Paras ilmalämpöpumppu 2024:
Ilmalämpöpumput testissä

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotevalikoima perustuu rehellisiin analyyseihin ja tutkimuksiin,..., mutta artikkelit sisältävät vain yhteistyökumppaneidemme valikoimista löytyviä tuotteita. Artikkeleitamme voidaan siis pitää mainoksina. Lue täältä, kuinka kumppanuudet vaikuttavat tuotteidemme listausjärjestykseen. Artikkelimme sisältävät pääasiassa kolmansien osapuolien toteuttamia testejä ja arvosteluja. Lue lisää

2 Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.
MAINOKSET Vaikka tämän artikkelin ensisijainen tarkoitus on tarjota rehellistä ja riippumatonta tietoa, se sisältää sponsoreidemme mainoslinkkejä, minkä vuoksi tuotearvioita on pidettävä mainoksina.

Ilmalämpöpumppuja asennetaan Suomessa joka vuosi entistä enemmän. Niitä käytetään muun muassa kotien, kesämökkien, yritysten liiketilojen ja varastojen sekä lämmittämisessä talvisin että jäähdyttämisessä kesäisin. Ilmalämpöpumppu voi parhaimmillaan olla myös taloudellinen ekoteko, sillä se voi vähentää lämmityskuluja jopa 40 prosentilla.

Me olemme tutkineet lukuisia ilmalämpöpumppuja erityisesti Suomen olosuhteita silmällä pitäen ja valinneet kolme mielestämme parasta ilmalämpöpumppua. Löydät nämä laitteet tästä ilmalämpöpumppujen vertailusta hyvine ja huonoine puolineen kuvailtuna. Valintamme perustuvat asiantuntijoiden testeihin ja arvosteluihin, asiakkaiden mielipiteisiin sekä hinta-laatusuhteeseen. Hyödynnä tätä testiopasta ja valitse paras ilmalämpöpumppu juuri sinun sekä tilojesi tarpeisiin.

Huomautus: Tässä artikkelissa korostetaan tällä hetkellä vain 2 tuotteita. Sillä aiemmin valitut tuotteet on joko myyty loppuun tai niitä ei ole enää saatavilla. Olemme tietoisia asiasta ja teemme parhaillaan uutta tutkimusta. Näin saat katsauksen markkinoiden parhaisiin tuotteisiin pitkällä aikavälillä - ne ovat aivan nurkan takana.

Viimeksi muokattu:

Lisäsimme artikkeliin 23.06.2023 neljä uutta tuotetta, jotka kaikki ovat täynnä älykkäitä ominaisuuksia eri hintaluokissa. Nyt jokainen voi löytää oikean mallin tarpeisiinsa.

test-guiden

Tämän kaltainen testiopas on artikkeli, jossa analysoidaan tuotteita mm. arvostelut ja testit.

Testi: Paras ilmalämpöpumppu 2024 – 2 tuotetta vertailussa

Kiinnitä huomiota näihin seikkoihin, kun teet ostopäätöksesi:

 • Teho – Ilmalämpöpumpun tulee olla riittävän tehokas lämmittääkseen tai jäähdyttääkseen kyseessä olevaa tilaa riittävästi. Vaikka ilmalämpöpumpun tukena voi pakkasilla käyttää muita lämmitysjärjestelmiä, on ikävää jos laitteen teho ei riitä juuri kovimpien helteiden aikana.
 • Koko – Tehon lisäksi toinen merkittävimmistä tekijöistä on ilmalämpöpumpun koko. Liian pieni ilmalämpöpumppu joutuu aktivoimaan lisävastuksen usein ja säästöt katoavat. Liian iso pumppu puolestaan käy pätkäkäynnillä eli pysähtyy ja taas käynnistyy uudestaan jatkuvasti, jolloin suorasähkö kytkeytyy päälle.
 • Lisäominaisuudet – Laadukkaissa ilmalämpöpumpuissa voi olla monenlaisia lisäominaisuuksia, kuten plasmasuodatin (ionisaattori), WiFi-yhteys sovelluksille tai likaa hylkivä pinnoite. Lisäominaisuudet helpottavat laitteen käyttöä ja vähentävät huollon tarvetta.
 • Tuotetyyppi – Mitä ominaisuuksia kyseisellä tuotteella on ja minkälaiseen käyttöön se on suunniteltu? Osa ilmalämpöpumpuista on suunniteltu ammattikäyttöön suuriin tiloihin, kun taas toiset soveltuvat paremmin kotikäyttöön esimerkiksi pienemmissä rivitaloasunnoissa.
 • Hinta – Minkä suuruinen budjettisi on ja kuinka hyvin laite pärjää ilmalämpöpumppujen hintavertailussa? Laitteiden hinnat vaihtelevat merkittävästi; edullisen laitteen voi saada muutamalla sadalla, kun taas kalliimmat mallit maksavat useita tuhansia euroja.
 • Asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot – Yksi parhaista tavoista muodostaa selkeä käsitys ilmalämpöpumpun hinta-laatusuhteesta on ottaa huomioon sekä asiakkaiden että asiantuntijoiden kokemukset ja mielipiteet. Me vertaamme näitä näkemyksiä keskenään ja tutkimme ovatko ne yksimielisiä, jotta sinun ei tarvitse.

arrow-more

Näin VertaaTuote arvioi ja valitsee tuotteet

Tässä artikkelissa tarkastellaan useita suosittuja tuotteita, jotka olemme löytäneet perusteellisen tutkimuksen ja analyysin avulla. Artikkelissa esiteltyjä tuotteita myy yksi tai useampi kumppaneistamme. Löydät yhteistyökumppanimme monista hintataulukoista, mikä antaa sinulle mahdollisuuden etsiä parhaan hinnan valitsemallesi tuotteelle. Vaikka nämä kumppanuudet voivat vaikuttaa artikkelin tuotevalikoimaan, suosituksemme perustuvat tuotteen kokonaisarvioon.

Arvioimme ja vertaamme artikkelissa esiintyviä tuotteita seuraavien tekijöiden perusteella:

  1
 • Viralliset ja puolueettomat tuotetestit
 • 2
 • Asiakkaiden arviot ja mielipiteet tuotteesta
 • 3
 • Tilastot kuluttajien käyttäytymisestä ja mieltymyksistä
 • 4
 • Tekniset tiedot, ominaisuudet sekä hyvät ja huonot puolet
 • 5
 • Takuu, palvelu ja maine jälleenmyyjien keskuudessa

Muodostamme käsityksen hinta-laatusuhteesta näiden tekijöiden perusteella, ​​ja teemme subjektiivisen arviomme sekä suosituksemme. Huomaa kuitenkin, että tämä artikkeli ei ole markkinoiden parhaiden tuotteiden rankkaus vaan arvostelu.

Merkintämme, kuten "Paras budjettivalinta", "Paras langaton malli", "Hyvä hinta-laatusuhde" jne. - ovat tutkimuspäälliköiden yksittäisiä, riippumattomia arvioita, jotka perustuvat kulloinkin edellä mainittuun menetelmään.

Yksi tehokkaimmista lämpöpumpuista test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Panasonicin lippulaiva HZ25XKE - Lämpöpumppu korkealla energialuokkalla

Panasonicin lippulaiva HZ25XKE on ilmalämpöpumppu, jonka energiatehokkuusluokitus on A+++. Edistyksellisten ominaisuuksiensa ja huippuluokan suorituskykynsä ansiosta tämä lämpöpumppu on ihanteellinen valinta niille, jotka arvostavat sekä mukavuutta että energiatehokkuutta.

Panasonicin lippulaiva HZ25XKE
Yksi tehokkaimmista lämpöpumpuista

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Panasonicin lippulaiva HZ25XKE:

 • Ilmalämpöpumppu jonka energialuokka on A+++.
 • Korkea CoP: 5,3
 • Nanoe™ X -tekniikka, joka hyödyntää hydroksyy

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Panasonicin lippulaiva HZ25XKE

TEKNISET TIEDOT

 • Lämmitysteho: 7,5 kW
 • Energialuokka lämmityksen mukaan: A+++
 • Energialuokka jäähdytyksen mukaan: A+++
 • CoP: 5,3

Korkea suoritusteho
Panasonicin lippulaiva HZ25XKE on poikkeuksellinen ilmalämpöpumppu, jossa on useita innovatiivisia ominaisuuksia. Yksi sen tärkeimmistä vahvuuksista on sen vaikuttava suorituskykykerroin (CoP), joka on 5,3. Tämä tarkoittaa, että se voi tuottaa jopa 5,3 kW lämpöä jokaista käytettyä 1 kW sähköä kohden. Tämä poikkeuksellinen hyötysuhde merkitsee kodinomistajille merkittäviä energiansäästöjä ja tekee HZ25XKE:stä yhden markkinoiden energiatehokkaimmista lämpöpumpuista tällä hetkellä. Käyttäjäystävällisen kaukosäätimen ja sisäänrakennetun Wi-Fi:n ansiosta kodinomistajat voivat helposti ohjata HZ25XKE:tä Panasonic Comfort Cloud -sovelluksella, joka on yhteensopiva Google Assistantin ja Amazon Alexan kanssa.

Hyvä valinta allergia ongelmiin
Toinen merkittävä ominaisuus HZ25XKE:ssä on sen Nanoe™ X -tekniikka, joka tuottaa hydroksyyliradikaaleja, jotka poistavat bakteerit, virukset ja muut huoneilman epäpuhtaudet. Tämä tekniikka tarjoaa turvallisemman ja terveellisemmän sisäympäristön kodinomistajille, erityisesti niille, jotka kärsivät allergioista tai hengitystieongelmista. Lisäksi ilmalämpöpumpussa on Aerowings 2.0, Panasonicin ainutlaatuinen ominaisuus. Se koostuu kahdesta itsenäisestä siivestä, joita voidaan säätää ilmavirran suunnan mukaan sekä viileän tai lämpimän ilman tasaisen jakautumisen varmistamiseksi koko huoneeseen. Tämä ominaisuus mahdollistaa myös lämpötilan ja ilmavirran tarkemman säädön, mikä lisää mukavuutta.

Lisätietoja Panasonicin lippulaiva HZ25XKE

TEKNISET TIEDOT

 • Lämmitysteho: 7,5 kW
 • Energialuokka lämmityksen mukaan: A+++
 • Energialuokka jäähdytyksen mukaan: A+++
 • CoP: 5,3

Toimituksemme arvio

Panasonicin lippulaiva HZ25XKE on erinomainen valinta kodinomistajille, jotka etsivät energiatehokasta ja teknisesti edistyksellistä ilmalämpöpumppua. Sen korkea CoP-luokitus (CoP = Coefficient of Performance) 5,3, Aerowings 2.0 -ominaisuus äärimmäistä mukavuutta varten, käyttäjäystävällinen kaukosäädin, sisäänrakennettu Wi-Fi nopeaa yhteyttä varten ja yhteensopivuus Google Assistantin ja Amazon Alexan kanssa ovat vain muutamia sen tärkeimmistä vahvuuksista. Vaikka on tärkeää huomata, että HZ25XKE:n Nanoe™ X -tekniikka saattaa vaatia lisähuoltoa ilmansuodattimien pitämiseksi puhtaina ja niiden tukkeutumisen estämiseksi, tämä on yleinen huoltovaatimus mille tahansa ilmansuodattimelle lämpöpumpussa tai ilmastointijärjestelmässä. Itse asiassa ilmansuodattimien puhdistaminen tai vaihtaminen on rutiinihuoltotehtävä, joka kaikkien kodinomistajien tulisi suorittaa säännöllisesti optimaalisen suorituskyvyn varmistamiseksi ja järjestelmä vahinkojen estämiseksi.

Plussat og Miinukset Panasonicin lippulaiva HZ25XKE

Plussat

 • Aerowings 2.0 tarjoaa äärimmäistä mukavuutta
 • Käyttäjäystävällinen kaukosäädin
 • Sisäänrakennettu Wi-Fi nopean yhteyden takaamiseksi Panasonic Comfort Cloud -sovelluk
 • Yhteensopiva Google Assistantin ja Amazon Alexan kanssa

Miinukset

 • Vaatii ajoittaista lisähuoltoa
Hyvä valinta älykkäillä ominaisuuksilla test-guiden

Nämä nimikkeet ovat tutkimuspäällikön henkilökohtainen, riippumaton arvio edellä mainitulla menetelmällä kyseisellä hetkellä.

Bosch Climate 3000i - Lämpöpumppu voimakkaalla teholla

Bosch Climate 3000i -ilmalämpöpumpussa on “Tuuli vältä minua” -tila, jolla voidaan säätää ilmavirran suuntaa. Tämä ominaisuus tekee siitä hyvän vaihtoehdon ihmisille, jotka ovat herkkiä suoralle viimalle, kuten pienille lapsille, vanhuksille tai hengitysvaikeuksista kärsiville. 

Bosch Climate 3000i
Hyvä valinta älykkäillä ominaisuuksilla

Katso hinnat ja tarjoukset osoitteesta Bosch Climate 3000i:

 • I-clean-toiminto eliminoi jopa 99-prosenttia
 • Eco- ja Gear-tila
 • "Tuuli vältä minua" -tila

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Bosch Climate 3000i

TEKNISET TIEDOT

 • Lämmitysteho: 7 kW
 • Energialuokka lämmityksen mukaan: A+
 • Energialuokka jäähdytyksellä: A++
 • CoP: 4,1

Tehokas ulostulo
Bosch Climate 3000i -ilmalämpöpumppu on tehokas ja suorituskykyinen laite, joka voi tuottaa jopa 7 kW:n tehon. Verrattuna muihin saman hintaluokan lämpöpumppuihin 3000i tarjoaa paljon suuremman tehon. Tämä tekee siitä loistavan vaihtoehdon niille, joiden on lämmitettävä tai jäähdytettävä suurempia tiloja. Kun muiden Bosch Climate -mallien tehot ovat yleensä 3,5-6,5 kW, Climate 9000i tarjoaa 8,5 kW, mutta sen hinta on noin kaksinkertainen. Lisäksi Bosch Climate 3000i -ilmalämpöpumpulla on Eco- ja Gear-tilojen ansiosta ErP-luokitus A++ jäähdytykselle ja A+ lämmitykselle, mikä osoittaa, että se on erittäin energiatehokas laite, joka voi auttaa säästämään rahaa energialaskuissa. Tämä tarkoittaa sitä, että 3000i kuluttaa vähemmän energiaa kuin yksiköt, joilla on alhaisemmat luokitukset.

Älykkäät ominaisuudet ja kaukosäätimet
Vaikuttavan tehonsa lisäksi Bosch Climate 3000i on varustettu monilla älykkäillä ominaisuuksilla, jotka on suunniteltu parantamaan sen toimivuutta ja mukavuutta. Esimerkiksi I-clean-toiminto pystyy poistamaan jopa 99-prosenttia bakteereista, mikä tekee siitä loistavan vaihtoehdon niille, jotka haluavat pitää huolta puhtaasta ja terveellisestä asuinympäristöstä. Lisäksi 3000i:n sisä- ja ulkoyksiköt toimivat jopa 20 dB:n melutasolla Silent Mode -toiminnon ansiosta, mikä tekee siitä hiljaisen ja huomaamattoman lisän mihin tahansa kotiin tai toimistoon. Lopuksi 3000i:tä voidaan helposti ohjata älypuhelimella WiFi-yhteydellä, lisävarusteena saatavan HomeCom Easy App -sovelluksen ja Connect Key G10 CL-1:n avulla, mikä mahdollistaa etäkäytön ja lämpötilan säädön missä tahansa oletkin.

Lisätietoja Bosch Climate 3000i

TEKNISET TIEDOT

 • Lämmitysteho: 7 kW
 • Energialuokka lämmityksen mukaan: A+
 • Energialuokka jäähdytyksellä: A++
 • CoP: 4,1

Toimituksemme arvio

Bosch Climate 3000i -ilmalämpöpumppu on erittäin tehokas ja ominaisuuksiltaan monipuolinen laite, joka tuottaa jopa 7 kW:n tehon. Sen Eco- ja Gear-tilat auttavat vähentämään virrankulutusta, ja sen ErP-luokitus A++ jäähdytykselle ja A+ lämmitykselle tekee siitä energiatehokkaan ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon. I-clean-toiminto, hiljainen tila ja WiFi-yhteys lisäävät 3000i:n käyttömukavuutta ja käytettävyyttä. Vaikka 3000i saattaa olla hintaluokan yläpäässä, sen monet ominaisuudet ja tehokkuus tekevät siitä erinomaisen vastineen rahalle. Itse asiassa 3000i tarjoaa tehokkaamman suorituskyvyn kuin jotkin kalliimmat mallit, joten se on erinomainen vaihtoehto niille, jotka tarvitsevat tehokkaan lämpöpumpun ilman suurempia kustannuksia. 

Plussat og Miinukset Bosch Climate 3000i

Plussat

 • 7 kW:n teho
 • Hiljainen tila -toiminto
 • Kauko-ohjaus HomeCom Easy App -sovelluksen ja Connect Key G10 CL-1:n kanssa

Miinukset

 • Korkeammassa hintaluokassa

Ilmalämpöpumpun toimintaperiaate

Ilmalämpöpumpulla sisäilman lämpötilaa muutetaan joko viileämmäksi tai lämpimämmäksi siirtämällä lämpöä ulkoilmasta sisäilmaan tai päinvastoin. Ilmalämpöpumput koostuvat siis aina sisä- ja ulkoyksiköstä.

Perustoimintaperiaate ilmalämpöpumpussa on samanlainen kuin jääkaapissa. Kompressorin tehtävä on tuottaa tarvittava paine, joka kierrättää kylmäainetta eri olomuodoissa yksiköiden välillä. Kylmäaine höyrystyy ulkoyksikössä, joka johtaa lämpöenergian sitoutumiseen kaasuksi muodostuneessa kylmäaineessa. Seuraavaksi laite siirtää kylmäaineen sisäyksikköön ja muuntaa sen takaisin nesteeksi, jolloin lämpöenergia vapautuu. Tämä prosessi voidaan toteuttaa vastakkaisessa järjestyksessä, riippuen siitä halutaanko sisäilmaa ilmalämpöpumpulla viilentää vai lämmittää.

Ilmalämpöpumpun käyttämän prosessin teho perustuu siihen, että sähköä kuluu laitteen tuottamaan lämpöenergiaan verrattuna vain (lämpötilasta riippuen) noin viidesosa.

Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus

Ilmalämpöpumppujen sähkönkulutus on asia, joka luonnollisesti kiinnostaa kaikkia, jotka ovat suunnitelleet tällaisen laitteen hankintaa. Sähkönkulutukseen vaikuttaa olennaisesti sisätilojen koko, ulkoilman lämpötila ja käytettävän laitteen laatu, joten tarkkoja yleispäteviä lukuja on mahdoton antaa. Toshiba on kuitenkin tehnyt muutamia laskelmia erityisesti Suomen ilmastoa silmällä pitäen, joista saa suuntaa antavan käsityksen ilmalämpöpumpun sähkönkulutuksesta.

Ilmalämpöpumppu säästää vuosittain energiaa keskimäärin 3 000–8 000 kWh sähkö- ja öljylämmitteisissä taloissa. Kaukolämpökohteissa säästöt ovat puolestaan hieman alhaisempia. 3 000–8 000 kWh energiansäästö on rahallisesti mitattuna noin 350–900 euroa vuodessa. Ilmalämpöpumppu voi tuottaa lämmityskauden aikana mahdollisesti säästetyt 3 000–8 000 kWh noin 550–1500 kWh:lla sähköenergiaa. Omalla aurinkosähköllä ilmalämpöpumpun toiminnasta voi toki tehdä entistäkin kannattavampaa.

Viilennyskulut ovat lämmityskuluihin verrattuna alhaisempia ja niihin kuluu tavanomaisissa talouksissa sähköä vain noin 20–40 € edestä yhden kesän aikana. Käyttömäärästä riippuen sähkönkulutus on kesän ajalta tyypillisesti 100–400 kWh/kotitalous.

Valitse kotiisi tai muuhun tilaasi paras ilmalämpöpumppu

Markkinoilta löytyy lukemattomia erilaisia ilmalämpöpumppuja. Erilaisia malleja on saatavilla kaikenlaisiin käyttötarkoituksiin ja kaikenkokoisiin tiloihin. Liian pieni ilmalämpöpumppu joutuu kytkemään lisävastuksen päälle usein ja liian iso puolestaan päätyy käymään pätkäkäynnillä.

Paras ilmalämpöpumppu viilennykseen kerrostalossa voi olla hyvin erilainen kuin esimerkiksi isompaan omakotitaloon parhaiten sopiva laite. Kuumien kesien yleistyessä, myös ilmalämpöpumput kerrostaloissa ja niiden viilennyksessä ovat alkaneet yhtä lailla yleistymään, mutta yleisempiä nämä laitteet ovat edelleen omakotitaloissa ja rivitaloissa. Olemme valinneet tähän ilmalämpöpumppujen vertailuun viisi mielestämme parasta laitetta, joista jokainen vastaa hieman eri tarpeisiin.

Kun olet päättänyt ostaa ilmalämpöpumpun, kiinnitä huomiota erityisesti näihin seikkoihin: teho, koko, lisäominaisuudet, tuotetyyppi, hinta ja asiakaskokemukset sekä asiantuntijoiden arviot. Arvioi omia lämmitys-/jäähdytystarpeitasi ja ota huomioon kotisi tai muun tilasi erityispiirteet. Tämän jälkeen voit tehdä harkitun päätöksen ja valita tästä oppaasta juuri sinulle parhaan ilmalämpöpumpun.

Käyttämämme lähteet

Tämän artikkelin koostamiseen on käytetty paljon aikaa, sillä tarkoituksenamme on tuottaa mahdollisimman objektiivinen arvio jokaisesta tuotteesta. Arvioidessamme erilaisia ilmalämpöpumppuja olemme luottaneet ulkopuolisiin asiantuntijoihin ja kuluttajien arvioihin kansainvälisesti. Tutkimustiimimme on tutkinut markkinoita ja käynyt läpi kaikki asiaankuuluvat lähteet. Tässä ilmalämpöpumppuvertailussa olemme käyttäneet seuraavia asiantuntijalähteitä ja asiakasarvioita:

Asiantuntija- ja testilähteet

Gigantti

Gigantti on norjalaisomisteinen Pohjoismaissa toimiva kodinelektroniikkaketju. Suomessa Gigantti-myymälöitä on useita kymmeniä. Tämän lisäksi Gigantilla on verkkokauppa, Helsingissä sijaitseva asiakaspalvelukeskus ja useita yritysmyyntipisteitä. Olemme hyödyntäneet Gigantin asiakasarvioita Electrolux EPN09C38HWI / EPN09C38HWO:n kohdalla.

Electrolux EPN09C38HWI / EPN09C38HWO – 17.3.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Toshiba

Toshiba on japanilainen monialayritys, jonka toimialoihin kuuluu ICT- ja toimistoteknologia, elektroniikan komponentit ja materiaalit, energiantuotantotekniikka, infrastruktuuri, lääketieteen tekniikka ja kulutuselektroniikka. Toshiba valmistaa myös ilmalämpöpumppuja ja tässä oppaassa olemme käyttäneet heidän tuottamia tilastoja liittyen pumppujen sähkönkulutukseen.

”Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus – kuinka paljon lämmittäminen ja viilentäminen maksaa?” – 20.3.2022 – Lue artikkeli täältä.

FAQ

Mikä on ilmalämpöpumppu?
Ilmalämpöpumppu on sisäilman lämmitykseen ja viilennykseen tarkoitettu laitteisto, joka koostuu sisä- ja ulkoyksiköstä, joiden välillä kompressori liikuttaa lämpöenergiaa sitovaa ja vapauttavaa kylmäainetta. Ilmalämpöpumppu sopii kerrostalojen, omakotitalojen, kesämökkien, muiden vapaa-ajan tilojen sekä liiketilojen lämmittämiseen ja jäähdyttämiseen. Pumppua voidaan käyttää ainoana lämmitystapana, mutta taloudellisesti tehokkaimmin se toimii esimerkiksi sähkölämmityksen rinnalla. Lämmitettävää tai jäähdytettävää huoneilmaa kiertää sisäyksikön ja sen suodattimien läpi noin 300–500 m³/h eli noin yhden talon verran tunnissa.
Mikä on paras ilmalämpöpumppu?
Tärkein tekijä ilmalämpöpumpun valinnassa on laitteen laatu. Huonolaatuiset pumput eivät pysty jäähdyttämään eivätkä lämmittämään ilmaa toivotulla tavalla ja ne päätyvät vain kuluttamaan sähköä turhaan. Olemme vertailleet lukuisia ilmalämpöpumppuja ja keränneet tähän oppaaseen viisi mielestämme parasta vaihtoehtoa, joista jokainen edustaa oman kategoriansa parasta laitetta. Me saamme provision oppaamme kautta ostetuista tuotteista, mutta olemme valinneet jokaisen tuotteen täysin riippumattomasti ja rehellisesti. Tästä syystä voimme vilpittömästi suositella kaikkia tässä artikkelissa esittelemiämme ilmalämpöpumppuja. Oma suosikkimme on Samsung Nordic Home 35, mutta emme voi objektiivisesti sanoa mikä on absoluuttisesti paras ilmalämpöpumppu.
Ennen kuin ostat ilmalämpöpumpun sinun kannattaa arvioida omat tarpeesi, budjettisi ja käyttökohteesi koko sekä erityispiirteet. Ilmalämpöpumppuvertailussa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota näihin tekijöihin: teho, koko, lisäominaisuudet, tuotetyyppi, hinta sekä asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot. Me olemme arvioineet ja valinneet kaikki voittajatuotteet juuri näiden seikkojen perusteella. Lukemalla tämän artikkelin voit perehtyä jokaiseen tuotteeseen tarkemmin tältä pohjalta.

Aikaisemmin arvostellut tuotteet

ghost-img

Alta löydät tuotteet, jotka olemme aiemmin nostaneet esille. Emme ole pystyneet tunnistamaan näiden mallien jälleenmyyjiä, mutta olemme pitäneet ne artikkelissa siltä varalta, että tiedoista on sinulle hyötyä.

Samsung Nordic Home Premium 25

Qlima Classic WiFi S4626

Samsung Nordic Home 35 ilmalämpöpumppu

Electrolux EPN09C38HWI / EPN09C38HWO ilmalämpöpumppu

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 4.3 / 5. Arvioiden lukumäärä: 18

Ei arvosteluja.