Paras kosteuttava shampoo 2024:
Päänahkaa ja hiuksia kosteuttavat tuotteet

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotevalikoima perustuu rehellisiin analyyseihin ja tutkimuksiin,..., mutta artikkelit sisältävät vain yhteistyökumppaneidemme valikoimista löytyviä tuotteita. Artikkeleitamme voidaan siis pitää mainoksina. Lue täältä, kuinka kumppanuudet vaikuttavat tuotteidemme listausjärjestykseen. Artikkelimme sisältävät pääasiassa kolmansien osapuolien toteuttamia testejä ja arvosteluja. Lue lisää

6 Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.
MAINOKSET Vaikka tämän artikkelin ensisijainen tarkoitus on tarjota rehellistä ja riippumatonta tietoa, se sisältää sponsoreidemme mainoslinkkejä, minkä vuoksi tuotearvioita on pidettävä mainoksina.

On olemassa monia tekijöitä, jotka saattavat aiheuttaa hiusten kuivumista – suoristusrautojen ja kihartimien käyttö, erilaiset kemialliset hoidot, liialle auringonvalolle altistuminen ja jopa hiusten liika peseminen saattaa aiheuttaa niiden kuivumista. Kuivista hiuksista kärsivät tietävät, että kuivat hiukset eivät ainoastaan näytä ikäviltä, vaan ne myös tuntuvat epämukavilta. Puhumattakaan siitä, että jos ne jätetään hoitamatta, saattaa hiusten lisäksi myös päänähkä alkaa vaurioitumaan. Muun muassa kaikkien näiden ongelmien välttämiseksi yksi helpoimmista ratkaisuista on laadukkaan kosteuttavan shampoon käyttö.

Esittelemme tässä oppaassa 6 mielestämme parasta kosteuttavaa shampoota kuiville hiuksille ja niiden luotettavimmat sekä edullisimmat jälleenmyyjät. Vertailua tehdessämme perehdyimme lukuisiin tuotteisiin löytääksemme parhaan vaihtoehdon kaikenlaisille käyttäjille. Valintamme perustuvat asiantuntijoiden testeihin ja arvosteluihin, asiakkaiden mielipiteisiin sekä yleiseen hinta-laatusuhteeseen. Löydät nämä tuotteet, niiden plussat ja miinukset sekä erityispiirteet tästä artikkelista.

Viimeksi muokattu:

Olemme lisänneet Dermosil ravitsevan shampoon ja antaneet sille nimen ”Hyvä kosteuttava shampoo kaikille hiustyypeille”, sillä sen mieto koostumus sopii hyvin useimmille hiustyypeille.

Näin VertaaTuote arvioi ja valitsee tuotteet

Tässä artikkelissa tarkastellaan useita suosittuja tuotteita, jotka olemme löytäneet perusteellisen tutkimuksen ja analyysin avulla. Artikkelissa esiteltyjä tuotteita myy yksi tai useampi kumppaneistamme. Löydät yhteistyökumppanimme monista hintataulukoista, mikä antaa sinulle mahdollisuuden etsiä parhaan hinnan valitsemallesi tuotteelle. Vaikka nämä kumppanuudet voivat vaikuttaa artikkelin tuotevalikoimaan, suosituksemme perustuvat tuotteen kokonaisarvioon.

Arvioimme ja vertaamme artikkelissa esiintyviä tuotteita seuraavien tekijöiden perusteella:

  1
 • Viralliset ja puolueettomat tuotetestit
 • 2
 • Asiakkaiden arviot ja mielipiteet tuotteesta
 • 3
 • Tilastot kuluttajien käyttäytymisestä ja mieltymyksistä
 • 4
 • Tekniset tiedot, ominaisuudet sekä hyvät ja huonot puolet
 • 5
 • Takuu, palvelu ja maine jälleenmyyjien keskuudessa

Muodostamme käsityksen hinta-laatusuhteesta näiden tekijöiden perusteella, ​​ja teemme subjektiivisen arviomme sekä suosituksemme. Huomaa kuitenkin, että tämä artikkeli ei ole markkinoiden parhaiden tuotteiden rankkaus vaan arvostelu.

Merkintämme, kuten "Paras budjettivalinta", "Paras langaton malli", "Hyvä hinta-laatusuhde" jne. - ovat tutkimuspäälliköiden yksittäisiä, riippumattomia arvioita, jotka perustuvat kulloinkin edellä mainittuun menetelmään.

Hair Lust Hair Growth & Repair kosteuttava shampoo - hiuksia vahvistavilla proteiineilla

Hair Lust Hair Growth & Repair on laadukas kosteuttava shampoo, josta löytyy kosteuttavien ominaisuuksien lisäksi luonnollisista ainesosista koostettuja, vahvistavia proteiineja. Tämä shampoo on täysin vegaanisertifioitu, eikä siitä löydy lainkaan parabeeneja, silikoneja eikä sulfaatteja. Käyttämällä tätä tuotetta voit saada näkyvästi terveemmät hiukset, jotka kasvavat katkeilematta.

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Hair Lust Hair Growth & Repair kosteuttava shampoo:

 • Sisältää useita luomuainesosista
 • Vegaanisertifioitu
 • Sulfaatiton kosteuttava shampoo

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Hair Lust Hair Growth & Repairin

TEKNISET TIEDOT

 • Pakkauskoko: 250 ml

Valmistettu Pohjoismaissa
Hair Lust Hair Growth & Repair ei ole ainoastaan siltä osilta luontoystävällinen, että se on valmistettu täysin vegaanisista ainesosista ilman sulfaatteja, vaan se on myös tuotettu Pohjoismaissa. Tämän kosteuttavan shampoon ei siis ole tarvinnut seilata maailman ympäri ennen kuin se on löytänyt tiensä suomalaisen kaupan hyllyyn tai sinun kylpyhuoneeseesi.

Lisätietoja Hair Lust Hair Growth & Repair kosteuttava shampoo

TEKNISET TIEDOT

 • Pakkauskoko: 250 ml

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Hair Lust Hair Growth & Repairia kaikille niille, jotka haluavat hiuksia kosteuttavan shampoon vahvistavilla proteiineilla ja erinomaisella hinta-laatusuhteella. Tämä tuote on toimituksemme ehdoton suosikki.

Sen hyviin puoliin kuuluu muun muassa soveltuvuus herkälle päänahalle, soveltuvuus kiharille hiuksille, nopeat tulokset, kevyen luonnollinen tuoksu ja katkeilua vähentävä vaikutus. Huonoina puolina mainittakoon, että tämän shampoon kohtalaisen tukeva pullo tekee paksun nesteen ulos puristamisesta hieman haastavaa. Toisaalta tämän takia shampoota ei tule vahingossa puristettua kerralla liikaa.

Plussat og Miinukset Hair Lust Hair Growth & Repair kosteuttava shampoo

Plussat

 • Sopii herkälle päänahalle
 • Sopii kiharille hiuksille
 • Tulokset jo 21 päivässä
 • Kevyen luonnollinen tuoksu
 • Vähentää hiusten katkeilua

Miinukset

 • Paksu pullo
 • Paksu neste

Dermosil ravitseva shampoo - kosteutta sitovilla ainesosilla

Dermosil ravitseva shampoo on pohjoismainen kosteuttava shampoo. Se on koostettu sulfaatti- ja silikonivapailla ainesosilla niitä ihmisiä varten, jotka tarvitsevat apua kuivien hiusten elvyttämiseen. 

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Dermosil ravitseva shampoo:

 • Sulfaatti- ja silikonivapaa
 • Kosteutta sitovat sokeriyhdisteet
 • Sopii useimmille hiustyypeille

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Dermosil ravitseva shampoo

TEKNISET TIEDOT

 • Pakkauskoko: 250 ml

Sisältää kosteutta sitovia aineosia
Dermosil ravitseva shampoo sisältää kosteutta sitovia ainesosia, kuten ksylitolia. Ksylitoli on sokerialkoholi, jota esiintyy luonnostaan kasveissa, hedelmissä ja vihanneksissa. Sen monien hyötyjen vuoksi sitä käytetään laajalti erilaisissa kosmetiikka- ja terveystuotteissa, kuten hammastahnoissa, kosteusvoiteissa, kasvovoiteissa ja hiustuotteissa. Shampoossa sillä on hiuksia kosteuttava ja elvyttävä rooli. Sillä on myös antibakteerisia ominaisuuksia, ja se auttaa torjumaan hilseilyä.

Miedot yhdisteet sopivat useimmille hiustyypeille
Dermosilin mietojen ja valmistajan mukaan luonnollisten sekä vegaanisten ainesosien ansiosta tämä shampoo sopii useimmille hiustyypeille. Olipa sinulla sitten normaalit tai kuivat hiukset, harmaat tai värjätyt hiukset, Dermosilin ravitseva shampoo saattaa auttaa sinua tekemään hiuksistasi vahvemmat ja kiiltävämmät. Yksi sen tärkeimmistä ainesosista on inkiväärijuuresta saatu uute, joka edistää hiustenkasvua tehostamalla päänahan verenkiertoa. Lisäksi se auttaa koostumuksensa ansiosta hiustenlähtöön ja ennenaikaiseen harmaantumiseen. Yhtä tärkeää on, että se on sulfaatti- ja silikonivapaa, joten se ei poista hiusten tai päänahan luonnollista kosteutta. Sitä suositellaan erityisesti myös kiharille hiuksille.

Lisätietoja Dermosil ravitseva shampoo

TEKNISET TIEDOT

 • Pakkauskoko: 250 ml

Toimituksemme arvio

Dermosil ravitseva shampoo on monipuolinen kosteuttava hiustenhoitotuote, josta on hyötyä kaikille hiustyypistä riippumatta. Kannattaa myös muistaa, että tämä shampoo ei sisällä sulfaatteja eikä silikonia, minkä vuoksi siihen totuttelu saattaa viedä oman aikansa. Koostumuksensa vuoksi hiukset saattavat tuntua ensimmäisten käyttökertojen jälkeen rasvaisilta. Tärkeintä on olla sinnikäs ja antaa päänahalle sekä hiuksille aikaa sopeutua luonnollisiin ainesosiin. Kiteytettynä tämä shampoo on vähintäänkin harkitsemisen arvoinen vaihtoehto, sillä se kosteuttaa hiuksia pitkässä juoksussa, ja lisäksi se sisältää erilaisia aktiivisia ainesosia, jotka edistävät hiustenkasvua ja ylläpitävät sekä hiusten että päänahan terveyttä.

Plussat og Miinukset Dermosil ravitseva shampoo

Plussat

 • Vegaaninen
 • Mieto tuoksu
 • Pohjoismaissa valmistettu

Miinukset

 • Totuttelu sulfaatti- ja silikonivapaisiin ainesosiin vie aikaa

Hair Lust Hair Growth & Repair For Men on hyvä kosteuttava shampoo miehille, joka auttaa myös taistelussa hiustenlähtöä vastaan. Tämän shampoon kosteuttavat vaikutukset ovat todistetusti dokumentoitu kolmansien osapuolien toimesta laboratorio-olosuhteissa. Vaikuttavien aineiden listalta löytyy muun muassa luonnollista aloe veraa ja rosmariiniöljyä. Sulfaatteja, silikonia eikä alkoholia tästä shampoosta ei löydy lainkaan.

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Hair Lust Hair Growth & Repair For Men kosteuttava shampoo miehille:

 • Sisältää aloe veraa ja rosmariiniöljyä
 • Ei sulfaatteja, silikonia eikä alkoholia
 • Todistetut vaikutukset

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Hair Lust Hair Growth & Repair For Men shampoon

TEKNISET TIEDOT

 • Pakkauskoko: 250 ml

AnaGain – salainen ainesosa
AnaGain on hiustenkasvua stimuloiva ainesosa, jota johdetaan orgaanisista herneenversoista. Se stimuloi ihon papillassa tiettyjä signaalimolekyylejä, joita tarvitaan hiusten kasvun uudelleen aktivoimiseen. Koostumuksensa ansiosta AnaGain tarjoaa kestävän ja uudenlaisen lähestymistavan hiustenlähdön hoitamiseen erityisesti miehille. Mikäli olet kamppailut kaljuuntumisen kanssa tai haluat ehkäistä sitä jo etukäteen, saattaisi tästä shampoosta olla sinulle sen kosteuttavien vaikutusten lisäksi hyötyä.

Lisätietoja Hair Lust Hair Growth & Repair For Men kosteuttava shampoo miehille

TEKNISET TIEDOT

 • Pakkauskoko: 250 ml

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Hair Lust Hair Growth & Repairi For Meniä kaikille miehille, jotka haluavat kosteuttaa hiuksiaan tehokkaasti ja hidastaa hiustenlähtöään. Tämä shampoo on toimituksemme ensisijainen valinta miehille. Sen muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa päänahan terveyttä edistävä vaikutus, luonnonmukaisuus ja vegaanisuus, miellyttävä tuoksu sekä syväpuhdistavat ominaisuudet. Miinuspuolena haluamme mainita, että tämä shampoo ei vaahtoa kovinkaan hyvin.

Plussat og Miinukset Hair Lust Hair Growth & Repair For Men kosteuttava shampoo miehille

Plussat

 • Edistää päänahan terveyttä
 • Luonnonmukainen ja vegaaninen
 • Miellyttävä tuoksu
 • Syväpuhdistavat ominaisuudet

Miinukset

 • Vaahtoaa heikosti

Kerastase Soleil Bain Apres Soleil on kosteuttava shampoo, joka hoitaa auringossa palaneita hiuksia ja suojaa UV-säteilyltä. Se on rikastettu kookosvedellä, ja siinä on erittäin miellyttävä jasmiinin tuoksu.  Amazonissa asiakasarvioiden keskiarvo on 4,3/5 tähteä ja Google Shoppingissa puolestaan 4,7/5. Muotonsa ja kokonsa puolesta tämän pullon voi myös ottaa helposti esimerkiksi matkalle mukaan.

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Kerastase Soleil Bain Apres Soleil kosteuttava shampoo:

 • Rikastettu kookosvedellä
 • Suojaa auringolta
 • Miellyttävä jasmiinin tuoksu

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Kerastase Soleil Bain Apres Soleil shampoon

TEKNISET TIEDOT

 • Pakkauskoko 250 ml

25 vuoden asiantuntemuksella
Kerastase Soleil Bain Apres Soleil on osa Kerastasen luoma sarjaa, joka suojaa, korjaa ja kaunistaa auringolle altistuneita hiuksia. Tämä sarja on luotu asiantuntijoiden toimesta, joilla on 25 vuoden kokemus hiusten suojaamisen parissa. Tämä shampoo toimii hyvin yksinäänkin ja tarjoaa suojaa sellaisenaan, mutta mikäli haluat täyden hyödyn, kannattaa tutustua myös sarjan kahteen muuhun tuotteeseen.

Mitä asiakkaat sanovat Kerastase Soleil Bain Apres Soleilista

Asiakkaat ovat kehuneet, että Kerastase Soleil Bain Apres Soleil on erinomainen valinta esimerkiksi rantalomille mukaan. Suomalaisten hiukset ja päänahat eivät välttämättä ole tottuneet runsaaseen UV-säteilyyn eivätkä esimerkiksi merivedessä olevaan suolapitoisuuteen, ja siksi tämä shampoo toimii. Amazonissa asiakasarvioiden keskiarvo on tämän artikkelin kirjoitushetkellä ollut 4,3/5 tähteä ja Google Shoppingin yhteen keräämä lukema puolestaan 4,7/5.

Asiantuntijoiden tuottamia riippumattomia testejä ja arvosteluja emme tästä shampoosta opastamme luodessa valitettavasti ole löytäneet. Mikäli sellaisia myöhemmin ilmaantuu, tulemme varmasti päivittämään tätä artikkelia asiaan kuuluvalla tavalla.

Lisätietoja Kerastase Soleil Bain Apres Soleil kosteuttava shampoo

TEKNISET TIEDOT

 • Pakkauskoko 250 ml

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Kerastase Soleil Bain Apres Soleilia kaikille niille, jotka haluavat kosteuttavan shampoon erityisesti auringonvalolta suojaamaan. Tämä tuote saa toimitukseltamme parhaan premium-tuotteen palkinnon. Sen muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa kyky puhdistaa hiukset suolasta, kloorista sekä hiekkajäämistä, sileä lopputulos, päänahkaa viilentävä vaikutus ja runsas E-vitamiinipitoisuus. Huomaa kuitenkin, että kaikkein ohuimmille hiuksille tämä shampoo saattaa olla hieman liian raskas.

Plussat og Miinukset Kerastase Soleil Bain Apres Soleil kosteuttava shampoo

Plussat

 • Puhdistaa suolasta, kloorista ja hiekasta
 • Sileä lopputulos
 • Viilentää päänahkaa
 • Runsas E-vitamiinipitoisuus

Miinukset

 • Ei sovi kaikkein ohuimmille hiuksille

Four Reasons Nature Moisture kosteuttava shampoo - suomalaista luomua

 • Google (asiakkaat): 4/5

Four Reasons Nature Moisture on täysin luonnonmukaisista ainesosista valmistettu, vegaaninen ja gluteeniton kosteuttava shampoo. Todisteena ekologisuudestaan tällä tuotteella on Cosmos Natural -sertifikaatti. Vaikuttavien aineiden luettelosta löytyy muun muassa manteli- ja avokadouutetta, jotka todistetusti kosteuttavat hiusta sekä hiuspohjaa erinomaisesti. Google Shoppingissa asiakasarvioiden keskiarvo on 4/5 tähteä.

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Four Reasons Nature Moisture kosteuttava shampoo:

 • Sisältää manteli- ja avokadouutetta
 • Vegaaninen ja gluteeniton
 • Cosmos Natural -sertifikaatti

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Four Reasons Nature Moisture shampoon

TEKNISET TIEDOT

 • Pakkauskoko: 250 ml
 • Four Reason – neljä syytä
  Four Reasonsin brändinimi tulee siitä, että sen valitsemiselle on neljä syytä. Valmistaja on itse ilmoittanut näiksi syiksi seuraavat:
 • Kampaamolaatuista luonnonkosmetiikkaa
 • Raaka-aineet vähintään 99 % luonnosta
 • Ecocertin myöntämä Cosmos Natural -sertifikaatti
 • Ympäristöystävälliset pakkaukset
 • Jos siis arvostat luontoystävällisyyttä, niin on tämä shampoo varmasti hyvä valinta.

Mitä asiakkaat sanovat Four Reasons Nature Moisturesta

Google Shopping kerää yhteen asiakasarviot monilta eri kauppapaikoilta ja jälleenmyyjiltä. Heidän yhteen keräämä tuloksensa on tämän artikkelin kirjoitushetkellä ollut kiitettävät 4/5 tähteä. Tämän oppaan muihin shampoihin verrattuna kyseessä on kuitenkin hieman keskimääräisä alhaisempi arvio. Vaikka tämäkin tuote onkin saanut pääasiassa vain positiivisia kommentteja, on palautteiden keskiarvoa hieman laskenut kertomukset siitä, kuinka tämän shampoon käyttö on jättänyt hiukset hieman tahmaisen tuntuisiksi.

Asiantuntijoiden tuottamia riippumattomia testejä ja arvosteluja emme tästä shampoosta opastamme luodessa valitettavasti ole löytäneet. Mikäli sellaisia myöhemmin ilmaantuu, tulemme varmasti päivittämään tätä artikkelia asiaan kuuluvalla tavalla.

Lisätietoja Four Reasons Nature Moisture kosteuttava shampoo

TEKNISET TIEDOT

 • Pakkauskoko: 250 ml

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Four Reasons Nature Moisturea kaikille niille, jotka haluavat mahdollisimman luonnonmukaisen ja ympäristöystävällisen kosteuttavan shampoon. Tämä tuote saa toimituskeltamme luonnonmukaisimman shampoon palkinnon. Sen muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa mieto tuoksu, kierrätysmuovista valmistettu pakkausmateriaali, kotimaisuus ja kyky ylläpitää hiusten luonnollista kosteustasapainoa. Huomaa kuitenkin, että tätä tuotetta ei suositella kaikkein rasvaisimmille hiuksille.

Plussat og Miinukset Four Reasons Nature Moisture kosteuttava shampoo

Plussat

 • Mieto tuoksu
 • Pakkausmateriaalit kierrätysmuovista
 • Kotimainen tuote
 • Kyky ylläpitää luonnollista kosteustasapainoa

Miinukset

 • Ei rasvaisille hiuksille

Sebastian Professional Foundation Hydre kosteuttava shampoo - kuiville hiuksille

 • Google (asiakkaat): 4,7/5

Sebastian Professional Foundation Hydre on erityisesti värjätyille hiuksille suunniteltu kosteuttava shampoo, joka myydään isossa litran pullossa. Tämä shampoo sisältää muun muassa B-vitamiinia sekä muita hyödyllisiä ainesosia, jotka suojaat väriä ja auttavat pitämään hiukset vahvoina sekä kiiltävinä mahdollisimman pitkään. Google Shoppingissa tällä shampoolla on 4,7/5 tähden keskiarvo.

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Sebastian Professional Foundation Hydre kosteuttava shampoo:

 • Kosteutta, vahvuutta ja kiiltoa
 • Sisältää B-vitamiinia
 • Suojaa väriä

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Sebastian Professional Foundation Hydren

TEKNISET TIEDOT

 • Pakkauskoko: 1000 ml

Raikkaan sitruunainen tuoksu
Shampoon tuoksu on monesti yksi merkittävistä tekijöistä erityisesti pitkäaikaisen vakioshampoon valinnassa. Sebastian Professional Foundation Hydren tuoksu on raikkaan sitruunainen, joten jos pidät hedelmäisistä ja erityisesti erilaisista sitruksen vivahteista, tulet varmasti tykkäämään myös tämän kosteuttavan shampoon tuoksusta. Tämä tuoksu myös tuntuu myös pysyvän hiuksissa hieman tavallista pidempään.

Mitä asiakkaat sanovat Sebastian Professional Foundation Hydresta

Asiakkaat ovat selvästi olleet Sebastian Professional Foundation Hydreen enemmän kuin tyytyväisiä, sillä se on Google Shoppingin mukaan yksi parhaiten arvostelluista kosteuttavista shampoista. Googlessa eri lähteistä yhteen kerättyjen arvioiden keskiarvo on tämän artikkelin kirjoitushetkellä ollut vakuuttavat 4,7/5 tähteä. Käyttäjät ovat kertoneet, että he ovat onnistuneet tämän shampoon avulla pitämään värjätyt hiuksensa erinomaisessa kunnossa.

Asiantuntijoiden tuottamia riippumattomia testejä ja arvosteluja emme tästä shampoosta opastamme luodessa valitettavasti ole löytäneet. Mikäli sellaisia myöhemmin ilmaantuu, tulemme varmasti päivittämään tätä artikkelia asiaan kuuluvalla tavalla.

Lisätietoja Sebastian Professional Foundation Hydre kosteuttava shampoo

TEKNISET TIEDOT

 • Pakkauskoko: 1000 ml

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Sebastian Professional Foundation Hydrea kaikille hiuksiaan värjääville lukijoillemme, jotka haluavat varmistaa, että väri säilyy hyvänä mahdollisimman pitkään. Tämä shampoo saa toimitukseltamme parhaan värjätyille hiuksille suunnatun kosteuttavan shampoon palkinnon. Sen muihin hyviin puoliin kuuluu muun muassa soveltuvuus kuiville ja pörröisille hiuksille, silkkinen lopputulos, soveltuvuus rasvaisille juurille ja ihana tuoksu. Ainoa huono puoli tässä mallissa on se, että sen pakkaus on tehty todella kovasta muovista, jota on hieman raskas puristaa.

Plussat og Miinukset Sebastian Professional Foundation Hydre kosteuttava shampoo

Plussat

 • Sopii kuiville ja pörröisille hiuksille
 • Silkkinen lopputulos
 • Sopii rasvaisille juurille
 • Ihana tuoksu

Miinukset

 • Pakkaus on tehty todella kovasta muovista

Kosteuttavan shampoon ostajan opas – kiinnitä huomiota näihin seikkoihin

 • Hiusten ja päänahan tyyppi: Riippumatta ostamastasi shampootyypistä, kannattaa aina valita sellainen, joka sopii juuri sinun hiustesi tyyppiin ja kuntoon sekä myös päänahkasi tarpeisiin.
 • Ainesosat: Kosteuttavat shampoot sisältävät erilaisia ainesosia, joista toisia on tutkittu enemmän ja toisia vähemmän. Kaikilla aineilla on omat hyvät ja huonot puolensa, mutta on kannattavaa suosia todistetusti toimivia ainesosia.
 • Turvallisuus: Kuten kaikkien kosmeettisten tuotteiden kohdalla, tulee myös shampoota valitessa aina varmistaa, että ostamasi tuote on dermatologisesti testattu ja siten turvallinen käyttää. Luonnonmukaiset aineet ovat monesti turvallisia, mutta tähänkään ei voi sokeasti luottaa.
 • Tuotetyyppi: Kun olet ostamassa kosteuttavaa shampoota, on olennaista ottaa huomioon erilaiset tuotetyypit ja arvioida mikä niistä sopisi tilanteeseesi parhaiten. Saatavilla on muun muassa yksinkertaisia ainoastaan kosteuttavia tuotteita sekä lääketieteellisesti hyväksyttyjä, kosteuttamisen lisäksi vahingoittuneita hiuksia korjaavia shampoita.
 • Hinta: Minkä suuruinen budjettisi on, eli kuinka paljon haluat kosteuttavaan shampooseen sijoittaa? Tuotteiden hinnat vaihtelevat merkittävästi; edullisen shampoon voi saada kympillä, kun taas kalleimmat tuotteet saattavat maksaa jopa 50 euroa. Tässä oppaassa esitellyt tuotteet sijoittuvat nimenomaan välille 10–50 €.
 • Asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot: Yksi parhaista tavoista muodostaa selkeä käsitys kosteuttavan shampoon hinta-laatusuhteesta on ottaa huomioon sekä asiakaskokemukset että asiantuntijoiden mielipiteet. Me vertaamme näitä näkemyksiä keskenään, jotta sinun ei tarvitse.

arrow-more

Parasta kosteuttavaa shampoota etsimässä

Löytääksesi juuri sinulle parhaan kosteuttavan shampoon sinun täytyy ensin selvittää oma hiustyyppisi ja päättää budjettisi. Alkaessasi vertailemaan erilaisia shampoita keskenään, kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin: ainesosat, turvallisuus, tuotetyyppi, hinta, asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot. Tehdessämme omaa tutkimustamme me arvioimme tuotteita juuri näiden seikkojen perusteella löytääksemme kaikenlaisille kuluttajille parhaan vaihtoehdon.

Vaikka emme voikaan suoraan sanoa mikä on absoluuttisesti paras kosteuttava shampoo, on meidän toimituksemme oma suosikki tällä hetkellä Hair Lust Hair Growth & Repair. Tästä shampoosta löytyy myös miehille suunnattu versio. Molemmat versiot ovat hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia, iholle hellävaraisia ja valmistettu luonnollisista ainesosista, eli niitä voi käyttää turvallisesti, vaikka joka päivä.

Kosteuttavan shampoon toimintamekanismi

Kosteuttava shampoo on hiustenhoitotuote, joka pyrkii puhdistamisen lisäksi pitämään hiusten pH-arvon suunnilleen sen luonnollisella tasolla, eli noin 5,0:ssa.

Mikäli hiusten pH pääsee nousemaan liian korkeaksi, hiuksista tulee tieteellisesti ilmaistuna emäksiset ja kansankielellä sanottuna kuivat. Tällöin hiuksen kiilto katoaa ja niistä tulee hauraita. Jos hiusten pH puolestaan laskee liian alhaiseksi, hiukset kovettuvat ja karaistuvat. Kosteuttavan shampoon tehtävä on siis pitää hiusten pH-arvo siinä ”sweet spotissa” eli kultaisella keskitiellä.

Nykyään useimmat merkit mainostavat tuotteitaan kosteuttavina. Tämä ei kuitenkaan vielä ole tae sen toimivuudesta, joten kannattaa aina tutkia kyseisen tuotteen ainesosia saadaksesi paremman käsityksen siitä, onko kyseessä aidosti kosteuttava shampoo.

Ihan ensiksi kannattaa tarkistaa, sisältääkö shampoo sulfaatteja ja kuinka paljon. Sulfaatit auttavat shampoota suorittamaan sen päätehtävän; lian ja tahrojen poistamisen. Ne saattavat kuitenkin myös poistaa hiuksistasi liikaa niiden luonnollisia öljyjä, mikä tekee niistä liian kuivat. Hyvä kosteuttava shampoo sisältää korkeintaan vain yhtä sulfaattia, mutta saatavilla on myös monia kosteuttavia, sulfaatittomia shampoita.

Käyttämämme lähteet

Tämän artikkelin koostamiseen on käytetty paljon aikaa, sillä tavoitteenamme on tuottaa mahdollisimman objektiivinen arvio jokaisesta tuotteesta. Arvioidessamme erilaisia kosteuttavia shampoita olemme luottaneet ulkopuolisiin asiantuntijoihin ja kuluttajien arvioihin kansainvälisesti. Tutkimustiimimme on tutkinut markkinoita ja käynyt läpi kaikki asiaankuuluvat lähteet. Tässä vertailussa olemme hyödyntäneet seuraavien tahojen testejä, arvosteluja ja asiakasarvioita:

Asiantuntija- ja testilähteet

Asiakasarviot

Amazon

Amazon on globaali suuryritys, joka tunnetaan parhaiten verkkokaupastaan. Se on nykyään yksi maailman johtavista nettikaupoista. Yritys aloitti nettikirjakauppana, mutta on laajentunut sittemmin myymään lähes kaikkia tuotteita. Olemme hyödyntäneet Amazonin asiakasarvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Revlon Uniq One All In One Coconut – 1.9.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Kerastase Soleil Bain Apres Soleil – 1.9.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Google

Google Shopping on Googlen kuluttajatuotteisiin keskittynyt osio, jossa käyttäjät voivat lukea tietoa erilaisista tuotteista ja tutustua esimerkiksi hintoihin sekä asiakasarvioihin, jotka ovat kerätty lukuisista kauppapaikoista. Olemme hyödyntäneet näitä arvioita seuraavien tuotteiden kohdalla:

Revlon Uniq One All In One Coconut – 1.9.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Kerastase Soleil Bain Apres Soleil – 1.9.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Four Reasons Nature Moisture – 1.9.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Sebastian Professional Foundation Hydre – 1.9.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

FAQ

Mitä on kosteuttava shampoo?
Kosteuttavat shampoot eivät ole eritysien voimakkaita tai intensiivisiä hiustenhoitotuotteita, mutta ne auttavat pitämään huolta hiusten ja päänahan kosteustasapainosta. Kosteuttavat shampoot sisältävät erittäin mietoja pinta-aktiivisia aineita eli tensidejä. Niitä käytetään ihan samalla tavalla, kuin tavallistakin shampota, ja ne soveltuvat sekä lyhyiden että pitkien hiusten pesuun.
Miksi kosteuttavaa shampoota tulisi käyttää?
Kosteuttavassa shampoossa on kyse hiusten pH-arvon optimoimisesta. Hyvin kosteutetut hiukset pysyvät joustavina ja suojattuina, eivätkä ne siksi pääse katkeilemaan tai sähköistymään liikaa. Sähköisyys saattaa myös lisätä hiusten takkuuntumista, eli senkin takia kosteuttaminen on tärkeää. Näistä syistä mielestämme ainakin kaikkien niiden, joilla on joko normaalit tai kuivat hiukset, kannattaisi suosia kosteuttavia shampoita. Tästä oppaasta löydät monta hyvää tuotetta edulliseen hintaan, joten budjettiakaan ei välttämättä tarvitse markettishampoista juurikaan nostaa.
Korjaako kosteuttava shampoo vahingoittuneita hiuksia?
Kosteuttavien shampoiden pääasiallinen tehtävä on kosteuttaa, eikä niinkään korjata hiuksia. Mutta kuten mainitsimme edellä, hyvä kosteuttava shampoo ennaltaehkäisee vahingoittumista. Markkinoilta kuitenkin löytyy shampoita – niin kuin monet tässäkin oppaassa esittelemistämme tuotteista – joihin on lisätty kosteuttavien ominaisuuksien lisäksi vahingoittuneita hiuksia ja päänahkaa hoitavia vaikutuksia.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 0 / 5. Arvioiden lukumäärä: 0

Ei arvosteluja.