Paras senioripuhelin 2023:
5 senioripuhelinta testissä

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotevalikoima perustuu rehellisiin analyyseihin ja tutkimuksiin,..., mutta artikkelit sisältävät vain yhteistyökumppaneidemme valikoimista löytyviä tuotteita. Artikkeleitamme voidaan siis pitää mainoksina. Lue täältä, kuinka kumppanuudet vaikuttavat tuotteidemme listausjärjestykseen. Artikkelimme sisältävät pääasiassa kolmansien osapuolien toteuttamia testejä ja arvosteluja. Lue lisää

5 Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.
MAINOKSET Vaikka tämän artikkelin ensisijainen tarkoitus on tarjota rehellistä ja riippumatonta tietoa, se sisältää sponsoreidemme mainoslinkkejä, minkä vuoksi tuotearvioita on pidettävä mainoksina.

Kun ikääntyneiden ihmisten suhteellinen määrä kasvaa jatkuvasti, myös ikääntyneiden aikuisten erityistarpeet huomioon ottavien matkapuhelinten kysyntä kasvaa. Senioripuhelimet tarjoavat yksinkertaisen, käyttäjäystävällisen käyttöliittymän ja tärkeimmät helppokäyttöiset ominaisuudet.

Tässä artikkelissa tarkastelemme senioripuhelinten erityispiirteitä, kuten helppokäyttöisyyttä, näyttöä, akkuestoa, kestävyyttä sekä hätä- ja lisäominaisuuksia. Artikkelimme tavoitteena on tarjota hyödyllistä tietoa ja ohjeita, joiden avulla voit valita tarpeisiisi sopivan mallin, etsitpä sitten puhelinta itsellesi tai läheisellesi.

test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

Testi: Paras senioripuhelin 2023 – 5 tuotetta vertailussa

Mitä kannattaa ottaa huomioon senioripuhelinta ostaessa?

Näyttö ja näppäimistö
Iso näytön koko ja suuret fyysiset painikkeet tekevät ikääntyneiden käyttäjien matkapuhelimista helppokäyttöisempiä. Ne ovat ratkaisevan tärkeässä roolissa, koska useimpien seniorien, erityisesti näkövammaisten, on pystyttävä näkemään ne hyvin. Valitse sellainen puhelin, jossa on yksinkertainen käyttöliittymä, suuret, hyvin sijoitetut painikkeet ja selkeä navigointi. Puhelimen pitäisi olla helppokäyttöinen myös niille, joilla on heikentynyt sorminäppäryys tai erilaisia liikuntarajoitteita. Näytön on myös oltava riittävän suuri ja selkeä. Siinä on oltava helppolukuiset fontit ja säädettävät tekstikoot. Tämä on erityisen tärkeää näkövammaisille senioreille.

Akkukesto
Etsi sellainen puhelin, jonka akkukesto on pitkä, sillä ikääntyneet saattavat unohtaa ladata puhelimensa säännöllisesti. Puhelin, jonka valmiusaika on vähintään useita päiviä, on ihanteellinen. Tämä tarkoittaa, että puhelin voi olla päällä useita päiviä ilman latausta, ainakin jos sitä ei käytetä paljon. Senioripuhelimen keskimääräinen akkuesto voi vaihdella puhelimen mallista ja ominaisuuksista riippuen. Useimmat senioripuhelimet on kuitenkin suunniteltu niin, että niiden akkukesto on huomattavasti pidempi kuin tavallisissa älypuhelimissa, koska niiden ominaisuudet ja toiminnot ovat yksinkertaisempia. 

Lisä- ja hätätoiminnot
Useimmilla senioripuhelimilla pystyy vain soittamaan, lähettämään tekstiviestejä ja muuttamaan fonttikokoa, sillä iäkkäät ihmiset suosivat yleensä malleja, joissa on vain perustoiminnot. Tavallisten soitto- ja tekstiviestiominaisuuksien lisäksi joissakin malleissa on myös kalenteri, FM-radio, laskin ja kamera, jotka kaikki ovat mukavia lisäominaisuuksia.

Bluetooth-teknologia, jonka avulla voidaan muodostaa yhteys Bluetooth-yhteensopiviin kuulokkeisiin, jotka mahdollistavat handsfree-käytön, on toinen myös yksi mahdollisista ominaisuuksista, joka voi parantaa käyttökokemusta, mutta se ei ole välttämätön. Yksi olennainen asia, jota kannattaa etsiä, on hätä-/SOS-painike, jolla voi soittaa apua hätätilanteessa. Joissakin senioripuhelimissa on hälytys- tai ajastinominaisuus, joka voi muistuttaa käyttäjäänsä esimerkiksi lääkkeiden ottamisesta tai lääkärin vastaanotolle lähtemisestä.

Hinta
Senioripuhelimen hinta riippuu valmistajasta ja siitä, kuinka paljon ominaisuuksia puhelimessa on. Suosittelemamme perusmallit alkavat 15 eurosta ja nousevat yli 80 euroon. Suurin ero on niiden tarjoamassa yleisessä käyttöliittymässä, mutta myös ominaisuuksien määrässä, ja kalliimmissa puhelimissa niitä on enemmän. Koska iäkkäät ihmiset eivät välttämättä tarvitse kaikkia lisäominaisuuksia, vaan ainoastaan kaikkein välttämättömimmät, suosittelemme valitsemaan yksinkertaisen mallin. 

Käyttäjien ja asiantuntijoiden arviot
Senioripuhelimen valitseminen voi olla helpompaa, jos luet etukäteen käyttäjien ja asiantuntijoiden arvioita. Asiantuntijat voivat kertoa enemmän siitä, miten puhelin pärjää testeissä akkukeston, helppokäyttöisyyden ja ominaisuuksien yleisen toimivuuden suhteen. Käyttäjien arvosteluista saat puolestaan tietoa heidän kokemuksiaan puhelimen päivittäisestä käytöstä ja mahdollisista haittapuolista, joita he ovat saattaneet kohdata. Otimme molemmat mukaan tähän artikkeliin ja loimme yleiset johtopäätöksemme niiden perusteella. 

arrow-more

Näin VertaaTuote arvioi ja valitsee tuotteet

Tässä artikkelissa tarkastellaan useita suosittuja tuotteita, jotka olemme löytäneet perusteellisen tutkimuksen ja analyysin avulla. Artikkelissa esiteltyjä tuotteita myy yksi tai useampi kumppaneistamme. Löydät yhteistyökumppanimme monista hintataulukoista, mikä antaa sinulle mahdollisuuden etsiä parhaan hinnan valitsemallesi tuotteelle. Vaikka nämä kumppanuudet voivat vaikuttaa artikkelin tuotevalikoimaan, suosituksemme perustuvat tuotteen kokonaisarvioon.

Arvioimme ja vertaamme artikkelissa esiintyviä tuotteita seuraavien tekijöiden perusteella:

  1
 • Viralliset ja puolueettomat tuotetestit
 • 2
 • Asiakkaiden arviot ja mielipiteet tuotteesta
 • 3
 • Tilastot kuluttajien käyttäytymisestä ja mieltymyksistä
 • 4
 • Tekniset tiedot, ominaisuudet sekä hyvät ja huonot puolet
 • 5
 • Takuu, palvelu ja maine jälleenmyyjien keskuudessa

Muodostamme käsityksen hinta-laatusuhteesta näiden tekijöiden perusteella, ​​ja teemme subjektiivisen arviomme sekä suosituksemme. Huomaa kuitenkin, että tämä artikkeli ei ole markkinoiden parhaiden tuotteiden rankkaus vaan arvostelu.

Merkintämme, kuten "Paras budjettivalinta", "Paras langaton malli", "Hyvä hinta-laatusuhde" jne. - ovat tutkimuspäälliköiden yksittäisiä, riippumattomia arvioita, jotka perustuvat kulloinkin edellä mainittuun menetelmään.

VertaaTuote suosittelee test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Doro 1370 - klassinen perustason senioripuhelin

 • 4,6/5 Testberichte.de
 • 4,5/5 Amazon
 • 4,5/5 Google Shopping

Yksi Doro 1370:n merkittävimmistä ominaisuuksista on laitteen takaosassa sijaitseva hätäpainike. Tämä painike tarjoaa mielenrauhaa sekä käyttäjälle että hänen läheisilleen, sillä se voi yhdistää käyttäjän nopeasti hätäpalveluihin onnettomuuden tai muun hätätilanteen sattuessa.

Doro 1370
VertaaTuote suosittelee

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Valmiusaika jopa 530 tuntia
 • Kamera salamalla
 • Hätäpainike

Toimituksemme arvio

Kaiken kaikkiaan Doro 1370 on hyvä valinta senioreille, jotka haluavat luotettavan ja helppokäyttöisen puhelimen. Suuret painikkeet ja hyvä tekstikoko, selkeä näyttö sekä hätäpainike tekevät siitä ihanteellisen laitteen iäkkäille aikuisille, jotka haluavat pitää yhteyttä läheisiinsä ja säilyttää itsenäisyytensä.

Lisäksi sen kestävyys ja pitkä akkukesto takaavat, että se kestää vahingossa tapahtuvat pudotukset ja runsastakin käyttöä yhdellä latauksella. Yksi haittapuoli on kuitenkin se, että viesteille on vain rajatusti tallennustilaa, mutta on tärkeää huomata, että tätä puhelinta ei ole suunniteltu tehomyllyksi, jolla pitäisi olla valtava tallennuskapasiteetti. Kyseessä on puhelin, joka on suunniteltu yksinkertaiseksi, helppokäyttöiseksi ja luotettavaksi.

Hyvät ja huonot puolet - Doro 1370

Plussat

 • Suuri näyttö
 • Nopea pääsy ilmoituksiin
 • Suuri tekstikoko
 • Nopea lataus

Miinukset

 • Viestien tallennustila on rajallinen

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Doro 1370

TEKNISET TIEDOT

 • Näytön koko: 6 cm
 • Mitat: 12,5 x 6,16 x 1,25 cm
 • Paino: 106 g
 • Akkukesto puhuessa: 7 t
 • Akkukesto valmiustilassa: 530 t

Doro 1370 on erittäin helppokäyttöinen senioripuhelin. Suuret näppäimet sekä hyvänkokoinen näyttö helpottavat kirjoittamista ja vähentävät virheitä. Akkukesto on 7 tuntia ja valmiusaika jopa 530 tuntia, mikä tarkoittaa, että tämä puhelin kestää pitkään ilman, että sitä tarvitsee välissä ladata.

Salamalla varustetun kameran avulla voit ottaa kuvia myös heikossa valaistuksessa, ja 6 cm:ä leveän näytön ansiosta näet helposti, mitä kuvissa tapahtuu. Myös painikkeet ovat helposti nähtävissä, ja puhelimessa on myös micro-SD-korttipaikka ylimääräisten valokuvien ja videoiden tallentamista varten.  

Lisäksi tässä mallissa on kestävä ulkopinta ja se on rakennettu kestämään pudotuksia, joten se on ihanteellinen valinta niille, joilla voi olla liikkumis- tai näppäryysongelmia. Siinä on myös muita käteviä ominaisuuksia, kuten laskin, FM-radio ja herätyskello. Vaikka sen hinta on hieman korkeampi kuin joidenkin muiden mallien, se tarjoaa ominaisuuksia, jotka oikeuttavat nämä kustannukset. Esimerkiksi nopea latausaika on erinomainen, jos et halua olla pitkään ilman puhelintasi, ja suuri näytön koko on ihanteellinen, jos koet pienempien näyttöjen käytön haastavaksi.

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet Doro 1370:sta

Sekä asiantuntijat että käyttäjät ovat antaneet tälle puhelimelle hyvät arvosanat sen muotoilusta, ominaisuuksista ja hinta-laatusuhteesta. Sillä on Amazonissa 4,5/5 tähteä, ja käyttäjät kehuvat puhelimen hyvää äänenlaatua ja helppokäyttöistä käyttöliittymää. 

Se sai 4,7/5 pistettä Testberichte.de-sivustolla, jossa asiantuntijat kehuvat puhelimen vankkaa, hieman leveämpää muotoilua ja lähes kolmen viikon akkukestoa.

TEKNISET TIEDOT

 • Näytön koko: 6 cm
 • Mitat: 12,5 x 6,16 x 1,25 cm
 • Paino: 106 g
 • Akkukesto puhuessa: 7 t
 • Akkukesto valmiustilassa: 530 t
Hyvä klassikkomalli sopuhintaan test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Maxcom MM428 Dual SIM - klassinen senioripuhelin käyttäjäystävällisillä painikkeilla

 • 4,4/5 Google Shopping

Tämä innovatiivinen puhelin on suunniteltu vastaamaan niiden ikäihmisten tarpeisiin, jotka haluavat pitää yhteyttä läheisiinsä ilman älypuhelimen monimutkaisuutta. Maxcom MM428:n kahden SIM-korttipaikan ansiosta voit käyttää kahta SIM-korttia samanaikaisesti, joten se sopii erinomaisesti niille, jotka matkustavat usein sekä niille, joiden on erotettava henkilökohtaiset ja liikekontaktit toisistaan.

Maxcom MM428 Dual SIM
Hyvä klassikkomalli sopuhintaan

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Suuret taustavalaistut näppäimet
 • SOS-painike edessä
 • Paikat kahdelle SIM-kortille

Toimituksemme arvio

Yhteenvetona voidaan todeta, että Maxcom MM428 Dual SIM senioripuhelin on ihanteellinen valinta senioreille, jotka haluavat puhelimen, joka on helppokäyttöinen, mutta tarjoaa silti kehittyneitä ominaisuuksia, kuten kaksi SIM-korttipaikkaa. Vaikka siinä on vain yksi soittoääni, mutta iäkkäillä ihmisillä ei ehkä ole erityisiä toiveita sen suhteen, joten kyseessä on mielestämme edelleen yksi parhaista senioripuhelimista.

Hyvät ja huonot puolet - Maxcom MM428 Dual SIM

Plussat

 • Suuri fontti
 • Yksinkertainen valikko
 • Kovaääninen kaiutin
 • Kestävä akku

Miinukset

 • Vain yksi soittoääni

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Maxcom MM428 Dual SIM

TEKNISET TIEDOT

 • Näytön koko: 4,5 cm
 • Mitat (KxSxK): 11,6 x 5,4 x 1,35 cm
 • Paino: 78 g
 • Akkukesto puhuessa: 5 t
 • Akkukesto valmiustilassa: 240 t

Puhelimessa on suuri fontti, mikä on tärkeä ominaisuus, jos iäkkään henkilön on vaikea nähdä pienempiä fontteja. Yksinkertaisen valikon ja suurten taustavalaistujen näppäinten ansiosta puhelinta on helppo käyttää myös heikossa valaistuksessa.

SOS-näppäimen avulla voit ottaa nopeasti yhteyttä perheeseen tai ystäviin hätätilanteessa. Puhelimessa on myös taskulamppu ja radio, ja sen riittoisa akku kestää jopa 5 tuntia puheluita, ja sen valmiusaika on 240 tuntia.

Maxcomin osoitekirjaan mahtuu jopa 300 yhteystietoa, mikä on enemmän kuin tarpeeksi useimmille ihmisille. Näin on helppo pitää kirjaa kaikista tärkeistä yhteystiedoistasi, olivatpa ne sitten perheenjäseniä, ystäviä tai liikekumppaneita. Lisäksi 4,5 cm:n näyttö ja resoluutio 160 x 128 takaavat, että kuvia ja tekstejä voi katsella selkeästi.

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet Maxcom MM428 Dual SIM:stä

Käyttäjät ovat antaneet Maxcom MM428 Dual SIM senioripuhelimelle hyvät arvosanat, ja useimmat heistä ovat todenneet, että sen käyttöliittymä on helppokäyttöinen, painikkeet ovat suuret ja äänenlaatu on erinomainen. Se sai 4,5/5 tähteä Googlen käyttäjäarvostelujen yhteenvedon perusteella.

TEKNISET TIEDOT

 • Näytön koko: 4,5 cm
 • Mitat (KxSxK): 11,6 x 5,4 x 1,35 cm
 • Paino: 78 g
 • Akkukesto puhuessa: 5 t
 • Akkukesto valmiustilassa: 240 t
Budjettiystävällinen senioripuhelin test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Nokia 105 2019 Dual SIM - senioripuhelin erinomaisella akkukestolla

 • 4,2/5 Google Shopping

Nokia 105:n jopa 15 tunnin aktiivisen käytön akkukestolla voit pitää yhteyttä läheisiisi tai kollegoihisi ilman huolta akun hyytymisestä. Yhdessä kahden SIM-korttipaikan ansiosta se on ihanteellinen valinta niille, jotka työskentelevät vaativissa ympäristöissä tai joiden on erotettava yksityis- ja työelämä toisistaan sekä nautittava samalla keskeytymättömästä viestinnästä.

Nokia 105 2019 Dual SIM
Budjettiystävällinen senioripuhelin

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Sisäänrakennettu radio
 • Noin 15 tuntia puheaikaa
 • Säädettävä LED-taskulamppu

Toimituksemme arvio

Yhteenvetona voimme todeta, että Nokia 105 2019 Dual SIM on erittäin hyvä laite niille, jotka etsivät peruspuhelinta puheluita ja tekstiviestejä varten ilman tarvetta kehittyneille ominaisuuksille. Uskomme, että sen yksinkertaisuus, edullisuus ja akkukesto, joka voi kestää useita päiviä yhdellä latauksella, tekevät siitä harkitsemisen arvoisen vaihtoehdon kaikille senioreille. Siinä ei kuitenkaan ole kameraa, mutta ikääntyneelle, joka etsii vain nopeaa tapaa viestiä, tämä ei välttämättä ole ongelma.

Hyvät ja huonot puolet - Nokia 105 2019 Dual SIM

Plussat

 • Yksinkertainen käyttöliittymä
 • Hyvä äänenlaatu
 • Helppo asentaa
 • Kestävä rakenne

Miinukset

 • Ei sovelluksia
 • Ei kameraa

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Nokia 105 2019 Dual SIM

TEKNISET TIEDOT

 • Näytön koko: 4,5 cm
 • Mitat (KxSxK): 1,44 cm x 11,9 x 4,92 x 1,44 cm
 • Paino: 74 g
 • Akkukesto puhuessa: 15 t
 • Akkukesto valmiusajassa: 600 t

Nokia 105 2019 Dual SIM on budjettiystävällinen senioripuhelin, jonka perusominaisuudet sopivat niille, jotka tarvitsevat luotettavan viestintälaitteen ilman hienouksia. Siinä on 4,5 cm:n TFT-näyttö, joka näyttää selkeät ja kirkkaat värit, joten valikoissa on helppo navigoida, ja viestit näkyvät näytöllä selkeästi. Puhelimessa on myös kestävä rakenne, joka kestää pölyä ja roiskeita.

Yhteyksien osalta tämä malli tukee kahta SIM-korttia, joten voit käyttää kahta eri puhelinnumeroa samassa laitteessa. Siinä on myös FM-radio, taskulamppu ja pelejä, jotka voivat tarjota viihdettä vapaa-ajalle. Yksi klassisista esiasennetuista peleistä on Snake Xenzia. Kuten mainitsimmekin jo, puhelimen akkuesto on erinomainen, sillä se tarjoaa jopa 15 tuntia puheaikaa ja jopa 25 päivän valmiusajan yhdellä latauksella. Mukana toimitetaan laturi, Micro-USB-latausjohto ja käyttöopas.

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet Nokia 105 2019 Dual SIM:stä

Käyttäjäarvostelujen lukemisen jälkeen voimme sanoa, että käyttäjät arvostavat tämän puhelimen hyviä kaiuttimia ja pitkää akkukestoa. He ovat todenneet, että se on erinomainen vaihtoehto ihmisille, jotka eivät tarvitse kaikkia älypuhelimen hienoja ominaisuuksia, mutta haluavat silti luotettavan laitteen perusviestintään kohtuuhintaan. Puhelimella on 4,2/5 tähteä Googlen eri kaupoista keräämien arvostelujen perusteella.

TEKNISET TIEDOT

 • Näytön koko: 4,5 cm
 • Mitat (KxSxK): 1,44 cm x 11,9 x 4,92 x 1,44 cm
 • Paino: 74 g
 • Akkukesto puhuessa: 15 t
 • Akkukesto valmiusajassa: 600 t
Senioripuhelin hyvillä lisäominaisuuksilla test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Denver BAS-18300M - mukautettava senioripuhelin

 • 4,6/5 Google Shopping
 • 4,2/5 Amazon

Denver BAS-18300M senioripuhelinta kannattaa harkita vanhemmille ihmisille, jotka haluavat helppokäyttöisen puhelimen, jossa on kuitenkin joitakin mukavia lisäominaisuuksia, jotka erottavat sen muista malleista. Näitä ovat esimerkiksi viisi erilaista soittoääntä, kalenteri, laskin ja kaksi taustakuvaa. Tämä malli miellyttää varmasti niitä, jotka haluavat tyylikkään ja toimivan puhelimen.

Denver BAS-18300M
Senioripuhelin hyvillä lisäominaisuuksilla

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • 5 soittoääntä
 • 2 taustakuvaa
 • Iso oranssi SOS-painike

Toimituksemme arvio

Denver BAS-18300M:n pitäisi olla listan kärjessä senioreille, jotka haluavat puhelimen, joka pitää heidät yhteydessä läheisiinsä ja turvassa vaarallisissakin tilanteissa. Siinä on suuret painikkeet, SOS-nappula ja erilaisia mukautusvaihtoehtoja. Siinä on myös Bluetooth-valmius, joten se on helppo yhdistää muihin laitteisiin. Akkukesto on kuitenkin hieman lyhyt, joten se on ladattava muihin malleihin verrattuna usein. Tämä voi olla aluksi hankalaa, mutta ajan myötä siihen tottuu.  Yksinkertaisten mutta käytännöllisten ominaisuuksiensa ansiosta tämä puhelin voi auttaa senioreita säilyttämään itsenäisyytensä ja pitämään yhteyttä läheisiinsä.

Hyvät ja huonot puolet - Denver BAS-18300M

Plussat

 • Suuret painikkeet
 • Kevyt paino
 • Bluetooth-yhteys
 • Sisäänrakennettu FM-radio, taskulamppu, hälytin ja kalenteri

Miinukset

 • Akkukesto

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Denver BAS-18300M

TEKNISET TIEDOT

 • Näytön koko: 4,5 cm
 • Mitat: 11,4 x 5,2 x 1,4 cm
 • Paino: 70 g
 • Akkukesto puhuessa: 4 t
 • Akkukesto valmiustilassa: 200 t

Denver BAS-18300M:ssä on useita erityisesti senioreille suunniteltuja ominaisuuksia, kuten takana oleva oranssi SOS-hätäpainike, joka voidaan ohjelmoida soittamaan hätätilanteessa automaattisesti ennalta valitulle hätäyhteyshenkilölle. Tämä toiminto tarjoaa lisäturvaa ja mielenrauhaa yksin asuville tai terveydellisistä haasteista kärsiville senioreille.

Puhelimen mukana toimitetaan myös latausasema ja SOS-yhteystietoluettelo, johon mahtuu enintään 5 numeroa. Puheaika yhdellä latauksella on noin 180 minuuttia, ja puhelimessa on äänekäs soittoääni, mikä on tärkeää sellaisille käyttäjille, joilla on kuulo-ongelmia. Kuten monissa muissakin senioreille suunnitelluissa puhelimissa, on tässä puhelimessa selkeä näyttö, suuret painikkeet ja intuitiivinen käyttöliittymä, joiden ansiosta sitä on helppo käyttää. Puhelimen muihin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa FM-radio, tekstiviestivalikko, yhteystietoluettelo ja taskulamppu.

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet Denver BAS-18300M:stä

Tämä hieman vanhempi senioripuhelin on saanut käyttäjiltä myönteisiä arvioita eri verkkoalustoilla. Monet heistä ovat ylistäneet sen helppokäyttöisyyttä ja ominaisuuksia, jotka vastaavat senioreiden tarpeisiin. Käyttäjät ovat todenneet suuret painikkeet, selkeän näytön ja kaiuttimen olevan puhelimen merkittävimpiä ominaisuuksia. He ovat arvostaneet myös puhelimen hätäpainiketta, jonka avulla käyttäjät voivat hätätilanteessa soittaa nopeasti apua.

Denver BAS-18300M sai 4,2/5 arvosanan Amazonissa ja 4,6/5 Google Shoppingissa.

TEKNISET TIEDOT

 • Näytön koko: 4,5 cm
 • Mitat: 11,4 x 5,2 x 1,4 cm
 • Paino: 70 g
 • Akkukesto puhuessa: 4 t
 • Akkukesto valmiustilassa: 200 t
Hyvä senioripuhelin handsfree-toiminnolla test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Swisstone BBM 320C - kompakti senioripuhelin

Tämän senioripuhelimen osoitekirjaan voidaan tallentaa jopa 300 yhteystietoa, joten voit pitää helposti yhteyttä kaikkiin tärkeisiin ihmisiin ilman numeroiden muistelua. Olitpa sitten kiireinen ammattilainen, opiskelija tai eläkeläinen, Swisstone BBM 320C:n looginen ja käyttäjäystävällinen käyttöliittymä tekee elämästä helppoa.

Swisstone BBM 320C
Hyvä senioripuhelin handsfree-toiminnolla

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • 5 ohjelmoitavaa hätänumeroa
 • Herätyskellotoiminto
 • Osoitekirja 300 yhteystiedolle

Toimituksemme arvio

Suurilla valaistuilla ja puhuvilla painikkeilla tämä malli vastaa varmasti useimpien ikäihmisten tarpeisiin. Se on suunniteltu päivittäisiä tarpeitasi vastaavilla ominaisuuksilla, kuten langattomien handsfree-järjestelmien tuella. Fonttikokoa ei kuitenkaan voi säätää, mikä on otettava huomioon, jos sinulla on vaikeuksia lukea normaaleja fonttikokoja.

Hyvät ja huonot puolet - Swisstone BBM 320C

Plussat

 • Tuki langattomille handsfree-laitteille
 • Mukana tuleva latausasema
 • Suuret valaistut ja puhuvat painikkeet

Miinukset

 • Fonttikokoa ei voi säätää

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Swisstone BBM 320C

TEKNISET TIEDOT

 • Näytön koko: 4,5 cm
 • Mitat (KxSxK): 11,2 x 5,1 x 1,4 cm
 • Paino: 71 g
 • Akkukesto puhuessa: 4 t
 • Akkukesto valmiustilassa: 200 h

Tässä senioripuhelimessa on hyvä näyttö, suuret valaistut ja puhuvat painikkeet sekä ohjelmoitava hätäpuhelupainike jopa viidelle ohjelmoitavalle hätänumerolle. Tämä tarkoittaa, että voit helposti ottaa yhteyttä luotettuihin yhteyshenkilöihisi hätätilanteessa vain muutamalla napsautuksella. Akkukesto puheaikaa varten on 4 noin tuntia ja valmiustilassa 200 tuntia. 

Lisäksi tässä mallissa on herätyskellotoiminto, jonka avulla voit asettaa muistutuksia tärkeistä tapahtumista tai tehtävistä. Siinä on myös lamppu, joka voi auttaa sinua, jos huomaat olevasi huonosti valaistulla alueella tai etsit jotain pimeässä.

Pakettiin sisältyy myös erillinen latausasema, joka on ihanteellinen senioreille, jotka tarvitsevat vielä enemmän käyttömukavuutta.

TEKNISET TIEDOT

 • Näytön koko: 4,5 cm
 • Mitat (KxSxK): 11,2 x 5,1 x 1,4 cm
 • Paino: 71 g
 • Akkukesto puhuessa: 4 t
 • Akkukesto valmiustilassa: 200 h

Miksi seniorit tarvitsevat matkapuhelimia?

Seniorit tarvitsevat matkapuhelimia useista syistä. Ikääntyessään ihmiset ovat alttiimpia terveysongelmille, hätätilanteille sekä onnettomuuksille, ja matkapuhelin voi olla arvokas väline, joka auttaa heitä pysymään turvassa ja pitämään yhteyttä läheisiin ihmisiin. Seuraavassa on joitakin syitä, miksi seniorit tarvitsevat matkapuhelimia:

 • Hätäviestintä: Hätätilanteessa seniorit tarvitsevat keinon kutsua apua nopeasti. Matkapuhelimella voi saada yhteyden hätäpalveluihin, perheenjäseniin ja hoitajiin hädän hetkellä.
 • Yhteydenpito: Kun seniorit ikääntyvät, he saattavat eristäytyä enemmän ja kokea yksinäisyyttä. Matkapuhelin voi auttaa heitä pitämään yhteyttä perheeseen ja ystäviin, mikä voi parantaa heidän mielenterveyttään ja elämänlaatuaan.
 • Terveystietojen saatavuus: Seniorit saattavat tarvita terveystietoja tai heidän täytyy mahdollisesti kommunikoida lääkäreidensä kanssa aktiivisesti. Puhelimella voi olla helpointa päästä käsiksi erilaisiin lääketieteellisiin resursseihin ja tietoihin, jotka voivat auttaa heitä hallitsemaan terveyttään.

Viihde: Musiikin kuuntelu, pelien pelaaminen tai videoiden katselu – nämä toiminnot voivat tarjota ajanvietettä ja parantaa mielialaa.

Millainen on hyvä senioripuhelin?

Hyvä senioripuhelin on sellainen matkapuhelin, joka on suunniteltu vastaamaan sellaisten iäkkäiden käyttäjien tarpeita, jotka tarvitsevat puhelimen yksinkertaisilla ominaisuuksilla ja käyttöliittymällä. Senioripuhelimissa on yleensä suuret, helppolukuiset painikkeet, yksinkertaistetut valikot ja suoraviivainen navigointi. Puhelimet olisi suunniteltava siten, että ne vastaavat senioreiden erilaisiin yksilöllisiin tarpeisiin ja haasteisiin, kuten kuulon ja näön heikkenemiseen.

Suuri näyttö, selkeillä fonteilla ja kuvakkeilla, helpottaa senioreita näkemään, mitä he tekevät, ja välttämään väärien painikkeiden painamista vahingossa.

Asiantuntija- ja testilähteet

Testberichte.de

Testberichte.de on saksalainen verkkosivusto, joka tarjoaa tuotearvioita ja -vertailuja erilaisista kulutustavaroista sekä -palveluista, kuten elektroniikasta, kodinkoneista ja kauneustuotteista. Se kokoaa yhteen eri lähteistä saatuja arvosteluja ja tarjoaa kattavan yleiskatsauksen kustakin tuotteesta, mikä auttaa kuluttajia tekemään harkittuja ostopäätöksiä.

Doro 1370 – Voit katsoa testin täältä

Youtube

Asiakasarviot

Google Shopping

Google Shopping on Googlen palvelu, jonka avulla käyttäjät voivat etsiä ja vertailla eri verkkokauppojen hintoja. Se muistuttaa muita hintavertailusivustoja, mutta tulosluettelon sijaan Google Shopping näyttää tuotetiedot ja hinnoittelun suoraan hakusivulla. Näin käyttäjät voivat vertailla hintoja nopeasti ja löytää parhaan tarjouksen ilman, että heidän tarvitsee vierailla useilla verkkosivuilla. 

Doro 1370 – Voit katsoa arvostelut täältä.
Maxcom MM428 Dual SIM – Voit katsoa arvostelut täältä.
Nokia 105 2019 Dual SIM – Voit katsoa arvostelut täältä.
Denver BAS-18300M – Arvostelut näet täältä.

Amazon

Amazon on yksi maailman suurimmista verkkokauppiaista. Jeff Bezos perusti Amazonin vuonna 1994. Se oli aluksi pelkkä verkkokirjakauppa, mutta kasvoi nopeasti merkittäväksi sähköisen kaupankäynnin alustaksi. Nykyään Amazon myy kaikkea aina kirjoista ja elektroniikasta vaatteisiin sekä huonekaluihin saakka.

Doro 1370 – Voit katsoa arvostelut täältä.
Denver BAS-18300M – Voit katsoa arvostelut täältä.
Swisstone BBM 320C – Voit katsoa arvostelut täältä

FAQ

Mikä on helppokäyttöisin matkapuhelin ikäihmisille?
Helppokäyttöisimpiä matkapuhelimia ovat ne, joissa on yksinkertainen näppäimistö ja suuret painikkeet. Tästä syystä suosittelemme Doro 1370:aa yhtenä parhaista vaihtoehdoista.
Senioreille tärkeimpiä puhelimen ominaisuuksia ovat yleensä suuret, selkeät näytöt, helppokäyttöiset painikkeet, selkeä äänentoisto, hätäpuhelutoiminnot ja pitkä akkukesto.
Kannattaako ostaa tavallinen matkapuhelin vai senioripuhelin?
Se riippuu henkilökohtaisista tarpeistasi ja mieltymyksistäsi. Jos haluat puhelimen, jossa on perusominaisuudet ja yksinkertainen käyttöliittymä, senioripuhelin voi olla hyvä hankinta kenelle tahansa. Ne sopivat erinomaisesti henkilöille, jotka eivät osaa tai halua käyttää nykyaikaisia älypuhelimia tai jotka suosivat luonnollisempaa elämäntapaa.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 4 / 5. Arvioiden lukumäärä: 2

Ei arvosteluja.