hero-image

Onko hierontatuoleja turvallista käyttää raskauden aikana?

Raskaana olevilla naisilla on usein selkä- ja niskakipuja. Tämä johtuu vauvan tuomasta lisäpainosta ja asennon muutoksista. Monet raskaana olevat naiset turvautuvat hierontaan keinona lievittää näitä kipuja, eli usein heidän on mentävä ulos ja hankittava hierontaa ammattilaisilta. Tämä voi olla kallista ja aikaa vievää.

Hierontatuolit ovat houkutteleva ratkaisu raskaana oleville naisille, koska siten voit nauttia ammattimaisen hieronnan eduista omassa kodissasi. Mutta ovatko hierontatuolit turvallisia käyttää raskaana ollessa? Ja voiko hierontatuoli auttaa käynnistämään synnytyksen? Tässä artikkelissa sukellamme syvemmälle näihin kysymyksiin.

Voiko hierontatuolia käyttää raskaana ollessa?

Raskaana olevat naiset ovat usein huolissaan siitä, voivatko he käyttää hierontatuolia turvallisesti. Vaikka ei ole näyttöä siitä, että hierontatuolit olisivat vaarallisia raskauden aikana, on aina parasta keskustella lääkärin kanssa ennen uusien hoitojen tai tuotteiden käytön aloittamista.

Voiko hierontatuolia käyttää raskauden ensimmäisen kolmanneksen ja viimeisen kuukauden aikana?

Ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana monet naiset kokevat aamupahoinvointia ja väsymystä. Hierontatuoli voi auttaa lievittämään näitä oireita lisäämällä verenkiertoa ja auttamalla kehoa rentoutumaan.

Viimeisen raskauskuukauden aikana, kun vauva kasvaa ja painaa äidin elimiä, monet naiset kärsivät selkäkivuista. Hierontatuoli voi auttaa lievittämään näitä kipuja tukemalla selkää ja lievittämällä lihasten jännitystä.

Kenen ei pitäisi käyttää hierontatuolia raskaana ollessa?

Monet hierontatuoleja valmistavat yhtiöt ovat lisänneet varoitukset tuotteisiinsa liittyen niiden käyttöön raskauden aikana, mutta raskauteen liittyvästä haitallisuudesta ei ole tieteellistä näyttöä. Tästä syystä kaikkein tärkeintä onkin kuunnella omaa kroppaasi ja tarkkailla tuntemuksiasi. Mikäli hierontatuolin käyttö aiheuttaa minkäänlaisia epämiellyttäviä tuntemuksia, ei sen käyttöä kannata jatkaa lainkaan.

Mitä vaihtoehtoisia hierontatapoja voidaan käyttää raskauden aikana?

Hierontatuoleille on olemassa muutamia vaihtoehtoja, jotka voivat tarjota helpotusta raskauden aikana. Yksi vaihtoehto on käyttää vartalotyynyä, joka tukee selkää ja lantiota. Muita vaihtoehtoja ovat muun muassa lämpötyynyt ja lämpimät kylvyt. Sinun on kuitenkin aina neuvoteltava lääkärin kanssa ennen minkään lämpöhoidon aloittamista.

Raskaushierontaa voi toki myös saada sertifioidulta ammattilaiselta. Tämä voi myös olla erinomainen apu oloa helpottamaan. Muista kuitenkin aina kertoa hierojalle kaikista erityisen kipeistä tai herkistä alueista, jotta hän voi helpommin säädellä näihin osiin kohdistuvaa painetta.

On myös joitakin kotona käytettäviä hierontatekniikoita, joita voidaan käyttää. Yksi niistä on laittaa tennispallo selän alle ja ”rullailla” sen päällä. Toinen tapa on käyttää vaahtomuovirullaa selässä ja jaloissa. Nämä tekniikat voivat auttaa rentouttamaan lihaksia ja tarjota helpotusta. Hieronnan painetta on usein helpompi säätää itse näiden keinojen avulla.

Kuuntele aina kehoasi ja sitä, mitä se kertoo sinulle. Jos jokin tuntuu epämiellyttävältä, pysähdy ja keskustele lääkärin kanssa ennen kuin jatkat. Hierontatuolit voivat olla hyvä tapa lievittää selkäkipuja, mutta ne eivät aina ole paras vaihtoehto kaikille. Tutustu kaikkiin vaihtoehtoihin ja etsi se, mikä sopii sinulle parhaiten.

Miten käsitellä raskauskipuja?

Paras tapa käsitellä raskauskipuja on kokeilla hellävaraisia harjoitteita ja venytyksiä, jotka voivat helpottaa kipuja ja särkyjä. Uinti on myös hyvä tapa pysyä aktiivisena raskauden aikana. Jos olosi on todella epämukava, voit myös kokeilla tukinauhan käyttöä. Se voi auttaa vähentämään painetta selästä ja vatsasta. Voit myös kokeilla lämpötyynyn käyttöä alaselässäsi tai lämmintä kylpyä kipujen lievittämiseksi. Jos sinulla on edelleen kipuja tai muunlaista epämukavuutta, keskustele lääkärisi tai kätilösi kanssa siitä, mitä vaihtoehtoja sinulla on käytettävissäsi.

Voiko hierontatuoli auttaa käynnistämään synnytyksen?

Tähän kysymykseen ei ole varmaa vastausta, sillä jokainen raskaus ja synnytys on erilainen. Jotkut äidit ovat kuitenkin kertoneet, että hierontatuolin käyttö raskauden loppuvaiheessa auttoi heitä synnyttämään aiemmin. Uskotaan, että tuolin hierova vaikutus voi auttaa rentouttamaan lantiota ympäröiviä lihaksia ja niveliä, jolloin vauvan on helpompi laskeutua synnytyskanavaan. Jos olet kiinnostunut kokeilemaan tätä menetelmää, on parasta keskustella ensin terveydenhuollon ammattilaisen kanssa, jotta voit varmistaa, että se on turvallinen sinulle ja vauvallesi.

Voiko hierontatuoli aiheuttaa keskenmenon?

On esitetty väitteitä, että hierontatuolin käyttäminen voisi johtaa jopa keskenmenoon, mutta tohtori Ghoshin mukaan tästä ei ole todisteita. Niin kauan kuin hierontatuolia käytetään oikein, sitä pidetään turvallisena.

On kuitenkin aina parasta neuvotella lääkärin kanssa ennen minkään tyyppisen hierontatuolin käyttöä. Jotkut lääkärit saattavat suositella välttämään hierontatuoleja kokonaan raskauden aikana. Jos sinulla on epäilyksiä, keskustele lääkärisi kanssa ennen kuin alat käyttämään hierontatuolia.

Kiteytys

Hierontatuolin käyttöä raskauden aikana pidetään siis yleisesti ottaen turvallisena. On kuitenkin aina parasta keskustella asiasta ensin lääkärin kanssa varmistaaksesi, että se on hyvä idea. Tällä hetkellä ei ole näyttöä siitä, että se voisi olla vaarallista, mutta raskauden aikana on aina parempi ottaa varman päälle. Jos käytät hierontatuolia raskauden aikana, aloita alhaisemmilla asetuksilla, jotta voit huomata, miten kehosi reagoi ennen kuin alat käyttää voimakkaampia ohjelmia.

Raskauden mukanaan tuomia kipuja ja epämukavuutta voidaan lievittää monin eri tavoin. Hierontatuolit ovat vain yksi vaihtoehto, jota kannattaa harkita. Muista aina kuitenkin kuunnella kehoasi ja sitä, mitä se kertoo sinulle. Jos jokin ei tunnu oikealta, lopeta käyttö ja neuvottele lääkärisi kanssa ennen kuin jatkat. Hierontatuolit voivat olla hyvä tapa lievittää selkäkipuja, mutta ne eivät aina ole paras vaihtoehto kaikille.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 0 / 5. Arvioiden lukumäärä: 0

Ei arvosteluja.