Parhaat juoksukengät:
Juoksukengät testi 2023

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotevalikoima perustuu rehellisiin analyyseihin ja tutkimuksiin,..., mutta artikkelit sisältävät vain yhteistyökumppaneidemme valikoimista löytyviä tuotteita. Artikkeleitamme voidaan siis pitää mainoksina. Lue täältä, kuinka kumppanuudet vaikuttavat tuotteidemme listausjärjestykseen. Artikkelimme sisältävät pääasiassa kolmansien osapuolien toteuttamia testejä ja arvosteluja. Lue lisää

6 Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.
MAINOKSET Vaikka tämän artikkelin ensisijainen tarkoitus on tarjota rehellistä ja riippumatonta tietoa, se sisältää sponsoreidemme mainoslinkkejä, minkä vuoksi tuotearvioita on pidettävä mainoksina.

Juoksukengät, jotka myös lenkkareina tunnetaan, ovat luonnollisesti juoksijan tärkein varuste. Kunnolliset juoksukengät eivät ainoastaan auta sinua juoksemaan tehokkaammin vaan ne myös vähentävät loukkaantumisriskiä ja joissain tapauksissa jopa auttavat kehittämään juoksutekniikkaasi. Lisäksi uuden kenkäparin hankkiminen voi olla erinomainen motivaattori juoksuharrastuksen aloittamiselle tai jatkamiselle niille, joilla on ollut vaikeuksia löytää motivaatiota lenkille lähtemiseen.

Olemme listanneet alle kuudet parhaat juoksukengät ja luotettavimmat sekä edullisimmat jälleenmyyjät. Vertailua tehdessämme perehdyimme lukuisiin tuotteisiin löytääksemme parhaan vaihtoehdon kaikenlaisille juoksijoille. Valintamme perustuvat asiantuntijoiden juoksukenkien testeihin ja arvosteluihin, asiakkaiden mielipiteisiin sekä yleiseen hinta-laatusuhteeseen. Löydät nämä kengät, niiden plussat ja miinukset sekä erityispiirteet tästä artikkelista.

test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

Testi: Parhaat juoksukengät 2023 – 6 tuotetta vertailussa

Juoksukenkien ostajan opas – kiinnitä huomiota näihin seikkoihin:

 • Tuotetyyppi: Kun olet ostamassa juoksukenkiä, on olennaista ottaa huomioon erilaiset tuotetyypit ja arvioida mitkä niistä sopisivat sinulle parhaiten. Saatavilla on muun muassa satunnaisille sunnuntailenkkeilijöille suunniteltuja kenkiä sekä kilpakäyttöön soveltuvia malleja.
 • Hinta: Minkä suuruinen budjettisi on, eli kuinka paljon haluat juoksukenkiin sijoittaa? Tuotteiden hinnat vaihtelevat jonkin verran; edulliset mutta silti hyvät kengät saa noin satasella, kun taas arvokkaammat parit saattavat maksaa jopa yli 200 euroa. Tässä oppaassa esitellyt tuotteet sijoittuvat suurin piirtein välille 100–200 €.
 • Asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot: Yksi parhaista tavoista muodostaa selkeä käsitys juoksukenkien hinta-laatusuhteesta on ottaa huomioon sekä asiakaskokemukset että asiantuntijoiden arviot. Me vertaamme näitä näkemyksiä keskenään, jotta sinun ei tarvitse.

arrow-more

Näin VertaaTuote arvioi ja valitsee tuotteet

Tässä artikkelissa tarkastellaan useita suosittuja tuotteita, jotka olemme löytäneet perusteellisen tutkimuksen ja analyysin avulla. Artikkelissa esiteltyjä tuotteita myy yksi tai useampi kumppaneistamme. Löydät yhteistyökumppanimme monista hintataulukoista, mikä antaa sinulle mahdollisuuden etsiä parhaan hinnan valitsemallesi tuotteelle. Vaikka nämä kumppanuudet voivat vaikuttaa artikkelin tuotevalikoimaan, suosituksemme perustuvat tuotteen kokonaisarvioon.

Arvioimme ja vertaamme artikkelissa esiintyviä tuotteita seuraavien tekijöiden perusteella:

  1
 • Viralliset ja puolueettomat tuotetestit
 • 2
 • Asiakkaiden arviot ja mielipiteet tuotteesta
 • 3
 • Tilastot kuluttajien käyttäytymisestä ja mieltymyksistä
 • 4
 • Tekniset tiedot, ominaisuudet sekä hyvät ja huonot puolet
 • 5
 • Takuu, palvelu ja maine jälleenmyyjien keskuudessa

Muodostamme käsityksen hinta-laatusuhteesta näiden tekijöiden perusteella, ​​ja teemme subjektiivisen arviomme sekä suosituksemme. Huomaa kuitenkin, että tämä artikkeli ei ole markkinoiden parhaiden tuotteiden rankkaus vaan arvostelu.

Merkintämme, kuten "Paras budjettivalinta", "Paras langaton malli", "Hyvä hinta-laatusuhde" jne. - ovat tutkimuspäälliköiden yksittäisiä, riippumattomia arvioita, jotka perustuvat kulloinkin edellä mainittuun menetelmään.

Toimituksemme suositus miehille test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

New Balance Fresh Foam 1080 V12 miesten juoksukengät - monipuoliset kengät miehille

 • Amazon (asiakkaat): 4,7/5
 • Google (asiakkaat): 4,5/5
 • Solereview: ostosuositus

New Balance Fresh Foam 1080 V12 juoksukengät ovat monipuoliset juoksukengät miehille. Niiden Hypoknit-päällinen tarjoaa second-skin tyyppisen, tukevan ja napakan istuvuuden. Tukeva vaahtopohja puolestaan on mukavan joustava ja antaa pientä lisäkimmoketta. Amazonin asiakasarvioiden keskiarvo on 4,7/5 tähteä, Google Shoppingin 4,5/5 ja Solereview on antanut näille juoksukengille vahvan ostosuosituksen.

New Balance Fresh Foam 1080 V12 miesten juoksukengät
Toimituksemme suositus miehille

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Tukeva Hypoknit-päällinen
 • Tukeva vaahtopohja
 • Napakka istuvuus

Toimituksemme arvio

Suosittelemme New Balance Fresh Foam 1080 V12 juoksukenkiä erityisesti miehille, huolimatta siitä, minkä tyyppinen juoksija olet, sillä nämä ovat monipuoliset all-around kengät. Nämä ovatkin toimituksemme ensisijainen suositus miehille. New Balance Fresh Foam 1080 V12 juoksukenkien muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa biopohjaista materiaalia sisältävä välipohja, eteenpäin suuntautuva voimantuotto ja joustava sekä hengittävä pintamateriaali. Huomaa kuitenkin, että nämä kengät eivät ole sieltä kaikkein kevyimmästä päästä.

Hyvät ja huonot puolet - New Balance Fresh Foam 1080 V12 miesten juoksukengät

Plussat

 • Biopohjaista materiaalia sisältävä välipohja
 • Eteenpäin suuntautuva voimantuotto
 • Joustava ja hengittävä pintamateriaali

Miinukset

 • Hieman painavat

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat New Balance Fresh Foam 1080 V12 juoksukengät

New Balancen lippulaivakenkä miehille

Fresh Foam 1080 V12 juoksukengät ovat New Balancen the kenkä miehille. He ovat itse kertoneet, että jos he valmistaisivat vain yhtä kenkää, olisi se tämä 1080-malli. Sen takia tästä kengästä onkin vuosien varrella tehty niin monia eri versioita. Tästä kengästä löytyy oikeastaan kaikki mitä juoksukengältä vain voi kaivata – suorituskykyä, tukea ja vaimennusta.

Mitä asiakkaat ja asiantuntijat sanovat New Balance Fresh Foam 1080 V12:sta

Asiakkaat ovat selvästi olleet näihin juoksukenkiin erittäin tyytyväisiä, sillä Amazonissa asiakasarvioiden keskiarvo on tämän artikkelin kirjoitushetkellä ollut 4,7/5 tähteä ja Google Shoppingin puolestaan 4,5/5. Arvostelut ovat lähestulkoon pelkästään ylistäviä kehuja. Muutamia negatiivisia kommentteja on kuitenkin tullut niiltä, jotka ovat kaivanneet kevyempiä juoksukenkiä.

Solereviewin ammattilaiset ovat testanneet ja arvioineet nämä kengät. Tarkkojen tutkimustensa jälkeen he ovat antaneet New Balance Fresh Foam 1080 V12:lle vahvan ostosuosituksen. Heidänkin mielestään näissä kengissä on paljon mistä tykätä ja vain vähän mistä olla tykkäämättä.

Toimituksemme suositus naisille test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Asics Gel-Kinsei Blast LE naisten juoksukengät - tukea pitkille lenkeille

 • Google (asiakkaat): 4,7/5

Asics Gel-Kinsei Blast LE ovat erinomaiset juoksukengät naisille erityisesti hieman pidemmille lenkeille. Nämä kengät ovat suunniteltu tyypillistä alipronaatiota varten, mutta ne sopivat todella hyvin myös neutraalisti askeltavalle. FF BLAST ja FLYTEFOAM+ tuottavat yhdessä maksimaalisen iskunvaimennuksen, kun taas pohjan strateginen muotoilu tarjoaa huippuluokkaista pitoa ja kestävyyttä. Google Shoppingin perusteella asiakkaat ovat pitäneet näistä kengistä kovasti, sillä siellä asiakasarvioiden keskiarvo on 4,7/5 tähteä.

Asics Gel-Kinsei Blast LE naisten juoksukengät
Toimituksemme suositus naisille

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Pronaatiotuetut juoksukengät
 • FF BLAST ja FLYTEFOAM+
 • Erinomainen pito ja kestävyys

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Asics Gel-Kinsei Blast LE juoksukenkiä erityisesti niille naisille, jotka etsivät laadukkaita, maksimaalista tukea tarjoavia kenkiä pitkille lenkeille. Nämä kengät ovat toimituksemme ehdottomat suosikit naisten kategoriassa. Asics Gel-Kinsei Blast LE juoksukenkien muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa miellyttävä sukkamainen istuvuus ja runsas tila nilkalle. Ainoa mainitsemisen arvoinen huono puoli näissä juoksukengissä on se, että niiden sisäänajossa saattaa kestää hieman tavallista kauemmin.

Hyvät ja huonot puolet - Asics Gel-Kinsei Blast LE naisten juoksukengät

Plussat

 • Miellyttävä sukkamainen istuvuus
 • Runsas tila nilkalle

Miinukset

 • Sisäänajo ottaa oman aikansa

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Asics Gel-Kinsei Blast LE juoksukengät

Kontrolloi jalkojesi asentoa tarkemmin

Asics Gel-Kinsei Blast LE juoksukengät auttavat sinua kontrolloimaan sitä asentoa mihin jalkasi taipuu sen osuessa maahan.

Alipronaatio on tyypillinen ongelma monilla juoksijoilla. Se tarkoittaa sitä, että kantapään ulkopuoli osuu maahan liian suuressa kulmassa, mikä aiheuttaa turhaa rasitusta säärelle. Nämä kengät ovat suunniteltu niin, että mahdollinen alipronaatio korjaantuu ikään kuin itsestään. Jos sääresi ovat päässeet aikaisempien kenkiesi kanssa ärtymään, tutustu laatimamme lihashuoltovasaroiden oppaaseen.

Mitä asiakkaat sanovat Asics Gel-Kinsei Blast LE:stä

Google Shopping kerää yhteen asiakasarviot lukuisilta eri jälleenmyyjiltä ja kauppapaikoilta. Heidän yhteen laskema keskiarvo on tämän artikkelin kirjoitushetkellä ollut 4,7/5 tähteä. Voidaan siis todeta, että Asics Gel-Kinsei Blast LE juoksukengät nauttivat suurta suosiota juoksijoiden keskuudessa. Asiakkaat ovat tykästyneet erityisesti erinomaiseen vaimennuskykyyn, joka tekee pitkistäkin lenkeistä todella mukavia. Muutamat käyttäjistä ovat kuitenkin päivitelleet pitkäkestoista sisäänajoprosessia.

Luotettavien asiantuntijoiden tuottamia testejä emme ole onnistuneet tämän artikkelin kirjoitushetkellä löytämään, mutta mikäli sellaisia näistä juoksukengistä myöhemmin julkaistaan, tulemme päivittämään tätä opasta asiaan kuuluvalla tavalla.

Parhaat juoksukengät miehille premium-luokassa test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

New Balance Men’s Fresh Foam Vongo V5 miesten juoksukengät - tukea kevyesti pronatoivalle jalalle

 • Amazon (asiakkaat): 4,4/5
 • Google (asiakkaat): 4,4/5

New Balance Men’s Fresh Foam Vongo V5 juoksukengät ovat kalliimman hintakategorian parhaimmasta päästä. Ne sopivat erityisen hyvin kevyesti pronatoivalle, mutta myös neutraalisti askeltavalle juoksijalle. Näistä kengistä löytyy mukava Fresh Foam X -välipohja, tukeva ja strategisesti joustava Hypopoknit-päällinen sekä turvallinen nauhakiinnitys. Sekä Amazonissa että Google Shoppingissa asiakasarvioiden keskiarvo on vakuuttavat 4,4/5 tähteä.

New Balance Men’s Fresh Foam Vongo V5 miesten juoksukengät
Parhaat juoksukengät miehille premium-luokassa

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Fresh Foam X -välipohja
 • Tukeva Hypoknit-päällinen
 • Turvallinen nauhakiinnitys

Toimituksemme arvio

Suosittelemme New Balance Men’s Fresh Foam Vongo V5 juoksukenkiä miehille, jotka haluavat sijoittaa huippuluokkaisiin kenkiin ja ovat valmiita maksamaan niistä hieman suuremman summan. Nämä ovat ensisijainen premium-valintamme miehille. New Balance Men’s Fresh Foam Vongo V5 juoksukenkien muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa mukava tuntuma nilkan ympärillä, erinomainen vakaus ja hyvin tasapainotetut pohjat. Huomaa kuitenkin, että nämäkin kengät vaativat sisäänajoa, eli ne eivät välttämättä tunnu heti täydellisiltä.

Hyvät ja huonot puolet - New Balance Men’s Fresh Foam Vongo V5 miesten juoksukengät

Plussat

 • Mukava tuntuma nilkan ympärillä
 • Erinomainen vakaus
 • Hyvin tasapainotetut pohjat

Miinukset

 • Sisäänajo ottaa oman aikansa

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat New Balance Men’s Fresh Foam Vongo V5 juoksukengät

Täysin uudistunut Vongo

Vongo on itseasiassa yksi niistä New Balancen malleista, jotka ovat poistuneet markkinoilta ja sittemmin palanneet. Tämä malli on tehnyt näyttävän paluun kahden vuoden poissaolon jälkeen, ja tullut takaisin parempana kuin koskaan. Merkittävin uudistus on mainitsemamme Fresh Foam X -välipohja, joka tarjoaa ryhdikästä vaimennusta olematta kuitenkaan liian jäykkä.

Mitä asiakkaat sanovat New Balance Men’s Fresh Foam Vongo V5:stä

New Balance Men’s Fresh Foam Vongo V5 juoksukenkien kohdalla asiakkaiden mielipiteissä esiintyy jonkin verran eroavaisuuksia. Sekä Google Shoppingissa että Amazonissa arvioiden keskiarvo on tämän artikkelin kirjoitushetkellä ollut 4,4/5 tähteä. Osa käyttäjistä on ollut sitä mieltä, että nämä ovat kaikkien aikojen parhaat juoksukengät, kun taas osa on kokenut, että sisäänajon jälkeenkään ne eivät tunnu mukavilta jalassa. Kyseessä saattaa siis olla sellainen tapaus, jossa suunnittelussa on otettu tiettyjä riskejä liittyen jalan muotoon ja ajateltu, että jokaiselle jotakin on enemmänkin ei mitään kellekään.

Luotettavien asiantuntijoiden tuottamia testejä emme ole onnistuneet tämän artikkelin kirjoitushetkellä löytämään, mutta mikäli sellaisia näistä juoksukengistä myöhemmin julkaistaan, tulemme päivittämään tätä opasta asiaan kuuluvalla tavalla.

Parhaat juoksukengät naisille premium-luokassa test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Asics Metaspeed Edge naisten juoksukengät - ensiluokkaista tukea hiililevystä

 • Google (asiakkaat): 4,5/5

Asics Metaspeed Edget on kevyt juoksukenkä naisille. Se on varustettu pohjaan sijoitetulla hiililevyllä, joka tarjoaa vertaansa vailla olevan tuen. Samaan aikaan kevyt päällinen puolestaan mahdollistaa hyvän ilmanvaihdon, ja nylonpohjainen Flytefoam Blast Turbo -vaahto tuo askellukseen lisää kimmoisuutta. Google Shoppingissa asiakasarvioiden keskiarvo on 4,5/5 tähteä.

Asics Metaspeed Edge naisten juoksukengät
Parhaat juoksukengät naisille premium-luokassa

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Kevyt päällinen hyvällä ilmanvaihdolla
 • Flytefoam Blast Turbo
 • Pohjassa hiililevy

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Asics Metaspeed Edge juoksukenkiä kaikille naisille, jotka ovat valmiita sijoittamaan huippuluokkaisiin kenkiin hieman suuremman summan. Nämä juoksukengät tarjoavat joka sentille vastinetta, ja siksi ne ovatkin toimituksemme ensisijainen premium-valinta naisille.  Asics Metaspeed Edge juoksukenkien muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa kevyt paino, pitävä pohja ja 8 mm:n pohjeystävällinen pudotus kannasta kärkeen. Ainoa huono puoli näissä juoksukengissä on niiden puuvillanauhat, jotka kuluvat nopeasti käytössä.

Hyvät ja huonot puolet - Asics Metaspeed Edge naisten juoksukengät

Plussat

 • Kevyt paino
 • Pitävä pohja
 • 8 mm:n pohjeystävällinen pudotus

Miinukset

 • Heikot puuvillanauhat

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Asics Metaspeed Edge juoksukengät

Metaspeed Edge juoksukengät auttavat sinua saavuttamaan fyysiset ja henkiset tavoitteesi, sillä voit olla varma, että suorituskykysi ei näiden kanssa jää kengistä kiinni. Näillä kengillä voit pidentää askelpituuttasi vaivattomasti ja hallita vauhtiasi lenkkien eri vaiheissa helposti – luotettavuutta heti ensimetreiltä aina maaliviivalle saakka.

Mitä asiakkaat sanovat Asics Metaspeed Edge:stä

Google Shopping on kerännyt yhteen asiakasarviot lukuisilta eri jälleenmyyjiltä sekä kauppapaikoilta ja laskenut niiden keskiarvoksi 4,5/5 tähteä. Asiakkaat ovat ylistäneet erityisesti Asics Metaspeed Edge juoksukenkien uskomattoman kevyttä painoa ja näyttävää muotoilua sekä hienoja värivaihtoehtoja. Käyttäjät ovat myös kuvailleet, että nämä kengät sopivat hyvin sekä hiljaisempaan vauhtiin että kovempiin spurtteihinkin.

Luotettavien asiantuntijoiden tuottamia testejä emme ole onnistuneet tämän artikkelin kirjoitushetkellä löytämään, mutta mikäli sellaisia näistä juoksukengistä myöhemmin julkaistaan, tulemme päivittämään tätä opasta asiaan kuuluvalla tavalla.

Parhaat juoksukengät miehille budjettiluokassa test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Hoka Arahi 6 Wide miesten juoksukengät - erinomaisella hinta-laatusuhteella

 • Amazon (asiakkaat): 4,5/5
 • Google (asiakkaat): 4,5/5

Hoka Arahi 6 Wide on nimensä mukaisesti leveälestinen juoksukenkä. Nämä kengät edustavat edullisempaa hintaluokkaa, mutta laadultaan ne ovat silti todella hyvät. Niiden Meta-Rocker-rakenne tuo askellukseen hyvän rullaavuuden ja J-Frame-välipohja puolestaan ohjaa ylipronatoivaa jalkaterää neutraalimpaan asentoon. Kirsikkana kakun päällä ovat laadukaat Ortholite-pohjalliset. Sekä Amazonissa että Google Shoppingissa asiakasarvioiden keskiarvo on 4,5/5 tähteä.

Hoka Arahi 6 Wide miesten juoksukengät
Parhaat juoksukengät miehille budjettiluokassa

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Meta-Rocker-rakenne
 • J-Frame-välipohja
 • Ortholite-pohjalliset

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Hoka Arahi 6 Wide juoksukenkiä kaikille miehille, jotka haluavat hankkia hieman edullisemmat, mutta silti laadukkaat kengät. Nämä sopivat lenkkien lisäksi hyvin myös jokapäiväiseen kävelyyn. Hoka Arahi 6 Wide:t ovat toimituksemme ensisijainen budjettivalinta miehille. Niiden hyviin puoliin kuuluu muun muassa leveä lesti, kierrätysmateriaaleista valmistettu vuori ja pidennetty kantapään tuki. Ainoa huono puoli näissä juoksukengissä on se, että ne eivät jousta yhtä hyvin kuin osa kalliimmista malleista.

Hyvät ja huonot puolet - Hoka Arahi 6 Wide miesten juoksukengät

Plussat

 • Leveä lesti
 • Kierrätysmateriaaleista valmistettu vuori
 • Pidennetty kantapään tuki

Miinukset

 • Joustavuuden puute

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Hoka Arahi 6 Wide juoksukengät

Edeltäjäänsä kevyempi ja tyylikkäämpi

Hoka Arahi 6 Wide on aikaisempaa vitosmallia huomattavasti kevyempi ja hengittävämpi. Ulkonäkö puolestaan on totta kai mielipidekysymys, mutta mielestämme tämä uusin malli myös näyttää paremmalta kuin yksikään aiemmista. Värivaihtoehtojakin on saatavilla monenlaisia.

Mitä asiakkaat sanovat Hoka Arahi 6 Wide:stä

Hoka Arahi 6 Wide leveälestiset juoksukengät nauttivat asiakkaiden keskuudessa suurta suosiota. Sekä Amazonissa että Google Shoppingissa näillä kengillä on 4,5/5 tähden keskiarvo. Monien käyttäjien mielestä nämä kengät ovat niin mukavat, että he niitä tulee käytettyä joka päivä myös päivittäisiä asioita hoitaessa. Kuitenkin myös vaativat lenkkeilijät ovat kertoneet, että Hoka Arahi 6 Wide:t pärjäävät vertailussa huomattavasti kalliimmillekin kengille.

Luotettavien asiantuntijoiden tuottamia testejä emme ole onnistuneet tämän artikkelin kirjoitushetkellä löytämään, mutta mikäli sellaisia näistä juoksukengistä myöhemmin julkaistaan, tulemme päivittämään tätä opasta asiaan kuuluvalla tavalla.

Parhaat juoksukengät naisille budjettiluokassa test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

New Balance FuelCell Lerato naisten juoksukengät - edulliset ja näyttävät

 • Google (asiakkaat): 4,3/5

New Balance FuelCell Lerato juoksukengät eivät ole pelkästään hyvät jalassa, vaan ne myös näyttävät todella hyvältä. Pohjan kimmoisa vaahto auttaa energiantuotossa ja TPU-kantaklipsi tukee sekä vakauttaa. Mielestämme erityisen näyttävät näistä eri väreissä saatavissa olevista kengistä tekee niiden yläosan hauska kuviointi. Google Shoppingissa asiakasarvioiden keskiarvo on 4,3/5 tähteä.

New Balance FuelCell Lerato naisten juoksukengät
Parhaat juoksukengät naisille budjettiluokassa

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Kimmoisa vaahto
 • TPU-kantaklipsi tukee ja vakauttaa
 • Tyylikäs yläosan kuviointi

Toimituksemme arvio

Suosittelemme New Balance FuelCell Lerato juoksukenkiä kaikille naisille, jotka haluavat laadukkaat kengät lenkeille ja päivittäiseen käyttöön edulliseen hintaan. Nämä ovat toimituksemme ensisijainen budjettivalinta naisille. New Balance FuelCell Lerato juoksukenkien muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa säädettävä nauhakiinnitys mukautetun istuvuuden takaamiseksi, askellusta helpottava hiililevy ja hengittävä synteettinen yläosa. Huomaa kuitenkin, että varpaiden päälle tuleva kangas on tuntumaltaan kohtalaisen jäykkä ja karhea.

Hyvät ja huonot puolet - New Balance FuelCell Lerato naisten juoksukengät

Plussat

 • Säädettävä nauhakiinnitys
 • Askellusta helpottava hiililevy
 • Hengittävä synteettinen yläosa

Miinukset

 • Kärjen kangas on hieman jäykkä ja karhea

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat New Balance FuelCell Lerato juoksukengät

Muoti ja suorituskyky yhdistyvät

Lerato on erittäin tyylitelty ja jopa luksustyylinen juoksukenkä. Se on korkealaatuinen malli, mutta mielestämme siinä on tehty jopa tiettyjä kompromisseja suorituskyvyn ja näyttävyyden välillä. Tästä hyvä esimerkki on tyylikäs yläosa, joka tulee nilkkaa vasten. Se näyttää hyvältä, mutta se ei ole täysin optimoitu juoksemista varten.

Mitä asiakkaat sanovat New Balance FuelCell Lerato:sta

New Balance FuelCell Lerato juoksukengistä on tullut viimevuosien aikana jonkinlainen kulttikenkä. New Balance on onnistunut markkinoinnissaan erinomaisesti, ja tästä mallista onkin tullut suosittu valinta myös ulkonäkönsä puolesta. Tämän voi huomata Google Shoppingin keräämistä asiakasarvioista, joiden keskiarvo on tämän artikkelin kirjoitushetkellä ollut 4,3/5 tähteä.

Luotettavien asiantuntijoiden tuottamia testejä emme ole onnistuneet tämän artikkelin kirjoitushetkellä löytämään, mutta mikäli sellaisia näistä juoksukengistä myöhemmin julkaistaan, tulemme päivittämään tätä opasta asiaan kuuluvalla tavalla.

Neljä erilaista juoksukenkää

Markkinoilta löytyy lukemattomia erilaisia juoksukenkiä, jotka voidaan karkeasti jakaa neljään ryhmään. Polkujuoksukenkiä ei tästä oppaasta löydy, mutta kaikista muista kategorioista löytyy ainakin yhdet kengät.

Kevyet juoksukengät
Jos tykkäät tehdä erilaisia nopeusharjoitteita tai harrastat lyhyen matkan kilpailuita, saattavat kevyet juoksukengät olla se mitä kaipaat. Kevyet juoksukengät sopivat hyvin myös intervalli harjoituksiin ja toki myös jokapäiväiseen käyttöön ilmavuutensa ansiosta.

Polkujuoksukengät
Polkujuoksukengät ovat nimensä mukaisesti suunniteltu metsissä tai muualla luonnossa sijaitsevilla poluilla juoksemiseen. Niiden täytyy kestää hyvin mutaa, likaa, kiviä ja muita luonnossa vastaan tulevia yllättäviä esteitä. Niille tärkeimpiä ominaisuuksia ovat tuki, vakaus ja suoja. Nämä eivät siis ole parhaat juoksukengät asfaltille tai muille koville alustoille.

Motion Control
Motion Control -juoksukengillä, jotka myös pronaatiotuettuina juoksukenkinä tunnetaan, tarkoitetaan niitä malleja, jotka auttavat hallitsemaan liiallista yli- tai alipronaatiota. Pronaatio ei välttämättä ole aina paha asia, vaan se voi myös olla luonnollinen piirre ihmisen juoksutyylille. Liika pronaatio saattaa kuitenkin aiheuttaa erilaisia ongelmia, jotka olisi parempi ehkäistä etukäteen.

Pehmustetut juoksukengät
Pehmustetuista juoksukengistä on viime vuosina teknologian kehittyessä tullut yhä suositumpia ja merkittävä osa muotia. Yksinkertaisesti sanottuna pehmustetuissa kengissä ulompaan pohjaan on lisätty erilaisia materiaaleja, jotka auttavat vähentämään iskuja ja tuomaan lisää kimmoisuutta. Monet pehmustetuista malleista ovat hyvät juoksukengät asfaltille.

Käyttämämme lähteet

Tämän artikkelin koostamiseen on käytetty paljon aikaa, sillä tavoitteenamme on tuottaa mahdollisimman objektiivinen arvio jokaisesta tuotteesta. Arvioidessamme erilaisia juoksukenkiä olemme luottaneet ulkopuolisiin asiantuntijoihin ja kuluttajien arvioihin kansainvälisesti. Tiimimme on tutkinut markkinoita ja käynyt läpi kaikki asiaankuuluvat lähteet. Tässä vertailussa olemme käyttäneet seuraavien tahojen juoksukenkien testejä, arvosteluja ja asiakasarvioita:

Asiantuntija- ja testilähteet

Solereview

Solereview on siitä harvinainen tuotearvostelusivusto, että he ostavat (täydellä hinnalla) joka kuukausi useita kenkäpareja ja laittavat ne perusteelliseen rasitustestiin. He ottavat myös huomioon lukijoidensa kokemuksia. Tämä lähestymistapa pitää heidän sisältönsä objektiivisena sekä täysin puolueettomana. Olemme hyödyntäneet Solereviewin testejä ja arvosteluja seuraavien tuotteiden kohdalla:

New Balance Fresh Foam 1080 V12 – 21.5.2022 – Lue koko arvostelu täältä.

Asiakasarviot

Amazon

Amazon on globaali suuryritys, joka tunnetaan parhaiten verkkokaupastaan. Se on nykyään yksi maailman johtavista nettikaupoista. Yritys aloitti nettikirjakauppana, mutta on laajentunut sittemmin myymään lähes kaikkia tuotteita. Olemme hyödyntäneet Amazonin asiakasarvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

New Balance Fresh Foam 1080 V12 – 25.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.
New Balance Men’s Fresh Foam Vongo V5 – 25.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.
Hoka Arahi 6 Wide – 25.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Google

Google Shopping on Googlen kuluttajatuotteisiin keskittynyt osio, jossa käyttäjät voivat lukea tietoa erilaisista tuotteista ja tutustua esimerkiksi hintoihin sekä asiakasarvioihin, jotka ovat kerätty lukuisista kauppapaikoista. Olemme hyödyntäneet näitä arvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

New Balance Fresh Foam 1080 V12 – 25.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.
Asics Gel-Kinsei Blast LE – 25.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.
New Balance Men’s Fresh Foam Vongo V5 – 25.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.
Asics Metaspeed Edge – 25.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.
Hoka Arahi 6 Wide – 25.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.
New Balance FuelCell Lerato – 25.8.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

FAQ

Miten valitsen oikeat juoksukengät?
Sopivien juoksukenkien valitseminen saattaa olla hankalaa, ja siksi me olemme luoneet tämän oppaan. Tärkeimmät kysymykset, joihin sinun kannattaa itse vastata ennen ostopäätöksesi tekemistä ovat nämä: Kuinka usein juokset? Kuinka pitkiä matkoja juokset? Millä nopeudella juokset? Esiintyykö sinulla yli- tai alipronaatiota? Kuinka suuri budjettisi on? Vastaamalla näihin kysymyksiin voit saada ajatuksen siitä, minkälaisia ominaisuuksia saattaisit juoksukengiltä kaivata. Mikäli kaipaat olet hankkimassa juoksukenkiä juoksumatolla treenaamista varten, tutustu laatimamme juoksumattojen oppaaseen.
Milloin tulisi hankkia uudet juoksukengät?
Tähän kysymykseen ei ole yksiselitteistä vastausta, sillä viime kädessä kaikki riippuu nykyisten juoksukenkiesi kunnosta. Osa kengistä kestävät käytössä toisia huomattavasti pidempään. Tietynlaisena suuntaa antavana sääntönä voitaisiin kuitenkin todeta, että juoksukengät olisi hyvä vaihtaa noin 500–750 kilometrin välein. Toisaalta moni juoksee laadukkailla kengillä huomattavasti enemmän, eikä edes huomaa suorituskyvyssä merkittävää laskua.
Kuinka paljon hyvät juoksukengät maksavat?
Hyvät juoksukengät maksavat tyypillisesti vähintään 100 euroa. Tässä oppaassa esittelemämme mallit sijoittuvat suurin piirtein välille 100–200 €. Tätä halvemmissa kengissä esiintyy yleensä monenlaisia puutteita. Reilusti yli 200 euroa maksavat juoksukengät eivät puolestaan pysty tarjoamaan rahalle riittävästi vastinetta.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 0 / 5. Arvioiden lukumäärä: 0

Ei arvosteluja.