Alkometri testi 2023:
Luotettava alkometri

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotevalikoima perustuu rehellisiin analyyseihin ja tutkimuksiin,..., mutta artikkelit sisältävät vain yhteistyökumppaneidemme valikoimista löytyviä tuotteita. Artikkeleitamme voidaan siis pitää mainoksina. Lue täältä, kuinka kumppanuudet vaikuttavat tuotteidemme listausjärjestykseen. Artikkelimme sisältävät pääasiassa kolmansien osapuolien toteuttamia testejä ja arvosteluja. Lue lisää

3 Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.
MAINOKSET Vaikka tämän artikkelin ensisijainen tarkoitus on tarjota rehellistä ja riippumatonta tietoa, se sisältää sponsoreidemme mainoslinkkejä, minkä vuoksi tuotearvioita on pidettävä mainoksina.

Olet ottanut pari lasillista ja viimeisestä juomastasi on kulunut jo pari tuntia. Tunnet olosi hyväksi, mutta entä jos arvostelukykysi on heikentynyt?

Kotikäyttöiset alkometrit – aivan kuten viranomaisten liikennevalvonnassakin hyödynnettävät – voivat oikeaoppisesti käytettynä olla tae turvalliselle ajamiselle ja jopa oman sekä muiden hengen säästymiselle. Alkometri ottaa näytteen hengityksestä ja mittaa uloshengityksen kemiallisen koostumuksen veren alkoholipitoisuuden arvioimiseksi. Rattijuopumuksen raja ylittyy, jos veren alkoholipitoisuus on vähintään 0,5 promillea autoa ajaessa ja 1,0 promillea venettä ohjattaessa. Alkometriä käyttämällä voit tarkistaa ajokuntosi ja lähteä matkaan hyvillä mielin.

Jos olet harkinnut alkometrin ostoa, voi luotettavan ja toimivan tuotteen löytäminen kuitenkin olla haastavaa. Loimme tämän oppaan auttaaksemme sinua kartoittamaan parhaat vaihtoehdot ja tekemään harkitun ostopäätöksen. Tästä oppaasta löydät kolme mielestämme parasta alkometriä. Tutkimusta tehdessämme perehdyimme lukuisiin eri tuotteisiin löytääksemme parhaan vaihtoehdon kaikenlaisille käyttäjille. Valintamme perustuvat asiantuntijoiden alkometrien testeihin ja arvosteluihin, asiakkaiden kokemuksiin sekä yleiseen hinta-laatusuhteeseen. Arvioi siis tarpeesi, tutustu vaihtoehtoihin ja valitse itsellesi parhaiten sopiva malli.

test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

Testi: Paras alkometri 2023 – 3 tuotetta vertailussa

Alkometrin ostajan opas – kiinnitä huomiota näihin seikkoihin:

 • Tarkkuus: Kun olet ostamassa alkometriä, on tarkkuus yksi tärkeimmistä kriteereistä. Jotkut mallit ovat tarkempia kuin toiset, joten muista varmistaa, että löydät tarpeisiisi sopivan. Mikäli tarkkuus on sinulle todella tärkeää, kannattaa valita alkometri, jonka hyvämaineinen organisaatio on testannut ja sertifioinut.
 • Kannettavuus: Osa alkometreistä ovat kompaktimpia kuin toiset ja kulkevat siten helpommin mukana. Jos aiot ottaa alkometrin mukaan esimerkiksi mökkireissulle, voi kannettavuus olla merkittävä ominaisuus. Joidenkin alkometrien mukana tulee myös erilaisia kantolaukkuja, jotka voivat helpottaa kuljettamista entisestään.
 • Akkukesto: On tärkeää miettiä, kuinka usein tulet käyttämään alkometriä. Jos aiot käyttää sellaista usein ja esimerkiksi pidemmillä reissulla, on hyvä varmistaa, että käyttöikä yksillä paristoilla on riittävän pitkä tarpeisiisi. Saatavilla on sekä ladattavia että paristoilla toimivia malleja.
 • Tuotetyyppi: Kun olet ostamassa alkometriä, kannattaa ottaa huomioon erilaiset tuotetyypit. Markkinoilta löytyy muun muassa jatkuvaan ammattikäyttöön soveltuvia malleja ja enimmäkseen kotikäyttöön suunniteltuja versioita.
 • Hinta: Minkä suuruinen budjettisi on, eli kuinka paljon haluat alkometriin sijoittaa? Tuotteiden hinnat vaihtelevat jonkin verran; edullisen mallin voi saada reilulla kolmella sadalla, kun taas jykevämmät ja tarkemmat ammattilaisten laitteet voivat maksaa jopa 1500 euroa.
 • Asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot: Yksi parhaista tavoista muodostaa selkeä käsitys alkometrin hinta-laatusuhteesta on ottaa huomioon sekä asiakkaiden kokemukset että asiantuntijoiden mielipiteet. Me vertaamme näitä näkemyksiä keskenään, jotta sinun ei tarvitse.

arrow-more

Näin VertaaTuote arvioi ja valitsee tuotteet

Tässä artikkelissa tarkastellaan useita suosittuja tuotteita, jotka olemme löytäneet perusteellisen tutkimuksen ja analyysin avulla. Artikkelissa esiteltyjä tuotteita myy yksi tai useampi kumppaneistamme. Löydät yhteistyökumppanimme monista hintataulukoista, mikä antaa sinulle mahdollisuuden etsiä parhaan hinnan valitsemallesi tuotteelle. Vaikka nämä kumppanuudet voivat vaikuttaa artikkelin tuotevalikoimaan, suosituksemme perustuvat tuotteen kokonaisarvioon.

Arvioimme ja vertaamme artikkelissa esiintyviä tuotteita seuraavien tekijöiden perusteella:

  1
 • Viralliset ja puolueettomat tuotetestit
 • 2
 • Asiakkaiden arviot ja mielipiteet tuotteesta
 • 3
 • Tilastot kuluttajien käyttäytymisestä ja mieltymyksistä
 • 4
 • Tekniset tiedot, ominaisuudet sekä hyvät ja huonot puolet
 • 5
 • Takuu, palvelu ja maine jälleenmyyjien keskuudessa

Muodostamme käsityksen hinta-laatusuhteesta näiden tekijöiden perusteella, ​​ja teemme subjektiivisen arviomme sekä suosituksemme. Huomaa kuitenkin, että tämä artikkeli ei ole markkinoiden parhaiden tuotteiden rankkaus vaan arvostelu.

Merkintämme, kuten "Paras budjettivalinta", "Paras langaton malli", "Hyvä hinta-laatusuhde" jne. - ovat tutkimuspäälliköiden yksittäisiä, riippumattomia arvioita, jotka perustuvat kulloinkin edellä mainittuun menetelmään.

Dräger Alcotest 4000 alkometri - tarkat tulokset järkevään hintaan

 • Amazon (asiakkaat): 4,5/5

Dräger Alcotest 4000 on laadukas alkometri, joka käynnistyy nopeasti ja on heti valmis käytettäväksi. Muotoilultaan se on todella kompakti ja painoltaankin erittäin kevyt. Tämä alkometri kulkee siis helposti mukana esimerkiksi repussa, käsilaukussa tai jopa taskussa. Se on varustettu IP52-suojausluokan lasilla ja se voi säilyttää kiintolevyllään jopa 400 testitulosta. Liitäntä onnistuu kätevästi Micro-USB-portilla. Amazonin asiakkaat ovat olleet tähän alkometriin todella tyytyväisiä antaessaan sille 4,5/5 tähden keskiarvon.

Dräger Alcotest 4000 alkometri

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • IP52-suojausluokka
 • Säilyttää jopa 400 testitulosta
 • Micro-USB-portti

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Dräger Alcotest 4000 alkometriä niille, jotka tarvitsevat nopeita testejä ja tarkkoja lukemia. Tätä mallia ei ole myöskään hinnalla pilattu ja juuri hinta-laatusuhteensa takia se on toimituksemme ehdoton suosikki. Dräger Alcotest 4000:n muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa useat kielivaihtoehdot, kompakti koko ja viranomaisten hyväksyntä EU:ssa. Ainoa huono puoli tässä mallissa on se, että se vaatii säännöllistä kalibrointia.

Hyvät ja huonot puolet - Dräger Alcotest 4000 alkometri

Plussat

 • Useita kielivaihtoehtoja
 • Kompakti koko
 • Viranomaisten hyväksymä EU:ssa

Miinukset

 • Kalibroitava säännöllisesti

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Dräger Alcotest 4000 alkometrin

TEKNISET TIEDOT

 • Mittaustekniikka Sähkökemiallinen anturi / Polttokenno
 • Mittausalue Jopa 2,5 mg/l
 • Pituus 190 mm
 • Leveys 130 mm
 • Syvyys 90 mm

Asiakkaat ovat olleet Dräger Alcotest 4000 alkometriin varsin tyytyväisiä. Amazonissa asiakasarvioiden keskiarvo on tämän artikkelin kirjoittamishetkellä 4,5/5 tähteä. Asiakkaat eivät ole katuneet ostostaan vaan he ovat kehuneet sitä, kuinka helposti tämä alkometri kulkee mukana ja antaa luotettavan lukeman nopeasti. Negatiiviset kommentit koskevat suurimmaksi osaksi kalibroinnin tarvetta, mutta kunhan kalibroinnin muistaa tehdä säännöllisin väliajoin, ei sen pitäisi muodostua minkäänlaiseksi ongelmaksi.

Mitä asiakkaat sanovat Dräger Alcotest 4000:sta

Asiakkkaat ovat olleet Dräger Alcotest 4000 alkometriin varsin tyytyväisiä. Amazonissa asiakasarvioiden keskiarvo on tämän artikkelin kirjoittamishetkellä 4,5/5 tähteä. Asiakkaat eivät ole katuneet ostostaan vaan he ovat kehuneet sitä, kuinka helposti tämä alkometri kulkee mukana ja antaa luotettavan lukeman nopeasti. Negatiiviset kommentit koskevat suurimmaksi osaksi kalibroinnin tarvetta, mutta kunhan kalibroinnin muistaa tehdä säännöllisin väliajoin, ei sen pitäisi muodostua minkäänlaiseksi ongelmaksi.

TEKNISET TIEDOT

 • Mittaustekniikka Sähkökemiallinen anturi / Polttokenno
 • Mittausalue Jopa 2,5 mg/l
 • Pituus 190 mm
 • Leveys 130 mm
 • Syvyys 90 mm

Katso tuotteen visuaalinen esittely tästä:

Dräger Alcotest 6820 alkometri - parasta laatua ammattikäyttöön

 • Detective Store (asiakkaat): 5/5

Dräger Alcotest 6820 on hyvä alkometri ammattikäyttöön tai kaikkein parasta laatua kaipaaville kuluttaja-asiakkaille. Tämän alkometrin mukana tulee kätevä printteri, joka tulostaa mittaustuloksen kuitille. Alkometri ja tulostin on helppo liittää toisiinsa langattomasti. Dräger Alcotest 6820 ottaa jopa 1500 näytettä yhdellä paristolla. Tätä laitetta käytetään paljon erilaisissa lääketieteellisissä tarkoituksissa, sillä se pystyy antamaan tarkan ja nopean tuloksen, vaikka alkoholipitoisuudet olisivat huomattavan korkeita.

Dräger Alcotest 6820 alkometri

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Jopa 1500 näytettä yhdellä paristolla
 • Käytetään lääketieteellisissä tarkoituksissa
 • Nopeat tulokset

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Dräger Alcotest 6820 alkometriä ammattilaisille, jotka haluavat laadukkaan ja pitkäikäisen alkometrin hinnasta välittämättä. Tämä tuote edustaa parasta laatua – ja hintakin on sen mukainen. Tästä syystä tämä malli on toimituksemme premium-valinta. Sen hyviin puoliin kuuluu muun muassa maksimihygieniavaatimusten täyttäminen ja välitön tulostusominaisuus. Korkean hinnan lisäksi tästä tuotteesta ei löydy mitään huonoa mainittavaa.

Hyvät ja huonot puolet - Dräger Alcotest 6820 alkometri

Plussat

 • Täyttää kaikki hygieniavaatimukset
 • Välitön tulostusominaisuus

Miinukset

 • Korkea hinta

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Dräger Alcotest 6820 alkometrin

TEKNISET TIEDOT

 • Mittaustekniikka - Sähkökemiallinen anturi / Polttokenno
 • Mittausalue Jopa 2,5 mg/l
 • Pituus 151 mm
 • Leveys 62 mm
 • Syvyys 38 mm

Valmistajan tarjoama takuu

Valmistajan tarjoama takuu kattaa 2 vuoden takuun laitteen elektroniikalle ja 1 vuoden sen anturille. Takuun hyödyntämiseksi on ehdottomasti noudatettava valmistajan ohjeita liittyen alkometrin kalibrointiin. Kalibrointi tulee suorittaa aina joka tuhannen mittauksen jälkeen tai vähintään 12 kuukauden välein.

Mitä asiakkaat sanovat Dräger Alcotest 6820:sta

Tämä tuote on otettu markkinoilla erittäin hyvin vastaan. Detective Store on erikoistunut valvontaan ja vastavalvontaan tarkoitettujen etsivälaitteiden myyntiin, mutta myös tiedon keräämiseen ja suojaamiseen sekä omaisuuden turvaamiseen. Heidän asiakkaansa ovat siis todella vaativia ja heistä jokainen on antanut Dräger Alcotest 6820:lle täydet 5/5 tähteä arvosteluissaan.

TEKNISET TIEDOT

 • Mittaustekniikka - Sähkökemiallinen anturi / Polttokenno
 • Mittausalue Jopa 2,5 mg/l
 • Pituus 151 mm
 • Leveys 62 mm
 • Syvyys 38 mm

Katso tuotteen visuaalinen esittely tästä:

Dignita AM-8000 alkometri - luotettavat lukemat nopeasti

 • Google (asiakkaat): 4,6/5

Dignita AM-8000 on erittäin nopea ja luotettava alkometri, joka tuottaa ± 0,05 ‰ virhemarginaalin 0,50 ‰ tarkkuudella ja tallentaa viimeiset 10 tulosta laitteen kiintolevylle. Tähän malliin luottaa lukuisten tyytyväisten asiakkaiden lisäksi myös Ruotsin autonkuljettajien raittiusyhdistys, joka on antanut tälle alkometrille virallisen suosituksensa. Google Shoppingissa asiakasarvioiden keskiarvo on vakuuttavat 4,6/5 tähteä.

Dignita AM-8000 alkometri

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Tallentaa viimeiset 10 tulosta
 • ±0,05‰ virhemarginaali 0,50‰ tarkkuudella
 • Asiantuntijoiden suosittelema

VertaaTuote's vurdering

Suosittelemme Dignita AM-8000 alkometriä erityisesti niille, jotka haluavat kompaktin ja luotettavan alkometrin, joka antaa lukeman nopeasti. Tämä malli saa toimitukseltamme erityismaininnan nimenomaan nopeudesta. Sen muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa sähkökemiallinen polttokennotekniikka, MHF Testlabin hyväksyntä ja EU:n standardien täyttäminen. Ainoa huono puoli tässä alkometrissä on se, että sillä ei ole IP-luokitusta.

Hyvät ja huonot puolet - Dignita AM-8000 alkometri

Plussat

 • Sähkökemiallinen polttokennotekniikka
 • MHF Testlabin hyvksyntä
 • Kompakti koko
 • Täyttää EU:n standardit
 • Nopea vasteaika

Miinukset

 • Ei IP-luokitusta

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Dignita AM-8000 alkometrin

TEKNISET TIEDOT

 • Mittaustekniikka - Sähkökemiallinen polttokenno
 • Mittausalue 0.00 ‰ - 1.00 ‰
 • Pituus 108 mm
 • Leveys 47 mm
 • Syvyys 17 mm

Eurooppalainen EN 16280:2012 laatustandardi

EN 16280:2012 on laatustandardi, joka koskettaa kaikkia alkoholipitoisuuksia uloshengityksestä otettavalla näytteellä mittaavia laitteita.

Tähän standardiin kuuluu muun muassa tiukat vaatimukset liittyen turvallisuuteen, toimivuuteen ja testitulosten luotettavuuteen. Se myös määrittelee ne tekniset testit, jotka läpäisemällä laite voi hyväksyntänsä ansaita.

Dignita AM-8000 on hyväksytty tämän eurooppalaisen standardin mukaisesti täysin pistein. Kuluttajalle tämä toimii tietynlaisena laadun takeena.

Mitä asiakkaat sanovat Dignita AM-8000:sta

Googlen asiakkaat ovat olleet Dignita AM-8000 alkometriin todella tyytyväisiä, sillä Google Shoppingissa komeilee tämä artikkelin kirjoittamishetkellä vakuuttava 4,6/5 tähden keskiarvo. Käyttäjät ovat kehuneet erityisesti laitteen hinta-laatusuhdetta ja sitä kuinka helposti se kulkee mukana. Alle neljän tähden arvosteluita ei ole lainkaan, ja ainoat negatiiviset kommentit liittyvät siihen, että yli 1 promillen lukemien jälkeen laite ilmoittaa tulokseksi vain ”high”.

TEKNISET TIEDOT

 • Mittaustekniikka - Sähkökemiallinen polttokenno
 • Mittausalue 0.00 ‰ - 1.00 ‰
 • Pituus 108 mm
 • Leveys 47 mm
 • Syvyys 17 mm

Katso tuotteen visuaalinen esittely tästä:

Alkometrin kalibrointi

Alkometrin kalibrointia ei voi tehdä itse, vaan se täytyy jättää ammattilaisen tehtäväksi. Onneksi tällaisia kalibrointipalveluita on kuitenkin helposti saatavilla esimerkiksi alkometrien maahantuojilta.

Dignita tarjoaa kalibrointipalveluita, jossa alkometri lähetetään maahantuojalle kotiin tilattavalla palautuskuorella. Kirjekuori sisältää kaikki vaadittavat rahtikirjaukset ja muut tiedot. Alkometri suljetaan palautuskuoreen ilman paristoja tai suukappaleita ja jätetään postilaatikkoon tai toimitetaan Postin palvelupisteeseen, josta se matkaa maahantuojan kalibroitavaksi.

Kalibroinnin valmistuttua alkometri palautetaan takaisin asiakkaalle vastaavanlaisella kuorella. Koko prosessissa kestää tyypillisesti vain noin 3-5 päivää.

Alkometrin lukemat ja tarkkuus

Alkometrin antaman lukeman tulkitseminen on todella yksinkertaista. Tulos näkyy joko LCD-näytöltä, tai liitettyä tulostinta käytettäessä se tulostuu kuitille. Iso osa alkometreistä myös tallentaa viimeisimmät testit kiintolevylleen, jotta niitä voi tarkastella vielä uudestaankin.

Alkometrin lukemien tarkkuus riippuu laitteesta, mutta hyvät alkometrit ilmoittavat veren alkoholipitoisuuden jopa sadasosapromillen tarkkuudella.

Käyttämämme lähteet

Tämän artikkelin koostamiseen on käytetty paljon aikaa, sillä tarkoituksenamme on tuottaa mahdollisimman objektiivinen arvio jokaisesta tuotteesta. Arvioidessamme erilaisia alkometrejä olemme luottaneet ulkopuolisten asiantuntijoiden alkometrien testeihin ja kuluttajien mielipiteisiin kansainvälisesti. Tutkimustiimimme on tutkinut markkinoita ja käynyt läpi kaikki asiaankuuluvat lähteet. Tämän oppaan koostamisessa olemme käyttäneet alla lueteltuja lähteitä.

Asiantuntija- ja testilähteet

Detective Store

Detective Store on ollut markkinoilla jo vuodesta 2007. Se on erikoistunut valvontaan ja vastavalvontaan tarkoitettujen etsivälaitteiden myyntiin, mutta myös tiedon keräämiseen ja suojaamiseen sekä omaisuuden turvaamiseen. Olemme hyödyntäneet Detective Storen asiakasarvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Dräger Alcotest 6820 – 30.5.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Asiakasarviot

Amazon

Amazon on globaali suuryritys, joka tunnetaan parhaiten verkkokaupastaan. Se on nykyään yksi maailman johtavista nettikaupoista. Yritys aloitti nettikirjakauppana, mutta on laajentunut sittemmin myymään lähes kaikkia tuotteita. Olemme hyödyntäneet Amazonin asiakasarvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Dräger Alcotest 4000 – 30.5.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Google

Google Shopping on Googlen kuluttajatuotteisiin keskittynyt osio, jossa käyttäjät voivat lukea tietoa tuotteista ja tutustua esimerkiksi hintoihin sekä asiakasarvioihin. Olemme hyödyntäneet Googlen asiakasarvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Dignita AM-8000 – 30.5.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

FAQ

Mikä on paras alkometri?
Paras alkometri on sellainen, joka sopii juuri sinun käyttötarkoituksiisi parhaiten. Markkinoilta löytyy erityyppisiä laitteita, joista osa soveltuu paremmin ammattilaisten aktiiviseen käyttöön, kun taas toiset ovat suunniteltu kuluttaja-asiakkaiden käyttötarkoituksia silmällä pitäen. Toimituksemme ehdoton suosikki on kuitenkin Dräger Alcotest 4000. Se antaa tarkkoja ja luotettavia lukemia, eikä sitä ole hinnalla pilattu. Tutustu yllä kolmeen erilaiseen malliin ja valitse juuri itsellesi paras alkometri.
Mitä minun tulisi ottaa huomioon ennen alkometrin ostamista?
Ennen alkometrin ostamista olisi hyvä arvioida omat tarpeet ja käyttötarkoitukset. Sen jälkeen on paljon helpompi lähteä vertailemaan alkometrejä keskenään. Vertailua tehdessäsi kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti näihin seikkoihin: tarkkuus, kannettavuus, akkukesto, tuotetyyppi, hinta, asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot. Kuten kaikkien muidenkin tuotteiden kohdalla, myös alkometreissä testivoittajat ovat aina varma valinta.
Alkometri mittaa veren alkoholipitoisuutta uloshengitysilmasta. Oikeaoppisesti kalibroitu, hyvä alkometri pystyy osoittamaan veren alkoholipitoisuuden todella tarkasti ja poikkeamat ovat vain sadasosapromillen luokkaa. Viranomaisten käyttämien ja myös tässä oppaassa esiteltyjen mallien toiminta perustuu sähkökemialliseen hapettumiseen. Anturina toimivassa käyttöainekennossa alkoholi hajoaa, ja kennon yläpinnalle muodostuu etikkahappoa sekä ylimääräelektroneja. Kennon alapinnalle muodostuva elektronivajaus luo sähkövirran pintojen välille. Tämä Jännite mitataan platinaelektrodien avulla ja luetaan veren alkoholipitoisuuden osoittavana promillelukemana.

Aikaisemmin arvostellut tuotteet

ghost-img

Alta löydät tuotteet, jotka olemme aiemmin nostaneet esille. Emme ole pystyneet tunnistamaan näiden mallien jälleenmyyjiä, mutta olemme pitäneet ne artikkelissa siltä varalta, että tiedoista on sinulle hyötyä.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 5 / 5. Arvioiden lukumäärä: 1

Ei arvosteluja.