Paras Polaroid-kamera 2024:
Pikakamerat vertailussa

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotevalikoima perustuu rehellisiin analyyseihin ja tutkimuksiin,..., mutta artikkelit sisältävät vain yhteistyökumppaneidemme valikoimista löytyviä tuotteita. Artikkeleitamme voidaan siis pitää mainoksina. Lue täältä, kuinka kumppanuudet vaikuttavat tuotteidemme listausjärjestykseen. Artikkelimme sisältävät pääasiassa kolmansien osapuolien toteuttamia testejä ja arvosteluja. Lue lisää

6 Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.
MAINOKSET Vaikka tämän artikkelin ensisijainen tarkoitus on tarjota rehellistä ja riippumatonta tietoa, se sisältää sponsoreidemme mainoslinkkejä, minkä vuoksi tuotearvioita on pidettävä mainoksina.

Pikakameroiden suosio on noussut uudelleen, ja Polaroid-kamerat ovat usein tunnetuimpia ja halutuimpia malleja. Markkinoilla on kuitenkin saatavilla monia muitakin pikakameroita, joista jokaisella on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa ja kykynsä.

Tässä katsauksessa tutustumme erilaisiin pikakameroihin ja vertailemme niiden vahvuuksia ja eroja, jotta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen siitä, mikä kamera sopii parhaiten valokuvaustarpeisiisi ja mieltymyksiisi. Vaikka Polaroid-kameroilla on oma viehätyksensä ja nostalginen vetovoimansa, on tärkeää tarkastella koko vaihtoehtojen kirjoa, jotta löydät luoviin pyrkimyksiisi täydellisen vaihtoehdon.

test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

Testi: Paras Polaroid-kamera 2024 – 6 tuotetta vertailussa

Mitä kannattaa ottaa huomioon Polaroid-pikakameraa ostaessa?

Valokuvan laatu
Aivan ensimmäisenä täytyy ymmärtää että Polaroid-kameroiden kuvanlaatu ei ole verrattavissa järjestelmäkamerasta tulostettuihin kuviin. Korkeamman resoluution kamerat tuottavat yleensä terävämpiä ja yksityiskohtaisempia kuvia, kun taas suuremmat kuvakennot pystyvät vangitsemaan enemmän valoa ja tuottamaan parempaa suorituskykyä hämärässä.

Vastaavasti korkealaatuiset objektiivit voivat tuottaa terävämpiä ja tarkempia kuvia, ja kehittynyt kuvankäsittelytekniikka voi parantaa väritarkkuutta ja vähentää kuvien kohinaa. Kuvanlaatua arvioitaessa on tärkeää ottaa huomioon erityistarpeet ja käyttötarkoitukset. Jos olet esimerkiksi ammattivalokuvaaja, saatat tarvita kameran, jossa on erittäin suuri resoluutio ja kehittyneet kuvankäsittelyominaisuudet kuvien ottamiseen ja muokkaamiseen. Jos taas olet satunnaiskäyttäjä tai haluat vain ottaa valokuvia henkilökohtaiseen käyttöön, kohtuullisemman kuvanlaadun kamera voi olla riittävä. 

Kuvakoko
Polaroid-kamerat ovat tunnettuja pikakuvien tulostamisesta, mikä tarkoittaa, että kuvan koko on kiinteä eikä sitä voi säätää kuvan ottamisen jälkeen. Ne tuottavat tyypillisesti neliönmuotoisia tulosteita, joiden mitat vaihtelevat 5×5 cm:stä 10×8 cm:iin. Tulosteen koko voi vaikuttaa kuvan yleiseen visuaaliseen miellyttävyyteen sekä sen käytettävyyteen eri tarkoituksissa. Jos ostat pikakameran henkilökohtaiseen käyttöön, pienempi kuvakoko voi olla riittävä, sillä näitä tulosteita on yleensä helpompi käsitellä ja jakaa. Jos taas olet ammattivalokuvaaja tai haluat käyttää tulosteita näyttötarkoituksiin, suurempi kuvakoko voi olla tarpeen.

Ominaisuudet
Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on kameran käyttämä filmityyppi. Polaroid-kameroissa käytetään pikafilmiä, ja eri mallit voivat olla yhteensopivia eri filmityyppien kanssa. Siksi on tärkeää valita kamera, joka toimii haluamasi filmityypin kanssa. Joissakin pikakameroissa on säätimet, joiden avulla voit säätää asetuksia, kuten valotusta, tarkennusta ja salamaa. Nämä säätimet voivat olla hyödyllisiä kokeneemmille valokuvaajille, jotka haluavat hallita kuviaan luovemmin.

Hinta
Hintaluokan halvimmasta päästä löytyy Polaroid-kameroita, joiden hinta on noin 70 euroa. Näissä kameroissa on perusominaisuudet, ja ne sopivat erinomaisesti aloittelijoille tai satunnaisille käyttäjille, jotka eivät tarvitse ammattilaistason ominaisuuksia. Niissä voi olla vähemmän painikkeita ja vaihtoehtoja, mutta ne tarjoavat silti nopean ratkaisun voidessasi tulostaa valokuvat paikan päällä. Toisaalta hintaluokan yläpäässä Polaroid-kamerat voivat maksaa jopa 180 euroa. Näissä kameroissa on laaja valikoima kehittyneitä ominaisuuksia, joten ne soveltuvat paremmin ammattikäyttöön. Niiden mukana tulee usein Polaroid-sovellus, jonka avulla voit säätää kuva-asetuksia ja muokata valokuvia.

Ne tarjoavat myös suurempia kuvakokoja ja laadukkaampia tulosteita, mikä voi olla tärkeää ammattikuvaajille. Joissakin kalliimmissa Polaroid-kameroissa on myös kosketusnäyttö, jonka avulla voit esikatsella kuvia ennen niiden tulostamista. Tämä ominaisuus voi olla erityisen hyödyllinen, jos haluat varmistaa, että olet tyytyväinen valokuvaan, ennen kuin sitoudut tulostamaan sen. Jos olet aloittelija tai satunnaiskäyttäjä, halvempi malli, jossa on vain perusominaisuudet, voi olla riittävä. Jos kuitenkin olet ammattivalokuvaaja tai tarvitset kehittyneempiä ominaisuuksia, kalliimpaan malliin sijoittaminen voi olla viisas valinta. 

Asiantuntija- ja käyttäjäarvostelut
Arvostelut tarjoavat erilaisia näkökulmia ja näkemyksiä, jotka voivat auttaa sinua arvioimaan tuotteen laatua ja päättelemään, sopiiko se tarpeisiisi. Käyttäjäarvostelut ovat arvokkaita, koska ne heijastavat tuotetta todella käyttäneiden ihmisten kokemuksia ja mielipiteitä. Ne voivat antaa arvokasta tietoa tuotteen suorituskyvystä, luotettavuudesta ja helppokäyttöisyydestä. Asiantuntija-arvostelut taas ovat tärkeitä, koska ne ovat peräisin ammattilaisilta tai alan asiantuntijoilta, jotka ovat testanneet ja analysoineet tuotetta yksityiskohtaisesti. Näissä arvosteluissa annetaan usein perusteellisempi arvio tuotteen ominaisuuksista, suorituskyvystä ja kokonaislaadusta.

arrow-more

Näin VertaaTuote arvioi ja valitsee tuotteet

Tässä artikkelissa tarkastellaan useita suosittuja tuotteita, jotka olemme löytäneet perusteellisen tutkimuksen ja analyysin avulla. Artikkelissa esiteltyjä tuotteita myy yksi tai useampi kumppaneistamme. Löydät yhteistyökumppanimme monista hintataulukoista, mikä antaa sinulle mahdollisuuden etsiä parhaan hinnan valitsemallesi tuotteelle. Vaikka nämä kumppanuudet voivat vaikuttaa artikkelin tuotevalikoimaan, suosituksemme perustuvat tuotteen kokonaisarvioon.

Arvioimme ja vertaamme artikkelissa esiintyviä tuotteita seuraavien tekijöiden perusteella:

  1
 • Viralliset ja puolueettomat tuotetestit
 • 2
 • Asiakkaiden arviot ja mielipiteet tuotteesta
 • 3
 • Tilastot kuluttajien käyttäytymisestä ja mieltymyksistä
 • 4
 • Tekniset tiedot, ominaisuudet sekä hyvät ja huonot puolet
 • 5
 • Takuu, palvelu ja maine jälleenmyyjien keskuudessa

Muodostamme käsityksen hinta-laatusuhteesta näiden tekijöiden perusteella, ​​ja teemme subjektiivisen arviomme sekä suosituksemme. Huomaa kuitenkin, että tämä artikkeli ei ole markkinoiden parhaiden tuotteiden rankkaus vaan arvostelu.

Merkintämme, kuten "Paras budjettivalinta", "Paras langaton malli", "Hyvä hinta-laatusuhde" jne. - ovat tutkimuspäälliköiden yksittäisiä, riippumattomia arvioita, jotka perustuvat kulloinkin edellä mainittuun menetelmään.

Yleiskatsaus: Suuri vertailu valituista polaroid kamera

Katso koko taulukko

Sopivan kokoinen pikakamera test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Fujifilm Instax Mini 11 - pikakamera söpöllä muotoilulla

 • 4,5/5 TechRadar.com
 • 4,5/5 ja Best Buy -palkinto TechGearLab.com
 • 4/5 PCmag.com
 • 4/5 osoitteessa ExpertReviews.com
 • Paras pikakamera aloittelijoille GoodHouseKeeping.com

Fujifilm Instax Mini 11:n 30-50 cm:n lähikuvausominaisuudet tekevät siitä hyvän vaihtoehdon harrastelijavalokuvaajille, jotka haluavat ikuistaa ikimuistoiset hetket. Tämä pikakamera sopii niille, jotka etsivät käyttäjäystävällistä laitetta, jossa korostuu henkilökohtainen luovuus ja mukavuus.

Fujifilm Instax Mini 11
Sopivan kokoinen pikakamera

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Automaattinen valotus
 • Selfie-tila
 • 30-50 cm lähikuvat

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Fujifilm Instax Mini 11

TEKNISET TIEDOT

 • Tarkennus: Kyllä
 • Salama: Kyllä
 • Paristot: AA
 • Mitat: 121 x 106,6 x 68,5 mm
 • Paino: 290 g

Selfie-tila
Fujifilm Instax Mini 11:n automaattinen valotustoiminto varmistaa, että valokuvasi valottuvat oikein, ja tuloksena on kirkkaita ja eloisia tulosteita joka kerta. Lisäksi selfie-tila säätää objektiivin niin, että se tarjoaa täydellisen tarkennuksen ja valotuksen selfieitä tai lähikuvia varten. Voit aktivoida tämän tilan yksinkertaisesti vetämällä kameran linssin etureunaa ulospäin, kun olet kytkenyt sen päälle.

Tämä toiminto säätää kameran tarkennusaluetta lähikuvia varten, jolloin selfie-kuvista tulee teräviä ja selkeitä. Selfie-tilan ensisijainen hyöty on, että se optimoi kameran suorituskyvyn omakuvia varten, jolloin arvailut jäävät pois ja tulokset pysyvät tasaisina. Lisäksi sen avulla käyttäjät voivat tallentaa hasukoja hetkiä ja luoda muistoja helposti – nauttien samalla pikakuvauksen nostalgisesta viehätyksestä. Linssin vieressä on pieni peili, joten voit tarkistaa, onko rajaus oikea ennen kuvan ottamista.

Kuvanlaatu ja ominaisuudet
Yksi tämän kameran merkittävistä ominaisuuksista on sen söpö muotoilu pastelliväreissä, jotka varmasti kääntävät katseet. Se käyttää värillistä tai mustavalkoista Instax Mini -filmiä, joka on kooltaan 86 mm x 54 mm, ja tuottaa pienikokoisia tulosteita, joita voit kuljettaa mukanasi kaikkialla. Sen kiinteän objektiivin polttoväli on 60 mm ja aukko f/12,7, mikä tuottaa teräviä kuvia, joissa on erinomainen syväterävyys. Kuvien parantamiseksi Fujifilm Instax Mini 11 -kamerassa on automaattinen salama, joka valaisee kohteen myös heikossa valaistuksessa.

Salamassa on myös sisäänrakennettu tunnistin, joka säätää kirkkaustasoa automaattisesti ympäristön valaistusolosuhteiden mukaan. Verrattuna muihin nykyisin markkinoilla oleviin pikakameroihin Fujifilm Instax Mini 11 erottuu edukseen suoraviivaisen toimintansa ja intuitiivisen suunnittelunsa ansiosta. Toisin kuin muissa malleissa, joissa on lukuisia painikkeita ja säätimiä, tässä kamerassa on vain vähän säätömahdollisuuksia.

Huomaa: Tällä pikakameralla kuvattaessa on varmistettava asianmukainen valaistus, jotta kuvanlaatu ei kärsi. Muista myös pysyä vakaana kuvia ottaessasi, sillä liikkuminen voi aiheuttaa kuvien epätarkkuutta. 

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet Fujifilm Instax Mini 11:stä

Techradar kehui Fujifilm Instax Mini 11:n automaattista valotusta, säädettävää suljinnopeutta sekä objektiivia, joka mahdollistaa kaikenlaisen lähikuvauksen. Se sai heidän arvostelussaan 4,5/5 tähden arvosanan. PCMag totesi, että se on hauska, edullinen ja täydellinen selfie-kuviin. Expertreviews.co.uk kutsui sitä helppokäyttöiseksi laitteeksi, joka tuottaa erinomaista kuvanlaatua, kun taas Techgearlab.com kutsui sitä ihanteelliseksi niille, jotka etsivät pikavalokuvausta sen yksinkertaisimmassa muodossa, ja he palkitsivat sen parhaana ostoksena ja antoivat sille 4,5/5 tähden pisteet.

Goodhousekeeping.com arvioi Instax Mini 11:n parhaaksi pikakameraksi aloittelijoille ja kehui sen sisäänrakennettua selfie-tilaa ja pastellivärivaihtoehtoja. Instax Mini 11 on erittäin suosittu Amazon-käyttäjien keskuudessa, jossa sillä on 4,7/5 tähden arvosana yli 27 000 käyttäjäarvostelun perusteella. Googlen käyttäjäarvostelujen yhdistelmässä sillä on 4,5/5 tähteä, ja käyttäjät pitivät yleisesti sen houkuttelevasta muotoilusta ja helppokäyttöisyydestä.

Lisätietoja Fujifilm Instax Mini 11

TEKNISET TIEDOT

 • Tarkennus: Kyllä
 • Salama: Kyllä
 • Paristot: AA
 • Mitat: 121 x 106,6 x 68,5 mm
 • Paino: 290 g

Toimituksemme arvio

Fujifilm Instax Mini 11:n tehokas salama takaa loistavan valotuksen kaikissa valaistusolosuhteissa, ja sen rungon söpöt pastellivärit näyttävät hyvältä. Lisäksi saatavilla on lisävarusteita, joilla voit personoida kameran ja parantaa käyttökokemustasi. Toinen etu on, että voit käyttää värillistä tai mustavalkoista Instax Mini -filmiä mieltymystesi mukaan. Rajallisen säädettävyyden vuoksi joidenkin käyttäjien voi kuitenkin olla haastavaa saada aikaan haluamiaan efektejä. Tämän kameran yksinkertaisuus ja käyttäjäystävällisyys tekevät siitä kuitenkin erinomaisen valinnan harrastelijoille, jotka arvostavat helppoutta ja hauskuutta teknisen täydellisyyden sijaan.

Plussat og Miinukset Fujifilm Instax Mini 11

Plussat

 • Korkean suorituskyvyn salama
 • Söpöt pastellivärit
 • Saatavilla olevat lisävarusteet
 • Käyttää värillistä tai mustavalkoista Instax Mini -filmiä.

Miinukset

 • Rajalliset säätömahdollisuudet
Hyvä Polaroid-kamera premium-luokasta test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Polaroid Now+ - Polaroid-kamera suurilla tulosteilla

 • 4/5 Pcmag.com
 • 4/5 Techradar.com
 • 4/5 Expertreviews.co.uk
 • 4,5/5 Amazon.com

Polaroid Now+ on suunniteltu henkilöille, jotka arvostavat pikavalokuvausta ja haluavat tallentaa elämän erityishetket. Sen suurempi kuvakoko mahdollistaa vaikuttavamman katselukokemuksen, joten se on hyvä valinta niille, jotka rakastavat valokuviensa esittelyä.

Polaroid Now+
Hyvä Polaroid-kamera premium-luokasta

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Suuri kuvakoko
 • Tripod-liitäntä
 • Polaroid-sovellus

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Polaroid Now+

TEKNISET TIEDOT

 • Tarkennus: Automaattinen
 • Salama: Kyllä
 • Akku: Li-ion
 • Filmikoko: 35 mm
 • Mitat: 112,2 x 150,1 x 95,4 mm
 • Paino: 457 g

Tarkat ja suurikokoiset kuvat
Now+ tukee kahta pikafilmityyppiä; I-Type ja 600. Polaroid tarjoaa aina väri- ja mustavalkofilmejä. Duochrome-filmi perustuu Polaroidin mustavalkokemiaan. Värilliset valokuvat ovat hyvin retrohenkisiä. Lämpötila vaikuttaa myös siihen, miltä värikuvat näyttävät. Kuvissa näkyy vihertävä sävy koko talven ajan ja kellertävän punainen sävy kuumina kesäpäivinä.

Käyttämällä automaattista kuvaustilaa salaman ollessa päällä sillä saadaan tulosteita, joissa on syvät, runsaat yksityiskohdat. Jos haluat kirkkaamman ilmeen, kuvaaminen sovelluksen kautta, jossa valotuksen kompensointi on mahdollista, voi osoittautua paremmaksi lähestymistavaksi. Kuvan koon osalta tulosteet ovat huomattavasti Instaxia suurempia, sillä ne ovat kooltaan 10,6 x 8,6 cm (7,8 cm:n kuva-alalla).

Ominaisuudet
Kameran mukana toimitetaan viiden kiinnitettävän linssisuodattimen pakkaus. Ne yksinkertaisesti liu’utetaan objektiivin päälle, jolloin kierteitä ei tarvitse ruuvata kuten vaihdettavien objektiivien kameroissa. Voit käyttää keltaisia, vihreitä ja sinisiä värisuodattimia värivalokuvien luomiseen tai mustavalkoisen filmikuvan tiettyjen alueiden tummentamiseen ja kirkastamiseen. Mukana on myös punainen suodatin, jossa on kirkas keskusta, jolla saat valokuviin punaisen vinjetin sekä tähtisumu-suodatin, joka lisää tähti-ilmeen kohokohtiin ja pehmentää tarkennusta muotokuvissa.

Sisäänrakennettu ladattava akku kestää jopa 15 filmipakkausta ja latautuu Micro-USB-portin kautta, mikä on huomattava etu moniin muihin pikakameroihin verrattuna. Kameran takaosassa on okulaari, virtapainike, yhteinen salama, valotuksenkorjauspainike ja LED-näyttö, joka seuraa jäljellä olevia otoksia. Kaksivyöhykkeisen automaattitarkennusmekanisminsa ansiosta Now+ osaa valita automaattisesti vakio- tai lähikuvauksen sisäisen linssin kohteen mukaan. Automaattitarkennuksessa on 35 mm:n ekvivalenttia polttoväliä vastaava “lähikuvausobjektiivi”, jonka vähimmäistarkennusetäisyys on 0,4 m sekä 40 mm:n “vakio-objektiivi”, jonka vähimmäistarkennusetäisyys on 1,2 m. Now+ -kamerassa on myös jalustaliitäntä, mitä ei ole monissa pikakameroissa. Se tekee studiotyöskentelystä ja pitkävalotuskuvauksesta hieman helpompaa. 

Polaroid-sovellus
Polaroid-sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Android- ja iOS-laitteille. Se käyttää nopeaa bluetooth-yhteyttä. Lataa vain sovellus, paina kameran Bluetooth-painiketta ja yhteys on valmis. Siinä on erityinen valopiirtotila, joka pitää sulkimen auki ja aktivoi kameran taskulampun, jolloin voit piirtää muotoja valon avulla. Muotokuva-apuri on toinen toiminto, jonka avulla voit tuoda kameran mahdollisimman lähelle kohdetta, jotta saat kuvia, joissa on hieman taustan sumeutta. Ohjelmistossa on useita valokuvausominaisuuksia, kuten manuaalinen aukon säätö, jossa on viiden pysähdyksen alue, suljinnopeusalue 1/200 sekunnista polttimoon, valotuksen korjaus 2EV ja kaukolaukaisin. Mukana on myös tripod-tila, jota voi käyttää kameran jalustakiinnityksen kanssa.

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet Polaroid Now+ pikakamerasta

Pcmag.comin asiantuntijat antoivat arvosanan 4/5 ja kommentoivat kameraa näin: “Polaroid Now+ on pikakamera, jossa on mukana sovellus manuaalista valotuksen hallintaa varten. Se on loistava työkalu taiteilijoille ja muille luoville ihmisille”. Techradar.com antoi sille arvosanan 4/5 ja oli tyytyväinen linssisuodattimiin. Expertreviews.co.uk antoi sille arvosanan 4/5 ja piti sen muotoilusta. He kuvailivat kameraa näin: “Now+ yhdistää Polaroidin vanhan koulukunnan estetiikan ja modernin toiminnallisuuden”. Polaroid Now+ sai Amazonissa 4,5/5 tähden arvosanan yli 800 käyttäjältä. Käyttäjät olivat tyytyväisiä kuvanlaatuun, kuvien vintage-ilmeeseen ja siihen, että laitteessa on bluetooth-ominaisuus.

Lisätietoja Polaroid Now+

TEKNISET TIEDOT

 • Tarkennus: Automaattinen
 • Salama: Kyllä
 • Akku: Li-ion
 • Filmikoko: 35 mm
 • Mitat: 112,2 x 150,1 x 95,4 mm
 • Paino: 457 g

Toimituksemme arvio

Polaroid Now+ on hyvä pikakamera, joka tarjoaa lukuisia etuja niin valokuvauksen harrastajille kuin satunnaisille kuvaajillekin. Sen suurempi kuvakoko ja parannettu automaattitarkennusjärjestelmä tuottavat laadukkaita ja yksityiskohtaisia tulosteita. Lisäksi se tarjoaa useita luovia ominaisuuksia, kuten kaksoisvalotuksen, itselaukaisimen ja käsisäädön, joiden avulla käyttäjät voivat kokeilla ja ylittää luovuutensa rajoja. Kameran yksinkertaiset ja intuitiiviset hallintalaitteet tekevät sen käytöstä helppoa kaikille valokuvauksen kokemustasosta riippumatta. Vaikka filmi on hieman kallista, voimme jättää sen huomiotta sen tarjoamien hyvien ominaisuuksien ansiosta. 

Plussat og Miinukset Polaroid Now+

Plussat

 • Ladattava akku
 • Automaattitarkennus

Miinukset

 • Käytettävä filmi on arvokasta
Yksi parhaista hybridipikakameroista test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Fujifilm Instax Mini Evo pikakamera - 2-in-1 hybridimalli

 • "Laadukas hybridi" WireCutter.com
 • 4,5/5 TrustedReviews.com
 • 4/5 TechRadar.com
 • 4/5 ExpertReviews.com
 • 4,8/5 Amazon.com

Fujifilm Instax Mini Evon Direct Print -ominaisuus tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden tulostaa kuvia saumattomasti älypuhelimesta, joten se on hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat yhdistää digitaalisen valokuvauksen mukavuuden ja perinteisten pikakameroiden viehätyksen. Tämä hybridikamera on suunniteltu luoville henkilöille, jotka arvostavat sekä fyysisten valokuvien nostalgista vetovoimaa että modernin teknologian joustavuutta.

Fujifilm Instax Mini Evo pikakamera
Yksi parhaista hybridipikakameroista

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • 2-in-1-hybridikamera
 • 100 asetusta
 • Tulosta älypuhelimella

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Fujifilm Instax Mini Evo

TEKNISET TIEDOT

 • Tarkennus: Kyllä
 • Salama: Kyllä
 • Akku: Li-ion
 • Mitat: 87 x 122,9 x 36 mm
 • Paino: 285 g

2-in-1-hybridikamera
Fujifilm Instax Mini Evo 2-in-1-hybridikamera yhdistää onnistuneesti digitaalisen ja pikafilmimaailman parhaat puolet ja tarjoaa käyttäjille joustavuutta nauttia valokuvauskokemuksestaan monin eri tavoin. Kameran klassinen analoginen muotoilu, joka muistuttaa vintage-kameroita, täydentyy sen suoraviivaisilla toiminnoilla, kuten filmivalitsimella, objektiivivalitsimella ja tulostusvivulla, mikä tekee siitä käyttäjäystävällisen ja helppokäyttöisen kaikentasoisille valokuvaajille. Tulostusvipu on yksinkertainen mekanismi, jonka avulla käyttäjät voivat tulostaa valokuviaan tilauksesta. Kuvan ottamisen jälkeen voit päättää, haluatko fyysisen tulosteen vai et. Jos haluat, vedä vain tulostusvivusta, ja kamera tuottaa välittömästi fyysisen kopion kuvasta. Tämä ominaisuus antaa käyttäjille enemmän valinnanvaraa.

100 erilaista asetusta
Instax Mini Evo erottuu muista markkinoilla olevista pikakameroista siinä, että sillä voidaan tuottaa sata erilaista tyyliä kymmenen objektiivi- ja kymmenen filmitehosteen yhdistelmän ansiosta. Voit siis tutkia luovuuttasi ja tehdä valokuvista yksilöllisiä. Filmivalitsimen avulla voit helposti valita käytettävissä olevista filmitehosteista, jolloin pääset muokkaamaan valokuvia erilaisilla tyyleillä ja estetiikalla. Objektiivivalitsin palvelee vastaavaa tarkoitusta kameran linssitehosteille.

Voit tutustua kymmeneen käytettävissä olevaan linssi-efektiin ja valita valokuviisi haluamasi efektin kääntämällä valintakiekkoa. Laadun osalta Fujifilm Instax Mini Evo tuottaa teräviä kuvia eloisilla väreillä laadukkaan objektiivijärjestelmän ansiosta. Ja sen 360°-etsimen ansiosta voit helposti sommitella kuvia mistä tahansa kulmasta. Yksi Fujifilm Instax Mini Evo -kameran merkittävimmistä ominaisuuksista on sen bluetooth-yhteys, jonka avulla voit liittää älypuhelimen tai tabletin kameraan ja käyttää sitä kaukosäätimenä kuvia ottaessasi. Tämä tekee ryhmäkuvien tai selfieiden ottamisesta helpompaa kuin koskaan ilman, että sinun tarvitsee huolehtia ajastinasetuksista tai hankalista kuvakulmista.

Huomaa: Tätä kameraa käytettäessä optimaalisten tulosten saavuttamiseksi on tärkeää säätää sekä kirkkaustilaa että elokuvan kuvaustilaa ympäristön valaistusolosuhteiden ja kohteen etäisyyden mukaan. 

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet Fujifilm Instax Mini Evosta?

WireCutter.com kutsuu sitä “korkealaatuiseksi hybridikameraksi”, joka yhdistää perinteisen ja digitaalisen maailman, kun taas TrustedReviews.com antaa sille 4,5/5 tähteä ja pitää sitä Fujin parhaana hybridikamerana. TechRadar.com pitää sitä yhtenä markkinoiden monipuolisimmista pikakameroista tällä hetkellä, kun taas ExpertReviews.com sanoo, että sen digitaalisten etujen ansiosta on vaikea palata puhtaasti analogisiin vaihtoehtoihin. Amazonin käyttäjät ovat antaneet kameralle keskimäärin 4,8/5 tähteä ja he kehuvat sen kompaktia kokoa sekä helppokäyttöisiä ominaisuuksia. 

Lisätietoja Fujifilm Instax Mini Evo pikakamera

TEKNISET TIEDOT

 • Tarkennus: Kyllä
 • Salama: Kyllä
 • Akku: Li-ion
 • Mitat: 87 x 122,9 x 36 mm
 • Paino: 285 g

Toimituksemme arvio

Fujifilm Instax Mini Evo on hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat tallentaa ja tulostaa muistoja välittömästi. Sen klassinen analoginen muotoilu ja suoraviivaiset toiminnot tekevät siitä helppokäyttöisen kenelle tahansa, ja 360°-näkymä sekä bluetooth-yhteys etäkuvauksella kameran käyttömukavuutta. Vaikka kamera saattaa olla hieman keskimääräistä kalliimpi, on tärkeää huomata, että maksat pikakuvien laadusta ja ominaisuuksista, jotka puuttuvat muista kameroista. Jos siis etsit luotettavaa pikakameraa, jossa on kehittyneitä ominaisuuksia, Fujifilm Instax Mini Evo on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen vaihtoehto.

Plussat og Miinukset Fujifilm Instax Mini Evo pikakamera

Plussat

 • Klassinen analoginen muotoilu
 • Suoraviivaiset toiminnot
 • 360°-näkymä
 • Bluetooth-yhteys
 • Etäkuvaus

Miinukset

 • Korkea hinta
Pienikokoinen Polaroid-kamera test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Polaroid Go - kompakti Polaroid-kamera

 • 4/5 Techradar.com
 • 4/5 Expertreviews.co.uk
 • 4,2/5 Amazon.com

Polaroid Go on pikakamera, joka sopii erinomaisesti niille, jotka arvostavat kannettavuutta ja mukavuutta. Sen kompaktin koon ansiosta sitä on helppo kuljettaa mukana laukussa tai taskussa, ja sen kevyt rakenne takaa, että se ei paina liikaa. Olitpa sitten matkailija, seikkailija tai yksinkertaisesti joku, joka nauttii muistojen tallentamisesta matkalla, Polaroid Go voi olla hyvä valinta sinulle.

Polaroid Go
Pienikokoinen Polaroid-kamera

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Kompakti koko
 • Automaattinen salama
 • Kaksoisvalotus

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Polaroid Go

TEKNISET TIEDOT

 • Akku: Li-ion
 • Salama: Kyllä
 • Mitat: 105 x 61,5 x 83,9 mm
 • Paino: 242 g

Monipuoliset ominaisuudet
Koska etsin ja virransäädin ovat kameran takaosassa ja salama- sekä suljinpainikkeet kameran yläpuolella, on käyttö melko yksinkertaista. Salamapainiketta voi painaa kahdesti kaksoisvalotuksen ottamiseksi, ja pitämällä sitä alhaalla itselaukaisin aktivoituu. Kun kamera kytketään päälle, myös salama kytkeytyy heti päälle. Tilanteissa, joissa on kirkas ulkovalaistus, salaman voi kytkeä pois päältä, mutta sisätiloissa kuvattaessa salama kannattaa pitää aina päällä. Kamerassa on 750 mAh:n ladattava akku, ja täydellä latauksella siitä pitäisi saada virtaa 15 filmipaketille eli noin 120 otokselle.

Kuvanlaatu
Tätä kameraa on helppo käyttää vain muutamalla painikkeella. 105 x 61,5 x 83,9 mm mitoiltaan se on pienimpien pikakameroiden joukossa. Siinä on pieni LED-merkkivalo, jonka avulla voit tarkistaa yhdellä silmäyksellä, onko automaattisalama asetettu laukeamaan vai ei. Digitaalisten laukausten laskuri on aivan virtapainikkeen vieressä ja huomattavissa, minkä ansiosta vältät vahingossa avaamasta filmilokeroa ja pilaamasta parhaillaan ladatussa paketissa olevia kuvia.

Kamerassa on 34 mm:n (35 mm:n ekvivalentti) objektiivi, jossa on säädettävä aukko f/12 – f/52, suljinaika-alue 1/125-1 sekunti ja salama. Vaikka kamera on täysin automaattinen, siinä on yhdeksän sekunnin ajastin, kaksoisvalotusvaihtoehto ja manuaalisen salaman kytkentä. Jokainen Polaroid Go -kuva on neliönmuotoisen kuvasuhteen ja 47 x 46 mm:n kuva-alan ansiosta samannäköinen kuin pieni I-Type-kuva. Kuvat ovat noin kolmanneksen pienempiä kuin tavalliset i-Type-tulosteet. Kokoa lukuun ottamatta Polaroid Go -filmi on hyvin samanlainen kuin muut Polaroid-filmit. Kehittyminen kestää noin 10-15 minuuttia, ja parhaan tuloksen saavuttamiseksi filmi on hyvä suojata valolta kehittymisen aikana. Lisäksi siinä on vaaleanpunaisia sävyjä ja pestyn näköinen ilme. 

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet Polaroid Go:sta

Yli 850 käyttäjää Amazonissa piti kameran muotoilusta, kompaktista koosta ja helppokäyttöisyydestä. Se sai arvosanaksi 4,3/5 tähteä. Googlen käyttäjäarvostelujen yhdistelmässä sillä on 4/5 tähden luokitus. Osa asiakkaista totesi, että se on: “Helppokäyttöinen, hyvin valmistettu, helppo kuljettaa mukana”. Asiantuntija-arvioiden osalta Techradar.com antoi sille 4/5 pistettä. He kuvailivat Polaroid Go:ta seuraavasti: “Go on pohjimmiltaan pienennetty versio ihastuttavasta Polaroid Now -kamerasta, ja se on pikakamera, jonka voi ottaa mukaan melkein kaikkialle”. Expertreviews antoi sille 4/5 pistettä ja piti kameran kompaktista koosta. 

Lisätietoja Polaroid Go

TEKNISET TIEDOT

 • Akku: Li-ion
 • Salama: Kyllä
 • Mitat: 105 x 61,5 x 83,9 mm
 • Paino: 242 g

Toimituksemme arvio

Polaroid Go on kompakti pikakamera, joka tarjoaa korkealaatuisia tulosteita ja helppokäyttöisyyttä, joten se sopii matkoille, seikkailuihin ja jokapäiväiseen valokuvaukseen. Sen 34 mm:n polttovälillä varustettu objektiivi tallentaa selkeät ja terävät kuvat. Automaattisalama auttaa tuottamaan täydellisen määrän valoa otoksillesi. Vaikka automaattitarkennus puuttuu, se tulostaa silti laadukkaita kuvia. Itselaukaisin ja kaksoisvalotusominaisuudet lisäävät sen luovaa potentiaalia, joten se on hyvä valinta kaikille, jotka haluavat kokeilla pikavalokuvausta.

Plussat og Miinukset Polaroid Go

Plussat

 • 750 mAh ladattava akku
 • Itselaukaisin
 • Yksinkertainen osoita ja kuvaa -toiminto

Miinukset

 • Automaattitarkennus puuttuu
Yksi parhaista pikakameroista monipuolisilla ominaisuuksilla test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Fujifilm Instax Mini LiPlay - pikakamera ja puhelintulostin yhdessä paketissa

 • Toimittajan valinta ja 4,8/5 TechGearLab.com
 • Toimittajan valinta TechAdvisor.com
 • 8/10 Wired.com
 • 4,7/5 Amazon.com
 • 4,6/5 Google Shopping

Fujifilm Instax Mini LiPlay tarjoaa erilaisia kehyksiä ja suodattimia, mikä tekee siitä hyvän vaihtoehdon nuorille aikuisille, jotka haluavat lisätä pikakuviinsa persoonallisen ilmeen. Kompaktin kokonsa ja bluetooth-yhteyden ansiosta se on myös kätevä valinta niille, jotka haluavat tallentaa muistoja matkoillaan.

Fujifilm Instax Mini LiPlay
Yksi parhaista pikakameroista monipuolisilla ominaisuuksilla

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Muuttaa äänen QR-koodiksi
 • Nopea tulostus
 • Erilaisia kehyksiä ja suodattimia

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Fujifilm Instax Mini LiPlay

TEKNISET TIEDOT

 • Akku: Li-ion
 • Mitat: 82,5 x 122,9 x 36,7 mm
 • Paino: 225 g

Tallentaa äänen
Fujifilm Instax Mini LiPlay pikakamera tallentaa jopa 10 sekunnin pituisen äänen ja muuntaa sen pikakuvaan tulostettavaksi QR-koodiksi. Tämä innovaatio parantaa käyttäjäkokemusta luomalla rikkaampia ja elämyksellisempiä muistoja. Valokuvien jakamisesta tulee vuorovaikutteista, kun ystävät ja perheenjäsenet voivat skannata QR-koodin kuunnellakseen upotetun äänen, mikä lisää kontekstia ja tunteita taltioituun hetkeen. Toinen innovatiivinen ominaisuus on Fujifilm Instax Mini LiPlayn etäkuvausmahdollisuus älypuhelimella. Voit ottaa kuvia kaukaa, vaikka et olisikaan kameran lähellä. Käytä vain puhelimesi sovellusta ja paina kuvauspainiketta, kun olet yhteydessä bluetoothin kautta.

Pro-tip: Kun tallennat ääntä, puhu metrin etäisyydellä mikrofonista paremman äänenlaadun saavuttamiseksi.

Nopea tulostus
Nopean, vain 12 sekuntia kestävän tulostusominaisuuden ansiosta sinun ei tarvitse odottaa kauan, että saat muistosi käsiisi. Yksi tämän kameran huomattavista eduista on sen kyky tulostaa jopa 100 kuvaa yhdellä latauksella, joten voit räpsiä ilman huolta akun loppumisesta. Lisäksi se toimii sekä kamerana että älypuhelimen tulostimena, joten voit helposti muodostaa bluetooth-yhteyden ja tulostaa kuvia suoraan puhelimestasi.

Verrattuna muihin markkinoilla oleviin malleihin, kuten Polaroid Originals OneStep+ -malliin, on joitakin selviä eroja havaittavissa. Vaikka molemmat kamerat tarjoavat samankaltaisia ominaisuuksia, kuten bluetooth-yhteyden tai monivalotuksen, ne eroavat toisistaan tulostusominaisuuksissaan. Instax Mini LiPlay pikakamerassa on oma sisäänrakennettu minitulostin, kun taas OneStep+ tarvitsee erityisiä filmikasetteja jokaista tulostusta varten. OneStep+:ssa ei myöskään ole etäkuvausominaisuuksia, joita tämä malli tarjoaa.

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet Fujifilm Instax Mini LiPlay pikakamerasta

Fujifilm Instax Mini LiPlay on päätoimittajan valinta TechGearLab.comin arvostelussa, jossa se on saanut korkean 4,8/5 tähden arvosanan. Heidän asiantuntijansa olivat erittäin tyytyväisiä sen ominaisuuksiin ja käyttäjäystävällisyyteen. Wired.com kuvaili sitä “pikakameraksi ja tulostimeksi yksissä kuorissa” ja antoi sille arvosanan 8/10. Se on Editor’s Choice myös TechAdvisor.com-sivustolla, jossa heidän asiantuntijat kehuivat sitä sen digitaalisista ominaisuuksista. Amazonissa yli 1 000 käyttäjää antoi sille 4,7/5 tähteä, ja Googlen käyttäjäarvostelujen yhteenlaskettu tulos on 4,6/5 tähteä.

Lisätietoja Fujifilm Instax Mini LiPlay

TEKNISET TIEDOT

 • Akku: Li-ion
 • Mitat: 82,5 x 122,9 x 36,7 mm
 • Paino: 225 g

Toimituksemme arvio

Tutustuttuamme Fujifilm Instax Mini LiPlay pikakameraan totesimme sen olevan hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat pikakameran, joka toimii myös älypuhelimen tulostimena. Koska sillä voi tulostaa 100 kuvaa yhdellä latauksella, voit helposti tallentaa ja tulostaa hetkiä ilman huolta akun hyytymisestä. Etäkuvaustoiminto on kätevä myös ryhmäkuvia tai selfieitä varten ystävien kanssa. Vaikka tulosteet ovat laadultaan kunnollisia, ne eivät ehkä kuitenkaan ole kaikkein parhaita verrattuna muihin markkinoilla oleviin pikakameroihin. Tämä haittapuoli voidaan kuitenkin helposti kumota, kun otetaan huomioon, miten kätevää ja monikäyttöistä on, että samassa laitteessa on sekä pikakamera että älypuhelintulostin. Kaiken kaikkiaan suosittelemme tätä tuotetta kaikille, jotka arvostavat mukavuutta ja helppokäyttöisyyttä muistojen tallentamisessa.

Plussat og Miinukset Fujifilm Instax Mini LiPlay

Plussat

 • 100 tulostettua kuvaa yhdellä latauksella
 • Kamera ja puhelintulostin yhdessä
 • Etäkuvaus

Miinukset

 • Tulosteet eivät ole huippulaatuisia
Hyvä Polaroid-kamera aloittelijoille test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Polaroid Now i-Type - helppokäyttöinen Polaroid-kamera

 • 4/5Techgearlab.com
 • 7/10 Wired.com
 • 4,6/5 Amazon.com
 • 4,3/5 Google Shopping

Polaroid Now i-Type sopii kaikille, jotka haluavat helppokäyttöisen ja laadukkaita tulosteita tuottavan pikakameran. Se on hyvä vaihtoehto aloittelijoille, jotka ovat vasta aloittamassa pikakuvausta, sillä se poistaa manuaalisten säätöjen tarpeen ja tuottaa tasaisia tuloksia.

Polaroid Now i-Type
Hyvä Polaroid-kamera aloittelijoille

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Helppo käyttää
 • Automaattitarkennus
 • Itselaukaisin

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Polaroid Now i-Type

TEKNISET TIEDOT

 • Tarkennus: Automaattinen
 • Salama: Kyllä
 • Akku: Li-ion
 • Mitat: 112 x 94 x 150 mm
 • Paino: 443 g

Hyvää jälkeä automaattitarkennuksella
Automaattitarkennusominaisuuden ansiosta useammat kuvat näyttävät teräviltä kehyksen ympärillä eikä vain keskellä. Jokaisessa I-Type-tulosteessa on hillittyjä sävyjä ja hienovaraisia yksityiskohtia, kun taas varjot ja tummemmat kohdat korostuvat. Se on pikafilmin näköinen, ja valoa vuotaa toisinaan kuvien kulmiin, mikä luo aidosti analogista estetiikkaa. Polaroidin I-Type-erikoisfilmi toimitetaan kahdeksan 10 x 8 cm:n kuvan pakkauksissa. Saatavana on sekä värillisiä että mustavalkoisia filmipaketteja. Polaroid Now ottaa huomattavasti kirkkaampia ja paremmin valotettuja kuvia kuin OneStep2.

Kahden linssin automaattitarkennus
Polaroid Now i-Type on enemmänkin aiempien mallien evoluutio, ja siinä on hyvin samanlainen ulkoasu ja tunnistettava polykarbonaattimuovirakenne, mutta vähemmän painikkeita, mikä helpottaa käyttöä. Objektiivi on kiinteä, eikä sitä suojaa mikään objektiivin suojus. Objektiivin polttoväli on noin 35-40 mm. Virta- ja salamapainikkeet ovat takana, kun taas suljin- ja itselaukaisinpainikkeet ovat sen molemmin puolin. Jotta saisit parhaan mahdollisen kuvan miltä tahansa etäisyydeltä, tässä kamerassa on myös kahden linssin automaattitarkennusmekanismi, joka säätää polttoväliä automaattisesti.

Toinen hyödyllinen elementti, joka antaa käyttäjälle paremman hallinnan ja auttaa kameran sopeutumista erilaisiin valaistusolosuhteisiin, on säädettävä salama. Itselaukaisin, digitaalinen laukauslaskurinäyttö ja ladattavat akut ovat myös sellaisia lisäominaisuuksia, jotka eivät ehkä paranna kuvanlaatua tai edistä luovuutta, mutta ovat silti käteviä. Akut kestävät jopa 15 filmipakkausta tai 60 päivää.

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet Polaroid Now i-Type pikakamerasta

Techgearlab.comin arvostelussa Polaroid Now sai 4/5 pistettä, ja he pitivät vanhan ja modernin yhdistelmästä: “Vanhan koulukunnan hauskoja ja klassisia tulosteita, jotka tunnet ja rakastat sekä muutama moderni etu”. Wired.com antoi sille 7/10 pistettä ja piti sen automaattitarkennusominaisuudesta. Polaroid Now sai Amazonissa yli 4 900 käyttäjältä yleisarvosanan 4,6/5. Googlen käyttäjäarvosteluissa se sai  puolestaan 4,3/5 tähteä lähes 1 000 käyttäjältä. Käyttäjät olivat tyytyväisiä sen retrotyyliin, helppokäyttöisyyteen ja kuvanlaatuun.

Lisätietoja Polaroid Now i-Type

TEKNISET TIEDOT

 • Tarkennus: Automaattinen
 • Salama: Kyllä
 • Akku: Li-ion
 • Mitat: 112 x 94 x 150 mm
 • Paino: 443 g

Toimituksemme arvio

Polaroid Now pikakameran i-Type käyttäjäystävälliset säätimet tekevät siitä hyvän valinnan sekä kokeneille valokuvaajille että aloittelijoille. Kameran kehittyneiden ominaisuuksien, kuten kaksoisvalotuksen ansiosta valokuvaajat voivat kokeilla luovia tekniikoita ja tuottaa ainutlaatuisen taiteellisia kuvia. Sen sisäänrakennettu salama varmistaa, että jokainen kuva on hyvin valottunut ympäristön valo-olosuhteista riippumatta, ja sen pitkäikäisen ladattavan akun ansiosta voit jatkaa kuvaamista tuntikausia. Siinä ei ole bluetooth-vaihtoehtoa, mutta se tekee kamerasta suoraviivaisemman ja helppokäyttöisemmän. Kaikkien tämän kameran tarjoamien hyödyllisten ominaisuuksien takia uskomme, että se on ainakin harkinnan arvoinen vaihtoehto.

Plussat og Miinukset Polaroid Now i-Type

Plussat

 • Kaksoisvalotus
 • Akku kestää jopa 15 filmipakkausta
 • Säädettävä salama

Miinukset

 • Ei bluetooth-ominaisuutta

Mikä on pikakamera?

Pikakamera on kameratyyppi, joka tallentaa ja tulostaa valokuvia itsekehittyvälle filmille muutamassa minuutissa. Se tuottaa otetuista kuvista välittömiä fyysisiä tulosteita, joiden avulla käyttäjät voivat nauttia ja jakaa valokuviaan välittömästi. Tämä on vastakohta perinteisille filmikameroille, joissa filmi on kehitettävä pimiössä tai valokuvauslaboratoriossa, ennen kuin tulosteita voi katsella.

Pikakamerat nousivat suosioon 1900-luvulla, ja viime vuosina ne ovat nostaneet päätään uudestaan. Niitä suositaan niiden nostalgisen viehätyksen, ainutlaatuisen valokuvaestetiikan ja niiden tuottamien tulosteiden konkreettisen ja jaettavan luonteen vuoksi. Kamerat käyttävät erilaisia omia filmimuotoja, joista jokainen tarjoaa erikokoisia ja -muotoisia tulosteita. Pikakameroita on saatavana useilta valmistajilta, joilla kaikilla on ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka vastaavat monenlaisia käyttäjien mieltymyksiä ja tarpeita.

Mitä eroa on Polaroid-kameralla ja pikakameralla?

Termi ”Polaroid-kamera” viittaa erityisesti Polaroid Corporationin (tai sen seuraajien) tuottamiin pikakameroihin, kun taas ”pikakamera” on yleisempi termi, joka kattaa kaikki kamerat, jotka ottavat ja tulostavat valokuvia itsekehittyvälle filmille muutamassa minuutissa.

Vaikka kaikki Polaroid-kamerat ovat pikakameroita, kaikki pikakamerat eivät ole Polaroid-kameroita. Polaroid on tuotemerkki, josta on tullut pikavalokuvauksen synonyymi, koska se on ollut alalla edelläkävijä ja sen kamerat ovat olleet suosittuja. Saatavilla on kuitenkin muitakin pikakameramerkkejä ja -malleja, kuten Fujifilm Instax, Lomography ja Kodak, joilla kaikilla on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa, mallinsa ja filmimuotonsa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että suurin ero Polaroid-kameran ja pikakameran välillä on tuotemerkissä. Polaroid-kamerat ovat Polaroid Corporationin valmistamia erityyppisiä pikakameroita, kun taas pikakameroilla voidaan tarkoittaa mitä tahansa kameraa, joka tuottaa välittömiä fyysisiä tulosteita valmistajasta riippumatta.

Miten Polaroid-kamera toimii?

Polaroid-kamera toimii käyttämällä ainutlaatuista itsekehittyvää filmiä, joka mahdollistaa fyysisten valokuvien välittömän tuottamisen. Tässä on vaiheittainen selitys prosessista:

 • Valotus: Kun painat Polaroid-kameran suljinpainiketta, linssi aukeaa, jolloin valo pääsee sisään ja osuu filmille. Valo kulkee linssin läpi ja muodostaa kuvan filmin pinnalle, mikä käynnistää kemiallisen reaktion.
 • Kemiallinen reaktio: Yksi kerros sisältää valoherkkiä hopeahalogenidikiteitä, toinen kerros väriä tuottavia kemikaaleja, joita kutsutaan väriaineiksi, ja kolmannessa kerroksessa on kehitettäviä aineita. Valoaltistus saa hopeahalogenidikiteet reagoimaan, jolloin väriaineet vapautuvat.
 • Kalvon poistaminen: Valotuksen jälkeen kamera poistaa filmin vierittämällä sen rullien läpi. Nämä rullat levittävät filmin pohjassa olevaan kapseliin varastoitua reagenssia, joka sitten levitetään filmin eri kerroksiin.
 • Kehitys: Reagenssi saa väriaineet siirtymään filmikerrosten läpi muodostaen näkyvän kuvan. Se myös neutraloi reagoimattomat hopeahalogenidikiteet, mikä estää lisävalotuksen. Kehitysaineet reagoivat reagenssin kanssa, jolloin syntyy tumma tausta, joka mahdollistaa kuvan näkymisen.
 • Kuvanvakautus: Reagenssi vakauttaa kuvan pysäyttämällä kehitysprosessin. Tämä vaihe kestää muutaman minuutin, jonka aikana valokuvaa ei saa altistaa kirkkaalle valolle.

Kun vakautusprosessi on päättynyt, kuva tulee täysin näkyviin filmille, jolloin tuloksena on pikavalokuva. Koko prosessi laukaisimen painalluksesta siihen, että saat kehitetyn valokuvan käteesi, kestää yleensä noin 10-15 minuuttia, riippuen käytetystä Polaroid-filmistä.

Asiantuntija- ja testilähteet

Pcmag.com

PCMag.com on suosittu teknologia-alan verkkojulkaisu, joka käsittelee monenlaisia aiheita, kuten kulutuselektroniikkaa, ohjelmistoja ja internet-kulttuuria. Sivusto tarjoaa perusteellisia arvosteluja ja analyysejä uusimmista tuotteista ja palveluista sekä uutisia ja mielipidekirjoituksia teknologiateollisuuden uusista suuntauksista.

Voit lukea Polaroid Now+ arvostelun täältä.
Voit lukea Fujifilm Instax Mini 11 arvostelun täältä.

Techradar.com

TechRadar.com on johtava teknologiauutisia ja -arvosteluja tarjoava verkkosivusto, joka tarjoaa lukijoille uusimmat päivitykset teknisistä tuotteista, vempaimista ja palveluista. Sivustolla on laaja kirjasto arvosteluja, osto-oppaita ja uutisartikkeleita, jotka kattavat laajan valikoiman tekniikkaan liittyviä aiheita.

Voit lukea Polaroid Now+ arvostelun täältä.
Voit lukea Polaroid Go arvostelun täältä.
Voit lukea Fujifilm Instax Mini 11 arvostelun täältä.
Voit lukea Fujifilm Instax Mini Evo arvostelun täältä.

Techgearlab.com

TechGearLab.com on hyvämaineinen teknologiajulkaisu, joka on erikoistunut tarjoamaan kattavia arvosteluja ja analyysejä monenlaisista teknologiatuotteista, kuten kannettavista tietokoneista, älypuhelimista ja kameroista. Heidän asiantuntija-arvostelijoiden ja testaajien tiimi arvioi tuotteita tiukkojen kriteerien, kuten ominaisuuksien, suorituskyvyn, helppokäyttöisyyden ja arvon perusteella.

Voit lukea Polaroid Now arvostelun täältä.
Voit lukea Fujifilm Instax Mini 11 arvostelun täältä.
Voit lukea Fujifilm Instax Mini LiPlay arvostelun täältä.

Wired.com

Wired.com on arvostettu teknologia- ja kulttuurisivusto, joka käsittelee monenlaisia aiheita, kuten tiedettä, liiketoimintaa, politiikkaa ja taidetta. Sivuston sisältö on tunnettu mielenkiintoisesta kirjoitustyylistä, perusteellisesta raportoinnista ja mukaansatempaavasta tarinankerronnasta.

Voit lukea Polaroid Now arvostelun täältä.
Voit lukea Fujifilm Instax Mini LiPlay arvostelun täältä.

Expertreviews.co.uk

ExpertReviews.co.uk on johtava teknologia-arvostelusivusto, joka tarjoaa syvällisiä analyysejä ja osto-oppaita monista erilaisista teknisistä tuotteista, kuten kannettavista tietokoneista, älypuhelimista, tableteista ja kodinkoneista. Verkkosivuston kokeneiden kirjoittajien ja arvostelijoiden tiimi testaa jokaisen tuotteen tarkasti ja tarjoaa lukijoille puolueettomia ja informatiivisia arvosteluja.

Voit lukea Polaroid Go arvostelun täältä.
Voit lukea Polaroid Now+ arvostelun täältä.
Voit lukea Fujifilm Instax Mini 11 arvostelun täältä.
Voit lukea Fujifilm Instax Mini Evo arvostelun täältä.

GoodHousekeeping.com

GoodHousekeeping.com on suosittu verkkosivusto, joka tarjoaa kuluttajille monenlaista tietoa ja resursseja kotiin ja elämäntapoihin liittyen. Yksi sivuston tärkeimmistä ominaisuuksista on sen tuotearvosteluosio, jossa annetaan puolueettomia ja kattavia arvosteluja erilaisista kotitaloustuotteista. GoodHousekeeping.com-sivuston tuotearvostelut kattavat monenlaisia kategorioita, kuten kodinkoneet, kauneudenhoitotuotteet, siivoustarvikkeet ja paljon muuta. Good Housekeepingin asiantuntijaryhmä testaa jokaisen tuotteen perusteellisesti ja ottaa huomioon sellaiset tekijät kuin suorituskyky, kestävyys, helppokäyttöisyys ja hinta-laatusuhde.

Voit lukea Fujifilm Instax Mini 11 arvostelun täältä.

Wirecutter.com

Wirecutter on suosittu verkkosivusto, joka on erikoistunut tarjoamaan asiantuntijoiden tuotearvioita ja osto-oppaita. Sivusto perustettiin vuonna 2011, ja The New York Times Company osti sen vuonna 2016. Wirecutterin asiantuntijatiimi viettää tunteja tutkiessaan ja testatakseen tuotteita eri kategorioissa, kuten elektroniikassa, kodinkoneissa, ulkoiluvälineissä ja monissa muissa – tarjotakseen lukijoilleen luotettavia ja puolueettomia suosituksia.

Voit lukea Fujifilm Instax Mini Evo arvostelun täältä.

TrustedReviews.com

TrustedReviews on verkkosivusto, joka tarjoaa asiantuntija-arvosteluja ja osto-oppaita monenlaisista tuotteista, kuten teknologiasta, kodinkoneista ja pelilaitteista. Sivusto perustettiin vuonna 2004, ja siitä on sittemmin tullut luotettava tietolähde kuluttajille, jotka haluavat tehdä tietoon perustuvia ostopäätöksiä. Yksi syy siihen, miksi TrustedReviews on niin arvostettu, on sen testausprosessin perusteellisuus. Asiantuntijaryhmä käyttää huomattavan paljon aikaa jokaisen tuotteen tutkimiseen ja testaamiseen varmistaakseen, että he tuntevat sen ominaisuudet ja rajoitukset tarkasti. He käyttävät objektiivisen testauksen ja subjektiivisen arvioinnin yhdistelmää kattavan ja tasapainoisen arvion laatimiseksi.

Voit lukea Fujifilm Instax Mini Evo arvostelun täältä.

TechAdvisor.com

TechAdvisor on verkkosivusto, joka tarjoaa asiantuntija-arvioita, uutisia ja osto-oppaita erilaisista teknologiatuotteista, kuten kannettavista tietokoneista, älypuhelimista ja tableteista. Sivusto perustettiin Yhdistyneessä kuningaskunnassa vuonna 1996, ja sittemmin se on laajentunut kattamaan myös Yhdysvaltain markkinat. TechAdvisorin asiantuntijaryhmä käyttää huomattavan paljon aikaa teknologiatuotteiden testaamiseen ja arviointiin, jotta se voi tarjota perusteellisia arvosteluja, jotka ovat sekä kattavia että helposti ymmärrettäviä. He ottavat huomioon sellaiset tekijät kuin suorituskyky, muotoilu, helppokäyttöisyys ja hinta-laatusuhde ja antavat suosituksia, jotka perustuvat eri käyttäjien tarpeisiin.

Voit lukea Fujifilm Instax Mini LiPlay arvostelun täältä.

Asiakasarviot

Amazon.com

Amazon.com on yksi maailman suurimmista ja suosituimmista verkkokaupoista, joka tarjoaa laajan valikoiman tuotteita useista eri kategorioista. Yrityksen laaja tuotevalikoima ja kilpailukykyinen hinnoittelu ovat tehneet siitä miljoonien shoppailijoiden suosikkisivuston maailmanlaajuisesti.

Voit lukea Polaroid Now+ arvosteluja täältä.
Voit lukea Polaroid Go arvosteluja täältä.
Voit lukea Polaroid Now arvosteluja täältä.
Voit lukea Fujifilm Instax Mini 11 arvosteluja täältä.
Voit lukea Fujifilm Instax Mini Evo arvosteluja täältä.
Voit lukea Fujifilm Instax Mini LiPlay arvosteluja täältä.

Google Shopping

Google Shopping on alusta, jonka avulla käyttäjät voivat selata ja vertailla monenlaisten jälleenmyyjien tuotteita yhdessä kätevässä paikassa. Alusta tarjoaa käyttäjille visuaalisen ostokokemuksen, joka näyttää tuotekuvia, hintoja ja arvosteluja, mikä helpottaa tuotteiden löytämistä ja ostamista verkossa.

Voit lukea Polaroid Now+ arvosteluja täältä.
Voit lukea Polaroid Now arvosteluja täältä.
Voit lukea Fujifilm Instax Mini 11 arvosteluja täältä.
Voit lukea Fujifilm Instax Mini LiPlay arvosteluja täältä.

FAQ

Mikä on paras pikakamera?
Parhaan pikakameran valinta riippuu yksilöllisistä mieltymyksistäsi, tarpeistasi ja budjetistasi. Parhaat pikakamerat tarjoavat yleensä yhdistelmän käyttäjäystävällisiä ominaisuuksia, luotettavaa kuvanlaatua ja henkilökohtaiseen tyyliisi sopivaa muotoilua. Kun valitset pikakameraa, ota huomioon sellaiset tekijät kuin filmiformaatti ja filmin saatavuus, helppokäyttöisyys, lisäominaisuudet ja kameran yleinen esteettisyys.
Pikakameran keksi amerikkalainen tiedemies ja keksijä Edwin H. Land. Ensimmäinen pikakamera, joka tunnettiin nimellä Polaroid Land Camera Model 95, esiteltiin vuonna 1948. Tämän uraauurtavan keksinnön ansiosta käyttäjät pystyivät ottamaan valokuvan ja saamaan siitä fyysisen tulosteen muutamassa minuutissa, mikä mullisti valokuvausteollisuuden ja teki pikavalokuvauksen tunnetuksi.
Onko Polaroid-kamera rahan arvoinen ostos?
Se, onko Polaroid-kamera hintansa arvoinen, riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistäsi, valokuvausintresseistäsi ja budjetistasi. Seuraavassa on joitakin tekijöitä, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun päätät, onko Polaroid-kamera sinulle hyvä investointi: Nostalgia ja estetiikka: Polaroid-kamerat tarjoavat ainutlaatuista retroestetiikkaa, jota monet pitävät viehättävänä. Fyysiset tulosteet: Toisin kuin digitaalikamerat tai älypuhelimet, Polaroid-kamerat tuottavat fyysisiä tulosteita, joita voit pitää kädessäsi, laittaa seinälle tai antaa lahjaksi. Yksinkertaisuus ja hauskuus: Polaroid-kamerat ovat yleensä helppokäyttöisiä, joten ne sopivat kaikenikäisille ja -taitoisille valokuvaajille.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 0 / 5. Arvioiden lukumäärä: 0

Ei arvosteluja.