Mikä ihmeen painopeitto: Löydä sopiva painopeitto

Mikä ihmeen painopeitto: Löydä sopiva painopeitto

Painopeitto on ns. terapeuttinen peitto, jossa käytetään painotettuja palloja perinteisen höyhen- tai kuitutäytteen sijasta. Painorakeet on yleensä ommeltu pieniin neliönmuotoisiin taskuihin painopeitteessä, mikä takaa painon ja paineen tasaisen jakautumisen koko keholle.

Painopeitto on yleensä yhtä lämmin kuin tavallinen höyhenpeitto, joten sinun ei tarvitse käyttää tavallista peittoa painopeiton kanssa. Jos kuitenkin tuntuu, että painopeitto ei ole tarpeeksi lämmin – esimerkiksi talvella – voit investoida paksumpaan painopeittoon, jossa on ylimääräinen täyte, tai yksinkertaisesti laittaa tavallisen peiton painopeiton päälle.

Painopeiton pallot painavat sinua ja rajoittavat vartalosi liikkeitä, jolloin lihakset voivat rentoutua täysin. Painonsa ja täyteläisyytensä ansiosta painopeitolla on myös aistimuksia stimuloiva vaikutus, joka lisää kehotietoisuutta ja tarjoaa rauhoittavan tunteen, kun nukut tai haluat vain rentoutua. Siksi se sopii erinomaisesti ADHD- ja autismikirjon henkilöille, jotka hyötyvät painotetun pussilakanan antamasta aististimulaatiosta.

Mihin painopeittoa tarvitaan?

Painopeitto auttaa sinua nukkumaan paremmin, koska se lyhentää nukahtamisaikaa. Peiton paino auttaa rentouttamaan lihakset ja estää sinua heittelehtimästä yön aikana. Painopeitosta voi olla hyötyä, jos sinulla tai lapsillasi on ADHD tai erilaisia autismikirjon häiriöitä. Lisäksi sekä keskittymis- että aktiivisuustasojen on osoitettu paranevan painopeiton käytön seurauksena.

Painopeittoa suositellaan autismikirjon henkilöille, koska se voi auttaa hoitamaan sensorisen integraation häiriöitä. Sitä voidaan käyttää myös terapeuttisena välineenä rentoutumisen ja nukahtamisen helpottamiseksi kenellä tahansa. Monissa uniongelmatapauksissa on suositeltavaa kokeilla painopeittoa ennen kuin yritetään käyttää unilääkkeitä.

Lisäksi painopeitto sopii myös niille, jotka kärsivät ahdistuksesta. Se stimuloi koko keskushermostoa, mikä voi sitten vaikuttaa rauhoittavasti kehoon ja mieleen. Tämä sopii täydellisesti ihmisille, joilla on yöllä univaikeuksia negatiivisten ajatusten vuoksi.

Painopeitto voi auttaa sinua tai lastasi ahdistuneisuusoireisiin antamalla sinulle tai lapsellesi turvallisen sekä rauhallisen paikan, jossa maata ja rentoutua. Jos siis kärsit pakko-oireisesta stressistä tai negatiivisista ajatuksista ja sinulla on univaikeuksia, painopeitosta voi olla hyötyä. Koska ylimääräinen paino vaikeuttaa levotonta liikkumista sängyssä, se voi myös lievittää joitakin lieviä pakko-oireita ja ahdistusoireita auttamalla sinua nukkumaan rauhallisesti.

On tärkeää kuitenkin huomata, että painopeitto ei voi parantaa autismia, ADHD:tä, OCD:tä, ahdistusta tai muita neurologisia ja psykologisia häiriöitä. Kysy aina lääkäriltäsi lääketieteellistä neuvoa.

Painopeitto voi auttaa myös kroonisiin lihas- tai nivelkipuihin. Painopeiton paine estää sinua supistamasta lihaksia ja saa sinut rentoutumaan enemmän, jolloin kipu vähenee tai jopa katoaa kokonaan painopeiton pitkäaikaisen käytön myötä.

Monet luulevat, että painopeitto on tarkoitettu vain ihmisille, joilla on ADHD tai autismi tai jotka kärsivät ahdistuksesta. Painopeitto voi kuitenkin olla ihanteellinen myös niille, joilla on vain univaikeuksia univajeen ja yleensä huonon tai levottoman unen vuoksi. Jos huomaat heräileväsi jatkuvasti yöllä, heittelehtiväsi ja nukahtamisesi kestää kauan, voi painopeitto olla erinomainen valinta sinulle.

Painopeiton tarkoituksena on rentouttaa kehoasi paineen avulla. Pussilakana rajoittaa liikkumistasi ja tuntuu miellyttävältä. Tämä tuntuu turvalliselta ja rauhoittavalta lihaksille sekä nivelille, sillä peitto ikään kuin pakottaa kehosi rentoutumaan. Useimmat ihmiset voivat tuntea levottoman energian poistuvan kehostaan jo 15 minuutin kuluttua, minkä vuoksi painopeitto on ihanteellinen myös nopeiden päiväunien ottamiseen.

Mitkä ovat painopeitun edut?

Painopeitto voi antaa sinulle useita terveyshyötyjä, joita tarvitset optimoidaksesi jokapäiväistä elämääsi. Monet painopeiton eduista liittyvät riittävän syvään uneen, jonka avulla kehosi ja mielesi voivat palautua ja “käynnistyä uudelleen” yön aikana. Toisaalta painopeitto voi sekä auttaa alentamaan kortisolitasoja, lisätä aivojen serotoniinitasoja että antaa sinulle yleisen turvallisuuden ja mukavuuden tunteen nukkuessasi.

Painopeiton paine estää kortisolin vapautumista, joka tunnetaan yleisesti kehon stressihormonina. Tämän seurauksena se auttaa vähentämään stressiä ja stressioireita, mikä helpottaa nukkumista.

Painopeitto voi myös auttaa lisäämään serotoniinin määrää, joka tunnetaan myös onnellisuushormonina. Tämä hormoni liittyy yleiseen hyvinvointiin, joten painopeitto voi auttaa sinua tuntemaan itsesi onnellisemmaksi ja hallitsemaan paremmin arkeasi.

Painopeitto voi auttaa myös kroonisesta masennuksesta tai talvimasennuksesta kärsiviä ihmisiä. Surullisuudesta kärsivillä ihmisillä on puutetta tai vaikeuksia tuottaa serotoniinia, joten peitto voi auttaa sinua nukkumaan paremmin syöttämällä aivoillesi onnellisuushormonia.

Kuinka paljon painopeitto painaa?

Painopeiton keskipaino on 2-10 kg, mutta sen valinta riippuu painostasi ja mieltymyksistäsi. Järkevä nyrkkisääntö on, että peiton tulisi painaa noin 10 % omasta painostasi. Tämä tarkoittaa, että jos painat 70 kg, sinun pitäisi hankkia peitto, joka painaa noin 7 kg.

Voit halutessasi ostaa myös yli tai alle seitsemän kiloa painavan painopeiton. Itse asiassa joillekin ihmisille voi olla parempi valita painavampi vaihtoehto, koska heidän mielestään se voimistaa tuntemuksia.

Jos haluat ostaa painopeiton vauvalle tai vastasyntyneelle, sinun on kiinnitettävä huomiota lapseen, kun hän nukkuu. Lapsesi peiton paino ei saa koskaan olla niin raskas, ettei hän pysty itse työntämään sitä pois päältään.

Jos et voi hengittää kunnolla tai et tunne oloasi mukavaksi peiton ollessa päälläsi, on peitto liian raskas. Painopeiton ei pitäisi koskaan tuntua epämukavalta tai ahdistavalta.

FAQ

Mikä on painopeitto?
Painopeitto on painotettu peitto, jossa höyhenet tai kuitutäyte on korvattu pienillä painotetuilla palloilla.
Kuinka suuri ja painava painopeitto on?
Painopeiton paino vaihtelee noin 2-10 kg välillä. Kokoja on saatavilla aina pienistä vauvan malleista suurille ihmisille suunniteltuihin peittoihin saakka.
Painopeittojen hinnat liikkuvat usein muutaman kympin ja 200 euron välillä.

Arvioi tämä artikkeli

Anna arvio napsauttamalla tähteä

Arvioiden keskiarvo 0 / 5. Arvioiden lukumäärä: 0

Ei arvosteluja.