Paras ilmalämpöpumppu:
Ilmalämpöpumpputesti 2023

Analyyseihimme ja tutkimuksiimme perustuen Esittelemme sellaiset tuotteet, jotka saavat mahdollisimman hyvät pisteet valitsemillamme kriteereillä. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan muodosta kattavaa luetteloa kaikista markkinoilla olevista tuotteista.

Tuotevalikoima perustuu rehellisiin analyyseihin ja tutkimuksiin,..., mutta artikkelit sisältävät vain yhteistyökumppaneidemme valikoimista löytyviä tuotteita. Artikkeleitamme voidaan siis pitää mainoksina. Lue täältä, kuinka kumppanuudet vaikuttavat tuotteidemme listausjärjestykseen. Artikkelimme sisältävät pääasiassa kolmansien osapuolien toteuttamia testejä ja arvosteluja. Lue lisää

1 Parasta valittu
Analyysin perusteella
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.
MAINOKSET Vaikka tämän artikkelin ensisijainen tarkoitus on tarjota rehellistä ja riippumatonta tietoa, se sisältää sponsoreidemme mainoslinkkejä, minkä vuoksi tuotearvioita on pidettävä mainoksina.

Ilmalämpöpumppuja asennetaan Suomessa joka vuosi entistä enemmän. Niitä käytetään muun muassa kotien, kesämökkien, yritysten liiketilojen ja varastojen sekä lämmittämisessä talvisin että jäähdyttämisessä kesäisin. Ilmalämpöpumppu voi parhaimmillaan olla myös taloudellinen ekoteko, sillä se voi vähentää lämmityskuluja jopa 40 prosentilla.

Me olemme tutkineet lukuisia ilmalämpöpumppuja erityisesti Suomen olosuhteita silmällä pitäen ja valinneet kolme mielestämme parasta ilmalämpöpumppua. Löydät nämä laitteet tästä ilmalämpöpumppujen vertailusta hyvine ja huonoine puolineen kuvailtuna. Valintamme perustuvat asiantuntijoiden testeihin ja arvosteluihin, asiakkaiden mielipiteisiin sekä hinta-laatusuhteeseen. Hyödynnä tätä testiopasta ja valitse paras ilmalämpöpumppu juuri sinun sekä tilojesi tarpeisiin.

Testi: Paras ilmalämpöpumppu 2023 – 1 tuotetta vertailussa

Kiinnitä huomiota näihin seikkoihin, kun teet ostopäätöksesi:

 • Teho – Ilmalämpöpumpun tulee olla riittävän tehokas lämmittääkseen tai jäähdyttääkseen kyseessä olevaa tilaa riittävästi. Vaikka ilmalämpöpumpun tukena voi pakkasilla käyttää muita lämmitysjärjestelmiä, on ikävää jos laitteen teho ei riitä juuri kovimpien helteiden aikana.
 • Koko – Tehon lisäksi toinen merkittävimmistä tekijöistä on ilmalämpöpumpun koko. Liian pieni ilmalämpöpumppu joutuu aktivoimaan lisävastuksen usein ja säästöt katoavat. Liian iso pumppu puolestaan käy pätkäkäynnillä eli pysähtyy ja taas käynnistyy uudestaan jatkuvasti, jolloin suorasähkö kytkeytyy päälle.
 • Lisäominaisuudet – Laadukkaissa ilmalämpöpumpuissa voi olla monenlaisia lisäominaisuuksia, kuten plasmasuodatin (ionisaattori), WiFi-yhteys sovelluksille tai likaa hylkivä pinnoite. Lisäominaisuudet helpottavat laitteen käyttöä ja vähentävät huollon tarvetta.
 • Tuotetyyppi – Mitä ominaisuuksia kyseisellä tuotteella on ja minkälaiseen käyttöön se on suunniteltu? Osa ilmalämpöpumpuista on suunniteltu ammattikäyttöön suuriin tiloihin, kun taas toiset soveltuvat paremmin kotikäyttöön esimerkiksi pienemmissä rivitaloasunnoissa.
 • Hinta – Minkä suuruinen budjettisi on ja kuinka hyvin laite pärjää ilmalämpöpumppujen hintavertailussa? Laitteiden hinnat vaihtelevat merkittävästi; edullisen laitteen voi saada muutamalla sadalla, kun taas kalliimmat mallit maksavat useita tuhansia euroja.
 • Asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot – Yksi parhaista tavoista muodostaa selkeä käsitys ilmalämpöpumpun hinta-laatusuhteesta on ottaa huomioon sekä asiakkaiden että asiantuntijoiden kokemukset ja mielipiteet. Me vertaamme näitä näkemyksiä keskenään ja tutkimme ovatko ne yksimielisiä, jotta sinun ei tarvitse.

arrow-more

Näin VertaaTuote arvioi ja valitsee tuotteet

Tässä artikkelissa tarkastellaan useita suosittuja tuotteita, jotka olemme löytäneet perusteellisen tutkimuksen ja analyysin avulla. Artikkelissa esiteltyjä tuotteita myy yksi tai useampi kumppaneistamme. Löydät yhteistyökumppanimme monista hintataulukoista, mikä antaa sinulle mahdollisuuden etsiä parhaan hinnan valitsemallesi tuotteelle. Vaikka nämä kumppanuudet voivat vaikuttaa artikkelin tuotevalikoimaan, suosituksemme perustuvat tuotteen kokonaisarvioon.

Arvioimme ja vertaamme artikkelissa esiintyviä tuotteita seuraavien tekijöiden perusteella:

  1
 • Viralliset ja puolueettomat tuotetestit
 • 2
 • Asiakkaiden arviot ja mielipiteet tuotteesta
 • 3
 • Tilastot kuluttajien käyttäytymisestä ja mieltymyksistä
 • 4
 • Tekniset tiedot, ominaisuudet sekä hyvät ja huonot puolet
 • 5
 • Takuu, palvelu ja maine jälleenmyyjien keskuudessa

Muodostamme käsityksen hinta-laatusuhteesta näiden tekijöiden perusteella, ​​ja teemme subjektiivisen arviomme sekä suosituksemme. Huomaa kuitenkin, että tämä artikkeli ei ole markkinoiden parhaiden tuotteiden rankkaus vaan arvostelu.

Parhaat vaihtoehdot

Paras ilmalämpöpumppu hinta-laatusuhteeltaan

Electrolux EPN09C38HWI / EPN09C38HWO ilmalämpöpumppu - edullinen ja luotettava

 • Gigantti (asiakkaat): 3,1/5

Electrolux EPN09C38HWI / EPN09C38HWO on hyvä ilmalämpöpumppu perustarpeisiin ja itseasiassa mielestämme paras ilmalämpöpumppu hinta-laatusuhteeltaan. Sen tarjoaa todella hyvin rahalle vastinetta ja auttaa pienentämään taloutesi sähkölaskua ja hiilijalanjälkeä. Se on varustettu Plasma Cluster -ilmanpuhdistusmekaniikalla, joka poistaa terveydelle haitalliset partikkelit ilmasta ja Wi-Fi-yhteydellä, joka mahdollistaa laitteen kätevän hallinnan mobiilisovelluksella. Tämä ilmalämpöpumppu toimii pakkasilla, jopa -25 °C:ssa, eli se sopii mainiosti Suomen kylmään ilmastoon.

Electrolux EPN09C38HWI / EPN09C38HWO ilmalämpöpumppu
Paras ilmalämpöpumppu hinta-laatusuhteeltaan

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Plasma Cluster -ilmanpuhdistusmekaniikka
 • Taloudellinen ja ekologinen
 • WiFi-yhteys

Toimituksemme arvio

Suosittelemme Electrolux EPN09C38HWI / EPN09C38HWO ilmalämpöpumppua erityisesti sen hyvän hinta-laatusuhteensa ansiosta. Se on halvemman hintaluokan pumppu, mutta siitä löytyy silti yllättävän paljon tehoa ja lukuisia lisäominaisuuksia. Tarkan ilmalämpöpumppujen vertailun jälkeen se saa parhaan hinta-laatusuhteen palkinnon. Tämän laitteen muihin hyviin puoliin kuuluu tilan nopea lämmönsäätely, alhainen melutaso, monikäyttöisyys ja helppo ylläpito. Electrolux EPN09C38HWI / EPN09C38HWO ei kuitenkaan sovi suurien, yli 150 m²:n tiloihin.

Hyvät ja huonot puolet - Electrolux EPN09C38HWI / EPN09C38HWO ilmalämpöpumppu

Plussat

 • Nopea lämmönsäätely
 • Alhainen melutaso
 • Monikäyttöisyys
 • Helppo ylläpito

Miinukset

 • Ei sovi suuriin tiloihin

Mitä sinun tulisi tietää ennen kuin ostat Electrolux EPN09C38HWI / EPN09C38HWO:n

TEKNISET TIEDOT

 • Teho 2,8 kW
 • Paino (sisäyksikkö) 8,8 kg
 • Energialuokitus (lämmitys) A+
 • Energialuokitus (jäähdytys) A++
 • Lämpötila (minimi) -25 °C
 • Mitat (sisäyksikkö) 855 x 200 x 280 mm
 • Mitat (ulkoyksikkö) 245 x 780 x 540 mm

Ilmaa puhdistava plasmageneraattori

Electrolux EPN09C38HWI / EPN09C38HWO on varustettu ilmaa puhdistavalla plasmageneraattorilla, joka hyödyntää Electroluxin Plasma Cluster -mekaniikkaa. Kylmäplasma-ionigeneraattori, aktiivihiilisuodatin ja mekaaninen pölysuodatin yhdessä varmistavat homeen, siitepölyn, bakteerien sekä muiden allergeenien ja haitallisten hiukkasten tehokkaan poistamisen ilmasta.

Voit käynnistää ja lopettaa puhdistuksen helposti kaukosäätimellä. Tämä ilmalämpöpumppu ei siis ainoastaan lämmitä tai jäähdytä ilmaa tehokkaasti vaan se lisäksi pitää huoneilman puhtaana.

Sisäänrakennettu WiFi-yhteys

Tätä ilmalämpöpumppua on helppo ohjata WiFi-yhteyden ja mobiilisovelluksen kautta älypuhelimella tai tabletilla. Voit ladata Electrolux Home Comfort -sovelluksen yhdelle tai useammalle laitteelle ja ohjata lämpöpumppua kotona tai etäältä käsin.

Sovelluksesta näet myös paljon hyödyllistä statistiikkaa, jonka avulla voit opetella käyttämään ilmalämpöpumppua entistä tehokkaammin ja ekologisemmin.

Mitä asiakkaat ja asiantuntijat sanovat Electrolux EPN09C38HWI / EPN09C38HWO:sta

Electrolux EPN09C38HWI / EPN09C38HWO on saanut Gigantin asiakasarvioissa 3.1/5 tähden keskiarvon. Monet asiakkaista ovat olleet tyytyväisiä tähän ilmalämpöpumppuun juuri sen hinta-laatusuhteen takia, mutta osalla pumppu on vaatinut huoltoa usein ja huoltojen järjestämisen kanssa on ollut vaikeuksia. Tarkempaa ammattilaisen näkemystä ei valitettavasti tällä hetkellä ole saatavilla sillä puolueettomia testejä ei ole julkaistu.

TEKNISET TIEDOT

 • Teho 2,8 kW
 • Paino (sisäyksikkö) 8,8 kg
 • Energialuokitus (lämmitys) A+
 • Energialuokitus (jäähdytys) A++
 • Lämpötila (minimi) -25 °C
 • Mitat (sisäyksikkö) 855 x 200 x 280 mm
 • Mitat (ulkoyksikkö) 245 x 780 x 540 mm

Ilmalämpöpumpun toimintaperiaate

Ilmalämpöpumpulla sisäilman lämpötilaa muutetaan joko viileämmäksi tai lämpimämmäksi siirtämällä lämpöä ulkoilmasta sisäilmaan tai päinvastoin. Ilmalämpöpumput koostuvat siis aina sisä- ja ulkoyksiköstä.

Perustoimintaperiaate ilmalämpöpumpussa on samanlainen kuin jääkaapissa. Kompressorin tehtävä on tuottaa tarvittava paine, joka kierrättää kylmäainetta eri olomuodoissa yksiköiden välillä. Kylmäaine höyrystyy ulkoyksikössä, joka johtaa lämpöenergian sitoutumiseen kaasuksi muodostuneessa kylmäaineessa. Seuraavaksi laite siirtää kylmäaineen sisäyksikköön ja muuntaa sen takaisin nesteeksi, jolloin lämpöenergia vapautuu. Tämä prosessi voidaan toteuttaa vastakkaisessa järjestyksessä, riippuen siitä halutaanko sisäilmaa ilmalämpöpumpulla viilentää vai lämmittää.

Ilmalämpöpumpun käyttämän prosessin teho perustuu siihen, että sähköä kuluu laitteen tuottamaan lämpöenergiaan verrattuna vain (lämpötilasta riippuen) noin viidesosa.

Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus

Ilmalämpöpumppujen sähkönkulutus on asia, joka luonnollisesti kiinnostaa kaikkia, jotka ovat suunnitelleet tällaisen laitteen hankintaa. Sähkönkulutukseen vaikuttaa olennaisesti sisätilojen koko, ulkoilman lämpötila ja käytettävän laitteen laatu, joten tarkkoja yleispäteviä lukuja on mahdoton antaa. Toshiba on kuitenkin tehnyt muutamia laskelmia erityisesti Suomen ilmastoa silmällä pitäen, joista saa suuntaa antavan käsityksen ilmalämpöpumpun sähkönkulutuksesta.

Ilmalämpöpumppu säästää vuosittain energiaa keskimäärin 3 000–8 000 kWh sähkö- ja öljylämmitteisissä taloissa. Kaukolämpökohteissa säästöt ovat puolestaan hieman alhaisempia. 3 000–8 000 kWh energiansäästö on rahallisesti mitattuna noin 350–900 euroa vuodessa. Ilmalämpöpumppu voi tuottaa lämmityskauden aikana mahdollisesti säästetyt 3 000–8 000 kWh noin 550–1500 kWh:lla sähköenergiaa. Omalla aurinkosähköllä ilmalämpöpumpun toiminnasta voi toki tehdä entistäkin kannattavampaa.

Viilennyskulut ovat lämmityskuluihin verrattuna alhaisempia ja niihin kuluu tavanomaisissa talouksissa sähköä vain noin 20–40 € edestä yhden kesän aikana. Käyttömäärästä riippuen sähkönkulutus on kesän ajalta tyypillisesti 100–400 kWh/kotitalous.

Valitse kotiisi tai muuhun tilaasi paras ilmalämpöpumppu

Markkinoilta löytyy lukemattomia erilaisia ilmalämpöpumppuja. Erilaisia malleja on saatavilla kaikenlaisiin käyttötarkoituksiin ja kaikenkokoisiin tiloihin. Liian pieni ilmalämpöpumppu joutuu kytkemään lisävastuksen päälle usein ja liian iso puolestaan päätyy käymään pätkäkäynnillä.

Paras ilmalämpöpumppu viilennykseen kerrostalossa voi olla hyvin erilainen kuin esimerkiksi isompaan omakotitaloon parhaiten sopiva laite. Kuumien kesien yleistyessä, myös ilmalämpöpumput kerrostaloissa ja niiden viilennyksessä ovat alkaneet yhtä lailla yleistymään, mutta yleisempiä nämä laitteet ovat edelleen omakotitaloissa ja rivitaloissa. Olemme valinneet tähän ilmalämpöpumppujen vertailuun viisi mielestämme parasta laitetta, joista jokainen vastaa hieman eri tarpeisiin.

Kun olet päättänyt ostaa ilmalämpöpumpun, kiinnitä huomiota erityisesti näihin seikkoihin: teho, koko, lisäominaisuudet, tuotetyyppi, hinta ja asiakaskokemukset sekä asiantuntijoiden arviot. Arvioi omia lämmitys-/jäähdytystarpeitasi ja ota huomioon kotisi tai muun tilasi erityispiirteet. Tämän jälkeen voit tehdä harkitun päätöksen ja valita tästä oppaasta juuri sinulle parhaan ilmalämpöpumpun.

Käyttämämme lähteet

Tämän artikkelin koostamiseen on käytetty paljon aikaa, sillä tarkoituksenamme on tuottaa mahdollisimman objektiivinen arvio jokaisesta tuotteesta. Arvioidessamme erilaisia ilmalämpöpumppuja olemme luottaneet ulkopuolisiin asiantuntijoihin ja kuluttajien arvioihin kansainvälisesti. Tutkimustiimimme on tutkinut markkinoita ja käynyt läpi kaikki asiaankuuluvat lähteet. Tässä ilmalämpöpumppuvertailussa olemme käyttäneet seuraavia asiantuntijalähteitä ja asiakasarvioita:

Asiantuntija- ja testilähteet

Gigantti

Gigantti on norjalaisomisteinen Pohjoismaissa toimiva kodinelektroniikkaketju. Suomessa Gigantti-myymälöitä on useita kymmeniä. Tämän lisäksi Gigantilla on verkkokauppa, Helsingissä sijaitseva asiakaspalvelukeskus ja useita yritysmyyntipisteitä. Olemme hyödyntäneet Gigantin asiakasarvioita Electrolux EPN09C38HWI / EPN09C38HWO:n kohdalla.

Electrolux EPN09C38HWI / EPN09C38HWO – 17.3.2022 – Katso asiakasarviot täältä.

Toshiba

Toshiba on japanilainen monialayritys, jonka toimialoihin kuuluu ICT- ja toimistoteknologia, elektroniikan komponentit ja materiaalit, energiantuotantotekniikka, infrastruktuuri, lääketieteen tekniikka ja kulutuselektroniikka. Toshiba valmistaa myös ilmalämpöpumppuja ja tässä oppaassa olemme käyttäneet heidän tuottamia tilastoja liittyen pumppujen sähkönkulutukseen.

”Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus – kuinka paljon lämmittäminen ja viilentäminen maksaa?” – 20.3.2022 – Lue artikkeli täältä.

FAQ

Mikä on ilmalämpöpumppu?
Ilmalämpöpumppu on sisäilman lämmitykseen ja viilennykseen tarkoitettu laitteisto, joka koostuu sisä- ja ulkoyksiköstä, joiden välillä kompressori liikuttaa lämpöenergiaa sitovaa ja vapauttavaa kylmäainetta. Ilmalämpöpumppu sopii kerrostalojen, omakotitalojen, kesämökkien, muiden vapaa-ajan tilojen sekä liiketilojen lämmittämiseen ja jäähdyttämiseen. Pumppua voidaan käyttää ainoana lämmitystapana, mutta taloudellisesti tehokkaimmin se toimii esimerkiksi sähkölämmityksen rinnalla. Lämmitettävää tai jäähdytettävää huoneilmaa kiertää sisäyksikön ja sen suodattimien läpi noin 300–500 m³/h eli noin yhden talon verran tunnissa.
Mikä on paras ilmalämpöpumppu?
Tärkein tekijä ilmalämpöpumpun valinnassa on laitteen laatu. Huonolaatuiset pumput eivät pysty jäähdyttämään eivätkä lämmittämään ilmaa toivotulla tavalla ja ne päätyvät vain kuluttamaan sähköä turhaan. Olemme vertailleet lukuisia ilmalämpöpumppuja ja keränneet tähän oppaaseen viisi mielestämme parasta vaihtoehtoa, joista jokainen edustaa oman kategoriansa parasta laitetta. Me saamme provision oppaamme kautta ostetuista tuotteista, mutta olemme valinneet jokaisen tuotteen täysin riippumattomasti ja rehellisesti. Tästä syystä voimme vilpittömästi suositella kaikkia tässä artikkelissa esittelemiämme ilmalämpöpumppuja. Oma suosikkimme on Samsung Nordic Home 35, mutta emme voi objektiivisesti sanoa mikä on absoluuttisesti paras ilmalämpöpumppu.
Ennen kuin ostat ilmalämpöpumpun sinun kannattaa arvioida omat tarpeesi, budjettisi ja käyttökohteesi koko sekä erityispiirteet. Ilmalämpöpumppuvertailussa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota näihin tekijöihin: teho, koko, lisäominaisuudet, tuotetyyppi, hinta sekä asiakaskokemukset ja asiantuntijoiden arviot. Me olemme arvioineet ja valinneet kaikki voittajatuotteet juuri näiden seikkojen perusteella. Lukemalla tämän artikkelin voit perehtyä jokaiseen tuotteeseen tarkemmin tältä pohjalta.

Aikaisemmin arvostellut tuotteet

ghost-img

Alta löydät tuotteet, jotka olemme aiemmin nostaneet esille. Emme ole pystyneet tunnistamaan näiden mallien jälleenmyyjiä, mutta olemme pitäneet ne artikkelissa siltä varalta, että tiedoista on sinulle hyötyä.

Samsung Nordic Home 35 ilmalämpöpumppu

Panasonic CS-NZ25VKE / CU-NZ25VKE ilmalämpöpumppu

Bosch Climate 6100 5,0 kW ilmalämpöpumppu

Bosch Climate 8100 6,5 kW ilmalämpöpumppu

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 4.5 / 5. Arvioiden lukumäärä: 10

Ei arvosteluja.