Artikkeli sisältää mainoslinkkejä ja on siten sponsoroidtu. Lue lisää täältä.

CURA of Sweden painopeitto opas:
Paras painopeitto CURA 2024

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotteiden valinta perustuu tutkimukseen..., mutta keskitymme pääasiassa tuotteisiin, jotka ovat saatavilla hintaportaaleissa tai mainosalustoilla. Artikkeleissamme on pääasiassa ulkoisia testejä ja arvosteluja oman testauksen sijaan. Listaus ei ole tuotteiden arviointi, ja mainossopimukset voivat vaikuttaa tuotteidemme sijoittumiseen ja valintaan – lue lisää täältä. Lue lisää

3 Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.

Vietämme noin kolmanneksen elämästämme nukkuen, joten olisi tärkeää varmistaa, että tämä aika olisi mahdollisimman levollista. Painopeitot käyttävät niin sanottua syväpainostimulaatiota, joka voi auttaa lievittämään ahdistusta ja levottomuutta parempien yöunien takaamiseksi. Parhaimman painopeiton löytäminen omiin tarpeisiisi voi kuitenkin olla haastavaa.

CURA of Sweden on yksi suosituimmista painopeittojen valmistajista. Heiltä löytyy useita eri malleja, joiden joukosta voit löytää juuri itsellesi sopivan vaihtoehdon. Ne on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista, joten voit olla varma, että saat parhaan mahdollisen tuotteen. Olemme koonneet tähän artikkeliin luettelon parhaista CURA-painopeitoista.

test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

Testi: Paras CURA painopeitto 2024 – 3 tuotetta vertailussa

Huomaa, että emme ole löytäneet riippumattomia testejä tästä tuoteryhmästä. Tästä syystä olemme ensisijaisesti analysoineet asiakkaiden omia "tuotetestejä" ja verranneet niitä tuotteiden teknisiin tietoihin sekä hintaan.

Paras CURA painopeitto kesäksi test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

CURA Pearl Classic (150 x 210) 7 kg Cura painopeitto - sertifioitu peitto hypoallergeenisellä täytteellä

CURA Pearl Classic – painopeiton tärkein etu on se, että se on valmistettu 100-prosenttisesta puuvillaisesta ulkokankaasta, mikä tekee siitä hyvän valinnan kesäksi. Tämä pehmeä painopeitto tarjoaa sinulle mukavan ja virkistävän unikokemuksen kuumimpina kuukausina.

CURA Pearl Classic (150 x 210) 7 kg Cura painopeitto
Paras CURA painopeitto kesäksi

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta CURA Pearl Classic (150 x 210) 7 kg Cura painopeitto:

 • Hypoallergeeninen täyte
 • Päällyskangas 100 % puuvillaa
 • Konepestävä

Arvostelu: Tuoteanalyysissä CURA Pearl Classic (150 x 210) 7 kg

TEKNISET TIEDOT

 • Päällyskangas: puuvilla
 • Painojen tyyppi: lasihelmet
 • Painovaihtoehdot: 3, 5, 7, 9, 11, 13 kg.
 • Koko: 150 x 210 cm

Hyvä materiaali ja painon jakautuminen
Tämä CURA of Swedenin painopeitto on hyvä ratkaisu kaikille, jotka tavoittelevat mukavampaa ja levollisempaa unta.

Cura Pearl painopeitto tarjoaa rauhallisen ja rentouttavan tunteen, joka voi auttaa sinua nukahtamaan nopeammin ja pysymään unessa pidempään. Ydin on täytetty luonnollisilla, hienoksi hiotuilla lasihelmillä yhdessä polyesterityynyn kanssa.

Koska täyte on valmistettu polyesteristä, se ei luo sopivaa ympäristöä allergeeneille tai pölypunkille, mikä tekee siitä hypoallergeenisen.

Helppo pestä
Tämä painopeitto on konepestävä 60 asteessa. Lisäksi sen voi desinfioida joko pakastimessa tai ripustamalla sen ulos mataliin lämpötiloihin. Tämä on tehokas tapa poistaa bakteerit ja punkit. Tällä mallilla on myös alhainen TOG-arvo (2,7), joka luo useimmille ihmisille sopivan lämpötilan koko kesän ajaksi.

Sertifioitu tuote
Cura Pearl painopeitolle on myönnetty ÖKO-TEX® Standard 100 -sertifikaatti, jonka mukaan se ei sisällä haitallisia myrkkyjä, joten se on turvallinen valinta allergikoille ja astmaatikoille. Lisäksi sillä on CE-sertifikaatti, joka takaa, että tuote täyttää kaikki Euroopan unionin turvallisuusvaatimukset.

Lisätietoja CURA Pearl Classic (150 x 210) 7 kg Cura painopeitto

TEKNISET TIEDOT

 • Päällyskangas: puuvilla
 • Painojen tyyppi: lasihelmet
 • Painovaihtoehdot: 3, 5, 7, 9, 11, 13 kg.
 • Koko: 150 x 210 cm

Toimituksemme arvio

CURA Pearl Classic -painopeitossa on lempeä puuvillainen ulkopinta, joka sopii lähes kaikille. Tuote on sertifioitu, joten sinun ei tarvitse huolehtia painopeiton haitallisuudesta. Vaikka tätä tuotetta on saatavana vain valkoisena, sen puhtaana pitäminen ei ole ongelma, sillä se on konepestävä. Lisäksi sen täytteellä on alhainen TOG-arvo, joten pidämme sitä parhaana CURA-painopeittona erityisesti kesäkeleille.

Plussat og Miinukset CURA Pearl Classic (150 x 210) 7 kg Cura painopeitto

Plussat

 • ÖKO-TEX® STANDARD 100 -sertifikaatti
 • CE-sertifioitu
 • Mukava ja hellävarainen

Miinukset

 • Saatavana vain valkoisena
Paras CURA painopeitto ympärivuotiseen käyttöön test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

CURA Pearl Eco -painopeitto on ympäristöystävällinen tuote, joten voit olla rauhassa tietäen, että teet oman osasi ympäristön hyväksi. Se on sopiva valinta kaikille, jotka haluavat mukavan ja ympäristöystävällisen painopeitonhyviä yöunia varten.

CURA Pearl Eco (150 x 210) 7 kg Cura painopeitto
Paras CURA painopeitto ympärivuotiseen käyttöön

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta CURA Pearl Eco (150 x 210) 7 kg Cura painopeitto:

 • Hengittävä materiaali
 • Sopii kaikkiin vuodenaikoihin
 • Ympäristöystävällinen tuote

Arvostelu: Tuoteanalyysissä CURA Pearl Eco (150 x 210) 7 kg

TEKNISET TIEDOT

 • Päällyskangas: puuvilla
 • Painojen tyyppi: lasihelmet
 • Painovaihtoehdot: 5, 7, 9, 13 kg
 • Koko: 150 x 210 cm

Luonnonmateriaalit (luomupuuvilla)
CURA Pearl Eco -painopeitoissa on 100 % luonnollinen ulkokangas ja täyte. Molemmat on valmistettu luomupuuvillasta.

Kankaansa ansiosta tämä painopeitto on hyvin hengittävää sorttia. Tämä tarkoittaa, että se on ilmavampi kuin muut CURA:n mallit. Lisäksi se toimitetaan puuvillakangaspussissa. Tämä tekee säilytyksestä ja kuljetuksesta helppoa. Tätä pussia voi myös käyttää kätevänä kauppakassina.

Konepestävä
Pearl Eco:n TOG-arvo on 4,16, mikä on hieman korkeampi kuin Pearl Classic -mallin. Se on myös pörröisempi kuin Classic-malli. Keskitasoisen TOG-arvon ja hengittävien, orgaanisten materiaalien ansiosta tämä painopeitto sopii kaikkiin vuodenaikoihin.

Se on helppo puhdistaa, sillä sen voi pestä koneessa 60 asteessa. Muista kuitenkin kuivata se ilmakuivaksi huoneenlämmössä tai ulkona. Kuivattaessa painopeiton tulee olla täysin venytettynä kaikkiin suuntiin.

Hyvä asiakaspalvelu
Jos et ole tyytyväinen tuotteeseen, voit palauttaa sen 30 päivän kuluessa ja saada rahasi takaisin. Muista kuitenkin, että palautuksesta saatetaan veloittaa palautusmaksu.

Lisätietoja CURA Pearl Eco (150 x 210) 7 kg Cura painopeitto

TEKNISET TIEDOT

 • Päällyskangas: puuvilla
 • Painojen tyyppi: lasihelmet
 • Painovaihtoehdot: 5, 7, 9, 13 kg
 • Koko: 150 x 210 cm

Toimituksemme arvio

CURA Pearl Eco on ympäristöystävällinen painopeitto. Puuvillakankaan ansiosta se on hankaamaton ja hellävarainen. Lisäksi se on helppo pitää puhtaana, sillä se on konepestävä. Vaikka sitä ei voi kuivata kuivausrummussa, sen voi lingota matalalla nopeudella. Tuotteella on ÖKO-TEX® Standard 100 -sertifikaatti, ja koska sen TOG-arvo on keskitasoa, pidämme sitä CURA:n parhaana ympärivuotisena valintana.

Plussat og Miinukset CURA Pearl Eco (150 x 210) 7 kg Cura painopeitto

Plussat

 • Mukana tulee uudelleenkäytettävä pussi
 • Mukava ja sertifioitu tuote
 • Ei hankaa

Miinukset

 • Ei kestä rumpukuivausta
Paras CURA painopeitto talveksi test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

CURA Pearl Down tarjoaa hyvät eristysominaisuudet täytteensä ansiosta. Ankanuntuvatäyte pitää sinut lämpimänä myös alhaisissa lämpötiloissa, joten se on sopiva valinta talvikuukausiksi.

CURA Pearl Down (135 x 200) 8 kg Cura painopeitto
Paras CURA painopeitto talveksi

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta CURA Pearl Down (135 x 200) 8 kg Cura painopeitto:

 • Seitsemän kangaskerrosta
 • ÖKO-TEX® Standard 100 -sertifikaatti
 • Hyvät eristysominaisuudet

Arvostelu: Tuoteanalyysissä CURA Pearl Down (135 x 200) 8 kg

Monikerroksinen painopeitto
CURA Pearl Down -painopeitolla on ainutlaatuinen muotoilu. Siinä on seitsemän kangaskerrosta. Kaksi kerrosta on valmistettu ankanuntuvasta, kun taas päällimmäinen (ulkoinen) kerros ja sisäkerrokset on valmistettu puuvillasta.

Täyte koostuu 75-prosenttisesti ankanuntuvasta ja 25-prosenttisesti höyhenistä, kun taas lisäpaino on saatu aikaan lasihelmillä, jotka on jaettu tasaisesti koko peiton alueelle. Tämä tarjoaa hyvän tasapainon toimivuuden ja pehmeyden välillä.

Rentouttaa kehoa
Pearl Downilla on rauhoittava vaikutus koko kehoon. Paino sekä sen luoma paine lisäävät rentoutumista ja parantavat unen laatua. Tällä painavalla untuvapeitolla on ÖKO-TEX® STANDARD 100 -sertifikaatti, ja se on rekisteröity Ruotsin lääkevirastossa lääkinnälliseksi apuvälineeksi.

Näin varmistetaan, että sekä tuotanto että itse tuote täyttävät korkeat vaatimukset, jotka liittyvät terveyteen, turvallisuuteen, toimivuuteen ja ympäristövaikutuksiin.

Toimituksemme arvio

CURA Pearl Down on sertifioitu tuote, jossa on laadukas muotoilu ja täyte. Vaikka tämä painopeitto on konepestävä, sen pesulämpötila on alhainen (40 astetta). Tästä pienestä haitasta huolimatta se voidaan kuitenkin puhdistaa kuivapesussa, ja siinä on lämmin ankanuntuvatäyte, jossa on korkea TOG-arvo, mikä tekee siitä parhaan CURA-painopeiton talveksi.

Plussat og Miinukset CURA Pearl Down (135 x 200) 8 kg Cura painopeitto

Plussat

 • Rauhoittava vaikutus kehoon
 • Päällyskangas 100 % puuvillaa
 • Rekisteröity Ruotsin lääkevirastossa lääkinnälliseksi apuvälineeksi

Miinukset

 • Alhainen pesulämpötila

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun ostat painopeiton?

Koko
Painopeitot on suunniteltu tarjoamaan syväpainostimulaatiota, joka voi auttaa rentoutumaan ja nukkumaan. Mutta jos painopeitto on liian pieni, se ei pysty tarjoamaan riittävää peittävyyttä, tai jos se on liian suuri, se voi olla liian raskas ja aiheuttaa epämukavan tunteen. Ota aivan ensimmäiseksi huomioon sänkysi mitat.

Painopeiton tulisi olla noin 10-15 % pienempi kuin patjasi, jotta se pysyy paikallaan yön aikana. Toiseksi, mieti oman kehosi kokoa ja painoa. Jos olet siro, tarvitset todennäköisesti pienemmän painopeiton kuin pidempi tai painavampi henkilö. CURA:n painopeittoja voi mallista riippuen ostaa eri kokoisina. 135 x 200 cm ja 150 x 210 cm ovat suosittuja kokoja, joita on saatavana eri painoisina.

Paino ja täyttö
Painon on jakauduttava tasaisesti koko painopeittoon, ja sen täytteen on oltava pehmeä sekä miellyttävän tuntuinen. Painopeitot sisältävät yleensä joko muovirakeita tai lasisia mikrohelmiä, jotka on suunniteltu lisäämään painoa.

Näihin rakeisiin tai helmiin liittyy usein jonkinlainen vanu, joka antaa lämpöä ja vähentää täytteen liikkumisen tunnetta ja ääntä. Tyypillisesti painopeitot painavat 1-13 kg, ja nyrkkisääntönä kannattaa valita painopeitto, jonka paino on noin 10 % kehon painosta.

Esimerkiksi jos henkilö painaa 70 kg, hänen tulisi hankkia 7 kg painoinen painopeitto. CURA- painopeittoja on tarjolla eri painoisina – 3 kilosta 16 kiloon saakka, joten ne sopivat kaikille. Helmet ovat lasia, johon on ommeltu polyesteritäyte.

Materiaali
Painopeittoja on saatavilla useista eri materiaaleista valmistettuina, kuten fleecestä tai sametista, mutta päällimmäisen kerroksen tulisi olla pehmeää, hengittävää kangasta. Esimerkiksi puuvilla tai bambu on hyvä vaihtoehto.

Painopeitoissa käytetään joskus synteettisiä kankaita, kuten polyesteriä, vaikka nämä materiaalit voivat toisinaan aiheuttaa hikoilua. On tärkeää valita painopeitto, joka on konepestävä, jotta voit pitää sen raikkaana ja puhtaana mahdollisimman vaivattomasti. CURA:n painopeittojen ulkokangas on valmistettu 100-prosenttisesta puuvillasta, mikä tekee niistä hengittäviä ja mukavia. Lisäksi ne on helppo pitää puhtaana, koska ne ovat konepestäviä.

Hinta
CURA of Swedenin -painopeitoissa käytetään laadukkaita materiaaleja, ja niiden hinta vaihtelee 150 eurosta 250 euroon muun muassa koosta ja painosta riippuen. Jos kuitenkin pidät tarjouksia silmällä, voit löytää sellaisen itsellesi 60-70 eurolla.

Käyttäjien ja asiantuntijoiden arviot
Lisätietoja tuotteesta saat käyttäjien ja asiantuntijoiden arvioista. Käyttäjäarvostelujen avulla voit saada käsityksen painopeiton tekstuurista sekä mukavuudesta. Asiantuntija-arvosteluista löytyy kuitenkin enemmän teknistä tietoa painopeitoista.

Ammattilaiset arvostelevat esimerkiksi, kuinka hyvin se pitää lämpöä ja kuinka tasaisesti paino jakautuu. Otamme artikkeleissamme huomioon sekä käyttäjien että asiantuntijoiden arviot.

arrow-more

Miksi painopeitot ovat hyviä?

Painopeittojen luoma paine saattaa autonomisen hermoston “lepotilaan”, mikä vähentää joitakin ahdistuksen oireita, kuten sydämen tykytystä tai kiihtynyttä hengitystä. 

Ne voivat tarjota lukuisia etuja, kuten:

 • Stressin ja ahdistuksen lievittäminen – Painotetut peitot voivat auttaa vähentämään stressiä ja ahdistusta tarjoamalla syväpainostimulaatiota. Tällainen stimulaatio voi auttaa vapauttamaan serotoniinia, joka on hyvänolon hormoni. Se voi parantaa mielialaa ja edistää rentoutumista.
 • Parempi unenlaatu – Jos kärsit unettomuudesta tai muista unihäiriöistä, painopeitto voi auttaa. Painopeiton tarjoama syväpainostimulaatio voi auttaa rentouttamaan kehoa ja mieltä, mikä helpottaa nukahtamista ja unessa pysymistä koko yön ajan.
 • Kivunlievitys – Jotkut käyttävät painopeittoja lievittämään kipua, joka liittyy esimerkiksi fibromyalgiaan tai niveltulehdukseen. Painopeiton tarjoama syväpainostimulaatio voi auttaa vapauttamaan endorfiineja, jotka ovat elimistön tuottamia luonnollisia kipulääkkeitä.

 

Painopeitot voivat myös auttaa erilaisissa sairauksissa, kuten ahdistuneisuudessa, unihäiriöissä, ADHD:ssa ja autismissa.

Kuinka pitkään painopeittoa voi käyttää?

Kevyt paine auttaa sinua tuntemaan olosi heti rentoutuneemmaksi, joten painopeiton käytölle ei ole olemassa mitään tiettyä aikarajaa. Pitkän aikavälin hyödyt riippuvat siitä, kuinka usein käytät sitä. Jotkut ihmiset saattavat tarvita johdonmukaista käyttöä kehittääkseen terveempiä unirytmejä.

Olemme kaikki eri tavalla johdotettuja, joten kuten minkä tahansa muun tavan kohdalla, johdonmukaisuus on avainasemassa. Joidenkin nukkujien on kuitenkin syytä noudattaa erityisiä varotoimia ja keskustella lääkärin kanssa ennen painopeiton käyttämisen aloittamista.

Painopeitto ei välttämättä sovi henkilöille, jolla on tiettyjä sairauksia, kuten kroonisia hengitys- tai verenkiertoelimistön ongelmia, astmaa, matalaa verenpainetta, tyypin 2 diabetesta tai klaustrofobiaa. Lisäksi suositellaan, että henkilöt, joilla on obstruktiivinen uniapnea (OSA), välttävät painopeiton käyttöä, koska paino voi rajoittaa ilmavirtausta.

Onko tavallisen peiton ja painopeiton välillä eroja?

Peitot voidaan täyttää untuvalla, höyhenillä, villalla tai synteettisillä vaihtoehdoilla. Untuva on suosituin täytemateriaali, koska se on kevyt ja se eristää hyvin. Villa on toinen suosittu valinta, koska se on luonnollista ja hengittävää.

Synteettisistä täytteistä on tulossa yhä suositumpia, koska ne eristävät hyvin ja ovat allergiatestattuja. Sekä tavalliset pussilakanat että painopeitot käyttävät monia samoja materiaaleja. Painopeitoissa on kuitenkin hyödynnetty lisäpainoa esimerkiksi lasista tai muovista valmistettujen helmien tai rakeiden muodossa.

Painopeitot ovat terapeuttisia peittoja, jotka painavat useimmiten 1-13 kg. Lisäpainon luoma paine jäljittelee terapeuttista tekniikkaa, jota kutsutaan syväpainostimulaatioksi tai paineterapiaksi. Syväpainestimulaatio rentouttaa hermostoa. Se mallintaa syleilyn tai halatuksi tulemisen kokemusta, ja voi siksi auttaa lievittämään kipuja, vähentämään ahdistusoireita, parantamaan unenlaatua ja lievittämään masennusoireita.

Voit käyttää painopeittoa pussilakanan kanssa. Jos käytät pussilakanaa, saatat huomata, että painotettu pussilakana liikkuu hieman pussilakanan sisällä sen painon vuoksi. Tämän helpottamiseksi CURA:n painopeitoissa on erityiset silmukat, jotka voit sitoa yhteen, jotta peitto pysyy siististi pussilakanan sisällä.

CURA:n tuotteisiin erikoistuneen artikkelin lisäksi olemme luoneet toisen oppaan, joka käsittelee painopeittoja yleisellä tasolla ja esittelee parhaat vaihtoehdot myös muilta valmistajilta.

FAQ

Mikä on painopeitto?
Painopeitot ovat eräänlaisia vuodevaatteita, jotka on täytetty esimerkiksi lasihelmillä tai muovirakeilla. Sen paino luo halatuksi tulemisen tunteen, mikä voi olla hyödyllistä ihmisille, joilla on ahdistuneisuus- tai aistienkäsittelyhäiriöitä. Painopeitot voivat olla hyödyllisiä myös ihmisille, joilla on univaikeuksia levottomien jalkojen oireyhtymän tai muiden sairauksien vuoksi.
Kuinka painava painopeiton tulisi olla?
Painopeiton tulisi olla noin 10 % omasta painostasi. Jos esimerkiksi painat 50 kg, painopeiton tulisi painaa noin 5 kg.
Kuinka paljon hyvä painopeitto maksaa?
Halvemmissa painopeitoissa käytetään yleensä huonompilaatuisia kankaita, joiden käyttöikä on lyhyempi kuin kalliimmissa vaihtoehdoissa. Budjettiystävälliset painopeitot maksavat noin 30 euroa, kun taas korkeamman hintaluokan mallit voivat maksaa jopa 300 euroa. CURA-painopeittoja voi löytyä tarjouksista normaalia edullisempaan hintaan alennettuna.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 0 / 5. Arvioiden lukumäärä: 0

Ei arvosteluja.