden keskittyä paremmin.

Kuinka paljon sinistä valoa sinivalolasit estävät?

Sinivalolasien estämän sinisen valon määrä voi vaihdella lasien merkin ja tyylin mukaan. Jotkut lasit väittävät estävänsä jopa 100 % sinisestä valosta, kun taas toiset estävät 30-90 %. On kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että mikään linssi ei voi täysin estää kaikkea sinistä valoa.

Jos etsit sinivalolaseja, jotka poistavat altistumisen siniselle valolle mahdollisimman hyvin, kannattaa harkita investoimista meripihkan sävyisiin laseihin.

Tällaiset lasit on suunniteltu suojaamaan silmiäsi haitallisilta UV-säteiltä ja muunlaisilta voimakkailta valoilta, joten ne sopivat erinomaisesti käytettäväksi hitsauksessa tai muiden vaarallisten materiaalien kanssa työskentelyssä.
Vaikka ne suojaavat silmiäsi siniseltä valolta, ne eivät kuitenkaan välttämättä ole kaikkein kätevin tai mukavin vaihtoehto jokapäiväiseen käyttöön. Jos etsit laseja, jotka auttavat vähentämään näyttöjä koko päivän tuijottamisesta johtuvaa silmien väsymistä, vähemmän voimakkaat meripihkasävyiset aurinkolasit voivat olla parempi vaihtoehto.

Miten puhdistaa sinivalolasit?

Ensimmäiseksi on ymmärrettävä, että on olemassa kahdenlaisia sinivalolaseja: heijastuksenestopinnoitteella ja ilman sitä varustettuja laseja. Heijastuksenestopinnoitteet auttavat vähentämään häikäisyä ja sormenjälkiä, joten ne ovat ihanteelliset päivittäiseen käyttöön. Nämä pinnoitteet voivat kuitenkin myös naarmuuntua helposti, joten niitä on tärkeää käsitellä varoen.

Seuraavassa on muutamia vinkkejä molempien lasityyppien puhdistamiseen:

Lasit, joissa on heijastuksenestopinnoite:

Käytä vain tislattua vettä tai LensPens-puhdistusnestettä, joka on suunniteltu erityisesti tällaisille linsseille. Tavallinen saippua ja vesi aiheuttavat jälkiä.
Suihkuta linssiin pieni määrä puhdistusainetta ja pyyhi mikrokuituliinalla pyöreillä vedoilla, kunnes linssi on puhdas.
Varmista, ettet paina liian kovaa tai käytä liikaa voimaa, sillä se voi vahingoittaa pinnoitetta.
Voit poistaa sormenjäljet tai pinttyneen lian käyttämällä paineilmaa (varo koskettamasta linssin pintaa suuttimella) ennen edellä mainittujen vaiheiden suorittamista.

Lasit, joissa ei ole heijastuksenestopinnoitetta:

Saippua ja vesi riittävät useimpiin puhdistustarpeisiin. Muista kuitenkin huuhdella hyvin ja kuivata mikrokuituliinalla ei-toivottujen jälkien välttämiseksi.
Jos tarvitset jotain vahvempaa, käytä vedellä laimennettua alkoholia. Muista kuitenkin huuhdella hyvin ja kuivata mikrokuituliinalla.
Voit poistaa sormenjäljet tai pinttyneen lian käyttämällä paineilmaa (varo koskettamasta linssin pintaa suuttimella) ennen edellä mainittujen vaiheiden suorittamista.

Milloin sinivalolaseja kannattaa käyttää?

Paras aika aloittaa sinivalolasien käyttö on silloin, kun sinulla alkaa esiintyä tietokonenäön oireyhtymän (CVS) oireita. CVS on tila, joka johtuu pitkäaikaisesta altistumisesta digitaalisille näytöille.

Oireita ovat silmien rasitus, päänsärky, silmien kuivuminen, näön hämärtyminen sekä niska- ja hartiakivut. Jos sinulla alkaa esiintyä näitä oireita, on hyvä idea investoida sinivalolaseihin.

CVS-oireiden lisäksi monet ihmiset alkavat käyttää illalla sinisen valon laseja vähentääkseen altistumistaan siniselle valolle ennen nukkumaanmenoa.

Tämä johtuu siitä, että sininen valo voi häiritä luonnollista unirytmiä tukahduttamalla melatoniinin tuotantoa. Käyttämällä sinivalolaseja illalla voit vähentää altistumista siniselle valolle ja siten parantaa unenlaatuasi.

FAQ

Mitkä ovat parhaat sinivalolasit?
Parhaat sinivalolasit ovat sellaiset, jotka ovat suunniteltu erityisesti estämään sinistä valoa. Joissakin laseissa on pinnoitteita, jotka auttavat vähentämään sinisen valon määrää, kun taas toiset on valmistettu materiaaleista, jotka auttavat suodattamaan sinistä valoa.
Mitä ovat sinivalolasit?
Sinivalolasit vähentävät silmien väsymistä ja rasitusta suodattamalla haitalliset sinisen valon aallonpituudet. Sininen valo, jota tietokoneiden, tablettien ja puhelimien kaltaiset näytöt lähettävät, on yhdistetty useisiin ongelmiin, kuten silmien kuivumiseen, päänsärkyyn ja univaikeuksiin.
Mitä sinivalolasit tekevät?
Niissä on erityinen pinnoite, joka suodattaa osan näytöistä tulevasta sinisestä valosta. Tämä voi auttaa vähentämään silmien rasitusta ja parantamaan unenlaatua. On kuitenkin tärkeää huomata, että sinisen valon lasit eivät poista kokonaan kaikkea siniselle valolle altistumista. Lisäksi suurin osa sinivalolaseja koskevista tutkimuksista on tehty aikuisilla. Tällä hetkellä on vain vähän tutkimustietoa siitä, kuinka tehokkaita ne ovat lapsille.
Miten sinivalolasit toimivat?
Sinivalolaseissa on erityiset linssit, jotka estävät sinisen valon. Suodattamalla sinistä valoa nämä lasit antavat kehosi tuottaa melatoniinia tehokkaammin, jotta saisit paremmat yöunet. Sen lisäksi, että sinivalolasit auttavat sinua nukkumaan paremmin, ne voivat myös vähentää silmien rasitusta päivisin. Liiallinen altistuminen siniselle valolle voi aiheuttaa digitaalista silmien rasitusta, johon kuuluu monenlaisia oireita, kuten silmien kuivumista, päänsärkyä ja väsymystä. Suodattamalla sinistä valoa sinivalolasit voivat vähentää näitä oireita.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 4 / 5. Arvioiden lukumäärä: 2

Ei arvosteluja.