Älykellojen sovellukset: Parhaat sovellukset

Älykellojen sovellukset: Parhaat sovellukset

Teknologian kehittyessä jatkuvasti, puettavat laitteet, kuten älykellot, ovat tulleet yhä suositummiksi. Älykellot ovat kehittyneet yksinkertaisista ajanottolaitteista monikäyttöisiksi vempaimiksi, jotka tarjoavat monenlaisia ominaisuuksia kuntoilun seurannasta viestintään ja viihteeseen. Älykellon todellinen voima piilee kuitenkin sovelluksissa, joita siihen voidaan asentaa. Nämä sovellukset muuttavat älykellon yksinkertaisesta lisävarusteesta välttämättömäksi työkaluksi, joka voi tehdä elämästämme helpompaa ja miellyttävämpää. Tässä artikkelissa tutustumme joihinkin parhaista saatavilla olevista älykellosovelluksista ja siihen, miten ne voivat parantaa kellon käyttökokemusta.

Mitkä ovat suosituimmat älykellosovellukset?

Älykellot on suunniteltu auttamaan meitä elämään entistä verkottuneempaa ja aktiivisempaa elämää, ja niihin saatavilla olevilla sovelluksilla on ratkaiseva rooli tämän mahdollistamisessa. Alla on lueteltu joitakin suosituimpia ja hyödyllisimpiä älykellosovelluksia:

 • Urheilusovellukset ovat älykellojen suosituimpia sovelluksia. Nämä sovellukset käyttävät kellon antureita aktiivisuutesi seuraamiseen ja tarjoavat sinulle hyödyllisiä oivalluksia ja tietoja harjoittelustasi. Älykellojen suosittuja kuntosovelluksia ovat esimerkiksi Fitbit, Strava ja Nike Run Club.
 • Viestintäsovellukset, kuten WhatsApp, Facebook Messenger ja Telegram, ovat suosittuja, kun haluat pitää yhteyttä ystäviin ja perheeseen tien päällä. Näillä sovelluksilla voit vastaanottaa viestejä ja ilmoituksia ja vastata niihin ilman, että sinun tarvitsee ottaa puhelinta esiin.
 • Musiikkisovellusten avulla voit kuunnella suosikkimusiikkiasi tien päällä ilman, että sinun tarvitsee kantaa puhelinta mukanasi. Spotify ja Pandora ovat kaksi suosituinta musiikkisovellusta älykelloille, joita voi helposti hallita ranteesta käsin.
 • Navigointisovellusten, kuten Google Mapsin ja Wazen, avulla löydät helposti perille ilman, että sinun tarvitsee ottaa puhelinta esiin. Nämä sovellukset tarjoavat vuorokohtaisia ohjeita ja hälytyksiä liikenteestä, tiesuluista ja muista vaaratilanteista.
 • Älykellot soveltuvat erinomaisesti terveyden ja hyvinvoinnin seurantaan. MyFitnessPalin, Headspacen ja Calmin kaltaiset sovellukset tarjoavat työkaluja stressin hallintaan, meditaatioon ja hengitysharjoituksiin.

Älykellot tarjoavat myös erilaisia viihdesovelluksia, kuten pelejä, uutissovelluksia ja jopa TV- ja elokuvien suoratoistopalveluja. Voit nauttia suosikkiohjelmistasi tien päällä Netflixin tai Hulun avulla tai pelata suosikkipelejäsi sovelluksilla, kuten Angry Birds tai Pokemon Go

Miten valita parhaat älykellosovellukset?

Koska älykellosovelluksia on saatavilla niin paljon, voi olla haastavaa päättää, mitkä niistä sopivat parhaiten tarpeisiisi. Jotta voisit tehdä tietoon perustuvan päätöksen, ota huomioon seuraavat tekijät, kun valitset parhaita älykellosovelluksia:

Yhteensopivuus: Varmista ennen sovelluksen lataamista, että se on yhteensopiva tietyn älykellomallisi ja käyttöjärjestelmäsi kanssa. Kaikki sovellukset eivät ole saatavilla kaikilla alustoilla, ja jotkin sovellukset saattavat toimia vain tietyntyyppisten älykellojen kanssa.

Käyttäjien arviot: Yksi parhaista tavoista määrittää, kannattaako sovellus ladata, on lukea käyttäjien arvosteluja. Etsi sovelluksia, joilla on positiivisia arvosteluja ja korkeat arvosanat, ja kiinnitä huomiota negatiivisiin kommentteihin tai käyttäjien kokemiin ongelmiin.

Hinta: Vaikka monet älykellosovellukset ovat ilmaisia, joillakin voi olla hintalappu. Määritä budjettisi ja päätä, oikeuttavatko sovelluksen ominaisuudet kustannukset. Jotkin sovellukset saattavat tarjota ilmaisen kokeilujakson, joten käytä sitä hyväksesi ja määritä, onko sovellus investoinnin arvoinen.

Ominaisuudet: Mieti, mitä ominaisuuksia haluat sovellukselta ja miten ne vastaavat tarpeitasi. Jos esimerkiksi etsit kuntosovellusta, varmista, että se tarjoaa treenien seuraamiseen tarvitsemasi ominaisuudet, kuten sykkeen seurannan, GPS-seurannan ja kalorilaskennan. Jos etsit viestintäsovellusta, varmista, että se tarjoaa viesti- ja ilmoitusominaisuuksia, jotka toimivat saumattomasti älykellosi kanssa.

Parhaat älykellosovellukset

Älykellosovellusten joukossa on useita huippuehdokkaita, jotka erottuvat joukosta. Nämä sovellukset tarjoavat monenlaisia ominaisuuksia ja toimintoja, kuntoilun seurannasta musiikin suoratoistoon ja jopa kodinkoneiden ohjaamiseen. Seuraavassa on joitakin älykellosovellusten huippuja ja niiden ominaisuuksia:

Fitbit

Fitbit on yksi suosituimmista kuntoilun seurantasovelluksista älykelloille. Se seuraa askelia, sykettä, unta ja harjoittelua, ja se synkronoituu älypuhelimesi kanssa tarjotakseen syvällisen analyysin aktiivisuudestasi. Sovelluksessa on myös sosiaalinen ominaisuus, jonka avulla voit kilpailla ystävien ja perheenjäsenten kanssa kuntotavoitteiden saavuttamisesta.

 • Plussaa: Yksityiskohtainen seuranta, sosiaaliset ominaisuudet, käyttäjäystävällinen käyttöliittymä.
 • Miinukset: Vaatii Fitbit-laitteen, saattaa kuluttaa akkua.

Spotify

Spotify on musiikin suoratoistosovellus, jonka avulla voit nauttia suosikkikappaleistasi liikkeellä ollessasi. Voit hallita sovellusta vaivattomasti älykellostasi, mikä antaa sinulle vapauden ohittaa kappaleita, säätää äänenvoimakkuutta ja jopa toistaa musiikkia offline-tilassa. Lisäksi Spotify tarjoaa räätälöityjä soittolistoja, jotka on räätälöity kuuntelutottumuksiesi mukaan ja jotka perustuvat aiempaan historiaasi.

 • Plussaa: Suuri musiikkikirjasto, henkilökohtaiset soittolistat, offline-toisto.
 • Miinukset: Rajoitetut toiminnot ilman premium-tilausta, saattaa vaatia älypuhelinyhteyden.

Google Maps

Google Maps on navigointisovellus, joka tarjoaa käännöksen mukaan etenemisohjeita, liikennepäivityksiä ja reaaliaikaisia liikennetietoja. Sitä voi ohjata älykellosta, joten sen avulla on helppo löytää perille ilman, että tarvitsee ottaa puhelinta esiin.

 • Plussaa: Tarkat ohjeet, reaaliaikaiset päivitykset, ääninavigointi.
 • Miinukset: Vaatii älypuhelinyhteyden, saattaa kuluttaa akkua.

Headspace

Headspace on meditaatioon suunniteltu sovellus, joka tarjoaa ohjattuja meditaatioita ja mindfulness-harjoituksia. Sovellus esittelee erilaisia teemasessioita, kuten stressinhallinta, uni ja keskittyminen. Voit hallita sovellusta älykellostasi, jolloin voit meditoida ilman puhelinta.

 • Plussaa: Ohjatut meditaatiot, henkilökohtaiset istunnot, offline-toisto.
 • Miinukset: Rajoitetut toiminnot ilman premium-tilausta, saattaa vaatia älypuhelinyhteyden.

Philips Hue

Philips Hue on älykotisovellus, jonka avulla voit hallita kodin valaistusta älykellostasi. Se sisältää useita ominaisuuksia, kuten aikataulutus, värien hallinta ja äänikomennot, joiden avulla valaistuskokemuksesi on helppo mukauttaa.

 • Plussaa: Mukautettava valaistus, äänikomennot, intuitiivinen käyttöliittymä.
 • Miinukset: Vaatii Philips Hue -älyvalaistusjärjestelmän, saattaa kuluttaa akkua.

Kaiken kaikkiaan parhaat älykellosovellukset tarjoavat erilaisia ominaisuuksia ja toimintoja, jotka parantavat jokapäiväistä elämääsi. Halusitpa sitten seurata kuntoasi, kuunnella musiikkia, navigoida kaupungissasi, meditoida tai ohjata kodinkoneitasi, siihen löytyy sopiva sovellus. Vaikka jokaisella sovelluksella on hyvät ja huonot puolensa, oikean sovelluksen valitseminen tarpeisiisi voi parantaa älykellokokemustasi merkittävästi.

FAQ

Miksi älykelloni ei ole yhteydessä puhelimeeni?
Mahdollisia syitä ovat esimerkiksi Bluetooth-yhteysongelmat, vanhentunut ohjelmisto tai tyhjä akku kummassakin laitteessa. On myös mahdollista, että älykellosi ja puhelimesi eivät ole yhteensopivia keskenään. Vianmääritystä varten yritä käynnistää molemmat laitteet uudelleen, päivittää niiden ohjelmistot tai tarkistaa, että ne ovat kantaman sisällä ja pariliitossa oikein.
Mitä sovellusta tarvitsen Android-älykelloon?
Sovellus, joka tunnettiin aiemmin nimellä Android Wear, Wear OS by Google, synkronoi älykellosi ja puhelimesi ja tarjoaa sinulle parannetun kokemuksen puettavan laitteesi käytöstä.
Ei, älykellot eivät ole vain Android-laitteille. Älykelloja on saatavilla useille eri käyttöjärjestelmille, kuten iOS:lle, Androidille ja muille alustoille.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 0 / 5. Arvioiden lukumäärä: 0

Ei arvosteluja.