Artikkeli sisältää mainoslinkkejä ja on siten sponsoroidtu. Lue lisää täältä.

Parhaat Wi-Fi-vahvistimet vertailussa 2024:
Löydä paras malli tarpeisiisi

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotteiden valinta perustuu tutkimukseen..., mutta keskitymme pääasiassa tuotteisiin, jotka ovat saatavilla hintaportaaleissa tai mainosalustoilla. Artikkeleissamme on pääasiassa ulkoisia testejä ja arvosteluja oman testauksen sijaan. Listaus ei ole tuotteiden arviointi, ja mainossopimukset voivat vaikuttaa tuotteidemme sijoittumiseen ja valintaan – lue lisää täältä. Lue lisää

5 Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.

Nykyisessä digitaalisessa maailmassa vahva ja vakaa internetyhteys on ratkaisevan tärkeä sekä työssä että vapaa-ajalla. Monet ihmiset kamppailevat kuitenkin edelleen heikkojen Wi-Fi-signaalien, katvealueiden ja hitaiden nopeuksien kanssa. Tämä voi haitata tuottavuutta ja aiheuttaa turhautumista.Wi-Fi-vahvistimet, jotka tunnetaan myös nimellä Wi-Fi-laajentimet tai -boosterit, ovat nousseet suosituksi ratkaisuksi Wi-Fi-verkon kattavuuden ja suorituskyvyn parantamiseen. Nämä laitteet toimivat vahvistamalla olemassa olevaa Wi-Fi-signaalia ja laajentamalla sen ulottuvuutta alueille, joilla signaali on heikko tai sitä ei ole.Tämän artikkelin tarkoituksena on opastaa sinua täydellisen Wi-Fi-vahvistimen valinnassa. Käsittelemällä keskeisiä tekijöitä, jotka on otettava huomioon valintaa tehdessäsi. Olemme tutkineet huolellisesti ja koonneet luettelon huipputehokkaista malleista vastaamaan eri budjetteja ja vaatimuksia.

test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

5 parasta wifi vahvistin testissä 2024:

Näin VertaaTuote arvioi ja valitsee tuotteet

Tässä artikkelissa tarkastellaan useita suosittuja tuotteita, jotka olemme löytäneet perusteellisen tutkimuksen ja analyysin avulla. Artikkelissa esiteltyjä tuotteita myy yksi tai useampi kumppaneistamme. Löydät yhteistyökumppanimme monista hintataulukoista, mikä antaa sinulle mahdollisuuden etsiä parhaan hinnan valitsemallesi tuotteelle. Vaikka nämä kumppanuudet voivat vaikuttaa artikkelin tuotevalikoimaan, suosituksemme perustuvat tuotteen kokonaisarvioon.

Arvioimme ja vertaamme artikkelissa esiintyviä tuotteita seuraavien tekijöiden perusteella:

  1
 • Viralliset ja puolueettomat tuotetestit
 • 2
 • Asiakkaiden arviot ja mielipiteet tuotteesta
 • 3
 • Tilastot kuluttajien käyttäytymisestä ja mieltymyksistä
 • 4
 • Tekniset tiedot, ominaisuudet sekä hyvät ja huonot puolet
 • 5
 • Takuu, palvelu ja maine jälleenmyyjien keskuudessa

Muodostamme käsityksen hinta-laatusuhteesta näiden tekijöiden perusteella, ​​ja teemme subjektiivisen arviomme sekä suosituksemme. Huomaa kuitenkin, että tämä artikkeli ei ole markkinoiden parhaiden tuotteiden rankkaus vaan arvostelu.

Merkintämme, kuten "Paras budjettivalinta", "Paras langaton malli", "Hyvä hinta-laatusuhde" jne. - ovat tutkimuspäälliköiden yksittäisiä, riippumattomia arvioita, jotka perustuvat kulloinkin edellä mainittuun menetelmään.

Paras Wi-Fi-vahvistin testissä test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

TP-Link RE605X - Vahvistin Wi-Fi 6 -standardilla

 • Paras Wi-Fi-laajennin kokonaisuudessaan" CNN.com-sivustolla
 • "Yleisesti paras" CNET.com-sivustolla
 • 4/5 ja "Paras Wi-Fi 6 -laajennin" TechRadar.com-sivustolla
 • 4,5/5 PCmag.com-sivustolla
 • 4,5/5 Google Shopping -palvelussa

TP-Link RE605X on Wi-Fi 6 -laajennin, joka parantaa merkittävästi langattoman verkon kattavuutta nopeutta. Se sopiikin kotitalouksiin tai yrityksiin, joissa on useita verkkoon kytkettyjä laitteita. Tarjoten paremman kokemuksen suoratoistoon, pelaamiseen ja videoneuvotteluihin.

TP-Link RE605X
Paras Wi-Fi-vahvistin testissä
 • Älykäs signaalivalo
 • Kaksitaajuustekniikka
 • Wi-Fi 6

Arvostelu: Tuoteanalyysissä – TP-Link RE605X

TEKNISET TIEDOT

 • WiFi-standardi: WiFi 6
 • Taajuuskaista: 2.4GHz,5GHz
 • Kantama: jopa 120m2
 • LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: 0
 • Mitat: 7,4 x 12,5 x 4,6 cm

Älykäs merkkivalo
Yksi tämän mallin merkittävimmistä ominaisuuksista on älykäs signaalivalo. Tämä valo helpottaa parhaan sijainnin löytämistä optimaalisen Wi-Fi-kattavuuden saavuttamiseksi. Ilmaisemalla signaalin voimakkuuden senhetkisessä sijoituspaikassa. Tämän ominaisuuden avulla voit helposti tunnistaa alueet, joilla laajennuslaite voi maksimoida potentiaalinsa ja tarjota vankemman ja luotettavamman yhteyden koko tilassa.

Älykkään signaalivalon lisäksi TP-Link RE605X on varustettu TP-LINK Tether App -sovelluksella. Tämän käyttäjäystävällisen sovelluksen avulla voit vaivattomasti käyttää ja hallita verkkoasi mistä tahansa iOS- tai Android-mobiililaitteesta. Tämän sovelluksen avulla voit seurata verkon tilaa, muokata asetuksia ja varmistaa, että Wi-Fi Extender toimii optimaalisesti.

Kaksitaajuuksinen WiFi
Tämä malli on monipuolinen Wi-Fi-vahvistin, jossa on AP (Access Point) -tila, jonka avulla käyttäjät voivat luoda uuden langattoman verkon tai laajentaa olemassa olevan verkon kattavuutta. Tämän ominaisuuden ansiosta laite voi toimia itsenäisenä tukiasemana, joka tarjoaa vakaan ja nopean yhteyden useille laitteille jopa 120 m2:n alueella. RE605X:ssä on kaksikaistatekniikka, joka tukee sekä 2,4 GHz:n että 5 GHz:n taajuusalueita.

Sen signaalinopeus on 574 Mbit/s 2,4 GHz:ssä ja 1201 Mbit/s 5 GHz:ssä. Tämä laajennetun kantaman ja parannetun verkon suorituskyvyn yhdistelmä takaa saumattoman internet-kokemuksen, joka vastaa nykyaikaisten suuren kaistanleveyden laitteiden ja sovellusten tarpeisiin.

Lisäominaisuus
Tässä vahvistimessa on edistyksellisiä ominaisuuksia, kuten säteenmuodostustekniikka ja MU-MIMO, jotka yhdessä optimoivat signaalin voimakkuuden ja varmistavat tehokkaan tiedonsiirron. Säteenmuodostus keskittää Wi-Fi-signaalin liitettyihin laitteisiin, kun taas MU-MIMO mahdollistaa tukiaseman samanaikaisen viestinnän useiden asiakkaiden kanssa. Tämä parantaa verkon kokonaiskapasiteettia ja läpäisykykyä.
Se on myös erittäin yhteensopiva, joten se voi laajentaa minkä tahansa Wi-Fi-reitittimen tai langattoman tukiaseman kantamaa merkistä tai mallista riippumatta.

Verrattuna muihin TP-Linkin malleihin, kuten RE450-malliin, RE605X tarjoaa suuremman kantaman ja tukee Wi-Fi 6:ta, mikä tarjoaa korkeampia nopeuksia ja parempaa tehokkuutta. RE605X:ssä on myös kaksikaistatekniikka, kun taas jotkut alemman tason mallit saattavat tukea vain yhtä kaistaa.

Ammattilaisen vinkki: Saadaksesi parhaan mahdollisen hyödyn TP-Link RE605X:stä, sijoita se optimaaliseen paikkaan reitittimesi ja haluamasi alueen puoliväliin ja varmista, ettei reitittimen tiellä ole suuria esteitä.

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet TP-Link RE605X?

Arvosteluissa on yleisesti kehuttu tämän WiFi-vahvistimen suorituskykyä ja helppokäyttöisyyttä. Eräs käyttäjä totesi: “Se on hyvä laite: “Päivitimme kotimme Wi-Fi-yhteyden… Wi-Fi 6 -asennukseen TP-Link RE605X -laajentimen kanssa… kattavuusalue on erinomainen.”
Toinen arvostelija kertoi kokemuksistaan eri ympäristössä ja mainitsi, että “signaali on paljon vahvempi ja tasaisempi”, vaikka se kattoi kaksi erillistä rakennusta märissä sääolosuhteissa.

Alan asiantuntijat ovat kehuneet tätä Wi-Fi-vahvistinta sen suorituskyvystä ja käyttäjäystävällisistä ominaisuuksista. CNN.com korosti yksinkertaista käyttöönottoprosessia, tukiasematilaa ja arvokkaita bonusominaisuuksia tehokäyttäjille. TechRadar.com ja PCmag.com ylistivät samalla tavoin laajentimen ominaisuuksia.

TechRadar.com tunnusti RE605X:n kaltaisten kantamanlaajentajien arvon, sillä niillä voidaan parantaa Wi-Fi-yhteyksiä tietyillä alueilla ilman kalliimpaa mesh-järjestelmää. Samaan aikaan PCmag.com korosti tämän tuotteen tarjoamaa mukavuutta hieman korkeammasta hinnasta huolimatta ja totesi sen helppokäyttöisyyden ja merkittävät kantamanlaajennusominaisuudet.

Lisätietoja TP-Link RE605X

TEKNISET TIEDOT

 • WiFi-standardi: WiFi 6
 • Taajuuskaista: 2.4GHz,5GHz
 • Kantama: jopa 120m2
 • LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: 0
 • Mitat: 7,4 x 12,5 x 4,6 cm

Toimituksemme arvio

Yhteenvetona voimme todeta, että TP-Link RE605X -laajennin tarjoaa laajemman kantaman ja paremman verkon suorituskyvyn kaksikaistatekniikan, Intelligent Signal Lightin ja edistyksellisten ominaisuuksien, kuten säteenmuodostuksen ja MU-MIMO:n, ansiosta. Vaikka onkin totta, että OneMesh-verkko on yhteensopiva vain muutaman reitittimen kanssa, tämä voidaan ratkaista helposti hankkimalla yhteensopiva TP-Link-reititin tai käyttämällä RE605X:ää itsenäisenä tukiasemana. Kaiken kaikkiaan RE605X on helposti käyttöönotettava, Wi-Fi 6 -yhteensopiva laite, joka sopii kaikkien reitittimien kanssa ja jota voi ohjata kätevästi puhelimella TP-LINK Tether -sovelluksen avulla. Täten se on hyvä sijoitus kaikille, jotka haluavat laajentaa langatonta kattavuutta ja parantaa kokemustaan.

Plussat og Miinukset TP-Link RE605X

Plussat

 • Helppo asentaa
 • Wi-Fi 6 käytössä
 • Yhteensopiva kaikkien reitittimien kanssa
 • Kaksoiskaista
 • Voidaan ohjata puhelimella sovelluksen kautta

Miinukset

 • OneMesh-verkko yhteensopiva vain muutaman reitittimen kanssa
Yksi parhaista Wi-Fi vahvistimista One Mesh tuella test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

TP-Link RE505X - Wi-Fi-vahvistin ethernet-portilla

 • 3,5/5 ja "Vakaa vaihtoehto TP-Link RE603X:lle" PCmag.com-sivustolla
 • "Wi-Fi 6 edulliseen hintaan" ExpertReviews.co.uk-sivustolla
 • 4/5 ja "Editor's choice" TechAdvisor.com-sivustolla
 • 4/5 ja "Joustava laajennus, joka poistaa katvealueet" TrustedReviews.com-sivustolla
 • "Vakaa suorituskyky hintaansa nähden" CNET.com-sivustolla

TP-LINK RE505X Wi-Fi-vahvistimessa on älykäs signaalivalo, joka helpottaa parhaan sijainnin löytämistä optimaalista Wi-Fi-kattavuutta varten. Tämän ominaisuuden ansiosta RE505X soveltuu kotitalouksiin tai yrityksiin, joissa on useita yhdistettyjä laitteita, jotka tarvitsevat nopean ja luotettavan internetyhteyden.

TP-Link RE505X
Yksi parhaista Wi-Fi vahvistimista One Mesh tuella
 • Wi-Fi 6
 • Gigabitin Ethernet-portti
 • Älykäs signaalivalo

Arvostelu: Tuoteanalyysissä – TP-Link RE505X

TEKNISET TIEDOT

 • WiFi-standardi: WiFi 6
 • Taajuuskaista: 2,4 GHz, 5 GHz
 • Kantama: enintään 150m2
 • LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: 1
 • Mitat: 7,4 x 12,5 x 4,6 cm

Nopea Ethernet-portti
TP-Link RE505X on varustettu Gigabit Ethernet -portilla, joka mahdollistaa nopeamman ja vakaamman langallisen yhteyden esimerkiksi pelikonsoleihin tai pöytätietokoneisiin. Lisäksi tässä mallissa on kaksitaajuuksinen Wi-Fi-yhteys, jonka signaalinopeus on 300 Mbps 2,4 GHz:n taajuudella ja 1200 Mbps 5 GHz:n taajuudella, mikä palvelee suuren kaistanleveyden sovelluksia ja laitteita. Tämän jopa 150 m2:n katvealueen ansiosta tämä kantamanlaajennin soveltuu pieniin ja keskisuuriin koteihin tai yrityksiin, joissa on useita liitettyjä laitteita.

802.11ax Wi-Fi -standardi
Tässä Wi-Fi-vahvistimessa on Wi-Fi 6 -tekniikka, joka tarjoaa nopeammat nopeudet, paremman tehokkuuden ja suuremman kapasiteetin nykyaikaisten suuren kaistanleveyden laitteiden ja sovellusten tarpeisiin. Wi-Fi 6:n ohella siinä on myös AP-tila, jonka avulla voit luoda uuden Wi-Fi-yhteyspisteen ja parantaa langallista verkkoasi Wi-Fi-ominaisuuksilla. Sen avulla voit käyttää ja hallita verkkoa vaivattomasti mistä tahansa iOS- tai Android-mobiililaitteesta. Lisäksi RE505X on äärimmäisen yhteensopiva varmistaen, että se voi laajentaa minkä tahansa Wi-Fi-reitittimen tai langattoman tukiaseman kantamaa merkistä tai mallista riippumatta. 

TP-Linkin kantamanlaajentajien aiempiin malleihin verrattuna RE505X erottuu edukseen Wi-Fi 6 -teknologiallaan, joka tarjoaa korkeampia nopeuksia, parempaa tehokkuutta ja lisääntynyttä kapasiteettia nykyaikaisten suuren kaistanleveyden laitteiden ja sovellusten tarpeisiin. 

Ammattilaisen vinkki: Jos sinulla on TP-LINK OneMesh -reititin, harkitse sen yhdistämistä RE505X:n kanssa, jotta voit luoda saumattoman mesh-verkon, joka tarjoaa entistäkin paremman kattavuuden ja suorituskyvyn.

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet TP-Link RE505X?

Tämä tuote on saanut käyttäjiltä myönteisiä arvioita Googlen käyttäjien arvostelujen yhdistelmässä ja Amazonissa. Eräs käyttäjä kertoi, että laite löysi signaalin vaivattomasti ja pystyi käyttämään matkapuhelinta alueilla, joilla se oli aiemmin vaikeaa. Toisella käyttäjällä oli ongelmia yhteyden muodostamisessa vanhempaan Apple AirPort -reitittimeensä, mutta hän pystyi lopulta muodostamaan yhteyden. 

ExpertReviews.co.uk:n ja PCmag.comin asiantuntijat ovat kehuneet TP-Link RE505X:ää sen tehosta ja kohtuullisesta hinnasta. Etenkin jos sinulla on Wi-Fi 6 -laite ja haluat hyödyntää sen uusinta langatonta tekniikkaa. Lisäksi TrustedReviews.com suosittelee tätä hyvin hinnoiteltua Wi-Fi 6 -laajentajaa, joka poistaa katve kohdat, lisää verkkosi kantamaa ja estää pudotukset. Asiantuntijat huomauttavat myös, että RE505X on helppo asentaa ja käyttää ja se toimii minkä tahansa reitittimen kanssa riippumatta sen merkistä tai langattomasta teknologiasta. Se voi myös toimia verkko-WiFi- satelliittina, kun se on yhdistetty yhteensopivan TP-Link-reitittimen kanssa.

Lisätietoja TP-Link RE505X

TEKNISET TIEDOT

 • WiFi-standardi: WiFi 6
 • Taajuuskaista: 2,4 GHz, 5 GHz
 • Kantama: enintään 150m2
 • LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: 1
 • Mitat: 7,4 x 12,5 x 4,6 cm

Toimituksemme arvio

TP-Link RE505X WiFi-vahvistin Wi-Fi 6 -teknologialla tarjoaa suurempia nopeuksia, paremman tehokkuuden ja suuremman kapasiteetin nykyaikaisten suuren kaistanleveyden laitteiden ja sovellusten tarpeisiin. Sen Gigabit Ethernet -portti mahdollistaa nopeamman ja vakaamman langallisen yhteyden, ja sen älykäs signaalivalo helpottaa parhaan sijainnin löytämistä optimaalisen Wi-Fi-peiton saavuttamiseksi. RE505X tarjoaa vankan 5 GHz:n läpäisykyvyn, monipuoliset asennusvaihtoehdot ja pääsynvalvonta-asetukset. Vaikka se saattaa olla hieman tilaa vievä verrattuna muihin malleihin, sen ominaisuudet ja suorituskyky enemmän kuin korvaavat sen koon. Ratkaisu kokoa koskevaan ongelmaan voisi olla laitteen kiinnittäminen seinään tai sijoittaminen huomaamattomaan paikkaan.

Plussat og Miinukset TP-Link RE505X

Plussat

 • Wi-Fi 6 -tekniikka
 • OneMesh-tuki
 • Vankka 5GHz:n läpäisykyky
 • Pääsynvalvonta-asetukset
 • Monipuoliset asennusvaihtoehdot

Miinukset

 • Hieman tilaa vievä
Paras Wi-Fi vahvistin langallisille laitteille test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Netgear Nighthawk AX8 EAX80 - Wi-Fi-vahvistin hyvällä kantamalla

 • 4,3/5 ja "Paras Wi-Fi-laajennin ihmisille, jotka tarvitsevat paljon portteja" Tomsguide.com-sivusto
 • 4,3/5 ja "Wi-Fi 6 -laajennin, joka on ihanteellinen suurempiin koteihin" TechRadar.com-sivusto
 • 4,5/5 TrustedReviews.com-sivustolla
 • 4,5/5 Google Shopping -palvelussa

Netgear Nighthawk AX8 EAX80 Wi-Fi-vahvistimessa on universaali yhteensopivuus. Se laajentaa saumattomasti minkä tahansa langattoman reitittimen tai yhdyskäytävän kanssa parantaen kantamaa ja suorituskykyä käyttäen Wi-Fi 6 -teknologiaa. Tämä tehokas laite sopii erinomaisesti suuriin koteihin, monikerroksisiin asuntoihin tai yrityksiin, jotka tarvitsevat vahvan, vakaan ja nopean langattoman yhteyden useille laitteille ja käyttäjille varmistaen saumattoman verkkokokemuksen.

Netgear Nighthawk AX8 EAX80
Paras Wi-Fi vahvistin langallisille laitteille
 • Yleinen yhteensopivuus
 • Neljä ylimääräistä Gigabit Ethernet -porttia
 • Nighthawk-sovellus

Arvostelu: Tuoteanalyysissä – Netgear Nighthawk AX8 EAX80

TEKNISET TIEDOT

 • WiFi-standardi: WiFi 6
 • Taajuuskaista: 2.4GHz,5GHz
 • Kantama: jopa 140m2
 • LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: 4
 • Mitat: 15,2 x 4 x 7,6 cm

Neljä Gigabitin LAN-porttia
Tässä WiFi-vahvistimessa on neljä ylimääräistä Gigabit Ethernet -porttia, jotka tarjoavat kätevän tavan kytkeä langallisia laitteita nopeampia ja luotettavampia yhteyksiä varten. EAX80 tarjoaa vaikuttavan kantaman ja kattavuuden kaksitaajuus tuen avulla, ja se tuottaa 1,2 Gbps 2,4 GHz:n taajuusalueella 1 ja 4,8 Gbps 5 GHz:n taajuusalueella 2, mikä laajentaa Wi-Fi-kattavuutta tehokkaasti jopa 140 m2:iin. Näin varmistetaan, että käyttäjät voivat nauttia nopeasta internet-yhteydestä koko asuin- tai työtilassaan ilman signaalin katkeamisia tai kuolleita alueita.

Nighthawk Network Management -sovellus
Tämän Wi-Fi-vahvistimen kanssa yhteensopiva Nighthawk-sovellus yksinkertaistaa laitteen asennus- ja hallintaprosessia. Tällöin käyttäjät voivat helposti seurata ja hallita Wi-Fi-verkkoa älypuhelimillaan. EAX80 on suunniteltu toimimaan minkä tahansa Wi-Fi-reitittimen, langattoman yhdyskäytävän tai Wi-Fi:llä varustetun kaapelimodeemin kanssa, mikä takaa saumattoman integroinnin olemassa oleviin asetuksiin. Lisäksi tämä malli tukee uusinta Wi-Fi 6 -tekniikkaa, joka tarjoaa suurempia nopeuksia, suurempaa kapasiteettia ja parempaa suorituskykyä, joten se on tulevaisuuden valinta niille, jotka haluavat päivittää Wi-Fi-järjestelmänsä.

Verrattuna muihin Wi-Fi-alueen laajennuksiin Netgear Nighthawk AX8 EAX80 tarjoaa korkeampia tiedonsiirtonopeuksia: 1,2 Gbps 2,4 GHz:n taajuudella ja 4,8 Gbps 5 GHz:n taajuudella, ja tässä mallissa on myös neljä Gigabit Ethernet -porttia, kun taas monissa markkinoilla on vain yksi.

Ammattilaisen vinkki: Optimaalisen Wi-Fi-suorituskyvyn saavuttamiseksi varmista, että EAX80 ja ensisijainen reitittimesi käyttävät samoja Wi-Fi-asetuksia, kuten verkon nimeä (SSID) ja suojausasetuksia (salaus). Tämä luo laitteillesi saumattoman verkkovierailu kokemuksen, kun liikut kotonasi tai toimistossasi, jolloin ne voivat vaihtaa automaattisesti reitittimen ja laajenninverkon välillä.

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet Netgear Nighthawk AX8 EAX80?

Kuluttajat ovat yleisesti ottaen tyytyväisiä Netgear Nighthawk AX8 EAX80 Wi-Fi-vahvistimen suorituskykyyn ja luotettavuuteen. Yhden kuluttajan mielestä laite oli elämän mullistava lisä heidän kotiinsa. Toinen käyttäjä korvasi ikääntyneen yhden tukiaseman järjestelmänsä Netgear Nighthawk Tri-band MESH WiFi 6 -järjestelmällä ja huomasi täydellisen signaalin kattavuuden koko kodissaan ilman ongelmia suoratoiston tai useiden laitteiden käytön aikana. Käyttäjä arvosti helppoa asennusta ja sovellusominaisuuksia sekä laitteen IP-osoitteen kautta käytettävissä olevia lisäasetuksia.

TomsGuide.com-sivuston asiantuntijat ovat kommentoineet Netgear Nighthawk AX8 Wi-Fi Mesh Extender -laajenninta. Korostaen sen tehokkaita ominaisuuksia langattoman datan viemiseksi kodin uusiin osiin. TechRadar.com-sivuston asiantuntijat puolestaan kehuivat sen suorituskykyä, kattavuutta suuremmissa kodeissa ja lisäominaisuuksia, kuten Ethernet-portteja. Molemmat asiantuntijalähteet ovat yhtä mieltä siitä, että Netgear Nighthawk AX8 WiFi Mesh Extender tarjoaa tehokkaan ratkaisun Wi-Fi-laajennukseen, vaikka se ei ehkä kokonsa ja hintansa vuoksi sovellukaan jokaiseen talouteen.

Lisätietoja Netgear Nighthawk AX8 EAX80

TEKNISET TIEDOT

 • WiFi-standardi: WiFi 6
 • Taajuuskaista: 2.4GHz,5GHz
 • Kantama: jopa 140m2
 • LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: 4
 • Mitat: 15,2 x 4 x 7,6 cm

Toimituksemme arvio

Netgear Nighthawk AX8 EAX80 Wi-Fi-vahvistin tarjoaa hyvät tiedonsiirtonopeudet, edistyksellisiä ominaisuuksia, kuten 160 MHz:n datakanava vaihtoehdon, ja lisämukavuutta Nighthawk-sovelluksella helpottaen verkon hallintaa. Vaikka se kuuluu korkeampaan hintaluokkaan, hyvä suorituskyky, kantama ja neljän Gigabit Ethernet -portin ja USB-portin sisältyminen oikeuttavat investoinnin. Käyttäjät, jotka tarvitsevat laajaa kattavuutta ja nopeita yhteyksiä, pitävät EAX80:tä arvokkaana lisäyksenä verkkoasennuksiinsa, sillä se tarjoaa saumattoman ja luotettavan Wi-Fi-kokemuksen koko asuin- tai työtilassa.

Plussat og Miinukset Netgear Nighthawk AX8 EAX80

Plussat

 • Hyvä Wi-Fi-suorituskyky ja kantama
 • Yksinkertainen käyttöönotto
 • Selainkäyttöliittymä edistyneille käyttäjille
 • 160 MHz:n datakanava vaihtoehto
 • Yksi USB-portti ja neljä LAN-porttia

Miinukset

 • Korkeammassa hintaluokassa
Korkea hinta-laatusuhde test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

TP-Link RE305 - Wi-Fi-vahvistin universaalilla yhteensopivuudella

 • 4/5 ja ""Paras kokonaisuus"" TechAdvisor.com-sivustolla
 • 4,3/5 ja "Toimittajan valinta" osoitteessa Geekman.in
 • 4,3/5 ja "Yksi parhaiten toimivista Wi-Fi-laajentimista" TopTenReviews.com-sivusto
 • 4,3/5 Google Shopping -palvelussa

TP-Link RE305 on kaksitaajuuksinen Wi-Fi-laajentaja, joka toimii sekä 2,4 GHz:n että 5 GHz:n taajuuksilla tarjoten käyttäjille enemmän vaihtoehtoja langattomaan verkkoon liittymiseen. Se sopii kotitalouksiin tai yrityksiin, joissa on useita yhdistettyjä laitteita, jotka tarvitsevat nopean ja luotettavan internetyhteyden.

TP-Link RE305
Korkea hinta-laatusuhde
 • Kaksikaistainen Wi-Fi
 • Yhteensopivuus kaikkien reitittimien kanssa
 • Sisäänrakennettu yhteyspistetila

Arvostelu: Tuoteanalyysissä – TP-Link RE305

TEKNISET TIEDOT

 • WiFi-standardi: WiFi 5
 • Taajuuskaista: 2,4 GHz, 5 GHz
 • Kantama: jopa 50m2
 • LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: 0
 • Mitat: 8 x 7,7 x 7,8 cm: 8 x 7,7 x 7,8 cm.

AP-tila
TP-Link RE305:ssä on sisäänrakennettu tukiasematila, jonka avulla käyttäjät voivat luoda uuden langattoman verkon tai laajentaa olemassa olevan verkon kattavuutta. Tässä tilassa laajennin toimii itsenäisenä tukiasemana, joka tarjoaa vakaan ja nopean yhteyden useille laitteille jopa 50 m2:n alueella. Tämä tila tarjoaa 300 Mbps:n signaalinopeuden 2,4 GHz:n taajuudella ja 867 Mbps:n nopeuden 5 GHz:n taajuudella. Se siis soveltuu keskisuurille ja suurille kotitalouksille tai pienille yrityksille, joilla on suuria kaistanleveys tarpeita.

Yleinen yhteensopivuus
TP-Link RE305 on yhteensopiva kaikkien Wi-Fi-reitittimien kanssa, mikä takaa, että se voi laajentaa minkä tahansa langattoman tukiaseman kantamaa merkistä tai mallista riippumatta. TP-Linkin ilmaisen Tether-sovelluksen avulla voit helposti asentaa ja hallita kantamanlaajentajaa millä tahansa Android- tai iOS-mobiililaitteella, mikä tarjoaa vaivattoman asennuksen ja edistyneet verkonhallinta vaihtoehdot.

RE305:ssä on myös TP-Linkin OneMesh™-teknologia, jonka avulla voit muodostaa mesh-verkon yhdellä Wi-Fi-nimellä saumatonta koko kodin kattavuutta varten. Yhdistämällä OneMesh™-etäisyyslaajentimen OneMesh™-reitittimeen voit nauttia vakaasta yhteydestä.

Tämä Wi-Fi-vahvistin on hinnoiteltu kilpailukykyisesti, ja se tarjoaa korkeaa vastinetta suorituskykyynsä ja ominaisuuksiinsa nähden. Luotettavana ja käyttäjäystävällisenä laitteena se poistaa tehokkaasti Wi-Fi-alueen katveet, tukee kaksitaajuusyhteyttä ja sisältää älykkään signaalinilmaisimen, mikä tekee siitä kustannustehokkaan valinnan langattoman verkon kattavuuden parantamiseen.

Näihin malleihin verrattuna TP-Link RE305 on edullisempi vaihtoehto, joka tarjoaa kompaktin muotoilun ja sisäänrakennetun tukiasematilan, uuden langattoman verkon luomiseen tai olemassa olevan verkon kattavuuden laajentamiseen. Se on yhteensopiva kaikkien Wi-Fi-reitittimien kanssa, ja siinä on TP-Linkin OneMesh™-tekniikka, joka mahdollistaa saumattoman koko kodin kattavuuden. Se ei kuitenkaan tarjoa Gigabit Ethernet -porttia, kuten jotkut muut edellä mainitut mallit.

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet TP-Link RE305?

Arvostelujen lukemisen jälkeen voimme todeta, että monet kuluttajat ovat tyytyväisiä tähän TP-Link Wi-Fi -laajentimeen. Eräs kuluttaja totesi: “Tarvitsin internetyhteyttä ulkorakennuksessa, joka oli suorassa yhteydessä reitittimeen tiiliseinän läpi, mutta liian kaukana Wi-Fi:n tavoittamiseksi (20 m). Päätin kokeilla tätä, koska se oli tarjouksessa. Se toimii!” 

TechAdvisor.com-sivuston asiantuntijat kehuivat tätä tuotetta sen hyvästä hinta-laatu suhteesta ja yleisestä vakaasta suorituskyvystä. He totesivat, että se parantaa merkittävästi langatonta kuuluvuutta ja nopeuksia, joten se on sopiva vaihtoehto pieniin ja keskisuuriin koteihin. Myös Geekman.in antoi tälle tuotteelle myönteisen arvion ja totesi sen tehokkaan kantaman sekä helpon asennuksen ja konfiguroinnin. TopTenReviews.com:n mukaan TP-Link RE305 on edullinen vaihtoehto langattoman verkon laajentamiseen. He kehuivat sen langattoman verkon laajentamisen suorituskykyä, yksinkertaista muotoilua ja helppoa asennusta.

Lisätietoja TP-Link RE305

TEKNISET TIEDOT

 • WiFi-standardi: WiFi 5
 • Taajuuskaista: 2,4 GHz, 5 GHz
 • Kantama: jopa 50m2
 • LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: 0
 • Mitat: 8 x 7,7 x 7,8 cm: 8 x 7,7 x 7,8 cm.

Toimituksemme arvio

TP-Link RE305 on monipuolinen ja edullinen kaksitaajuuksinen Wi-Fi-laajennin, joka tarjoaa sisäänrakennetun tukiasematilan ja yhteensopivuuden kaikkien reitittimien kanssa. Sen kompakti muotoilu ja helppo käyttöönotto TP-Link Tether -sovelluksen avulla tekevät siitä käyttäjäystävällisen vaihtoehdon. Lisäksi RE305 toimii myös mesh-satelliittina, joka mahdollistaa saumattoman koko kodin kattavuuden TP-Linkin OneMesh™-teknologian avulla. Vaikka Ethernet-portti tukee vain 10/100-nopeutta, ei Gigabit Ethernetiä, se tarjoaa silti kätevän vaihtoehdon langallisten laitteiden, kuten pelikonsolien tai suoratoistolaitteiden, liittämiseen verkkoon. 

Plussat og Miinukset TP-Link RE305

Plussat

 • Kompakti muotoilu
 • Helppo käyttöönotto TP-Link Tether -sovelluksella
 • Toimii myös mesh-satelliittina
 • Edullinen

Miinukset

 • Ethernet-portti tukee vain 10/100-nopeutta, ei Gigabit Ethernetiä.
Yksi parhaista MIMO-tekniikalla varustetuista Wi-Fi-vahvistimista test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Devolo Magic 2 WiFi Next - Wi-Fi-vahvistin powerline-tekniikalla

 • 4/5 ja "Paras Wi-Fi-laajennin, joka käyttää sähkölinjaa" TechRadar.com-sivusto
 • "The best Wi-Fi 5 Virtajohdolla toimiva laajennin" sivustolla ExpertReviews.co.uk
 • 3/5 TrustedReviews.com-sivustolla
 • 4/5 ja "Toimittajan valinta" TechAdvisor.com-sivustolla
 • 71/100 GoodHouseKeeping.com-sivustolla

Devolo Magic 2 WiFi Nextin Powerline-tekniikka mahdollistaa internet-signaalien siirtämisen rakennuksen sähköjohtojen kautta, mikä tarjoaa luotettavan ja tehokkaan tavan laajentaa Wi-Fi-kattavuuden mihin tahansa huoneeseen. Tämä tekniikka sopii niille, jotka haluavat parantaa Wi-Fi-signaalia rakennuksessa, jossa on paksut seinät tai useita kerroksia.

Devolo Magic 2 WiFi Next
Yksi parhaista MIMO-tekniikalla varustetuista Wi-Fi-vahvistimista
 • Powerline-tekniikka
 • Monikäyttäjä-MIMO-tekniikka
 • Liityntäpisteen ohjaus

Arvostelu: Tuoteanalyysissä – Devolo Magic 2 WiFi Next

TEKNISET TIEDOT

 • WiFi-standardi: WiFi 5
 • Taajuuskaista: 2,4 GHz, 5 GHz
 • Toimintasäde: enintään 60 m2
 • LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: 0
 • Mitat: 7,4 x 12,5 x 4,6 cm: 7,4 x 12,5 x 4,6 cm

MU-MIMO-tekniikka
Devolo Magic 2 WiFi Next -Wi-Fi-vahvistimessa on Multi-User MIMO -tekniikka, joka parantaa merkittävästi langattoman verkon suorituskykyä ja kapasiteettia. Tämän edistyksellisen tekniikan ansiosta Wi-Fi-vahvistin voi kommunikoida useiden laitteiden kanssa samanaikaisesti eikä peräkkäin. Tämän seurauksena käyttäjät kokevat pienentyneen viiveen, lisääntyneen tehokkuuden ja kaiken kaikkiaan parantuneen verkon suorituskyvyn erityisesti ympäristöissä, joissa on lukuisia yhdistettyjä laitteita.

Älykäs Wi-Fi-verkkovierailu
Access Point Steering on Devolo Magic 2 WiFi Next -Wi-Fi-vahvistimen älykäs ominaisuus, joka optimoi aktiivisesti langatonta verkkoasi ohjaamalla laitteesi muodostamaan yhteyden sopivimpaan tukiasemaan. Toisin kuin perinteisissä Wi-Fi-verkoissa, joissa laitteet pysyvät yhteydessä yhteen tukiasemaan, kunnes signaali katoaa, Access Point Steering analysoi älykkäästi verkon kaikkien käytettävissä olevien tukiasemien signaalin voimakkuuden ja vastaanoton laadun.

Kun Wi-Fi-vahvistin havaitsee paremman yhteyspisteen, jonka signaali on vahvempi, se ohjaa yhdistetyt laitteet automaattisesti kyseiseen yhteyspisteeseen. Näin varmistetaan, että älypuhelimet, tabletit ja muut laitteet saavat jatkuvasti parhaan mahdollisen langattoman yhteyden, mikä johtaa parempaan verkon suorituskykyyn, pienempään viiveeseen ja parempaan käyttökokemukseen.

Korkea nopeus, laajennettu kantama
Devolo Magic 2 WiFi Next wlan-vahvistimessa on hyvä nopeus ja kantama, joten se on hyvä ratkaisu koteihin ja yrityksiin. Wi-Fi 5 -tekniikan ansiosta käyttäjät voivat nauttia jopa 867 Mbps:n nopeudesta 5 GHz:n taajuudella ja 300 Mbps:n nopeudesta 2,4 GHz:n taajuudella, mikä takaa nopean ja vakaan internetyhteyden useille laitteille ja käyttäjille. Lisäksi tämä malli voi kattaa jopa 60 m²:n alueen, joten se sopii keskisuuriin asuin- tai työtiloihin.

Muihin markkinoilla oleviin Wi-Fi-vahvistimiin verrattuna Devolo Magic 2 WiFi Next hyödyntää Multi-User MIMO -tekniikkaa, joka tarjoaa jatkuvasti suuria nopeuksia useille laitteille samanaikaisesti. Lisäksi sen Access Point Steering -ominaisuus varmistaa, että päätelaitteet yhdistyvät optimaaliseen verkon yhteyspisteeseen parempaa suorituskykyä varten.

Ammattilaisen vinkki: Jos haluat laajentaa Wi-Fi-kattavuusaluettasi entisestään, voit tehdä sen helposti lisäämällä verkkoon lisää Devolo Magic -sovittimia. Näin voit kasvattaa kattavuusaluettasi ja varmistaa vahvan ja vakaan Wi-Fi-signaalin koko kodissasi tai toimistossasi ilman, että sinun tarvitsee vaihtaa nykyisiä laitteita.

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet Devolo Magic 2 WiFi Next?

Suuri osa kuluttajista ilmoitti olevansa erittäin tyytyväisiä Devolo Magic 2 WiFi Next -verkkovirtasovittimeen. Eräs käyttäjä kommentoi asennuksen helppoutta ja mahdollisuutta laajentaa Wi-Fi-verkon kattavuutta puutarhaansa. Toinen käyttäjä kommentoi laitteen yleistä korkeaa laatua. Käyttäjä totesi myös, että käytettävissä olevat nopeudet riippuvat eri tekijöistä, kuten sähköverkosta ja verkkoa käyttävien laitteiden määrästä. 

TechRadar.comin ja TechAdvisor.comin asiantuntijat ovat todenneet, että Devolo Magic 2 WiFi -sarja on markkinoiden paras powerline-sovitin, joka tarjoaa yhdistelmän korkeita nopeuksia, mesh-WiFi-verkkoa ja uutta teknologiaa.

TrustedReviews.com toteaa, että Devolo Magic 2 WiFi next on yksi tyylikkäimmistä saatavilla olevista Powerline-pohjaisista laajennuksista, joka tarjoaa sekä langallisen että langattoman verkkoyhteyden alueilla, jotka ovat tavallisen reitittimen kantaman ulkopuolella. ExpertReviews.co.uk totesi, että Powerline-pohjainen laajennin on hyvä langattoman verkon laajentamiseen paikkoihin, joihin nykyinen reititin ei pääse.

Lisätietoja Devolo Magic 2 WiFi Next

TEKNISET TIEDOT

 • WiFi-standardi: WiFi 5
 • Taajuuskaista: 2,4 GHz, 5 GHz
 • Toimintasäde: enintään 60 m2
 • LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: LAN-portit: 0
 • Mitat: 7,4 x 12,5 x 4,6 cm: 7,4 x 12,5 x 4,6 cm

Toimituksemme arvio

Devolo Magic 2 WiFi Next -wifi-vahvistin, jossa on Powerline-tekniikka, Multi-User MIMO -tekniikka ja Access Point -ohjaus, tarjoaa korkeita nopeuksia, pidennetyn kantaman ja paremman verkon suorituskyvyn. Sen kehittyneet Mesh Wi-Fi -ominaisuudet ja helppo käyttöönotto tekevät siitä luotettavan valinnan käyttäjille, jotka haluavat vaivattoman ratkaisun Wi-Fi-tarpeisiinsa. Vaikka jotkut saattavat pitää kahta LAN-porttia rajoittavana, tämä on pieni kompromissi Devolo Magic 2 WiFi Nextin tarjoamiin lukuisiin etuihin nähden. Tämän ongelman ratkaisemiseksi käyttäjät voivat tarvittaessa valita kytkimen tai keskittimen Ethernet-porttien määrän laajentamiseksi.

Plussat og Miinukset Devolo Magic 2 WiFi Next

Plussat

 • Nopea powerline
 • Edistykselliset Mesh Wi-Fi -ominaisuudet
 • Helppo asentaa
 • Kunnolliset konfigurointimahdollisuudet

Miinukset

 • Vain kaksi LAN-porttia

Mitä pitää ottaa huomioon ostettaessa Wi-Fi-vahvistinta?

Yhteensopivuus
Wi-Fi 5 (tunnetaan myös nimellä 802.11ac) ja Wi-Fi 6 ( 802.11ax) kumpikin standardi tarjoaa erityisominaisuuksia, kuten eroja nopeudessa, tehokkuudessa ja tuettavien laitteiden määrässä. Jotta Wi-Fi-vahvistimesta saisi parhaan hyödyn irti, sen on oltava yhteensopiva reitittimesi Wi-Fi-standardin kanssa. Jos sinulla on esimerkiksi Wi-Fi 5 -reititin, on parasta valita Wi-Fi 5 -yhteensopiva vahvistin optimaalisen suorituskyvyn varmistamiseksi.

Kattavuusalue ja kantama
Pienempiin koteihin tai asuntoihin voi riittää Wi-Fi-vahvistin, jonka kattavuus on 50-100 m2. Nämä laitteet voivat auttaa laajentamaan Wi-Fi-signaalia kotisi nurkkiin ja varmistaa, että sinulla on yhtenäinen yhteys koko asuintilassasi.

Suuremmissa kodeissa tai toimistoissa, joissa on useita kerroksia, saatat tarvita vahvistimen. Kattaaksesi laajemman alueen, esimerkiksi 100-300 m2. Nämä laitteet on suunniteltu läpäisemään seinät ja lattiat, jolloin Wi-Fi-signaali saavuttaa myös rakennuksen syrjäisimmät alueet. Ne sopivat monikerroksisiin rakennuksiin tai laajoihin yksikerroksisiin tiloihin, joissa Wi-Fi-signaalin on kuljettava pidempiä matkoja ja useampien esteiden läpi.

Kaksitaajuuksinen tai kolmitaajuuksinen
Kahden kaistan Wi-Fi-vahvistin toimii kahdella taajuusalueella: 2,4 GHz ja 5 GHz. 2,4 GHz:n kaista tarjoaa laajemman kantaman mutta alhaisemmat nopeudet, kun taas 5 GHz:n kaista tarjoaa korkeammat nopeudet mutta lyhyemmän kantaman. Hyödyntämällä molempia taajuuskaistoja kaksikaistavahvistimet voivat tarjota parempaa suorituskykyä ja vähentää häiriöitä verrattuna yksikaistavahvistimiin.

Ne sopivat useimpiin koteihin ja pieniin toimistoihin, joissa käyttäjät tarvitsevat yhdistelmän kantamaa ja nopeutta toimintoihin. Kolmikaistaiset Wi-Fi-vahvistimet puolestaan lisäävät yhdistelmään ylimääräisen 5 GHz:n kaistan. Tämä lisäkaista parantaa suorituskykyä entisestään ja mahdollistaa useampien laitteiden samanaikaisen yhteyden muodostamisen ilman, että verkko ruuhkautuu. Kolmikaistavahvistimet ovat erityisen hyödyllisiä ympäristöissä, joissa useat laitteet vaativat nopeaa internetyhteyttä, kuten pelikonsolit, 4K-videon suoratoisto tai suurten tiedostojen lataaminen.

Hinta
Wi-Fi-vahvistimia on saatavilla eri hintaluokissa, alkaen budjettiystävällisistä, noin 20-50 euron vaihtoehdoista aina useiden satojen eurojen hintaisiin huippumalleihin.

Budjettivahvistimet (20-50 euroa) tarjoavat tyypillisesti perustoiminnot, eivätkä ne välttämättä tarjoa parasta suorituskykyä tai kattavuutta. Ne voivat kuitenkin olla sopiva valinta, jos etsit yksinkertaista ratkaisua Wi-Fi-alueen laajentamiseen pienemmissä tiloissa tai jos sinulla on rajallinen budjetti.

Keskitason vahvistimet (50-150 euroa) tarjoavat usein paremman suorituskyvyn, laajemman kattavuuden ja lisäominaisuuksia, kuten kaksikaistatuen, WPS:n ja käyttäjäystävälliset asennusprosessit. Useimpien käyttäjien mielestä keskitason vahvistimeen sijoittaminen tarjoaa hyvän tasapainon hinnan ja suorituskyvyn välillä.

Huippuluokan vahvistimissa (150 euroa ja enemmän) on yleensä kehittyneitä ominaisuuksia, kuten kolmikaistatuki, parempi kattavuus ja lisää hallinta vaihtoehtoja. Nämä vahvistimet on suunniteltu tarjoamaan parasta mahdollista suorituskykyä ja tukea useille laitteille samanaikaisesti. Jos tarvitset nopeaa internetiä, sinulla on suurempi tila katettavana tai verkko on ruuhkautunut, investointi huippuluokan Wi-Fi-vahvistimeen voi olla harkitsemisen arvoinen.

Käyttäjien ja asiantuntijoiden arviot
Kun valitset Wi-Fi-vahvistinta, muista lukea sekä asiantuntija- että käyttäjäarvostelut, jotta ymmärrät kunkin mallin vahvuudet ja heikkoudet. Arvostelut voivat antaa arvokasta tietoa tuotteen todellisesta suorituskyvystä, luotettavuudesta ja helppokäyttöisyydestä. Tavoittele vahvistimia, joiden luokitus on 4,0 tai korkeampi, varmistaaksesi laadukkaan vaihtoehdon.

arrow-more

Miten Wi-Fi-vahvistin toimii?

Wi-Fi-vahvistin, joka tunnetaan myös nimellä Wi-Fi kantamanlaajennin, toimii vastaanottamalla langattoman signaalin Wi-Fi-reitittimestä ja vahvistamalla tai tehostamalla sitä, jotta se yltäisi laajemmalle alueelle. Se sieppaa reitittimestä tulevan Wi-Fi-signaalin ja lähettää sen sitten uudelleen, mikä laajentaa tehokkaasti kattavuusaluetta. Wi-Fi-vahvistin vastaanottaa reitittimen signaalin, vahvistaa sitä ja lähettää sen sitten uudelleen kodin tai toimiston muille alueille, mikä tarjoaa paremman peiton ja suuremmat nopeudet.

Wi-Fi-vahvistin toimii yleensä vastaanottamalla langattoman signaalin yhdellä taajuudella ja lähettämällä sen sitten uudelleen toisella taajuudella. Näin vahvistin voi laajentaa peittoaluetta häiritsemättä alkuperäistä Wi-Fi-signaalia. Prosessi on samanlainen kuin radioaseman lähettämä signaali, ja vahvistin toimii toistimena laajentaen alkuperäisen signaalin kantamaa.

Joissakin uudemmissa Wi-Fi-vahvistimissa saatetaan käyttää myös mesh-verkkotekniikkaa, joka luo keskenään kommunikoivien solmujen verkon. Tämä tarjoaa saumattoman peiton koko kotiin tai toimistoon. Tämän tekniikan avulla Wi-Fi-signaalia voidaan laajentaa vieläkin pidemmälle ilman suorituskyvyn tai nopeuden heikkenemistä.

Kuinka kytkeä Wi-Fi-vahvistin?

Tässä ovat yleiset vaiheet Wi-Fi-vahvistimen liittämiseksi:

 • Valitse Wi-Fi-vahvistimelle sopiva paikka: Wi-Fi-vahvistin kannattaa sijoittaa reitittimen ja alueen, jossa on heikko tai ei lainkaan Wi-Fi-signaalia, puoliväliin.
 • Kytke Wi-Fi-vahvistin: Kytke Wi-Fi-vahvistin reitittimen lähellä olevaan pistorasiaan ja odota, että se käynnistyy.
 • Kytke Wi-Fi-vahvistin reitittimeen: Liitä Wi-Fi-vahvistin reitittimeen Ethernet-kaapelilla. Varmista, että Ethernet-kaapeli on kytketty Wi-Fi-vahvistimen oikeaan porttiin.
 • Määritä Wi-Fi-vahvistimen asetukset: Useimmissa Wi-Fi-vahvistimissa on sovellus, jonka voit ladata puhelimeesi tai tablettiisi. Määritä Wi-Fi-vahvistin sovelluksen avulla ja liitä se Wi-Fi-verkkoon. Seuraa sovelluksen ohjeita Wi-Fi-vahvistimen määrittämiseksi ja valitse verkko, jota haluat vahvistaa.
 • Testaa Wi-Fi-signaali: Kun olet määrittänyt Wi-Fi-vahvistimen, testaa Wi-Fi-signaali alueella, jossa signaali oli aiemmin heikko tai sitä ei ollut lainkaan. Wi-Fi-signaalin pitäisi nyt olla vahvempi ja vakaampi.

Muista, että vaiheet voivat vaihdella Wi-Fi-vahvistimen mallin mukaan, joten yksityiskohtaiset ohjeet kannattaa aina tarkistaa käyttöoppaasta tai valmistajan verkkosivustolta.

Mitä eroa on Wi-Fi laajentimen ja vahvistimen välillä?

Sekä Wi-Fi-laajennin että vahvistin on suunniteltu parantamaan Wi-Fi-signaalin voimakkuutta ja kattavuusaluetta. Ne toimivat kuitenkin hieman eri tavoin.

Wi-Fi-laajennin, joka tunnetaan myös nimellä toistin, toimii vastaanottamalla reitittimestä tulevan Wi-Fi-signaalin ja lähettämällä sen uudelleen peittoalueen laajentamiseksi. Pohjimmiltaan se luo uuden verkon, joka on liitetty olemassa olevaan verkkoon.

Toisaalta Wi-Fi-vahvistin, joka tunnetaan myös nimellä verkkovirtasovitin, käyttää rakennuksen sähköjohtoja verkon kattavuusalueen laajentamiseen. Vahvistin kytketään pistorasiaan, ja se käyttää seinissä olevia sähköjohtoja verkon signaalin lähettämiseen. Näin signaali pääsee rakennuksen alueille, joita voi olla vaikea tavoittaa langattomasti.

Sekä laajennuksilla että vahvistimilla voidaan parantaa Wi-Fi-verkon kattavuutta, mutta vahvistimet ovat yleensä luotettavampia ja tarjoavat paremman suorituskyvyn alueilla, joissa on paksut seinät tai useita kerroksia. Ne vaativat kuitenkin toimiakseen pistorasian, mikä voi rajoittaa niiden sijoituspaikkaa. Laajentimet sen sijaan voidaan sijoittaa minne tahansa nykyisen Wi-Fi-verkon kantaman sisällä, mutta häiriöt ja signaalin häviäminen voivat vaikuttaa niihin.

Ovatko Wi-Fi-vahvistimet huonoja?

Laadukas Wi-Fi-vahvistin voi olla erittäin tehokas langattoman verkon kantaman ja peittoalueen laajentamisessa ja tarjota luotettavan ja tehokkaan ratkaisun koteihin tai toimistoihin, joissa on paksut seinät tai useita kerroksia. Wi-Fi-vahvistimen käytössä on kuitenkin joitakin haittoja.

Yksi mahdollinen ongelma on se, että vahvistin voi vain laajentaa olemassa olevan Wi-Fi-signaalin kantamaa, ei parantaa sen laatua. Jos reitittimen signaali on alun perin heikko tai epävakaa, vahvistin ei välttämättä pysty parantamaan sitä merkittävästi. Lisäksi vahvistimet voivat aiheuttaa jonkin verran nopeuden menetystä, koska niiden on lähetettävä tietoja uudelleen reitittimen ja liitettyjen laitteiden välillä.

Kaiken kaikkiaan se, onko Wi-Fi-vahvistin hyvä vai huono, riippuu pitkälti yksittäisestä tilanteesta ja käytettävän laitteen laadusta. On aina suositeltavaa tehdä perusteellinen tutkimus ja valita hyvämaineinen tuotemerkki, jolla on hyvät asiakasarvostelut, parhaan mahdollisen suorituskyvyn varmistamiseksi.

Asiantuntija- ja testilähteet

CNN.com

CNN.com on Cable News Networkin (CNN) virallinen verkkosivusto. CNN on maailmanlaajuinen uutisjärjestö, jonka pääkonttori sijaitsee Atlantassa, Georgiassa, Yhdysvalloissa. Sivustolla on uusimmat uutiset, videot ja mielipiteet monista eri aiheista, kuten politiikasta, liike-elämästä, viihteestä, teknologiasta, terveydestä ja maailman tapahtumista.

TP-Link RE605X:n testin ja arvostelun näet täältä.
Testi päivitettiin viimeksi 31/01/2022.

CNET.com

CNET.com on suosittu teknologiasivusto, joka tarjoaa arvosteluja, uutisia ja osto-oppaita monenlaisista kulutuselektroniikka- ja ohjelmistotuotteista. Sivusto perustettiin vuonna 1994, ja sen kotipaikka on Yhdysvalloissa, mutta sillä on maailmanlaajuinen yleisö, ja sillä on miljoonia kävijöitä ympäri maailmaa.

Voit katsoa heidän testinsä ja arvostelunsa TP-Link RE605X:stä ja TP-Link RE305:stä ja TP-Link RE505X:stä täältä.
Testi päivitettiin viimeksi 04/03/2023.

TechRadar.com

TechRadar.com on suosittu teknologiauutis- ja arvostelusivusto, joka kattaa laajan valikoiman kulutuselektroniikkaan, ohjelmistoihin, tietotekniikkaan, pelaamiseen ja muuhun liittyviä aiheita. Sivusto perustettiin vuonna 2008, ja sen kotipaikka on Britanniassa, mutta sillä on maailmanlaajuinen ulottuvuus, ja sillä on miljoonia kävijöitä eri puolilta maailmaa.

Katso heidän testinsä täältä.
Testi päivitettiin viimeksi 11.11.2021.

Lue tästä arvostelu TP-Link RE605X:stä.
Arvostelu päivitettiin viimeksi 11.11.2021.

Lue tästä arvostelu Netgear Nighthawk AX8:sta.
Arvostelu päivitettiin viimeksi 21/12/2020.

Lue tästä arvostelu Devolo Magic 2 WiFi Next -laitteesta.
Arvostelu päivitettiin viimeksi 11/01/2019

TomsGuide.com

Tom’s Guide on suosittu teknologiasivusto, joka tarjoaa arvosteluja, uutisia ja oppaita erilaisista kulutuselektroniikka- ja ohjelmistotuotteista. Sivuston perusti vuonna 2009 Tom’s Hardware, johtava tietokonelaitteistojen arvostelusivusto.

Katso heidän testinsä täältä.
Testi päivitettiin viimeksi 17/03/2023.

Lue tästä arvostelu Netgear Nighthawk AX8:sta.
Arvostelu päivitettiin viimeksi 02/03/2023.

TechAdvisor.com

TechAdvisor.com on suosittu teknologiasivusto, joka tarjoaa asiantuntijaneuvontaa, arvosteluja ja osto-oppaita monenlaisista kulutuselektroniikka- ja ohjelmistotuotteista. Verkkosivusto perustettiin vuonna 1995, ja sen kotipaikka on Yhdistyneessä kuningaskunnassa, mutta sillä on maailmanlaajuinen yleisö ja miljoonia kävijöitä ympäri maailmaa.

Katso heidän testinsä täältä.
Testiä on viimeksi päivitetty 24/01/2023.

Lue tästä arvostelu TP-Link 305:stä.
Arvostelu päivitettiin viimeksi 26/07/2021.

Lue tästä arvostelu TP-Link RE505X:stä.
Arvostelu päivitettiin viimeksi 26/07/2021.

Lue tästä arvostelu Devolo Magic 2 WiFI Next -laitteesta.
Arvostelu päivitettiin viimeksi 02/03/2022.

Geekman.in

Geekman.in on teknologia-arvostelusivusto, joka tarjoaa kattavia arvosteluja eri valmistajien tuottamista elektronisista laitteista. Sivuston tarkoituksena on auttaa käyttäjiä tekemään tietoon perustuvia päätöksiä tuotteiden ostamisesta tarjoamalla avoimia ja puolueettomia kuvauksia kunkin tuotteen ominaisuuksista, teknisistä tiedoista ja suorituskyvystä.

TP-Link RE305:n arvostelun voit katsoa täältä.
Arvostelu päivitettiin viimeksi 05/04/2023.

TopTenReviews.com

TopTenReviews.com on suosittu arvostelusivusto, joka tarjoaa puolueettomia arvosteluja, vertailuja ja osto-oppaita monenlaisista kuluttajatuotteista ja -palveluista. Sivusto perustettiin vuonna 2003, ja sen kotipaikka on Yhdysvalloissa.

TP-Link RE305:n arvostelun voit katsoa täältä.
Arvostelu päivitettiin viimeksi 19/08/2018

PCmag.com

PCMag.com on suosittu teknologiasivusto, joka tarjoaa arvosteluja, uutisia ja analyysejä monenlaisista kulutuselektroniikka- ja ohjelmistotuotteista. Sivusto perustettiin vuonna 1982, ja sen kotipaikka on Yhdysvalloissa, mutta sillä on maailmanlaajuinen yleisö, ja sillä on miljoonia kävijöitä ympäri maailmaa.

Katso tästä heidän testinsä.
Testi päivitettiin viimeksi 21/02/2023.

Lue tästä arvostelu TP-Link RE605X:stä.
Arvostelu päivitettiin viimeksi 29/11/2020.

Lue tästä arvostelu TP-Link RE505X:stä.
Arvostelu päivitettiin viimeksi 14/04/2021

ExpertReviews.co.uk

ExpertReviews.co.uk on suosittu teknologiasivusto, joka tarjoaa arvosteluja, uutisia ja osto-oppaita monenlaisista kulutuselektroniikka- ja ohjelmistotuotteista. Sivusto perustettiin vuonna 2003, ja sen kotipaikka on Iso-Britanniassa, mutta sillä on maailmanlaajuinen yleisö, ja sillä on miljoonia kävijöitä eri puolilta maailmaa.

TP-Link RE505X:n ja Devolo Magic 2 WiFi Nextin testin ja arvostelun näet täältä.
Testiä päivitettiin viimeksi 30/05/2023.

TrustedReviews.com

TrustedReviews.com on suosittu teknologiasivusto, joka tarjoaa arvosteluja, uutisia ja osto-oppaita monenlaisista kulutuselektroniikka- ja ohjelmistotuotteista. Sivusto perustettiin vuonna 2004, ja sen kotipaikka on Britanniassa, mutta sillä on maailmanlaajuinen yleisö ja miljoonia kävijöitä ympäri maailmaa.

Lue tästä arvostelu TP-Link RE505X:stä.
Arvostelu päivitettiin viimeksi 08/03/2022.

Lue tästä arvostelu Netgear Nighthawk AX8:sta.
Arvostelu päivitettiin viimeksi 15/06/2020

Lue tästä arvostelu Devolo Magic 2 WiFi Next -laitteesta.
Arvostelu päivitettiin viimeksi 19/11/2020

GoodHouseKeeping.com

GoodHousekeeping.com on Good Housekeepingin virallinen verkkosivusto. Good Housekeeping on suosittu naisten lifestyle-lehti, jota on julkaistu vuodesta 1885 lähtien. Verkkosivusto tarjoaa runsaasti tietoa kodin, terveyden, kauneuden ja perheen eri aiheista. Keskittyen tarjoamaan käytännön neuvoja ja hyödyllisiä vinkkejä jokapäiväiseen elämään.

Lue tästä arvostelu Devolo Magic 2 WiFi Next -laitteesta.
Arvostelu päivitettiin viimeksi 01/05/2020.

Asiakasarviot

Google Shopping

Täältä voit lukea käyttäjien arvosteluja TP-Link RE605X:stä.
Täältä voit lukea käyttäjien arvosteluja TP-Link RE305:stä.
Täältä voit lukea käyttäjien arvosteluja TP-Link RE505X:stä.
Täältä voit lukea käyttäjien arvosteluja Netgear Nighthawk AX8 EAX80 -laitteesta.
Täältä voit lukea käyttäjien arvosteluja Devolo Magic 2 WiFi Next -laitteesta.

Amazon

Täältä voit lukea käyttäjien arvosteluja TP-Link RE605X:stä.
Täältä voit lukea käyttäjien arvosteluja TP-Link RE305:stä.
Täältä voit lukea käyttäjien arvosteluja TP-Link RE505X:stä.
Täältä voit lukea käyttäjien arvosteluja Netgear Nighthawk AX8 EAX80 -laitteesta.

FAQ

Wi-Fi-vahvistin, joka tunnetaan myös nimellä Wi-Fi-toistin tai -booster, on laite, jota käytetään laajentamaan olemassa olevan langattoman verkon kantamaa ja kattavuusaluetta. Se toimii vastaanottamalla langattoman signaalin reitittimestä ja vahvistamalla ja lähettämällä sen sitten uudelleen alueille, joilla signaali on heikko tai sitä ei ole lainkaan. Vahvistin toimii lähinnä releenä, joka vastaanottaa langattoman signaalin ja vahvistaa sitä ennen kuin lähettää sen uudelleen. Näin syrjäisillä alueilla tai eri kerroksissa sijaitsevat laitteet voivat muodostaa yhteyden verkkoon ja käyttää internetiä nopeammin ja vakaammin. Wi-Fi-vahvistimet voivat olla erityisen hyödyllisiä suuremmissa kodeissa tai rakennuksissa, joissa on paksut seinät ja joissa langattoman signaalin läpäisy voi olla vaikeaa.
Toimiiko Wi-Fi-vahvistin todella?
Kyllä, Wi-Fi vahvistin (tunnetaan myös nimellä Wi-Fi boosteri tai wifi repeater) voi toimia tehokkaasti laajentaakseen langattoman verkon kantamaa vahvistamalla tai tehostamalla signaalia. Se toimii vastaanottamalla reitittimestä tulevan langattoman signaalin ja lähettämällä sen uudelleen suuremmalla teholla kantaman laajentamiseksi. On kuitenkin tärkeää huomata, että Wi-Fi-vahvistimen tehokkuus voi riippua useista tekijöistä, kuten alkuperäisen signaalin laadusta, vahvistimen sijoittamisesta ja muista laitteista mahdollisesti aiheutuvista häiriöistä. On suositeltavaa valita laadukas Wi-Fi-vahvistin ja noudattaa valmistajan ohjeita optimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi.
Mikä vahvistinsovellus on paras Wi-Fi-suoratoistoon?
Yleisesti ottaen saatavilla on monia Wi-Fi:n vahvistinsovelluksia, jotka voivat parantaa Wi-Fi-suoratoiston suorituskykyä, ja sinulle parhaiten sopiva sovellus riippuu erityistarpeistasi ja käyttämästäsi Wi-Fi-vahvistintyypistä. Jotkin Wi-Fi-vahvistinsovellukset tarjoavat kehittyneitä konfigurointimahdollisuuksia ja suorituskyvyn seurantaa, kun taas toiset tarjoavat yksinkertaisia asetuksia ja perusominaisuuksia. On tärkeää tehdä tutkimusta ja lukea arvosteluja löytääksesi sinulle parhaiten sopivan sovelluksen.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 5 / 5. Arvioiden lukumäärä: 1

Ei arvosteluja.