Aurinkopaneeli opas –
Löydä paras aurinkopaneeli tarpeisiisi

VertaaTuote on yhteistyökumppaneidemme rahoittama. Tuotevalintamme perustuvat analyyseihin ja tutkimuksiin..., mutta kaikki artikkelit sisältävät vain yhteistyökumppaneidemme tarjoamia tuotteita. Artikkelit ovat siis sponsoroituja. Huomaa, että artikkelin vuosi kertoo, milloin sisältö on viimeksi päivitetty eikä välttämättä eri tuotetestien julkaisuajankohtaa. Lue lisää

4 Parasta valittu
KOKENEET ASIANTUNTIJAT Tiimimme koostuu kulutustavaroihin erikoistuneista asiantuntijoista, joiden tärkein tehtävä on opastaa sinua löytämään sinulle parhaiten sopiva tuote.
MAINOKSET Vaikka tämän artikkelin ensisijainen tarkoitus on tarjota rehellistä ja riippumatonta tietoa, se sisältää sponsoreidemme mainoslinkkejä, minkä vuoksi tuotearvioita on pidettävä mainoksina.

Saatat haluta säästää rahaa sähkölaskussasi tai ehkä tarvitset sähköä tien päällä, mutta et ole varma, miten aurinkopaneelit voivat auttaa sinua siinä.

Aurinkopaneelit ovat hyvä tapa säästää pienentää sähkölaskujasi. Nykyaikaiset aurinkopaneelit ovat kehittyneet huomattavasti, ja oikealla setupilla voit syöttää virtaa mihin tahansa laitteeseen aina kannettavasta tietokoneesta sähköiseen jäähdyttimeen saakka. Et tarvitse muuta kuin selkeän näkymän taivaalle aurinkoisena päivänä. Tämähän sopii, jos menet vaikka telttailemaan, kalastamaan tai muuten vain viettämään aikaa luonnossa.

Markkinoilla on paljon erilaisia malleja, joten oikean valitseminen voi olla haastavaa, mutta me autamme sinua. Löytääksesi parhaat aurinkopaneelit veneeseen, mökille tai retkille mukaan olemme koonneet listan, joka auttaa sinua valitsemaan itsellesi sopivan laitteen. 

4 parasta aurinkopaneeli testissä 2022:

Osto-opas

Tyyppi ja koko
Aurinkopaneeleita on kolmea päätyyppiä: monokiteinen, monikiteinen ja ohutkalvo. Yksikiteinen on yleisin vaihtoehto, joka on tyypillisin asuintaloissa. Sitä pidetään kaikista aurinkopaneeleista tehokkaimpana. Monikiteiset paneelit ovat siihen verrattuna hieman tehottomampia, mutta ne eivät maksa yhtä paljon. Yksikiteiset paneelit ovat tyypillisesti väriltään mustia, ja niillä on maine korkeammasta tehokkuudesta kuin monikiteisillä malleilla, jotka ovat tyypillisesti tummansinisiä ja joiden sanotaan joskus sietävän paremmin vaihtuvia lämpötiloja.

Käytännössä ei välttämättä ole selvää etua kumpaankaan suuntaan. Kuten useimmat korkean teknologian tuotteet, ovat aurinkopaneelitkin monien komponenttien monimutkainen kokoonpano, ja kokonaistehokkuus riippuu muustakin kuin vain kennotyypistä. Ohutkalvoaurinkokennot on valmistettu ohuesta kerroksesta lasia, joka lepää metallista tai muusta aineesta valmistetun pohjalevyn päällä.

Tämä tekniikka on kehittymässä ja vaikka se lupaa joustavampia sovelluksia kuin tavalliset aurinkopaneelit, sen hyötysuhde on toistaiseksi yleisesti ottaen heikompi, ja siksi se on harvinainen kattorakenteissa. Sitä käytetään erilaisissa suurissa ja pienissä sovelluksissa, kuten rakennuksiin integroiduissa järjestelmissä tai aurinkoenergialla toimivissa laskimissa ja puutarhalampuissa. Aurinkopaneelien välillä esiintyy kokoeroja, mutta yleisesti ottaen mitä suurempi aurinkopaneeli on, sitä enemmän se tuottaa energiaa. Tämän vuoksi retkeilyyn tarkoitetut aurinkopaneelit ovat tyypillisesti taitettavia – näin maksimoidaan pinta-ala, jonka ne voivat peittää käytön aikana, ja minimoidaan niiden kuljettamiseen kuluva tila.

Suorituskyky
Aurinkopaneelit pystyvät yleensä muuntamaan 15-22 prosenttia aurinkoenergiasta käyttökelpoiseksi energiaksi riippuen muun muassa sijoituspaikasta, suuntauksesta ja sääolosuhteista. Sitä auringonvalon määrää, jonka aurinkopaneelijärjestelmät pystyvät muuntamaan todelliseksi sähköksi, kutsutaan suorituskyvyksi, ja tulos määrittää aurinkopaneelin hyötysuhteen. Aurinkopaneelin teho on tärkeämpi kuin paneelien koko tai lukumäärä. Mitä suurempi kunkin paneelin nimellisteho on, sitä enemmän se pystyy tuottamaan sähköä.

Kestävyys
Aurinkopaneelien keskimääräinen käyttöikä on yleensä noin 25-30 vuotta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ne lakkaavat tuottamasta sähköä 25 vuoden jälkeen – vaan sitä, että energiantuotanto vähentyy sen jälkeen valmistajien mielestä merkittävästi.

Niiden elinajanodote on kuitenkin paljon pidempi. Tässä kohtaa kannattaa tarkastella takuuaikaa. Aurinkopaneeleilla on muutamia erilaisia takuita, jotka voivat antaa sinulle käsityksen siitä, kuinka pitkää elinkaarta voit odottaa aurinkopaneeliltasi. Valmistajat tarjoavat sekä laitetakuun valmistusvirheiden varalle että suoritustakuun, jolla taataan, että paneelit tuottavat ilmoitetun määrän sähköä.

Hinta
Aurinkopaneelien hinta riippuu niiden tyypistä, koosta ja suorituskyvystä. Yksikiteiset aurinkopaneelit ovat yleensä kalliimpia, kun taas monikiteiset aurinkopaneelit ovat edullisempia. Pienemmät kannettavat monokiteiset aurinkopaneelit ovat kuitenkin usein kohtuuhintaisia, noin 400 euroa, ja ne tarjoavat hyvän suorituskyvyn sekä erinomaisen siirrettävyyden.

Pienikokoisen yksikiteisen aurinkopaneelin esimerkiksi älypuhelimen lataamiseen voi ostaa alle 100 eurolla. Voit löytää aurinkopaneelin tarjouksesta todella edulliseen hintaan.

Käyttäjien ja asiantuntijoiden arviot
Käyttäjäarvosteluista voi olla apua, kun halutaan saada yleinen käsitys aurinkopaneelin suorituskyvystä, mutta niiden ei pitäisi olla ainoa tekijä, johon luottaa ostopäätöstä tehdessä. Asiantuntija-arvostelut antavat kattavamman arvion aurinkopaneelin ominaisuuksista ja sen suorituskyvystä eri olosuhteissa.

Niissä voidaan myös tuoda esiin mahdollisia ongelmia, joita käyttäjät eivät ole välttämättä kokeneet tai huomanneet. Me sisällytämme arvosteluumme molemmat.

arrow-more

Parhaat vaihtoehdot

Paras kannettava aurinkopaneeli

EcoFlow 110 W - kokoontaitettava ja vedenpitävä aurinkopaneeli hyvällä liitettävyydellä

 • 4.6/5 Amazon
 • 8.4/10 GforGadget

EcoFlow 110 W aurinkopaneeli on hyvä valinta ihmisille, jotka haluavat kestävän ja luotettavan aurinkopaneelin. Lujitettu komposiitti varmistaa, että aurinkopaneeli kestää kovimmatkin olosuhteet, joten se sopii täydellisesti kaikille, jotka haluavat hyödyntää aurinkoenergiaa liikkeellä ollessaan.

EcoFlow 110 W
Paras kannettava aurinkopaneeli

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • IP68-sertifioitu
 • Valmistettu lujasta komposiitista
 • Kantolaukku mukana

Toimituksemme arvio

EcoFlow 110W -aurinkopaneelissa on hyvä muotoilu, kestävät materiaalit ja säädettävä kantolaukku. Malli on helppo kytkeä ja irrottaa MC4-liittimien ansiosta. Vaikka virtalähde ei sisälly pakettiin, tämä paneeli voi helposti ladata lähes kaikkia akkuja/virtalähteitä tai laitteita, jotka tukevat aurinkolatausta. Lisäksi tämä aurinkopaneeli painaa vain 4 kiloa, ja kätevä kantolaukku tekee siitä yhden parhaista kannettavista malleista.

Hyvät ja huonot puolet - EcoFlow 110 W

Plussat

 • Säädettävä kotelo
 • Erittäin tehokas
 • Helppo kytkeä

Miinukset

 • Virtalähde ei sisälly pakkaukseen

Arvostelu: Tuoteanalyysissä EcoFlow 110 W

TEKNISET TIEDOT

 • Teho: 110 W
 • Nimellisjännite: 21,8 V
 • Mitat: 178,5 × 42,0 × 2,5 cm
 • Paino: 4 kg
 • Tyyppi: Yksikiteinen

Vedenpitävä rakenne
Aurinkopaneelien on kestettävä pölyä, vettä, kosteutta ja epäsuotuisia ilmasto-olosuhteita. Ecoflow 110W tarjoaa IP68-luokan vesi- ja pölytiiviin rakenteen, mikä tekee siitä yhden parhaista vedenpitävistä aurinkopaneeleista. Tämän ominaisuuden ansiosta malli sopii hyvin esimerkiksi retkeilyyn tai takapihalle. kestävä PVC-materiaali suojaa yksikköä retkillä, vaelluksilla ja reppureissuilla. 

Säädettävä kantolaukku
EcoFlow 110 W -aurinkopaneelin mukana tulee mukava kantolaukku. Kantolaukku on roiskevesitiivis, joten paneeli pysyy turvassa vaurioilta. Malli avautuu neljään osaan. Kukin osio voi aurinkopaneelissa tuottaa 27,5 W:n tehon.

Kun kotelo on avattu, voit käyttää kotelon jäykkää puolta kannattimena pitämään koko paneelia pystyssä. Kotelon ylä- ja alaosan sisällä on pienet lenkit, jotka kiinnittyvät paneelin ylä- ja alaosiin. Pelkkä yläosan kiinnittäminen pitää paneelin pystyssä suurimman yleisimmissä olosuhteissa, mutta rankemmissa sääolosuhteissa kannattaa harkita myös alaosan kiinnittämistä. 

Hyvä liitettävyys
Tämä aurinkopaneeli on helppo liittää, koska siinä on vain yksi liitäntätyyppi. Se käyttää alan standardin mukaista MC4-liitäntää, joka on sisäänrakennettu suoraan paneeliin. Paneelin oikeassa päässä on kaksi MC4-johtoa; yksi positiivinen ja yksi negatiivinen. MC4-liitäntä soveltuu periaatteessa mihin tahansa.

Se voidaan helposti liittää XT60-, DC-, Anderson- tai muihin Amazonin liittimiin. Jos haluat ladata laitteita nopeammin, kuten suuremman powerbankin, voit liittää yhteen jopa neljä aurinkopaneelia. Tämä edellyttää haaraliittimiä, joilla kaksi MC4-liitäntää laitetaan yhteen, mutta nämä ovat helposti saatavilla.

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet – EcoFlow 110 W

Tämä malli sai Amazonissa 4,6 tähteä viidestä. Käyttäjät korostivat aurinkopaneelin laatua ja tehokkuutta. GforGadget arvosteli EcoFlow 110W -mallin. He arvioivat sen arvosanalla 8,4/10 kehuen sen hyvää muotoilua, joka tekee siitä hyödyllisen usein matkustaville (erityisesti automatkoilla) ja ulkoilijoille (telttailu, vaellus jne.).

TEKNISET TIEDOT

 • Teho: 110 W
 • Nimellisjännite: 21,8 V
 • Mitat: 178,5 × 42,0 × 2,5 cm
 • Paino: 4 kg
 • Tyyppi: Yksikiteinen
Paras aurinkopaneeli älypuhelimille

BioLite Solar 5+ - kannettava aurinkopaneeli akulla

BioLite Solar 5+ painaa vain 390 grammaa, mikä tekee siitä erittäin kevyen vaihtoehdon. Se on hyvä valinta retkeilijöille, vaeltajille ja ulkoilijoille, jotka haluavat pitää puhelimensa tai tablettinsa ladattuna riippumatta siitä, missä he ovat.

BioLite Solar 5+
Paras aurinkopaneeli älypuhelimille

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • 360 asteen jalusta
 • Aurinkopaneeli akulla (2200 mAh)
 • Kevyt

Toimituksemme arvio

BioLite Solar 5+ on hyvin suunniteltu kannettava aurinkopaneeli, joka toimii erinomaisesti nimellistehoonsa nähden. Sen aurinkokello on erityisen kätevä ominaisuus. Vaikka akun latausaika on hieman pitkä, 2200 mAh mahdollistaa kevyen painon. Jos auringonvaloa on riittävästi, lataaminen ei myöskään ole ongelma, joten pidämme sitä yhtenä älypuhelinten aurinkopaneeleista älypuhelimille.

Hyvät ja huonot puolet - BioLite Solar 5+

Plussat

 • Akun ja varauksen tason ilmaisin
 • Akun tilapainike ja jalusta
 • 5 W ulostulo puhelimien, kameroiden, tablettien ja muiden laitteiden lataamiseen.

Miinukset

 • Latausaika on hieman pitkä

Arvostelu: Tuoteanalyysissä BioLite Solar 5+

TEKNISET TIEDOT

 • Teho: 5 W
 • Mitat: 25,7 x 20,8 x 2,4 cm.
 • Paino: 390 g
 • Tyyppi: Yksikiteinen

Aurinkopaneeli akulla ja aurinkokellolla
BioLite Solar 5+ on helposti kannettava kokonsa ja painonsa ansiosta. Monipuolisen 360° jalustan ansiosta se voidaan sijoittaa helposti epätasaiselle maalle, ja sisäänrakennettu aurinkokello kohdistaa laitteen auringon mukaan optimaalisen valon talteenoton varmistamiseksi. BioLite Solar 5 -malliin verrattuna 5+-mallissa on myös integroitu 2200 mAh:n akku, joka varastoi osan auringon energiasta myöhempää käyttöä varten.

LED-merkkivalot
Laite on helppokäyttöinen, mutta ohjeet on luettava, koska LEDit ja painike toimivat kahdella tavalla. Kun paneeli on asetettu aurinkoon, neljän ledin rivi vilkkuu osoittaakseen käytettävissä olevan aurinkoenergian määrän. Kun sisäänrakennettu akku on ladattu ja painiketta on painettu kerran, LED-rivi ilmaisee akkuun varastoidun energian määrän 25 prosentin askelin. Kun painiketta painetaan ilman kytkentää, näyttää se esilataustason, mutta kun painiketta painetaan laite päälle kytkettynä, lataus käynnistyy.

Mikro-USB-portti
BioLite Solar 5+ ei ole monipuolinen lähtöliitäntöjen suhteen, koska siinä on vain yksi vakio-USB-lähtö, mutta tämä voi olla plussa, koska sinun tarvitsee kuljettaa vain tarvitsemasi kaapelit, sen sijaan, että sinulla olisi useita erilaisia vaihtoehtoja. Mikro-USB-portin ansiosta voit käyttää sitä virran syöttämiseen tabletteihin, puhelimiin, älykelloihin, kaiuttimiin, otsalamppuihin, lyhtyihin ja GPS-laitteisiin.

TEKNISET TIEDOT

 • Teho: 5 W
 • Mitat: 25,7 x 20,8 x 2,4 cm.
 • Paino: 390 g
 • Tyyppi: Yksikiteinen
Paras aurinkopaneeli retkeilyyn

BrightSolar 200 W - täydellinen aurinkopaneelisarja

BrightSolar 200W on kompakti aurinkopaneeli salkulla. Sen kompakti muotoilu mahdollistaa helpon kuljettamisen kaikkialle. Siksi se sopii ihmisille, jotka haluavat kannettavan ja kokoontaitettavan aurinkopaneelin, jota voi kuljettaa vaivattomasti mukana erilaisilla reissuilla.

BrightSolar 200 W
Paras aurinkopaneeli retkeilyyn

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Sisäänrakennettu latausohjain
 • 200 W teho
 • Aurinkopaneeli salkulla

Toimituksemme arvio

BrightSolar 200 W toimitetaan täydellisenä sarjana, johon kuuluu integroitu lataussäädin ja kiinteä wattimäärä. Vaikka malli saattaakin olla kokonsa vuoksi hieman hankala kuljettaa lyhyemmälle henkilölle, saat sen kunnollisella takuulla ja kohtuullisella hinnalla. Ottaen huomioon yleiset ominaisuudet ja sen, että kyseessä on täydellinen sarja, jossa on sisäänrakennettu lataussäädin, pidämme sitä yhtenä parhaista valinnoista retkeilyyn.

Hyvät ja huonot puolet - BrightSolar 200 W

Plussat

 • Kattava sarja
 • Hyvä aurinkopaneeli mökille
 • 10 vuoden takuu materiaali- ja valmistusvirheille

Miinukset

 • Lyhyen henkilön saattaa olla vaikea kuljettaa tätä mallia.

Arvostelu: Tuoteanalyysissä BrightSolar 200 W

TEKNISET TIEDOT

 • Teho: 200 W
 • Nimellisjännite: 18,2 V
 • Mitat: 100 × 70 × 5 cm
 • Paino: 15,5 kg
 • Tyyppi: monikiteinen

Aurinkoenergian lataussäädin
BrightSolar 200 W salkun aurinkopaneeli koostuu kahdesta yhdistetystä 100 W paneelista, joissa käytetään monikiteisiä kennoja. Siinä on esiasennettu aurinkolatauksen säädin. Aurinkovaraussäädin hallitsee virran kulkua aurinkopaneelin ja siihen liitetyn akun välillä. Päivän aikana se estää akkua latautumasta liikaa. Yöllä se estää akkua tyhjenemästä antamalla virran virrata takaisin aurinkopaneeliin. Sarja sopii hyvin 12 V:n akkujen lataamiseen mökillä ja tien päällä.

Täydellinen sarja takuulla
Tämän mallin avulla saat virtaa käyttöösi paikasta riippumatta, ja sarjaan kuuluu: 15A lataussäädin (integroitu) sekä suojapussi. 10 vuoden takuu materiaali- ja valmistusvirheiden varalta sekä 90 %:n lähtöteho ovat suuria plussia. Lisäksi saat 25 vuoden takuun 80 %:n lähtöteholle.

TEKNISET TIEDOT

 • Teho: 200 W
 • Nimellisjännite: 18,2 V
 • Mitat: 100 × 70 × 5 cm
 • Paino: 15,5 kg
 • Tyyppi: monikiteinen
Paras aurinkopaneeli matkailuautoihin

Goal Zero Nomad 100 - helposti ketjutettava aurinkopaneeli 8 mm liitännällä

 • 4.6/5 Amazon

Goal Zero Nomad 100 -aurinkopaneeli on hyvä valinta luonnonystäville ja nomadeille, jotka haluavat saada laitteisiinsa virtaa missä tahansa. Se on kokoontaitettava ja säänkestävä, joten voit ottaa sen mukaan kaikkiin ulkoiluseikkailuihisi ja luottaa siihen, että laitteesi pysyvät ladattuina.

Goal Zero Nomad 100
Paras aurinkopaneeli matkailuautoihin

Parhaat hinnat Hintaoppaalta

 • Ketjuta Nomad 100 -laitteisiin
 • Kokoontaitettava ja säänkestävä
 • Helppo käsitellä

Toimituksemme arvio

Goal Zero Nomad 100 on helppokäyttöinen, kokoontaitettava aurinkopaneeli, joka tarjoaa myös kätevän pikalatauksen. Latauksen nopeus riippuu tietenkin käytettävissä olevan auringonvalon määrästä. Mallissa ei ole seisontajalkaa, mikä voi olla joillekin haitaksi, mutta siinä on silmukat, joilla sen voi sitoa kiinni. Tämän ominaisuuden ansiosta se voidaan helposti kiinnittää vetokoukkuun, mikä tekee siitä yhden parhaista vaihtoehdoista matkailuautoihin.

Hyvät ja huonot puolet - Goal Zero Nomad 100

Plussat

 • Kompakti koko
 • Pikalataus
 • Tehokas

Miinukset

 • Korkea hinta
 • Ei seisontajalkaa

Arvostelu: Tuoteanalyysissä Goal Zero Nomad 100

Helposti ketjutettavissa
Goal Zero Nomad 100 on salkullinen aurinkopaneeli, joka on sekä tehokas että kätevä. Se käyttää 8-millistä liitäntää, mikä tarkoittaa, että se voidaan yhdistää paitsi suosittujen Goal Zeron Yeti -virtalähteiden kanssa, myös kaikkien muiden 8 millin porttia käyttävien virtalähteiden kanssa. Lisäksi, jos tarvitset lisää tehoa, tämä malli on helposti ketjutettavissa useamman Nomad 100:n kanssa. Jos aiot käyttää tätä laitetta muun kuin toisen Goal Zero -tuotteen kanssa, tarkista että kyseinen tuote pärjää 18-22V VOC:n kanssa.

Kevyt ja kompakti
Tämä malli on erittäin kevyt (4,6 kg) malli, kun otetaan huomioon tämän aurinkopaneelin tuottama teho. Kyseessä on iso aurinkopaneeli, kun se on avattu täyteen mittaansa keräämään auringonsäteitä, mutta kun se taitetaan pois säilytystä varten, Nomad 100 on todella kompakti. Se vie vähemmän tilaa kuin kilpailijansa. Lisäksi se on säänkestävä, joten sinun ei tarvitse pelätä, että se rikkoutuisi rankemmissakaan sääolosuhteissa.

Asiakkaiden ja asiantuntijoiden mielipiteet – Goal Zero Nomad 100

Amazonin käyttäjät antoivat tälle tuotteelle 4,6/5 tähteä. He kehuvat erityisesti sen kompaktia kokoa ja hyvää lähtötehoa. Käyttäjien mielestä se on kuitenkin hieman kallis.

Miksi sinun kannattaisi aurinkopaneeli?

Aurinkopaneelit ovat hyvä tapa pienentää hiilijalanjälkeäsi ja säästää rahaa sähkökuluissa. Aurinkoenergia on uusiutuva energialähde, mikä tarkoittaa, että se ei koskaan lopu kesken niin kauan kuin aurinko paistaa. Aurinkopaneelien ylläpitokustannukset ovat myös hyvin alhaiset, sillä ne eivät vaadi polttoainetta tai jatkuvaa huoltoa. Niiden asentaminen kotiisi auttaa torjumaan kasvihuonekaasupäästöjä ja vähentää kollektiivista riippuvuuttamme fossiilisista polttoaineista. Aurinkopaneelit lisäävät myös kotisi arvoa.

Lisäksi on olemassa kannettavia malleja, jotka soveltuvat erinomaisesti ulkoiluun. Suunnittelitpa sitten automatkoja, purjehdusseikkailua, rantalomaa tai retkeilyä, elektroniikan pitäminen ladattuna syrjäisillä alueilla voi olla haastavaa. Näissä tapauksissa kannettavat mallit ovat hyvä valinta.  Ne ovat kevyitä, tehokkaita ja rakennettu kestämään koviakin sääolosuhteita. Lisäksi ne ovat myös riittävän kompakteja, joten voit pitää niitä jemmassa erilaisia hätätilanteita varten.

Mistä aurinkopaneelit koostuvat?

Aurinkopaneelit koostuvat kahdesta päätyypistä: puolijohtavista ja johtavista materiaaleista. Aurinkopaneeleissa käytetyistä puolijohdemateriaaleista yleisin on pii. Pii on ei-metallinen alkuaine, jota esiintyy hiekassa ja kivissä. Kun se puhdistetaan, siitä voidaan valmistaa aurinkokennoja eli aurinkosähkökennoja.

Johtavia materiaaleja käytetään aurinkokennojen yhdistämiseen toisiinsa ja sähköpiirien muodostamiseen. Yleisin aurinkopaneeleissa käytetty johtava materiaali on kupari. Kupari johtaa hyvin sähköä eikä se syövy helposti. Myös muita metalleja, kuten alumiinia, voidaan käyttää, mutta kupari on paras vaihtoehto, koska sen vastus on muita metalleja pienempi.

Miten aurinkopaneeli toimii?

Aurinkopaneelit koostuvat aurinkokennoista, jotka tunnetaan myös nimellä PV-kennot. PV-kennot on valmistettu puolijohdemateriaaleista, kuten piistä. Kun auringonvalo osuu aurinkokennoihin, auringonvalon fotonit irrottavat piiatomien elektroneja. Tämä luo sähkökentän.

Sähkökentän ansiosta elektronit voivat virrata vapaasti aurinkokennon läpi. Kun elektronit virtaavat kennon läpi, ne luovat sähkövirtaa. Johtava materiaali, tavallisesti kupari, kuljettaa sitten sähkövirran aurinkokennoista muuntajaan, joka muuntaa tasavirran vaihtovirraksi, jota voidaan käyttää esimerkiksi kotisi sähkötarpeissa.

Lähdeluettelo

Asiantuntija- ja testilähteet

GforGadget

GforGadget.com on verkkosivusto, joka tarjoaa asiantuntija-arvioita uusimmista vempaimista. Etsitpä sitten uutta puhelinta, tablettia tai kameraa, GforGadgetilla on tietoa, jota tarvitset harkitun ostopäätöksen tekemiseen. Sivusto kattaa laajan valikoiman tuotteita aina uusimmista älypuhelimista puettavaan teknologiaan saakka. Tuotearvostelujen lisäksi sivustolla on myös kaikenlaisia uutisia liittyen kulutuselektroniikan maailman uusimpiin kuulumisiin.

Voit lukea arvostelun EcoFlow 110 W:stä täältä.

Asiakasarviot

Amazon

Amazon on globaali suuryritys, joka tunnetaan parhaiten verkkokaupastaan. Se on nykyään yksi maailman johtavista nettikaupoista. Yritys aloitti nettikirjakauppana, mutta on laajentunut sittemmin myymään lähes kaikkia tuotteita. Amazon on erinomainen lähde asiakasarvioiden tutkimiseen, sillä se tavoittaa niin suuren määrän ihmisiä joka puolella maailmaa.

EcoFlow 110 W – Asiakasarviot löytyvät täältä.

Goal Zero Nomad 100 – Asiakasarviot löytyvät täältä.

FAQ

Kuinka paljon hyvä aurinkopaneeli maksaa?
Aurinkopaneelien hinnat vaihtelevat koosta, kennotyypistä ja käyttötarkoituksesta riippuen. Pienet, kannettavat aurinkopaneelit maksavat noin 80 euroa, kun taas suuremmat ja tehokkaammat paneelit voivat maksaa jopa 400-500 euroa.
Mitkä ovat aurinkopaneelin haittapuolet?
Aurinkopaneelien haittapuolia ovat yleensä korkeat aloituskustannukset, suhteellisen alhainen hyötysuhde, asentamiseen tarvittava tila ja auringonvalon epäluotettavuus erityisesti Suomen olosuhteissa.
Voit yhdistää lämpöpumppulämmitysjärjestelmän aurinkopaneeleihin. On täysin mahdollista, että aurinkopaneelit pystyvät tuottamaan kaiken tarvitsemasi sähkön lämpöpumpun käyttämiseen.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.