Artikkeli sisältää mainoslinkkejä ja on siten sponsoroidtu. Lue lisää täältä.

Paras vuodesohva 2024:
Iso tai pieni vuodesohva

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotteiden valinta perustuu tutkimukseen..., mutta keskitymme pääasiassa tuotteisiin, jotka ovat saatavilla hintaportaaleissa tai mainosalustoilla. Artikkeleissamme on pääasiassa ulkoisia testejä ja arvosteluja oman testauksen sijaan. Listaus ei ole tuotteiden arviointi, ja mainossopimukset voivat vaikuttaa tuotteidemme sijoittumiseen ja valintaan – lue lisää täältä. Lue lisää

2 Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.

Etsitkö parhaita saatavilla olevia vuodesohvia? Me autamme sinua löytämään tyylikkäimmät, käytännöllisimmät ja mukavimmat vuodesohvat budjetistasi huolimatta. Vuodesohva voi olla kätevä ratkaisu esimerkiksi olohuoneessa satunnaisia vierailijoita varten, säännöllisempään käyttöön mökillä tai vaikka lasten ja nuorten huoneeseen tilaa säästämään.

Olemme listanneet alle 5 parasta vuodesohvaa sekä linkit hintavertailuun, josta löydät edullisimmat ja luotettavimmat jälleenmyyjät. Vertailua tehdessämme perehdyimme lukuisiin tuotteisiin löytääksemme parhaan vaihtoehdon erilaisiin tarpeisiin. Valintamme perustuvat asiantuntijoiden testeihin ja arvosteluihin, asiakkaiden mielipiteisiin sekä yleiseen hinta-laatusuhteeseen. Mahdollisuuksien mukaan pyrimme aina suosimaan testivoittajia. Löydät nämä vuodesohvat, niiden plussat ja miinukset sekä erityispiirteet tästä artikkelista.

Huomautus: Tässä artikkelissa korostetaan tällä hetkellä vain 2 tuotteita. Sillä aiemmin valitut tuotteet on joko myyty loppuun tai niitä ei ole enää saatavilla. Olemme tietoisia asiasta ja teemme parhaillaan uutta tutkimusta. Näin saat katsauksen markkinoiden parhaisiin tuotteisiin pitkällä aikavälillä - ne ovat aivan nurkan takana.
test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

Testi: Paras vuodesohva 2024 – 2 tuotetta vertailussa

Paras vuodesohva monipuolisilla vaihtoehdoilla test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Furgner Petra (Stella) vuodesohva - monta koko- ja värivaihtoehtoa

Furgner Petra (Stella) on monipuolinen vuodesohva, jonka koon ja värin suhteen on saatavilla paljon valinnanvaraa. Jopa sohvan jalat ovat saatavilla joko tummina tai vaaleina. Furgner Petra näyttää hyvältä ja sopii moniin erilaisiin sisutustyyleihin. Sen istuinten pehmusteet ovat kestävää vaahtoa. Selkätyynyt puolestaan on täytetty höyhenillä, polyesterikuidulla ja kestävällä vaahtomuovilla.

Furgner Petra (Stella) vuodesohva
Paras vuodesohva monipuolisilla vaihtoehdoilla

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Furgner Petra (Stella) vuodesohva:

 • Valmistettu kestävästä vaahdosta
 • Näyttävä ja käytännöllinen muotoilu
 • Erikokoisiin huoneisiin

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Furgner Petraa oikeastaan kenelle tahansa, sillä tämä sohvan ostaja saa vapaasti valita sen värin ja koon. Juuri kustomoitavuutensa ansiosta olemmekin halunneet ottaa tämän sohvan oppaaseemme mukaan.

Furgner Petran muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa muhkeat pehmusteet, miellyttävä istuinkorkeus (46 cm), hyvä Martindale-arvo (180 500) ja tyylikkäät puujalat. Ainoa huono puoli tässä sohvassa on se, että se ei ole varsinainen vuodesohva, vaikka siinä yksi henkilö pystyykin mukavasti nukkumaan selkätyynyt poistamalla.

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Furgner Petran

Sovita sohva oman kotisi ilmeeseen
Furgner Petran parhaisiin puoliin kuuluu ehdottomasti sen laajat väri- ja kangasvalikoimat. Voit siis sovittaa tämän sohvan sopimaan oman kotisi tyyliin ja ilmeeseen. Pohdi värivaihtoehtoja kuitenkin tarkasti, sillä tämä sohva kestää analyysimme mukaan käytössä vuodesta toiseen, eli voi olla että saat tästä itsellesi todella pitkäaikaisen sisustuselementin.

Plussat og Miinukset Furgner Petra (Stella) vuodesohva

Plussat

 • Muhkeat pehmusteet
 • Miellyttävä istuinkorkeus (46 cm)
 • Hyvä Martindale-arvo (180 500)
 • Tyylikkäät puujalat

Miinukset

 • Majoittaa vain yhden nukkujan
Paras vuodesohva skandinaavisella muotoilulla test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

La Forma Compo vuodesohva - kolmen istuttava sohva

 • Kave Home (asiakkaat): 4,5/5

La Forma Compo on 3 istuttava vuodesohva, joka edustaa huippuluokkaista skandinaavista tyylisuuntausta. Se on ajattomasti muotoiltu ja sen lähes kaikki osat, kuten selkänojat ja käsituet ovat irrotettavissa. Voit sijoittaa osat haluamallasi tavalla ja luoda siten omanlaisesi kokonaisuuden. Tämän Óscar Dollin suunnitteleman sohvan runko on vahvaa mäntyä.

La Forma Compo vuodesohva
Paras vuodesohva skandinaavisella muotoilulla

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta La Forma Compo vuodesohva:

 • Ajaton muotoilu
 • Runko vahvaa mäntyä
 • Suunnittelija Óscar Doll

Toimituksemme arvio

Suosittelemme La Forma Compo vuodesohvaa erityisesti kaikille niille, jotka haluavat panostaa hiemaan arvokkaampaan, pohjoismaiseen sohvaan. Tämä malli saa toimitukseltamme parhaan skandinaavista tyylisuuntaa edustavan vuodesohvan palkinnon. Sen hyviin puoliin kuuluu muun muassa täysi kustomoitavuus, tunnetun ryhmän käsiala (Kave Home), miellyttävä kangas ja pitkäikäisyys. Ainoa huono puoli tässä sohvassa on se, että se ei ole varsinainen vuodesohva, vaikka irrotettavien osiensa ansiosta sen hyvin pystyykin pedata yhdelle henkilölle sängyksi.

Mitä asiakkaat ja asiantuntijat sanovat La Forma Composta

Tämä korkealaatuinen ja hintansa puolesta hieman arvokkaampi vuodesohva on otettu markkinoilla todella hyvin vastaan. Tämän oppaan julkaisuhetkellä La Forma Compolla on ollut Kave Homen sivustolla 4,5/5 tähden asiakasarvioiden keskiarvo. Käyttäjät ovat olleet yhtä mieltä siitä, että vaikka tähän sohvaan joutuukin sijoittamaan hieman keskimääräistä suuremman summan, tarjoaa se kuitenkin rahalle todella hyvin vastinetta. Erityisiä kehuja ja kiitoksia on saanut sohvan irrotettavat nojat ja tuet, jotka tekevät sen muokkaamisesta vaivatonta ja nopeaa.

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä emme valitettavasti ole onnistuneet löytämään luotettavien ammattilaisten toteuttamia riippumattomia testejä, joihin voisimme perehtyä tarkemmin. Mikäli sellaisia kuitenkin jatkossa julkaistaan, tulemme tutustumaan niihin tarkasti ja lisäämään ajatuksemme niistä tähän.

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat La Forma Compon

Óscar Dollin käsialaa
Óscar Doll opiskeli The​ Art and Design Llotja Schoolissa Barcelonassa, jossa hän pääsi ilmaisemaan taiteellista puoltansa muotoilun parissa. Hän oli nuoresta iästä lähtien ilmaissut taiteellisuuttansa tyypillisemmin maalauksen ja kuvituksen kautta. Opiskelijana hän alkoi kokeilla huonekalusuunnittelua ja jo ennen valmistumistaan aloitti ammattiuransa Antoni Arolan studiossa. Tänä päivänä monet hänen suunnittelemistaan huonekaluista ovat menestyneet kansainvälisesti, ja La Forma Compo on yksi hyvä esimerkki niistä.

Plussat og Miinukset La Forma Compo vuodesohva

Plussat

 • Täysi kustomoitavuus
 • Kave Homen käsialaa
 • Miellyttävä kangas
 • Pitkäikäinen

Miinukset

 • Majoittaa vain yhden nukkujan

Vuodesohvan ostajan opas – kiinnitä huomiota näihin seikkoihin

 • Runko: Kannattaa etsiä vuodesohvaa, jossa on korkealaatuinen runko, sillä se mahdollistaa sohvan pitkäikäisyyden. Saatavilla on myös erilaisia runkoratkaisuja, kuten sellaisia joissa vuode esimerkiksi vedetään sohvan alta ja sellaisia, jotka ikään kuin taittuvat sängystä sohvaksi.
 • Koko: Aivan kuten sänkyjen ja sohvienkin kohdalla, myös huonesohvia löytyy useissa eri kokoluokissa. Arvioi siis sitä, kuinka moni ihminen tulee sohvalla keskimäärin istumaan ja kuinka monta sen tulisi pystyä yöksi majoittamaan.
 • Patja: Laadukas patja takaa hyvät yöunet ja tukee vartaloa ergonomisesti. Joissakin malleissa sohvan istuin muuttuu nukkumistilassa sängyn patjaksi ja toisissa patja vedetään esiin sängyn rungon sisältä.
 • Tuotetyyppi: Kun olet ostamassa vuodesohvaa, on olennaista ottaa huomioon erilaiset tuotetyypit ja arvioida mikä niistä sopisi sinulle parhaiten. Saatavilla on muun muassa erilaisilla lisävarusteilla kuten säilytystilalla tai integroidulla sohvapöydällä katettuja sohvia.
 • Hinta: Minkä suuruinen budjettisi on, eli kuinka paljon haluat vuodesohvaan sijoittaa? Tuotteiden hinnat vaihtelevat merkittävästi; edullisen mallin voi saada muutamalla sadalla, kun taas kalleimmat vuodesohvat saattavat maksaa useita tuhansia euroa. Tässä oppaassa esitellyt tuotteet sijoittuvat suurin piirtein välille 400–1800 €.
 • Asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot: Yksi parhaista tavoista muodostaa selkeä käsitys vuodesohvan hinta-laatusuhteesta on ottaa huomioon sekä asiakaskokemukset että asiantuntijoiden mielipiteet. Me vertaamme näitä näkemyksiä keskenään, jotta sinun ei tarvitse.

arrow-more

Sopivinta vuodesohvaa etsimässä

Etsiessäsi itsellesi ja perheellesi sopivinta vuodesohvaa, on tärkeää ensin arvioida henkilökohtaiset käyttötarkoitukset. Minkälaiseen käyttöön vuodesohva pääasiassa tulee – tuleeko se lähinnä säännölliseen vai satunnaiseen käyttöön ja kuinka monen ihmisen siinä tulisi pystyä samanaikaisesti nukkumaan. Muun muassa nämä kaikki ovat sellaisia kysymyksiä, joihin vastaaminen auttaa hahmottamaan omat tarpeesi.

Kun tiedät mitä olet etsimässä, voit alkaa vertailemaan erilaisia vuodesohvia keskenään. Vertailua tehdessäsi kannattaa kiinnittää huomiota eritysiesti näihin seikkoihin: runko, koko, patja, tuotetyyppi, hinta, asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot.

Omaa tutkimusta tehdessämme me pyrimme valitsemaan viisi mahdollisimman erilaista tuotetta, jotta kaikki lukijamme voisivat löytää itselleen sopivan tuotteen. Kaikkia esittelemiämme tuotteita kuitenkin yhdistää erinomainen hinta-laatusuhde. Emme koskaan halua nostaa esille tuotteita perehtymättä niiden hintoihin, sillä pyrimme aina tarjoamaan lukijoillemme mahdollisuuden saada rahoilleen mahdollisimman paljon vastinetta.

Futon vuodesohva mökille – hyvä vuodesohva nukkua

Monilla kesämökeillä tila on ns. kortilla ja sisustuksessa täytyy käyttää luovuutta. Monipuolisuutensa ansiosta vuodesohva mökille onkin suosittu ratkaisu. Kuten olemme jo toistaneet tässä artikkelissa useamman kerran, niin vuodesohva toimii nimensä mukaisesti sekä vuoteena että sohvana.

Erityisesti futonpatjalla varustetuista vaihtoehdoista mökille kaikkein parhaiten sopivat puiset vuodesohvat, sillä ne ovat suhteessa kohtalaisen kevyitä ja sen johdosta hyvinkin helposti siirreltävissä. Jos vuodesohvaa harkitsee jatkuvaan käyttöön mökille, niin on futon vuodesohva siitäkin syystä hyvä vaihtoehto, että se on todella hyvä vuodesohva nukkua. Futonsohvia on saatavilla sekä yhden- että kahdennukuttavina malleina.

Vuodesohvan hyvät puolet

Perinteiset vuodesohvat ovat edelleen yksi suosituimmista huonekalutyypeistä, sillä ne yhdistävät kaksi käyttötarkoitusta samaan pakettiin. Itse asiassa vuodesohva voi helpottaa elämääsi useilla muillakin tavoilla, mutta erityisen kätevä se on silloin kun tarvitset viime hetken nukkumisratkaisun yllättävässä tilanteessa. Perehdytään seuraavaksi hieman tarkemmin vuodesohvien hyviin puoliin.

Ne ovat 2 in 1 -ratkaisu
Aloitetaan ilmeisimmästä edusta. Kun valitset vuodesohvan, sijoitat yhteen huonekaluun, mutta saat kaksi erillistä tehtävää suoritettua. Tämä säästää tilaa asunnossasi tai muussa tilassasi.

Vuodesohva toimii aivan kuten perinteinen sohva, eli siitä voi tulla olohuoneesi tärkein loikoilupaikka, kun haluat esimerkiksi katsoa televisiota tai muuten vain rentoutua.

Voit kuitenkin myös muuttaa sen nopeasti sängyksi aina, kun suunnittelet vieraiden vastaanottamista muutamaksi päiväksi tai vaikka viime hetken ideana. Ehkä olet kutsunut ystäviä illalliselle ja ilta venyi pidemmäksi kuin olitte suunnitelleet – ei muuta kuin vuodesohva käyttöön.

Budjettiystävällinen valinta
On selvää, että 2 in 1 -ratkaisu säästää tilaa, mutta sen lisäksi se mahdollistaa myös taloudellisen säästön.

Sen sijaan, että investoisit sekä uuteen sohvaan että erilliseen sänkyyn, voit säästää paljon rahaa valitsemalla yhden huonekalun, joka toimii molempina.

Vuodesohva voi olla yhtä hyvä kuin tavallinenkin sohva
Vaikka vuodesohvat ovat erittäin käteviä, et välttämättä joudu kuitenkaan tinkimään istumismukavuudesta tai estetiikasta lainkaan. Silloin kun vuodesohva on ns. sohvatilassa, ei kukaan luultavasti edes huomaa eroa tavalliseen sohvaan.

Eri tyyleissä ja kokoluokissa
Vuosia sitten vuodesohvia oli saatavilla lähinnä vain yhdenlaisia, mutta koska niiden suosio on viime vuosina kasvanut merkittävästi, vuodesohvia löytyy nykyään vaikka minkälaisia –paljon eri kokoja, värejä ja tyylejä. Voit siis helposti sovittaa vuodesohvan huoneesi muuhun tyyliin.

Se, että vuodesohvia on saatavissa useissa eri kokoluokissa tarkoittaa myös sitä, että pystyt majoittamaan haluamasi määrän vieraita (esim. kolmipaikkainen sohva, joka muuttuu kahden hengen sängyksi).

Vuodesohvan huonot puolet

Vuodesohva ei välttämättä aina ole parempi vaihtoehto, kuin esimerkiksi sängyn ja sohvan erikseen hankkiminen. Tarkastellaan seuraavaksi hieman vuodesohvien huonoja puolia.

Vuodesohva ei pärjää tavalliselle sängylle mukavuudessa
Vuodesohvat ovat epäilemättä loistava ratkaisu esimerkiksi yllättävien vieraiden varalle. Vuodesohva voi myös olla sohvana todella mukava ja sänkynäkin pätevä. Rehellisesti sanottuna ne eivät kuitenkaan täysin pärjää mukavuudessa tavalliselle sängylle. Pidempiaikaiseen käyttöön erityisesti nukkumistarkoitukseen vuodesohvaa ei tästä syystä voikaan suositella.

Kannattaa kuitenkin aina valita sellainen vuodesohva, jossa on hyvä patja tai muu pehmuste, jotta sinä tai vieraasi voitte viettää yönne siinä mahdollisimman ergonomisesti.

Vuodesohva saattaa olla raskaampi ja isompi kuin tavallinen sohva
Joidenkin vuodesohvien sisään kätkeytyy salainen patja ja mekanismi sen ulosvetämiseksi, ja siksi ne eivät ne välttämättä ole sieltä kevyimmästä päästä. Tästä johtuen vuodesohvien siirtely ja esimerkiksi sisustuksen uudelleen järjestely saattaa olla kohtalaisen vaivalloista. Muista siis varmistaa, että sinulla on tarpeeksi apua, kun olet kuljettamassa uutta vuodesohvaa kotiisi.

Käyttämämme lähteet

Tämän artikkelin koostamiseen on käytetty paljon aikaa, sillä tavoitteenamme on tuottaa mahdollisimman objektiivinen arvio jokaisesta tuotteesta. Arvioidessamme erilaisia vuodesohvia olemme luottaneet ulkopuolisiin asiantuntijoihin ja kuluttajien arvioihin kansainvälisesti. Tutkimustiimimme on tutkinut markkinoita ja käynyt läpi kaikki asiaankuuluvat lähteet. Tässä vertailussa olemme käyttäneet seuraavien tahojen testejä, arvosteluja ja asiakasarvioita:

Asiantuntija- ja testilähteet

Connox

Connox on omien sanojensa mukaan verkkokauppa, joka sopii kaikille niille, joille oma koti on enemmän kuin pelkkä paikka asua. Heidän tiiminsä jäljittää parhaat tuotteet kaikkialta maailmasta ja auttaa asiakkaitaan löytämään sopivan vaihtoehdon juuri heidän kotiinsa. Connoxin toiminnassa kestävä yritysfilosofia on keskeisessä asemassa. Olemme hyödyntäneet Connoxin asiakasarvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Karup Roots – 9.10.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Kave Home

Francesc Julià on Kave Homen perustaja. Uransa sorvinhoitajana aloittaneena Francesc Juliàn ainutlaatuinen yrittäjänäkemyksensä sai hänet tunnistamaan huonekaluteollisuuden vahvan potentiaalin. Tällä hetkellä hänen 22-vuotiaana perustamastaan huonekalutoimittajasta on tullut kansainvälisesti tunnistettu huonekalujen suunnittelu-, valmistus- ja jakeluyhtiö, jolla on toimintaa yli 80 maassa. Olemme hyödyntäneet Kave Homen asiakasarvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

La Forma Compo – 9.10.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

FAQ

Mikä on paras vuodesohva?
Paras vuodesohva on sellainen, joka palvelee käyttäjänsä tarpeita mahdollisimman hyvin. Paras vuodesohva sinulle voi siis olla ominaisuuksiltaan hyvinkin erilainen kuin paras vuodesohva naapurillesi. Emme voi sanoa mikä on ehdottomasti se ykkössohva jokaiselle, mutta toimituksemme oma suosikki on tällä hetkellä kuitenkin La Forma Compo. Kyseessä on hieman kalliimpi sohva, jota ei edes markkinoida periaatteessa vuodesohvana. Siinä on kuitenkin täysin irrotettavat selkä- ja käsinojat, jotka mahdollistavat sen nopean muuttamisen yhden hengen sängyksi. Tyyliltään se on minimalistinen ja näyttävä. Kannattaa joka tapauksessa tutustua kaikkiin esittelemiimme sohviin, jotta voit löytää oman suosikkisi.
Kuinka paljon hyvä vuodesohva maksaa?
Hyvä vuodesohva voi maksaa mitä tahansa parista sadasta aina useisiin tuhansiin euroihin saakka. Ikean tuotteet edustavat monesti sitä halvinta päätä, kun taas designer-sohvilla ei periaatteessa ole ylärajaa hinnassa lainkaan. Tässä oppaassa esittelemämme mallit sijoittuvat suurin piirtein välille 400–1800 €. Tämä on oman kokemuksemme mukaan se ns. sweet spot, jossa hinta-laatusuhde on parhaimmillaan. Tätä selvästi halvemmat mallit tuppaavat olemaan laadultaan monesti liian heikkoja, kun taas pitkälti yli 2000 euroa maksavat sohvat pystyvät harvoin tarjoamaan rahalle riittävästi vastinetta. Tämä on kuitenkin vain meidän analyysimme tulos ja olemme avoimia kuulemaan myös eriäviä mielipiteitä.
Hyvä vuodesohva on parhaimmillaan hyvinkin mukava, mutta eihän se rehellisesti sanottuna koskaan täysin vastaa laadukasta sänkyä nukkumisominaisuuksiltaan. Toki vuodesohvalla voi nukkua pitkiäkin ajanjaksoja, mutta monesti niitä kuitenkin käytetään esimerkiksi vieraiden lyhytaikaiseen ja satunnaiseen majoittamiseen. Laadukkaat vuodesohvat voivat kuitenkin majoittaa kaksikin ihmistä todella mukavasti tarpeen vaatiessa.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 4.6 / 5. Arvioiden lukumäärä: 5

Ei arvosteluja.